Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
őstag
Szerviz? Jó kérdés... az olajat lecseréltük, nemrég a szíjakat is (vezérléssel együtt) most van benne 72000.
Amúgy a nagy lenyúláson kívül minek a szerviz?Van egy két szervizes sztorim...
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Kornel
veterán
milyen kocsid van pontosan?
gondolom a 100k-s (ami valójában 105k) gyertyacsere periódusból ítélve swift2/sx4?
itt 45k a váltóolajcsere periódus, legrosszabb esetben is, de sűrű város, vagy szélsőséges használat esetén ez még kevesebb. és ez nem opció, enélkül ezek a váltók meghalnak, lehet akármilyen ismerősöd is, valószínű nem ért hozzá. az swift2-től, de inkább az ignis-től kezdődően a suzuki váltói pocsékok, lengyel gyártmány, néha az előírt váltóolaj csere mellett is szétmegy a nyelestengely csapágy, de egyéb baja is vannak, ez viszonylag könnyen orvosolható. szóval én legfeljebb 45k km-enként lecserélném, de ha városban van használva, akkor inkább 30k km-enként, az olajat pedig 10k km-enként. ja... a gyertyákat cseréltem 75k-nál, előttem csak városban volt használva a kocsi 60k km-t, és simán csereérett volt... csökkent is a fogyasztás utána![ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Én ezzel abszolút nem értek egyet. Bár a Suzukit nem ismerem ilyen szinten. De! VW pl pont ezért hal meg egy csomó váltó. Az emberek azt hiszik ,hogy azt nem kell cserélni, de mikor beáll a váltó vagy 1x széthullik akkor meg megvannak lepődve. Láttam én már olyan olajat amit váltóból engedtek le.
[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
Nem mondanám egyiket sem jelentősen rosszabbnak. Egyszerűen a swift futóműve fosul van hangolva. A tyúkszaron is pattog de kanyarban meg semmi feszesség nincs benne. 2000-től viszont már jó a futóművük főleg ha megkímélt a kocsi. Barátom vett egy 2001-est nemrég. Mikor vezettem akkor egyből éreztem hogy ez más kávéház.
Redmi Note 7
-
Kornel
veterán
volt biza
nekem teljesen üzembiztos volt, mondjuk 1995-ös volt, apám volt az első tulaj, szóval nem meglepő. egyedül a gyújtásmegszakító kalapáccsal volt gond városban (mindig volt nálam tartalék), nem oda lett kitalálva... a fogyasztás meg tényleg +3-4 liter volt a swifthez képest, de az élmény, amikor tolja a seggét, és csak nézel, hogy most mi van, az megfizethetetlen
egyébként nem kell ahhoz tél se, nyáron is simán lehetett csapatni, ha kicsit porosabb kanyarívet választottál
egyébként nem szidom a swiftet, nekem is volt, de nagyon buta a futóműve, pedig nekem 2003-as volt...
egy előnye kétség kívül volt, ment ment és ment, még a nagy borsodi árvíz se állította meg, átmentem a 30-40 cm-s vizeken simánanyósülés alatt állt a víz
[ Szerkesztve ]
-
Doze
aktív tag
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
pályán azért jó lenne az a -1 cm, földúton meg úgyse járok, hogy az a magasság hiányozzon.
hidd el nagyon magas ez a kocsi
pár extrára még benevezek, egy könyöktámasz mindenképp belekerül, illetve utána akarok járni, hogy az sx4 üléslapja hosszabb-e, mert ha igen, és belemegy, akkor kap egy fűthető sx4 ülést is a bal 1ja meg egy tempomat kellene, de gyári, az USA sx4-ekbe van, azt kéne beletenni...
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
a vicces az, hogy a GC és a GLX 165/70 r14-el jött ki, a GS pedig 185/60 r15-el... ami ugye nem váltóméret, +16 mm az átmérőkülönbsége a 15-ös keréknek ebben a méretben. elvileg a GS futóműve is kölönbözik kicsit, bár erre nem vennék mérget.
viszont amire gondoltam: 195/50 r15 átmérőben -11 mm lenne elég széles is lenne, és árban is elérhető....
kérdés alá megy-e ez a széles gumi a splash alá? szerintem így ültetni se kellene, elég stabil lennearra gondoltam még, hogy a hátsó üléssor elé rakok egy 50 kg-s ólomlapot, azzal jól levinném a súlypontját a kocsinak
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
a gyár ugyanazt a fogyasztást adja meg a 165-ös és a 185-ös gumikon is.
nekem sincs különbség a 165 és a 175-ös között se...
195-ös szerintem max. 5%-ot hozna pluszba, 2-3 decit...(#13537) pjen : miért lenne másik? ugyanaz a motor koppra, ugyanaz a váltó, ugyanazokkal az áttétekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Doze
aktív tag
Azért szerintem a gumiszélesség nem jelent litereket, az aláírom 10-15% fogyi növekedést elbírok képzelni... de gyakorta egy gagyibb keskeny gumi is produkálja ezt a jelenséget, egyszerűen nagy az gördülési ellenállása, ami ha városban nem is, de autópályán nagy sebességnél megmutatkozik.
A peres gumi tényleg kényelmetlen, de /40 alatt, a 1-1 kátyú, kicsípheti a gumit, meg a felnit is tönkreteszi.
Az áráról meg ne is beszéljünk -
trassher
addikt
Sajnos mindenkinek a kalapos, bénákkal azonosítja a suzukisokat. Ez mondjuk részben igaz is de a tábor másik része jobban vezet az átlagnál, legalábbis ezt tapasztalom.
De a lényeg hogy itt a "jó" idő. Tudjátok télen a mazsolák az utakon vannak, a profik az árokban.Redmi Note 7
-
Kornel
veterán
nem azért, de ennek a sztereotípiának van alapja.
ma is jövök vissza a 3-ason pest felé, ki tartja fel a sort? (60-al országúton...)
egy ignis és egy sx4...
amikor meg nagy nehezen elmegyek mellette, és megkérdezem egy széles kézmozdulattal, hogy mi baja, akkor még nem is érti
mögötte meg 3 km-es sor!
vaddafakk
az ilyentől a rendőr helyében azonnal elvenném a jogsit, és új vizsgára küldeném (persze szigorítottra, kresz+forgalom)szóval srácok ha nehéz is belátni, de kb. a suzukisok 1%-a az, aki tud vezetni, ha tetszik ha nem.
-
Kornel
veterán
na mikor én kezdtem, akkor 250 ft volt egy liter benzin, és így mentem 200.000+ km-t eddig, szóval viszonylag sokat megyek(volt olyan év, hogy megvolt a 35k km is, ezres swifttel
), és sok kalapos suzukissal találkozok.
(#13604) Cheesy : ez durva
az ilyet helyben le kéne lőni!
[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
nem kellett hirtelen, és új akkut akkor veszek, ha ez lefekszik... először bikakábelt vettem, az szerintem alap, akármilyen is az akku, lehet hogy nem én leszek lerohadva, hanem más, meg az is lehet, hogy egyszer rajta hagyok valami fogyasztót, kellhet
a töltőt meg nem akartam 4k-ért otthagyni, intelligens, vezérelt töltő minden jóval annyit akkor is megért, ha egyszer sem használom 3 év gari van rá... szintén bárkinek kellhet a családban
elég lett volna az egyik, de ha már így van, nem bánom
a gumis pedi csak elvileg húzza nyomatékkulccsal a gyakorlatban mg rádobja a pneupisztolyt, 'szt jóvan... ha nyomatékkulccsal is húz, akkor sem fogja állítgatni csavar és típus szerint, van egy beállítás, és azzal húz mindent 30-ból egy kulcsozik
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
töredelmesen bevallom, nem suzukim van, ellenben 520 literes a csomagterem... betettem egy sporttáskát, ami abba belefér (poroltó, pokróc, töltő, bikakábel, kozmetikai szerek, kefe, desztvíz, izzókészlet, gyorsköző, wd40 duct tape, szerszámok, eü láda, szonda, fejlámpa stb.) az maradhat, ami nem fér be a sporttáskába, meg a pótkerék mellé sem, az már nem fontos
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
a splash csomagtartója alapból kicsi, de rejtett padló alatti elválasztója nagyon praktikus.
bent van elég sok dolog, ami kellhet, szerszámok, pléd, elsősegélycsomag, stb.
igaz vontatókötél és bikakábel nincs, de lehet veszek majd, elfér még -
Kornel
veterán
es 6,5-ert venni fogjak?
dehogy.
vicc az egesz.
abba gondoljatok bele, hogy ugyanugy magyar kisipari beszallitok alkatreszei vannak benne mint a tobbi mi autonkba.
amig egy swift/splash parosnal elmegy, hogy eltorik egy rugo, elrohad egy gatlo, ez itt ennyiert mar nem lenne megengedett... -
AMD Power
titán
Csak az összehasonlítás kedvért.
Volkswagen Golf Comfortline BMT 1.4 TSi 140LE 6 312 130 Ft
Audi A3 Attraction 1.4 TFSi 140LE CoD 6 511 520 Ft
Toyota Corolla 1.6L Valvematic 132 LE 7 fokozatú Multidrive sebességváltó Limited felszereltség 6 140 000 FtÉs ezek messze nem az olcsó márkák voltak. Egy Renault, Opel, Ford-ban ugyan ez kb 1.5 millióval olcsóbbak.
[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
Ezt a fáradt olajos trükköt olyantól hallottam aki kevesebb mint 20 perc alatt cserélt motort váltóval együtt otthon egyedül ha gond volt.
A megye legszigorúbb vizsgaállomásán anno kicserélték a fékcsöveit mert hogy ilyen rozsdamentes autó fékcsöve nem szivároghat. Aztán leesett az álluk mikor mondta nekik hogy 2 napja volt kiöntve szépen olajjal az csöpög kb 4-5 napig és csak annyi marad amennyi kell hogy ne kezdődjön meg a rozsdásodás.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
A trabant tipikusan öltönyös autó volt tényleg, neked meg beleér a kezed a bilibe.
Mellesleg nem varázs szerelő de saját kezűleg készített utánfutót ami műszakit is kapott szóval nem egy ügyetlen ember. Ha nem hiszed akkor nem kell. Kőváryék 12 perc alatt motort és váltót cserélnek 2-en általában, ehhez képest egy 20 perces motor csere 1 főre nem tudom miért megy kuriózumszámba nálad.kornelka: Na már ketten vagyunk, úgy látszik nem én vagyok helikopter.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
Kornel
veterán
kíváncsi vagyok akkor egy két felnit linkelj már, amit nézel.
én néztem ET kalkulátorral többféle felnit, mind kilógna, amit találtam, és nem gyári.
egyébként az 5,5X15 4X100 ET50 54,1 a gyári alufelni paraméteri...[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
JELENLEGI KERÉK MÉRET
Szélesség 5 coll 45 ET
mmÚJ KERÉK MÉRETEI
Szélesség 5.5 coll ET 50 mmBelső 11mm BENTEBB LESZ a kerék belső szélének helyzete az erdetihez képest)
Külső KINTEBB LESZ 1mm (a kerék külső szélének helyzete az erdetihez képest) -
Kornel
veterán
értem, de Te érted, amit próbáltam elmagyarázni?
a táblázatod hol veszi figyelembe a felni szélességét?
mivel ha a gyárinál szélesebb, akkor vagy befelé, vagy kifelé fog lógni, vagy mindkettő, de befelé nyilván van egy határ, így kifelé fog lógni, amiért a rendőr is büntethet, vagy elveheti a forgalmid, illetve a KPM biztos, hogy ezt fogja tenni, ha véletlenül kiszed (volt már rá példa, hogy személyautókat is kiszednek), illetve vizsgán (normális helyen, nem okosba) tuti nem megy át.
szóval én még mindig azt kérdezem, hogy van-e olyan kereső, vagy tud-e valaki olyan felniket mutatni, ami nem lóg ki a kocsi alól majd?mod: persze a kerékcsapágyaknak, és a futóműnek se tesz jót, ha kilóg a kerék, ilyen utakon még pont ez hiányzik a kocsinak
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
ok, szerintem erdemes rakerdezni ott(tc gumidoktor), valamelyik nap meg is teszem.
gumisok ugyis azt adjak el, ami epp az erdekukbe all, pont nem erdekli mi lenne a legjobb.
amugy meg 20k/db aron meg csak ilyen alessio es tarsai felniket adnak, amiket a 2. katyu utan lehet gorgozni vinni. a gyari swift2/splash felnirol meg nem hallottam rosszat. kivancsi lennek a markajara, hogy ki a gyartoja.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Érdekes dolog ez a felni téma.
Én mindenképpen azt a méretet raknám fel, mint a gyári, azzal baj nem lehet.
14-esben ez a 5x14 4x100x54 ET:45, ha a gyár szerint ez a helyes méret, akkor én maradnék ennél, vagy e körül. nyilván megfelelő ET-vel rámegy simán az 5,5 széles is, de szerintem 6,5 széles felni már sok ez alá a felni alá.
ha megnézed, akkor a splash gyári 15-ös felnije is csak 5,5 széles, és a nagyobb ET-vel befelé viszi fél collal a kerék szélét, hogy ne lógjon ki. viszont 6,5 colos már nem fér el úgy, hogy ne lógna ki, amit már korábban vázoltam, hogy miért gond szerintem.
lényeg lényeg, hogy 31k-ért (clubtagsággal) van gyári swift 3 felni, ami szerintem nem rossz ár ahhoz képest, hogy elvileg jó minőség, jól is néz ki, és tuti nem kell vele mókolni (módosítók, stb.) -
Kornel
veterán
kösz, csak hangosan gondolkozok ilyenkor.
én is szemezgettem az ilyen alessio és társai felnik között, de amiket hallottam róluk, inkább akkor veszek egy 15-ös gyári acélt! a gyári swift alukról viszont még nem hallottam rosszat szerencsére."A neten turkálva úgy találtam, már 22 és 35 000 forint között is rengetegféle felni kapható, ez annyira olcsó, hogy ennyiért tisztességes rávaló gumit sem adnak. A legtöbb itthon kapható olcsó kerék olasz gyártmány. Az olaszokról azt tudjuk, hogy megbízhatóságban kihívásokkal küzdő, de egyedi és szép autókat készítenek.
Az előbbi mondat mindkét fele lehet hazugság, de a közben ez él, és a köz rendszerint jól tudja. Ettől még vannak nagyszerű és drága olasz (verseny)felnik is, és rémes másmilyen nemzetiségűek. Akárhogy is, az én 35 000 forintos felnijeim eddig kétszer szorultak görgőzésre, miközben az autó alig 2000 km-t tett meg, és még csak tél sem volt. A 36 000 forintos gumik még bírják."
És ez nem egyedi eset... azt kéne megtudni, hogy a gyári suzuki felniket ki gyártja
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- Bevezette az OpenGL 3.3 támogatását a Moore Threads
- iPhone topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Gamer szék noblechairs HERO Fallout Vault Tec Edition PU Bőr BONTATLAN 24 hónap garancia
- Gamer szék noblechairs HERO ST TX Szövet Antracit BONTATLAN 24 hónap garancia
- LiitoKala Lii - 402 akkumulátor töltő
- Gamer szék noblechairs HERO TX Grey Limited Edition BONTATLAN 24 hónap garancia
- Gamer szék noblechairs HERO PU Bőr Fekete/Arany BONTATLAN 24 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest