Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
Lassan megjelenik az Amazon már listázza : [link]
Jöhetnek ide az infók![ Szerkesztve ]
-
válasz ScomComputer #1 üzenetére
Remélem sok szép teszteredményt látunk ;) -
ScomComputer
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz ScomComputer #1 üzenetére
Ilyen arak mellett azert ez tenyleg meggondolando lesz.
Meg nem tudjuk, mibe kerul majd hozzajuk egy rendes Z690 -es lap, es 32GB, normalis DDR5, ami azert kepes 6GHz folott menni.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Qtya123
őstag
Nagyon kíváncsi vagyok a DDR5-ös ramokra és az árukra.
A 12. gen procik ígéretesnek tűnnek, reméljük azok is lesznek, ha nem csak ilyen +2-4% lesz a különbség játékokban a 11. genhez képest, akkor szívesen venném. De a RAM miatt még lehet visszább kell venni a lendületből a bevásárlás tekintetében.
Lassan tényleg rá kellene szánnom magam, megnézni, hogy mit tud a TridentZ Royal 3600CL16 B-Die kit tuningolva, hogy lássam mi a vége és mennyire van értelme "kukázni" ezeket a ramokat és a konfigot egy DDR5 kit és mondjuk egy 12700k-ért.[ Szerkesztve ]
-
-
Kobe
veterán
En gondolkoztam sokaig hogy kivarom a szeriat, de ezek az arak eleg elborultak
A 310ezres 12900K szimplan elmebeteg
A 12700K, ha azt nezem hogy a 9700-11700 kozotti szeria kb mind 120-150 kozotti aron debutalt, es ez 240 korul fog, akkor az nem elmebeteg, szimplan mocskospofatlanEzekhez adj hozza egy 500 usd koruli alaplapot, szimplan g*cidraga ddr5ot + heroin arban mert VGAt es a vegen 2M keves lesz egy uj generacios konfigra?
Seriously, bro? -
Pedig úgy fest, hogy ennyi lesz. Vga árak is ugrottak, sokan kivártunk, aztán lassan sajnos mindenki elfogadja az árakat és bedől. Nemcsak itt, lásd épőtőanyagárak stb. Én megvárom a valós teszteket, aztán döntöm el. Cinebench és hasonlók nem érdekelnek, valójában egy pl új Bf-ben mit gurít, az számít. Addig marad a Comet L.
-
MPowerPH
félisten
A 12900K elorelathatolag hozza az 5950X teljesitmenyet munkaban. Kicsit lesz csak tavolabb tole, es az is 300k korul indult. A 10980XE -t meg megeszi reggelire, es az meg dragabb.
Szoval a CPU ara sajnos helyen van a jelenlegi piaci kornyezetben. Alaplapok ara viszont horror lesz.Don't Tread On Me
-
Kobe
veterán
A 12900 szerintem a kutyat nem fogja erdekelni, ellenben a 12600-12700
Es a 12700 arduplazasa eleg bicskanyitogato.... Mert azert a mai napon 120K ert kaphato 11700at boven nem veri le 2xesen teljesitmenyben
A 11600K nal mersekeltebb, csak kb 20-30% a felarEs ezek a felarak kb fel evig lesznek ervenyben, jovore relative hamar jon a 13as szeria es az uj foglalat is
De vegyel hozza csillioert 1700as lapot, hogy gepfejlesztesnel jovore / fel ev mulva olyan 3-400K t nyugodtan dobhass a kukabaHogy a supply chain es logisztika, alapanyagok mennyire erintettek az intelt, nem tudom, de valoszinuleg annyira nem ha sikerult elorehoznia a megjelenest es nem eltolnia...
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Amazon az ilyen... Ott dolgoztam, tudom. A Zen 3 -ak is listazva voltak anno, aztan a megjelenes elott lekerultek, es honapokig nem is lehetett naluk megvenni.
Pre-ordereket nem vesznek fel, szoval nincs kotelezettseguk a fele, mi jelenik meg az oldalukon kilistazva.
Es ha venne is, mar megszokhattuk, hogy van olyan pre-order, amire honapokat kell varni.De megkerdezni megtudom az UK supply -t, hogy fizikalisan is varhato e keszletre, vagy megint csak mutatoba raktak ki.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Kobe
veterán
Amazon jelenleg meg teljesen elborult, hullamzo arazassal dolgozik, ahogy neztem.
Kijott a francia es UK amazon arazas is, mire tomshardwaren frissitettek a cikket mar valtozott isEgyebkent azt magyarazza el nekem valaki hogy a 12700KF es K varians kozott mi a hobelebancert van 200 euros difi? yen 30-50eur elteres szokott altalaban lenni
-
keIdor
titán
Csomagolás: (végre egy normális doboz)
Illetve egy ES fényképre került:¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #30 üzenetére
Ha komolyan benchelgethetnékem lenne, még benne is lennék egy valós felezésbe, sajnos túl messze vagy, én meg nem postázgatok, mert egy lusta disznó vagyok.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
MPowerPH
félisten
A legrosszabb, a hutok nem nagyon jonnek az Alderhez. Olvastam, hogy a potlolagosan megvasarolhato lefogato nem lesz ajanlott, leven a CPU felulete hosszukas, es nem lesz teljes fedes. EKWB nem ad ki infot, mikor lesz blokk, ellenben azt javasoljak, ne hasznald a regi blokkot a CPU -val.
Ez tuti paper launch, mert a lapok ilyenkor mar regen kikerulnek listara, DDR5 memoriabol jelenleg nincs megvasarolhato. Tehat, ha veszel is egy ilyen CPU -t, mibe rakod bele, mivel epited ossze?[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
keIdor
titán
-
Kobe
veterán
A kiszivargott arazassal kapcsolatban nekem egyelore az gyanus, hogy az USD / EUR 1:1ben torteno atvaltasa a retail araknal eddig mukodott, es most nagyon nem.
Ami amcsiban 500 USD volt, az europaban 500 EUR, mert az arfolyamkulonbozet pont kiadta a VAM + AFA erteket.
Ehhez kepest a 12700K 496 USD es 636 EUR arakon van belengetve. Ez 155ezer HUF es 230ezer HUF
12900K nal: 217e HUF vs 330e HUFAzert nagyon nem mindegy, melyik..... A supply chain ennyire azert nem bacodott szet
-
palfitom
félisten
Nagyon nem mindegy, hogy milyen árakon lesznek Eu-ban, és itthon... Majd hamarosan kiderül.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
keIdor
titán
Államonként változik az adó mértéke, ezért szokás odaát a nettót megadni.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Produktivitásban nagy előrelépésnek tűnik az Alder Lake
Megmagyarázza az 5950X-nél is magasabb árat, de ha játékban nincs előrelépés, akkor egyébként sem lépném meg, én csak játszom már PC-n, semmi más.
Várom a Zen 4-et, hátha majd az.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
arabus
addikt
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
keIdor
titán
Corsair Vengeance DDR5 [link]
Spec nincs csak gondolom muszáj mutatni valamit.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
MPowerPH
félisten
Ha legorgetsz, ott a tobbi gyartoe is. GEIL nem is rossz.
"GeIL will be kicking things off at 4800MHz with CL40-40-40 at 1.1V, while higher-end 6000MHz CL32-36-36 and 6400MHz CL32-36-36. There'll be 6800MHz CL36-44-44 and then the flagship 7200MHz CL36-44-44, you'll also be able to buy non-RGB versions of GeIL's new DDR5 memory."
Don't Tread On Me
-
Nem vagyok pro a témába, amit megosztok fotó nem is az enyém, de DDR4 - 4666MHz CL16 16 16. Gondolom, de mint írtam nem vagyok mágusa a témának, nem tudom mi a ficsőr a DDR5-ben, de egy ilyen Kit még jobb, mit az említett 4800 MHz CL40.
OK, extrém OC-n esett át, ilyen Kit-et nem lehet kapni, RAM tuningosok műhelyéből vágtam ki.
Eredetileg 4000@CL14 a Kit, nem mind tud ilyet. Írják is, hogy ritka.
Szerintem egy ilyennel még mindig jobb, mint a kezdő DDR5-el.Még egyszer, nem az én eredményem sajnos, engedélyem sincs megosztani, ezért vágtam ki a kép nagy részét. Természetesen hibátlan, stabil a stressz teszteken is.
-
MPowerPH
félisten
válasz zebra_hun #47 üzenetére
Az Alder valamiert sokkal jobban mukodik DDR5 -el, meg ha lassu is, mint DDR4 -el. Volt errol teszt, majd megkeresem.
Tovabba, csak a leghurkabb, belepo lapok kapnak DDR4 tamogatast, azokban meg a komolyabb ram es CPU tuning nyugodtan skippelheto.Arrol nem is beszelve, hogy egy ilyen DDR4 kit ara lazan van annyi, mint egy jobb DDR5 -e lesz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Úgy értettem, hogy ha marad az ember 10/11. gen rendszeren. Ugye ez a nagy/ kis magos rendszer biztos jó, ha van alá alkalmazás. Tételezzük fel, hogy van egy régi játék, ami még nem erre íródott, akkor csak a nyers erő lesz az előrelépés, ami ugyan nem elhanyagolható, de nem is egy nagy profit. Lehet, de ez nem biztos, egy ilyet kimaxolt rendszerrel a régebbin, pont ugyanott van az ember. Azért egy Comet/Rocket Lake egy 3080/3090 VGA-val, és egy ilyen Ram Kit-tel, hmm..., még mutathat. Első tesztek megmutatják. Desktopon a fogyasztási előnye amúgy sem kimondottan izgat. Persze ezek csak hangos gondolatok, előbb, utóbb úgyis haladunk a korral.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz zebra_hun #49 üzenetére
Szerintem az eddigiek alapjan nyilvanvalo, hogy nyers eroben az a 8db nagy mag keresztben megeszi a Skylake alapu processzorokat, de a Zen 3 es a Rocket is csunyan elmarad.
Itt foleg Comet -hez kepest oriasi elorelepes lesz.
A jatekokat csak a 8 nagy mag erdekli majd.
Sot, tovabbra sem sok mag kell, hanem kevesebb, de eros mag. A Comet nem gyorsul 4133MHz folott. Korabban is a 4000MHz volt a sweet spot, minel szukebb idozitesekkel.Es bizony a Comet -nel 1 magon nagyjabol 67% -al lesz erosebb az Alder. Az meg brutalis, csak IPC -bol. CPU limites szituacioban oriasi elorelepest varok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- EA Sports WRC '23
- Bánj finoman a Pixel 9 Pro Folddal!
- Milyen TV-t vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux kezdőknek
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Thermalright LGA1700 Bending Correction Frame + FinalCool + Jeyi (Fekete, Ezüst, Kék, Arany, Piros)
- Intel 1700-as Procik
- Intel 12. / 13. / 14. generációs procik - Update 04.05 -
- Intel Core i7-13700F 2.1GHz (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM Processzor
- Intel Core i7-13700 3.4GHz 16-Core (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen