-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
spleenszuru #187982 üzenetére
Én elégedett vagyok a Pro-val, olyannyira, hogy még egy lemezmeghajtót is vettem hozzá. Az, hogy ismét van 3 év gari a gépemen, megnyugtató. Most az Outlawst tolom, 60 fps-sel és marha szép grafikával, gyakorlatilag rezzenéstelenül fut a játék.
Minimálisan hangosabb, mint a PS5-volt, de így is halk, kicsit se zavaró.Első nap vettem a PS5-t is, a Pro-t is, az egyiket 185 ezerért, a másikat 330-ért. Közte négy év.
Ha valakinek nem számít a 200 ezres differencia, az eladott PS5 és a Pro között, vegye nyugodtan, nem fog rosszul járni. Ha valakinek számít 200 ezer forint, akkor ne siessen a váltással, mert csodát azért nem fog látni.W | W | H | W | W | W | H
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Én elégedett vagyok vele. Azoknál a játékoknál, amiknek jól sikerült a pro patch-e, azoknál látványos a különbség. Nyilván nincs generációs ugrás, de én örülök hogy váltottam, azt kaptam amit vártam.
Azt is megerősítem, hogy hangosabb és jobban is melegszik mint az alap PS5. Meglepődtem, hogy mennyire meleg levegőt fúj ki.
-
bexinho23
őstag
válasz
Megjelenéskor vettem a PS5-öt, a Pro-ra váltás pedig év elején történt meg. Elégedett volna az alap verzióval, mai napig használnám, viszont amiért váltottam:
- A jótállás fontos számomra, ezért nyugodtabb vagyok, ha a műszaki termékeimre még van érvényben garancia.
- A bolti árakat tekintve a Slim és a Pro között átlagosan 100 ezer Ft a különbség. Slim-re váltással csak új garanciát kaptam volna "minusz" lemezmeghajtó. A generáció második felében prioritási sorrendben a Pro lesz előrébb, így ha valamelyik játék rosszul fut majd rajta, az biztosan a Slim-en sem lesz jobb. Fordított felállásra viszont kicsi az esély.
- A PS5 lemezmeghajtójában jó esetben 6-7 lemez fordulhatott meg nálam, de az utóbbi 2 évben már egyáltalán nem használtam lemezt. Így számomra teljesen szükségtelenné vált a lemezmeghajtó jelenléte.
- Mivel sehol nem láttam vásárláskor gyári talpat a Pro-hoz (ráadásul 15 ezret sokallom is érte), így tartottam a fektetett elhelyezéstől a helyhiány és az esztétika miatt, de meglepően jól beleillik a szoba képébe.
- Játékok során érdemi különbséget nem vettem észre, bár ez csak 2-3 játékot jelent. Jedi Survivor quality-ben 30fps (oled-en használhatatlan), így maradt a performance, Cities Skylines viszont érezhetően folyamatosabb, talán még megakadással sem találkoztam.
- A zajszintet tekintve ugyanolyan halk mint az alap verzió.
Ha PS5-öm, vagy még inkább PS5 Slim-em lenne érvényes jótállással, most biztosan nem váltanék.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz
Én eddig csak a Callisto Protocol-t próbáltam, de ennél óriási a különbség a PS5 és a Pro között. 60fps full RT,brutálisan néz ki.
Én előzetesen arra tippeltem, hogy PS5 quality mode 60fps-sel, és jobb ray tracinggel lesz a pro verzió majd minden játékból, ez a Callistonál eddig be is jött.Azt érdemes még mérlegelni, hogy a játékokat eddig csak patchel(get)ték a Pro teljesíményéhez, az igazi különbségek majd a jövőben megjelenő játékokban lesznek, amiket már kifejezetten a Pro-ra is fejlesztenek.
Zajszintre nekem ugyanaz, az alapgépnek sem volt semmi hangja (megjelenés óta megvolt) és ennek sincs. Én összességében nagyon elégedett vagyok vele.
A kontrollerrel való célzás megtanulása nekem kb. egy évet vett igénybe, de ez nagyban függ attól, hogy mennyit játszol. Én átlagosan kb. napi egy órát.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Peace
nagyúr
Valaki használ rendszeresen PS5 kontrollert PC-vel vezeték nélkül? Van már rá atomstabil megoldás? Mondjuk hivatalos Sony dongle vagy olyan BT kütyü, amivel nem dobálja el néha 1-2 sec-re?
-
S e t h
nagyúr
válasz
A ps5 halkabb, én ennyi lényegi különbséget látok.(hallok)
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
JanR
addikt
válasz
Idő kell hozzá, meg gyakorlás. Anno én is retek béna voltam joystick-al, dr meg lehet szokni, pedig a PC-zést nem engedtem el a PS mellett. Minden singleplayer játékot PS-en játszom, PC-n csak a kompetitív megy (meg a meló
).
Szóval meg lehet szokni és utána nagyon fogod szeretni!
-
GEIL
addikt
válasz
-=Jam=- #187988 üzenetére
Na ez tényleg jó árban van, paramétereiben és tudásban ott van mint a márkásabb modellek, de majd az idő igazolja hogy nem hátrány-e a "kisebb név".
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
válasz
KisZozó #187890 üzenetére
PS5-öm nekem is lemezmeghajtós.....hát amikor először meghallottam ahogy tekeri a lemezeket, hát a fejemet fogtam. Másik szobában csukott ajtónál is hallottuk ahogy búg telepités közben.....szerencsére telepités után már a játékhoz csak megpörgeti a lemezt és el is hallgat.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Raga
senior tag
válasz
A megtanulni célozni kontival alapján azt feltételezem hogy warzone fortnite esetleg r6 miatt kellene….nos fentiek bármelyikéhez vagy ezekhez hasonló jelenleg futó mutiplayer lövöldéhez teljesen felesleges a pro bőven bőven elég a sima ps5….sőt tovább megyek warzone és fortnite játszható egerrel ps-en mivel támogatott
-
GEIL
addikt
válasz
soultrapp #187968 üzenetére
olyat vegyél (ajándékba megfőleg), ami gyárilag hűtőbordás és a dobozán vagy leirásban szerepel hogy "PS5" stb stb.
pl:
MSI SPATIUM M480 PCIe 4.0 M.2
Samsung 980 PCIe 4.0 M.2
KINGSTON FURY Renegade PCIe 4.0 M.2
Egyszer rá kell szánni 38-45 ezret a 25-28 ezer helyett és nem lesz gond. (1Tb)
De ezekből a 2 Tb-os modellek is már kifoghatók 65-68 ezernél olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
Lehet korai a kérdés, de PS5 PRO tulajok: elégedettek vagytok végül?
Láttok annyi pozitív változást, ami elég ok lehet a cserére?Az új vga-k árait nézve, lehet jobb lesz inkább pro-t venni, és megtanulni célozni kontival...
Malaka!
-
tl-x
őstag
Végre megvan a Spigen tok:
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Srácok, miért nem lehet még kapni fekete gyári oldal lapokat a PRO géphez?
Pedig most nyomott egy fekete kollekciós promóciót a Sony… -
soultrapp
senior tag
Hello!
A gyári ssd mellé szeretnék egy ilyen ssd-t venni ajándékba!
Ez jó lehet?
Valaki próbálta már?
Ha esetleg nem jó,akkor milyet ajánlanátok??
S.o.s-be kellene. -
Wesder
félisten
-
Cipas
csendes tag
-
kzolee216
senior tag
válasz
kzolee216 #186530 üzenetére
Újratelepítettem a csökkentet módban a rendszert pendrive-ról decemberben, viszont ahogy látom az eseménynaplót kaptam újra egy ce-108262-9 hibát. Ezzel lehet már menni garanciális cserére vagy még gyűjtsek párat? Most ugye így új rendszerrel csak egy darab van a naplóban viszont idén jár le a garancia a gépemről és ha valóban ez hw hiba akkor lejárta előtt cseréltetném. A jelenség eddig Returnal alatt produkálta. Kikapcsol a gép játék alatt, amit alig lehet visszakapcsolni. Kell vagy fél perc mire magához tér.
-
VTom
veterán
válasz
vodrosjozsi #187944 üzenetére
Nem, persze. Amit hozzáadsz a könyvtáradhoz, azt addig tudod használni, amíg van aktív előfizetésed. Ha tartasz közben egy év szünetet, de utána megint előfizetsz, akkor újra tudsz velük játszani.
-
VTom
veterán
Én játszottam több ingyen játékkal is, és van ami el van raktva későbbre, nekem ezzel nincs bajom, úgyhogy számomra megérte a havi 2 ezret. Az irány nyilván nekem sem tetszik, hogy eddig 33 ezret fizettem az extáért egy évre, amiért járt a katalógus egy rakás olyan játékkal, ami érdekel, most meg nulla kedvezményt kapok..
-
-=Jam=-
őstag
válasz
Fox Mulder #187955 üzenetére
Hogy ne tudd módosítani a mentést pl. Nem lehet megtenni a PS5-ös játékok esetében.
-
-
Cipas
csendes tag
válasz
Wesder #187934 üzenetére
Sajnos ezt inkább magyar mentalitásnak nevezzük,nem elég az eladás, több és több haszon kell..
Osztrák és német boltban olcsóbb volt, pedig ott is volt infláció
Nyilván abban is van valami hogy gyengül a forint, de a ps 5 alapgép idején nem gyengült annyit számítások alapján, hogy a 150k digitális gépet, adták 230ért, az több mint 30% -os emelkedés, negyed év leforgása alatt -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Fox Mulder #187952 üzenetére
Az ötlet jó lenne, de visszaélésekre adna lehetőséget.
-
Nekem is megvoltak 2 év után is, jelenleg 7 hónapnál vagyok de szerintem még mindig megvan minden.
Ettől eltekintve ha ezt megléphetik akkor illene nekik egy olyan lehetőséget biztosítani, hogy PC-ről belépve a PSN fiókomba lementhessem az adataim, mentéseim és magam tároljam ha netán szükségem lenne rá a jövőben.
-
-
válasz
l.skywalker #187949 üzenetére
Nyilván igen, de azért el lehet lenni nélküle is. Főleg ha nem multizol, mert ahhoz viszont tényleg kell.
-
l.skywalker
félisten
fú, akkor ezek szerint a Sony azt akarja, hogy mindig legyen Plusom?
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
_drk
addikt
Én buktam a mentéseket kb másfél év után.
-
F-ECT$
titán
válasz
Rigormortiis #187943 üzenetére
Ez csak "mák", elvileg fél év után már nem reklamálhatsz, bár nem olvastam el a teljes szabályozást.
vodrosjozsi: azok nem fognak.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
arty
veterán
ez csak pletyka, amit LEHET h a sony terjeszt
mindenesetre SEHOL nem írják (sony), hogy félév után kivégzik a túszaikat..... redditen van akinek 2-3 év után is megvolt a mentése, amikor újra előfizetett
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
ps3-4-en lehetett usb-re menteni a játékállásokat, most letiltotta a sony és pénzt kér, hogy VALAMI mentésed lehessen. ráadásul a felhőben EGY mentésed van, ha azt bukod, vége.... (nincs előző meg előző előtti állapotod vs usb)
KETTŐ játéknak örültem idén a plusban, de csak egyet játszottam, de ezek akcióban olcsóbbak lettek volna vagy lemezen akár
a multi le van tiltva alapból, csak ha fizetsz, akkor engedélyezik
bizonyos kedvezmények se jártnak neked, ha nem vagy pluszos
én is SZOKTAM fizetni váltságdíjat a túszulejtett featurékért, de a "jobban jártam" értelmezhetetlen: ps3-on a psn deal IS lehetett, mert akkor az vette, aki AKARTA, nem volt kényszer, mérlegelhetted a megvételt.... és persze, zavart ez már akkor is, amikor évente 12-13 ezret fizettem, de mostanra ennek duplájába került a plusz, miközben a havi játékok LÉNYEGESEN szarabbak (ez persze szubjektív, valójában az van h általánosságban estem ki a játékipar látómezejáből, természetes h ez psnpluson is visszaüt)
.... nem véletlen nem értékalapon adja a sony az előfizut, hanem fegyvert fog a multizós fejekhez
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
VTom
veterán
válasz
l.skywalker #187936 üzenetére
Igen. Annyi, hogy ha nem újítod meg az előfizetésed, akkor fél év után törlődnek a mentések a felhőből.
-
-
itldj
aktív tag
válasz
l.skywalker #187936 üzenetére
Persze, külön tudod csak letörölni a mentéseket a gépen, ha csak a játékot törlöd minden megamarad.
A kimásolás annyiban problémás, hogy a PS4 mentéseket ki lehet menteni pendrivera, de a PS5 mentéseket csak teljes rendszer backuppal lehet átvinni offlány. -
l.skywalker
félisten
Nekem még új kicsit a környezet. Akkor a mentések felhős szinkronizálásához mindenképp kell Plus, egyébként csak manuálisan lehet őket a konzolról kimásolni? De gondolom a mentéseket a konzol bármeddig tárolja ugye? Nem csak addig amíg a játék a gépen van... értem úgy, hogy ha uninstallálom, akkor a mentés megmarad?
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
_drk
addikt
válasz
F-ECT$ #187927 üzenetére
De valami biztos van. Ha atviszek egy játékot az arany, vagy a nehezebb illetve ritka dolgok még arany vagy ezüst. Ugye ez mennyiségben is látszik.
Van olyan játék pl a Soma, hogy chapterenként adott egy bronzt. Nem nehéz és rövid játék tehát logikus.Na a chernobylite meg egyből ezüstöket dobál.
-
arty
veterán
válasz
ProEvoFan #187806 üzenetére
ameddig a vásárlók ugy veszik a plust, mint a fentanilt a zombik, telibe fogod kapni amit "megérdemlünk"
(nekem is lejárt a cucc decemberben, eszem ágában nincs teliárat fizetni a havi büntiért, csak mert konzolon multiznék...)
#187814 VTom
jah, jobban jártál, mert elköltöttél 26ezret a "semmire"(bocsánat, a tiltott szolgáltatások engedélyezésére)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
vodrosjozsi #187929 üzenetére
185 ezer volt az előrendelés. Később pedig hivatalosan is drágult, nálunk meg még jobban.
-
F-ECT$
titán
Mármint, hogy bronz, ezüst, arany? Nem igazán. Inkább csak ilyen megszokás van, pl a sztoriban a kisebb mérföldkövek bronz, a nagyobbak ezüst, a játék vége meg arany szokott lenni, de ez se mindig igaz.
Néha egy bronz trófea nehezebb, mint egy arany.
Platina sincs mindig, hiába van meg az összes trófea.
Sőt sokszor van az, hogy a platinához csak az alap játék trófeái kellenek, nem is az összes. A dlc-k trófeái meg szinte sosem kellenek a platinához.
Dive ever, work never.
-
_drk
addikt
A trófeák közötti különbség amúgy jelent bármit is?
-
válasz
Darth_Revan #187923 üzenetére
PS4-es játékokra nem érvényes ez a beállítás, azoknál nincs VRR, de van pár PS5-ös cím is, ami kivételi listán van.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Az az opció hogy nem támogatott játékoknál is bekapcsolja a VRR-t mennyire működőképes a gyakorlatban ? Alapból támogatott vrr játékoknál megy a vrr (Astro, COD MWIII, Borderlands 3), de régi, nem támogatott játékoknál (Sims 4, Battlefield Hardline) nem kapcsol be, hiába kapcsolom be azt az opciot.[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
válasz
Szoke1982 #187918 üzenetére
A 3 éves digitalt én kereken 100 ezer forintért adtam el doboz nélkül decemberben. Lehet, hogy valamivel fölötte is sikerült volna, de a Hardveraprón nem álltak sorban érte, máshol nem akartam most meghirdetni, így kb. egy hét után elfogadtam egy ilyen ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
-
Szoke1982
senior tag
The Blood of Dawnwalker — Cinematic Trailer & Gameplay Teaser [link]
[ Szerkesztve ]
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Most néztem feljebb ment az mm oldalán a pro ára!!
Ez lesz az új ár?
Tudtok valami infót erről?
Köszi előre is! -
Wesder
félisten
válasz
vodrosjozsi #187904 üzenetére
Adtak neki esélyt. Egy F2P játék vagy sikeres az első pár szezon után, vagy nagyon hamar a kukában végzi.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
miami
tag
válasz
vodrosjozsi #187901 üzenetére
Így van ahogy PTM írta, le fogják lőni a szezon végén. Csak az tud vele játszani aki már korábban "megvette". Új játékos már nem tudja elérni a store-ban
-
_drk
addikt
Feladtam a Metaphor Refantazio -t.
Ezen a ponton abszolút nem is értem, hogy lehet ez a játék ennyire magasra értékelve.
Az biztos, hogy mostantól nagyon utána nézek minden jprg-nek, mert teljesen szavahihetetlenek a review-ok. Kb mint az anime fanoknák, hogy teljesen mindegy mi, megnézzük és szeretjük kivéve a shounen-eket.
Kezdjük ott, hogyha már ez egy játék akkor mint játékmenet nagyon gyenge és csúnya is. Nagyon levagy korlátozva, hova mész, mitcsinálsz, RPG-nek is siralmas, mert így beszélgetsz, de döntések alig vannak. A Dungeon-ok úgy néznek ki mint 20 éve a Morrovind.
Egyedül a körökre osztott harc jó benne. De az is kimerül egy idő után annyiban, hogy az ellenfelek immunisak/semleges/gyenge valamilyen támadás ellen. Első sörben tolsz rá mindent aztán meglátod mivan. Aztán jön a fekete leves, hogy sima harcokat megnyered tök könnyen majd rád dob olyan ellenségeket amik első körben kinyírnak és ez így váltakozva megy. Ami még jó lenne, hogy megnézed a különböző erőket benne, de a farmolás az szín tiszta munka.
A sztorit ha már ennyi időt rászántam direkt megnéztem, mi az ördög folyik itt. Hát ebbe semmi kiemelkedő nincs. ! Nem azt mondom, van benne 1-2 jó karakter, meg 1-2 jó sztori elem, csakhogy ez a játéknak nagyon kevés része.A játék fele direkt el van titkolva, hogy a csavarral később jöjjön a húha
Nem ajánlom ezt a játékot csak a nagyon elvakult JRPG fanoknak és persze Persona rajongóknak. -
Elderath
őstag
Kingdom Come: Deliverance II | Console Graphics/Optimization Comparison Preview
1 hónappal megjelenés előtt is elég jó állapotban van már és a build valószínű még régebbi
[ Szerkesztve ]
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
PTM
aktív tag
válasz
vodrosjozsi #187904 üzenetére
Annyira kevesen játszották gondolom, hogy frissítések és marketingelés helyett inkább így döntöttek. De csak tipp, én egyáltalán nem ismertem ezt a játékot.
-
PTM
aktív tag
válasz
vodrosjozsi #187901 üzenetére
Épp most hallgattam egy podcastben, hogy júniusban lekapcsolják a szervereket. Wikipedia írta, hogy már nem lehet újonnan letölteni. Ez decemberi hír.
-
vodrosjozsi
addikt
Mi történt az Xdefiant-al?
Még mielőtt néztem volna konzolt akkor gondoltam de jó ingyenes battle royal ráadásul az Ubitól. Karácsony után vettem egy ps5öt és most nincs fent store-ban. Nálam van a kaki vagy ők kakiltak be?Samsung Galaxy A35
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Nyugatinál Playstation 5 digitális/lemezes/ pro + 2 év garancia + beszámítok
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- ELKELT - Steam Deck LCD 256 GB
- Nintendo Switch OLED 19.0.1. Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
- Ps4 Játékok Hamarosan Érkeznek.....