Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
thesound
addikt
Most egy Techno Lámát kortyolgatok, de ennek meg olyan gyógyszeres a vége. Csapról ittam már korábban, az teljesen jó volt.
Múltkor a BYM sem jött át, pedig általam ismert, kedvelt tételeket ittam. Vagy velem van a baj, vagy olcsósítanak a főzdék?
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
-
-
Gaboren
tag
válasz thesound #26101 üzenetére
Pár hete rendeltem Evermindot a főzdétől, hűtési lánc végig megvolt, és bár finom volt, de nem olyan, mint amit korábban megszoktam, főleg nem olyan, mint a Nelson edition, mert az nagyon bejött. Peach Please is hasonló helyzet volt pár hónapja. Néha előfordul, hogy nem úgy sikerül egy főzet, de még így is a kedvenc főzdém az elérhetőek közül. Kéne már egy kollabot csinálniuk mondjuk a Tree House-al, mert másképp nem nagyon fogok hozzá jutni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Gaboren #26105 üzenetére
lehet egyebkent olyan, hogy nem olyan a komlo, mint szokott
komlocseret erezni lehet egy fozeten. pl Amagernel volt megfigyelheto, hogy kvazi ugyanazokat az alapokat foztek ugy, hogy egy fozetben egy komlot vagy malatat csereltek.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
thesound
addikt
válasz Gaboren #26105 üzenetére
Akkor nemcsak én érzem. Bízom benne, hogy csak tényleg nem úgy sikerült 1-2 főzet. Mondjuk ingadozó minőséggel eddig nem találkoztam náluk. Ahogy írjátok, rengeteg oka lehet, beszállító csere, hűtés... stb. Még rábróbálok majd, de ha nem hozzák azt amit korábban, akkor
-
.LnB
titán
-
Gaboren
tag
Hétvégi csendélet a hűtőben. A Green Echo volt a kedvenc, de a többi is nagyon jól sikerült!
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Hazy Queen - 899 Ft
Mango Bay - 939 FtLidl
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
looser
addikt
Hetedik Lépcső Postrizinske díszdoboz.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
.LnB
titán
Ilyeneket lőttem a Sparban. A Punk Ipának megörültem. Mert elvileg ikonikus sör, bár mondják, hogy kopott a fénye az évek alatt. (Egyébként Bandibá-ért mentem be, aztán azt nem is árul a Spar.. )
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Dilikutya
félisten
válasz F-ECT$ #26115 üzenetére
A Punk IPA egy alapsör, a BYM-ek meg többnyire valami agyonkomlózott hazy cuccok.
Az ilyen komlófőzelékekről amúgy mindig Monyóék jutnak eszembe, egyszer mesélték, hogy velük is megesett, hogy valami elbaszódott a kész sörrel, de sajnálták kiönteni, úgyhogy jól megküldték hidegkomlózással, és ment is hordóba meg palackba. Azóta mindig megvan ez a kis aggodalmam, amikor ilyen nagyon komlós cuccot iszok.
De nyilván értelmetlen összehasonlítani egy klasszikusabb, keserűbb ipát egy déligyümölcsös beütésű hidegkomlózott hazy ipával, neipával.Az Intersparban amúgy felbukkant most többféle Brewdog is, még glutén- meg alkoholmentes Punk is van. Meg valami barna dobozos, a mit nem ismerek.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
.LnB
titán
válasz F-ECT$ #26113 üzenetére
Teljesen jó ez a Punk IPA. Igaz nem a maga 1300 vagy 1400ft-jáért. Ahhoz kicsit drága, főleg 3 decisben. De ízlett, nem volt rossz.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
West Coast IPA-ból mik a kedvenceitek? De olyan, amit lehet is kapni.
Én eddig a Bandibá-ra szavaszok. Eléggé kezdem értékelni ezt a stílust is, ahogy egyre több fajta sört kóstolok.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
-
D@niel
addikt
Szevasztok 🤜🏻🤛🏻
Beszámolóm:
35 vagyok, sosem voltam hangsúlyos sör rajongó.
Honnan indultam? 6-8 éve a Gösser citromos (2%) ízlett, illetve ami rémlik, hogy a Soproni ipa meglepetés volt, az első tapasztalás, hogy vannak érdekességek. Ennyi és semmi több.
Nyár vége felé a tiktokos tizpermennyi hatására elkezdtem érdeklődni és belevetettem magam a témába.
Ahogy azt illik csinálni: sörös pohár falát nedvesre csapom, kiöntés után: illat, szín, íz, hab tartóssága - mindezt a magam szórakoztatására.
Ami kritérium volt, hogy alsó polcos, kukoricás dolgokat szkippelem. Itt kivétel volt a búzásak (Lidl saját, Aldi saját).
Az eddig tesztelt cuccokat itt találod: [link]Önismeret - mivel nem volt kialakult ízlésem. Amit észrevettem, hogy inkább a búza esik jól, illetve a stout (arabica kávé, frissen őrölten - ez amúgy is kötelező), valamint a budvar barna szintén megnyert. Szűrt lágerből talán a Pilsner és Budweiser-t tudom elfogadni, ipa max. szüretlenül.
Nemrég 400 volt a Paulaner búza a Lidl-ben, így ment is belőle a tálcával, ugyanez megtörtént a budvar barnával.Mik a kedvencek?
Gondolkoztam ezen és arra jutottam, hogy azok a jók, amikre emlékszem. Ami megmarad.
Így tehát tudom mondani az alábbiakat: Guinness (kávé miatt és mert hihetetlen krémes a hab), Paulaner (többet nem veszek tálcával, másfél hét alatt elpárolgott) és ami kedves, az az Apostel: dunkel.
Ez utóbbit szeretném kiemelni: kedvező áron (380huf) megvan a bajos stílusú búza, tartós habbal, tisztasági törvények szerint. Valóban van vizes jellege, emiatt könnyen csúszik. Ezt kortyolva dupla ennyiért egy Höegarden vagy Hacker-Pschorr elveszti az aktualitását.
Egyenlőre a magasabb kategória felé (Brewdog ésatöbbi) még nem nyitottam.
Te, aki ezt olvasod, bizonyára sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezel, kifinomultabb ízlésed van. Bátran jöhet ajánlás, amit szerinted érdemes megkóstolnom és amennyiben próbáltad az Apostel-t, érdeklődve olvasom erről a véleményed.[ Szerkesztve ]
𝕧𝕒𝕡𝕖 bemutatók, kedvezmények: facebook.com/Dan1el1031
-
tranceplanet
addikt
válasz D@niel #26123 üzenetére
Szia!
" Te, aki ezt olvasod, bizonyára sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezel, kifinomultabb ízlésed van. Bátran jöhet ajánlás, amit szerinted érdemes megkóstolnom és amennyiben próbáltad az Apostel-t, érdeklődve olvasom erről a véleményed.. "
Nekem nincs kifinomultabb ízlésem. Annyi történt nálam, hogy kevesebbet iszok, ezért, ha fogyasztok, akkor inkább magasabb árkategóriában választok a polcról.
Amennyiben bejött a stout, mondjuk én nem szeretem, ettől függetlenül ajánlom akkor a porter sörfajtát is, kóstold meg!
Végigpörgettem a sörmúltadat és úgy látom inkább az alacsonyabb árkategóriában mozogsz, kivéve a pannonhalmiak.
Javaslom kóstolj meg pár kraftot az 1K-2,5K ársávban.
Pár tipp tőlem miket érdemes még megízlelni:
Horizont Hazy Queen [link] - NEIPA
Mad Scientist Mango Bay [link] - Az egyik legjobb mangós Pale Ale
Brew Your Mind Bright Lies [link] -NEIPA
Brew Your Mind Evermind [link] -Double NEIPA
Brew Your Mind Money Cannon [link] -Double NEIPA
Brew Your Mind Keep Dreaming [link] -IPA
Ugar Brewery Stróman [link] -NEIPA
Ugar Brewery Trailer [link] -Double NEIPA
Ugar Brewery Speedo [link] -Sour Gose (amennyiben savanyúra vágynál)
Horizont Night Shift [link] -Russian Imperial Stout / Baltic Porter [inkább ünnepi alkalmakra]
Krombacher Pilsner [link] -Egyik kedvenc lágerem
Primator Weizen [link] -Német búzasör fajtaA Brewdog főzdét én annyira nem ajánlom, szerintem középszerűek, de ez szubjektív vélemény!
Német és osztrák főzdék közül gyakorlatilag bármit, ők nagyon tudnak alapsöröket, viszont az IPA műfajhoz nemigen értenek.
Érdemes még rámenned a belga sörökre, ahogy látom pannonhalmiak már voltak, de ezt a műfajt én nem szeretem, majd mások ajánlanak!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dilikutya
félisten
válasz tranceplanet #26124 üzenetére
Ha könnyen elérhető, relatív nem drága, de jó belga kell:
Delirium Tremens
Chimay (piros->fehér->kék a jósági sorrend)
DuvelNem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
looser
addikt
Ha már belga... Még a nyáron volt a LIDL-ben ez a Petrus csomag, 3600 Ft-ért, a dubbel kivételével eléggé jó kis pakk. Mondjuk nekem a sokat szídott alap belga pakk is bejön (igen, a Piraat Tripel is ) de ebben volt pár savanyú(bb) tétel is, ami meglepően jól csúszott; utólag kicsit bánom, hogy nem lett kajával párosítva, izgalmas lett volna 1-2 érlelt sajt, humusz, friss ciabatta. De így is remek volt. Ha újra felbukkanna, ajánlom szeretettel <3
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Dilikutya
félisten
válasz looser #26126 üzenetére
Szerintem nem a Piraat/Bornem-es csomagot szidják, hanem a Belgium büszkeségeit, amiben a licences Stella van, meg Leffe, meg még valami.
Az a 6x0,33-as csomag nem rossz.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz tranceplanet #26124 üzenetére
Ennyi IPÁt sztem teljesen fölösleges próbálgatni, inkább a többféle sörre kellene rámenni, hogy megtalálja azt a stílust ami a legjobban bejön neki
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
Frod
addikt
Horizont x Zaungast - Selfish Games: Pink Magic
Kellemes emlékeim vannak a főzde három évvel ezelőtti málnás milk stoutjáról (annyira, hogy még itt is megemlékeztem róla, nyugi azóta már kedvelem a banghard-ot ), így amióta bejelentették ezt a tételt, garantált volt a vásárlás (ami szokatlan tőlem, mert egy ideje már kiégtem a hazai "minden héten jön valami új", fomo-s trendjéből).
Az alacsony alkoholfok még csak-csak árulkodó volt, de aztán az ára miatt kezdtem el jobban aggódni (szvsz túl olcsó, és hát olcsó húsnak...), és sajnos jogos volt a félelem, gyenge, test nélküli, vizes tétel, a málnát pedig nem érezte ki rajta egyikünk sem. A kávéval felcsapott verziót ezek után biztosan nem próbálom ki. Szomorú vagyok.Do you see the white shadow?
-
thesound
addikt
Visszatért a BYM. Nagyon finomak. Vagy a legutóbb egy rossz szériát fogtam ki (ami aggodalommal tölt el), vagy a hűtés vagy az alapanyag beszállítóknál volt változás vagy most a friss komlószüret utáni főzés ami nagyon finom újra, de a lényeg, hogy ismét élvezettel kortyolom.
-
Aranypatkány
tag
Izginek tűnik az idei Esthajnal a Szentandrásitól...
-
MODERÁTOR
válasz Aranypatkány #26133 üzenetére
Egy 12%-os pastry stoutnak jobban örültem volna.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Dilikutya
félisten
válasz Aranypatkány #26135 üzenetére
Vannak azért testesebb söreik, bár nem tudom, mi volt a legerősebb, amit piacra küldtek. Pl. a Tesztandrás szériát nem követem, alkalomszerűen veszek, ha épp olyat látok, ami érdekes lehet. Viszont ami bizonyos, hogy a klasszikusabb stílusokhoz jobban értenek. Nem rosszak az IPA-ik se, sőt egy Sziauram, First, BDPST helyett bármikor azt választanám, de stílusában abszolút nem kiemelkedő. Viszont lager fronton nagyon ott vannak, Ogre, 1993, Mutti, Etalon, Monarchista, ezek remekek szerintem kategórián belül is. Az alsó-felső hibrid Magyar Vándor is egy kitűnő sör szerintem. Feketék közül a Black Rose (duplabak, ebből évjáratos kiadások is vannak), Fekete (egyszer üvegesen ittam egy lejártat, valami zseni aszaltgyümölcsös ízvilága volt), 6:3 (Porter, alapsör, semmi extra, de jó).
Van imperial stout, a Rettegett Iván, az sem rossz, bármikor szívesen választom. A Houdinit (barley wine) még nem kóstoltam, érlelődik valahol egy üveggel belőle. Ale vonalról a Laza Morált szeretem tőlük nagyon. Az ízesítetteket kevésbé, bár általában véve így vagyok vele, az Almás Rétes viszont akkora desszert, hogy csak na, simán elmenne karácsonyi sörnek is, és isteni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- GTA: San Andreas
- Minden ami hőszivattyú
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...