Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
Szevasztok.
Tapasztaljátok ti rajtam kívül hogy elég szépen emelkednek a kötelező biztosítások díjai?
Míg tavaly 20 e ft-ból kjöttem egy évre most mindegy hová szerződök nem úszom meg 26 e ft alatt.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Studi
addikt
válasz Kornel #30009 üzenetére
Azt azért nem mondanám, hogy túl sok egy autó éves felelősségbiztosítása 30-40e Ft-ért.
A sztori 2009-ben kezdődött, amikor elsősorban az Allianz elkezdte reklámként, cím és adatgyűjtéshez használni a KGFB-t. A 2008-as 20e/negyedév biztosításom lett hirtelen 25e/év. Aztán a többi nagy biztosító ment utánuk, és ez pár évig tartotta is magát. Tavalyelőtt indultak újra erősen felfelé a díjak, gondolom a tulajdonosok nem szívesen látták, hogy egy teljes üzletág veszteséges vagy erősen nullás a biztosítón belül.
Persze népünk választottjai időközben megfejelték a biztosítási díjat 30% különadóval, de ennek gyakorlatilag semmi köze a tényleges biztosításhoz.Nekem most 20 körül volt a Swiftre (36 éves budapesti, ~15 év jogsi, B08) + a baleseti, 35 lett a Peugeotra. Tudom, a sok apró szarság összeadódik idővel, de még mindig nem ez a tétel az autó fenntartásában.
-
blakey
titán
válasz Kornel #30000 üzenetére
40k-ert 215/55 R17 vredestein
4 esetében azért az a 40-50e Ft különség nem csekély, elgondolkodom ezen is.(#30006) mirci18
Nekem többynire stagnált, azaz tavaly decemberig, mert addig ugyanannál a biztosítónál voltam 13 évig, de valamiért ők emeltek és nem is keveset, de szerencsére másik biztosítónál megkaptam egy picit olcsóbban az előző évhez, így váltottam. Most az új autó esetében egy picit lett magasabb, de nem vészesen, meglátom, hogy 1 év múlva milyen irányba változik.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
válasz mirci18 #30006 üzenetére
Nekem 2013-ban lett meg a mostani autom, egeszen tavalyig felfele ment a biztositas ara minden evben, ez az elso evem amikor kevesebbet fizetek mint az elozoben. Mondjuk annyira nem jelentos, mert 19k helyett lett 18.5k az eves baleseti adoval (66kw, B10).
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Jó miskolcinak lenni, 26 a kötelező, 55 a casco.
B06. -
blakey
titán
válasz Kornel #30015 üzenetére
Nekem is ennyi, azaz 30e a KGFB baleseti adóval és 54e a Casco, 1 évre, B10, C6, BP.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kisza25
félisten
válasz Kornel #30015 üzenetére
Balatoninak még jobb 19eFt+41eFt Aegonnál mindkettő, lehetett volna olcsóbb is, de ezzel a biztosítóval van tapasztalatom (i30 cw 1,4 crdi 90 ló)
Teljesen lakhely függő, hogy ki mennyit fizet és van olyan biztosító ami bizonyos korosztálynak drágább/olcsóbb és ugye a bonuszt is másképpen díjazzák+ élet/ház...biztosításokkal tovább csökkenthető
kell venni Balatonon egy nyaralót és bejelentkezni állandóra egyből olcsóbb lesz (a biztosítás)[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
blakey
titán
válasz kisza25 #30018 üzenetére
Balatoninak még jobb
Ez nem ilyen egyszerű, nincs 2 egyforma biztosítás, az enyém sem sokkal több és Bp, 1,6, 120LE. Nem hinném, hogy balatoni címmel sokkal olcsóbb lenne. Ugyanannál a biztosítónál kötöttem az újakat.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Danex
addikt
Na végre megkaptam a Béta progit
We're rolling out the latest Android Waze RC v.4.25.0.1. -
Halo
senior tag
Vitara gl+ és Honor 8 kapcsolatáról van valakinek tapasztalata?
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Danex
addikt
Arra még várunk a suzukira, de legalább már csak az egyik félre kell várni...
(#30022) Kornel
Please keep in mind that the beta versions released on Centercode are INTERNAL ONLY. Please do not share or communicate any related issues outside the Centercode eco system - No blog posts, No Facebook posts etc.(De talán üzemelhet)[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
Közben nyomtattam 3D nyomtatóval tölcsért az ablakmosófolyadék feltöltéséhez
Illetve úgy néz ki az AA-s Waze (Béta) csak google store-ból lesz letölthető, így tuti nem megosztható
[ Szerkesztve ]
-
-
Halo
senior tag
Úgy tűnik - csatlakozunk a Türkizes GL+ Vitara családba
Most nézegetem a kiegészítőket... Az áruk siralmas... nem tudom eldönteni, hogy vicc, vagy komoly...
Nem is merem körbenézni a többi autógyártót...Amit elengednek az egyik oldalon, azt a díszlécen, küszöbvédőn akarják behozni?
Most épp a "jóáras" termékeket gúglizom, de tippet szívesen fogadok, hova, kihez lehet fordulni. Békés megye előnyben... De ha kell, egy napos kirándulásra is indulhatunk
Kocsi lesz
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
blakey
titán
A gyárinál nem lesz jobb, szerintem nem érdemes mindenből utángyártottat választani, küszöbvédőből talán jó az utángyártott, én fólát raktam oda, nem teljes hosszban ráadásul egy kis odafigyeléssel hozzá sem ér az ember, csak át kell lépni, de oldalvédőből nem biztos, hogy az utángyártott olyan jó, olvastam, hogy hónapokkal később szépen jött lefelé, én még a szalonba feltetettem a gyárit, csomagtérhez is gyári került, a könyöktámasz is gyári, állítható, féláron kaptam, órát ingyen kaptam, gumiszönyegeket is. Mankókereket lehet venni féláron, emelőt 3e-ért, stb.
-
blakey
titán
válasz Kornel #30035 üzenetére
Ha nem megfelelő minőségű akkor csak a bosszankodás, nem tapad rendesen, hamar lejön, nem pontos a mérete, stb., persze a gyárival is lehetnek gondok, de arra ott a gari , mostanáig a légterelővel is gondok voltak, elég sok tulaj pamaszkodott, hogy hazavágta az emelőt. Most tesztelés alatt van egy új verzió. A gyárival nem volt gond, mert az másképp illeszkedett a kerethez.
-
Kornel
veterán
válasz blakey #30036 üzenetére
Én ezt rendeltem a gyári helyett, biztosan nem adok azért 35k-t.
Ugyanilyet raktam a Splash-re is, funkcióját teljesen ellátja.
Ha valami oknál fogva feljönne a ragasztas, van itthon bivalyerős kétoldalú ragasztóm, az majd segít, de a fent leírt tapasztalatom miatt ennek kevés esélyét látom. -
blakey
titán
válasz Kornel #30037 üzenetére
Az S-Cross.hoz tudtommal a gyári is nagyjából ilyen csak krómozott, nem? Ilyenért én sem adnák annyi pénzt, szerintem amit rendeltél az nem lehet túl rossz.
-
blakey
titán
válasz Kornel #30039 üzenetére
Ilyen lehet, hogy van de én nem ilyet akartam.
Vitarához is van ilyen utángyártott.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Motion_Blur #30041 üzenetére
Szia.elküldenéd privibe a linket,vagy az egészet.Köszi.
-
Kornel
veterán
Minden sarokra NKH-t, mobil műszaki vizsga állomással.
-
Zoleee83
addikt
Gratulálok hozzá én is.
Isten őrizz hogy egy ilyen menjen előttem-mögöttem, ok hogy lehet élni ABS nélkül is (ideig-óráig), de ha épp akkor csúszik meg akkor csúnya perec lehet belőle.
Gondolom életében nem cserélt fékolajat, legtöbbször ezért pusztul el az ABS kocka...* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Zoleee83
addikt
Szerintem csak a fő biztosítékokból valamelyiket kihúzta és visszatolta, vagy valami ilyesmi, bár nem tudom ez kiüti-e a hibakódot, katalizátor visszajelző lámpánál pl. az akksi sarut is elég levenni.
Nekem volt már bal első ABS gyűrű törésem , érezhető ám az ABS hiánya, főleg télen, gondolom hasonló az eredmény itt is, attól nem javult meg.
[ Szerkesztve ]
* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Studi
addikt
válasz Zoleee83 #30048 üzenetére
Érdekes kérdés ez amúgy. Kellő figyelemmel és rutinnal szerintem évekig el lehet vezetgetni úgy, hogy az ABS egy pillanatig se dolgozik. Másrészt viszont ha kell, akkor jó, ha számíthatsz rá. És még fontosabb, hogy tudd kezelni/tudd kezelni a hiányát. Egész más a vészfékezés egy ABS-es autóban, mint anélkül.
Ráadásul a rutintalan emberek reakciója épp ellentétes azzal, amit tenni kellene: ABS nélkül elkezd csúszni, sikítani a gumi, akkor még inkább rányomnak a fékre, mert így jó, most fog erősen a fék. Holott épp el kellene emelni, hogy visszanyerd a tapadást, és újra nyomhasd a féket a nagyobb lassuláshoz.
ABS-es autóban pedig a pedál kezd el visszarúgni, ekkor a rutintalanok ösztönösen elveszik a lábukat, holott épp tovább lehetne még emelni a fékhatást, mert ilyenkor még csak 1-2 keréken dolgozik a blokkolásgátló, a többinél van tartalék a tapadásban.És persze a legrosszabb a rossz ABS, amikor nem tudod, hogy mi vár rád a pedál lenyomása után...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háború Izraelben
- Küszöbön a Silent Hill 2 Remake megjelenése
- Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...