- Cyberpunk 2,5D-s akciójáték lesz a Quantic River
- Jövő év elején érkezik a King Arthur: Knight's Tale kiegészítője
- Suicide Squad: Kill the Justice League - Fókuszban Captain Boomerang
- Elhalasztották a Destiny 2: The Final Shape megjelenését
- Akciófigyelő: Ingyen beszerezhető PC-re az Assassin's Creed: Syndicate
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper
őstag
Hy all,
Van egy 1998-as Suzuki 1,3-as Sedanom, és az a helyzet, hogy kéne rá 2 tükör. A jobboldalinak a töve van eltörve, a baloldalinak meg csak a hátlapja van eltörve. Persze elektromos, de csak a műanyagnak van gondja, tudna valaki ajánlani valami jó bontót ahol nem újat akarnak rámsózni 20kért hanem valódi bontott anyagot adnak normális áron?
Kösszi.
p.s.: Nem is tudtam hogy itt a PH-n van Suzukis topic is, de örülök neki
-
Reaper
őstag
Hali mindenkinek!
Nem tudjátok hogy lehetne 1-es Swifttel elérni a gyárinál jobb fékerőt? sima 1,3-as '98-as Sedan.
Köszi -
Reaper
őstag
Hali,
Szeretnék gumit cserélni a 98-as switemen mert nem igazán stabil autópálya tempónál. Jelenleg még a téli szett van rajta de van a garázsban egy szett kb 2 hónapot használt MIchlein energy saver 155/70 R13 méretben. Na ezt szeretném valami szélesebbre cserélni, csak abszolút nem értek hozzá, gondolom új felni is kell alá.
Valakinek valami ötlet?
-
Reaper
őstag
válasz
Tothgera30 #5836 üzenetére
Köszi, de asszem azt mondták nekem, hogy a vagonR kereke nem megy rá az enyémre, mert más a váltómérete. Lehet jobb az úttartás, ha marad a régi méret de esetleg egy alufelnin?
-
Reaper
őstag
Hát nemtom azért ha ésszel megyek ez a 10 éves 1.3-as tud néha 6 litert enni. Csak persze akkor nem lehet se 4500-ig forgatgatni, se 2000 alatt elváltani.
Tényleg hány kilómétert tudsz menni egy tank benzinnel? az 1.0-s is 30 (35) literes?szerk.: az alufelni hogy hat a fogyasztásra/menetteljesitményre? valaki mintha azt mondta volna, hogy visszafogja a kocsit.
[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
Hmm, érdekes, én még sosem tankoltam többet 35 liternél a vasba, pedig ilyenkor már rég az E felett volt a szintjelző, kár, ok tudom hogy ezekben mind xar a benyajelző, de te meddig merted engedni, esetleg az E alá?
Lehet a Sedannak más a tankja? Vagy a forma miatt eszik többet?
Na reggel van, tele vagyok hülye kérdésekkel -
-
Reaper
őstag
Hehe igen, láttam, felismertem a kocsit, szép felnik
Feltettem a nagy kérdést oda is, de még nem válaszoltak, vajon a 185/55 R14 kilóg oldalra vagy befér rendesen? Már lett is érdeklődő a 155/70 R13-ra, csak még nem tom mi a reális ár érte, ha egy fél nyarat futott? 30-at kérni érte reális? -
Reaper
őstag
Hali, nekem '98-as szedánom van, és azt mondta a szerelő, hogy ebben nincs pollenszűrő, mivel klímás
Igaz ez? Ha igen akkor mit tudok tenni azzal hogy olyan szinten párásodik, hogy folyamatosan megy a venti, hátul meg a fűtés és úgy nem párásodik csak vissza. Ja persze oldalt nem látok ki. Próbáltam az ablak leengedős módszert is, de a hátsó oldalablakokat nem fújja le, ami azért nem ártana sávváltáshoz. Valakinek valami ötlet?
-
Reaper
őstag
Elvileg nem ázik be, ha mégis nemtom, hogyan ellenőrizzem, és mit lehet tenni?
A jobb hátsó ajtónál a gumi kéder kicsit le van válva kb 10 centi hosszan de annyi. A belső keringést nem használom.Az számíthat, hogy egész nap az utcán áll? Valami pára gyűjtő cuccot nem lehet kapni esetleg?
Köszi -
Reaper
őstag
válasz
SzalaiG #6272 üzenetére
Lehet, de nekem pl szerencsém volt, hogy Sedan-om van, mert kb fél éve vettünk egy üveg asztalt, és a lap belefért persze centizve, de úgy a csomagtartót le tudtam csukni.
A másik ami miatt örülök a lépcsős hátúnak, az a biztonság ha beléd jönnek hátulról, azért az is plusz fél méter. Lehet hülyeség de nekem ez is számít.
1.3-as 8v-van most városban télen 10 litert evett, nyáron olyan 8-at. Ha sokat járok vidékre akkor megelégszik 6 literrel is. Ezt csak úgy infó ügyileg -
Reaper
őstag
Üdv újra!
Tegnap voltam a szerelőmnél, mondtam, hogy nézzünk már meg mindent a kocsin, főleg a felfüggesztésnél, mivel múltkor az élessaroknál majdnem repültem, mert elpattogott a jobb-első...
Az eredmény a jobb hátsó lengéscsillapító kuka, nincs már benne olaj, de a többi sem húzza már sokáig, első két lengőkar szintén cserés, emellett a váltó rudazattal is van valami, váltótartó bak s kell... Kiderült továbbá, hogy miért gyorsul jobban a kocsi mint a többi 1.3-as, na a lambda szonda gallyra van menve, és persze ezért evett 10 litert télen...
Namármost az lenne a kérdésem, hogy gátlókat miket érdemes venni, mert amit a srácok találtak azok 30k/db na és annyit azért nem költenék rá. Viszont amit linkeltetek oldalt ott van blistein 17/db és Corven 9/db... Melyiket javasolnátok, illetve ha van más márka, akkor az is érdekelne...
Köszi! -
Reaper
őstag
Szerintetek az utángyártott gátlók jók valamire? Csak mert a KYB és a Koni brutál árban van, főleg az elsők...
Persze van még olyan opció, hogy a hátsókat KYB-re cserélem az elsőket meg meghagyom, vagy utángyártott, de akkor hogy fog viselkedni a kocsi? -
Reaper
őstag
Hali,
aki esetleg használ itt E85-öt, tudna adni, valami how-to leírást?
Ezt úgy értem, hogy ugye megint emelte a kedves MOL a benzin árát, viszont legutóbb tankoláskor láttam, hogy kapható E85 a kedvenc kutamnál.
Na most a 98'-as 1,3-as 8v megeszi minden gond nélkül, vagy kell valami átalakitás, vagy egyéb elővigyázatosság?
Thnx! -
Reaper
őstag
Köszi a válaszokat, tegnap raktam a kocsiba 1/3 2/3 arányban E85-95 keveréket, semmi változás... eddig.
-
Reaper
őstag
Még ehhez hozzáírnám, hogy a belső térben a kormány mennyire van elkopva, ami utalhat a valódi km állásra, valamint ha kinyitod a motorház tetőt, akkor a hűtő fölötti merevítésnél látszódhat, ha az eleje törve volt. Ha elviszed szerelőhöz, akkor én ajánlom a kompresszió mérést is (én nem tettem ->motorcsere
), és ha alánéztek, akkor látszik igazán mennyire van egyben a kocsi, egy dolog, hogy a szerelő azonnal megmondja, ha törve volt, de még az avatatlan szem is látja. A lengéscsillapítókra is mindenképpen rákérdeznék, főleg ha pesti az autó. Az eladó megbízhatóságát én pl úgy állapítottam meg, hogy kaptam a nem dohányzó, megkímélt szöveget, én meg beleszagoltam a hamutartóba, és persze büdös volt mint állat... de lehet csak nekem vannak rossz tapasztalataim.
Én is a szerelőt javasolom, ha lehet ismerős, vagy vidd magaddal, vagy vidd el a kocsit hozzá. -
Reaper
őstag
válasz
Yushchenko #6488 üzenetére
Gratula hozzá, és sok szerencsés és balesetmentes kilométert
-
Reaper
őstag
Hali,
meg tudná valaki mondani, hogy lambda szondát hol érdemes venni? Csak mert a szerelőm riogatott ilyen 50 ezres tétellel, meg ilyenek, viszont neten meg találtam 5-10 ezerért is. Valaki tudna ajánlani egy oldalt, esetleg direkt linkkel az alkatrészhez? Csak mert nem vagyok túl boldog az átlag 10 literes fogyasztással (oké légkondi, E85, és nem épp könnyű láb de azért akkor se kéne ennyit egyen...)
Köszi! -
Reaper
őstag
Na megvolt a mai napi szerelés is, az ablakemelők kaptak egy kis WD40-et, meg zsírt, és most rohangálnak az ablakok le-föl rendesen
Csak az az érdekes, hogy a vezető oldali ajtóban nem volt meg a sín gumis része az ajtóban, csak a fémeddig nem volt gond vele, de valami funkciója biztos van
-
Reaper
őstag
A kilincs burkolat leszedésén innen néztem ki: [link] Utána nekem már csak a kartámasz 3 csavarját kellett kiszedni, majd megint idézet a leirásból: Ezután már csak a kárpit levétele marad. Fogjuk meg a kárpit alsó peremét, és húzzuk magunk felé, a patentok engedni fognak. A kárpitot már csak az üveg nyílásának peremére akasztott rész fogja tartani. Ekkor a kárpit hátsó részét megemelve ferdén le tudjuk venni az ajtóról..
Nekem 4 ajtós van igy nem kellett az ablakemelővel szenvedni, mert az középen van, és magát az emelő szerkezetet úgy látod meg, ha majdnem teljesen leengeded az ablakot. -
Reaper
őstag
Nem tud valaki eladó OZ 13''-as gyári felnit régi swiftre? A lényeg, hogy használható legyen, és ne repedt/törött/stb.
-
Reaper
őstag
Veszélyes üzem a szabadban parkolás, én vigyázok a kocsira szintén, de nem volt egy ideig garázsom, persze hogy az idióta szomszéd a szakadt bálnamercivel végignyomta az oldalát. Még csak nem is 1 elemet kéne javítani, hanem kettőt, mert pont úgy találta el. Van ismerősöm fényezőnél, polírral megtették amit lehet, de szép hullámos maradt (persze nem ismerte el...)
[ Szerkesztve ]
-
-
Reaper
őstag
válasz
Davidof92 #7959 üzenetére
Azért, ha átnyomod a kickdownt akkor 5000ig forgatja, ami pont a piros mező előtt van
Csak hogy legyen ON is nem tudja valaki hol van a benzinszűrő a swift sedanban?
Mostanában eléggé dadog a motor, sokat etanoloztam, gondolom tele van már a szűrő nem kicsit.[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
A gáz-bovdennel együtt mozog egy rudazat ami a kickdown bovden feszesíti. Ezt persze lehet állítani, de gyári állapotban minél lentebb nyomod a gázpedált annál feszesebb lesz a bovden, és ha elér egy szintet, akkor a váltó úgy értelmezi, hogy lepadlóztad (kick down), és akkor kiforgatja minden fokozatot. Az enyémben ez 5000-es fordulatot jelent.
szerk.: itt van hosszabban leírva: [link]
#7973 nem vészes agresszívan haladva 15-20 literrel meg lehet járni. Annyit egy WRX-STi is eszik hasonlóan használva, a Suzuki meg 10-et eszik ha mindig forgatom[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
válasz
stangli #8018 üzenetére
Naja, én is megcsináltam egyszer, sikerült is a kilincs keretét, azt a nagyon vékony vackot eltörni, mindenesetre wd-40, utána még be is zsíroztam, valami flakonos cuccal. Utána jó volt, rohangált fel-alá. Kb 2 hétig. Lassan cserés lesz, mert már van hogy nem akar felmenni magától.
-
Reaper
őstag
válasz
Vesztor87 #8096 üzenetére
Én azt mondanám Swift Sedan 1.6 és ne az első szériából.
Azért 1.6-ot mondanám, mert egyrészt nagyon megy, igen kicsit többet is eszik mint az 1.3, viszont sokkal jobb a futóműve, eleve a gyári kereke 14'' míg az 1.3nak 13 volt. Ráadásul a 1.6-ba mindent benne volt ami létezett az extra listán.
A papírautóhoz csak annyit mondanék, hogy igen az első szériás tényleg nem volt valami biztonságos, ahogy a vele egykorú autók se. Nekem pl '98-as van és már nem emlékszem pontosan mennyivel, de ez már nehezebb mint a '94-es volt. Az egy dolog, hogy maga a borítás hajlik, nem az véd meg, hanem a belső merevítések amik pl az ajtóban vannak, elég láthatóan, ha leveszed a kárpitot.
Tényleg nem hasznos vele ütközni, de egy vele egykorú és egy kategóriájú autóval se.
Ha mész megnézni egyet, ne nézd meg a km állást, mert úgyse sokat ér, ellenben nézd meg a lengéscsillapítókat, nem folynak-e, valamint ha van lehetőség szerelővel végezzetek egy kompresszió mérést.
Elöl-hátul ha benézel a lökös alá akkor látszik ha volt törve. De persze legjobb a szerelő. -
Reaper
őstag
-
Reaper
őstag
válasz
Ace Ventura #8110 üzenetére
Nem ázott be valahol az elektronika? Lehet hülye kérdés, de nekem akkor csinált ilyet, amikor vezetéstechnikai tréningen sok vizet kapott alulról.
Én elektronikára tippelnék gyertyák, kábelek, elosztó, vezérlés, de majd az okosabbak megmondják. -
Reaper
őstag
Még annyi, hogy asszem az 1.3 futóműve hátul ugyanaz a 4 és 5 ajtósban, és nem nagyon bírja el a seggét. Emiatt, hamar elfárad, és ha ülnek hátul akkor van hogy nagyon lent van.
Nem tudom az 5 ajtósban van-e ilyen. Bár lehet fel kéne kovácsoltatni a rugókat hátul...
Mondjuk én csakis 4 ajtósban gondolkoztam, egyszerűen mert számomra annak van autó formája, eleje, közepe, vége. Emellett bele lehet pakolni, barátnőt, haverokat, és még marad csomagtartó, ha az ember lemegy mondjuk a Balatonra.
Az enyémmel én M3-on hazafele megnéztem mennyit megy óra szerint 180 megvan 4ikben. Bár akkor már elég izgalmasSzerk.: Ja fogyasztás, hát izé, ha én nagyon szeretek vele menni, akkor megvan a 30 liter 300km, bár lehet valami nem 100% a beállítással...
[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
Igen, egyes swift '98-as, és ugyanez az élmény volt meg, bár nekem Mogyoród környékén, nem is tartottam hosszú ideig ezt a tempót. Egyszerűen nem erre való. A gumijaim nem rosszak 3 éve vettem őket, Michlein, csak elég kevés a stabil nagy tempóhoz, gyári méret R13-as, ha van egy kis oldalszél, és általában van, akkor még a 130 is merész egy kicsit.
Én tudom, hogy nem vészes a 10, ha az ember hajtja, viszont sokan teljesen elhűlnek ettől az adattól, és gondoltam felkészítem a leendő tulajdonost, hogy ha éppen sietős rendszeresen akkor nem lesz meg a 7-8 liter városban. -
Reaper
őstag
Asszem a kilincsnél is van egy csavar. Mindenesetre a kilincs takaró a legxarabb az egészben, mert vékony, és csak lepattintani lehet, könnyen törik.
A kárpitot magát bolhák tartják, simán le lehet pattintani, utána felül a műanyagnál fogva, felfele húzva le lehet venni.
Prokee oldalán volt egy cikk erről régen.
Nekem az ablakemelő xart be, bezsíroztam, stb, kb 1 hétig volt jó.De már nekem is 1-2 éve volt :
[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
válasz
Ace Ventura #8411 üzenetére
Remélem ezek mind próbacserék valahogy, és nem kellett mind kifizetned. Nem tudom az égéstérbe belenéztetek már? Végig kéne nézni nincs-e megszorulva valami a hengerfejben is. Esetleg a kipuff rendszert is meg kéne nézni nem kapott-e valamit.
Leginkább motor szét-össze, bár tudom annak horror ára van.
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bittorrent topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kés topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Einhell TC-TS 2025/2 U asztali körfűrész
- Eladó sosem használt törölközőszárítós radiátor 100x60 (elektromos, íves) fűtőpatronnal (Volux 600W)
- Eladó ÚJ Xiaomi robotporszívó
- Raktáron! ÚJ Type2 3x16A (11KW) 5m utcai töltőkábel elektromos autókhoz garanciával, Budapesten!
- Eladó, egy csak kipróbált Govee RGBIC Wi-Fi Gaming Light Bars with Smart Controller led világítás!
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest