Új hozzászólás Aktív témák
-
atom18
senior tag
válasz
Dave567 #37976 üzenetére
Igen használtan. 33hónap van még rá. Valószínű memória probléma lesz nem tetszik neki valami. Amikor a 12700K-hoz cseréltem a memóriát ugyanezt csinálta és hibázott hát most is hibázott és nem keveset már írtam is a ram topikba remélem tudnak segíteni.
Tudom nem ide tartozik de ez biztos nem normális....
-
atom18
senior tag
válasz
SZKEBE75 #37973 üzenetére
Valami sajnos nem jó, hwinfo futott a háttérben játszottam, majd kb. 10-15 perc játék után kilépett a játékból visszarakott asztalra, rákattintottam a hwinfóra a hőmérsékletet jónak láttam de nem volt időm végignézni mert beállt a "kék halál" automatikusan újraindított de nem töltött be, kikapcsoltam vártam pár másodpercet bekapcsoltam és indult....
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Cseréltem egy 12700K-t egy 14900KF-re olyan segítséget kérnék ha futtatok valamit (játék, teszt) + hozzá egy programot amiből látszanak a beállítások vagy csak csinálok a BIOS-ról képeket ránéznétek hogy kell e valamit állítani ennél a procinál, mert én jelenleg csak kicseréltem a procit és semmit nem állítottam a BIOS-ba.
Egy hwinfos kép játék alatt, majd csak windows.
-
válasz
sirszevenap #37967 üzenetére
-
Celithrandi
addikt
válasz
sirszevenap #37969 üzenetére
mondjuk ez lényegesen jobb lap és sokkal olcsóbb is, de fekete: [link]
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
sirszevenap
addikt
-
Celithrandi
addikt
válasz
sirszevenap #37967 üzenetére
6400as ramhoz akármilyen lap jó
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
sirszevenap
addikt
válasz
sirszevenap #37966 üzenetére
Ő semmiképp nem ajánlott: GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX ICE - iPon.hu?
Bankkártyával? Hát persze!
-
sirszevenap
addikt
Köszönöm srácok. Jöhetnek még fehér alternatívák, ha vannak.
-
Celithrandi
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
sirszevenap #37962 üzenetére
-
fudi2002
veterán
válasz
sirszevenap #37962 üzenetére
Akkor buksza szélessebbre nyit.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz
sirszevenap #37960 üzenetére
Az is jó csak picit drágább.
-
fudi2002
veterán
válasz
sirszevenap #37958 üzenetére
Asus z790 prime a vagy p vagy tuf plus.
-
sirszevenap
addikt
válasz
Celithrandi #37957 üzenetére
Semmi extra tuning nem lesz.
Ő van hozzá: CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6200MHz CL36 KIT CMH32GX5M2B6200C36W - iPon.hu
-
Celithrandi
addikt
válasz
sirszevenap #37956 üzenetére
szia
z790 gen2.
De attól függ mire kell. Ramokat milyen sebességet szeretnéd hogy menjenek?[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok,
100k-ig milyen DDR5-ös alaplapot ajánlottok egy 13900K alá?
-
Celithrandi
addikt
VRM nél a 14+1+1 hogy viszonyul a 12+1+1+1+1 hez? Itt csak a design tér el vagy totál más? köszi
-
Dave567
addikt
válasz
Laraxior #37952 üzenetére
Igen, az nincs kizárva, nekem csak ARTIC LF2-van 360 AIO 70/75 körűl szokott menni, tesztben.
Bár engem ez annyira nem érdekel, PLAZMA tévén mozizok, nem kell nekem szaros LED, bőven jobb a képminőségem, pedig ez kér enni, de leszarom, mert az élmény számít amit nyújt. -
Dave567
addikt
válasz
Shkiz0 #37943 üzenetére
Nem fogok össze veszni senkivel, főleg nem veled, mert lehet te ajánlottad a gépet, vagy egy másik itteni fórumozó.
De köszönöm neki, így utólag is.
Lehet békében is élni, bár én szeretek háborúzni.
Még nem teljes, de csináltam pár képet, többet eszik, bár most az AMD-t nem tudom tesztelni jelenleg.
Viszont az PH viták, kicsit ki borítanak, ez egy alap felhasználásnak készült, semmi tuning, nincs -PBO meg ilyenek, UV sincs.
Többet zabál, igen, viszont sokkal/sokkal kevesebb Microlagom van játékokban amikkel játszottam Helldriversben az AMD össze fosta magát, itt meg se kottyant.
Persze tudom, Gamernexus meg hozzá hasonló köcsög oldalak teljesen jól be vannak állítva a dolgok mindkét oldalon, de nem látunk bele mi is van tuningolva.
Egyelőre két kép van.
0,1% lowot nem mértem, azt hagyjuk ki. -
Laraxior
titán
válasz
Raymond #37948 üzenetére
Egy Winamp fut meg egy böngésző és annyi.
De a VGA csak 65% TDP-n megy, 300W-ból elvan, New Worldnek, meg a Stalker 2-nek nem kell több. Battlefieldnél már elengedem, de azzal ritkán játszok, majd talán ha jön az új.
De hát kit érdekel... villany, benzin... nem számít[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
fudi2002
veterán
válasz
Shkiz0 #37945 üzenetére
Ez ilyen kettős játék. Idle is tud baromi takarékos lenni és játék alatt is. Cserébe foglalkozni kell vele, az amd előnye a gyári állapotú használat. Nálam most pl a 13700kf es gépem kompletten 85wot eszik, 4db hdd, raid kártya, dedikált vga. Full terhelve 180w. 52p/43e/45r és cb23 így is 30.000 pont allcore.
-
-
Dave567
addikt
Csináltam pár képet, melegedés, fogyasztás, amiért szidva van a rendszer.
Tényleg, soha ne vegyetek INTELT!!!!!
Nyugalmi állapot.
OKÉ INTEL A DELIDET MEGKAPTA.AMD
INTEL
Ide hoztam tűzoltó készüléket is, mert lángolt az INTEL.
AMD
Mind legfrissebb BIOS, csak XMP beállítás, piszkálni még nem volt időm.
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz
zebra_hun #37914 üzenetére
Köszönöm!!
Nem cseréltem le, itt van mind a kettő, de jelenleg INTELEN vagyok.
I7 az alaplap tesztelése miatt kellett, hogy frankón működik-e, és ne a i9 füstöljön el ha gond van, szóval i9 lesz benne 14900KF, de picit várnom kell vele.De így is a pozitív csalódás, játékok alatt 60f, persze azt mondták (PIO Delidet megkapta) tökéletesen tartja magát, nem esik be az órajel sem.
Mindezt csak alap XMP profillal, ami nekem kell.Holnap küldök képeket, mind kettőről van. 7800x3d/14700KF
[ Szerkesztve ]
-
Pioneer
őstag
válasz
Laraxior #37930 üzenetére
Minden proci PCB szélén ott van a serial number utolsó öt számjegye, az IHS tetején meg a Bach number. Csak ez a kettő kell az RMA garancia lecsekkolásához/intézéséhez.
Itt tudod megnézni: [link]Ha Tray (tálcás) verzió, akkor nincs rá RMA garancia magánszemélyként!
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Laraxior
titán
Ez egy kicsit kevés info az intrp garijanak a megtekintéséhez nem? Gyakorlatilag csak a dobozosról lehet megmondani a hosszabbított garit nem?
-
-
fudi2002
veterán
válasz
torma1981 #37918 üzenetére
Counter Strike 2, 720p
Múltkor megkértek mérjek egy kört, 9800x3dvel hasonlítottuk.9800x3d
816fps átlag, 290 fps min14900kfem.
791fps átlag, 291fps min
Nyilván játékonként eltérő a difi, de itt pl majdnem hozom amit az amd.
(5.9P ht on/45e/50r 8600mhz cl38)[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz
palfitom #37919 üzenetére
Elég későn kapcsolódtam be a fórumra, de a kék invázióról lemaradtam. Igaz, sok topikot nem is követtem/követek.
Viszont a sok segítségért amit írtam, külön jól esett, hogy lehazugoztak, hamisítással vádolt a %%€€## banda.
Látok most is olyat, hogy vkin kék szemellenző van, nem tetszik, de abbamarad. Ráadásul a helyén, mivel kék topikban a kéket dícséri. Vörösbe nem megy át, hogy srácok, ez meg ez sokkal jobb.
Engem kimondottan a hazudozás zavar, teszek rá nagyívben, hogy melyik milyen. Semmi hasznom belőlük, csak reszelésre veszem őket.
I9-cel is majdnem elérem a 9800x3d-t, de a 7800x3d-t meg le is hagyom.
De egy spéci téli gumit sem hasonlítok egy 4 évszakossal.
Röviden korrekt teszteknek, hasonlításoknak kultúráltan helye van, idióta fanatizmusra nincs szükség. Azokat irgalmatlan alpári stílusban fogom "köszönteni".
Legjobb amit fudi írt, el sem olvasni. Szortíroztam a figyelt topikokat a múltkor -
palfitom
félisten
válasz
s.bala31 #37917 üzenetére
Szerintem nagyjából egál, de mindegy is, a lényegen nem változtat!
Amíg rengeteg topikot követtem, olvastam, addig én kb. ugyanannyi kék-fanatikust láttam (akik az hajtogatták, hogy csak az Intel, minden más szemét), mint piros-fanatikust (akik végre örülhettek, hogy van mit a kékek orra alá dörgölni, hisz Ryzen előtt valóban csak kullogtak utánuk).
De mint mondtam, ez totál lényegtelen.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
torma1981
veterán
válasz
s.bala31 #37917 üzenetére
Azért lényegesen jobb lett a 7800X3d és a 9800X3d mint az Intel ez tény. Egyszerűbb a memóriakezelés, egy 6000-6400Mhz-s ramnál nem kell nagyobb bele, egyszerűbb a hűtés venni rá, nem melegszik, nincs nagy fogyasztása, táp sem kell nagy stb. Munkára ugye más a helyzet. Én is sokat gondolkoztam anno az Intel és aza AMD között, de ezek a mostani szériák marha jók lettek töredék fogyasztással, hővel, stb. Árban kb egykutya a kettő, de alaplapban is. De nem kell über alaplap az AMD alá, mert ugye a 6000-6400Mhz-s ramokat mind kezeli szinte rendesen. Nem kell HERO, meg überbrutál alaplap ami tudja a 8000Mhz-t stb. Én ezért mondom, hogy most ezért jobbak az AMD-k. Sok tesztelő oldal is átváltott a 9800X3d-re mint teszt processzor, gondolom nem véletlenül.
-
s.bala31
őstag
válasz
palfitom #37915 üzenetére
Valahogy itt ph-n túlnyomó többségben AMD-s fanboyok reszelik a pöpösüket minden Intel-el kapcsolatos hír alatt. Egyszerűen késztetést éreznek arra hogy minden egyes felületen bizonygassák maguknak hogy jól döntöttek amikor AMD-t vettek. Tény hogy AMD-nek bejött a 3D-V cache játékok alatt, de ezektől a prociktól eltekintve nem látom azt a nagy különbséget Intel és AMD között amiket itt a fórumokon próbálnak egyes vörös fanok bizonygatni.
-
palfitom
félisten
válasz
zebra_hun #37914 üzenetére
Mindenhol találkozni fanboyokkal, akik nem látnak tovább az orruk hegyénél. Ez nem topik- és nem márka-specifikus, itt is, máshol is jelen vannak.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
zebra_hun
veterán
válasz
fudi2002 #37908 üzenetére
& PalfiTom
Hát igen, olvasgatom...
Az lassan fizetett hirdetés ami ott megy. Legjobb elkerülni, de számos másik hírt, cikket is.
Gyűlölködők vannak bőven.
Én kedvelem, tisztelem az amd cuccokat, lassan már nekem lesz elegem belőlük.
Szerencsére baráti körben vannak amd tulajok, akik mindenféle elfogultság nélkül is képesek emberi nyelven kommunikálni.
Itt van pl egy másik igen magas szinten folytatott párbeszéd.
Én azon voltam mindig, hogy egy hardvert bemutassak, hogy milyen alapon, majd mit lehet rajta "jobbá" tenni.
Értelmetlen fröcsögés helyett.
Köpködőknek ez a színvonala, ez jellemzi őket.
Aztán amikor lealacsonyodom a szintjükre, azonnal admin törlés, banán.
Egyetlen szavamat sem bánom, amit a lényeknek írtam.
Bár mostanába alig szólok hozzá bármihez is, jobban jár mindenki.Dave:
Grat, ezek szerint akkor beruháztál egy I7-re.
Remélem hozza a hozzá fűzött reményeket. Személy szerint mondjuk amiről váltottál, azt is a jó kategóriába tartom.[ Szerkesztve ]
-
-
palfitom
félisten
válasz
zebra_hun #37907 üzenetére
Toxikussá váltak azon topikok, már nem is olvasom őket. Vicc kategória az egész.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Laraxior
titán
válasz
Dave567 #37909 üzenetére
5500 igen, az a default orajele
Egy Giga Z790 AX X alaplappal hirdeti a csavo a 14900K-t, 180k-ért, tehat kb 400€. Itt van tolem 200km-re. Kértem tole batch numbert, meg kellett volna a seriallal egy inteles kép, hogy van-e rá kiterjesztett gari, de baszik rá. Pedig ennyiért vicc összeg
Simán elgurultam volna erte Stuttgart mellé.
-
SZKEBE75
senior tag
https://prohardver.hu/tema/milyen_procit_vegyek_3/hsz_107987-107987.html
innentől olvasva egész érdekes.
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
Laraxior
titán
Mennyi az esély rá, ha a 14700KF-em cserélem 14900K-ra, akkor ugrik a 7200es rambeállítás? Ennyit azért bírnak a 900ban is a memvezérlők nem? Ha már az alaplap tudja. Kb ingyen lenne a csere, csak azért gondolkodtam el rajta.
-
válasz
DroiDMester #37902 üzenetére
Nem is bánom, hogy nincs gen 5.0-ás M2 slot se a B660-on, se a Z790-en nálam.
Csak az x16-os slot gen 5.0, az összes M2 gen 4.0 és nem említenek a gyártói oldalon korlátozást, akkor ezért valszeg mert csak az x16-os slot tudja az 5.0-át.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz
fudi2002 #37900 üzenetére
ez csak egy DIA, hogy ezt tudja a 13-14.gen és a Z790.
Vegyél egy Gen5.öt támogató lapot, és próbáld ki!, amit te gondolsz az lehetetlenség és pazarlás megoldani!
én már próbáltam úgy 8.féle lapban, mindnél felezte a VGA-t ha a gen5ösbe tettem SSD-t, és BIOS-ban sincs ilyen opció, hogy át váltanád Gen4.re.
u.i.: na látom csak belátod
Z790.ig másképp nem lehetett megoldani a Gen5 SSD-t, szerencsére Z890.nél már nincs ilyen probléma, ott mehet a gen5 és az összes M2 foglalat akkor sem felezi a VGA-t.
[ Szerkesztve ]