Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
celf
őstag
Akkor megnyitnam ezt a topikot, tekintve, hogy meg nincs ezt a temat targyalo topik.
Egy paran kerdezgették, hogy komolyabb fulesekhez milyen erositot lenne jo venni, masoknak jo otletei voltak, de off lett volna.
Hat itt a lehetoseg emberekEn is a kozeljovoben tervezek vasarolni meghozza egy Creek-et:
kb 35 ezer kornyeken van.
Nem highend, nem audiofil gondolom, de az Emu-m fuleserositojenel biztos fenyevekkel jobb, van egy Tapco zenekari kevero is, de az sem hajtja meg sehova sem a fulest (beyer DT770 pro, 80ohm version).Tovabbi ebay-en fellelheto markak:
Dakrvoice (tobbnyire kinabol)
CMOY
T.M.S.
XIANG SHENG
Ezek a leggyakoribbak, persze meg elofordul szamos noname modell is, es neha egy-ket custom-built darab is. Engem speciel csak a kozepkategoria erdekel.
Persze felmerulhet bennunk a kerdes, hogy megeri-e csoves-eket venni, vagy ilyen szinten ez csak vakitas inkabb...
Johetnek az otletek, tanacsok.
[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
Szia!
Nekem házi erősítőm van. Pontosabban unokatesómé, csak nálam van használatra mert már nincs meg az asztali gépe, és nem használja. Videoton dobozban van, és egy műszerész készítette, asszem 70k-ba kerül. Nagyon szépen szól az E-Mu 0404-el és a k240-el.
Ha valaki találkozik vele, nem érdemes félresöpörni a kinézete miatt.
Van itthon egy több kimenetes Behringer de az a nyomába se ér ennek!Köszi!
-
p_adam
addikt
Az amerikai HeadAmp cég remek erősítőket gyárt, igaz a jelelegi árfolyamon igen borsos ára van. Nekem sikerült EU-n belül egy használt Gilmore Lite-re szert tennem. Még csak egy nagyon rossz összekötő kábellel tudtam kipróbálni de látszik hogy rengeteg erő van benne alacsony és magas impedanciás fejhallgatókhoz egyaránt. 1-2 héten belül kész lesz a rendszer ;) Ezeket a kínaiakat nem nagyon szokták ajánlani és a Creek-et sem (bár az is igaz, hogy ennyiért nem biztos hogy van sokkal jobb)
-
celf
őstag
Meg lehet kerdezni, hogy mennyibe kerult ez a hasznalt Gilmore buli akkor?
Amugy itt is leginkabb az erdekelne, hogy szerinted tenyleg osszeteveszthetetlenul kulonbozik hangzas ha ezta gilmore-t egy kinai rca-val vagy egy korrekt audiofil kabellel kotod be a rendszerbe?
Ez kicsit hihetetlen
de el tudom kepzelni. sajnos meg nem volt szerencsem egymas mellett osszehasonlitani. lehet en nem halllanam. pedig nem tartom amgam botfulunek. csellista revenutanna nezek a neveknek.
kosz a tippeket.
a creek-et miert is nem szoktak ajanlani?
gondolom az audiofil koroknek messze minosegen aluli. de egyebkent...? -
p_adam
addikt
Erősítőt erősítővel még nem volt alkalmam összehasonlítani de tény, hogy ez egy nagyon elismert gyártó. Annyi egyértelműen feltűnik hogy iszonyatos erő van benne, alacsony impedianciás fejhallgatókat is erőlködés nélkül hajt meg. És egyelőre a kábel miatt elvész a hangminőség, illetve a forrásom se elég jó. Ha újra kezdeném akkor biztos innen kezdenék rendszert építeni, mert alábecsültem ennek a jelentőségét. Egy DT770-nél nem biztos hogy annyira kijön a különbség, lehet hogy az a Creek-el jó párost alkot.
Fejhallgató rendszert nagyon nehéz építeni mert mindenkinek egyéni a preferenciája szóval ezért is nem könnyű tanácsot adni. A head-fi-n olcsó alternatívaként a Little Dot I+ hibrid erősítőt ajánlják a DT770/80 hoz. -
p_adam
addikt
Úgy, hogy bőven elengendő dinamikát ad az alacsony impedanciásokhoz is, azokat általában nehezebb meghajtani. Kontrolláltabb, pontosabb mély, jobban elválasztott tér, fekete háttér, ezek egy jó fejhallgató erősítő használatának előnyei, nem féltétlen a megnövekedett hangerő. Természetesen max. (halláskárosodást okozó) hangerőig meghajtja de annak nyilván nincs értelme. A tranzisztoros általában agresszívabb karakterisztikájú viszont több erő van benne, a csöves meg finomabb de kevesebb benne az erő az alacsony impedanciásokhoz. A hibrid ezt a kettőt próbája ötvözni.
[link] A tervező pl. itt ír részletesen arról, ami nekem van. -
celf
őstag
vagy itt van ez, szerintetek ennek a musical fidelity x-can v3-nak mennyi a realis ara ?
-
celf
őstag
-
Ijk
nagyúr
Olyat tudtok esetleg amiben van DAC és optikai csatlakozással bír?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
p_adam
addikt
iBasso D10 Cobra (állítólag asztali erősítő/DAC is lesz majd valamikor, valószínűleg ennél többet tud majd)
-
p_adam
addikt
A Heed Audio ki fog jönni egyel, de 75e-nél biztosan többe kerül majd mivel maga az erősítő is (CanAmp) is ennyibe fáj. Vagy van a HiVox Lupus S de ez megint túl drágának tűnik az összeszereléshez képest.
-
celf
őstag
elkuldik az ibasso-sok.
ahogy olvastam a head-fin, az iBasso eleg jol intezi az ado/vamugyeit, eleve fizetsz 25 dollart asszem a megvetelkor, igy nemdobnak rad plussz vamot kesobb.D10 cobra nagyon szep. mondjuk ott az optikai kabel a fontos szerintem.
Fura ez a DAC kerdes, ezekszerint ha egy dacot USB-vel rakotok egy gepre akkor hangkartyakent funkcional? akkor lennie kell egy driver cd-nek is azert...[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
jol hangzik.
es hogy fogja kezelni a hangot akkor? az lesz az elsodleges hanghardver, vagy hogy?
azota kicsit jobban belemerultem a headfi forumba.
atyaeg, mennyi jo gep van
isteni szerkezetek.add: plussz vettem egy TC20
allitolag raver a hasonlo kinezetu sennheiser akg fulesekre, egy gyarbol jonnek (es itt most az OVC T4-rol van szo, nem a TC20-rol amit vettem)
mindenesetre kivancsi vagyok ezt hogy fogja meghajtani a kis iAudio U2-m...
eddig talan iBasso, esetleg egy p-51 Mustang, vagy egy amb mini 3 van tervben...ebayrol lehet venni eleg olcson. ami durva, hogy ingyen postakoltseggel. eun belul vam sincs rajta.
mindenkinek ajanlom.
keressen ra ebay.co.uk-n tc20-ra
ki kell dobja a sellert akitol en is vettem.
nagyon olcso. de nem hiszem, hogy fake.[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Ez esetben tudom javasolni a Rockhopper Audio Mini3-at, profi az építő és viszonylag olcsó is.
Igen, a DAC külön hangeszközként fog megjelenni.
Az olcsó ebay termékek általában sajnos nem tudnak többet mint az áruk, bár még nem hallgattam fake Sennheiser-t vagy mást - nem mintha bánnám
-
celf
őstag
jah
ez nagyon igy van ebayyel sajnos.
kiveve persze amikor valamiert pont nem licital mas arra termekre, es tenyleg olcson veszel valamit (hasznalt dragabb cuccokra jellemzo ez. pld DJ mixereket visznek el olyan arakon hogy csak nezek)a fulhallgatoval kapcsolatban, amiert belementem ebbe az uzletbe: az elado Edinburgh-ói. a soundwise.co.uk is edinburgh-oi. detto ugyanazokat a termeket arulja a csavo detto ugyanazokkal kepekkel.
megkerdeztem miert ilyen olcsoak a fulhallgatoik, azt mondtak azert mert nagy mennyisegben veszik koreabol (ahol kb az osszeset sennit, akg-t stb-t gyartjak. gondolom)ha igaz, ha nem, megvettem, nem volt draga. ha nem talalom jonak, ebay ugyis visszafizeti a penzt. ez a jo az ebayben.
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
azt rosszul irtam, hogy postakoltseg nelkul.
soundwise.co.uk kuldi ingyen a fulhallgatokat.
ebayes csavo olcsobban adja oket de postakoltseggel, es azok oemek.az ebayes refound-ra visszaterve: ha paypallel fizettel es ugytalalod, hogy hamisitvanyt kaptal, akkor azt a penzt vissza fogod kapni. igaz, legtobbszor vissza kell postazd a termeket. ez tobbnyire uj, buy it now termekekre vonatkozik. biddelos, hasznalt dolgokra is van persze garancia.
eleg agressziv modon vedi a paypal a vevoket. ez ertheto gondolom.
amugy olvass utanna az ebay selling chatboard-okon. nezd meg hogy sirnak a sellerek. -
Dare2Live
nagyúr
#1ből kimaradt a Heed CanAmp-ja.
Hamár USAban forumokon és szaklapokban is olyat olvasni róla, hogy a BestBuy füles erősítő akkor igencsak ide illik főleg, hogy ugye Magyar termék.
És külön előnye, hogy bármikor beballaghatsz hozzájuk és kipróbálhatod....
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Degeczi
nagyúr
hidd el, régóta Ebayezem
visszafizetésről sem fórumon olvastam, a gyakorlatban is próbáltam használni egy hamisgyanús (de legalábbis nem gyári csomagolású, mint az eladó ígérte) memkártya esetén - de ilyen olcsó cuccnál pontosan az a hátulütő, amit írsz is: vissza kellett volna küldeni, ami már nem éri meg, hiszen innen nagyon drága a posta...
egy ilyen fülesnél pedig még nehezebb bizonyítani, ha hamis - pláne, h nem elterjedt típusról van szó
-
celf
őstag
igen, a kuldozgetes bizony borsot tor az ember orra ala ez talan a legnagyobb hatranya az ebaynek.
viszont szerintem nincs bizonyitgatas.
az ebaynek, illetve a paypal-nek nincs kapacitasa biraskodni, itelkezni a heti tobbszaz, vagy akar tobb ezer refound felett. egyszeruen kuldik vissza a penzt. ez egy olyan beka amit ugytunik a legtobb elado kenytelen lenyelni. kifog egy hulye vasarlot, ez van, utalja vissza a penzt, es mosolyog hozza. mostmar negativot sem adhat tobbe az elado a vasarlonak. ha fizettel mint vasarlo, csak pozitivat kaphatsz.az ebay chatboard-jarol es helpdesk-jeirol beszelek. ott nem az van mint a legtobb normalis helyen, hogy lecsapjak a kezed, ha megnyitod a 20ezredik "help, I got negative"(ide tetszolegesen behelyettesitheto barmi) topikot. nem. kapsz egy tiszta valaszt/segitseget, egy vagy tobb, szerintem ezert penzt kapo 0 feedbackes acc.-oktol, akik mogott elofordul hogy 1000+os eladasi hatter van, csak mas neven vannak bejelentkezve.
nade azert en sem akarom annyira dicserni az ebay-t. hallani kemeny hoaxokrol meg hekkelesekrol is.
nem kell 10-15 postos emberkektol vasarolni draga cuccot.
bar azt hiszem a paypal mar nem 500 fontig bizotsit, es nem csak valami 50fb es 98% folotti eladoknal, hanem mindenkinek, akarmennyi osszegig.
de ennek nem neztem annyira utanna, csak futolag olvastam az eladasi oldalak aljan.ja egyebkent ha nemet ebayrol vasarolsz akkor nem olyan draga a postakoltseg.
sok angol onlinebolt is ujraszervezi a postazast az euhoz ujonnan csatlakozott orszagokba.
remelhetoleg ez a dolog minel hamarabb rendezodik -
p_adam
addikt
-
celf
őstag
az az igazsag, hogy magam sem tudom eldonteni, hogy asztalit vagy hordozhatot vegyek.
ugyanis, mivel nem magyarorszagon elek, berlem a lakasom, kb barmikor eljohet az ido hogy ugydontok elkoltozok mas orszagba, igy jobban johet egy hordozhato. kb ezert nincs meg lemezgyujtemenyem.add: ettol fuggetlenul lehet, hogy little dot lesz belole
de a mini az szimpatikusabb.[ Szerkesztve ]
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Lenne értelme ilyen fejhallgató erősítőt vásárolnom egy AKG K242HD és egy Sound Blaster audigy2-höz? - Vagy jobban járnék egy normális hangkártyával?[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz Blackhole13 #44 üzenetére
szerintem van ertelme, javulna tole a hang, ez tuti. kerdes, hogy mennyit, szamomra total ismeretlen a marka. de szerintem igy is nagyot fog javulni a fules hangja. egy SB kimenet kizart, hogy leadjon eleg kakaot egy fulesnek imho.
de minek 4 kimenet? ez volt a bajom elsosorban behringer, cme, samson, stb fuleserositokkel, hogy 4 kiement van rajtuk. de mi a raknak. tudom, studioba control roomba, de ez eleve nonsense, mert egy valamit magara ado studioban nem behringer mini fuleserositok lesznek. nem behrginger lesz, kezdjuk ott.
visszaterve erre a headaudio erositore, nemtudom milyen, de en a helyedben megfontolnek egy dragabb kissebb asztali erositot.
-
-
celf
őstag
-
p_adam
addikt
-
p_adam
addikt
DAC téren pedig ez nagyon ígéretesnek tűnik:
y1 gamma-1 DAC
http://headwize.com/ubb/showpage.php?fnum=3&tid=7469
Eléggé kicsi (remekül passzol a mini3-hoz) és az E-MU 0404-hez képest jobbnak van mondva hangzásban. És viszonylag olcsó is, főleg a sima USB-s változatban is, a teljes S/PDIF-et is tud.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- LG OLED65C11LB Smart OLED Televízió, 164 cm, 4K Ultra HD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U745 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP ProBook 450 G6, 15,6" FHD IPS, I3-8145U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garanci
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- HP ProBook 450 G5, 15,6" HD, I5-7200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, Nvidia 2GB VGA, WIN 10/11, Számla, G
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen