Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz PRDZsolesz #14501 üzenetére
6Jx15 4x400 ET45.
szóval pont ideális, mivel a gyári suzuki felnik 5,5J szélesek, ezáltal arra neccesen menne rá pl. a 195/50 r15, erre meg pont jó lenne.
13 mm-e kijjebb lesz a külső széle, és 13 mm-el bejebb a belső széle, mint a gyári 5Jx14 4x100 ET45-ös acélfelninek.most már csak az a kérdés, hogy 22k-ért 185/55 r15 menjen rá, vagy 16k-ért 195/50 r15.
valószínűleg sose hozná be az árát a 185/55 r15 fogyasztásban és abban, hogy kevesebbet forogna a motor adott sebességnél. -
Mercutio_
félisten
-
Kornel
veterán
válasz Mercutio_ #14503 üzenetére
a lényeg a gumi külső átmérője, ami a felnitől csak annyiban függ, hogy R14 vagy R15 pl.
a suzuki gyári kerekének váltómérete R15-ben a 185/55 r15, ami piszok drága. ami szóba jöhetne még, az a 185/60 r15, amit a suzuki is rak alá, de az ültetés miatt az túl nagy lenne átmérőben, ezáltal félek, hogy esetleg beleérne a kerékjárati ívbe. 195/50 r15 pedig 11 mm-el kisebb átmérőben, de olcsó méret, ez a dilemma. Ha suzuki felnim lenne r15-ös méretben, akkor is ez lenne a dilemma(#14504) PRDZsolesz: dede, 54,1 a középfurat, ezért is vettem meg, nem kell mókolni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Kornel #14505 üzenetére
Ez a része tiszta, én csak szimplán az új vs. jó állapotú használt felni (+középdugó) kérdést gondoltam kicsit tovább.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tomics
addikt
Nem adták a felnit, de adtak egy kis árelőnyt. Kicsit sajnálom, sokat dobott volna a kinézetén. Most dilemmába vagyok hogy vegyek-e hozzá majd 16os felniket, csak akkor a 15ös új gumik feleslegessé válnak. Nem tudom hogy 15-ös felnikkel hogy nézne ki. Egyébként jövő héten mehetek az autóért
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
a_tesz
Korrektor
-
Kornel
veterán
válasz a_tesz #14511 üzenetére
swift hello volt a neve annak a limitált szériának, amit ezzel a felnivel adtak.
elvileg a régebbi tipikus swift2 felnivel is adtak facelift után is kocsikat, ahogy emlékszek.egyébként meg 15-ös felniből rengeteg a kínálat, szerencsére nekem most sikerült kifognom ezt a mazda2 felnit, ami pont passzol
(#14510) Tomics: egyébként mennyi volt, ha nem titok, és melyik felszereltségi szint?
(#14709) domojko: így van, de az nem váltómérete a 165/70 r14-nek, átmérőben 16 mm-el nagyobb annál. a 185/55 r15 viszont pont váltóméret. valószínű a suzuki azért nem azzal adta ki gyárilag 15-ös méretben, mert nagyon drága méret, illetve magyar utakra jobb a magasabb oldalfal. viszont nekem lehet alá se menne így ültetve a 185/60 r15 de ha be is férne, akkor is szar úton tuti beleérne az ívbe
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Ugye ez egy obd2 csatlakozó? Ebay-ről milyen bluetooth-os kütyüt érdemes rendelni a hibakód kiolvasásához?
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Siriusb #14513 üzenetére
azaz.
én most rendeltem meg ezt, mert van rajta kapcsoló, nem kell kiszedegetni minden nap a cuccot, csak kikapcsolod, és kész. ilyen van Doze-nak is, tőle az info. -
Siriusb
veterán
válasz Kornel #14516 üzenetére
Én nem akarom folyamatosan használni, legalábbis most így gondolom. Csak a hibakód miatt érdekel.
Felhívtam szerelőt, azt mondta, ha katalizátort kell cserélni, akkor az bontottan is 60k, s azt sem tudod, mit veszel. Szóval közlekedjek a kocsival nyugodtan, de valahogy mégsem nyugodtam meg. -
a_tesz
Korrektor
válasz Kornel #14512 üzenetére
Gyors keresés a használtautón megerősített abban, hogy a facelift után ezt a felnit adták, ha járt hozzá, de mindegy is De tény, 4x100 15" az egyik leggyakoribb méret, rengeteg felni közül válogathat.
Siriusb: melyik motor van a WR+-ban? Ha nem a M13, vásárlás előtt én kipróbálnám egy adapterrel, hogy egyáltalán működik-e, mert kicsi rá az esély.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Siriusb
veterán
válasz Kornel #14518 üzenetére
WagonR+. Már tavaly is eljátszotta, hogy a tengeralattjáróhoz hasonlító lámpa kigyulladt a műszerfalon, de aztán kialudt. Idén már harmadszor jön elő, de aksi levétel ideig-óráig orvosolja, viszont ez számomra nem megoldás, ezért szeretném tudni, pontosan milyen hibát jelez. Ma megint levettem az aksit 10 percre, kíváncsi vagyok, mikor jön elő legközelebb a hiba.
-
Doze
aktív tag
válasz Siriusb #14520 üzenetére
Azért jár körül a témát, mielőtt 60e ftért katalizátort veszel.... nagyon sok dolog közrejátszik hogy kidobja ezt a hibakódot. Elsőként talán azt hogy milyen üzemi körülmények közt jön elő, ha veszel adaptert a "freeze frame" adatokból tudhatod meg...
Ha ezt megtudod és tök véletlenszerű a jelenség, vidd el műhelybe méress rá a káros anyag kibocsájtásra, ha jó akkor már ott valami bibi van mert a katalizátor ha fos minden körülmények közt fos...
Ha ez is megvan akkor érdemes a lambda szonda körül nézelődni, kábeleit ellenőrizni.... az is lehet hogy a lambda fűtése adta be a kulcsot stb... Utána a fojtószelep... nem e kokszos stb.
Egyébként magát a katalizátort szemrevételezéssel is meglehet mondani jó vagy sem... kerámia széttörve stb..
-
Siriusb
veterán
Épp ezért szeretném első lépcsőben megnézni a pontos hibakódot, mert ez a lámpa többféle hibát is jelezhet, ha jól tudom. A szerelőm olyan, hogy csak akkor akar hozzányúlni valamihez, ha már baj van, aminek örülök is, de nem minden esetben szeretném megvárni, hogy meglegyen a baj. A károsanyag bemérés jó ötlet, ki lehet zárni egy - két dolgot.
Mindenesetre egy adapterbe be kellene ruházni. -
-
a_tesz
Korrektor
válasz Siriusb #14524 üzenetére
Nem az adapteren múlik, hogy a motor mennyire "közlékeny". Kornelka szerint működik a G13BB-vel, én hiszek neki, nekem nincs vele tapasztalatom, azt tudom, hogy a G13A-ból nem sok információt lehetett kinyerni. Nem lebeszélni akarlak róla, meg végül is nem olyan egetrengető összeg (bár persze kinek mi az), meg egyébként eladni sem lehet olyan nehéz, ha kiderülne, hogy mégsem jó.
[ Szerkesztve ]
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Siriusb
veterán
válasz Kornel #14525 üzenetére
Kösz a választ és az ajánlatot! Akkor mégis megrendelem és bizakodom, így is legalább 3 hét, amire megjön.
Szerk:
De szaporák voltatok, mire megírtam a választ. Köszönöm mindenkinek a segítséget!Szerk2:
(#14529) kornelka
Eszembe sem jutott, hogy valaki itt is árulna. Megnézem.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Siriusb #14528 üzenetére
ph-n valakitól?
gyorsabb és esetleg olcsóbb is egy használt.pl. ez... lealkudod 3000-re, oszt jónapot
ha meg valami oknál fogva mégse működne vele (de mennie kellene), akkor ugyanennyiért eladod.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
nem tudom eldönteni, hogy milyen méretű gumit vegyek nyárra.
ha maradok a dunlop sp sport blurespone-nál akkor:185/55 r15 22k/db, 88k/szett
195/50 r15 15k/db 60k/szettha 195/50 r15-öt vennék, akkor 1,87%-al többet forogna a motor azonos sebességnél, ennek minden hátrányával, viszont 30k különbség sose jönne vissza fogyasztásba, és elvileg a 2%-os tűréshatáron belül van a méret...
segítsetek már
-
Doze
aktív tag
válasz Siriusb #14524 üzenetére
Mikori évjárat az autó?
Szabvány szerint: 2001 jan 1 kötelező, minden benzines autóba, új modellek esetén 2000 jan 1 volt a dátum.
Ha esetleg nem jó, akkor olvastam valahol hogy a pl a régi swiften ki lehet "villogtatni" a hibakódot, úgy tudom hexában villogja, ahhoz meg van egy táblázat, hogy épp mi tartozik hozzá
A másik dolog, úgy tudom a wagonerben már van digit számlap..... ott ki lehet íratni a hibakódot talán...
Hibakód olvasása
ha gyújtáson nyitott ajtónál háromszor ráadjuk a világítást, és háromszor megnyomjuk a belső lámpát kapcsoló ajtógombot, kiadja a km-számlálóban a hibakódot, meg egy led levillogja. Ugyanez négyszer a törlés.Hibakód törlése SUZUKI vizsgálókészülék használata nélkül
1) Kapcsolja ki a gyújtást.
2) A gyújtáskapcsoló ON helyzetbe fordítása és a
motor leállt helyzetében hajtsa végre az a) - d)
lépéseket 10 másodpercen belül.
a) Fordítsa el a fényszórókapcsolót a “HEAD”
helyzetbe.
b) Fordítsa a fényszórókapcsolót “OFF” helyzetbe.
c) Háromszor ismételje meg az a) és a b) lépést.
d) Nyomja le és engedje el a vezetőoldali
ajtókapcsolót négyszer.
3) A fenti lépések végrehajtása után ellenőrizze, hogy
nincs működési hibát jelző DTC.[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Basszus, akkor ilyet láttam a múltkor. Azt hittem idióta a pasi. Egy parkolóban álltam, két kocsira tőlem a fószer le-fel tekergeti az ablakot, percenként kiszáll és csapkodja a csomagtartót...stb. (Mondjuk az egy régi wartburg volt )
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
biker
nagyúr
-
Tomics
addikt
válasz Kornel #14512 üzenetére
GLX AC CD 2,7 Millió.
Elengedték a metálfény és a forgalomba helyezés díját.Egyébként az mennyire gáz, ha pályán jövök haza? (80km). Mert ugye bejáratás alatt nem kéne annyira pörgetni a motort és jó lenne ha változó körülmények között tenném meg az első kilométereket. Csak közúton kb dupla annyi időmbe kerül hazajutni
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Kornel
veterán
válasz Tomics #14538 üzenetére
simán jó a pálya, de 110-nél többet ne menj vele bejáratás alatt.
külsőbe elvagy annyival.
én javaslom, hogy 1500 km körül ejts meg egy olajcserét, szerintem 5w30-at rakj bele, ha jót akarsz, akkor eneos sustina-t javaslom, de jó a sima hyper premium is. 0w20 az ajánlott olaj, nekem most az van a k12b-ben, de szerintem túl vékony, hallani a láncot, ha jobban fülel az ember, az 5w30-nál nem volt ilyen gond. elvileg az is simán jó bele, tehát mellé nem lősz nagyon.
persze sehol sincs leírva a szervizkönyvben (korábban részleteztem, hogy miért), hogy 1000-2000 km körül olajcsere kell, de ha sokáig tervezel az autóval, akkor meghálálja, hiába járatják be padon a motort, nem 1000 kg-val a hátán teszik mindezt, teljesen más terhelést kap.
egyébként nem volt vészes az ára, én 2008-ban vettem a faceliftes glx cd ac swift mk4-et 2,6-ért, viszont a tied (mk5) sokkal jobb autó minden téren!sok baleset-és hibamentes km-t hozzá
-
Nem3sys
tag
válasz Kornel #14539 üzenetére
bejáratásról jut eszembe,
van egy ijó barátom aki vett még 2004-ben egy új 520D-t, szalonból amikor elhozta padlógázzal ment vele egyből sielni ahogy szokott, anno mindenki meglepődött rajta, hogy csak az ő bmw-je megy 220-t senki másé, lehet véletlenek de én nem hiszek a bejáratásbanSeat Ibiza 1.9TDi 200+++
-
Mercutio_
félisten
válasz Nem3sys #14540 üzenetére
Nézd meg mennyi trutymó jön ki az első 2-3 (és a későbbinél rövidebb periódussal előírt) olajcserénél, aztán gondold újra ezt a bejáratás kérdést
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kornel
veterán
válasz Nem3sys #14544 üzenetére
valószínű akkor se lesz semmi baja, ha így teszel. rövid távon semmiképp.
pl. magyarországon max. gps 130-al szabad menni, tehát elméletileg szét se tudod forgatni a motort.
de miért okoz olyan nagy problémát, ha egy új kocsit az első 4000 km-en csak fokozatosan terhelsz, ergo fokozatosan szoktatod a nagyobb fordulatszámhoz, és cserélsz egy olajat. ne mondd, hogy nem fognak mikroszkopikus fémreszelékek keletkezni egy újonnan összerakott motornál, mert nem igaz. ha meg keletkezik, akkor meg el kell távolítani.
de gondolom te ugyanilyen lendülettel elmész 30k km-t egy olajjal, ha a gyár annyit ad meg. utána meg megy a sírás, hogy letérdelt a turbo, kokszosodik a motor, etc.mod: keress rá a bejáratás szóra itt a topicban, még egyszer nem akarom elmesélni a sztorimat.
amugy nem bántásként, de biztos nem műszaki ember vagy, ahogy nézem a hozzászólásaidat.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
akkor ott kifogtál egy jó szakembert.
1000 km-nél csak szemlét írnak elő, nézd meg a user manulat.
persze ez csak azért van, mert egymásra licitálnak a gyártók.
amúgy kell az olajcsere 1000-2000 között
velem még leállt balhézni a munkafelvevő, hogy mit akarok én ezzel, mert nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Galaxy S23-ra is megjött a friss Galaxy AI csomag
- Google Pixel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen