-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
Amúgy ezek a JBL-ek milyenek?
Pl:
JBL Tune Beam
JBL Tune FlexMondjuk egy olyan Jabra elite 4 active-hez viszonyitva?
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Snoop27
őstag
válasz
aldebaran #17303 üzenetére
Nagy szakik mit mondjak... nekem nem volt bajom vele, ha úgy éreztem, hogy kiesik akkor nagyobb eartipre váltottam.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
aldebaran
addikt
válasz
-NoVa- #17306 üzenetére
Köszi a tippet. Most néztem, alin is vannak ilyesmik. Lehet, rendelek ezt, vagy hasonlót.
Ezeket a comply, spinfit márkákat honnan szoktad rendelni, vagy honnan lehet a jabrához?Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-NoVa-
addikt
válasz
aldebaran #17305 üzenetére
Azzal sem lehet nagyon mellényúlni.
Hosszú távon nekem a Sony szivacs eartipjei váltak be a legjobban. Azokkal nincs stabilitási gond, jobban izolál, és a saját lépéseim/futásom sem olyan zajos, mint szilikonnal.
Ha tönkremegy, akkor Sony vagy Comply szivacs lesz az utánpótlás. Használtam mindenféle eartippel, jó a Divinus Velvet, de nem tart úgy, mint a SpinFit Omni / W1 / CP100 trió. Talán a CP100 izolált a legtöbbet ezek közül, de itt visszakanyarodok a lépéseim zajára. Mindig a szilikon volt a gyenge pont a TWS-eknél. Vezetékes IEM-ekkel nincs ilyen bajom, ott a kábel tart és stabilizál a fülem fölött vezetve annyit, hogy ez ne legyen szempont. -
aldebaran
addikt
válasz
Snoop27 #17302 üzenetére
Első olvasatra jó ötletnek tűnt, de az alza vélemények és az index cikke szerint nem igazán nekem való: A sportosabb olvasóknak mondjuk, hogy edzőteremben nem igazán ajánljuk a Sony WF-C700N használatát, mert jobb formája ellenére könnyen kiesett a fülünkből, ami súlyemelés vagy intenzívebb cross-training esetében elég idegesítő tud lenni.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Snoop27
őstag
válasz
aldebaran #17301 üzenetére
Sony C700-ra is érdemes lenne ránézned, tegnap az volt rajtam edzés alatt és remekűl kiszűrte a háttér zajokat s a háttér zenét.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
aldebaran
addikt
Ez a Sony nekem túl sok, ennyit nem áldoznék rá.
3 versenyzőm maradt a 30e Ft. alatti árkategóriámban:Jabra Elite 4 Active
Edifier TWS1 Pro2
EarFun Free Pro 3Szerintetek melyik a jobb? (Esetleg más, ami jobb, mint ezek ebben az árkategóriában?)
Fülben marad edzés közben, kiszűri az edzőtermi zenét, jó benne a basszus, nem hal meg 1-2 éven belül.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-
Snoop27
őstag
válasz
aldebaran #17294 üzenetére
Szia, én egy éve használom a Sony Linkbuds S-t de sajnos elhagytam, berendeltem egy Huawei 6i-t, de nem jött be, majd egy Sony C700-at, ami már jobb, de végül mégis maradok a Linkbuds S-nél, s azt rendeltem be, remek a zajszűrése, nem esik ki a fülemből s mivel csak heti 3x használom edzés alatt emiatt nem is fog hamar tönkre menni az aksija, amire többen is panaszkodtak.
-
aldebaran
addikt
Edzéshez keresgélek fülhallgatót, aminek nagyon jó a zajszűrése. Utálom azt a zenét, amit a teremben zene-címén nyomatnak.
Visszaolvasgattam és a 20-30e Ft-os kategóriában a Jabra Elite 4 active lett a nyerő. (pláne, hogy nem szeretem a nyeles(tojás) fülhallgatókat.
Ha van jobb, ami teljesen kiszűri az edzőtermi zenebonát és jó basszus van benne ebben az árkategóriában, szóljatok.
Az árukeresőn láttam, hogy a yettelnél van egész olcsón, amennyit pont rászánok. Csakhogy annak a száma (100-99180700-98) míg a többinek (100-99180001-60)
Ezmiez a szám? van jelentősége? Googlizgattam, de nem látom.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
knoxhu
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni vásárláshoz.
Ami az elképzelésem, de szívesen fogadok tanácsokat ha ettől érdemes eltérni:
- Half-in-ear kialakítás, ettől sajnos kényelmi okokból nem tudok eltérni.
- Felhasználás fontossági sorrendben: 1. Zenehallgatás 2. Hívások
- iPhone készülékkel szeretném használni, plusz ha laptopra is kényelmesen lehet csatlakoztatni az még jobb. (jelenlegi JBL fülhallgatómnak ez nem igen megy)
ANC nem olyan fontos, viszonylag csendes helyeken használnám.
Keret: 30 - 50 ezer Ft között lenne ideális, örülnék ha e között lenne pár típus aminek utána tudok nézni részletesebben.Nagyon köszönöm!
-
Zoltn
senior tag
válasz
<Adamsky> #17284 üzenetére
Szinkronban volt.
A ps hangerő is megoldódott. Az ios appban hiába kapcsoltam ki a volume limitert a dongenál, valójában bekapcsolva maradt. Pcn a GG programban FW frissítés után ki tudtam kapcsolni. És lőn minden működik jól."Music is your only friend. Until the end!"
-
<Adamsky>
nagyúr
"Mi ertesz szinkron alatt?" – azt, hogy ha a fülesen állítod a hangerőt, akkor az adott eszközön (telefon, tablet, PC) látnod kellene, ahogy mutatja a hangerő változását egy csúszkán. Így, ha ott teszem azt 50%-ot mutat, akkor az eszköz és a füles hangereje is 50%-on van (szinkronban vannak).
Sajnos eszköz, beállítás és kapcsolat függő, de előfordulhat, hogy a hiába veszed fel – teszem azt – tablet-en csutkára a hangerőt, ha nincs szinkron, akkor a fülesen is fel kell venni (vagy fordítva).Almás cuccokhoz nem értek.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz
Janaboy #17268 üzenetére
Igazából ahogy nézem ezek közül mindegyik tudja azt amit én szeretnék. Viszont az Earfunnál azt írják hogy az aktív zajszűrés befolyásolja a hangminőséget. Ez lehet a többinél is így van, de ott nem emelik ki (vagy én nem látom), vagy nem olyan szintü hogy említésreméltó legyen, ezt nem tudom.
A Samsung Buds szimpi lenne (márkahűség 4evah), viszont volt korábban egy Buds Prom, és akárhányszor használtam (akkor még ritkábban), után mindig sebes volt a fülem. Hogy az erős hangtól, vagy magától a kialakítástól azt sajna nem tudom, de fixen ha használtam egyszer...1-2 nap múlva sebes volt a fülem. Ha egy hét múlva használtam megint, rá 1-2 napra ismét sebes volt a fülem.
Most valami pár ezres Xaiomit használok egyébként, azzal nincs ilyen probléma, cserébe ez nincs is olyan hangos, illetve ugye ez a zajszűrést sem tudja.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
-
Zoltn
senior tag
Szembejött az Arctis gamebuds. Megtetszett, megvettem. A döntő érv a 2.4ghz es dongle volt. De valami iszonyatosan halk. Teljesen élvezhetetlen minden. Van benne volume limiter, de minek?
Meg majd egy firmware frissitest raengedek, de nem fűzök hozza sok reményt. Nem szól rosszul, de ezt így ilyen formában vicc. Amúgy az asszony airpods 4 anc je minden szempontból agyonveri.
[ Szerkesztve ]
"Music is your only friend. Until the end!"
-
Snoop27
őstag
válasz
Janaboy #17268 üzenetére
Sajnos a 6i nálam nagyon nem vált be, megy vissza, nem találom a jó poziciót a fülemben, végig edzés alatt olyan, mintha esne ki, s emiatt nem is szigetel igazán, marad a buds, szár nélkűl, csak legyen meg a megfelelő.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Janaboy #17268 üzenetére
Nem kell hogy tökéletes legyen. Gondolom ezen funkciók is vannak olcsóbb és drágább fülesekben is. Egyébként direkt nem írtam árat, csak hogy reményeim szerint lehet találni ennyiért
Köszönöm az ajanlasokat
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Janaboy
veterán
válasz
Sirandrish #17266 üzenetére
Hát igen mindenben tökéletes legyen 20kert
Amúgy huawei freebuds 6i, Oneplus Buds 3, Earfun Air Pro 4, Samsung Galaxy Buds FE.
Ezeknek nézz utána jobbanJanaboy
-
Sirandrish
legenda
Heyo.
Telefonhoz szeretnék venni egy fülest. Amit tudnia kéne az az hogy legyen hangos ha azt akarom. Zenehallgatashoz kéne, mert elég sokat ingázok. Amellett jo lenne ha kizárná a környezet hangját, mert napi 2 órát buszozok melóba, és inkább a zenét hallgatnám a busz zúgása helyett.
Viszont az is jó lenne ha hallanám ha valaki épp hozzám szól.Árat nem írok. A fentieket tudja minél olcsóbban. Reményeim szerint 15-25korul már találok ilyesmit. Ha nem, akkor ne halljam ha hozzámszólnak
-
weres78
senior tag
Sziasztok!
Lányomnak (17) szeretnék egy headsetet,amit el fog hagyni.
IPhone-t használ. Ezen szeretne beszélgetni, zenét hallgatni.
Szeretnék neki vásárolni egy kényelmes, megfizethető darabot. Amit használt az szilikonos agybadugós volt, sajnos semmi mást nem tudok róla.
Tudtok ajánlani valamit, amit érdemes kipróbálni, 15.000ft kerettel?
Mindegy honnan kell rendelni... -
Dani0504
tag
Sziasztok!
Olyan TWS fülest keresek, főleg IEM változatot ami kis mérettel rendelkezik. Fülvédő alatt akarom használni, munka közben, plusz valamennyit itthon is. Nagy igényeim nincsenek csak relatíve normális hangzása legyen. ANC jó lenne ha tudná. Iphone-nal lesz használva.
Most egy Sennheiser CX300S-t használok, de elég volt a kábelezésből.Külföldi fórumokon Jlab Mini, Comfobuds minit és Soundcare A40-et ajánlgatnak.
Van valakinek valami ötlete?"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
Takuun
aktív tag
válasz
intuicio #17242 üzenetére
Szia,
nekem van Edifier W240. Telefonálásnál nem panaszkodtak eddig, de fogalmam nincs milyen a mikrofon minősége. Most lesz 2 éves, de két kezem meg tudom számolni hányszor használtam telefonálásra.
Az én trükköm amúgy, hogy az egyik fülest kiveszem és a számhoz emelve, mint amikor mikrofonba beszél az ember úgy használom. De ez nálam azért alakult ki, mert így tuti jobban hallanak, másrészt én nem szeretek hangosan beszélni, harmadrészt nincs az az érzésem beszéd közben, hogy egy vödörben van a fejem.
-
gentlemanus
csendes tag
Sziasztok !
Nem rég szereztem be egy oneplus nord 4-et.
Ez mellé keresnék fülest.
Főleg utazás , bringázás közben, zene hallgatásra (folk, etno, szinfónikus, metal, és egyéb hangszeres zenékre) és némi telefonálásra illetve munka közben messenger/watsapp-ra használnám.
Szimpatikus az OnePlus Buds 3 viszont ennyit nem költenék, hacsak nem érné meg a felárat az
EarFun Air Pro 4-hez képest amiről elég jókat olvastam. Esetleg tudtok nekem ajánlani egyébb tipust ami az említett felhasználásra jó lenne?Kert kb 25k-ig
In-ear, pálcikás kialakítás. -
Zoltn
senior tag
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata Airpods Pro 2 ről gémer viszonylatban? Pshez, pchez lenne. Nyilván a sok apple cuccom miatt szeretnék apple fulest.
Köszi."Music is your only friend. Until the end!"
-
mulatosdj
aktív tag
Huawei FreeBuds SE 2 akciós az emagon (9790Ft). A fehér tovább akciózható is. De lenne ezzel kapcsolatba kérdésem, hogy magánszemélyre nem ír garanciát? IIletve ezek készülékek esetén van-e elállás?
-
Hrdi2
tag
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni. Max 20.000Ft a keret amit szánnék erre a sztorira. Ami fő szempont lenne a zajszűrés és korrekt mikrofon. Köszönöm a segítséget.
-
kalozhun100
őstag
Soundpeats Opera 5 valaki használt már ilyet? Most akciós aliexpressen. AEAFF03 kóddal nekem 25.400ra jön ki. Hangba vetekszik valamelyik samsunggal vagy sonyval? Más kérdés: 50-60k között milyen fülest ajanlanátok, ami van mediamarktba?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
mcs
veterán
Megrendeltem a Technics EAH-AZ100at, ami elképzelhető, hogy jövő héten érkezik. Ha bárkit érdekel, megadom a bolt elérhetőségét privátban. Alig várom már a dögöt.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
intuicio #17244 üzenetére
" .. .kb 100% -os teljes beszédből, kb. 10% halljak ... "
Szerintem küldjétek vissza azzal, hogy ez így egy kalap ...
A legpuruttyább fülesnek is illene annyit tudnia, hogy ideális körülmények között viselője érhető legyen a másik fél számára. Szóval ez véleményem szerint garanciális hiba. -
intuicio
aktív tag
válasz
Janaboy #17243 üzenetére
Nem szempont, de hogy kb 100% -os teljes beszédből, kb. 10% halljak, de az is inkább a külső zajok, az azért már nem megengedett egy ilyen árú, és márkában sem, még ha alsó polcos is. Nem tudom a tesztekben mennyire húzták le, de ez így minősíthetetlen!
Csak még mielőtt csapkodom az asztalt garancia ügyben (már ha lehet, hisz a "higiéniai termék" blablabla) -
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Sokáig nem örült párom az Edifier W240 fülesnek, mert bár a zenei átvitel jó, rendesen szól, tetszene neki, viszont amikor hívtam telón, kb. semmit nem lehetett érteni, amit mondott.
Amikor a jelenség megtörtént, épp a M4 metrón ült, de akkor arra fogtuk, hogy biztos leárnyékolja valami, stb.. Aztán kijött az alagútból, és a buszon ült, akkor sem lett jobb a dolog. Kb semmit nem lehetett érteni, amit mondott. Mikor hazaért megkértem, hogy mindent is indítson újra (füles, teló) Majd átmentem a másik szobába, ami kb 20m van, felhívtam, de szerintem ugyanaz volt. Bár kicsit jobban hallottam, de az azért, mert a másik szobában volt. Szerintetek mit csináljunk? Mert semmi beállítást nem találtam, ami ezen segítene.
Kifogtunk egy hibás mikrofonos fülest?
Ilyenkor mi van? Mert ugye vissza sem lehet küldeni... -
Cranium
tag
Sziasztok anker soundcore p20i-m van, ma kezdett el balfaszkodni, hiába veszem ki a két fülest, csak egyikhez csatlakozik, hiába oldottem fel a kapcsolatot, meg app-ba is töröltem, és újra hozzáadtam. Mindkettõ fel van töltve, ha egyik van a bölcsõben, akkor a másikra rácsatlakozik. Volt valakinek esetleg tapasztalata ezzel?
-
Takuun
aktív tag
válasz
-NoVa- #17238 üzenetére
Meghajolok tudásod előtt MESTER
Köszönöm, ezeknek utána is nézek. Ez nekem más világ, hallottam róluk, de még nem volt időm beleásni magam ezen kütyükbe. Jó lenne egy WIFI képes DAP, hogy a telefon telejes mértékben mellőzni tudjam, vagy a laptopot. Nem zavaró, de gondolom a hangminőség is más kategória lenne.
-
-NoVa-
addikt
válasz
Takuun #17234 üzenetére
Bonyolult lesz. Én is sokat voltam openoffice katasztrófaövezetben, mostanában is előfordul néha. Egyfelől koncentráltt fókuszált szellemi munkára valóban totálisan alkalmatlan, ha a hangot kizárod, még mindig ott lesz a mozgás, másrészt amikor pont számít a hang, akkor meg megint valahol kompromisszumot kell kötni.
A Bose QC35 a beszélgetést kellően háttérzajjá csillapítja, de még meghallod, ha tűzriadó van, vagy hangosabban szólnak hozzád, de ez mellékszál, fejhallgató, én sem bírom túlfűtött irodákban sokáig. Ellenben a Bose TWS-e is kb hasonló mentalitással szűr zajt, jóféle.
A Sony XM5 viszont jobban megy a basszusigényesebb műfajokhoz, jól áll neki az elektronikus zene, és jó az ANC-je is. Dícsérik a Samsung Buds 3-at is, nekem az teljesen inkompatibilis forma a fülemmel. A kettest is furán kell betennem, hogy jól izoláljon, de a hangja a Sonyhoz képest eléggé mesterséges.
De...
Munkahelyi egész napos használatra sokkal inkább egy vezetékes füles + BT adapter vagy DAP párost javaslok. Akkuidőben is jobb, általában jobb minőségű MEMS mikrofon van a BT cuccban (Radsone ES100, ifi Go Blu, Qudelix 5k, FiiO BTR15/17, és még sorolhatom). A telefon szabadon marad, nincs vezetékhez kötve, innentől nekem munka közben pont semmi hátránya nincs a TWS-hez képest a zsebrevágott BT vevő + vezetékes kombónak.
Viszont egy konkrét típusnál van egy behozhatatlan előnye. Míg a Sony XM5 ANC-vel együtt is "csak" 25-28 dB-t csillapít a külvilágon, egy Etymotic ER3XR passzív füldugóként is 42 dB-t izolál. Halk zenével egyszerűen semmi nem jön át a külvilágból. A tűzriadó sem
Az ER3XR vagy ER4XR basszusban sem hiányos, az ifi Go Blu bekapcsolt XBass-ával végképp. Egy hátránya, hogy ha gyakran szólnak hozzád, egy fokkal lassabb kivenni/betenni egy hallójáratban ennyire mélyre menő formátumot, mint egy átlag TWS-t. A füldugózás miatt gyanítom, ebben már van némi rutinod. -
Janaboy
veterán
válasz
Takuun #17234 üzenetére
Ebben az esetben viszont picit komolyabb fülest keresnék jobb ANC tudással.
Majd azért ha van lehetőséged próbáld ki az irodában az Earfunt, de sanszos hogy nem fog lefogni eleget.A mikrofon most hirtelen nem emlékszem mennyire számított neked, de ebben viszont a Huawei nagyon jó.
Szóval Huawei Freebuds 6i-t vagy még inkább Huawei Freebuds Pro 3-at javasolnék.Amúgy valóban a fejhallgató lenne a legjobb, de nyilván ha nem kényelmes, akkor nincs mit tenni
Janaboy
-
Llew
senior tag
Egy jó munkavédelmi hallásvedőt javaslok.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Takuun
aktív tag
válasz
<Adamsky> #17222 üzenetére
Janaboy és <Adamsky>
30 fős open officeban ülök, egy közel 900nm-es irodában, melyben 110 másik ember bóklászik. Több százmilliós projektekkel dolgozok, nem tudok koncentrálni, ha azt kell hallgatnom kinek mikor szart a kölyke, milyen egyéb hasfájása van (körmös lemondta, ura megcsalja, mit főzzön stb.). Ráadásul, ha nincs füles a fülemben és észreveszik, valahogy kényszert éreznek, hogy beszéljenek hozzám.
Szóval kell, hogy be legyen dugva valamivel a fülem, ami jól szól, tartós üzemidővel rendelkezik és kiszűri a külvilág zaját, már kis hangerőn is.
Hogy ez egészséges vagy sem, abba most ne mennék bele.
Le se merem írni, hogy ezek után haza megyek és alváshoz E-A-R Classic füldugót használok, már 8 éve, nélküle minden apró neszre felébredek.Fülhallgató nem jön be, egyrészt a szemüveg miatt kényelmetlen, másrészt, abba inkább érzem, hogy belepállok. Vezetékes meg az irodai munka miatt kizárva, nagyon zavaró.
Az Earfun Air Pro 4 ma érkezik a csomagautomatába, 27k volt szállítással Earfün magyar debreceni cégtől. Ez viszont nem saját lesz, hanem páromé, de csak Valentin napon kapja meg, egy Edifier X3-at fog váltani 3 év után.Nekem egy Edifier W240 van, elmegy kategória, első ANC-s fülesem, ennél csak jobbat szeretnék minden tekintetben. Ez szegény meg van hajtva rendesen, állandóan megy mióta megvettem, cégnél 8-10 órát napi szinten, otthon csak néha használom, illetve minden másnap a kondiban 1,5 órát. Hangerő irodában laptopon 11-15%, kondiban 50%, felette nem szoktam használni, mert bántóan sok nekem. Zenei stílusban meg két véglet, irodában dub/deep techno/space dreams - kondiban hard techno/hardtekk/industrial/d&b csak, hogy meglegyen a változatosság.
-
Snoop27
őstag
válasz
Mauzes #17229 üzenetére
Emagnál is működik, sőt, van olyan, hogy Genius, ami 100 ron, azaz kb. 8e ft évente, s ezzel kitolódik a visszakűldési idő 60 napra, szó nélkűl visszaveszik.
-
-NoVa-
addikt
válasz
kaciokos #17231 üzenetére
A Buds 2-n nekem SpinFit W1, az XM5-ön SpinFit Omni tip van. Stabilitásban és kényelemben ezek váltak be a legjobban, izolációban az Acoustune AET08, Divinus Velvet, Eletech Baroque picit jobb, de azokkal szintén ki tud mozdulni az ideális pozícióból a füles.
A Sony gyári szivacsa szintén nagyon stabil, és jól izolál, de pár hónap alatt már puhult, veszített a kezdeti memóriahatásából. Akad hozzá Comply is, de a SpinFit puha szilikonját jobban szeretem.
-
kaciokos
őstag
Sziasztok! Van egy in-ear kialakítású Samsung Galaxy Buds2 fülesem, és az az egyetlen bajom vele, hogy ha a középső méretű gumiharangot teszem rá, akkor mozgás közben hajlamos kiesni a fülemből, ha a kicsit, akkor ugyan stabilan ül a fülemben, de nem olyan jó az izoláció, amit a zajszűrés megszenved.
Lehet (érdemes?) erre a fülesre másfajta (esetleg memóriahabos) harangot tenni? -
Mauzes
addikt
válasz
Giguere #17224 üzenetére
"Egy Denon Pearl Pro-t próbáltam ki most, ami nagyon kényelmetlen volt már rövid távon is"
Jól gondolom, hogy IEM-et kipróbálni csak ismerősnél lehet? És a legtöbb üzletnél elállni sem lehet a vásárlástól?
Csak mert vicces belegondolni, hogy megveszel egy terméket mondjuk 100 ezerért, előtte ki sem lehetett próbálni, és kibontás után egyből kiderül, hogy számodra kényelmetlen.
És akkor beszoptad, ennyi, eladhatod komoly bukóval.
-
Giguere
újonc
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy melyik fülhallgatót érdemes lenne venni?
Egy Denon Pearl Pro-t próbáltam ki most, ami nagyon kényelmetlen volt már rövid távon is. A következő modelleken gondolkodom, de még nem tudtam dönteni, hogy melyikre érdemes beruházni.
Technics AZ80 vagy Az100
B&O Beoplay Ex
Jlab Epic Lab
Jabra Elite 10 gen 2
Devialet Gemini 2 (inkább csak fantázia)
Köszi előre is a segítséget! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zümzümm #17220 üzenetére
"Ha kiveszem az egyiket a fülemből akkor mindkettő elhallgat."
Nem lehet kikapcsolni a viselés érzékelést az app-ban?"Első körben support lesz belőle, aztán reset."
Kicsit túlgondoltam a dolgot. Szerintem nyomj egy reset-et – abból baj nem lehet – és teszteld. Ha utána sem jó, akkor hívhatod a szervizt. Bár talán utóbbi előtt el lehetne játszani ezt a tesztet, amit korábban írtam, mert az eredménytől függően tudnál neki támpontot adni.#17221 Takuun
" ... 10-ből 8 órát a fülemben van ... "
Nem jobb lenne egy "sima" vezetékes füles? Már olyanból is van jack-es és type-C-s is. Azzal nem lenne gond, hogy mikor merül le ....[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
TWS-ben tudnátok mondani irányvonalnak 3 db agybadugós fülest ami hangban erősen ajánlott? Sajnos szemüveges lévén nem kényelmes számomra a fejhallgató, illetve eléggé izzadós vagyok, és a sérómra is oda kell figyelnem. Szóval agybadugós kell!
Melóhelyen nagyon sokat megy a füles, gyakorlatilag 10-ből 8 órát a fülemben van, szeretnék egy nagyon szép hangzású eszközt, ami azért nem merül le 3-4 óra alatt és a külvilág zaját is elnyomja (nem hangerőben).
-
zümzümm
senior tag
válasz
<Adamsky> #17219 üzenetére
Külön külön nem használhatóak. Ha kiveszem az egyiket a fülemből akkor mindkettő elhallgat. Max úgy szokott még szólni mindkettő annak ellenére is hogy csak az egyik van a fülemben, ha a másikat az érzékelőnél fogom, hogy úgy érzékelje mintha a fülemben lenne. De ez sem mindig van igy, lehet a két füles közti távolságot is számít.
Első körben support lesz belőle, aztán reset.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zümzümm #17216 üzenetére
Érdekes jelenség ...
Külön-külön tesztelném a füleseket. Ha legközelebb az egyik lekapcsol, de a másik megy tovább, akkor had menjen. Lássuk meddig bírja!
Ugyanezt meg lehetne csinálni a másik oldallal (ha jól értem, nem törvényszerű, hogy mindig csak a bal, vagy csak a jobb oldal "könyököl le").
Mondjuk azt nem tudom, hogy mit lehet azzal kezdeni, hogy ha kiderül, hogy külön-külön tök jók a fülesek, csak épp együtt nem képesek szólni ...
Ebből max. az szűrhető le, hogy nem akksi probléma. Akkor viszont marad a "factory reset" és/vagy a support (akár a magyar) felkeresése. -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Van egy kb 1,5-2 éves Sony Linkbuds S fülesem, ami az utóbbi időben elég gyakran produkálja a következőket: a fülesek aksijai szépen felvannak töltve, de pár perc zenehallgatás után az egyik oldal teljesen süket lesz. Sony füles appjában megnézem és 0%-on van. Visszateszem a bölcsőbe, majd újra kiveszem és csodák csodájára a Sony appban már nem 0% a töltöttség, hanem újra szinte a maxon van.
Legutóbb azt produkálta, hogy a bogyók szintén felvoltak töltve, 1 perc zenehallgatás után a bal oldal elhalkult, Sony app 0%-ot mutatott a bal oldalra, jobb oldalra 90%-ot. Visszatettem a bölcsőbe mindkettőt, aztán kivettem, fülembe bedugtam, 1 percig megint szólt mindkettő, aztán a 2. percnél már a jobb oldali némult el, Sony appban 0%-ot mutatott a jobb oldalira, a bal oldalira 90%-ot.
Kérdés, hogy akkor ez a füles kezd megdögleni? 1,5-2 évnél tovább nem bírják?[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
Soundcore Liberty 4 Pro-t használ itt valaki? Most egy Liberty 4 NC-t használok amit imádok (főleg mióta újra droidos lettem és megy az LDAC), de látom ez nem olyan rég jött ki. Teszteket néztem, alapvetően jónak tűnik.
-
-NoVa-
addikt
válasz
<Adamsky> #17210 üzenetére
Ők is feldobták azt az egy review-t, csak jut rá jópár másik, ami az ellenkezőjét állítja. Az a jó, hogy az in-ear hangja az az illesztéstől a pontos hallójárati pozíción át a hallójárat formájáig sokmindentől függ, simán lehet egyszerre mindenkinek is igaza, akkor is, ha ellenkező tapasztalatot éltek meg. A többség akinek 80-asa is volt, intimebb teret tapasztalt az újtól. Mélyebbre megy a hallójáratban, az is változtat sokmindent.
Az akusztikai kamra az légrugóként viselkedik, Helmholtz rezonátorként, meg visszhangkamraként. Mindenképpen jobb, mint pusztán a DSP-vel kompenzálni egy sehogyan nem hangolt valamit.
-
Janaboy
veterán
válasz
-NoVa- #17212 üzenetére
Amúgy eléggé sok az "ellentétes" vélemény az XM5 vs AZ100 kapcsán.
Van akinek az AZ100 egy picivel jobb (mind ANC-ben mind hangban) van akinek az XM5.
Szerintem ezen a szinten kb egyikkel sem lehet mellé lőni, kivéve ami nagyon nem tetszik az a Sonyk akku probléma és amit többen írtatok az XM5 kapcsán a lakkozott felület.
Viszont az AZ100 és az XM5 között van egy elég komoly árkülönbség a Sony javára, amelyik már kérdésessé teszi hogy melyik éri meg jobban.Engem nagyon csikol az AZ100, de azért nem kevés és nem is mindennap használom a twseket (kivéve a Freebuds 5-t, azt szinte mindennap), még a Momentum TWS 2-t sem.
Janaboy
-
-NoVa-
addikt
válasz
Mauzes #17208 üzenetére
Véges szókinccsel és szókészlettel kell leírni olyan dolgokat, amiket nehéz mérni. A soundstage az a fizikai tér mérete, mekkorának érzed magad körül a reprodukált hang "modelljét". Az olcsóbb cuccoknál általában a fejedben jelenik meg az egész, a két füled között szólal meg minden hang. Na azt hagyjuk is, a jobbak azért kitöltik a szobát, vagy legalább a közvetlen környezetemben szólalnak meg a hangok, nem bennem.
Az imaging az ebben a sztereó térben az egyes hangszerek helye és mérete. Lehet mindent hosszan, szájbarágósan magyarázni, közérthetőbben, de általában a head fi fórumban fölösleges. Ennyiből értik az alap mondanivalót, komplexebb reviewt meg nem egy-egy fórumpostban írnak. Persze jobban szeretem a discord-ot, és azoknak a véleményét, akiket jobban ismerek, több a közös referenciapont, de ott egyelőre csak XM5-ről akad több pozitív tapasztalat, inkább a vezetékes cuccok mennek.
És ha pusztán a hangminőséget nézem, akkor jogosan, még mindig elég komoly a szakadék a TWS-ek, és a (nagyon drága) TWS adapterre kötött vezetékes IEM-ek között. -
Mauzes
addikt
válasz
Janaboy #17209 üzenetére
Még hangsugárzónál sem nagyon lehet mérni ilyet. Csak akkor felmerül a kérdés, hogy létezik-e egyáltalán.
Mert mondani aztán bármit lehet, hogy milyen színpadképet varázsol neked ez a csilivili új és drága 1 centis IEM (még véletlenül sem támogatott tesztelők cikkeiben).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janaboy #17209 üzenetére
"Nem csak szubjektív módon ... " – én szinte 100%-ban biztos vagyok, hogy ezt nem lehet mérni. Azon kívül a teret elő lehet állítani mesterségesen (DSP), meg azzal, hogy a hangkeltő külön "akusztikai kamrában" van. A Technics utóbbit mindig hangsúlyozza, és büszke rá.
#17207 -NoVa-
Az a baj, hogy erre rögtön tudok ellenpéldát hozni: " ... AZ100 simply have cleaner track separation, the sound staging is wider ... "[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz
<Adamsky> #17203 üzenetére
Pont az 80-hoz képest panaszkodnak rá a head-fin. A Sony az XM5-tel sokat javított, a Technics meg rontott. Gondolom a szartól messze van, de még gyűljön a valós felhasználói vélemény róla. A világot nem váltja meg, "csak" kimagaslóan jó, de az árszintjén akad konkurencia.
-
-NoVa-
addikt
válasz
intuicio #17201 üzenetére
Már listázzák az AZ100-ast, Euronicsnál 120+20k (a 3 év garanciás felár), Alzánál 130+30. Még nem rendelhető, de legalább beárazták.
Viszont fene tudja, akarok-e az XM5 helyett. A feszes, gyors, impulzív basszus tetszik, a kissé túlsimított, túl analóg hangzás fene tudja, lehet jól csinálni, és rosszul, ellenben a szűk teret olvasva végképp meginogtam. Az erősen hiányozna, szóval kicsit még kivárok, olvasgatok. Akad, aki inkább visszaállt a 80-asra, meg persze a Noble / B&O felé is többen húznak, amit értek is, de a kis tok + jó ANC + jó hang együtt csomagban mégis az AZ100 / XM5 irányba húz. A kérdés, hogy előrelépés-e, vagy csak oldallépés az XM5-ről, ezt még nem lehet tudni.
Gráf alapján még szimpatikusabbnak tűnik:
[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz
Takuun #17198 üzenetére
Köszi szépen! Már megvan a füles, páromnak nagyon tetszik. Egyelőre ismerkedik vele, de első blikkre kezdésnek azt mondja, hogy tökéletes. Még a hangszint testre szabja az Ő füléhez. Neki is az a parája, hogy ki fog esni a füléből, és elveszíti
Én biztos hogy egy Technics sorozatból valamelyiket fogom megvenni magamnak, de az 5x az ára ehhez képest. Mondjuk én kicsit "igényesebb" vagyok e téren a dj múltam végett. Én szeretem a Techno,Trance,Progi zenéket jó minőségben hallgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Küszöbön a Huawei trifold nemzetközi startja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Cyberpunk 2077
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Túra és kirándulás topic
- Matematika topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Internet fejlesztés országosan!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Új és Használt 120mm - 360mm Vízhűtések Hatalmas választékban!
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest