Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
koby11h
őstag
A Doom tudott olyat, hogy 3 gépet lan-on összekötve, a három gép a három nézetet - elől-bal-jobb számolta és mutatta.
Egyszer melóhelyen elcsesztünk rá ketten 2 órát, hogy összehozzuk és 20-30 percet tudtunk fejenként játszani így. Nagyon fura volt. Aztán arra jutottunk, hogy nem érte meg a ráfordított időt"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Pötyi
őstag
válasz qnadam #40878 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért megemlítem, hogy még valamikor a nullás évek végén játszottam Quake III-at háááárom monitoron, Matrox triple head Parheliával. Nekem nem volt ennyi monitorom, haverokkal megbeszéltük és ketten áthozták a sajátjukat egy próba erejéig.
Szépen körberaktam magam, egy elöttem, a két oldalsó meg mellettem és rohadjak meg, tényleg szédítő élmény volt, ahogy a perifériás látásom oldalról kapta az ingert.
QNX is cool!
-
veterán
válasz totron #40877 üzenetére
hja, 27 colon fullhd a tenyérnyi pixelekkel, az valóban büntetés.
előttem 25" 2560x1440 van, ami 100%-ra skálázva kényelmes:
de pont most gondolkodom valami hasonló méretű uhd monitoron, mert az mégiscsak tágasabb. esetleg 32" 5k vagy ilyesmi, de az meg drága.hanyas vagy, te disznó?
-
totron
addikt
Egy esetleges jó fajta disznóság a felbontásból is jön, 27"-ra nem az FHD a nyerő. Avagy egy 2k rezsolúsön esetén már nyilván más a helyzet, bár tartom, hogy a fórum új formátuma elqúrt. 16:10 FHD+@24"-t nézek újból, így produktivitásom, meg persze én magam is a régi fényünkben tündöklünk. Közbejött egy kis FHD@23", más azért. Megfontolandó ez a 2k beengedése az életbe, ott már a képaránnyal is engedékenyebb az ember, több a vertikális tér. De nehéz, mert nehezen jut el ami csemege használt, az új, ami normális, sokba lenne és a normálisnak mondottak közül is egyik így inhomogén, a másik amúgy villog, nagy készletpénz kellene egy érdemi kiválasztódási folyamat lefolytatódásához. Előferdülhet, hogy egy adott üzlet aktuális kínálatában nincs megfelelő, így bár komoly előnyei és varázsai vannak az élő megjelenésnek, szemrevételezésnek, kompromisszumkészség mellett is az inkább nem erőltessük, eleve el vagyok fáradva is kijöhet, mint megoldás.
Egy random vásárlás esetén fog majd beesni a megfelelő...Az ultrawide nyaktekerő szele még nem csapott meg: csigolyaterhelő, meg mindig aggódnák, hogy a kevesebb törődést-frissítést kapó területek beégnek akkor is, ha ez hosszú idejű statikus állapotokat kíván, műszakilag ott a sziréna a fejben.
Vannak észérveim, de rosszabb/bonyolultabb vagyok, mint egy nő.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #40875 üzenetére
Az asztalom akkora, amin egy fekvő Zendaya 1:1 elfér
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
totron
addikt
16:9-et nézek, yayy, de fura. Hogy tudtok így fórumozni, meg mindent is?
-
tserrof77
őstag
válasz E.Kaufmann #40863 üzenetére
Én ott hagytam volna földön a francba, a szomszéd irodából meg áthúztam volna 30m utp-t. Neszedógozzá....
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
koby11h
őstag
Ezt ugyan így nálam is megcsinálta ügyfél, csak nem szólt előre, hogy se asztal, se 230V, se szék...
Vigyem a gépet! Vittem és vissza is hoztam. Majd szóljanak újra, ha van minden és már csak a gép hiányzik."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Pötyi
őstag
Heh, na és mit mondtak? "Mi azt hittük, hogy te, az informatikus hozod nekünk az íróasztalt is!"
QNX is cool!
-
E.Kaufmann
veterán
Kellett azonnalra irodai cuccot kivinni "új" helyre. Persze az irodában nem volt még asztal se, nem hogy háló (még pókháló se, a pókoknak nem volt kedvük ott szőni, nem hülyék ), csak zsírra szállt por a falakon az Esztikét idézve. Kiderült, úgy gondolták, majd én be is rendezem.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #40861 üzenetére
Pontosan, ez tegnap volt és ingyen is
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Nem ide[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
koby11h
őstag
-
-
koby11h
őstag
2 nap... Aha!
Felhívtam a főnököt - kipróbálandó a mobilt, mert a farzsebemben volt.
A mobil ok. A főnököm pedig mondta, hogy Lázár, kelj fel és járj!, ja és küldjem el a videót, ha sikerül megszerezni[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz koby11h #40834 üzenetére
Munkahelyi baleset, 2 nap pihenő...
Itt a "no impact" change leültette a hálózatot... nem volt bejelentve, aszongya outside office hours, reggel 8tól
Telekom riport kollega céges adathatsználatáról : pár MB.
...kollega azon a mobilneten lóg 0-24...
...akkor jóvanazúgy...[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz Top cat #40835 üzenetére
Hát ez az, hogy én produkálom itt magam - még ha akaratlanul is, de hiába.
Még keresem a felvételt, elvileg van
Fejem nem ért le, inkább csak egy nagyot nyekkentem, a többi meg majd kiderül. Az önérzetes részem lilult be
Egy filmben volt:
"A fejét érte a lövés így szerencsére nem sérült fontosabb szerve!""C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Egyik csarnok irodában hibás egér+bill, a vevő szétesett, nem nem ütötte oda sehová...
Lemegyek, hogy viszek másikat, de nem tudtam, hogy így csúszik, estem akkorát!
Szóval én ma már nem dolgozom, se pénzért, se ingyen, elment a kedvem.
És még csak nem is látta senki..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz qnadam #40830 üzenetére
Igen, a nem rendeltetésszerű használat azért történt, mert rendeltetésszerű használat közben parajelenségek jelentkeztek
"mondd meg az ügyfélnek, hogy felesleges"
Nem mondom, mert neki 1db SSD van benne, viszont mellé kellett dobni egy laptopwinyót, amire backupot csináltam a szarjáról@Frescho : Amúgy ingyen volt, a RAM-ért kérek majd valamit, de mondhattam volna azt is, hogy vegyen bele (Mondta, hogy vesz, ha kell valami.)
-
frescho
addikt
válasz E.Kaufmann #40831 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a topic mottóját: Ingyen. A tegnapot már teljesítette.
https://frescho.hu
-
veterán
- RAM mozgatásra megállt. Néha csak arra, ha hozzáértél. Vagy megmozdítottad a házat.
nem rendeltetésszerű használat
- Tápegységhez hozzáérésre leállt. Néha, máskor akkor se, ha ütöttem a tápot.
- Több háttértárat bekötve nem volt háttértár.
nem rendelteténa jó, ez az. mondd meg az ügyfélnek, hogy felesleges- akkor is lekapcsolt, amikor hozzáértem a RAM-hoz, táphoz.
maradt még probléma?
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
FX-6300 saga. Azóta sincs fogalmam, hogy mi baja volt, csak most megy (Tulaj hazavitte, azt mondta, megy.)
Nem volt baja. Aztán lett.
- RAM mozgatásra megállt. Néha csak arra, ha hozzáértél. Vagy megmozdítottad a házat.
- Tápegységhez hozzáérésre leállt. Néha, máskor akkor se, ha ütöttem a tápot.
- Több háttértárat bekötve nem volt háttértár.
- Terhelésen random lekapcsolt. Néha akkor is lekapcsolt, amikor hozzáértem a RAM-hoz, táphoz.- Tápon az egyik ág kókányolva volt, valaki rátaknyolt egy olyan kábelt, amin volt +2 SATA. Megcsináltam rendesen. (Pl. nem szigetelőszalag, hanem zsugorcső.) Helyből elbírt 2db SATA tápos eszközt...
Táp szétszed, gyak.semmi baja nem volt belül, viszont lazák voltak NYÁK-ot tartó csavarok. (Reméltem valami kirohadt forrasztást, az pont ilyet okoz.)
RAM-ok egyenként végigtesztel, mozgatásra. 2 volt,ami a legkisebb mozdításra az egyik foglalatban helyből megállt. Amúgy 3x2GB, 1x4GB volt benne... Kapott az egyik 2GB és egy 4GB helyett egy 8GB-ost, mert az éppen volt. De a két RAM nem volt rossz, csak és kizárólag fizikai behatásra kontakthibát produkált a foglalatban.
Proci újrapasztázása (mondjuk nem melegedés miatt kapcsolt le). Innentőlmár nagyjából jó volt a hardver.
Hajtépés az Edge, Opera miatt, mert nem ment rendesen a videolejátszás. Egy HD4670 mellett egy 3 magos AMD procinak azért FullHD-t vinnie kéne.
Ugyanaz, amit a saját gépemen Linuxon is beszívtam, olyan, mintha a Webkit aktuális verziója nem lenne jóban a videokártyákkal (behazudja a HW gyorsítást, de akadozik az összes Webkit alapú cucc, Chromium Szopera, minden). Firefoxon a 4k@30fps is elmegy (éppenhogy)... És HW gyorsítva. Eddig 2 oprendszeren, kétfélevideochippel kicsit gyanús.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
"azt se tudom hogy néz ki." - ezen a ponton jöttem rá, hogy miért téged hívtak. Ennyire nem voltak képben. Kész csoda, hogy téged feltudtak hívni.
Érdekes lenne megtudni, hogy a két hívásod között vajon hány embert telefonáltak még felInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
frescho
addikt
válasz Aljasvip #40826 üzenetére
Én? Nem keresem a bajt, mert már megtaláltam. Az idő nagy részét corporate bingóval ütöm inkább el. Élvezetnek pedig pont elég egy kisvárosi oktatásban eltöltött részidős munkaviszony. Olyan mint a fűszer: Kis mennyiségben javít a dolgokon, de fullba tolva valószínűleg csípné a szemem.
https://frescho.hu
-
-
headhunter
addikt
Karenek "helyett", The Subtance
-
opr
nagyúr
válasz frescho #40818 üzenetére
Hahahahaha... baszki, ezen most rendesen felröhögtem. Ez annyira igazi aljas rohadék, egyszerűségében nagyszerű és művészien rétegelt, gyönyörű válasz volt, hogy az valami hihetetlen. Le a kalappal.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
Lenry
félisten
válasz frescho #40813 üzenetére
Nabasszameg
Dehogy érted, nincs egy kompetens emberük, aki megkérdezi hogy "próbáltad már kikapcsolni és vissza?"
Hcl: ő se a legélesebb kés a kanalas fiókban
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Az is jó, hogy nincs feléjük kommunikálva
Nekem volt egy szokásos kameratakarós user. Nincs kép a webkamerából 1 hónapja.
Nem, az ő gépén nincs kameratakaró.
Benézek a gépre, eszközkezelőben ott a kamera, Teamsben ki lehet választani, de fehér a kép.
WTF. Fehér.
Megnézem, milyen gépe van, persze hogy nincs bent egy sem (tök új).
Kép keresése a neten, elküld, bekarikázva a kameratakaró. Mondom egy próbát megér, hogy áttolod. Lett képMutogatni való hater díszpinty
-
Lenry
félisten
Van a cégnek egy irodaháza, amit egy - az állam által igen vastagon kitömött - intézmény vesz tőlünk bérbe.
Délután, telefon
- jó napot kívánok, xy vagyok az Intézmény budapesti központjából, azt mondták hogy ön a szegedi telephelyünkön az ájtís
- jó napot, én az épület tulajdonosának vagyok az ájtíse, de tessék mondani.
- azt mondják a kollégák hogy reggel óta nincs internet.
- rendkívül szomorú, de nem sok közöm van a dologhoz, egy Telekomos előfizetés van ott, a router a T-é, minden más meg az önöké.
- értem, köszönöm, viszhall.Pár órával később telefon
- jó napot kívánok, xy vagyok az Intézmény szegedi telephelyéről, és azt mondták hogy önt kell keresni hogy nincs nálunk internet reggel óta.
- napot kívánok. Már a budapesti kollégájának is mondtam, hogy nem sok közöm van a dologhoz, nem én adom az internetet, hanem a Telekom.
- de hogy nem tud valakit felhívni?
- ugyanazt az ügyfélszolgálatot, mint maga, ugyanazt fogják tőlem is kérdezni hogy próbáltam már újraindítani meg ilyesmi
- újra kéne indítani?
- igen, így nagyjából a nulladik lépés, mielőtt körbetelefonálunk mindenkit.
- azt se tudom hogy néz ki.
- fekete doboz, Telekom logóval.
- köszönöm, megnézzük.
- igazán nincs mitÖrülök hogy az én adómból is hozzájuk járulhattam
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
válasz bambano #40799 üzenetére
Brave. Nekem az van, hogy default Brave, ha nem találja, amit akarok, akkor gugli.
Amúgy ja. Ghostery+Adblock mellett is faszán tud fingereprintelni. Viszont amikor vannak hirdetések, akkor is látszik, hogy fogalma sincs, mit kéne ajánlania, tehát nincs jó profilja rólam.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #40803 üzenetére
Az nem baj...
-
KROK640
nagyúr
válasz E.Kaufmann #40797 üzenetére
Hűha, az tényleg olyan amit nehéz összetéveszteni XD
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #40800 üzenetére
ha bekapcsolom a js-t, akkor gyakorlatilag mindent tudni fog rólam a google.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Linux kezdőknek
- NBA és kosárlabda topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...