Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Újratelepülök, win 11 új ssd-re. Fh5 Fh4 Xbox alkalmazásos verzióm van. Az alkalmazás ment, nem kell save game-et keresnem? Újrainstall után letölti a mentéseimet? -
válasz
CJ4567 #40867 üzenetére
Valamiért rosszul emlékszem STALKER 2 esetében, de a RAM használat is furcsa, mert kezdetben volt hogy 18-20-at megevett, azóta 15-16-nál megáll nálam.
Ha ez valóban így van, akkor a 10 elég lehet, de nagyon necces tényleg, a 12 lesz a minimum pár év alatt.
Akkor meg már én is újat veszek.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
WATERDACA #40866 üzenetére
Stalker 2-t végigjátszottam a 3080-al, 8,5-9GB VRAM-ot eszik 1440p-ben, ultra textúrán, magas beállításokkal, ultra grafikán se eszik többet, és mind a 3080, mind az 5800X3D hamarabb fogyott el, mint a 10GB.
AC Shadows nincs meg, ezért YT-ra tudok hagyatkozni, Zwormz videói alapján 1440p-n full maxon 9,5-10GB között eszik a játék egy 5080-on natív 1440p-ben, és ezekkel a beállításokkal nem tud 60FPS-t tartani, azzal a kártyával is DLSS-t kell használni.
-
válasz
CJ4567 #40864 üzenetére
Amikor vettem a 4060 Ti-t, nagyobb volt az olló a két kártya ára között.
Utólag bánom, hogy nem 4070-et vettem, de néha az evés közben jön meg jobban az étvágy is.
Arról nem beszélve, hogy a 4060 Ti az életben nem fogja kihasználni a 16 Ramot, mert ha 12 fölé megyünk, akkor meg már az effektív ereje fogy el a kártyának, vagy akkor DLSS performance/quality kellene, amit azért az esetek nagy részében még hanyagolok.
Szóval parasztvakítás ez a kártya (is).A Cyberpunk már nem is mai játék, de a STALKER 2, vagy AC: Shadows 1440p még ennél is többet eszik.
Nekem is utólag vegyes érzéseim vannak a vásárlásommal kapcsolatban, de 4000-es kártya alá már nem igazán szabad menni 2025-ben szerintem, a technológiai előny mindig többet fog érni az effektív gyorsaságnál, aranyszabály, főleg a DLSS, FSR életében.
Az a kártya, ami igazán megérné, mindig túl drága lesz.
Giot:
Ha jól értem, akkor használtan vetted, mert a 3080 is 500 euro körül mozog.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
WATERDACA #40861 üzenetére
3080-al játszom 1440p-n, a játékok 95%-ában még simán jó a 10GB, sokkal jobb, mint a 8GB. Nem tagadom, hogy vannak helyzetek, ahol jó lenne a 12GB+ (pl. Cyberpunk RT), de még teljesen élhető, hogy 1-2 év múlva mi lesz, azt viszont nem tudni.
A 4060Ti 16GB-al számomra az ára a legnagyobb probléma, elvből nem fizetnék ennyit egy x60Ti kártyáért, a 16GB-os ára pedig túlságosan közel van a 4070 árához.
-
válasz
GhanBuri Ghan #40862 üzenetére
Na igen, egy ár/érték bajnok VGA, de sok mindenkinél (így nálam is) nem jöhetett számításba.
-
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de a 10G memória édeskevés lesz 1440p mellett a mai viszonyok mellett, hacsak nem kompromisszumokkal fogsz játszani. 12 Gb már alapszint 1440p mellett.
Én pont ezért vettem 4060 Ti-t, 16 GB VRAM, effektíven erősebb a 3080, de a technológia (DLSS hatékonyabb 4000-es kártyáknál) többet számít. Árban pedig kb. ugyanott vagy, sőt, lehet hogy még olcsóbban kifogsz egy 4060 Ti-t.
-
Giot
addikt
válasz
AsakuraDave #40833 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap megérkezett az rtx 3080 10G memóriával. Megosztom veletek mit tapasztaltam.
1440p ben teszteltem, extrem/ultra, RT magas beállításokkal
a vga memóriából a gpu-z szerint 8.5 G környékén használ.
Prímán teszi a dolgát,Előtte még megpróbáltam a 3070 ti 8G-al is. Amikor betöltött a pályát egyből a kevés a vga memória figyelmeztetéssel fogadott. Monitoroztam a gpuz-vel. És folyamatosan tele volt a vram.
Mindez 1440p-ben.
1080-p ben sokkal később fogyott el a 8G vram. De ott is elfogyott egy idő után. -
plejik
addikt
válasz
IntelKiller7 #40855 üzenetére
Elvileg igen. De majd élesben kiderül.
-
plejik
addikt
Nem hittem, hogy ezt valaha megélem... 😅 kiváncsi vagyok a mentésben is meglesz e a boxrol vagy újra kell kezdenem.
-
Dess
csendes tag
válasz
parandroid #40852 üzenetére
Igen, engem is zavar, hogy semennyit nem fejlődtek az évek alatt...
-
NoMagix
addikt
Köszönöm srácok!
parandroid: mond el milyen legyen, megpróbálok összerakni valamit neked is!
-
parandroid
félisten
válasz
NoMagix #40845 üzenetére
Mindig nekiállok egy H2G2/ paranoid android dizájnt összerakni, amikor jön egy új forza, ezzel is megpróbáltam, de 20 év alatt lófaszt nem fejlődtek a fiúk a szerkesztőben, 2 perc után már tikkel a szemem, és 200/150 a vérnyomásom, szóval a saját mentális, és pszichés egészségem, valamint a számítógép épsége érdekében itt fel szoktam adni a dolgot. Tényleg nem értem, hogy van türelmetek ilyen dolgokat kirakosgatni, nagy respect.
Nekem a nagy kedvencem a Ph!-s RS200 design FH5-ben, az a mai napig a kedvenc mindenes autóm.
p
-
atommaa
tag
válasz
NoMagix #40831 üzenetére
Tiszteletem művész úr
Örömmel jelentem, hogy a festés mindig meghozza az extra lovakat, barnds-n 47,7et mentem, barcelonán meg benéztem 1.15-be.
A zöldet használom nagyon jól néz ki replayban, a hátán a néven tudnánk változtatni? Vagy a hunyadi jel két oldalára kéne széthúzni Nasum jel HUN vagy ha bután néz ki szerinted, a szárnyra középre mehetne a név - valami odaillő nem szikrázó színnel - és a jobb oldali kis harmadba pedig esetleg a magyar zászló. A Hellesen is ez kéne a csomagtartón nem üt a név, a szárny zászló szerintem menő lenne.
Előre is köszönöm!
-
homerhamm
addikt
-
Aki FM multizik:
Mindenkinél fennáll még az a retkes hiba, hogy versenyek előtt visszadob a menübe azzal az üzenettel hogy megszakadt a kapcsolat?
Nem igaz hogy ezt a redvás játékot nem lehet gond nélkül játszani 1,5 év után se.
Vagy csak velem szívózik? Mi a lótúrót lehet ezzel kezdeni?
-
atommaa
tag
Szia szia Magix!
Elnézést a késői válaszért,szánom bánom nem járok erre.Nagyon tudsz le a kalappal
Lehet vinni mind a kettőt?A zöldhöz hasonló élénk színű elképzelés élt a fejemben, valahogy ez illik nekem a kocsihoz PÖPEC, de a második hell variáns egyszerűen
ODABASZ,nagyon jó. A hátán lévő piros HELL-t ha kicserélnéd az átlátszó változatra 100%-a kocsi, megvettem!! Csak, hogy ne legyek telhetetlen a zöldet is kérném az is nagyon tetszik.
Cserébe szerkesztek egy közel egy órás csomagot, sikerült újfent "mozgalmas" futamokat futni, remélem tetszeni fog.
Mégegyszer köszönöm a rám/kocsira fordított idődet, energiádat!
(kérdezték az alkotót privibe, megadtalak, ki tudja ha egy üzlet egyszer beindul
)
-
CJ4567
nagyúr
1440p csutkamax (a 660Hz-et ne nézd, bebugol ha az NV control panelből van globális FPS korlát bekapcsolva
), 4x MSAA, háttérben minden megy, ami szokott.
Ha lesz kedvem a játékhoz, akkor megnézem, hogy 2-3 óra játék után is elég-e ezekhez a beállításokhoz a 10GB VRAM.
RT kikapcs:
-
parandroid
félisten
Ahogy írtam korábban is, az FH5 gyakorlatilag az FH4 motorját használja, szóval 2018 óta nincs benne nagyobb változás. Már az egy-két generációval ezelőtti GPU-k is kihozták belőle a maximumot, azóta csak FPS-ből van több.
Lenyűgöző egyébként, ahogy kinéz, pláne így 145 FPS környékén, de ennél többet ebből már nem lehet kihozni. Az biztos, hogy a Series X-en elég kiábrándító játszani ezek után a beállítások után, ez mutatja, hogy hardveresen a konzolok is hogy le vannak maradva.
Motosport is egy szánalom egyébként, gyakorlatilag az sem néz ki sememivel sem jobban, de legalább képes még ezzel a hardverrel is akadni. Ráadásul ott érzésre nincs ekkora különbség a PC, és az Xbox verzió közöztt, simán játszom xbox-on is, és nem tűnik fel, hogy csúnyább, vagy lassabb, ami tökéletesen megmutatja, mekkora egy kalap szar lett a PC-s változat. Talán épp a magas FPS szám okozta fluiditás az egyetlen különbség a két port között.
p
-
Bib
őstag
válasz
parandroid #40824 üzenetére
Nálam is minden maxon ahogy írtam. Találtam egy videót [link] ahol jól látszik a különbség, ja nem.
-
parandroid
félisten
Mint említettem, nálam mindne csúszka maxon van, most levettem a ray tracing-et off-ra, de az autón tükröződő környezeten kívül nem látok különbséget. Vicces, de fps-ben sem, szóval simán lehet, hogy bugos ez a szar, vagy hogy AMD kártyánál (7900XT) eleve nem dolgozik ray tracinggel.
p
-
CJ4567
nagyúr
Már a játék közben is van egy ideje RT, ha ultrára vagy magasabbra teszed a RT beállításokat.
Giot: 3080 10GB-om van, viszont soha nem teszteltem a játékot még extrém grafikán se, mert ultrán számomra kb. ugyan úgy néz ki, cserébe sokkal több az FPS. Mondanám, hogy szívesen letesztelem a játékot, de 170GB-ot + egy mentés szinkronizálást nincs kedvem végigvárni
Én amit kipróbálnék a helyedben a 3070Ti-al, hogy 1. vagy ultra preset, és arra rá a RT, vagy 2. max grafika, viszont a textúrákat levenném ultrára. -
Bib
őstag
Úgy fest igazad van
"Emellett a DirectX Raytracing PC-n történő megvalósítását két új előre beállított beállítással bővítjük: az Ultra és az Extreme, amelyek élethű tükröződéseket jelenítenek meg a játékos autójában a Free Roam and Races-ben, valamint valósághű Drivatar tükröződéseket fotó módban. A sugárkövetés a Forzavista-ban is elérhető, mint korábban." -
Giot
addikt
válasz
tomas51 #40815 üzenetére
Nah szóval. Most kicsit több időm van az írásra. Bocsánat a slendrián megfogalmazásért.
Forza Horizon 5 a játék, jelenleg 1080p-ben játszok. A beállítások extrem és ultra, ray tracing magas beállításon. A játék csodaszép de a 3070ti vram ja elfogyik. Időnként kíírja a játék hogy kevés a videókártya memóriája.Bosszantó mert egyébként 100-120 fps simán megvan.
Monitor upgrade előtt állok. 1440p re fog növekedni a felbontás. Így valamerre mozdulnom kell vga fronton, hiszen máa 1080p ben is elfogy a 8G vga ram.Néztem 3080-at azon már 10G vram van.
Vajon elég lenne 1440p-hez extrem és ultra beállításokkal Bekapcsolt (high) RT-vel? -
tomas51
senior tag
válasz
parandroid #40814 üzenetére
Ja bocs azt nem fogtam fel hogy melyik game
-
Giot
addikt
válasz
parandroid #40810 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. 8G elfogyik 1080-p Ray tracinggel. Extreme/ultra beállításokkal. Lesz egy 1440p uograde. Vajon elég lenne egy 3080 10G? Ugyanezzekel a beállításokkal.
Gpu simán tudja de a vram nagy kérdés. -
parandroid
félisten
Megesik az ilyesmi. Nem tudom, pontosan melyik kártya,
de valszeg a kártya ereje is elfogy amúgy. * A 6750XT 12GB-ja elég volt neki minden maxon 65-75 FPS-re, a 7900XT 16GB meg 140 FPS körül malmozik, szóval azert nincsenek extrém igényei a játéknak.Múlt héten pár alkalommal egy 6600 8GB-tal használtam, Ultra preseten tudta a fix 60 FPS-t 1680x1050-en, ami ettől a kártyától igen szép teljesítmény. RAM is elég volt neki.
* Hm, az adatlapodon szereplő 3070Ti-nek simán el kéne vinnie, meg az 5800X sem kevés neki.
p
-
Giot
addikt
Sziasztok!
FH5 1440p-ben bekapcsolt Raytracing illetve ultra/extrem beállítások mellett elfogyik a 10G vram. Mik a tapasztalatok? -
Egyébként a multi meta köridők valahol lecsekkolhatóak? Én 1.5 év múlva tértem vissza FM multizni, de a fordított Hakonen nem tudom mennyire volt jó a köröm, 2.-ra behoztam, de hiányérzetem volt.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Nekem mondjuk az is elég lett volna, ha visszahozzák a 3. részből a Bucket listet.
-
homerhamm
addikt
válasz
parandroid #40801 üzenetére
Tudom, de nálam már meg is jelentek az achik a listában, persze még egy se kiszedhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest