Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Devid_81 #46576 üzenetére
Nvidia-nál már az is előrelépés ,hogy kapásból jön a 16GB-os 5070Ti és nem kell a Ti Super-re várni.
Ezért is brutális látni az 5080-asnál is a 16GB-ot.
Nem tudom milyen árazás mellett lesz helye az 5090 és 5070Ti között az 5080-nak.
Pofátlanul szét lesz spórolva a 80-as a 90-eshez képest.Sima 5070-hez meg gondolom gyorsan ki kell nyírnia a 4070Ti Super-t az Nvidia-nak.
De remélhetőleg legalább ezen a ponton az AMD tud valamit villantani.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
S_x96x_S
addikt
válasz Yutani #46585 üzenetére
> ... ha a 9070 XT memóriabusza 256 bit széles lesz,
> mert csak úgy lesz meg a 16GBazért clamshell módban lehet több memóriát használni. ( #46356 )
És ezt az AMD és az nVidia is tudja.Az NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 16 GB - nak
128 bit-es a memória szélessége és 16GB a VRAM-ja.> így nem lesz 3GB kockákkal 24 GB sem.
talán a GDDR7 -el is működik a Clamshell -es tervezési megoldás.
Mottó: "A verseny jó!"
-
hahakocka
senior tag
válasz gainwardgs #46577 üzenetére
Ja csak addig jön èv elejèn lehet Intel B770-780 meg 9070XT FSR4 el AI val javított RT vel 16 GB rammal. Mondjuk èn 20 at raknèk rà 7900xt-xtx ek (20-24gb)utàn. Intel mondjuk lehet csak 7800xt 4070 szintet fog hozni de 300-350 dolcsièrt kb?
Ki fog 1-2 èvet várni S dràgàbb is lesz gondolom a super[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Sontir Fel #46579 üzenetére
Mivel az AMD nem jött az állítólagos 7950XTX-el, nem volt értelme kiadni.
-
veterán
válasz deathcrow42 #46580 üzenetére
Hidd el fognak villantani árazásban
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Devid_81 #46576 üzenetére
Az 5XXX széria eddig az 5090 miatt érdekes perpillanat a 32GB ram miatt. Az, hogy a többi megáll 12/16 gigánál az eléggé csalódás számomra. Ram méretben így akkor talán jövő év végén jön rá valami érdemleges fejlemény.
Árazásban tudnak még valamit villantani esetleg
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Sontir Fel
őstag
Mert aztén a superek annyira superek lettek
#46578Komplikato: a 4080 es 4090 koze is vartak valamit a rajongok... aztan oscar ba nem gyutt
[ Szerkesztve ]
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Komplikato
veterán
A pletykált számok alapján az RTX5080 érdekes mennyivel gyengébb a nagy tesónál, olyan mint has eleve úgy lenne be tervezve, hogy lesz közöttük egy vagy két kártya még. Az is lehet több féle ötlet is talonban van a leendő Ti meg Super kártyákra.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 5070(Ti) series specs have been leaked, RTX 5070 with 12GB memory
Vicc ha valoban ennyi lesz az 5070-es...
Remelem jo draga is lesz nulla elorelepessel....
-
veterán
Mindenkinek szemüveg színétől függetlenül -
nagyúr
Ez valami hihetetlen mélyen begyökerezett tévhit, onnan származik, amikor az USD és az EUR váltása +19% körül volt, ami a német Áfa. Aztán amikor az EUR romlott, és az USD->EUR nem volt igaz, akkor valaki kitalálta, hogy adjuk hozzá az Áfát - de nem ám az USD-hez, az túl földhözragadt lett volna
Persze, várjuk meg az A*** árakat, de eddig minden startnál az USD+Áfa+esetleg kicsi extra volt megfigyelhető."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
veterán
válasz Alogonomus #46559 üzenetére
Tisztazzuk, 600dollar egyenlo 600 euro ezt szorozd meg 413-al es vagd ra a27% afat, a magyar felarrol nem beszelgetunk.
5070Ti kozeleben nem lesz....5070Ti gyorsab lesz mint a 4080S vagy kb egyforma.
A 9070XT meg a 4070 Ti non-supert fogaja talan elerni.
Ugy tok jo szamolni hogy az arabol elveszel 50e a teljesitmenyehez meg hozza adsz +20%-ot[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Márpedig ezek régi készletezések árai plusz AMD lehet nem korrigálta őket.
Viszont 'új' kártyák esetén a dollár: EUR egymásramászása miatt csúnya árak lesznek, de hogy házon belül maradjunk:
árképzés Ryzen 7 9800X3D esetén: 479 USD -> 19% VAT Németország:525.90 20% Franciao.: 529.9€ (papíron, nyilván most drágább)
600 dollár esetén ez: 659.9€ németeknek gyártótól közvetlenül vásárolva (AMD bolt pl), felénk a +7% áfa és 2-3 nagykereskedő haszna után akin átment simán ott lehet 700 euró felett.Nvidia árazása simán lehet rosszabb (dollár árra rádobnak 1.2-es szorzót)
EA: It's in the crate!
-
Raymond
félisten
Nem kell megint almodozni es akkor nem lesz akkora a csalodottsag. Ez a kartya jo eselyel egy 7900GRE raster teljesitmeny lesz talan 7900XTX RT teljesitmenyel kb. 7900GRE aron. Ha ennel jobb lesz akkor hurra, ha nem akkor legalabb az lett ami varhato volt. Ha az RT picit jobb lesz es legalabb a 4070Ti szintjet meguti akkor mar lehet orulni.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Quadgame94
őstag
4070 Super sem annyi. 270-ért van ASUS Dual, ami 600 dollár most newegg-en. 4070 Ti Super 360-380 ezer. Ha -100 ezerért ad egy ilyen kártyát az AMD akkor az mindenképpen jó ár érte. 35 százalékos perf/ár javulás.
Szerintem:
A: vagy "gyenge lesz" a 9070 sorozat és akkor olcsó is lesz = 500 dollár alatt (240 ezer alatt), de RT-ben 4070 Super-t hozzák majd.
B: Direkt dezinformálnak, mint sokszor a ZEN esetében. sand bagging = 4070 Ti feletti raster és 4070 Ti feletti RT 500-550 dollárért.
C: Hatalmas meglepetés... negatív vagy pozitív értelemben.NV vonatkozás: Igazából 5070 bőven mehet majd 550-600 dollárért, szinte mindegy mit csinál az AMD. Rasterben 4070 Superfelett lesz, RT-ben meg Ti felett bizonyosan.
-
Alogonomus
őstag
A 600 dollár az még a 27% áfával együtt is csak kb 300e HUF lenne, de a jelenlegi 600 dolláros áron elérhető 7900 GRE, vagy 4070 itthoni ára olyan 240-270e HUF, szóval nem, nem 320e HUF a 600 dolláros kártyák ára.
A másik pedig az, hogy ha a 600 dolláros kártya esetleg 320e HUF lenne, akkor a minimum 800 dolláros 5070 Ti ára bőven 400e HUF lenne, ami azért a teljesítményért még inkább LOL lenne.
-
veterán
válasz Alogonomus #46556 üzenetére
Azt vágod ugye hogy a 600 dolláros ár az kb. 320e HUF... az ezért a teljesítményért LOL
-
adr0001
aktív tag
A konzol életcuklus 2/3-ánál (se) vagyunk kb. Én nem lennék meglepődve ha végül valahol itt kötnénk ki, és ezzel különösebb gondom még csak nem is lenne. Hanem az árazás, ha egy ilyen listát nézve mondjuk 30%-os drágulást próbálnának lenyomni a torkunkon.
Sírva viszem magammal a tíkot
-
Alogonomus
őstag
válasz deathcrow42 #46549 üzenetére
Hát egy friss leak alapján a Port Royal tesztben a 4070 Ti és 4070 Ti Super közötti eredményt ért el a köztes fejlesztési állapot valamilyen szintjén álló 9070 XT valamikor a múltban. Az könnyen lehet, hogy az 5070 Ti némileg a 9070 XT előtt lesz, de ez a teljesítményszint általános játékra bőven elég, és a pletykált 500-600 dolláros áron nagyon jó ajánlat lehet, míg az 5070 Ti szinte biztosan legalább a 4070 Ti 800 dolláros árán indul majd, ha nem még annál is drágábban, hiszen közvetlenül fölötte már az 1000-1500 dolláros 5080 lesz.
-
Raymond
félisten
válasz Komplikato #46550 üzenetére
Majd lesz jovore Super neven a 3GB-os GDDR7 modulokkal.
-
veterán
válasz deathcrow42 #46549 üzenetére
Azon röhögnék ha a Battlemage B780 ott lenne a 9070XT környékén
-
veterán
válasz Alogonomus #46548 üzenetére
Legutolsó leakek alapján a cipőfűzőjét nem kötheti be a 4080-nak.. 4070Ti non super... 7900XT--től is messze van..
-
Komplikato
veterán
Nagyon eltűnt a 24GB-os alter RTX5080-as a platykákból
Lehet csak akkor veszik elő, ha a "népharag" vagy a konkurencia miatt úgy érzik
Anno a 22GB-os 2080 sem jött ki, csak a bányászoknak.
Gondolom ha kijön, akkor kap egy Ti vagy Super jelólést."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Alogonomus #46548 üzenetére
Megeszek egy zoknit, ha a 9070XT ezekkel a számokkal (7900 GRE szint) az 5070 Ti látótávolságában lesz
-
Alogonomus
őstag
válasz hahakocka #46546 üzenetére
"fura lenne ha csak 70 es kártya lenne az nem akkora nagy szám"
Ez a helyzet pedig szinte garantálható.
Szinte minden híresztelés azt sugallja, hogy ebben a generációban az AMD visszatér a Turing–RDNA1 időszakban képviselt megközelítéséhez, amikor a piaci eladások nagy részét képviselő 2060 és 2070 kategóriába hoztak ellenfelet a sokkal jobb ár-érték arányú 5600 és 5700 alternatívákat, míg a 2080, 2080 Ti és Titan RTX ellen nem hoztak semmit.
Most is valahova az 5070 Ti környékére érkezhet majd a 9070 XT, és mindkét kártya valahol a 4080 Super környékén lehet majd erőben. A minden bizonnyal sokkal kevesebb eladást produkáló 1000-1500 dolláros 5080 és 2000-3000 dolláros 5090 szintjére pedig nem indítanak ellenfelet ebebn a generációban.
Mármint az új generáció indulásakor jövő év elején. A további tervekről pedig majd a piaci helyzet alakulása alapján döntenek. -
hahakocka
senior tag
válasz deathcrow42 #46545 üzenetére
Igen de a jól megemelt hz-ek gaming allatti hatását, az új technikákat allatta még nem ismerjük. Szerintem lesz az 7900xt-7900xtx közt akár de minimum egy 7900xt.
GRE alig jobb mint a 8800xt nen sok értelme lenne így. Max annak a helyét veszi át de annál szerintem jobb lesz. Vagy hiányzik a 9080-9080XT. Mert annak ott kéne lennie, mert az se felső kategória. Az a 90-es 95 ös lenne s melléjük akár egy XTX.
Ah 4080 supert én se hinném. 4070 ti vagy ti super inkább. 4080 se tuti így. Lehet azért csinálja az AMD ezt hogy ne kelljen megszüntetni a 7900xt-7900xtx et is? Mert ha hozná a 4080 at akkor kb azoknak mi értelme lenne ugye?[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz gainwardgs #46544 üzenetére
9080XT, ha mást írtam oda, akkor elnézést. Mert nagyon hiányzik a listáról fura lenne ha csak 70 es kártya lenne az nem akkora nagy szám persze ha 300-400 dolcsiért adják akkor jobb lehet.
7800xt a sima 4070 ellen készült s azt verte is , RT n kívül. Super később jött.
[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
válasz hahakocka #46540 üzenetére
Csak ismételni tudom magamat:
9070XT timespyban a 7900GRE-vel egyenlő. Amit tudunk az új genről, hogy raytracingben erősebb, arra gyúrtak rá.
És ha a 7900GRE általános teljesítményét veszem alapul, akkor az bizony kb. egy 4070 Super a jelenlegi techpowerup tesztek szerint.
A 9080XT ha 15%-kal gyorsabb, akkor meg a 7900XT - 4070 TI Supert karcolgatja Ott saccra 550-600 dollár a lélektani határ.
A 7800XT perpillanat 450-500 dollár közt van és a 4070 super közelében sincs raszterben sem, nemhogy DLSS-ben. 16 GB-s kártyát nem hiszem, hogy 400 alatt tudna kihozni az AMD.
Ez perpillanat nagyon harmatos az AMD részéről, szerintem. A 4080 Super közelében se lesznek se raszterben, se RTX-ben.
[ Szerkesztve ]
-
szmörlock007
aktív tag
-
yarsley
aktív tag
válasz deathcrow42 #46538 üzenetére
Én megkockáztatom hogy 450-ért is, ha 5060TI 500-ért jön, kb hasonló teljesítménnyel
... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Quadgame94
őstag
sand bagging
-
hahakocka
senior tag
Nem lehet hogy csak hiányzik a listáról még a 9080-9080XT? Hisz az lenne a 8800xt kb régi nevén A 4070Ti 7900xt nél picit volt gyengébb s annál jobb a lista szerint nem?
4070 Ti super 5% al jobb
[link]
Radeon RX 9070 XT Timespy Benchmark Leak... I have a lot of thoughts...[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
-
hahakocka
senior tag
válasz deathcrow42 #46536 üzenetére
3DMark s egyebekre én azért nem szoktam adni mert sokszor köze sincs aztán a gaming alatti teljesítmény sorrendre. Vagy legalábbis messzebb van tőle mint gondolnánk. Ha ez igaz lenne mindenesetre akkor olcsón kell adják mert ez így kb 10-15% difi a 7800xt hez mérten? Az semmi szinte. Máshogy nem tudna % ot növelni hacsak nem adja ocsón! Vagy nem tudunk a 9080xt ről?
Vagy van egy turpisság és az FSR4 űrrakéta lesz! Meg az RT is leveri a 4090 et![ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #46517 üzenetére
Akkor kb 7900xt vennnék 20gb miatt is , az ár a kérdés s a fogyasztás félig meddig. De az ÁR a lényeg meg az FSR 4 javul e a 3 hoz képest és ha igen mennyit s mivel? Bár engem még mindig nem nagyon mozgatott meg.
Egyszerű megoldás lenne a fizetésünk is évente növekedjen már, s ne csak minden más folyton! Beleírni Alaptörvénybe!
[ Szerkesztve ]
-
-
Raymond
félisten
válasz Quadgame94 #46532 üzenetére
En mar par honapja irtam erre hogy nem ertem az arakon a sirast. Olyan mintha alap vagy kozepiskolasok irkalnanak nulla elettapasztalattal. A 4-5 evvel ezelotti helyzethez kepest minden eszetlenul dragabb es itt EUR-rol beszelek nem Mo-s Ft arakrol ahol meg rosszabb a helyzet a Ft romlasa miatt.
Csak ket pelda:
Az akkori 20K-nal kezodo autok most 30K-nal kezdodnek. Egy alap Fabia/Fiesta kategoria kezd most 20K-nal. Egy szerencsetlen Dacia Duster ami 5 eve 12K-nal kezdodott most 19K-nal kezd. Vagy egyszeruen az elelmiszerek.
A hetvegi bevasarlasom ami 80-90 kozott volt anno most 120-130 es ugyanazt veszem!Lehetne meg sorolni de minek, normalis ember aki normalis eletet el az eddig is felfogta.
-
Quadgame94
őstag
válasz gainwardgs #46531 üzenetére
Ennek az esztelen fröcsögésnek nem sok értelme van már bocs. Értem én, hogy drágák (neked) a kártyák, de te is tudod, hogy nem lesz annyi egy 5070. Ha meg nem tudod akkor mielőtt kommentelsz tájákozódnod kellene, mert semmi szakmaiság nincs abban amit írsz. A szakmai hozzászólások meg csak gyűlnek.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz deathcrow42 #46529 üzenetére
En ezt ertem, de a legtobb monitor nem kalibralt.
Ezert irtam, hogy a grafikus/fejleszto altal "megalmodott" "cinema mod" az jatekoknal nagyon nehezen ertelmezheto, mert van tobb ezer fele monitor. -
Busterftw
nagyúr
Hat nem tudom, nalunk peldaul irodaban van ugy, hogy a laptopra 2 kulonbozo monitor van kotve (27" mindketto, de vendor csere volt Dellrol HP-ra) es a siman weblap elteroen nez ki, plusz a laptopon is.
Nyilvan nem ugy ertem, hogy Petike 100% szaturacioval nyomja a Valorantot, hanem teljesen masok a monitorok, mas lesz a kep.
-
nagyúr
válasz Busterftw #46522 üzenetére
A monitor csak limitáltan változtat a dolgokon (hacsak nem extremista a user), a konfigoknak meg csak akkor van szerepe, ha valami bugos rajtuk. Viszont a custom postpost filterek hatása tényleg kb. kiszámíthatatlan. Ez kb. olyan, mint amikor valaki operát hallgat, vesz hozzá egy elmeroggyant árú Pivettát, aztán rákapcsol egy reverb effektet, mert az úgy tetszik a fülének
#46521Jacek: hát, ha a játékok már úgyis átirogatják, amiket beállítok, akkor már nem rohadt mindegy, hogy a GPU-driver is "beleoptimalizál" egy kicsit? Én meg még rárakok egy olyan filtert, amit Busterftw említett, aztán megmutatom a játék vezető grafikusának, aki csendesen elsírja magát, majd hazamegy harakirit elkövetni
#46523 b.: elvi síkon én is kíváncsi vagyok, csak gondoltam ne sikkadjon el a dolog iróniája
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
veterán
válasz gainwardgs #46525 üzenetére
Én elengedtem a csúcsot meg a közelét is, gondoltam valami erősebb középkatot veszek... de nem szoftvert akarok venni...
Erre a középkatot meg kinyirják maguk a gyártók -
paprobert
őstag
Azt tippelem, hogy megcsinálta az NV az Ultra+ grafikai szintet, hardverhez kötve, néhány specifikus játékba.
itt már volt róla szó régen
https://prohardver.hu/tema/amd_vs_nvidia/hsz_46851-46851.html[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
félisten
Nem biztos,hogy erről van csak szó.Én bízok abban,hogy a AI alapú felskalazast mutatjak be.Az mellé minden ilyen eljárás jól jön,mint a textúratömörítés.Nagyon látványos volt a bemutató róla.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
-
nagyúr
Milyen rendes az NVIDIA, igyekszik segíteni a szegény usereken, akiket átb***ott a gonosz GPU-gyártó a kevés VRA... oh wait
De amúgy komolyabbra fordítva, ez a sok belenyúlkálás a megjelenítésbe vajon milyen hatással lesz a képi eredményre? Nem is elsősorban látványos vizuális hibákra gondolok, hanem inkább arra, hogy a játék készítői által megálmodott effektek tényleg úgy fognak-e kinézni, ahogy megálmodták / leprogramozták őket.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Busterftw
nagyúr
En Jensen helyeben huznek egy vicceset es hoznam az RTX 10000 szeriat
-
Komplikato
veterán
Erről nekem az a mókus vakítás jut eszembe AMD oldaláról, higy nem baj ha kicsi a Fiji-n a vram, mer' maeha jól tömöríti a textúrákat. Hát nem jött be.
Aki eddig a kamu képkocka vagy a DLSS/FSR képminőségen sírt, az most majd a kamutextúra miatt fog.[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
félisten
[Nvidia might reveal DLSS 4 at CES 2025 – and mysterious new AI capabilities that could be ‘revolutionary’ for GPUs]
"Neural rendering capabilities “revolutionizing how graphics are processed” – a helping hand for low VRAM GPUs?"szerintem RTX 5000 feature lesz kizárólag...
-
hahakocka
senior tag
Ez a 9050-9060-9070 névváltoztatás minek kellett? Állítólag a 8000S lesz majd az integrálthoz Owen erre utalt. Aztán 2 éven belül újra lehet változtani 10.000 helyett valami más lesz tuti Viszont az durva ha igaz hogy 7600 nál erősebb az integrált vga ezt nem hiszem el max pletyka
Mindketten jönnek a 4. DLSS-FSR el az tuti s talán már AI val párban dolgozva. Aztán az a Neuro valami is ott lesz NV nél ami segíthet a vram hiányban elvileg.
adr0001: Hát meg RT magok tensorok nem voltak rajta fizikailag csak szoftveres RT kb.
[ Szerkesztve ]
-
adr0001
aktív tag
Nyilván most gurítanak valamit, elvégre ott sem hülyék dolgoznak. A RT hátrány abból az aprócska hibából adódik - ami csak PC felől nézve hiba -, hogy az RDNA2-3 design megalkotásakor egész egyszerűen csakis a PS és X fejlesztők igényeihez igazodtak.
Külön design PC-re "márpedig-nálunk-senki-nem-lesz-gyorsabb" alapon nem igazán készült. Végülis a Sony és a MS kifizette, Ők csak kiszélesítették a meglévőt. Lusta disznók.
-
félisten
válasz hahakocka #46507 üzenetére
Azt írják visszavették az órajeleket hogy a fogyasztás barátibb legyen,de ezek még mindíg csak pletykák semmi többek, nem érdemes tényként kezelni.
DE ha mégis... Nézd ha tesznek hozzá megfelelően és jól működő ficsőröket onnantól az árazás számít. 650 dollárért halott ügy behozni. 500 ért azért némi előrelépést ad raszterben, de 6900 XT és 6950 ről nem lenne rá érdemes fejleszteni, 6800XT ről sem biztos. Ott van elég vram, raszterben is közel vannak olcsón megvehetőek voltak és most is még van ahol újan hozzáférhetsz.ha valóban nem érdekli az AMD vásáslókat az RT ahogy írták it sokank akkor főleg,de ha az ezen kívül is valami pluszt a 9000 akkor ok. Valószínűleg Nvidia is tartogat meglepetéseket.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
-
Terek
tag
"nVidia's telling retail that GPUs above 5070Ti "are really for professionals"
Baromi jól nyomja az nv Valahogy megkell magyarázni az újabb áremelést -
félisten
válasz adr0001 #46502 üzenetére
na igen csak az AMD nél az a gond, hogy ezt a teljesítményt már harmadszor kapod meg ezen az áron. A 6950 XT = 7900GrRE = 9070XT ebből a 6950 volt 600 dollár alatt is már hazsnáltan meg 400 körül is vannak garanciális példányok. Mi értelme ennek 3 generáció alatt? Na mindegy meglátjuk lesz e valami feature, mert szükség van rá.
[ Szerkesztve ]
-
adr0001
aktív tag
Remélem nem lesz igazam, de a múltbéli Intel-Amd tapasztalatok úgy Sandy Bridge-től kezdődően és Ryzenig bezárólag azt mutatták, hogy az erősebbik fél hajlamos az ellustulásra. Vagy 6 évig 4/8 volt a mainstream teteje (előtte is pár évig), az Intel R&D részlege takaréklángon lazázott az IPC évenkénti 5% pluszra reszelgetésével.
Értem ezt úgy, itt, hogy 500 dodóig az ADA-hoz képest csak sidegrade lesz valószínűleg az új lineup.
Ez az optimista jóslatom.
A pesszimista (meg a leak-ek) csak 5090-nél számol jelentősebb előrelépéssel.Mivel az AMD dobta a csúcskategóriát (RX480 deja vu), nekem ez a legvalószínűbb, és mivel a brute force teljesítmény növelése igencsak fizikai korlátok közé szorított, ezért ez a gen (is) valami generatív megoldás tesztpályája lesz.
Mi meg a tesztpilóták.Tehát a pesszimista jóslat: vedd meg az új gent, ami kb alig jobb nyers erőben a korábbinál, de a holnaptól megjelenő címek, na azok gyorsabbak lesznek vele...
-
yarsley
aktív tag
válasz Alogonomus #46496 üzenetére
Ne legyen igazam, de szerintem most még a 3GB-os GDDR7 olyan drága, hogy 5060 árába biztos nem fér bele 12Gig belőle, de még 5070-be se vagyok biztos hogy beleférne ez a drágább RAM.
Amibe biztos beleférne az a 5080 (Ti).... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest