Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomics
addikt
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Mecy_Lacee #5053 üzenetére
és ez mit változtat azon a tényen, hogy a másfél éves swift rozsdásodik?
Nem vagyok suzuki ellenes, a családban is ignis van, előtte swift I., mindkettővel meg voltam/vagyok elégedve. strapabíró jószágok
de ez a bejegyzés...[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Hali!
Kíváncsi lennék, hogy az Ignisben kb hány liter benzin lehet, amikor kigyullad a narancssárga jelzőfény a műszerfalon. Szerintem elég csalóka, olyan 8-10 liter lehet még benne, múltkor kb 60 km-t még mentem vele miután kigyulladt, utána már inkább tankoltam. Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban?
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
szvsz egy suzukinál lehet reális is ez az érték. sok a kalapos hétvégi vezető
apámnak is ignise, 1 év alatt kb 15öt tesz bele, de úgy hogy én járok sokszor vele pestre (odavissza 200km)
előtte swift volt (ekkor még nem volt jogsim), két év alatt 25e km.persze ez csak egy feltevés, egy kereskedőtől valóban az a valószínűbb hogy vissza van tekerve a mai világban
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Hello!
Melyik a jobb ha ki-be kapcsolgatom a klímát (mondjuk 20km ki 20km be) vagy inkább ha folyamatosan megy? Fogyasztás szempontjából kérdezem
Tehát melyik a takarékosabb.
kb 1 literrel fogyaszt többet mit tapasztaltatok? 2007es ignis 1.3-masPH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Próbálta már innen valaki a prémium üzemanyagokat? (v-power racing, omv100) Ha igen, mit tapasztalt? Kipróbálnám egy tisztító kúra jelleggel, ártani nem árthat. Rugalmassága javulhat és kevesebbet fogyaszt, ezt hallottam.
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Sziasztok! Kinek van új swiftje? (2010-)
Lenne hozzá pár kérdésem!PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Kornel #14474 üzenetére
Az új swift-et tervezek venni, csak sok tesztben azt olvastam hogy lomha a motorja, nagyon pörgetni kell hogy menjen. Ez egy kicsit elgondolkoztatott, szerezetek dinamikusan vezetni. Ez mennyire igaz? Eddig 1.3-as Ignist vezettem hosszabb ideig, azt is pörgetni kellett hogy menjen de akkor be is kajált 8-9 litert simán.
A 1.6os sport verzió lenne az ideális nekem, csak hát az másfél millióval drágább, annyi pénzem meg nincs
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Kornel #14476 üzenetére
Köszi a választ.
Valószínűleg ő lesz a befutó.
Te újan vetted a gépet?
A képeken láttam hogy van napfénytetős kivitel is. Ez alapfelszereltség, vagy szerinted külön kell kérni?
Amire akciót hirdetnek az valószínűleg csak arra vonatkozik, amik a szalonban vannak kiállítva?
Mennyi idő szokott lenni az első látogatás és a kulcsátadás között?PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Kornel #14480 üzenetére
Gyöngyös, de itt a környéken nincs is márkakereskedés, szóval pesten fogunk nézelődni a jövő héten. Suzuki Ház-at néztem ki, itt elég jó akció van a GLX-re. GS már nem fér bele a keretbe.
Megpróbálom bealkudni a felnit, mert majd nyári gumihoz úgyis kell másik, ha sikerült szólokNekem első saját autóm lesz, én is sokat gondolkoztam használtba (főleg az 1.6os sportba), de ki tudja előtte hogy használták, cseréltek-e rendszeresen olajat, mennyire pörgették vissza a órát, meg aztán 2-3 évesnél öregebbet úgysem vettem volna azok meg sokkal nem olcsóbbak mint az új és így legalább tudom hogy mit veszek.
Meg amúgy is újpárti vagyok.
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Nem adták a felnit, de adtak egy kis árelőnyt. Kicsit sajnálom, sokat dobott volna a kinézetén. Most dilemmába vagyok hogy vegyek-e hozzá majd 16os felniket, csak akkor a 15ös új gumik feleslegessé válnak. Nem tudom hogy 15-ös felnikkel hogy nézne ki. Egyébként jövő héten mehetek az autóért
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Kornel #14512 üzenetére
GLX AC CD 2,7 Millió.
Elengedték a metálfény és a forgalomba helyezés díját.Egyébként az mennyire gáz, ha pályán jövök haza? (80km). Mert ugye bejáratás alatt nem kéne annyira pörgetni a motort és jó lenne ha változó körülmények között tenném meg az első kilométereket. Csak közúton kb dupla annyi időmbe kerül hazajutni
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
A mostani swift már facelift-es ugye? Miben különbözik az előzőtől, miről lehet felismerni? Mikortól gyárjták ezeket kb?
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Megvan az autó
Gyönyörű, imádom. Ignis után nem lomhább (rosszabbra számítottam). Kanyarban élmény vele menni, csendes, kényelmesebb, nagyautósabb. Csillog villog, féltem ettől a színtől, de szuper lett. Mentem vele 100km-t, BP-Gyöngyös nem autópályán 5.1-et ír átlagnak.
Első utam a kút volt ami a szalontól 200m-re van. 42 literes tankba 44,02L-nél kattant a pisztoly... Ennyire üres volt a tank, vagy ennyit csal a kút? (shell)
Telós kép este[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Köszi!
Igen, kell majd alá egy szép felni és hátsó ablakokra jó lenne egy sötétítés is. Egyébként az oszlopokon a gyári fekete fólia is nagyon sokat dob rajta
Akkor sem hiszem el hogy így porzik a tank egy 3 millás autónál kispórolni pár liter benzint. Ennyit meg biztos nem csal a kút, biztos észrevette volna már más
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Ignis, de csak papíron, tehát az autó megmaradt csak a Suzukinak kellett egy indok az akciós ár miatt.
trassher: mostani, 2013 felétől gyárták ezt a ráncfelvarrott swift III-at.
amúgy tényleg nagyon keveset látni ezekből az utakon, innen is látszik hogy feljebb lépett egy kategóriát és az ár is magasabb. meg sajnos az emberekben az van meg hogy ha suzuki = szar, igénytelen népautó, tehát inkább más márkát választanak ilyen listaáron (3,5M)
Remélem hogy megbízható lesz mint az előző szériák.[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Hát én is. Tesztek miatt feltem h nagyon lomha lesz, de alacsony fordulaton is lehet tartani a tempot, elegedett vagyok. Szerintem hasonlo lesz az ignishez magas fordulaton, esetleg erzesre jobb lesz a nagyautos feelinf miatt, meg ugye mar most ereztem h kanyart jobban veszi, direktebb a kormany. Amugy akkora tukrei vannak h elneveztem bocifulnek, de nem zavar, ad neki egy kis extrat, tetszik nagyon : D alig varom h vegezzek a meloval es ulhessek bele
amugy a fogyasztasa nagyon meglepett, a komp szerint 5,1. Kivancsi leszek palyan mennyi lesz
Na jolvan befejezem a dicsergetest, elfogult is vagyok meg rosszabbra szamitottam. Majd irok ha tapasztalok valami uj dolgot
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Na megvolt az első nagy eső, az első lámpabúrák bepárásodtak. Kicsit elkeserített, hétfőn mehetek vele szervízbe. Remélem ez lesz a legnagyobb problémám. Gondolom kicserélik ugye?
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Na a szervízben azt mondták tudnak a problémáról, sajnos a kialakítás miatt párásodik a búra. Ezért nem cserélik és nem okoz problémát, de majd 1000km-es átvizsgálásnál visszatérnek rá.
Pont Pesten jártam és be tudtam hozzájuk ugrani, de holnapra kaptam a vidéki márkaszervízbe is időpontot, hátha ott több sikerrel járok...
Amúgy ezen kívül imádom a kocsit, dinamikus és alig fogyaszt (1 tankolás eddig 640km és még nem jelzett hogy kérne benyát), élmény vezetni, kanyarban tart, egyre jobban tetszik a formája a swift2-esek is utána fordulnak
Most rendeltem rá üléshuzatot is, így belül is még pofásabb lesz, igaz egy vagyonba kerül.
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Kornel #14791 üzenetére
Na voltam a gyöngyösi szervízben is. Utánakérdeznek, hogy cserélhetik-e. Mivel kiszárad így elvileg nem cserélhetik, mert a Suzuki bevizsgálja a hibás darabot és ha kiszárad akkor ki kell fizetnem a csere költségét
De itt normálisabbak voltak mint a pestiben. Szóval nem a márkaszervíztől függ, hanem a suzukitól.
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
homályos foltok, de egy hetes autónál idegesítő hogy nem cserélik. na mind1, majd nézem a foncsort, a búrát, 3 év gari alatt csak kijön ha problémát okoz. nem tudok mit csinálni, ha csere után a suzuki azt mondja hogy ez mégis jó volt és kifizettetnek velem vagy 150 ezret
első etapra 5,5 fogyi jött ki. 670-nél jelzett hogy kéne neki benya, 700km után 2,5 liter maradt a tankban.
nemsokára eléri az 1000-et, kap új olajat, szűrőt.
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Riasztót, vagy mechanikus védelmet szereltetett vki innen az autójába utólag? Riasztón vagy váltózáron gondolkozom, csak félek hogy nagyon szétkapják hozzá a műszerfalat vagy belenyúlnak az eletronikába. Még nagyon új az autó, nem szeretném h szétbarmolják, viszont jó lenne vmi védelem mert megnézve a lopási statisztikákat a swift elég népszerű :/ Ti mit tanácsoltok?
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Kornel #14904 üzenetére
Kíváncsi leszek én is a képekre. Én majd a nyáron tervezek venni, de szerintem 15-ös gyári méret lesz, akkor nem kell nyári gumit cserélnem. Ültetésre én is gondoltam, de így is alacsony az első lökösnél, padkáknál nagyon vigyáznom kell és volt már hogy leért földút + kapubejárónál
Mondjuk emiatt meg lehet h jobb lenne a 16-os mert az megemeli valamennyire az alját, ugye? Majd 1000km-es átvizsgálásnál megnézetem hogy lett-e baja, de szerintem csak a gumiperem ért le az alján. Meg a másik amire figyelmes lettem, hogy a motor leállítása után 5-10 perccel kong egyet az alja valahol, mintha egy harangot ütnének meg hosszú visszhanggal , ez mi lehet? Gondolom valamelyik elem hűlése miatt lehet.
Úgy döntöttem hogy nem barmoltatom még szét a műszerfalat a riasztó miatt, amúgy is fizetek casco-t, ha nincs garázsban akkor 90%-ban a rendőrséggel szembeni parkolóban áll vidéken, pesten meg úgysem hagyom éjszakára kint. Esetleg majd később.
Egyébként jól tervezem, ha most cserélek olajat (1500km), majd 5-6 ezer környékén is, aztán majd kb 10 ezrenként vagy évente?
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Holnap kap új olajat meg egy átnézést, aztán felmerészkedek 4000-es fordulat fölé is fokozatosan
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Na megvolt az átnézés, olajcsere 2000km után. Minden rendben van a kocsival.
A megmaradt fél liter olajat meddig lehet felhasználni?[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Atlagfogyim 1 honapos egyuttletunk alatt: [link]
Jo sokat mentem vele, de legalabb bejaratodott.
Mar 4000-es fordulat fole is bemereszkedek neha, de azert meg kimelo uzemmodban van hasznalva.
Garazst a heten sikerult venni hozza, most mar kevesebbet lesz menve vele, mert fajt a szivem ott hagyni a parkoloban bocifulet akarhova mentemEn mindig MOL-nal tankolok, elvetve Tesco-s SHELL, de azt gyengebbnek erzem meg mintha tobbet kert volna. Itt a kozelben nincs OMV csak a palyan amerre nem jarok, de ha utbaesik akkor ott fogok
Ugy tervezem h negyedevente kap majd vagy 2 teli premium 100-ast is.[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Igen, holnap megy a szervízbe, azt mondták kap új ajtókat, szóval most már kicsit nyugodtabb vagyok. Féltem, hogy lesz még egy pár menetem a kárfelmérővel, egész hétvégén ettem az ideget.
De úgy néz ki hogy nem kalapálják, foltozgatják, hanem cserélik az egész elemet...
Ráadásul olyan szerencsétlenül kapott el hogy ki sem lehet nyitni egyiket sem, mert az elsőnek a lemeze hozzáfeszül a hátsóhoz (ami így el is van mozdulva). Azt hittem ott kapok agyérgörcsöt...
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Nem tudom, állítólag a mögöttem lévő ökör barom állat villogott h jöhet kifele (aki persze elhúzott rögtön, egy öreg csóka lehetett úgy látta a másik fél). A 2 tükörben nem látszlódtam mert pont mögötte álltam meg, a középsőből meg nem látott ki vagy mi... Oldalra nézek, jön nagy lendülettel, ütöm a dudát mint az őrült de nem tudott már megállni.
Amúgy nem is arra akartam menni, csak valami miatt arra mentem... Ennyin múlott a dolog, illetve hogy ha 1 perccel később megyek vagy hátrébb állok. Kiborító. Na mind1, úgy néz ki h rendben lesz, a sárvédőív miatt én is félek, nem akarom hogy elkezdjen rohadni idő előtt[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Siriusb #15176 üzenetére
Annyi jélekjelenlétem maradt, bár nem jártam volna jól mert a srác egy kigyúrt állat, kidobó az itteni szórakozóhelyeken, ketrecharcos.
Mondjuk szerencsére ennek ellenére korrektül kezelte a dolgot és segít/ett mindenben mert én az idegtől szinte sokkot kaptam (papírmunka, biztosító, szervíz).
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Tomics #15171 üzenetére
Még mindig a szervízben, mivel a biztosítótól tegnap jött egy levél hogy nem hajlandóak kifizetni, hiába ismerte el a másik fél a felelősségét (KÖBE). Fél oldala szétkapva, első kökhárító és a küszöb is sérült. Nagyon rossz volt így látni. Már megvannak hozzá a cuccok, le is vannak fényezve, de addig nem rakják össze amíg nem sikerül a papírmunkát elintézni. Még jó hogy olyan casco-t kötettem rá ami töréskárra is kiterjed és a legkisebb önrésszel. Remélhetőleg jövő héten már hozhatom el, ha a casco-s ügyintézés simán megy
Ha nem akkor megyek ügyvédhez. Szépen indul az első autóm története
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Új swift-em elérte a 6000-ik km-t, eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, a lámpabúrák sem párásodnak már, fogyasztása kis odafigyeléssel 5,5 L körül tartható vegyesben dimanikusan vezetve (ami kb. 20% autópálya 140, 60% főút 100-110, 20% város)
Egy problémám van vele, hogy alacsony a hasmagassága, ami egyébként szépíti az autót, de földútra nem merészkednék ki vele. Odavertem már 1x az alját kapubejáróban mikor beültek 3-an, de szerencsére nem lett baja. Lökhárító alját is sikerült horzsolnom, parkolásnál nagyon kell vigyázni (ignis után meg kell szokni)[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Ablakok fóliázása (hátsó ajtók + hátsó ablak + szélvédő csík) mennyibe fájhat? Gondolkozok még, hogy a tetőn is befóliáztatom feketére, csak nem tudom mennyiért csinálhatják.
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
trassher #16197 üzenetére
A ti kocsitok mennyit szokott állni? Nekem van hogy 1 hétig a garázsban pihen remélem ez még nem káros
Ja egyébként megvan a 10 ezer km, februarban vettem es ugy h 3 hetig a szervizben allt a kocsi. Visszabb kell venni lassan itt az elso szerviz igaz csak olajcseret ir a konyv
Mosas utan
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Motion_Blur #16206 üzenetére
Köszi!
Neked kiszedték az ablakokat? Az enyémen elvileg van gyári szinezett fólia, arra húzzák rá szerinted?
Amúgy aki teheti vegyen GS-t, mert így utólag jobban jártam volna, kicsit gyűjtögetnem kellett volna még.
A ködlámpa, nappali LED-es menetfény, a felnik, a gyári sötétítés, a tempomat, az ülésfűtés jó lett volna, így utólag beépítgetni ezeket meg macerás.[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
válasz
Kornel #16258 üzenetére
Enyém
[link]
Igaz én szeretem hajtani (persze csak ésszel)Lassan nekem is olajcsere illetve 15ks szervíz, nem tudom h rábízzam a szervízre vagy vigyek én olajat...
Amit lejjebb linkeltetek tuti eredeti?2 ezernél eneos 0w20-at kapott
Levego/pollenszurot csereltessek v felesleges?
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Tomics
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Fellowes H-1C/Rexel ProMax V65WS iratmegsemmisítő
- Klímát keres olcsón fűtésre hosszú garanciával?
- Raktáron! ÚJ Type2 3x16A (11KW) 5m utcai töltőkábel elektromos autókhoz garanciával, Budapesten!
- Eladó ÚJ Xiaomi robotporszívó
- Bontatlan. ÁFÁS számla. noblechairs HERO , ICON Valódi Bőr Fekete, Valódi Bőr Konyak 2023.11. 28 -ig
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest