Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregorik
senior tag
eBay topik
Kérdések előtt olvasd el a téma összefoglalót!
Eredeti hozzászólás:
Legyen ez végre egy normális ebay-topik, ami minden felmerülő kérdésre választ ad. én viszonylag kezdő vagyok, biddeltem eddig kb. 20 játékra (csak 3-at küldtek el végül..) és 20 zenei CD-re. lenne nekem is kérdésem a PH! esetleges ős-ebayeseihez:
hogyan lehet kiszűrni a kamukat, a kalóz árukat? milyen ésszerű megoldások vannak Paypal helyett? hogy lehet vérveszteség nélkül visszaállíttatni felfüggesztett ID-t? vélemények konkrét angol, német PowerSellerekről?[ Módosította: radi8tor ]
-
gregorik
senior tag
ha tud valaki olyan hw/sw/cd sellert, aki ár/teljesítményben nagyon ott van, azt is megoszthatná.
-
gregorik
senior tag
hdani99: a rendelendő mezzel kapcsolatban annyit kéne tisztázni, hogy rád is 7.50 GBP-s postakg. lenne-e érvényes? továbbá sztem 'registered concealed cash' lenne a legjobb megoldás a fizetésre ezesetben, magyarul ajánlott levélben jól álcázott készpénz feladása.
-
gregorik
senior tag
én eddig csakis feladott készpénzzel fizettem (még Angliába is), mert még a Mo-n legbejáratottabb banki átutalási forma is (Western Union) nagyon megdobja a költségeket; hülyeség. a készpénz (font/euro) eddig mindig megérkezett az eladónak napokon belül.
-
pweisz
senior tag
Gregorik te magaddal beszélgetsz, vagy nálam van valami hiba foumban?
-
Dilikutya
félisten
Van már E-bay topik: Bővebben: link
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
gregorik
senior tag
legfontosabb, hogy az ebayen legyél a licit utolsó perceiben; mindenki olyankor taktikázik, mert azt hiszik, hogy más nem. sajnos ilyenkor gyakran az egekbe szökken a cucc ára, gyakran ki is szállok.
sok eladónak több nickje van és ilyenkor ők is beszállnak a saját licitjükbe..
mindezek miatt csak olyan cuccokra érdemes ebayen licitálni, amik sokkal drágábbak lennének itthon.
egy példa: Aerosmith Greatest Hits 2CD-n hazai boltban kb.7500HUF, most meg talán meglesz 2500HUF-ért egy német(?) arctól. -
hdani99
csendes tag
és abban tudnál segíteni hogy hogyan kérdezzem meg angolul hogy lehet e azzal a rejtett készpénzes fizetési moddal fiizetni?
Ja és irtál valamit még a levélben hogy tudja hogy ki vagy és melyik termékért küldted a pénzt?Waterpolo no pin-pong!
-
gregorik
senior tag
a borítékban elég egy cetli, rajta a termék nevével és a végleges árral. én így csináltam.
ha nem megy az angol/német, inkább ne ebay-ezz -- komolyan; úgy vernek át, ahogy akarnak. az eladó amúgy általában jelzi a leírásban, ha lehet cash-sel fizetni. még jobb, ha COD (cash on delivery), vagyis utánvét is lehetséges. -
gregorik
senior tag
-
hdani99
csendes tag
Most irt vissza az egyik eladó és azt irta hogy elfogad rejtett kp-s fizetést is és leirta hogy mennyi lesz a postaköltség. (6.50GBP) A postaköltséget akkor kell fizetnem amikor megjött a termék igaz. Azt nem kell az eladónak feladnom az értékkel ?! És ha nem eprópábol jön a termék akkor kell vámot fizetni 0vagy akkor sem?
Waterpolo no pin-pong!
-
hdani99
csendes tag
azt hallottam hogy ha ráirják hogy ajándék akkor vámmentes
Waterpolo no pin-pong!
-
gregorik
senior tag
tudja vki, pontosan mennyit vesz le egy bank külföldre való átutalás esetén?
-
BLiNk3r
senior tag
Egy adott országon belül jól működhet, ott ugye minimális az átutalás költsége. De ez a Magyarországról Németországba (és persze más országokba) átutalással dolog sajnos túl drága, ahogy a Western Union is.
Kár, hogy itt paypal sincs, az pl. sokmindent megkönnyítene.
Ha nagyon átutalással akarod, akkor meg az a legegyszerűbb, hogy megkéred egy kint dolgozó ismerősödet, hogy utalja át ő a pénzt, te meg átutalod az ő itteni bankszámlájára. Persze csak ha van ilyen ismerős... -
gregorik
senior tag
jár vki mostanában Németo-ban, aki segítene? lenne egy rakás ebayes átutalásom..
mondjuk eredeti játék/zenei cd-vel díjaznám. -
gregorik
senior tag
deutsche freundschaft?..
-
PEPE85
senior tag
Nem olvastam végig a topic-ot, sorry. Én rendszeresen rendelek Ebay-ről Amerikából. Az a legjobb, ha olyan embertől veszel, akiről már mondtak legalább 10-15 jó dolgot. Paypal, bidpay felejtős, legalább annyira mint a Cashiers Check és Money Order. Kishazánkban azt sem tudják mik ezek. Maradt a Western Union ami akármekorra összegről is legyen szó 2000Ft fölött van valamivel. Nem olcsó, de ennél jobb nem igazán van. Másik lehetőség, ha az eladó elfogad borítékban küldött USD-t. Akkor EMS-el kell küldeni és akkor tuti nem veszik el.
Mielőtt valaki megkérdezni miket szoktam rendelni azt nem szeretném leírni. Lényeg, hogy olyan dolgokat, amiket nem lehet itthon kapni.Watch 4k movies with Netflix :)
-
zfarkas
senior tag
UP!
Raw Dark Pure
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Ritka LAMER kezdő vok az E-bay-ezők között,és lenne 1 egyszerű kérdésem: Biztonságos regisztrálni? Azért kérdezem,emrt ha nem veszek semmitse,nem akarom,hgoy küldjenek xy idő után xy összeg befizetéséről szóló csekket. Azért érdekel most ez az E-bay,mert találtam rajta 1 eladó játékot,amit már hetek óta vadászok és Angliában van,bontatlanul,jelenelg 1800Ft-on áll a licit és kb 500Ft-ból elküldi Légi Postán,és nem csak Paypal-t fogad el,stb,szóval zsír üzlet -
Overlocker
veterán
UP!
Abszólút kezdő vagyok az ebayhez segítsetek,please!! -
Overlocker
veterán
UP!
-
válasz Overlocker #34 üzenetére
Mit, hol akarsz venni? EUból vagy tengerentúlról? Angolul tudsz?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Overlocker
veterán
UP
-
Overlocker
veterán
UP!
-
válasz Overlocker #37 üzenetére
én se értek egy szót se németül, de angolul eddig tudott mindenki akivel üzleteltem
-
Átalában utalással fizetek, ennek az ára kb 2500 ft, a postaköltség változó. De eddig korrekt volt mindenki.Igaz, egy vinyóm már meghalt szállítás közben
-
Blackmate
senior tag
válasz Overlocker #42 üzenetére
Nem, nagyon sok cég is hirdeti magát az ebayen.
-
Overlocker
veterán
Ha vmi az értékénél gyanúsan olcsóbb azok kamuk?
-
válasz Overlocker #44 üzenetére
Az eladóval kell rendezni a pénzt.
-
válasz Overlocker #45 üzenetére
Nem kamu, csak alacsony kikiáltási árat adnak meg, remlélve hogy jól felverik majd az árat.
-
Thulcandra
senior tag
Vám hogy intéződik? Haver multkor rendelt egy DVD gyüjteményt amcsiktól, jött neki a papír hogy pesten veheti át a csomagot pár ezer forint vám kifizetése után...
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
válasz Thulcandra #48 üzenetére
Csak a tengerentúlról érkezett csomagokat kell elvámoltatni. Ha rá tudod beszélni az eladót, hogy ajándékként (magánszemély) vagy termékmintaként (cég) küldje, akkor elvileg vámmentes.
-
Boolash
aktív tag
Tehát ha mindent jól értek akkor:
1. regisztrálom magam--(ehhez kell pl bankkártya??vagy ilyesmi)
2.kikeresem cuccot amit akarok
3.írok egy mailt az eladónak, hogy mi ez, meg hogy mennyit adok érte...de akkor minek a licit?? Vagy hogy is van ez???
4.az eladós elküldi nekem póstán amiért és póstaköltséget fizetek a súlytól föggően (ha az áru nem tengerentúli)
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen