-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz
tomee007007 #6529 üzenetére
A HRD több helyen gondolom HDR akart lenni.
-
aujjobba
addikt
Egy olyan verziot hianyolok, amin nincs kepernyo, hanem egyben van a dokkal, mint egy normal asztali konzol.
Nalunk folyamatosan dokkolva lenne a gep, ugyse fogok tudni (nem is akarok) minden gyereknek (plusz nekem) kulon switch-et venni, hogy egyutt jatszhassunk mondjuk utazaskor. -
-
válasz
Sanraith #6532 üzenetére
A fel/le/jobbra/balra szerintem egyértelmű, a többire meg azt szoktam mondani, hogy jobb oldalon a jobb oldali/fenti/lenti/bal szélső gomb. SR-nél meg a joycon tetején jobb oldali/bal oldali.
Switch 1-nél még egész használható volt az elforgatott joycon, de a 2-nél számomra értelmezhetetlen, annyira útban van hátul a 3 gomb.
-
válasz
Sanraith #6532 üzenetére
Nincs gyorsabb módszer, csak az amit te csináltál.
Van jó megoldás, de attól függ mit enged a pénztárca.Szerintem a legjobb játékélmény érdekében érdemes bevásárolni használt Switch 1-es pro controllerekből. 3 db aztán csókolom. 12-13-ért lehet már jó állapotú használt drabokat venni. Egy meg játszik a két JoyCon + Grip megoldással.
Ezerszer kényelmesebb lesz mint egy elforgatott JoyCon.
Főleg ha hosszútávra tervezitek a hétvégi játékot. -
Sanraith
aktív tag
A hétvégén Mario Kartoztunk 4-en elforgatott joy-con-okkal, és elgondolkodtam. Nem Nintendo játékosoknak ti hogyan nevezitek egy elforgatott joy-con-on a gombokat?
Tegyük fel meg kell nyomni az "A"-nak megfelelő gombot. "A"-t nem mondhatok, hiszen a piros Joy-con elforgatva éppen az X-re esik. X-et nem mondhatok, mert a kék kontrolleren feliratok sincsenek. Sőt felirat nélkül egyes emberek az XBoxos elrendezés szerint keresnék a gombokat. A "jobbra"/"jobb oldali" gombra pedig volt aki az SR-re asszociált.
Végül csak feltartottam a kontrollerem, és mutogattam hogy melyik gomb mit csinál, de jó lenne valami gyorsabb módszer.
-
válasz
tomee007007 #6529 üzenetére
Van még azért hova fejlődni ebben, de kezdetnek nem rossz.
-
tomee007007
addikt
Nem tudom, volt-e ez mostanában, de itt egy lista az egyes játékokról hogy hogy futnak Switch2-n.
-
nincsnév007
addikt
válasz
szabonagyur #6487 üzenetére
Én xboxhoz vettem venom akksit 1 év alatt teljesen tönkre ment az akksi.
-
Viper26
nagyúr
válasz
Sirandrish #6524 üzenetére
Kezdek félni.
-
válasz
Scarletiel #6519 üzenetére
Volt már Special, Legendary, Anniversary Edition, Ultimate még nem volt!!
-
szabonagyur
félisten
válasz
nightmare13 #6516 üzenetére
Rendeltem egyet, kíváncsi vagyok
-
nightmare13
őstag
válasz
szabonagyur #6484 üzenetére
Akkor amit linkeltem, az alapvetően jó lehet. Nálam asszony használja az egyet a fitnesz appokkal, így van 3 pár joycon.
-
Crvsh3R
senior tag
Én simán upgradelném a Switch 1-es verziómat rá. Mondjuk még akkor is a legnagyobb szívfájdalmam a Fallout sorozat (az első rész óta tolom), illetve úgy az egész Bethesda (Microsoft) katalógus. Belenéznék a Stafield-be is.
Nem értem, hogy ők miért nem jelentettek be Switch 2-vel kapcsolatban még mindig semmit, holott korábban volt rá ígéretük, ha jól emlékszem hosszútávra. (még a Call of Duty-t is portolni akarták). -
Viper26
nagyúr
válasz
Sirandrish #6508 üzenetére
Ugyanez.
PC-n ment végig, online meg PS-en időnként. -
30z.Samu
félisten
válasz
Sirandrish #6507 üzenetére
Én tuti leghátul kullognék csak azért, hogy Téged osszalak.
-
30z.Samu
félisten
Az a pletyka járja hogy érkezik végre a nextgen patch a RDR2-höz ill. jön a Switch 2 port is.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
tomee007007 #6502 üzenetére
Az ilyen nagyobb, multiplatform címeknél érdemes kicsit kivárni, mert egyrészt az áruk is hamar lekúszik, másrészt rendbe is szokták tenni őket ahhoz képest, amit a megjelenéskori review-k állitanak róluk.
-
tomee007007
addikt
-
-
Rage47
veterán
válasz
tomee007007 #6495 üzenetére
Totk-t szinte vegig 25 fps-ben toltuk, ez meg sem kottyan 😀
-
30z.Samu
félisten
válasz
tomee007007 #6495 üzenetére
Na zsír, köszi a választ!
-
tomee007007
addikt
válasz
30z.Samu #6494 üzenetére
Én kb 3 órát raktam bele Switch2-n (szumma 120 óránál tartok XBOX+Legion Go), számomra nagy pozitív meglepetés. Jól néz ki, fluid az egész. Ha pl. mész egy sűrű piacos helyen, ott be tud esni 25 fps alá, de akár a városban vezetve, akár nagyobb csaták során is stabilan tartja a 35-40 FPS-t, engem nagyon meggyőzött. Ugyan ez igaz TV-re kötve, sőt, ott sokkal jobb a teljesítménye, mint mondjuk a Legion Go-nak. Próbálgattam a minőség/teljesítmény módot, kb 10 FPS a különbség nyilván az utóbbi javára, és szerintem a minőség mód semmivel sem néz ki jobban. Bár lehet én látom rosszul, pont a minap olvastam talán a Gamepod tesztjét, ott azt írták, sokkal szebb a minőség mód és alig ront a teljesítményen....hát ezzel én nem értek egyet
Összegezve szerintem nagyon jó port lett. -
30z.Samu
félisten
Akinek megvan a Cyberpunk, annak mi a benyomása? Tesztek alapján oké hogy 40fps a performance, de attól függetlenül nem tűnik rossznak.
-
pzstm
titán
válasz
Sirandrish #6485 üzenetére
Nem fog fajni
-
válasz
szabonagyur #6487 üzenetére
Venommal én 2x fürdötem be. DS4 kontroller töltő tönkrement, nem töltött egyáltalán, Switch kontroller töltő meg hagyja lemerülni... Többet nem veszek venomot, semmiből.
-
válasz
szabonagyur #6474 üzenetére
Olcsó van, de szar is. Nekem a venom hagyja lemerülni. Rárakom akkor feltölti, de aztán sunyiban lemerül rajta hagyva.
-
szabonagyur
félisten
válasz
nightmare13 #6477 üzenetére
Megvan az S1 is. A lényeg S1-hez van 2 szett joycon, van grip is de utóbbi nem tud tölteni.
A S1-re rá van dugva egy pár amit azon használunk, de a másikat jó lenne külön tölteni
-
válasz
Scarletiel #6475 üzenetére
Régebben volt valami PH! kupa, talán a S1 ÖF-ban van, nem hiszem, hogy élne.
-
pzstm
titán
válasz
Scarletiel #6479 üzenetére
Siman. Vagy appbol is felvehetsz. Osszefoglaloban benne vagyok
-
pzstm
titán
válasz
Scarletiel #6475 üzenetére
Nem szokott de szivesen benaznek
-
nightmare13
őstag
válasz
szabonagyur #6474 üzenetére
Én egy ilyet használok a Switch 1-hez, helytakarékos, persze, ha megvan még a Switch 1:
Ha nincs, vannak olyan gripek is, ami töltőként is funkcionál, esetleg az.
-
Scarletiel
senior tag
Ez az MKW zseniális. Abszolút káosz minden verseny és annyira szépen van megoldva egyik mapról a másikra utazás meg az egész free roam, hogy hihetetlen. Érzem kelleni fog egy pro kontroller félek hogy picit erősebben nyomom a joycont a nagy hévben úgy kell figyelnem magamra
Ti nyomjátok? Szokott lenni ilyen "házi kupa"? -
szabonagyur
félisten
Az S1 joycont használjuk 2. eszköznek az S2nél. Ha tölteni kell mindig rá kell rakni az S1re így, de utána meg újra pároztatni a S2-vel.
Van valami olcsó charger station ami ajánlott S1 joyconhoz?
-
30z.Samu
félisten
Na, tartottam ma egy Zelda napot, kb 10 órát raktam bele ma. Mondjuk a harmad ennyi idő alatt a Doom-ot is be tudtam volna fejezni, de nem baj.
Az a qrva jó, hogy második vègigjátszásnál is teljesen más az élmény mint az elsőnél. Nem csak a frissítés miatt, amitől már teljesen más a leányzó fekvése, hanem mert fedezek fel új dolgokat mèg most is. Pl a Lost Memory quest-et ma jöttem rá tök véletlenül hogy kell megcsinálni. Mondjuk azt még nem tudom mennyi ilyen helyszínt fogok tudni megtalálni. Az elsőt is tök véletlenül találtam meg.
-
kcsa
veterán
válasz
Delirious #6465 üzenetére
Nem célom hogy leszóljam, ha szerinted jó vétel, akkor neked az
De hidrogél fóliát tényleg kapsz aliexpressről töredék áron, ez a kisebbik baj a cuccal. Nekem személy szerint az a legnagyobb bajom ezekkel, hogy tapadnak: üvegfólia vagy kemény műanyag fólia kellemesen csúszós tud lenni, ezeken tapad az ujjam, egy idő után talán még kosz is jobban beletapad.
De még egyszer: ha neked jó, akkor használd egészséggel
-
TrishtanAG
senior tag
Volt szó mindenféle thirdpary controllerekről, így csak szeretném megjegyezni, hogy tökéletesen megy Switch 2-vel a Gamesir G8 Plus is, ami szerintem a legminőségibb controlerek közé tartozik.
-
MattH8
újonc
Halkan megjegyzeném, hogy a PS5-re való hüvelykujj csúszásgátló (thumb grip) tökéletesen rámegy a Switch 2 kontroller analóg joystick-jára is.
-
Delirious
tag
válasz
Scarletiel #6466 üzenetére
Természetesen akinek eddig pozitív tapasztalatai voltak az olcsó fóliák minőségével és a felhelyezésével kapcsolatban, annál érthető, hogy nem vesz drágábbat. Aki viszont nem elég ügyes, annak érdemes többet fizetni a felhelyezésért és esetlegesen a minőség garanciáért.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Delirious #6465 üzenetére
Én nem spórolok a fólián, de minek vegyek 10 ezerért 1db fóliát ami ugyanazt tudja mint Aliexpress-ről a 2000Ft-os amiben adnak 3-at, ha hülye lennék és elbacnám a felrakását.
Eddig minden telefonomon, Switch 1, Switch Lite, Switch OLED-ement olcsó Alis fólia volt és meg nem mondtam volna, hogy fent van, mert érzékelt rendesen a kijelző, illeszkedett rendesen, nem volt buborékos, kaptam hozzá tappancsot amivel a szöszöket is leszedtem és úgy adtam tovább minden készülékem, hogy egy karc nem volt egyiken sem. De ha itt vannak a vásárlók nyugodtan cáfoljanak meg.
-
Delirious
tag
válasz
Jinx L. Joke #6455 üzenetére
Néhány hétig visszaviheted, ha valahol feljönne vagy buborékos lenne. Egyébként érdekes ez a fólia (hidrogél) a kisebb karistolásokat valahogy képes javítani magán.
Számomra érdekes amúgy, hogy egy 200k-s konzolhoz egyes emberek spórolnak a fólia árán
Jó arra az 1000-2000 forintos is. Tudom most jönnek a hozzászólások, hogy itthon ugyan azt kapod mint Temuról és egyéb olcsó helyekről. Hát én már vettem ritka fos fóliát eMagtól, fel sem lehetett tenni rendesen. Ha pedig valami normális helyen veszem, ahol fel is teszik, ott ha elcseszik raknak másikat.
-
Def26
félisten
Sziasztok.
Nekem nem teljesen tiszta, hogy a switch 1 játkok, pl mario odyssey, mario party, kirby forgotten land futnak rendesen switch 2 -ön, ha azok kártyán vannak meg?
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Sirandrish #6418 üzenetére
Nálam a PS5 Pro mellé jön nemsokára egy Switch 2. Számomra ez lesz a tökéletes párosítás
A Pro kontroller már itt lesz jövő héten
-
Delirious
tag
Látom fóliák a témák. Amikor megérkezett a gép feltettem a Nintendo tokhoz kapott fóliát. Gyárilag nem volt ragasztó anyag a szélén pár helyen (ott nem tapadt) és volt néhány pöszmöt pár helyen. Szóval kuka, szerintem nem volt nagy minőség. Gondolkodam fólia rendelésen itthonról, Temuról stb. Telefonoknál sem igazán volt szerencsém fólia felrakással pedig nem vagyok béna. Ma bementem egy telefonos szervízbe, már rakattam fel ott több fóliát telókra. Tetettem rá egy hidrogél fóliát (10k) volt, de szép lett mint az eddigi telefonok is. Nyomtatott számlát adtak és garancia is van rá.
-
tl-x
addikt
Ilyet vett hozzá valaki [link] ? Vélemények szerint nagyobb mint kellene. Ha megrendelem a gépet kellene valami mellé az Alzáról.
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Sirandrish #6449 üzenetére
Telefonnál nálam sincs gond sem a tokkal (az is az), sem az üveggel. Sőt, az üveggel az OLED-nél sem volt gondom. Viszont most ennél vagy kifogtam egy hibás batch-et, vagy nem tudom.
Mindenesetre koncsik kolléga ajánlása nyomán berendeltem pár dolgot Savage Raven (korábban Skull & Co.) márkából az üveg miatt is, illetve a Nintendo gyári utazó tokjával sem vagyok kibékülve. Ennyiért azért többet vártam volna és ebben a márkában sokkal olcsóbban sokkal jobb minőséget kapok ahogy látom.
Ezeket rendeltem (majd beszámolok róluk ha megérkeztek, már ha érdekel valakit):
- Savage Raven by Skull & Co. Carrying Case for Nintendo Switch 2 (EDC, Denim színben)
- Savage Raven by Skull & Co. Tempered Glass Screen Protector with EZ-Install KIT for Nintendo Switch 2 (2 Pack)
- 2 db Savage Raven by Skull & Co. Carrying Case for PS5/PS4/XBOX/SWITCH Pro Controllers (Denim színben, passzol a tokhoz) -
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
kicsako #6446 üzenetére
Hát nem tudom. Azért kezd a hitem megrendülni a Spigen márkában, legalábbis konzol vonalon. Edzett üveget raktam rá, felrakó keretest, abból sem az olcsóbbat. Oké, hogy alá ment pár színes ruhaszösz, bár telefonnál ugyanezt kétszer ugyanezzel az üveggel végigcsináltam ugyanabban a helyiségben és azoknál nem volt ilyen, de azt már nem értem, hogy az üveg külseje új kora óra miért olyan, mint ami meg lenne nyúzva (vagy koccolva) pár helyen? Aprók, de azért engem eléggé zavar, azért nem 2 Ft. volt...
-
kicsako
őstag
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Scarletiel #6443 üzenetére
Azt majd az idő megmondja
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Sirandrish #6442 üzenetére
Akkor még haragomban a másik oldalon álltam. Most már jó gyerek vagyok megváltoztam
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Scarletiel #6440 üzenetére
Nah de ha fél éve rendeled meg, akkor már ideért volna
-
jcrk
tag
Megértem, de nagyon zavarna ha aktív splatoon játékos lennék Switch 1-en
[link] -
Scarletiel
senior tag
válasz
Sirandrish #6439 üzenetére
Hát én megrendeltem 2 hete Aliról de még csak az országba érkezett meg
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Scarletiel #6438 üzenetére
Korábban is mondtam már...nagy hiba hogy nem volt fólia már 2024 karácsonykor
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Sirandrish #6437 üzenetére
Mondjuk nem rossz látni, hogy fém kulccsal vagy 50 ráejtést, kisebb-közepes ütést kibír. Inkább az zavar, hogy iszonyat érzékeny a karcokra. Konkrétan a dokkolóból nem merem kivenni amíg nem érkezik meg a fólia
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Baltazár123 #6432 üzenetére
Gondolom a Switchet is kapta, meg a videó is hoz neki pár dollárt...hja..megérte
-
Dinasti
senior tag
Sziasztok! Vezetékes kontroller van valakinek és működik a kettessel is? Pl Horipad turbó ?
-
bmakszim
őstag
válasz
Rigormortiis #6426 üzenetére
"amint megjelentek a csóró pcsek a konzolokon, a hangos kisebbség, azóta van ez a faszolás, hogy performance és quality mód"
A különböző grafikai beállításokat inkább a VRR, 120Hz, meg az 1440p támogatása hozta magával.
Szerintem amúgy nem faszolás. A 40fps módot kifejezetten szeretem, mert input lagban, folyamatosságban nagy javulást hoz minimális részletességért cserébe. -
lanszelot
addikt
válasz
Baltazár123 #6432 üzenetére
Nem az a lényeg
-
Rony949
őstag
-
lanszelot
addikt
Ezt érdemes megnézni, mennyire strapabíró a NS2 kijelzője: [link]
Más : szeretnék súgót kérni, mik azok a friend kódok amikről beszéltek, és a leírásban van?
-
Baltazár123
őstag
válasz
N.YCityBoy #6425 üzenetére
Eleve nagyon rossz az irány, amikor az embernek a választását kell random idegeneknek bizonygatni. Ez egyben azt is jelzi, hogy nem vagy biztos magadban és a szempontjaidban. Amíg a saját pénzedet költöd, addig kb senkinek sincs joga se lehülyézni vagy számonkérni rajtad. Eleve ezek a viták teljesen értelmetlenek.
Mindenki leírja a saját szempontjait, aztán vagy megfontolja az ember vagy nem. Én pl S1 tulajként kivárok A családi party játékok, amikkel az utóbbi 2 évben játszunk és azokkal is ritkán, remélem még kijönnek S1-re, ugyanis nem igényelnek erős vasat és mégiscsak 150 millió S1 van kint a felhasználóknál. Ha a nintendo erőlteti az S2 átállást, akkor az én esetemben lezárásra kerül egy időre a nintendo vonal és akkor játékot se veszek.
Figyelgetem azért az S2 híreket, mert van pár dolog, ami meggyőzhet a vásárlásról, de per pillanat nálam fontosabb érv az, hogy a steam deck vagy az asus teljes értékű asztali gépnek is használható, illetve, hogy nem kell azok mellett még egy tabletet is cipelnem utazásokhoz YT, filmnézés, stream , böngészés meg ilyenekre. hiába drágább egy asus z2 extreme chipes, de ha hozzáadom a tablet+asztali gép árát és így a sokoldalúan használható HW számomra egyelőre azok irányába billenti a mérleget.
Ha kihozna valami jóságot a nintendo az S2-re, akkor viszont meggondolom, mert annyiban szerencsés lehetek, hogy ha látnám értelmét, akár holnap megrendelném az S2-t. Mondjuk a régi wii fithez hasonló dolgot, ha behoznak, akkor már aznap rendelem a szettet
A switch visszalépés volt, bár nem rossz a ring, de azért a régi wii fit jobb volt. Én is ülök egész nap, futópadra nem mindig van kedvem felmenni, a wii-switch fit nálunk döntő tényező volt, a wii-t csak amiatt vettem meg, de aztán volt sok jó gáma rá, a gyerekek akkor még sokat nintendoztak, most már nem.
-
válasz
Scarletiel #6427 üzenetére
Azt, hogy mitől mérgesek az emberek azt nem tudom, mert gyakorlatilag már mindenre ugranak mostanság, tehát fene sem tudja éppen mi frusztrálja őket
De igen, aki Zeldázni akar biztos nem Playstationt vagy Xboxot vesz, de mivel az csak 1db játék, így nagy valószínűséggel máshol is körbe néznek, és ahol nagyobb a választék és lehetőség általában azt választják...de mindegy, mert erről külön topikot lehetne nyitni
-
Scarletiel
senior tag
válasz
N.YCityBoy #6425 üzenetére
Igen, de amit te leírsz azt vagy 100x leírtam, hogy jogos és így is van. Itt nem ezzel van a probléma, hanem, hogy az emberek nem képesek feldolgozni azt, hogy a Nintendo nem a multiplatform címekre lett kitalálva elsődlegesen (annak ellenére, hogy a kompromisszumos lehetőség ott van). Nintendo címeket csak ezen a konzolon tudsz játszani máson nem, vagy csak illegális mókolással. Aztán mikor nem tartoznak bele ebbe a célközönségbe, akkor valamiért "megvadulnak". Nagy királyság lenne, ha itt is lenne egy base library legalább az előfizetés mellé, noha akkor az előfizetés sem 16 ezer ft lenne évente hanem dupla ennyi mint a konkurenciánál. Meg persze amiket eddig leírtunk az mind lehetne. De nincs. A kérdés az, hogy apuka aki felmegy Hardverapróra vagy az árgép-re, akar-e Zeldát a gyereknek vagy inkább Cod-ot akar meg kánaánt. Ha a Zelda lesz az erősebb vágy, akkor a Nintendo-t veszi. Az emberek azért mérgesek ismét mondom, mert a Nintendo nem hozta el a "Nintendo címek és Kánaán együtt" című művet. Én azért nem tudom ezt hova tenni a könyvespolcba, mert a Sony-nál nem blamázunk, hogy a Kánaán mellé nem kötött szerződést a Nintendo-val, hogy lehessen ott is Mario-zni, viszont visszafele meg elvárja "mindenki", hogy működjön a dolog.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
playmore #6424 üzenetére
Amit az S2nél problémának látok, ami a ps4 éra második felében és ps5ön egyaránt, hogy konzolon is megjelentek a vizuális teljesítményt befolyásoló beállítások.
Nem kell ezzel egyetérteni, de amint szélesedett a felhasználói bázis...ami nem igaz, mert ps2ből több ment el, de amint megjelentek a csóró pcsek a konzolokon, a hangos kisebbség, azóta van ez a faszolás, hogy performance és quality mód. Nem. Legyen egy mód, ami szénné van optimalizálva. Ahogy korábban konzolon szokás volt.
Hol érdekelt, mennyi fpsel ment a gears of war x360on, amikor megjelent vagy akár a tlou még ps3on de rengeteg ilyen cím van. És ez nem a régen minden jobb volt effektus, egyszerűen számomra nonszensz, hogy egy játék értékelésénél már lassan a legmérvadóbb a df-es verdikt, semmint maga az élmény, amit ad. Persze ki kell szűrni az olyan szarokat, mint ami a cp volt az életútja elején (mostanra meg az egyik legjobb ow játék), de nekem speciel rohadtul nem hiányzott, hogy a Nintendo is ebbe az irányba mozduljon.
-
válasz
Scarletiel #6419 üzenetére
Van amivel egyetértek, de azért nem ennyire fekete vagy fehér minden😅 Az emberek , főleg most a magyar piacról beszélek, nagyon ár érzékenyek lettek az utóbbi időben (nem véletlenül) és amikor mondjuk egy három gyermekes apuka felmegy mondjuk itt a hardverapróra, hogy vegyen a gyerkőcöknek használtan valami gépet, hogy elbohóckodjanak valamivel, és azt látja, hogy egy Ps5 gépet már 110-120K-ért tud venni, mindeközben az új S2 pedig 200K+ nem beszélve a játék árakról, ahol utóbbinál 35-40K, és a kék oldalon pedig előfizet 1db játék áráért a PS+ szolgáltatásra és kánaán van, azért ez elgondolkodtató minden képpen, és nem csak neki
Írhatnám akár az Xboxot is, csak ott most elszabadultak az árak, hogy itthon nem lehet hivatalosan kapni, de még így is jobb alternatíva az is...
-
playmore
tag
válasz
Rigormortiis #6406 üzenetére
A DF az utóbbi években meglehetősen elnézővé vált nagyobb címekkel, gyakorlatilag csak azt ekézik ami menthetetlen. A kommentszekcó nagyjából ugyanaz mint szokott, a fanok igyekeznek a PS5 / Series Shez mérni a gépet, a haterek meg a PS4hez. Mindkettőnek van alapja, mert az eddigi tudásunkhoz a CP csak hozzáadott. A RAM és a GPU bőven lett mérve, de a CPU és a sávszélesség úgy általában kevés. A lényeg:
1. A játék PS5ös textúrákat használ (itt látszik mekkora ordas baki volt a Series S memóriája ami csak 1GBal kevesebb és olyan mintha egy világ választaná el).
2. DLSS saves the day (megint), egyszerűen kenterbe veri a nagy gépes AMD megoldásokat, de azért gyors mozgásban nem annyira meggyőző.
3. Az NPCk száma és az árnyékok a PS4 megfelelői. Az NPC az egyetlen komoly vizuális probléma, lehet kenegetni, de nem véletlenül csúfolták anno szellemvárosnak PS4en.
4. A 40 FPS mód használhatatlan. Semmikor se tartja és állandóan kiesik a VRR használhatósági határából is. A 30fps mód kicsit beesik itt ott ha akció van az alapjátékban. Az expansion pack pedig 20 körül vergődik. Egyébként nem igaz amit sok helyen terjesztenek, hogy ott a nagy gépek is nyögnek. Ott a videóban, hogy a Series S hiba nélkül tartja a 30at mindenhogy. -
rumkola
nagyúr
válasz
Sirandrish #6422 üzenetére
Nem az ár. Jobban és szebben fut PC-n a játék mint Gamecube, Wii, S1, S2. Ráadásul egyszerűbb is elindítanom, mint ki be dugogatni a konzolokat. Igazából az S1-et is csak akkor használtam handheld, amikor nyaralni mentünk, vagy havonta 1x olyan helyre, ahol tudtam, hogy várnom kell.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Sirandrish #6414 üzenetére
Ezt mintha én írtam volna. Viszont a rohadékságaik miatt lelkifurdalás nélkül emuzom a Zeldákat, Mariokat, Donkeyt, pedig megvannak a polcon kártyásban, lemezesben.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Bad Pritt #6410 üzenetére
Amit mondasz az teljesen jogos és igaz is. Nem is vitattam soha, hogy a Nintendo üzletpolitikája habár pénzügyileg biztos sikeres, játékosok számára nagyon mocsok. Tulajdonképpen ez volt a fő ok ami miatt korábban azt mondtam, hogy akkor nem lesz Switch 2, most meg itt vagyok hipokrata és megjelenéskor nálam landolt a masina... Mert sajnos és tényleg sajnos csak itt tudom a kedvelt játékaimat játszani.
Ha valaki emiatt ekézi a Nintendo-t én nem bánom sőt még támogatom is. Viszont mikor konkrétan szarozzák a címeit meg ovodásnak tartják csak azért mert nem néz ki úgy mint egy Last of Us 2, akkor azt nem tudom hova tenni :/
Azt is aláírom, hogy ízlések és pofonok, de ha valami nem tetszik nekem, nem megyek a fórumába fikázni. Amúgy azt sem értem miért nem tudják az emberek elfogadni, hogy ki min szeret játszani. Nekem aztán hót mindegy, hogy Béla meg Marika Xboxon, PS-en vagy épp Nintendo-n játszik, netán PC-n. A lényeg, hogy mindenki érezze jól magát a végén. (A komment ezen része nem rád vonatkozik, csak általános megállapítás volt) -
Sirandrish
Topikgazda
válasz
bmakszim #6417 üzenetére
Nekem világ életemben volt itthon PS...de nem a multiplatform címek miatt. Csak az exklúzívokat vettem meg rá 1-2 kivétellel. Viszont mivel már azok is jönnek PC-re, így PC mellett szerintem több mint felesleges. Az más kérdés hogy akinek nincs PC-je, vagy csak egy nagyon gyenge, annak viszont nagy valószínüséggel nem a Switch az ideális választás, mittomén COD-ra, Fortnite-ra, Fifára, ilyesmire. Azoknak én Ps5öt javasolnék....a Switch mellé
-
bmakszim
őstag
válasz
Sirandrish #6413 üzenetére
Ez mennyire igaz!
#6412 Rigormortiis
#6414 Sirandrish
Ebben a topikban nyilvánvalóan olyanok lesznek többségben, akik a Switchet tartanák/tartották meg, ez szerintem nem meglepő. Én csak próbáltam az átlag ember fejével, meg az én környezetemben élők ismeretében gondolkozni. -
Sidorovich
senior tag
A Switch 2 Dock és töltőfej közötti USB-C kábelt helyettesítette már valaki más gyártó kábelével?
A dock konkrétan az elosztó mellett van az asztalon, és gondoltam a felesleges 1.5m gyári helyett egy ilyennel helyettesítem: AlzaPower Core USB-C to USB-C 3.2 Gen 1 100W 0.5mPapírforma szerint működnie kell, remélhetőleg teljesen szabványos a töltőfej és a dock kommunikációja, de a Switch 2 töltőfeje pl. a PS5 kontrollert nem töltötte nekem.
Tudom, léteznek kábelkötegelők, de letisztultabb, ha eleve nincs a felesleges kábelhossz.
-
Elderath
addikt
válasz
Sirandrish #6413 üzenetére
lol milyen igaz
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
bmakszim #6409 üzenetére
Szerencsésnek vallom magam, mert én is megtehetem/tehetném.
Volt is PS4/PS4Pro/PS5 is, de a PS5t két évesen úgy adtam el hogy összesen kb 5 játékot vittem rajta végig. Xbox soha sem érdekelt, mert PC mindig van itthon, és én konzolt az exkluzívok miatt veszek, és abban az X...hát hogyismondjam...gyengeÉs valahol a Sony felé is akkor vesztettem el az érdeklődésemet, amikor elkezdtek PC-re szívárogni a Sony játékok. Egyfelől ennek örülök, de akkor mi a francnak legyen PS-em is, ha jobb kiadásban majd PC-n is játszhatom az adott cég játékait? Az meg hogy várni kell némelyikre kicsit....hát..vagy 3000 darabos backlogom van, szóval épp ráérek kívárni
Ha Zelda jönne PC-re, Nintendot sem vennék. Csinosítgatnám a PC-met, és ellennék mint a befőtt. "Szerencsére" nincs, így el lehet k*rni még egy kis pénzt a hobbira
Én játszani akarok, azokkal a játékokkal amik tetszenek. A platform nekem k*rvamindegy! -
Rigormortiis
veterán
válasz
bmakszim #6409 üzenetére
Egyfelől teljesen igazad van, ha ez a fontos, ez a fontos, nekem is van ps a switch mellett, de ha egyiktől búcsút kéne vennem, lehet, a ps lenne.
Mi azért Magyarországon kicsit máshogy vagyunk kondicionálva, mint a világ felvilágosultabb részei és most nagyon óvatosan fogalmazok
Iskolai szinten csak azon megy a versengés, hogy ps vagy xbox, cod, fifa és gta (meg fortnite), ezt első kézből tapasztalom.
Aztán jön a prüntyögőn egy totk és úgy berántja és elvarázsolja az embert, hogy kész. Én sem Mariózok/Pokémonozok, de ezeken kívül is vannak olyan exkluzív, belsős címek, amikért inkább ezt tartanám meg.
Pont az egyik verekedős játék kapcsán merült fel múltkor egy diskurzus (melyik a jobb, mortal, tekken, soul calibur), aztán felvetettem, hogy az ssbu, többet eladtak belőle mint az összes többiből együttvéve, plusz a harcrendszer, pálya- és karakterszám, kreativitás stb is e felé billenti a mérleget. Csak túl kell lépni rajta, hogy a videókban általában Máriót és haverjait látjuk (akiktől engem is lever a víz).
-
Elderath
addikt
válasz
Scarletiel #6408 üzenetére
Vicces amikor a nintendot még mindig gyerekkonzolnak emlegetik meg a játékaikat is aztán a realitás az hogy 40 éves boomerek játszanak vele, mint mi
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Scarletiel #6408 üzenetére
Sokaknak fáj (nekem is amúgy), hogy nincs igazán beetetési időszak ennél a konzolnál. Én azt látom, hogy amiért ekézve volt és van a mai napig a másik két konzolgyártó, azt a Ninti maxra csavarta: vannak ingyenes meg fizetős upgrade-ek, öt éves CP2077, négy éves Hitman, két éves Street Fighter, Bravely Default remaszter, Hogwarts Legacy remaszter, tíz éves Yakuza remaszter, fizetős Welcome Tour, ami ráadásul nem is olyan jó. Ami friss és érdemleges játék az a MKW, Fast Fusion, Civ VII meg mondjuk a Split Fiction, a GameCube classic katalógus jelenleg három játék, abból is szvsz. a Wind Waker ér valamit.
Ennyit a PS5 és Xbox is kiszenvedett magából launchkor (többet is őszintén szólva), de ami fontosabb, hogy rendesen beetették a játékosokat: képzeljük már el, hogy a MKW-hoz járna mondjuk a MK8 Deluxe, ami egy tíz éves Wii U játék remasztere tulajdonképp. Elég hihetetlen így Nintendós szemmel mindenki számára. A Sony anno a drágább Miles Moraleshez hozzácsapta az akkor két éves Spider-Man PS5 változatát, olcsóbban, mint amennyiért upgrade-elni tudtad volna. Astro's Playroom előtelepítve ingyen minden konzolon és három évig (!) járt az alap előfizetésükhöz 20 top tier PS4 játék. És manapság ez egy gyenge launchként van elkönyvelve.
Szóval szerintem van egy disszonancia a játékosokban, mert a konzol maga jó, jókat lehet rajta játszani, végre nagyjából minden úgy fut, ahogy minimum elvárható, de közben ez az egész Switch 2 inkább emlékeztet a PS5 Pro indulására, mint egy új konzoléra. -
bmakszim
őstag
válasz
Jinx L. Joke #6402 üzenetére
Nekem ez az első Switchem. Én szerencsés vagyok, mert megtehetem, hogy legyen itthon mindhárom fő játékkonzol. De, ha csak egyet választhatnék, az nem a Nintendo lenne. Drágák a játékok, nincs rendes előfizetéses rendszerük sem, az exkluzívak többnyire gyerekesek, AAA 3rd party játékok közül kevés jelenik meg rá, a teljesítménye pedig gyér az xbox, vagy ps-hez képest. Megvannak a pozitívumai is, mint pl a hordozhatóság, de ezek összességében nem ellensúlyozzák a hátrányait a legtöbb ember számára.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Hát elég ha csak az itteni PH-s teszt alatt a kommenteket végigolvasod. A legtöbb kommentelő szerint gyerekes a konzol és szar az egész ahogy van. A világ szerintem eljutott oda, hogy ha nincs fotorealisztikus grafika akkor gyerekeknek készült és pont. Ha nincs benne 700 liter vér/másodperc az már nem felnőttes, nem menő.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Itthon egyáltalán nem népszerű a Nintendo, anno még Bálnának volt egy videója erről.
-
Rigormortiis
veterán
Aki megvette: végülis hogy fut a cp? A df alapvetően nem húzta le, főleg a Kutyaveremnél szakad be a képfrissítés, ami valahol érthető, hiszen ps4re meg se jelent a PL. Ugyanakkor kiemelték, hogy ez leginkább csak a dokkolt módot érinti, handheldben rendben van.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Igen. Ebben a kis mikrobuborékban mi pozitívan látjuk ilyen-olyan okokból ezt a konzolt, de őszintén szólva ha kitekintesz szélesebb körbe akkor azért látszik, hogy van ellenérzés vele szemben. Inkább talán a Ninti hozzáállása meg árazása miatt, nem is maga a konzol a gáz.
De ez nyilván nem igazán számít, amíg rekordokat döntöget.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
-
Jinx L. Joke
csendes tag
Magyar IGN Switch 2 review:
https://youtu.be/giJyuVhApY4?si=F3B0PbIsKv8AQEaoSzerintem maga ez értékelés korrekt, de a kommentszekció siralmas. Tényleg így látják az átlag "gamerek" a Switch 2-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
PSA: Switch 2's Screen Comes With A Pre-Applied Film Layer, Don't Peel It Off
Az Oled modellhez hasonlóan a Switch 2 kijelzőjén is van gyárilag egy fólia (hogy törés esetén ne okozzanak sérülést az esetleges szilánkok), ezt most sem szabad levenni.
Erre kell majd ráhelyezni a karcolás elleni fóliát/ üveget. THX@cactuar
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- PSP1004
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip (Lite/V1/V2/OLED) készlet 1 év garanciával eladó
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- PS5 Digital Edition (+ajándék néha liftinggelős kontroller)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged