Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #10927 üzenetére
felszereltségbe elvárás?
teljes fapad, vagy szervó, esetleg klíma?
2001-es 1,3-as fapad
még egy olcsóbban
amúgy meg alkudni kell, nincs vevő, 350-ből simán lesz 300, de még kevesebb is akár...[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #10927 üzenetére
ez szép 400-ért, szerintem 350-ért vihető.
ez is jól néz ki, és szerintem a km is reális, mindjárt részletezem miért.
ezt meg mindjárt megveszem én, ha igazszóval 100k alatti km felismerhető az index karon lévő két fehér nyíl meglétéről.
80k km körül kezd el kopni, 100k-nál már alig látszik, 110k-nál teljesen eltűnik. ezt már mástól is hallottam, és személyes tapasztalat is ez.(#10929) AMD Power : mondjuk szervó ezeknél nem létszükség, ki kell próbálni anélkül is, de azért lehet találni olyat is, főleg 1.3-ban. a kicsi önsúly miatt szervó nélkül is vezethetőek egyébként.
(#10930) ESP: egy olyat kipróbálnék
amúgy nyáron a splash-re is megy 4 db 185-ös gumi, ha a gumis nem tiltakozik, akkor /60-as, szerintem premiumcontact5. úgy már más lesz a kicsike fekvése[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
válasz
AMD Power #10953 üzenetére
Én Pesten használom 90% ban és nem hiányzik a szervo, 1-2 nagyon durva kivételtől eltekintve, pl amikor előttem-mögöttem mindenki 10 centi helyet hagy a parkolóban, de ez elég ritka.
Én azt mondom városba még mindig ez az egyik legjobb autó. Vagy egy SUV, de az már más kategória -
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #10965 üzenetére
most lehet meg fogsz sértődni, de szerintem teljesen felesleges autót cserélned... kifogtál egy valószínűleg jól visszatekert és elhanyagolt polo-t, amire sokat kellett költeni, használt autónál ez benne van a pakliban. most azért lecserélnéd egy majd' 20 éves kocsira, mert az megbízhatóbb, és olcsóbb fenntartani... ami részben igaz is, csak szerinted ilyen korú autónál mennyi az esélye, hogy megkímélt, nem elhanyagolt példányt fogsz ki? oké, olcsóbb hozzá az alkatrész, de kiszámoltad már a csere költségeit? megveszed, talán nullásan kijössz az árával, átírás 60k, vezérlés és azonnali dolgokra szerintem 100k-t nyugodtan rászámolhatsz még, nem életszerű, hogy valaki eladás előtt lecserélje neked a féktárcsákat, fékbetéteket, fékcsövek is cserések lehetnek, ha még gyáriak, stb. és ki tudja, milyen egyéb bajai lesznek még... a polo-d állapota nem tudom milyen most, de inkább kérj egy ajánlatot a normális rendbetételre, és hasonlítsd össze, hogy milyen költségei vannak egy autócserének alaphangon.
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #10968 üzenetére
én még mindig azt mondom, hogy ha maradsz a suzukinál, minél fiatalabbat próbálj venni, a te felhasználási körödnek egy 1.0-ás is elég lenne, abból elég fiatalakat lehet venni viszonylag olcsón. hiába megbízható a suzuki, 10 év felett ott is jönnek a problémák, csak kevesebb, és olcsóbb megcsinálni, de jönnek, efelől kétséged ne legyen!
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #10970 üzenetére
megértem, ahogy le is írtam.
viszont azt vedd figyelembe, hogy az 1.0 autópálya kivételével mindenhova elég. ha lesz benne pálya is, akkor nyilván nem, de a kasztni és a virsli gumik miatt(plusz az előítéletek, suzuki, toljuk le, még ha az enyém szarabb is)én az 1.3-al se merészkednék sokszor pályára -
Motion_Blur
félisten
válasz
AMD Power #10973 üzenetére
900kg/92LE - ha cserélsz, ilyenre
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #10973 üzenetére
kg / LE arány a fontos:
vw polo: 910 kg / 60 LE = 15,17 LE jut egy kg-ra
ezres swift: 775 kg / 53 LE = 14,62 LE jut egy kg-ratehát valóban gyengébb a súlyához képest, kb. 7%-al, de a rövid váltó áttételezés miatt 0-60 között ez nem éreznéd, sőt. 1,6 vw konszernes motorok, 1,3 új swift, stb. 60-ig versenybe vagy az ezressel is, utána elhúznak, de addig jó gyorsulgatni vele a városban, tudva, hogy ha szét is töröd, nem kerül sokba
900kg/92LE -: az a baj, egy ilyen kocsiba nem sokáig élnék
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #10978 üzenetére
nekem 10 körül volt az ezresre már adóval, mondjuk miskolci lakcímmel.
de a splash-re se sokkal drágább szerencsére.pár kérdés szakikhoz. két dolog k***** zavar a kocsimban:
-a kalaptartó zörög, szinte a műanyag fekszik a műanyagon, semmi gumi alatta, szerintetek hogy lehet esztétikusan elhallgattatni? most ki van ékelve kis kartondarabokkal, de az ugye időnként kicsúszik, stb.
-a hátsó rendszámtáblatartó is 2 ponton van rögzítve felül, és zörög... átnyomjam lent is 4 helyen menetmetsző csavarral, bele a kasztiba? vagy egyéb ötlet?[ Szerkesztve ]
-
a_tesz
Korrektor
válasz
AMD Power #11008 üzenetére
Tízezer forintból megvan a vezérműszíj meg a feszítőgörgője, kétezerért kapsz ékszíjat, ami a generátort meg a vízpumpát hajtja, meg másik kétezerért, ami a szervót meg a klímakompresszort, ha van valamelyik benne (ha nincs egyik sem, értelemszerűen nem kell). Vízpumpa még kilencezer, és akkor az Aisin, normális lesz minden. Ötezer bele egy normális 4 l kiszerelésű 10W-40 olaj, legfeljebb egy ezres az olajszűrő, illetve a légszűrő még egy, és akkor a legszükségesebbek megvannak. Általában érdemes még a váltóolajat lecserélni, mert azt előszeretettel "felejtik el", és akkor nem lesz olyan recsegős a váltó, ha nincs még nagyon elkopva.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Motion_Blur
félisten
válasz
AMD Power #11016 üzenetére
1 órán keresztül akkora hófúvásban mentem hogy csak tippelni tudtam merre van az út, és az autó az orrával törte a havat, szerencsére finom porhó volt, és úgy mentünk át rajta mint kés a vajon, lassítani nem mertem mert felült volna az autó. De kell az ilyen is
Grat az eladáshoz!
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
t1
addikt
válasz
AMD Power #11022 üzenetére
Látom sikerült eladni a Polot. Szeretnék neked tanácsot adni a vásárlással kapcsolatban, hogy ne járj úgy mint a VW-el, mert lehet, hogy igénytelen olcsó autó a Swift de pont ebből kifolyólag nem is költöttek rá rengeteg leharcolt példány van és igen csak szép pénz temető tud ám lenni.
Én a családba 4 Swiftet vásároltam már és azt kell mondjam mindegyik beváltotta a hozzáfűzött reményeket legutóbb asszonynak vettünk egy 1.0 GL 1996-os 5 ajtós Swiftet 335k-ért.
A karosszéria változás 96 után következett be nagyobb utas védelem + merevítések az ajtókban, motorház tetőn, Euro 2-es motor besorolás ( 96 előttiek PIROS!!! matricát kapnak vagyis szmogriadóban nem közlekedhetsz velük) , valamit ekkor tájt jött a nagyobb felszereltség . Lássuk ezek mit is jelentenek:
GA: Full fapad hátul még az övek se automaták se kalaptartó, ocsmány ajtó kárpitok fényezetlen lökhárítók
GL: Kalaptartó már van, hátul is automata övek, plüss ajtó kárpit, fényezetlen lökhárítók.
GLX: Fényezett lökhárítók, kp zár, elektromos ablak elöl ( sedanban hátul is ) , elektromos tükör , elektromos lámpa állítás , immobiliser, fordulatszámmérős km óra, vastagabb kormány.
Van még rengeteg kivitel sok volt a limitált széria, de ezek a legelterjedtebbek ha kérdésed van írj.
Szvsz szerint inkább a GLX-es változatot keresd és a hanyagold a 96 előtti szériát. Ha 80-90%-ban használod akkor 1.0 legyen, ez a legtartósabb Suzuki motor és tényleg tartós nem mellesleg csak ha kimondod az 1.0 szavacskát akkor gyenge de vezetve azért jóval dinamikusabb mint gondolnád, 1.3-al pesten 6-7l közé esik a fogyasztás nyáron, télen ez lehet 8 is, 1.0 kevesebbel is beéri.
Például ezeket meglesném....
[ Szerkesztve ]
-
ESP
senior tag
válasz
AMD Power #11084 üzenetére
Gyári akksi 35Ah.
100nál 2400-t pörög asszem, 130-nál 3100környékén, bírja, ha esetleg jön egy komolyabb emelkedő vissza kell lökni 3.-ba
100nál 5litykóból elvan országúton a hosszú 5. miatt.
Én olyan 7-7,5-t mondanék.
[ Szerkesztve ]
2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
t1
addikt
válasz
AMD Power #11084 üzenetére
45Ah simán mehet bele, nekem a nagy zene miatt 74Ah van benne
1.3 8V . 130km/h@3500 rpm kereken a nyomaték csúcson ( 99nm) autózól
1.0 6V 130km/h@4000 rpmKajában így 6-6.5 között megáll viszont nem szereti az emelkedőket így.
90-100-as tempóban 4.5-5l között eszik de inkább 5l alatt -
ESP
senior tag
válasz
AMD Power #11103 üzenetére
El kell menni, ki kell próbálni ha jó meg kell venni. 200ba sztem adná.
Jól megrángatni az úton, jól meghajtani. Figyelni nem-e kopog a féltengely, stb.
Mod.:
Felni gumistól lefestve, kilincsek is lefestve. Jáj
[ Szerkesztve ]
2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
AMD Power
titán
válasz
AMD Power #11120 üzenetére
Kicsit visszatérve erre a töréstesztekre... Ugye ,hogy össze tört a 82km/h a Suzuki?
Nézzétek meg a az 5* Lagunát 80km/h összehasonlítva a 64km/h teszthez képest.
-
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #11150 üzenetére
165/65 r13 kell rá, az a váltómérete a 155/70 r13-nak.
(#11148) ESP: csak otthon számoltam ki, hogy hány kg, menet közben már éreztem, hogy 2 körben kellett volna elhozni, szerencsére akkor már a gyári fék teljesen ki volt cserélve, jobban bírta a kiképzést, meg miután éreztem, hogy nem ok a súly, 30-40-el vánszorogtam, hogy meg tudjak állni, jó erős motorfék rásegítéssel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Marvel Snap
- További aktív témák...
- Bontatlan. ÁFÁS számla. noblechairs HERO , ICON Valódi Bőr Fekete, Valódi Bőr Konyak 2023.11. 28 -ig
- Bosch Professional 18V akkumulátor tartó
- Einhell TC-TS 2025/2 U asztali körfűrész
- Noblechairs székek . Bontatlan . 24 hónap garancia .Kamatmentés részletfizetés. Áfás számla .
- Xiaomi Smart LED izzók (Alexa/Google Home/Apple homekit).
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest