Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Üdv mindenkinek!
Tudom nem ez a téma, de szerintetek mennyit ér egy 2003-as 1.0 GL Swift, benzin-gázos (6,5 l-t eszik gázból, 15 Ft-ra jön ki egy km)
Nyári gumi alufelnin, téli a lemez felnin, mindkettő 165/65 r13, és elmegy még egy darabig.
Ja és "csak" 105.000 km van benne, 95.000-nél volt egy nagy szerviz.Üdv
-
Kornel
veterán
Nagyobbat és biztonságosabbat akarok helyette. Igazából inkább megtartanám, de kettőt egyszerre sok fenntartani. Viszont megbízhatóbbat nem tudom, hogy fogok-e találni, nepiteleten keresgélek, hátha van valami ajánlott típus, mert eddig csak a mi autóink váltak be nekem
-
Kornel
veterán
Ami kell a kocsidra, az a 165/65 R13 (ez a 155/70 R13 váltómérete) , nekem a téli és a nyári garnitúra is ez a méret, kicsit valóban jobb az úttartása, és mérhetően nem is nőtt a fogyasztásom.
Ami hátrány, hogy kevés helyen, és nem mindegyik márkából lehet megtalálni ezt a méretet, de érdemes pár kört futni érte, illetve szétnézni a neten.(#8670) tomsics: ez mind igaz, ezért is vettem egy új swift után egy régit, de azért a biztonság is aggaszt, ezért ideje lenne valami más. Lehet vissza kéne térnem az új swift-hez, de az meg túl kicsi
[ Szerkesztve ]
-
-
Kornel
veterán
1,3-as liana-k milyenek? valaki tud róla valami infot?
-
Kornel
veterán
Azért az sem mindegy, hogy milyen minőségű tárcsát és betétet veszünk... ami most van az enyémen, jobb minőségű, mint a gyári, párszor megmentett már koccanástól, igaz nem is volt olcsó, együtt több, mint 30k. Emellett nem árt lecserélni időnként a fékcsövet, és a fékolajat sem
-
Kornel
veterán
válasz
Vesztor87 #8883 üzenetére
Fékről annyit a régi swiftnél, hogy a gyári tényleg nem túl acélos... viszont a gyári felnire rámegy a 165/65 r13 gumi is, én azzal kezdtem, amikor megvettem, hogy ilyenre cseréltem. A féket most cseréltem, tárcsák+betét 40k körül volt, de nem gyárit vettem, hanem jobbat, a különbség jelentős, satunál majd lefejelem a szélvédőt, gyári fékkel és gumival még új állapotában sem tudott ilyet (12.000 km-el vettem a kocsit, tehát majdnem újan).
Amúgy az enyém eladó, benzin-gázos, ócsó vele közlekedni
-
Kornel
veterán
Két db erdészetnél használt 500k-t futott suzukiról már hallottam, de azokat rendszeresen szervizelték
-
Kornel
veterán
Na srácok azt hittem, hogy 9 évesen eljött a hátsó dob cseréje, elvittem szervizbe, ahol levágták a dobot felülről takaró lemezt, ami kicsit rozsdás volt, és máris tökéletes, nem zörög, mint eddig
Csak azt nem tudom, minek kellett odabarmolni gyárilag azt a lemezt
-
Kornel
veterán
Fogyasztáshoz hozzászólva. 2003-as 1.0 swift legjobb fogyasztása nálam 4,38 l / 100 km volt, teli tankra mérve. Országúton 90-el, motorfékkel, minden apró trükköt bevetve. Nagy átlag 5,3 liter volt benzinből. Gázból egyszer elment 6 liter alatt is, a nagy átlag 6,5 liter, igaz hajtom, általában kétállású kapcsolónak használom a gázpedált
Szerintem 6-os átlagot LPG-ből is ki lehetne hozni, ha figyelnék rá... majd ha 300 lesz a gáz, akkor muszáj lesz.
Más: érdekes dolgot vettem észre a kocsinál. Alaphelyzet az, hogy mindig pöccre indult, sose kellett 1 mp-nél többet indítózni. Hidegen most is ez a helyet, viszont ha nem hidegen indítom, hanem 1-2 órán belül újraindítom, akkor 3-4 mp indítózás is kell, és elég nehezen röffen be a motor. Mitől lehet? Ja és alaphelyzetben benzinen indul a kocsi, most már tankoltam bele 100-as benyát, mert arra gondoltam, hogy leülepedett a benzin, meg nem is volt benne sok, mert minek... de ezek után se javult meg. Annyi ötletem van még, hogy a gyújtókábel, ami az elosztóhoz megy, az még a gyári, mert az LPG-s gyújtókábelszettből az a rész túl rövid volt... ennek lehet köze hozzá?
-
Kornel
veterán
Na #9011-re senkinek semmi ötlete?
-
Kornel
veterán
válasz
tomsics #9018 üzenetére
40e km-t futottak, LPG-s gyertyák. Őszintén szólva nem néztem most, hogy milyenek, de amikor annak idején belerakta a gyerek, és meglátta, hogy az előző gyertya olyan, mint az új, nem hitte el, hogy a kocsi akkor 70 ezret futott, azt mondta: "ba*d meg ez a kocsi nem eszi az olajat!" De most se, szóval valami más lehet a bibi
-
Kornel
veterán
Nekem tavaly nyáron elkezdett elég erősen csepegni. Beleraktam ilyen teherautóba való hűtőtömítőt, tiszta dzsuvás lett a víz tőle, de nem is csepegett. Télen leengedtem, és fagyálló ment bele, de azóta se csepeg... és a radiátort se tömítette el, ment a fűtés is. Szóval vannak kivételek, vagy egyszerűen csak szerencsés voltam.
-
Kornel
veterán
2003-as 1.0 swiftnek biztos nem 40l-es a tankja... 35l inkabb realis. Lehet korábbi évjáratnál még azonos volt az 1.3 méretével, ennél biztos nem.
-
Kornel
veterán
Swift futóműve amúgy is érthetetlen számomra, 110k km-nél semmi baja, és még állítani se kellett rajta, pedig 2 évente megnézetem. Padkáztam is vele, kb. 60-al, csúszós úton, kétszer kaptam el... a felniben nem 8-as, hanem 88-as lett, pótkerék lett belőle, úgy, hogy fél óráig egyengette a gumis
Szóval a merevítők nélkül is masszív, annak igazából a stabilitásban van szerepe, lehet én is benevezek egyre! A tied, amit árulsz, az gyári, vagy után gyártott?
-
Kornel
veterán
válasz
Davidof92 #9092 üzenetére
Ez egy házilag gyártott verzió, ugye? Van ezekből gyári? Amit én láttam, az korrektebbül volt megcsinálva (az alsó), és kevésbé akad fent...
Ezekhez az első-hátsó+alsó merevítőkhöz már csak egy hátsó gti stab rúd kellene, valaki tud ebben segíteni? Beszerelés+anyag hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Egy ilyet bele kéne rakni
Csak elég drága -
Kornel
veterán
Jaja, ez így van, de azért egy turbós ezres swift kegyetlen lenne
Ez szerinted ér valamit? Az enyémbe benne van a gáz, és tudnék még neki plusz üzemanyagot adni, de ugye túl dús lesz a keverék, viszont ha ezzel tudnék plusz levegőt is benyomni, akkor lenne egy kis teljesítmény többletem, vagy rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Kormányok / Autós szimulátorok topic-ja
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Napelem
- Megfizethető, hibrid zajszűrést használó headset a QCY-től
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asztrofotózás
- Gitáros topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...