Hirdetés
- A Switch utódjára is megjelenik a frissen bejelentett My Time at Evershine
- Megjelent a Prince of Persia: The Lost Crown sztori DLC-je, a Mask of Darkness
- Frostpunk 2 - Befutottak az első tesztek
- Jövő év elején debütál a The Witcher: Sirens of The Deep
- Star Wars Jedi: Survivor - Premier előzetesen az előző generációs kiadások
- PlayStation 5
- Megnyugtató hírek érkeztek az új Battlefield játékkal kapcsolatban
- Horizon: Zero Dawn
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anbernic RG556 kézikonzol teszt
- Black Myth: Wukong
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Cyberpunk 2077
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
-
Csa_ba
tag
Nem múlik el, a dugattyúszoknya törés melegen is csörög.
Nem ez a gondom, de kaptam egy tanácsot:
Tankoljak 100-as oktánszámút (egy teljes tankot) ha ezzel megjavul akkor a a 95-ös nem 95-ös.
a gyújtást kell "elrontani" valamelyik irányba. (a benzinhez igazítani)
A puding próbája az evés, majd meglátjuk, de nagyon tele van már a f.....m.Sony Xperia™ P Silver; Sony Xperia™ Z1 Compact Black
-
Kornel
veterán
válasz Csa_ba #15104 üzenetére
de 95-ös a 95-ös. volt egy teszt, minimális eltérések voltak csak.
csak lehet már E10-et tankolunk mindenhol...
legutóbbi tankolás lukoil 14. kerület, fizetés után láttam, hogy egy pici fehér matrica fent van a kúton, hogy E10. blokkon semmi az etanoltartalomról. fakk je. megnézem majd a shell-t, ha meg más nincs, akkor omv mm100 lesz tankolva mindig, én biztos nem fogok E10-el járni.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Csa_ba #15104 üzenetére
Ha a 100ason megjavul,de a 95 ösön csörög akkor nagy az előgyújtás,
kornelka:az etanollal javul a benzin oktánszáma,más a baj,többek között az alkohol megeszi esetleg a műanyag alkatrészeket,többet fogyaszt mert alacsonyabb az energia tartalma,és nem ken.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz Kornel #15108 üzenetére
Igen ez egyertelmu, h nem minden auto birja egyforman.
De az a 10% meg nem a vilag, a fogyit sem noveli meg, szinte eszrevehetetlen.
De mindegy is, ugy sem tankolok soha a Lukoilnal, a MOL meg meg E5-ot ad az OMV-nek, stb.-nek.
Csak kivancsisagbol majd azert kovi tankra lehet megnezem a Luk nyalat, sosem hasznaltam meg olyat, csak OMV, MOL vagy Shell.
Viszont most nem tudom hogy a jo ido eredmenye-e, vagy kb. 1-2 honapja szoktam at az OMV MaxxMotion 95-re, es egyreszt, de ezt lehet csak bekepzelem a motor szebben jar, konnyebben gyorsul, es a fogyiban is erzem, h tobbet megyek, az eddigi 6,5 koruli ertek most mintha megint 6 korulre jonne ki.
Szoval lehet megtartom jo szokasom es marad a MaxxMotion 95, elvegre megiscsak ez a kedvenc nyalam.
-
-
-
AMD Power
titán
Ismerősnek van jó pár kútja. Ő azt mondta ,hogy annyi lényeges különbség van kút és kút között ,hogy a "nevesebb" kutaknál van adalékanyag alapból a nyálban. Lehet az 95 tök mind1. Az Auchannál meg a többi ilyen "olcsó" kútnál viszont ezek az adalékok nincsenek benne a nyálban.
-
neduddki
nagyúr
HI!
az egesho az energia az egosho ido szeritnie elso derivaltja az a teljesimeny, ha kisenn az egesho kisebb a teljesmeny
te az egeshoemrsegletrl beszelszudv
neduddki
mod: na csakosszeraktam:- )
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
giigz
veterán
Igen, alapjában véve a százhalombattai finomítóból van minden benzin, és a MOL is tesz hozzá adalékot a sima 95-höz is, de gondolom a többi benzint adalék nélkül adja tovább a többieknek, akik megint vagy tesznek hozzá adalékot, mint pl. a Shell vagy OMV, vagy simán árusítják, talán adalék nélkül, mint a Lukoil, Envi, Agip, Maxiline, stb.
Esetleg az lehet, hogy az OMV a MaxxMotion 95-höz olyan jó adalékot tesz azért a +10 Ft-ért, ami esetleg tényleg jobbá teszi a benzint. A MaxxMotion 100 meg elvileg schwechati alapbenzinből van, és ahhoz jön még adalék, viszont ezt még nem próbáltam, de az én motoromba felesleges is lenne a 100-as benzin.
A különbséget viszont érzem, hogy az OMV-s benzinnel jobban jár az autó, és egy kicsivel kevesebbet is fogyaszt.
-
Doze
aktív tag
Az a baj kétely merül fel bennem, ezekkel az adalékokkal kapcsolatban... erős a gyanúm hogy a nem prémium benzinek, a legtöbb kúton szinte azonosak, lehet van 1-2 kivétel valóban... de érdekes mód az összes benzinkút árszabása a környéken lévő konkurencia árszabása határozza meg. Pl láttam már shell-kutat másik "gagyi" kút tőszomszédságában... érdekes mód ott pl nagyon olcsó volt. Akkor ha +10-20 forint az az adalék, akkor eladták veszteségesen a benyát
Ez tipikus példája az olajmultik reklámkampányára ami drágább=jobb(vagy nem) persze ezt bizton nem tudom mondani. De nekem elég ami a MSZ EN szabványban benne foglaltatik... annak pedig az összes Magyarországon kapható üzemanyag megfelel...
Én inkább a benzinkút forgalmára/milyenségére szoktam figyelmi...
És ha megnézed a tendenciát, csak Miskolcon pl most zárt be egy OMW, helyette MOBIL Petrol nyílt, legalább 10 forintal olcsóbban. De nyílt pluszba egy önkiszolgáló ENVI is. Az emberek keresik az olcsóságot, másrészt beszéltem kúton dolgozóval(shell), ő pl azt mondja annyira nem megy a benzin hogy a shopban kapható termékekkel akarnak kompenzálni... ezért mondogatják állandóan a csokit, meg a bögrét meg apám kinnyát.
-
Lajkó
őstag
Nem sokáig fog tartani az a mínusz tíz forint sem! Ez amolyan jól bevált beetetés!
Amúgy meg az a Mobil petrol azért költözött be oda, mert a MOL-nál valaki mondott egy olyan árat az arnóti körforgalomnál lévő kútjára a srácnak, hogy nem tudott rá nemet mondani! Ergó ezért szűnt meg az ominózus OMW kút... -
hcs57
őstag
válasz neduddki #15115 üzenetére
Amit írsz az a hőenergiára igaz is... azonban a robbanómotor tágulási munkával működik... s nem a melegedéssel. .. bár valamennyire van közük egymáshoz.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
neduddki
nagyúr
HI!
ajjaj leszen itten mit bepotolani, an kezgunk neki: ojjanmint robbanomtor nics van hejejte belso egesu motor, ill. van robbanomotor de lassuk csak hogyan: a belso egesu motorban a langfrotn sebesseg 15-20m/s erre vanmeretezve minde, kopogasos egesnel 100-200ms, robbanasos egesnel elerheti az 1000m/s-ot, na ez mar tenyegl robban es rombol es oleg gyorsan elveszti mukodokeps jelelget, tehat felecsuk mar el a robbannomot kifejesest tessek hejete a hejeset hasnzalni
nezzuk az energiakat: az uzemanyagban kemia koteekben trol energia eges soran alakul at hoenergiava majd ahoenegria mechanikai enegiava, tehat ennek figyelembeveteleve mit szeretnel mondani?udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Doze
aktív tag
Nem tudom én legalább 4 éve az átlaghoz képest 10-15 forinttal tankolok olcsóbban, régebben az autóklub kútjánál tankoltam (futó u.) pedig az aztán tényleg szutyok benzinkút volt , azt bezárták, utána AVIA, ENVI szerintem egyik sem rossz... autónak sem lett soha semmi baja. A fogyasztás sem 10+ liter.
De visszakanyarodva a témához.. megveszik-eladják stb. Nem látok mögé. De ha akarná a shell vagy OMW is adhatná olcsóbban a benzint. Ameddig elmegy drágábban persze miért csökkentené...
-
-
neduddki
nagyúr
válasz Ambrascet #15126 üzenetére
HI!
mivel kotlezo a 10ppm allati ken tartalom minek irnak ra? mivel ugyis max5% az etanol es az bene is van azt is minke ernak ra?
udv
neduddki
p.s. KOrnelka mijert arulna titokban nagy baszott matrinya van a kuton, azt hoy vki nem tugy a dekodlni az ma tenylkeg lama
-
Tomics
addikt
Atlagfogyim 1 honapos egyuttletunk alatt: [link]
Jo sokat mentem vele, de legalabb bejaratodott.
Mar 4000-es fordulat fole is bemereszkedek neha, de azert meg kimelo uzemmodban van hasznalva.
Garazst a heten sikerult venni hozza, most mar kevesebbet lesz menve vele, mert fajt a szivem ott hagyni a parkoloban bocifulet akarhova mentemEn mindig MOL-nal tankolok, elvetve Tesco-s SHELL, de azt gyengebbnek erzem meg mintha tobbet kert volna. Itt a kozelben nincs OMV csak a palyan amerre nem jarok, de ha utbaesik akkor ott fogok
Ugy tervezem h negyedevente kap majd vagy 2 teli premium 100-ast is.[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Kornel
veterán
jon a k10c turbo.
ra kell dobni majd a k12b-re
meg vele együtt nyugdíjazzák is a k12b-t. nem volt hosszú életű
mar a szuzi is leall a szivomotorkkal, elkrvlt egy vilag ez -
AMD Power
titán
1.3 Swiftbe hány Ah aksik vannak alapból? 36Ah? Jobbosak ugye?
-
zalman90
őstag
válasz AMD Power #15136 üzenetére
1.9 dizel corollában van nekem 72 amperórás akksi
Valaki azt mondotta hogy a kisebb akksihoz tervezett generátor nem birná a sok amperórás aksit
Swiftbe nekem 36 amperórás van
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
Doze
aktív tag
válasz zalman90 #15139 üzenetére
nem amperórához méretezik a generátort....
Ha nagy aksi van az autóban, és nincs lemerülve akkor lehet akár 200 Ah-s aksi is, mert csak szinten kell tartani a töltöttségét, ha meg le van merülve akkor sincs gond, csak tovább tart feltölteni.
Amúgy a nagy aksi előnye az, hogy nem ingadozik annyit a feszültsége mert erős. Így lassabban öregszik.
Így hiába van sok fogyasztó nem hal be az aksi hamarabb... -
neduddki
nagyúr
válasz zalman90 #15139 üzenetére
HI!
hoigy ez a ksi arram nagy aksit nem elet feltoeni ez honna gyun az otosaknal???
udv
neduddki
p.s. //csendebn jegyzem meg, hogy generatorral tenelg nem ehet feltontei teljesen az aksit...
-
a_tesz
Korrektor
válasz Kornel #15142 üzenetére
Csak nekiállt egy fakarddal (az írására gondolok, bár én sokakkal ellentétben élvezem ) a téves ismereteket oszlatni
De ha már témánál vagyunk, volt egy kis szervizelés az autómon ('99 Swift). Injektorcsere, kis miegymás, 130k HUF viszlát Egyre jobban kezdem átérezni, mennyire rossz állapotú autó lehet az, amire a tulaja szerint nem kell költeni, bár én eddig sem hittem az efféle legendákban...
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen