Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
sToOrm01umbb #4700 üzenetére
Létezik még olyan hogy területi üzletkötő? Lehet azzal kéne felvenned a kapcsolatot,lehet hogy ő hamarabb beszerezné a dokumentumot. Lépcsőházakban régebben ki volt rakva az elérhetőségük. Egy két utcával odébb érdemes lenne megnézni,ahol van szolgáltatás.
-
sToOrm01umbb
csendes tag
válasz
arcitec #4694 üzenetére
Igen, ez így menne normális esetben, lehet félreérthető volt ,ahogy fogalmaztam, de a problémám az ,hogy megakadt a folyamat ott ,hogy ezt a dokumentumot kitöltöm, ugyanis nem tudom letölteni, a support pedig 3 megkeresés után se volt hajlandó elküldeni nekem emailben, vagy kijavítani az url-t.
Gyakorlatilag befagyott a folyamat ennél a résznél. -
Luna73
tag
Szaisztok ezt a Selfcare alkalmazást merre találom? Boxom nincs. -
Kis Norbert
csendes tag
válasz
zsolti72837 #4611 üzenetére
Írtam levelet nekik, hogy a Family csomagban teljeskörű Net4+ Streaming van vagy csak a fapados változat? Ma hívott egy ügyintéző az One-tól, aki sajnálattal arról tájékoztatot, hogy az Rtl-lel meg tudtak egyezni a Prémium ügyében, de a Network4-el nem. Ők csak fapados verziót biztosítanak a streaming platformjukhoz a One csomagokban, így az új Familyben is. Ha valaki teljeskörű hozzaférést akar, akkor annak külön 2990 ft-ért elő kell fizetni a Network 4-nél is.
-
cocka
veterán
Látom, lényegében ex-digi otthoni szolgáltatásokra is át lehetne nevezni ezt a topic-ot.
Nem is tudom merjek-e bármit is írni ex-vodásként úgy, hogy utána ne jöjjön kapásból 3-4 más témájú és persze digis hozzászólás.Na tehát One TV... mostanában érdekes a felvételek visszajátszása... vagy csak második, harmadik próbálkozásra hajlandó elindulni vagy egyáltalán nem.
[ Szerkesztve ]
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
sToOrm01umbb #4693 üzenetére
Én annó hasonlóan jártam. Akkor csinálták itt a lakótelepen a digi hálózatot. Minden utcában ástak,aztán csend. Pár hónapra rá ellepték a telepet a digis autók,de a mi lépcsőházunkhoz valahogy nem akartak ideérni. Egyik nap a szomszéd lépcsőháznál voltak. Elkaptam az egyik szerelőt,megkérdeztem hozzánk mikor jönnek. Megadta az üzletkötő telefonszámát mert a mi lépcsőházunk kimaradt. Felhívtam kiderült hogy ők pár hónapja keresték a házmestert,de nem jártak sikerrel. Mondtam hogy azért nem mert a régi elköltözött,új meg nincs😡
Küldött nekem egy nyomtatványt,amivel végig mentem a 20 lakáson,és aláirattam a lakókkal hogy behúzhassák a kábeleket a lépcsőházba.
Visszaküldtem az embernek,és így lett pár hónappal késöbb diginetem[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz
sToOrm01umbb #4693 üzenetére
Kitöltitek a kinyomtatott pdf-et a házmesterrel és beviszed személyesen. Nem várnék
ha már a kezedben a papír! Szerintem.Oszt helyben meg is mondják fél/vagy 1 év mire elkészül...
[ Szerkesztve ]
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
Járt már más is úgy ,hogy megrendelte a szolgáltatást (internet), kijött a technikus és végül nem tudta bekötni mert a házba nincs behúzva a szolgáltató?
XIV-be költöztem, és sajnos a házban évtizedek óta dominál a hvr-telecom-nak nevezett túlárazott rettenet, alternatívaként megtudtam rendelni a one-tól hogy kössenek be gigabit-et... nincs behúzva a házba, oké.
Technikus mondta ,hogy ő ezt most bejelenti mert ez "beruházásnak számít" (társasházról van szó), és majd kapok 1 nyomtatványt amit ki kell tölteni közös képviselő adataival, 2 hete kaptam 1 linket emailben, ahonnan le lehetne tölteni ezt a "BHF_Hazengedely_nyilatkozat.pdf" fájlt ( https://www.one.hu/documents/BHF_Hazengedely_nyilatkozat.pdf ), természetesen vagy hibás az elérési út, vagy fel sincs töltve.
3x telefonáltam, ebből 1x végig kapcsoltak vagy 3-4 szinten ahol a végén közölték ,hogy akkor most a beruházási osztály kiküldi nekem ezt a dokumentumot, azóta eltelt 3-4 munkanap és nem kaptam semmit, és szerintem nem is fogok.
Kezdek kifogyni az ötletekből, valaki járt már hasonlóan? Mit tudok ezzel kezdeni?
Előre is köszönöm! -
zoli62
addikt
válasz
MadMancs #4689 üzenetére
Koaxon a 40 Mbs felfelé elég karcsú. Én képet nem mellékeltem, mert még se optikai se koaxos internetem nincsen, csak érdeklődöm. Nálam mindkettő elérhető, de az optikai szálat még be kellene húzni. Az se mindegy, hogy az ONt mint router mennyivel van jobban lebutítva mint router, mint a koaxos 1000-es internethez adott Arris.
-
Valami zavar van az űrben.
FTTH esetén 300 a garantált LE, 720 a kínált LE, és 1000 a maximum LE. 300 a maximum FEL (gyakorlatban 320 szokott lenni), 270 a kínált FEL, és 75 a garantált FEL.
Koaxon maximális sebesség 1000 LE és 40 FEL. (garantalt és kínált sebességet nem itt nem tudom fejből).
Kép alapján koax netet látunk tehát a sebesség rendben van.
Voda, digi, one biztos nem ígért neked garantált 300at fel. Telekomnak van 1000/1000 és 2000/1000 es csomagja, ők talán igerhettek ilyet neked.
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
Az 1000-es optikai internethez milyen ONT eszközt ad most a One?
-
-
válasz
johnny82 #4679 üzenetére
Nekünk tv, internet és egy korlátlan xxl szim kártya van és így van 20 % kedvezmény, a mobil telefonok nem tartoznak bele mert az flottás és kedvezményes, és határozatlan ideig vagy visszavonásig érvényes. Még a Yettelt néztem, ott az otthoni szolgáltatás 11000 ft egy beltéri modem szimkártyával és egy tévé modem és egy app amiről az összes film elérhető. Nem fizetném a stream csatornákat, a modemet vihetnénk a telekre és ott is elérhető lenne minden, csak ott meg a telefon előfizetés lenne drágább. A flottás mobilunk korlátlan beszélgetés és 27 gb net 6000 ft. De majd meglátom hogy az idei emelés mit hoz, újratervezés és lehet hogy váltunk mert minden lejárt és lejár.
Yettel fórum van itt az oldalon? Kiváncsi lennék más véleményére is addig mert a szomszéd jókat mondot róla.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Próbáld még ki 6100-as jelsebességgel is.
Ezt az értéket nem hasból találtam ki. A saját boxommal teljes kereséssel megtalált adók ezt az értéket kapták (egészen pontosan 6111-et - hasonló jelenséget láttam már a múltban is a Digi idejében, amikor a 6900 sem volt pontosan 6900-as érték némelyik eszközzel. Nem tudom, mi okozza...?)
De ismétlem, én exDigi FTTH területen vagyok és itt DVB-C kábeltévé van.[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz
gulyasa #4638 üzenetére
Kézi kereséssel nem talált semmit a 410 MHz-en.
LG TV, amikor kézzel akartam lekerestetni a 410 000 kHz-t, a 6900 kS/s és 64 QAM értékeket, a TV kiírta, hogy jelerősség 100%, jelszint 100%, lefutott a keresés, de végül nem talált semmit. "0 csatorna hozzáadva"
Egyelőre jegelem, eljöttem szüleimtől, majd legközelebb folytatom.
-
Faby
senior tag
válasz
kabelmania27 #4668 üzenetére
Kösz, megnéztem, az IN-be megy a bejövő, és fixek a csatlakozók is.
A modem bridge módban van, saját router van mögötte. -
iggi44
újonc
válasz
kabelmania27 #4581 üzenetére
Köszönöm
!
Ma felhívjuk őket.
Teljesen megfelel a hibrid üzemmód hogy a szolgáltatói egyben a modem és router.
Nekem csak annyi kellene távolról legyen elérhető ipv4 WAN címmel, és lehessen belső hálózati címre portot nyitni.[ Szerkesztve ]
-
Ennek a sávos 20-30%-os kedvezménynek van határideje? Vagy folyamatosan érvényes marad pl 5 évig is szerződékötés után, amíg meg nem szüntetik? Mert ex digisként és 2 előfietéses ex vodásként csak azt számolom, hogy a legjobb az lenne számomra, ha kérném az otthoni family csomagot +2 boxxal vagy CI modullal (13000) és kérnék 2 maxi mobil előfizetést (2×14000), így elérném a 41K havidíjat, ami 30% kedvezménnyel 28700 lenne.
Van ennél jobb más szolgáltatónál? Korlátlan beszéd kell, korlátlan netre éppen nem lenne szükségem, de a jelenlegi 6 GB már kevésnek bizonyul. Így meg lenne online tv és rtl+ is.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz
xDiESEL92 #4674 üzenetére
Általában az elveszett csomagok százalékos aránya 1-5% között mozog, de ez a szám változhat a hálózati feltételektől és a hardver minőségétől függően.
Bár találtam ennél szigorúbb értékelést is. Ha nem okoz gondot a használatban, akkor nincs jelentősége, mint számadatnak. -
-
kezo0
addikt
Ma bekapcsoláskor mélyről indult a OneTV box, hosszú másodpercekig a szürke Vodafone bootloader képernyő fogadott, és csak egy jó idő elteltével jelent meg a One logo. Ilyet akkor szokott csinálni a box, amikor valamilyen frissítést kap – de legnagyobb csalódásomra minden változatlan maradt.
Vajon nem is akarják, vagy csak simán nem tudják megoldani, hogy a box EPG-jében is látszódjon, hogy melyik műsor van felvételre előjegyezve? Ez a feature hetekkel ezelőtt bekerült az appokba és a böngészős felületbe is.[ Szerkesztve ]
-
-
Johnzy
tag
Köszönöm, de a kérdés arra irányult, hogy van-e illetve kérhető-e olyan OTT-s Box, ami csak és kizárólag hálózaton kapja a műsort. Ha nincs/nem kérhető ilyen akkor a Koax-os box megy-e koax nélkül vagy sem. De a kommenteket olvasva koax nélkül nem megy...
Viszont az első kérdés, az OTT-s még mindig nyitott... -
kabelmania27
Topikgazda
Köszi az infókat, rendben vannak az értékek, a modemnél egy 3dB-s csillapító van, hogy 10 alatt legyenek a letöltési értékek, rendben van a bejövő jelerősség, ellenőrizd, hogy az osztónál és a modemnél nem lazultak-e ki az F csatlakozók és az osztónál a lakásba bejövő kábel van-e az in bemenetben. Amennyiben a modem oldalán nem találod az üzemmódváltást 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Z_A_P
addikt
válasz
Intruder2k5 #4664 üzenetére
Diginel az sincs, talán pár extra fizetős csatorna esetében kellett volna, de az alap 1xx csatorna esetén nem kell. Nincs most sem, épp nézem is tv - t
De még mindig 100x jobb mint a box.[ Szerkesztve ]
-
-
l1k3_1t
tag
Még mindig megvan:
ex-DigiNET Aktív 50 - 50GB adat - mobilinternet (újonan nem kapható) - jelenlegi díja: havi bruttó 2490 forint
Max 12 mbit/s sebesség és maximum csak 4G hálózatot használja
Bár a DIGI mobilhálózat mint önálló hálózat (legalább is a bázisállomásuk) megszünt, de az ex-Digi core hálózata továbbra is működik. Csak Magyarországon használható a One hálózatán ún. Belföldi Roamingon használható (legalább is ezzel a csomaggal, ahol van telefonhívásra lehetőséget adó csomag valaki birtokában az exDigi által, az a bizonyos exDigi Mobil előfizetés akár külföldön is használható mobiladat lebonyolításához is).
Jelenlévő csomag csak mobiladatra használható, nincs telefonálási lehetőség. Egyenlőre nem igértek annak a meglévő exDigi megtartott tariffák megszüntetését.[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok!
most néztem nem megy a telefonon a Digionline app, ezen lehetett digi tv-t nezni. Nincs hozzá frissítés.
"nem sikerült letolteni adatokat"/"hibás adatok érkeztek a szervertől" hibát dob.
Másnak is így van?[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
Nem teljesen ide tartozik de kaptam egy j ZTE modmemet (exDigis területen).
A LAN4 portba van egy PC dugva, illetve a WIFI-n csatlakozik a modemhez egy TV.
Az a problémám hogy a Jellyfin app nem látja a gépen futó servert, és nem is tudok hozzá csatlakozni.
Arrról dereng halvány emlék hogy régen a LAN portok el voltak szeparálva a digis modemekben, lehet most is ez a gond? Ugyanabban az IP tartományban van a két eszköz.
192.168.1.29 a TV és 192.168.1.31 a PC.Ha nem a fentebb említett probléma,akkor mi lehet szerintetek? (van amugy Jelly topik a PH-n nem nagyon találtam.)
-
Faby
senior tag
válasz
gulyasa #4638 üzenetére
A leírás szerintem ok, az alapján meglett minden csatorna úgy, és ott, ahol a boxon van, kivéve a helyi adó (Szolnok)
Esetleg olyan van benne, hogy a helyi adók csak a boxon jönnek, kártyával nem?Mindegy, elengedtem, egyelőre marad így, majd ha legközelebb jövök, akkor megint rápróbálok.
[ Szerkesztve ]
-
Faby
senior tag
válasz
kabelmania27 #4635 üzenetére
Huh, jó régit túrtál elő!
De egyébként valid, erről a helyről van szó.Most per pill egy négyes osztó (PCT 1000 4V) van, szerelők által telepítve:
A fekete CB megy a fekete PCT csatis kábel, ezen van egy 3 db szűrő.A le és feltöltés sztem rendben van:
[ Szerkesztve ]
-
zoli62
addikt
A gigabites koaxos internethez adott Arris modemek mennyire stabilak, és mennyire közelítik meg a névleges letöltési sávszélességet?
-
Narxis
nagyúr
Nem mertem kérni a cserét mert attól féltem szarabbra cserélik. ZTE-F618 van most, ennek annyi baja van, hogy bármilyen beállítást változtatsz rajta(wifi neve, jelszó vagy simán csak wifi lekapcsolása) azt egy áramszünet után elfelejti. Jobb a Huawei?
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
Sziasztok!
Aki Digi optikás netre újrakötötte a szerződést a One-al annak adnak új modemet?
-
MiZo1990
aktív tag
-
AMD94
kezdő
Sziasztok!
Tv és internetet csomagot szeretnék ,ezt a néztem ki.
[kép]
Most ez ,hogy is van 1 év hűségidő után marad a 10 990 ft os haví díj ? vagy 16 480 ft ra ugrik az eredeti ára ? -
Ennek mi köze lölőhöz? Költői kérdés, de a következő ilyen törölve lesz, nem politika topik!
Másrészt meg azért 2011 óta sok dolog változott, szóval lehetetlen is lett volna csak inflációval emelni. Pl. új adók lettek kivetve a telekommunikációs szolgáltatókra. Amúgy szerintem 2011-ben elég sok lehetett a 3000Ft, én 2017-ben szerződtem ennyiért a DIGI-hez, ami most 6880Ft.
-
Hmmz
aktív tag
Biztos hogy infláció mértékével nőtt az ár forintban? (nem)
Inflával kb 5k lett volna, köszönjük lölö[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
DVB-C-n 314kHz-en vannak a közszolgálati adók és 410kHz-en a helyi adó(k). Erre a két frekvenciára csinálj egy gyorskeresést.
Az exVoda rendszert nem ismerem, de a MiZo1990 kolléga által belinkelt régi Vodafone CI+ leírás nem biztos, hogy up-to-date - legalábbis a kezdő frekvenciát és a jelsebességet illetően...
-
Voice24
őstag
Hali!
Nem tudom, más mit tapasztal, de én úgy veszem észre, boxon keresztüli Onetv esetében a menü/főképernyő betöltése ismét nagyon lassú lett, és ezen az áramtalanítás sem segít. A csatornaváltás belassulását valamelyest orvosolja, de a főképernyő betöltését már nem. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
zoltaneger #4630 üzenetére
Üdv!
Hívd fel a 1270-es számot és kérd a fiók megszüntetését. -
Faby
senior tag
válasz
MiZo1990 #4633 üzenetére
Kösz, így már jó lett, bár a szolnoki TV így sincs meg.
A csatornakiosztás szerint aHelyi tévécsatornák csatornahelyei(3)
501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510,
511, 512, 513, 515, 516, 517, 518, 520, 522
de ilyen számú csatornák nincsenek egyáltalán, 455 EroXXX után 551 D1 TV jön.
Pedig régebben emlékszem, hogy volt. -
Faby
senior tag
Kis segítségre lenne szükségem.
Fél órája keresem, de nem találom, a régi Vodás topikban, hogy kellene a csatornakeresést indítanom, hogy ugyanolyan sorrendben találja meg a csatornákat a TV mediacarddal, mint amilyen sorrendben a boxon van.
(én ugyan egyéni sorrend párti vagyok, de szülők ragaszkodnak hozzá, hogy ugyanaz legyen mindkét szobában a csatornasorrend. Meg is értem)
Ha teljes keresést indítok, akkor talál 146 csatornát, teljesen más sorrendben, de néhány így is hiányzik, pl DunaWorldHD/M4Sport+HD, valamint a helyi (szolnoki) tv.
ExVoda hálózat Szolnokon, a TV egy LG 50LF652V. -
zoltaneger
junior tag
Sziasztok!
Neten keresztül egy feltöltőkártyát szerettem volna igényelni, minden adatomat megadtam és létrejött egy One fiók. Viszont a rendelést azt nem véglegesítettem, hanem töröltem. A fiók az megmaradt. Próbáltam törölni, de nem.látom hol kell elvégeznem. Valakinek van valami ötlete? -
-
gulyasa
őstag
Mielőtt ezt megteszitek, ne felejtsd el, az átszerződés után kötelező lesz a szolgáltatós beltéri vagy CI+ modul a tévébe. Vége lesz a beltéri nélküli kényelemnek.
Szerk.: Ja és ha csak TV Basic-re fizet elő (44 csatorna), ahhoz úgy tudom, nincs OneTV app hozzáférhetőség (=nem lehet online - mobilról vagy számítógépről - nézni a tévé csatornákat)
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Két lényeges tény:
- Aki exDigi-sként nem szerződik át a One-ra, annak nem elérhető a OneTV app. Csak az exDigi ügyfélkapuhoz férhet hozzá.
- Aki átszerződik a One-ra, az onnantól - elvileg - már nem számít exDigi-s ügyfélnek. Kap hozzáférést a One ügyfélkapuhoz, és a One Hungary apphoz is (a My Vodafone app utódja) és természetesen a OneTV-hez is
Tehát, ha anyukád valóban átszerződött, a szerződés megkötésekor létre kellett hogy hozzanak neki egy új One fiókot is, és azzal meg kellett kapnia az új belépési azonosító adatokat is.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
hey - anyukamnak digis elofizetese volt (tv+net+tel), amit ugye attereltek a onera. a neten a one oldalrol a digis ugyfelkapuval rendesen be tudok lepni. a onetv app viszont ugyanezzel a loginnal nem mukodik, mit kell tenni hogy az app login mukodjon?
[ Szerkesztve ]
-
nova001
senior tag
-
nova001
senior tag
sziasztok
korábban digis voltam. most szeretném nézni az euronewst de azt irja: nincs CI modul
+ info: dvbc a tv, nem használok set top boxot
köszi
-
samu74
addikt
Sziasztok! Szerintetek arra van megoldás hogy a one box(telekomos optika a terület) felkapcsolás után egyből az utoljára nézett tv csatorna jöjjön be és ne a box menüje? Idegesítő hogy lépegetni kell meg kattintani jobbra-balra leokézni vagy 2x ...
-
zsolti72837
addikt
válasz
Kis Norbert #4609 üzenetére
Értelek. Szerintem egy kérdést ez megérhet akkor feléjük.
Bár majd kivezetik a régi Vodásokat és Digiseket is lassan, akkor meg váltani kell ugye valahová. -
kovyhun
tag
válasz
Cs.Tibor #4482 üzenetére
Nekem sikerült az L csomagra 1200tf/hó-ért előfizetni, gondoltam ennyit megér.
Aztán kiderült hogy mégsem ér ennyit nekem, mert bár műszaki ember vagyok, de tévézéshez nem akarok alkalmazással bajlódni.
Nem értem miért nem készítenek egy "classic" verziót is, egy egyszerű hagyományos, sima csatornalistás felületet EPG-vel? -
Kis Norbert
csendes tag
válasz
zsolti72837 #4607 üzenetére
Nekem még régebbi Vodás csomagom van, de csak akkor szerződnék át Familyre ha teljeskörü Net4+-t adnának, nem pedig Fapadost.
-
kovyhun
tag
válasz
boborján2 #4570 üzenetére
Ezt én is megerősítem.
Évek óta használom én is így, mert a szolgáltatói routeren is meg kellett hagynom valami miatt a nat-ot. DMZ-ben mögötte a saját router az egész ház hálózatával, aktív p2p és az itt futó vpn szerverre is csatlakoznak be hálózatok az internet felől. -
zsolti72837
addikt
válasz
Kis Norbert #4601 üzenetére
Így van, jól látod. Mivel még nem kötöttem át hozzájuk így nem kérdeztem vissza rá. Ha van Family előfizetésed lehet, hogy egy megkeresést megérne ez neked.
-
Storms
őstag
Üdv!
1000-es otthoni netem van, eddig IPv4-el volt használva, teljesen jól is ment 950-970 Mbit/s volt a letöltés 40-45 Mbit/s a feltöltés, most átállítottak IPv6-ra és azóta pont a felével megy a sebessége 500/20 Mbit/s. Szerintük minden rendben van. Ha visszaállítanak IPv4-re olyankor mindig visszaáll a sebesség is 1000-esre.
Miért nem megy IPv6-al az 1000-es net?
-
-
Atis.....
csendes tag
válasz
Faterkam #4599 üzenetére
Vidéken túlterheltek a Telekom hálózatok. Sokszor többet kötnek rá mint amit lehetne. Mondjuk 50 helyett 60 70 bekötés is van(csak a példa kedvéért), és a szerver mindig oda osztja a sávszélességet ahol nagyobb a terhelés. Szóval ha valaki épp letölt vagy 100Gb filmet, akkor elszívja a sávszélességet, és a többinek alig jut valami, ezért timeoutol. De mérésnél ez nem jön elő. Ez vidéken jellemző a Telekom spórolása miatt.
-
Kis Norbert
csendes tag
válasz
zsolti72837 #4519 üzenetére
Egyébként ebben a válaszban tényleg az van, hogy teljeskörűen kéne müködnie a net4-nek a Family csomagon belül. Nem írtál vissza nekik, hogy az élő adást miért nem lehet akkor nézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!