Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
-
szaki58
aktív tag
Segítsetek!
Vettem egy Y kábelt az érkező hordozható DAC-hoz abból a megfontolásból, hogy ne szívja a teló vagy a tábla "vérét", hanem kapjon külön tápellátást egy powerbank által. Ezzel együtt leválasztásra kerülnek az esetlegesen telóból származó nagyfrekis zajok is.A kérdésem egyszerű: van-e valami kritérium a powerbankkal szemben (hifi szempontból), vagy bármelyik jó lehet.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bitrograde #111411 üzenetére
( DC feszültségtől is recseghet, így zene nélkül kell előbb nézni, nem recseg-e.
)
-
szaki58
aktív tag
válasz
AdamTaylor #111349 üzenetére
Én WiiM Pro Plus-t vettem. Nagyon jó, de ha teszteket nézel, sokszor drágább cuccokat ver meg.
-
haxiboy
veterán
válasz
bitrograde #111411 üzenetére
Jó eséllyel berendelek egyet a gyártótól, kérdés megéri-e a felárat a beépített DAC vagy sem.
De először szerzek valamilyen AMP-ot kölcsönbe amivel meghallgatom a különbséget -
Dorien
veterán
válasz
haxiboy #111406 üzenetére
Az, hogy van hangerő az nem egyenlő a jó meghajtással.
Épp tegnap próbálgattam a Shanling Q1 DAP-ról a HiFiman HE400 és Beyerdynamic DT990/600 fejeseimet és jajj...
A DAC is tud számítani, ha nem jó az alaplapi. Pl. ez egy jó vétel Kínából: FiiO K5 Pro ESS
Vagy valamelyik linkelt AMP (azok jóval erősebbek) és majd lesz DAC később.
Az a csöves Spartan Helot 2x pont a nagyimpedanciás fejhallgatókhoz lett fejlesztve. De a Schiit Magni 3 is elég komoly belépőszintű fejhallgató erősítő. Én ez utóbbiak közül választanék anyagi keret / szimpátia alapján. -
Beri
addikt
válasz
bkercso #111405 üzenetére
Igen, a donglikat is hallottam már (van is itthon), meg a fejest is. Sőt, a többi beyert is, nagyon kevés kivétellel. A hozzászólásomban az érzékenységet is tisztességesen definiáltam.
Amúgy ha az érzékenységnek sincs köze a hajthatósághoz, akkor minek van?Te miket hallottál a felsoroltak közül?
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz
Dorien #111397 üzenetére
Bocsánat azt elfelejtettem mondani hogy elsődlegesen csak a fejhallgató meghajtása a cél, a mikrofonom egy USB-s Blue Yeti.
Az alaplap is jól meg tudja hajtani a fejhallgatót (legalábbis elég jól szól), inkább minőségben szeretnék felfelé menni.Itthonra keresek valamit, nem kell praktikusnak lennie. A fülest nem viszem ki a lakásból
Ha jól értem akkor egy AMP-al jobban járok első körben? Az alaplapi egy Realtek ALC1220 ha ez mond nektek valamit. Audio témában még csak most kezdem felszedni a tudást. -
bkercso
nagyúr
Ezúttal hallottad, amit ajánlasz? Vagy a fejest?
Amúgy meg ld. az #111389-et.
Arról nem beszélve, hogy ennek mennyi köze van a "könnyen hajthatósághoz" - amit már többször megbeszéltünk az elmúlt hónapban.Mely Beyereket hallottad?
Ha ajánlasz valamit, az alapján más vásárolhat, ezért mondom csak...
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz
haxiboy #111394 üzenetére
"Sound BlasterX AE-5 Plus Headphones Power Output:
@ 16 ohms: 232mW
@ 600 ohms: 46.8mW" [link]
A DT1990 Pro 250 ohm. Ezt én annyira nem erőltetném.Tipp DAC/AMP-ra (ezeken nincs mikrofon bemenet, az alaplapit kell használni):
Topping DX3 Pro+ (250mW @ 300 Ω)
Fiio K5 Pro (170mW @ 300 Ω)
Az, hogy ezekből mi megy Linux alatt, passz...Tipp fejhallgató erősítőre:
(ezekhez még kell DAC vagy hangkártya, ami egyelőre az alaplapi is lehet)
Schiit Magni 3 (430mW @ 300 Ω) [link]
Spartan Helot 2x (1000mW @ 250 Ω) [link] -
Beri
addikt
válasz
haxiboy #111394 üzenetére
Mindenképpen PC hangkártyát keresel? 100ért (de akár 50 körül is) sokféle lehetőséged van, akár usb-s hordozható dac-amp kombót is vehetsz, amit használhatsz bármi mással, mindenféle probléma nélkül (pl. fiio ka13-15-17), de vannak asztaliak is, hasonló feature settel, de több póverrel. Aprón is szokott lenni sokminden.
A 1990-et könnyű hajtani (102dB/mW), az a része nem problémás a projektnek, én inkább arra koncentrálnék, hogy a legpraktikusabb megoldást válaszd.btraven: szerintem minden lejátszót monora lehet állítani valahogy, felesleges hardveres megoldásokon gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Sziasztok! A hangkártyás topikból ide irányítottak.
DT1990 Pro (250 ohm) mellé keresnék valamilyen hangkártyát akár belsőt akár külsőt.
Az elsődleges kiszemelt a Sound BlasterX AE-5 Plus. Csak a fejhallgatót kell meghajtania.
Amennyiben van tényleges előnye akár drágább is szóba jöhet. Legyen a keret mondjuk ~100k + áfa"Kicsit módosítanék, inkább az AE-5 Plus árában nézelődö,k első körben az alza kínálatából.
Játékra és Zenére használnám első körben, de nem kell semmi csicsa - jelenleg - még csak egy equalizer-t sem használok. Egy MSI X570 Gaming Plus integrált hangkártyáját használom.
Fontos hogy Windows és Linux alatt is működjön.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Dorien
veterán
válasz
stellaz #111389 üzenetére
Nekem szinte az összes nálam járt régebbi kerek HiFiman fejesen a Focuspad A párna vált be, ezzel szelidültek a magasok ideális szintre. Kivétel: HE400S - itt a gyári plüss volt a kedvencem, de azzal sem igazán jött be a hangja. HE400se, Sundara Closed-Back - ezeket meg nem próbáltam a gyárin kívül más párnával, mert azzal is tök jó hangot adtak.
-
Valkűr
addikt
válasz
stellaz #111389 üzenetére
Nekem Fiio K9 van mellé es imádom, ilyen aron fulest meg nem hallottam ilyen jól szolni. Melye is van, és a magasa sem az az Agressziv mint az Ibasso donglével es a K11 -el volt. Szimplan nem mindegy mi van előtte…De egesz kellemesen szól a nemrég vasarolt Akliam PD6 donleval is..
[ Szerkesztve ]
-
-
Dorien
veterán
válasz
stellaz #111385 üzenetére
Kötve hiszem, hogy az a régi HE400 volt.
Max., ha valami elcseszett párnát raktak rá...
Ez sötétebb hang, mint a HE400i, 400S, 4XX, 400se, 560, Ananda, Edition XS. Gyenge forrásról sem lesz kevesebb a mélye, csak terjengősebb. Próbáltam DiY CanAmp klónnal és Sense V1 erősítőről is, és úgy nekem már kellemetlenül sötét hangot adott... Azok az erősítők a világosabb hangú HiFiman, AKG, ATH meg Beyer fejesekhez passzolnak.A Sundara Closed-Back sem rossz, de sosem tartottam volna meg a D5200 ellenében. Ez utóbbi rendes erősítéssel nekem a kedvenc zárt fejesem volt.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
Exodius #111386 üzenetére
Én egyszer hallottam a Denont, de volt valami furcsán természetellenes a hangjában, illetve amikor lerohad róla a fejpánt, akkor az cserélhetetlen.
Esetleg a Sundara CB, ha zárt kell, az hasonló tónusú hang (bár nem egymás után hallottam őket közvetlenül), ezzel egyútt az is kicsit furán színez, de jó mélyekkel és jó áron kapható. -
stellaz
veterán
válasz
Exodius #111381 üzenetére
Én azt hiszem a sima HE400-at is hallottam egy Teac dac és erősítőrő és annak nem sok mélye volt abban a felállásban.
A HE400SE pántja nem olyan jó (bár nincs vele bajom se), viszont az enyémet Nova fórumtárs megtuningolta másik ráccsal és némi szivaccsal, papírral, így egy kifejezetten pöpec hangú fejes lett belőle, sehol nem tudok belekötni.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
Exodius #111379 üzenetére
Az iFi ZenDac V2 hangja sokkal dinamikusabb (és hangosabban is szól vele egy kicsit), szóval az teljesen jó volt, csak nem volt rajta optikai bemenet vagy Bluetooth, amire nekem szükségem van.
Én vagy 2-3 hétig nem is tudtam eldönteni milyen DAC lenne jó, mert az összes SMSL-t vékonynak írták, és a Topping dackokról is olvastam ilyet is, olyat is ebben a 40-70 ezres kategóriában.
Végül ezért lett a Fiio, annak pont jó a tónusa, enyhén meleg, sima és természetes hang, csak éppen külön nem árulják, így az MFA-t váltotta egy egybe készülék. -
Dorien
veterán
válasz
Exodius #111381 üzenetére
HE400 (2012): Az eBay-en van még fenn pár darab: [link] [link] De akkor vehetsz még rá Focuspad A párnát. Illetve kényelmi szempontból érdemes lecserélni a dögnehéz kábelt, meg az eredeti fejpánt sem a legjobb konstrukció.
A D5200-ra viszont csak egy fejpántvédő kell még pluszban és kész. Ez zárt fejes, de a legjobbak között van.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz
Exodius #111379 üzenetére
SZVSZ ha meleg, dögös hang kell, akkor van aprón egy Denon D5200. (Nem épp újszerű, így szerintem van még bőven hely alkura.) Az qrva jó lenne az MFA2-vel, borítékolom.
Ha meg nagyon rá vagy gerjedve a jóáras HE400se-re (megértem), akkor ráérsz azután foglalkozni az EQ-val vagy DAC cserével, miután megérkezett. A V1 (bilateral magnet) elvileg kicsivel melegebb hang, mint a HE560 vagy a Sundara, ennél igazán csak a régi HE400 adott melegebb, sötétebb hangot a nyitott planárjaik között.
[ Szerkesztve ]
-
meri
aktív tag
válasz
Spirit #111369 üzenetére
Egy ali-s impedancia adapter és a fejhallgató L+R közösítése esetleg?
-
Spirit
őstag
Sziasztok! Nem egészen ide tartozik, de nem tudom hol megkérdezni.
Arra lenne szükségem, hogy bal oldalra siket tudjon normálisan minőségi fejhallgatót használni. Eddig az volt a megoldás, hogy wireless fülhallgatót használt, amiknél ha csak a jobb oldalit használja, akkor mindkét csatornát a jobb oldalra kapja.Ezt kellene megoldanom úgy, hogy 6,3-as jack kimenetű DAC-ra kötött fejhallgatónál a jobb oldalon szóljon(vagy mindkettőn) mindkét sáv monóban.
A ART HeadTAP működő megoldás lenne? Vagy van jobb ötletetek? Passzív adaptert nem mernék használni, mert a két sáv összekötése olyan DAC-nál, amiknél a csatornák külön belső erősítőt használnak, nem tűnik hosszú életű megoldásnak és nem szeretnék semmit tönkretenni.
-
nLali
őstag
Adok egy tippet bogár etetéshez.
GaN telefontöltő + [link] ilyen adapter.
Az én telefontöltőm tud 20V-6A. Ezzel a toldalékkal fix 20V.
Van egy öreg laptopom, aminek elég vacak a jack kimenete, mert nagyon zajos.
Mármint gyári töltővel zajos, de GaN type C töltő+toldalékkal 0 zaj hallatszik a jack csatlakozón.
Hétfőn megpróbálom erősítőn is.
Állítólag a GaN adapterek lényegesen magasabb frekivencián működnek.Azt vagy nem hallani a füleseimmel, vagy jobban szűri az alaplap a magasabb frekiket.
-
Xelo
addikt
válasz
lapalapa #111359 üzenetére
ez nagyon tetszik, ára is borsos
-
stellaz
veterán
válasz
stellaz #111360 üzenetére
Sőt, ha belegondolok, akkor a K9 Pro EES modellt nem is értem, hogy milyen létjogosultsága maradt a termék palettán.
165%-al drágább a K9 AKM-nél, miközben szinte ugyanaz a modell, de csak alig 10%-al olcsóbb, mint a K17, amiben ott a streamer és a dupla teljesítményű amp.Mondjuk a fiio nevezétanában a 17 nem tudom, hogy mit is kéne, hogy jelentsen. Ha azt nézem, hogy a btr3-->btr13, btr5--->btr15, btr7--->btr17 lett a generációváltással, akkor a K17-nek a K7 utódjának kéne lennie, ami elég vicces lenne.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz
lapalapa #111359 üzenetére
Ez elég pöpecül néz ki, nekem képről nagyon bejön.
Ebben is benne a lineáris tápegység, plusz a streamer, elég praktikus cucc lehet és így sok kábelt is meg lehet spórolni.
Hangra a K9 akm-et ismerem és hallottam a K19-et is, ami egy FIOO FT5 fejessel jó nagyon ugrást produkált. Ha ez hangban és teljesítményben valahol a kettő között van, + számolom a streamer árát, akkor mértanilag kb jól van beárazva, pláne ha a K9 pro árához hasonlítom. -
lapalapa
senior tag
-
-NoVa-
addikt
Utoljára a Google Nexusom tört ketté a csatlakozónál, a Samsung S21-en elment ugyan az USB-C port, de az alaplapi szalagkábel foglalat szakadt le, nem maga az USB aljzat. Mindenesetre megértem az álláspontot, én sem mindig a Cayin után nyúlok mobilos zenehallgatáshoz, hiába kompromisszumosabb a BTR17 hangja, legalább nem kell rádugni semmire.
-
Beri
addikt
válasz
bkercso #111350 üzenetére
Mutatsz nekem pls ilyen töltésátadós usb hubot? Amiket én találtam (és pd képesek), azok mind nagyok és elég drágák is voltak
AdamTaylor: Mindig a kábel végén lévő csatlakozó puhább, nem a telefonban lévő, hogy inkább a kábel kopjon, ne a telefon, de nyilván vannak elég kaka implementációk.
-
stellaz
veterán
válasz
K9-nek elég jó a Bluetooth része is, szerintem az is elég az esetek jelentős részében.
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz
szellem #111352 üzenetére
ezt a kikopast tapasztaltam, korabbi telefonomat nem tudtam tolteni. emiatt 5 ev szoftvertamogatott telefont nem fogok elso evben elkezdeni naponta tobbszor ki-be dugdosni.
ha jol ertem ez a cucc tovabbitja a telefonrol a hangot es nem onalloan streamel. nekem az utobbi funkcio erdekes jelenleg. bt chip van a dac/ampban is
-
szellem
csendes tag
válasz
AdamTaylor #111351 üzenetére
hát szerintem a TypeC nem fog kikopni, maximum eltömődik a zsebkosztól, 2016-tól 2021-ig használtam egy akkor ismeretlen xiaomi mi4c telefont, mai napig ép a typeC csatlakozója. pl ilyen typeC-usbB kábellel.
update, esetleg ha tényleg nem akarsz kábeleket, akkor ilyen bluetooth vevőt javaslok,[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz
Létezik telóhoz kicsi USB-HUB (USB C-s, közben töltheted is).
-
AdamTaylor
csendes tag
Abban tudnátok segíteni, hogy egy Fiio K9 AKM elé milyen streamert lenne érdemes rakni? Annyi elvárásom van az eszközzel, hogy Tidal connectet tudjon meg mondjuk hálózaton az itthoni zene gyűjteményt is tovább adja. És ezt digitálisan, lehetőleg usb-n, minimális zajjal.
Telefon vagy tablet túl zajos meg azoknak az usbjet sajnálom is erre, van egy ibasso DX170 dapom, de azt meg pocsékolasnak tartom erre használni és nem is a legkényelmesebb.
-
bkercso
nagyúr
válasz
acronka #111343 üzenetére
Nem mondhattam ilyet, ha nem így van. Az AVX-esről nem tudtam vagy azt gondoltam, hogy ugyan azt hirdetik mind2 helyen. Akkor én érthettem félre.
Mindenesetre az archivált hirdetésemben egyértelműen leírtam, mi micsoda.Az Extrában ALPS Blue van, míg a simában ALPS RK097, más diffi lényegében nincs. (Csak a crossfeed, amit legtöbben nem használnak s a kondik, amiket meg szerintem nem nagyon hallani...)
#111344: Azért vélemény és trollkodás közt elég nagy a szakadék. (Megalapozott) véleményed arról lehet, amivel már találkoztál.
[ Szerkesztve ]
-
acronka
tag
-
stellaz
veterán
válasz
fehér_ember #111340 üzenetére
Az MFA2 -vel hallgatva jóval nagyobb különbség volt az iFi és az SMSL dac között, mint az MFA és a Fiio K9 erősítője között.
-
Dorien
veterán
válasz
fehér_ember #111335 üzenetére
Visszaolvastam...
Ja, nyilván komplett forrás - DAC - AMP - fejes - user láncban kell gondolkodni, nem minden jó mindenhez, főleg adott halláshoz, ízléshez, hallgatott zenei stílushoz.Természetesen kezdésként mindenki magából és a saját cuccaiból indul ki, aztán később rájön, hogy mennyire szubjektív is ez az egész hobbi...
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz
de ha nem dugol bele kábelt, akkoo nem szól, dikaz
-
bkercso
nagyúr
válasz
Időről időre
-
Ba cy lus
addikt
-
stellaz
veterán
válasz
acronka #111311 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor ez az enyém volt korábban, az az utolsó MFA2 volt, ezt bkercso is megerősítette. De ha megírod priviben ki az eladó, akkor elvileg meg tudom mondani biztosra (legalábbis 1-2 hete a vevő hirdette itt).
Nagyon jó hangú cucc, ezt meg tudom erősíteni. Hozzá veszel egy HE400Se planárt olcsón, megkérdezed Novát, hogy mit kell rajta tuningolni és meg is érkeztél oda, ahonnan csak egész többszörös pénzek kifizetése után lesz érdemi előrelépés.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz
acronka #111304 üzenetére
Nehéz ügy, mert mindkettő jó.
Ha belefér a 80k és fontosabb a külcsín, akkor A30 pro. Funkcionalitásban is többet tud, de ez csak akkor előny, ha érdekel.
Ha nem különösebben érdekel a külseje, de az ár/érték arány fontosabb, akkor meg mfa.
Lesz olyan fejes, ami nem passzol egyikkel vagy a másikkal az ízlésedhez, ez ilyen.És mindkettőt el tudod majd adni, mert egyik sem rossz termék.
-
bkercso
nagyúr
válasz
acronka #111311 üzenetére
Belső fotót küldj kérlek alulról-felülről és onnan. Vissza is küldheted egy final upgrade-re (sok év után végre befagyott a dizájn... huhh!)
Weboldala majd a cégnek lesz; ez a fórumon csupán kézzel készült hobbitevékenység volt. Nem tekintem őket "terméknek", mert folyamatosan változtak.
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz
acronka #111308 üzenetére
Én ezt csinálnám : megvenném az MFA-t, mert arról tudom, hogy jó. ( persze a topping is lehet elég jó, csak az +30 )
Amit megspórolnék az erősítőn, azt hozzátenném a fejesre szánt pénzhez. És akkor már lőtávolban lehet egy használt nyitott Sundara például, vagy AKG K712 Pro. Vagy amit szeretnél.
Én az MFA-t használtam agybadugós fülessel is. 0 alapzaj, gyönyörű hang. -
acronka
tag
válasz
nLali #111307 üzenetére
Esztétikailag a topping, csak hát 30e az árkülönbség.
Ha könnyen megengedhetném akkor érzelmi alapon a toppingot választanám. De így hogy jónak mondjátok erősen versenyben van az MFA is.
A fő kérdés tehát hogy hangban is megéri e a jelentős többletet a Topping?[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz
acronka #111306 üzenetére
Melyiket látnád szívesebben otthon?
Én a 2.1 verziót néhány más erősítővel összehasonlítottam és nekem az MFA tetszett jobban. Utána vettem a harmadik generációt, ami előrelépés volt a 2.1-hez képest.Ha a kinézetével meg tudsz barátkozni, akkor a hangját szeretni fogod.
Pont ezt a toppingot nem hallottam, nem tudok véleményt mondani. -
acronka
tag
válasz
Ba cy lus #111305 üzenetére
Ezt írja:
Felépítését tekintve MFA 2.1-es, de el lett rajta végezve a 3.0-ás upgrade, egyedül a cserélhető op-amp lehetőség nem adott. Extra verzió, tehát eleve a választható legjobb alkatrészek lettek bele építve, mint pl. ALPS Blue potméter, Rubycon kondik és belül jumperrel kapcsolható crossfeed. Mean Well külső tápegység jár hozzá. -
acronka
tag
Sziasztok!
Első fejhallgató erősítőmet keresem 50e körül.
Egy bkercso MicroFluentAmp megér ennyit?
Köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?