Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
..a minap eszembe jutott, h nekem szükségem van egy jó svájci bicskára.
De, ahogy nézegettem őket, sok a hamisítvány, illetve lövésem sincs, h melyik típust érdemes vásárolni, illetve, h hol. Ebben kérnék segítséget.
Mivel, nem találtam kés topikot, gondoltuk itt az ideje egy ilyen témának.
...itt lehet minden késsel kapcsolatos dologról csevegni, elmélkedni. Legyen az hobby, vadász, vagy akár konyhai..
Pl. ha vki tudja, h most, h szól a törvény a kés tartásról - mint fegyver, le is írhatná.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kételkedem
addikt
válasz runner 125 #1 üzenetére
175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről
3. § (1) Jogszabály eltérő rendelkezése hiányában tilos a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt közterületen, nyilvános helyen - ideértve az ott lévő járművek belső tereit is -, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni.
Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez
A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:
a) az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli);
Ezek alapján a 8 cm vágóél hosszúság a választóvonal.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
e.vid
senior tag
válasz kételkedem #2 üzenetére
Ezek alapján a 8 cm vágóél hosszúság a választóvonal.
Szúróhosszúság vagy a vágóél ne haladja meg lehetőleg a 8cm-t!
runner 125: pl:[link]
mod: link
[ Szerkesztve ]
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
runner 125
nagyúr
válasz kételkedem #2 üzenetére
Hm, köszi.
Ahogy néztem a svájci bicskákat, összecsukott állapotban szinte mind 91mm-es. Az-az pont ezen érték alatt vannak.
Ezt a típust néztem, azokat a funkciókat tudja amire elsősorban szükségem lehet.
A neve; Victorinox Swiss Champ
..ami aggaszt, h ez a típus milyen vastag? Mert, ha 3-4 cm, az már kényelmetlen..
e.vid
Köszi, itt néztem először én is őket, de a kiszemelt típust nem találom náluk.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Móci
addikt
Jó topic, remélem megmarad!
Ha már kés: nem tud valaki valami olcsó, de jó késélezőt otthonra? A konyhában elég hamar eléletlenednek a kések (én meg kapom az áldást), s nem ártana egy kis 'tuning'."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
runner 125
nagyúr
Bízzunk benne.
Ez nagyon jó felvetés. Ez is érdekelne
A fentebb linkelt boltban nagyon sok élező, fenő van. De h melyik a legeredményesebb?!
-
(Darkwood)
őstag
Kedvenc késeim: [Fiskars]!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
runner 125
nagyúr
válasz (Darkwood) #7 üzenetére
Főzni nem tudok, de barátnőmtől hallottam már ezt a márkát, ..meg talán, h ollót is gyártanak...
-
Móci
addikt
válasz runner 125 #6 üzenetére
Árban ez szimpatikus, s szerintem nem lehet rossz. Böllér ismerős is fenőacéllal tolja, s panasz nincs a késekre. Csak a technikát kell majd ellesni tőle.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Móci
addikt
válasz runner 125 #10 üzenetére
Elég korrekt, bár sajnos nem vaterázok. Az árát megérné, az biztos!
-
e.vid
senior tag
válasz runner 125 #4 üzenetére
Van ott Victorinox Swiss Champ is.
-
runner 125
nagyúr
Hopp, akkor elkerülte a figyelmem.
..ennél találtam kicsivel olcsóbban is, 15.900 eddig a legolcsóbb. Ebay-ről volna jó beszerezni, ott 45 euro.
-
Móci
addikt
válasz runner 125 #13 üzenetére
Csak ugye az ki tudja, hogy mennyire eredeti...
Link van? Akkor rápillantok."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Móci
addikt
válasz runner 125 #16 üzenetére
Bakker, német... jónak tűnik a cucc, csak ugye németül nem igazán tudok.
Lefordítottam a google szuper csodájával, az még jobb lett!
Katt!
Elméletileg postáz mindenhova, tehát ide is küldheti akár a bicskát.kételkedem: hasonló van nekünk is, csak szoci kivitelben. Acél van a kerámia helyett, de sok kakit nem ér. Ennyiért viszont ajándék, be fogok rá nevezni szerintem.
-
kételkedem
addikt
Az a fémkorongos bohócjáték ehhez képest. Két csiszolókorong van, amik szabadon forognak. A korongok által bezárt szög biztosítja a megfelelő élszöget.
Bakker ez elég markating szöveg volt, pedig nem vagyok Fiskars alkalmazottHa ilyet vennék, élezni sem kellene!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
runner 125
nagyúr
válasz kételkedem #18 üzenetére
Hmm, mik nincsenek?!
..nem tudom mit kérnek egy ilyenért, de inkább meghúzom havi 1x a kést..
Móci
Jaja, német.
Noh, kerítek valakit ebay ügyben.
-
Móci
addikt
válasz kételkedem #18 üzenetére
Le kellene védetned a szöveget!
Azért van ára annak a kerámia késnek rendesen...runner: megrendelni meg tudom, csak egy németül tudó ember lesse meg a postázásos szöveget.
[ Szerkesztve ]
-
e.vid
senior tag
válasz runner 125 #19 üzenetére
Ebay-ről 45,9 + 9 EUR posta. nem sokkal kevesebb, mint itthon.
-
runner 125
nagyúr
Aha, hát az úgy 14600 kb.
..amúgy Ausztriába is annyi a posta?
Móci
Köszönöm ,rendes Tőled. 1-2 helyen még szétnézek, s írok h mire jutottam.
..természetesen én is felajánlom cserébe a vatera-t. Ha kell vmi szólj."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kételkedem
addikt
válasz runner 125 #19 üzenetére
80k egy 13 cm-es univerzális kés.
Nagyon kell a háztartásba néhány jó kés, de ez számomra elérhetetlen sajnos.
-
Móci
addikt
válasz runner 125 #22 üzenetére
Oda szerintem kevesebb. De ha tényleg nem nagy a különbség, inkább itthon érdemes megvenni. Ha valami baj lenne vele, jó móka a garancia. De ha brutálisan olcsóbb, akkor a francot se érdekli.
Köszönöm a felajánlást!
-
runner 125
nagyúr
válasz kételkedem #23 üzenetére
Pfff, mondom én.. inkább húzogatom a sima késeket.
Móci
Hm, gari?! Ez érdekes lehet, egy késre is adnak manapság? Bár egy multifunkciós svájci bicskánál tényleg megvan a lehetősége, h elromlik.
[ Szerkesztve ]
-
e.vid
senior tag
válasz runner 125 #22 üzenetére
Annyi mint ide, 8,5EUR. előbb elírtam...
-
neduddki
nagyúr
HI!
na ha mar kes akkor hagy dicsekeegyek az ottoni kezlettel:- )
a kicsi:
a kozepes:
es az uj:
udv
neduddki
p.s. szipek jok csak vigyazni kell veluk be qtja elesek:- )
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Integra
titán
hejj, ez jó kis topic
én évek óta a konyha késeket nézem, de még mindig nem vettem.. :
és persze svájci bicska rulez!...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
(Darkwood)
őstag
válasz runner 125 #29 üzenetére
Erre én is kíváncsi volnék meg az árukra is kedves neduddki!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
Integra
titán
válasz runner 125 #32 üzenetére
természetesen van 2 standard svejci bicskám
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
dragonfx
veterán
érdemes jó késbe fekteti mert behottaaz árát a másikka való vesződség.
ŰEgyik barátom szakács őneki fiskars van de most nzte wstendbe a jn hacnklesseket avgy mia neve...elég durva 30e egy kés de végülis munkához megéri."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
neduddki
nagyúr
válasz runner 125 #29 üzenetére
HI!
na de Urak jobb gond a kepeken es ott az igassak:- )))
Kyocerak es a keramiakes.hu-n fenn vannak az arak is/de elobb uljetyek le es jo kapaszkodatok a karfaba:- )/udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
runner 125
nagyúr
No comment.
Amúgy megtaláltam a késem" vastagságát, hát jókora darab. Bár a sok funkciónak nyilván ára van.
Úgy néz ki az USA-ból fogom megvásárolni, 11k-ból kijön szállítással együtt.
..bár úgy néz ki, csak feketét tud az emberke ilyen áron, pedig én klasszikus pirosat akartam.Noh mind1, 5k spórolás, annyit megér.
-
kételkedem
addikt
Kihalás ellen
Van valakinek tapasztalata a tv reklámos késekkel? 12k-ért két készlet nem hangzik rosszul. Az a bajom csak, hogy egy normális szeletelő kés egymagában ennyi, és akkor még nem a neduddki által is preferált kerámia kések közül választottam!
-
neduddki
nagyúr
válasz kételkedem #38 üzenetére
HI!
ha esetle gmegis kyo fel kacsintgacc kerres meg normalisabb arert:- )
udv
neduddki
-
runner 125
nagyúr
válasz kételkedem #38 üzenetére
..én alapból nem bízom ezekben a tv shopos holmikban..
-
mr.bluesman
újonc
http://knives.hu/MTP-archive/keses%20cikkek/kestesztek/Spyderco%20Native%20III.html
AKI SZERETNE ILYET, NÁLAM VAN 3 DB SPYDERCO NATIVE 3 KÉS. A CIKK AZT HISZEM, HOGY ÖNMAGÁÉRT BESZÉL. ELOLVASVA ÉS A AMGYAR ÁRAKAT FIGYELEMBEVÉVE 16EFt/DB NEM ÁR ÉRTE.
INFO: mr.bluesman@freemail.hu -
MODERÁTOR
Kicsit felhozom a topikot.
Múlthéten rendeltem egy fallkniven f1-et, már nagyon kíváncsi vagyok milyen a kés, eddig csak jókat olvastam/láttam róla. Egy spyderco native III-at használtam eddig, de néha túl rövidnek bizonyult.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
jookomak
őstag
Én pedig remélhetőleg egy Spyderco Delica 4 boldog tulajdonosa leszek. Azon gondolkozom, kéne mellé még egy fenőkövet is venni, de egy olyan majdnem annyiba kerül, mint maga a kés.
-
pardee
csendes tag
Helló Mindenkinek!
egy kis segítségre lenne szükségem, nemrég szert tettem egy extrema ratio nemesis késre, és nem igazán tudom, hogyan illetve hol tudnám kideríteni, hogy a kés eredeti e... linkelek pár képet a késről, kérésre tudok többet készíteni, kérem aki ért hozzá segítsen! előre is nagyon köszi!!!
-
pardee
csendes tag
nagyon érdekelne mivel bolti ára 107 350 Ft
-
freeride69x
csendes tag
Szia.
Ha az Extrema Ratio Nemesis késed eredeti,akkor a dobozban kell lenni egy garancia és használati útmutató levélnek:
[link]
[link]
A legelső linkbe szereplő képre kattintva ,további képek láthatók a fent említett eredetiséget igazoló papírról.
Ha ezt neked nincs meg,vagy nem adták oda neked,akkor valószínűleg hamisítvány a késed,ill. nem tudod igazolni az eredetiségét.
Minden késnek van egyedi számozása is.A tiéd ilyen kés valószínűleg:
http://cgi.ebay.com/Outdoor-Survival-Hunting-Camping-Folding-Knife-033-/250761803043?pt=Collectible_Knives&hash=item3a62917523[link]
Az eredeti kés adatai:
Súly: g 225
Penge hossz: mm 115
Kés hossz: mm 260
Penge vastagság: mm 6
Penge anyag: N690 (58HRC)- és nem 400c mint a tiédnek valószínűleg
Markolat/kés test anyaga: ANTICORODAL- és nem 6061-T6 AL
Ennek függvényében a Vaterás hirdetésed nagyon drága!!!!A késed kb. 5000ft-ot ér.Ebay-en ennyi.
Mivel te ennek az utánzatnak a második-vagy ki tudja hányadik-tulaja vagy,átveszem tőled 3500+postaköltségért.
Üdv. -
tomcsi23
veterán
válasz runner 125 #37 üzenetére
Megvetted végül
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
freeride69x
csendes tag
Igen az eredetinek.A tiéd 19.99USD+9.00USD postaköltségen fut az e-bayen.
Aki ilyet vesz az ért hozzá,ismeri a márkát,tudja az eredetiséget igazoló papírt is,ilyentől nem vál meg csakúgy az ember.
Pár ezer ft-ért többet nem fogsz kapni érte,nemhogy 17-30e ft-ot.
3500+postaköltség áron megveszem ha kirakod annyiért a Vaterán.
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI internet
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- EA Sports WRC '23
- nVidia tulajok OFF topikja
- Miért csak a Nintendo vadássza le az emulátorokat?
- iPhone topik
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen