-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jzola
tag
Denon launches DA-300USB
Kiváncsi leszek rá. ~400EUR lesz majdmás, bocsi a hülye kérdésért de most az a "menő" hogy legtöbb új termék tud DSD ?! többség nem hiszem hogy DSD zni fog
[ Szerkesztve ]
"De nyelvelnek, zsibongnak, ûznek S nekihajtanak önvesztükre Mindig új hitnek, dalnak, tûznek."
-
Zoluska
tag
Válaszolt az eladó a vámos kérdésemre, és küldött egy hivatalos számlát 46 USD értékű ajándékról. Sajnos tegnap már elküldtem a paypal igazolást, szóval ezt már buktam, de lehet, hogy mégis meg lehetett volna úszni. Bár elég gyanús lett volna, hogy TGA electronics-tól ajándékot kapok. Nem tudom, ilyenkor kibonthatják-e a csomagot, vagy elfogadják a papírokat, sajnos semmit nem tudok a vámosok eljárásairól. Mindenesetre lehet, hogy legközelebb megpróbálkozok vele.
-
Bodz
nagyúr
válasz vodkaboy22 #27039 üzenetére
67000.
-
.DLL
veterán
Ó, may gad!
Kaptam havertól kölcsön egy hangkártyát (SB X-Fi Elite) amin van S/PDIF kimenet (meg egy másikat is szép fehéret, de azon megint csak tüskéről lehet levenni a jelet, így most az előbbivel használom) Ég és föld a különbség a Dactilus (1) USB bemenete (PCM2902 vevő) és az RCA bemenet között, itt sokkal tisztább minden, és itt jött el az a pont, hogy az mp3 artifact-ok zavaróak tudnak lenni.Átlag felhasználásnál, netezésnél: USB bemenet, hogy ne zavarjon, hátradőlős zenehallgatásnál meg átkapcsolok külső SPDIF-re és jöhetnek a részletek. Jó ez a sok bemenet.
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz CPT.Pirk #27027 üzenetére
Google --> jitter measurement
Vagy nWaVgUY TESZTJEI.
aMÚGY RÁADNAK EGY PL 1KhZ-ES JELET, ÉS NÉZIK SPEKTRUMANALIZÁTORON, MI JÖN KI. aMI PLUSZBAN KIJÖN, AZ A JITTER. (bocs a capslockért)Primary92:
Belépésnek jó lehet az FH3, de LM4562 IC-vel javaslom, és jó nagy táppufferekkel, esetleg stabil táppal. Vagy akksiról. Máskülönben nem nagy szám.
Bemeneten lehet pl. OPA2134 is, hogy kicsit kompenzáld az NE4562 karakterét, ha a rendszered/ízlésed ezt igényli.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
mekex
tag
Az ESI Dr. DAC Prime -ról tudna valaki véleményt mondani?
-
Milán13
tag
Sziasztok!
Audioengine A5+ aktív hangfalhoz milyen DACot ajánlotok?
Egyelőre az Arcam irDAC-ot és a HRT microstreamer-t néztemVálaszotokat előre is köszönöm!
Üdv, Milán -
Primary92
senior tag
Király Tibor-féle [link]FH3B kapcsolásról mi a vélemény?
Szerintetek mennyire fontos a külön tápegység?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bkercso #26989 üzenetére
Szerintem elég egyértelmű voltam. Az érdekel, hogy miként mérik a jittert. Már csak azért is érdekel, mert még egy hivatalos lábkiosztást sem találni az A-s jelű 6631-hez, nem hogy datasheetet, vagy valamit ami alapján el lehetne mélyedni a működésében. Csak a nagy megrendelők kapnak infót róla.
Amúgy ha majd összejön a 6631A, lehet építek 6632-vel egy komplett külső hangkártyát a nagy csövesem meghajtására.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
contaxg
veterán
KITT-KATT+OTG müködteti a telcsiről az USB DAC-ot csak a Spotify hangereje nem változtatható és ezért borzasztó hangos. Tudtok olyan androidos zene progiról ami állítja a DAC belső hangerdőjét?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
matyi94
senior tag
Akkor az en tanacsom az xmos+pcm 5102 es hozza egy kulso tap. Ez kb. 30. Ha vinni akarod magaddal, akkor viheted, otthon radugod a tapra es jol szol. Orom es boldogsag. Szerintem rovid tavon hasznalhato az erosito resze is, utana meg ha lesz tobb penzed, vehetsz valami komolyabbat.
(ez szigoruan az en velemenyem, lehet, hogy mas jobban tudja)Legyen szép napod!
-
GML
őstag
Üdv,
Gondolkodok mostanában egy kis hangkártya frissítésen. Mivel egy komolyabb fülest is szeretnék ( pl: AKG K142HD/K172HD/K240Studio) a jelenlegiek helyett.Amiket kinéztem az az SB Audigy2 platinum/EX, SB Audigy 4. Esetleg SB X-Fi HD, vagy Extigy.
Tudom, hogy nem a legfrissebbek, de még mindig nagyságrenddel jobbak, mint az alaplapi. A két external azért lehetne jobb, mert akkor a notiról is tudnám hajtani, esetleg cipelni magammal melóba.Ti melyiket választanátok?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Terrayon #27012 üzenetére
Elhiszem. Én viszont kapargatom aműszaki részt, ezért azt állítom, hogy egy jó erősítőről jobbnak kellene lennie, mint erősítő nélkül. (Persze, ha a forrás a szűk keresztmetszet még a saját analóg kimenetéhez képest is, akkor megint csak majdnem mindegy. )
-
.DLL
veterán
válasz RetepNyaraB #27009 üzenetére
Az a jó, ha mindkettő magas Pl. a takstar TS-671 ebből a szempontból is igen jól teljesít 120Ω-os, de ugyan olyan hangerővel szólal meg mint a 32Ω-os Philipsem. Iszonyat érzékeny, egy 1,5V-os zsebrádióról is hangosan szólt (azzal járattam be) és két napig folyamatosan ment, utána sem merült le! Tiszta előny
(#27012) Terrayon: Miben érezted hogy romlott a minőség?
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz Terrayon #27004 üzenetére
"Én a DAC kimenetére dugnám a fülest egy átalakítóval, hogy kikerüljem a fejhallgató erősítő részét."
Sajátos, mindenesetre. Inkább egy jó erősítő kellene. 600 ohm még elmehet nélküle, de <120 már necces...RetepNyaraB: az érzékenység a hangerő miatt fontos, az ohm meg amiatt, mit érez az erősítő. Körte-alma szituáció.
Gabesz_23: Mégse tudunk értelmesebb DAC-ot ennyiért (ha igen, szóljatok!).
-
Gabesz_23
tag
válasz RetepNyaraB #27009 üzenetére
A Musiland 02 "Sárkányos" verzió?
Mondjuk elég ízlésficamos szegényke, de ez a legkevesebb.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Gabesz_23 #27008 üzenetére
Ez az ohm mizeria nem eg annyira, mint amennyire füstöl, legalabb is hajthatosag szempontjabol. Az erzekenyseg jobban nyom nekem a latban. Egyebkent esetleg a Musilandbol esetleg a 02 is belefer, ha tatalsz hasznaltan. Csak a vam a ciki, mint ezt feljebb reszleteztek
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Gabesz_23
tag
válasz RetepNyaraB #27007 üzenetére
Külföldi rendelés is játszik. Nem szándékozom nagyobb ellenállású fejeseket rákötni. Az ad500x 48ohm, van még egy superluxom az meg 32.
-
RetepNyaraB
veterán
-
.DLL
veterán
válasz Terrayon #27004 üzenetére
Azért egy 600Ω-os fejest kevésbé kell "fogni" magasabb kimenőimpedancia is szépen meghajtja, és ő maga is kevésbé terheli le a kimenetet, ezért az kevésbé fog torzítani, de azért inkább a pár kΩ-os terhelést szeretik a DAC kimenetek.
Ha egy 200Ω alatti fejest kötné rá, biztos nem érezné olyan jól magát a cucc... nőne a torzítás, lassú, mosott lenne, stb.
Viszont 600Ω-ost meg általában feszültséggel nem bírják az eszközök, ezért is szokott kelleni erősítő.
Tegyük fel, hogy van egy nagyon durva 2,5V RMS-t kiadó DAC, 600Ω-on az is csak 10mW, ehhez azért elég jó érzékenységű fejes kell, hogy megfelelő (ok, szubjektív) hangerővel szóljon.
Mindenesetre line-out-ról azért nem ajánlatos fejest hajtani!(P.H.)
-
Terrayon
tag
válasz Gabesz_23 #26993 üzenetére
Ennyiért ott a Zero DAC, bár az jobban szereti a nehezebben hajtható fejhallgatókat. Én a DAC kimenetére dugnám a fülest egy átalakítóval, hogy kikerüljem a fejhallgató erősítő részét. Én is úgy használom, és szebben szól a 600 Ohm-os DT990. A hangerőt meg szoftveresen kell szabályozni, de minőségben még mindig jobb mintha a füles erősítőt is használnám. Nem is értem minek az erősítő, nálam eddig mindig csak rontott a hangon.
[ Szerkesztve ]
-
Doki76
csendes tag
Érdekelne, ha a jelenlegi fiio e10-es DAC -t lecserélném egy xmos DAC-ra, akkor hangban jobb lenne?
A fejes részét nem igazán használom, így szigorúan csak a DAC része számítana.
Olvastam a hozzászólásokat, de külön erről nem találtam sokat.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM