Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
De4d
őstag
Kicsit olvasgattam az "elvileg" januárban érkező új 5xxx sorozatról.
Komolyabb tapasztalatokkal, tudással rendelkezőktől kérdezném, hogy egy 4070ről érdemes lehet váltani egy 5070re? (ezt már ne fogja vissza esetleg a proci? Ryzen5700x)
Valamint a "pletykák, szivárogtatott infók" szerint az új 70-esek is csak 12gb vrammal lesznek felszerelve. Nem pofátlanul kevés az? Korábban olvastam még, hogy már a 4070nél is azt mondták 16al kellett volna már jönnie, és nem csak a ti-nak.
A 12gb az ma már amúgy is kevés, úgy általában(olvasva) Ebben a 70es kategóriában, ismét 12gb meg már inkább komolytalan.
Becslések esetleg mennyit gyorsulhat az 5-ös széria úgy a 4-eshez képest? Vajon milyen árakra lehet számítani?Minden jó, ha a vége jó!
-
S_x96x_S
addikt
> érdemes lehet váltani egy 5070re?
Túl korai még a döntés.
- nincs még független benchmark és hivatalos ár.
- várhatóan: a PCI-e Gen5 és a GDR7 miatt --> az elején drága lesz.
- és kell legalább a megjelenés után +1 negyedév, hogy az RDNA4 verseny hatása is megjelenjen a piaci árakban.> (ezt már ne fogja vissza esetleg a proci? Ryzen5700x)
a teszteknél érdemes megfigyelni,
hogy a PCI-e Gen5- szigorúbb a latency követelménye miatt
bizonyos alkalmazásoknál/játékoknál mérnek-e teljesítmény javulást - vagy sem.valamint:
- Képes-e PCIe-Gen5 kártyát fogadni a géped. ( erről nem írtál semmit )
- És fél év múlva - már érdemes lehet PCIe Gen5 -ös - SSD-be is beruházni, ( ami már újabb vezérlős és nem melegszik annyira! )
Ez utóbbiak főleg a kévés ( ~=12GB ) VRAM miatt lehet fontos - néhány játéknál.Váltsál 5080 -ra - ezzel is növelve a GDPT !
[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
Raymond
félisten
"Komolyabb tapasztalatokkal, tudással rendelkezőktől kérdezném, hogy egy 4070ről érdemes lehet váltani egy 5070re? (ezt már ne fogja vissza esetleg a proci? Ryzen5700x)"
Senki nem tud semmit az uj termekekrol igy ez egyelore nem mondja meg neked senki.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
félisten
Az árazás és a teljesítmény hiánya miatt ezt nem lehet megmondani.
A vram mennyisége az általad használt felbontásol függően kevés vagy sok, ugyan ez a procira is igaz ,a felbontás befolyásolja a CPU limitedet. 1440P-ig a 12 GB elég lehet.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
S_x96x_S
addikt
> 4070nél is azt mondták 16al kellett volna már jönnie
szerintem ez üzletpolitika;
és a következő generációs játékoknak nem árt egy kicsivel több VRAM.
( persze aki évente upgradel, annak az nem számít )"Nvidia’s planned 12GB RTX 5070 plan is a mistake"
https://overclock3d.net/news/gpu-displays/nvidias-planned-12gb-rtx-5070-plan-is-a-mistake/[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
GeryFlash
veterán
Nem, most jott leak, hogy az 5070 5% lesz gyorsabb raszterben mint a 4070TI es 10%kal RT-ben, tehat joval el fog maradni a 4080-tol, kozelebb lesz a 4070TI-hoz.
Kibaszott vicc lesz az egesz generacio, ugy hogy meg soha nem telt ennyi ido (kb 30 honap) ket Nvidia generacio kozott. Ezert van hogy az 5090 is egy bitang nagy kartya lesz, nem lesz itt erdemi fejlodes, ugyanazon a node-on egy kis fingreszeles es nagy reszben TDP novelessel elert perf novekedes.Hat na, egyszeruen tul olcsoak kartyak, nem fer bele a TSMC N3 hogy erdemi elorelepest lassunk.Kivancsi leszek hogy majd az ezt koveto generacio az vajon TSMC N3-on fog jonni ugy, hogy addigra mar jo esellyel lesz N2-nel is lesz ujabb node.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Quadgame94
őstag
Én igazából itt hagyok egy kommentet a teljesítmény és a szegmentálás tippjeimet illetően.
Raszter:
4090 = 130%
5080 = 120% - 1000-1200 USD
4080 Super = 105%
5070 Ti = 100% - 750-800 USD
4070 Ti Super = 90%
5070: 64 SMs = 88% - 600-650 USD
4070 Ti = 83%
5060 Ti = 78% - 450 USDÉn is az 5070-et néztem ki, de 12 GB kevés még 4K DLSS Quality-ra is. High beállítások mellett. 5070 Ti meg rohadt drága lesz. Meglátjuk.
Nem válasz akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #45811 üzenetére
Amúgy szerintem ez egy reális forgatókönyv. Mondjuk ezzel az utóbbi idők legkisebb előrelépését hozná 70Ti -80 vonalon.
-
Quadgame94
őstag
Igen igen. De nem látom magam előtt az 5070 Ti-t ami 4080 Supert hoz, hogy 700 dollár alatt kezdene. Ha meg gyorsabb akkor 800-850 USD a reálisabb. Órajeleket nem tudjuk és ez sokat számítana.
Engem minimum 1.4x teljesítmény növekedés érdekelne a mostanimhoz képest. 160 ezer volt a 6800-am, a 4070 Super is 1.75x felár, cserébe kapnék 1.3 szeres növekedést... tudom volt infláció is... ha azt belekalkulálom akkor 185 ezerért vettem a kártyám mai pénzen... és ott a használt piac is.
Csábít a jobb RT és alapvetően a DLSS/FG is, de ekkora felárat nem vagyok hajlandó kifizetni. Az 5070 pedig kétlem, hogy 300 alatt nyitna.
Konkurenciát nem is érdemes idehozni. Nekik szerintem sajátmagukkal kell törődni és azt a jobb esetben 20-25%-os részesedést stabilizálni.
-
félisten
Igen a Vram sebessége elég nagy lesz és az Nvidia ugye használ egy bazi nagy L2 cache-t valamint általánosan az jön le , hogy némileg kevesebb vramot igényelnek,de ez minimális. Szerintem elég lehet. Ugyen a tesztek ugy nézik hogy minden maxon Epic meg ultra high felbontáson .
Ha az embernek belefér egy 12 GB kártya a büdzsébe akkor előfordulhat hogy lesz 1-2 játéknál, eggyel lejebb kell vennie a presetet a textúráknál,de cserébe kap egy jó felskálázást és kiemellkedő RT támogatást. Én 3080 12 GB kártyát használok a gépemben és egy 4060 van a másik gépemben. elvagyok 1440P-n. ( néha 4 K egy OLED 42" C2)
Persze az ember joibban örülne ha kapna 16 Gigát minimum a pénzéért, hisz egyre drágábbak a kártyák.Quadgame94 : Kopite azt írta nem számít igazán áremelkedésre az új generációnál, Gondolom az 5090 kivételével értette. Én bízok benne hogy nem lesz 300K az 5070.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #45811 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy a xx70-vel azért ne legyen elvárás (még) a 4K. A mostani 4080 sem igazán az, és ott már van 16GB vram.
-
Quadgame94
őstag
Ha kifut a memóriából akkor teljesen mindegy. Lásd Hardware Unboxed tesztjét a Stalker 2-ről. 4060 Ti 8 GB-nal a VRAM használat 8 GB felé akart menni 1440p-ben, de ugye nem tudott, ezért a RAM-ba töltötte be a kellő mennyiségű adatot... csakhát a RAM sokkal de sokkal lassabb... 16 GB esetében nem volt ilyen gond. Ez főleg a minimum fps-t érintette.
De 12 GB az teljesen elég lesz 1440p-re a következő években az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #45820 üzenetére
6800 után arra elég lehet a xx70.
-
félisten
válasz Quadgame94 #45820 üzenetére
Ahhoz szerintem egy 4080/ 7900XTX szintű kártya jó lenne esetleg 4070 Ti super, hogy ne mediumon kelljen tolnod. Ha azt hozza az 5070 elég lehet de 4 K ra nem vennék 12 GB vrammal kártyát még DLSS sel sem highra.
A helyedben 4070 Ti Super 16 GB az új genben ez az 5070 Ti ( 16 GB) lenne a cél talán.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz GeryFlash #45810 üzenetére
Az szep gen valtas Nem is refresh hanem uj gen..
1080-2070 +15%
2080-3070 +16%
3080-4070 +5%
4080-5070 -10%
Es most majd lassabb lesz sacc 10%-al es 12Gb.. hat szepen telibeszarjak a fanokat akik meg tapsolnak isDe varjuk meg a megjelenest a kurva anyazassal De ez egy 5060 lesz
[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
Mindeközben noti fronton is úgy néz ki tovább fog menni majd a #$&&@@-kodás:
"A Lenovo termékmenedzsere a Weibo-n osztotta meg, hogy az Nvidia az RTX 4050 Laptop GPU-t az RTX 5050 Laptop megjelenése után is szállítani fogja a gyártóknak. Ez utóbbi ugyanis egy magasabb árkategóriába kíván majd tartozni." -
félisten
válasz Chiller #45830 üzenetére
Nem tudom szerintem valami nem kerek ezekkel a számokkal/ számozásokkal. Ugyan annyi vagy szinte ugyan annyi CUDA magszám kivéve az 5090 nél.
Több forgtatókönyv lehetséges:
- Nem lesz előrelépés egyáltalán vagy minimális amit feljebb részleteztünk. 10-15 %
- Nagy órajelemelkedés lesz, akár 20 %. Lehetséges?
- Visszateszi az nvidia a számozásokat egy lépcsővel, ahogy illő lenne lennie.
.- Valami olyan is van a tarsolyban amire nem gondolunk és jelentős előrelpést hoz ( akár RT terén)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest