Hirdetés
-
GAMEPOD
One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
válasz
kabelmania27 #7517 üzenetére
A TV-k által mutatott jelszintekkel sincs hiba, de 8,5 óra üzemidő után a modem ismét zombi, pár oldal ping tesztje:
PingTest_2025.04.27_11.12.25
--- telex.hu ping statistics ---
5 packets transmitted, 4 received, 20% packet loss, time 103ms
rtt min/avg/max/mdev = 18.780/732.293/1573.249/719.165 ms, pipe 2
--- hup.hu ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 received, 40% packet loss, time 958ms
rtt min/avg/max/mdev = 18.095/457.689/1324.535/612.973 ms, pipe 2
--- index.hu ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 received, 40% packet loss, time 153ms
rtt min/avg/max/mdev = 15.335/379.482/1107.398/514.714 ms, pipe 2
--- prohardver.hu ping statistics ---
5 packets transmitted, 2 received, 60% packet loss, time 950ms
rtt min/avg/max/mdev = 136.170/878.043/1619.917/741.874 ms, pipe 2
--- magyarorszag.hu ping statistics ---
5 packets transmitted, 4 received, 20% packet loss, time 28ms
rtt min/avg/max/mdev = 16.532/722.233/1482.666/706.286 ms, pipe 2
--- mbhbank.hu ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 received, 40% packet loss, time 439ms
rtt min/avg/max/mdev = 12.508/358.671/1050.364/489.100 ms, pipe 2
--- facebook.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 received, 40% packet loss, time 64ms
rtt min/avg/max/mdev = 21.365/394.847/970.915/413.273 ms
--- tiktok.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 2 received, 60% packet loss, time 413ms
rtt min/avg/max/mdev = 812.282/1208.429/1604.577/396.149 ms, pipe 2
--- google.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 received, 40% packet loss, time 903ms
rtt min/avg/max/mdev = 18.971/583.232/1705.748/793.742 ms, pipe 2
--- youtube.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 3 received, 40% packet loss, time 786ms
rtt min/avg/max/mdev = 18.717/438.696/1262.977/582.889 ms, pipe 2
--- debian.org ping statistics ---
5 packets transmitted, 1 received, 80% packet loss, time 944ms
rtt min/avg/max/mdev = 170.353/170.353/170.353/0.000 ms
--- disney.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 1 received, 80% packet loss, time 248ms
rtt min/avg/max/mdev = 270.091/270.091/270.091/0.000 ms
--- amazon.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 1 received, 80% packet loss, time 847ms
rtt min/avg/max/mdev = 1958.227/1958.227/1958.227/0.000 ms, pipe 2
A modembe belépni több percig tartott, de lementettem az értékeket.
Anno 8 koax végpont volt tervezve, de mára már csak 2 végpont van használatban a TV-k által, így az elosztó lecserélése is tervben van már rég egy 3-asra (2db TV + a Modem).
Ide feltettem a részleteket a fórumba ne foglaljon annyi helyet.
#7513 Menotti
Köszi a tippet!
Ha nem jutok semmire a szolgáltatóval, lehet megjátszom, de ez csak a végső megoldás, nem szeretem az ilyet. -
kezo0
addikt
válasz
garga01 #7506 üzenetére
Panának Pana, de egy OLED tévé.
Persze ez is tud felvenni, USB-s külső HDD-re. (Akár két kódolt adást is egyszerre, mivel dupla DVB-C tuner és két CI+-os slot is van benne.) És sosem látott az EPG-je 1 napnál többet előre. Ki-bekapcsolgatás ezen nem segít...
Az, hogy a te linuxos boxod jóval többet lát az EPG-ből, valami különleges adottság lehet, vagy ott az EPG-nek semmi köze a mediacardhoz, hanem valahonnan egy netes adatbázisból veszi az adatokat (tehát nem a one rendszeréből kapja), vagy nem? -
Nikaré
őstag
Hi!
Tudja valaki, hogy mi a bánat van a média box -al?
Volt egy újra indítás most reggel és bekapcsolás után nincs meg a profil.
Hozzáadás
Ezzel kezdi az indulást -
garga01
őstag
Te ezeket egy külső, nagy eséllyel kínai, ázsai ki tudjai milyen szerveren keresztül éred el, nem közvetlen
Hatalmas különbség (főleg biztonsági szempontból), hogy mondjuk direktben VPN-el felmégy a saját otthoni hálódra, vagy a kínai kamera egy ismeretlen szerverre tol fel mindent tőled.
Az eredmény "látszólag" ugyanaz, te eléred mindenféle appon keresztül, csak épp nem feltétlen biztonságos. Erre (is) gondolt sztem MadMancs a lenti hsz-ben.
Pl. nálam az eszközök 3/4-ének fix IP-je van, még ha szolgáltatót váltok akkor is ugyanaz marad a belső hálón így a pc-ket távoli asztallal is könnyen elérem, de egy a sok közül miért jó ez.De nem kell messzire menni, havernál még a Voda 2x cserélt koaxos hgw-t, mert állandóan lehalt a teljes háló rajta, aztán kiderült túl sok volt a futtatott torrent és nem bír a routolással
A második csere után gyanús lett neki, vett saját routert azóta nincs gond.
-
-
KBL001
tag
válasz
MadMancs #7500 üzenetére
Én nem a saját igazamat hajtogatom,csak leírtam,amit tapasztaltam az évek alatt a témában.
Minthogy azt is leírtam,hogy lehet az,hogy most muszáj leszek routert nézni/venni.
40-50 lőttem be,de ez itt kevesebb és az értékelések jók.
Tudom,ez nem ebbe a témába vág,csak megérdeklődtem.
https://ipon.hu/shop/termek/tp-link-archer-ax55-ax3000-dual-band-gigabit-wi-fi-6-router/1951938?utm_source=arukereso&utm_medium=referral&utm_campaign=arukereso&utm_content=1951938&aku=cac332ceaee6ae6ef3dae39156c7a00e
Vagy inkább asust nézzen az ember,ha játszik is? -
MadMancs
veterán
Régebben fel volt csaomagoknál tüntetve hogy Mediacard 24 óra, Box 7 nap.
Mostmár nincs. De mivel csak kiegészítő szolgáltatás, ASZF ben nincs benne, sem célérték, sem garantált elelérhetőség.Nálam 2 TV van, egyikben CI+ modul ott 24 óra van (csak előre) Másikon Kodin belül IPTV simple klienssel működik (VanTV addon által) ott 5 napot állítottam be EPG nek, így 5nap vissza és 5 nap előre működik is).
-
kezo0
addikt
Le van az valahol írva, valami hivatalos dokumentumban, ÁSZF-ben stb., hogy a mediacard használata esetén 24 órás EPG-t biztosít a szolgáltató, vagy ez csak amolyan tapasztalati tény, ami kb. így van évek óta?
Mert most még a 24 óra sincs meg…
Be szeretném előre programozni az EPG alapján a Last of Us 2. évadának hétfő hajnali 3h-kor kezdődő epizód-premierjét, de vasárnap hajnali fél 5h-kor még nem mutatja az EPG a hétfő hajnali 3h-kor és az után kezdődő műsorokat. Szóval jelenleg csak kb. 22,5 órányi műsort látni előre… (És lehet, lesz ez még kevesebb is.)
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #7502 üzenetére
Mert nyomtatószervernek használom, a Wifi-jét meg nem használom, azt megoldom AP-kal.
-
Fifi
őstag
Lementettem a modem pár oldalát a jelszintekkel és néhány oldalt megpingeltem.
Kikapcsolás előtt így nézett ki, majd egy reboot utáni adatok. -
-
MadMancs
veterán
Létező.
2 éve mikor tönkrement routerem, 1 hétig (míg nem jött meg asus) ONT ot router módban használtam. 1 hét alatt 2x állt vissza ONT alapállapotba. Illetve ha hibát jelentesz be első dolguk a reset.Részemről mindenki azt használ amit szeretne, csak nem értem miért kérdez bárki is ha úgyis a saját igazát hajtogatja.
Érdemes azért exdigi és exvoda topikokban visszaolvasni pár évet.
-
KBL001
tag
válasz
MadMancs #7493 üzenetére
A köztudott az maximum IT körökben,az átlag embernél ez nem köztudott. Én az átlag felett vagyok valamivel,de eddig semmi bajom nem volt. A ps-el van gondja a routernek. Xbox (pvp-nél se volt soha semmi probléma),streaming,pc simán megy. Torrentet se basztatják. A sebességgel sincs gond.
Most az,hogy nem tudom szarrá konfigurálni,az annyira nem para. Se céges dolgot,se ip kamerát,se semmi ilyesmit nem kell elérnem vele.
A CB-vel se volt gond anno,amíg upc volt.
Szóval ezért nem foglalkoztam eddig azzal,hogy 40-50ért (az alatt nem néznék) routert vegyek.De lehet,most majd muszáj lesz.
-
MadMancs
veterán
Átlagos dolognál nem mutatkozik. De ha valaki már játszani szeretne, távolról elérni az otthoni hálózatot, esetleg Otthonról elérni a céges hálózatot. Annak mar lesznek gondjai, arról nem beszélve hogy nem biztonságos. Nekem a szolgáltató/szolgáltató alkalmazottja nem mászkáljon a belső hálózatomon minden belső eszközt elérve. Arról nem beszélve ha valamit véletlen be is tudsz állítani, következő frissítéssel (vagy csak úgy mert szolgáltató úgy gondolta hogy reset) ugrik minden vissza alapra.
Ezért írtam hogy alap kezdetleges router van bennük. Facebook, tiktok, filmnézés ok, de komolyabbat ne nagyon akarjon az ember tartósan és stabilan.
-
MadMancs
veterán
Most páran le fognak szólni.
De szerintem alap hogy szolgáltatói eszközt nem használunk routerként, mert nem az. Az egy DOCSIS modem, némi kezdetleges router funkcióval, ez fokozottan igaz a UPC/Voda/One által előszeretettel használt Complal (Connect Box) HGW re a köztudottan hálózati szempontból hibás Puma 6 chipset miatt. -
MadMancs
veterán
Modemet nem fognak bemondásra cserélni. Ránéznek távolról, 99% hogy visszamegy egy sablon hogy távdiagnosztika ... bla bla ... minden rendben van. Ha nagyon akarod kimegy egy technikus, de ha nem naluk van a hiba fizetős móka. Ha technikus kiért 3 lehetőség van, vagy rendes mér és cserél modemet (nem biztos hogy megoldja), mér és megállapítja hogy külső hiba, hulladék a halózat, majd elmegy, vagy közli náluk minden rendben van, kiszállási díj a következő számlában lesz.
Na en ezeket a köröket futottam anno végtelen ciklusban (általaban a masodik opció lett) , akkor fogadtam meg soha többet Voda DOCSIS.
-
gézu
őstag
Hali, a D MOBIL PLUSZ (1245ft)+ D MOBIL PLUSZ NET (3245ft) csomag helyett van a vanosokan hasonló árú, tudású csomagja?
-
Nézőpont kérdése, én úgy érzem, nem csesztem rá exDIGI-sként se. Az ár eddig változatlan, a DIGI Online app-ot meg mindössze kétszer ha használtam, amikor festettük, tapétáztuk, és padlóztuk a szobánkat, és le volt szerelve a TV. Akkor talán két este mobilon néztem meg az Ősi idegeneket, szóval nekem nem igazán hiányzik.
-
MadMancs
veterán
Exvodásoknak minden változatlan, mivel Vodafone Magyarország Zrt ből lett a One Magyarország Zrt. Gyakorlatilag csak nevet váltott a cég. DIGI és a többi 4IG leányvállalat csak One brand alá kerültek, de önálló cégek, amik beolvadásra várnak One-ba, addig is amit lehet leépítenek költséghatékonyságból, terelnek át One hoz.
-
Fifi
őstag
-
gduck
addikt
Esteleg családi házas övezetben laksz és légkábel van? Beázott valamelyik erősítő az oszlopon és vacakol...
Amúgy milyenek a feltöltési értékek? Mert előszeretettel dícsérik 50 felett is, de az akkor se jó, ha ők azt mondják! Még működik, de NEM JÓ!
"modem "nem szereti" a bridge módot":
-
cocka
veterán
válasz
Intruder2k5 #7461 üzenetére
Akkor jól sejtem, hogy az exvodás előfizetők kevésbé csesztek rá a One-nal?
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Compal CH7465VF modem bridge módban van, saját routert használunk.
Az elmúlt hónapokban One Net L (500 Mbit/s) internetszolgáltatása szinte használhatatlanná vált a családtagok már inkább a mobilnetre állnak át.Először DNS problémára gyanakodtam, mert volt olyan jelenség, hogy egy weboldal nehezen volt elérhető, de utána már használható volt. A routerben DNS szerverek cseréje nem oldotta meg a gondot.
Ping tesztek valamikor rendben, valamikor 20-60%-os csomagvesztés.Időzített kapcsolóval minden héten hétfőn 04:00-kor áramtalanítom a modemet és 5 perc késleltetés után kapcsol vissza. Ennek ellenére is szükséges a modem újraindítása. Ez néha megoldja a gondokat, van amikor az sem.
Ma volt itt technikus, mert a telefonos ügyfélszolgálatnak jelezve a hibát távolról el sem érték a modemet. A techikus által mért jelszintekkel most minden rendben volt, bár mondta, hogy a mérési naplókban látszik, hogy néha napokig jó, aztán feltöltési jelszint teljesen elmegy, mintha a modem lefagyna. Szerinte ez szoftveres hiba, más helyen is tapasztalták, hogy ez a modem "nem szereti" a bridge módot és ott a gigás csomaghoz járó Arris modem oldotta meg a problémát. Kértem, hogy akkor cserélje le olyanra a modemet, de azt nem lehet csak csomagváltással. Ez valós lehet vagy csak így zárta rövidre a gondom szombat délelőtt? Azóta kaptam is e-mail értesítést, hogy a technikus elhárította hibát.
Mit tudok tenni, ha nem szeretnék csak ezért nagyobb csomagra váltani?
A hűségem augusztusban fog lejárni.Előre is köszönöm a tanácsokat és bocs a hosszúra sikerült hozzászólásért.
-
MadMancs
veterán
Érdekes felfedezés.
Eddig ugye az volt hogy 7 hónapra adja RTL+ Prémium kódot One.
Most aktiváltam enyémet, azt írja 2027.04.26-ig érvényes.
-
MadMancs
veterán
válasz
tomboy1000 #7459 üzenetére
Szia.
Bérelt hálózaton valóban nincs bridge mód. -
MadMancs
veterán
válasz
MrBazsi #7462 üzenetére
Nem. Nézd meg a számlát. Digi küldi. Esetedben One csak egy brand.
Én múlt hét szerdán szerződtem át, ezen a héten szerdán cserélték ONT-ot, minden minden más maradt (pppoe login, CI+ modul). Digi --> One számhordozás pedig tegnap történt meg.
Nem hittem hogy valaha ezt mondom de jobban jártam. Kevesebb lett a havi fizetnivaló, lett ONE TV, Van RTL+ Prémium kód.
De legjobban neten vagyok meglepődve, digi is jo volt, de voltak ingadozások. Váltás óta atomstabil 936/325
Kértem egy fél méteres koaxot technikustól, ha már ONT felett van egy TV, hogy kipróbáljam milyen lett DVB-C, exVoda minőség jön már.
-
-
trec12
addikt
válasz
Intruder2k5 #7461 üzenetére
Emlékeim szerint áprilisra ígértek appot a legelterjedtebb tévé márkákra így akár az exDigiseknek is oda adhatják valamilyen formában...Bár lehet átszerződéshez kötik akkor is.
-
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
tomboy1000 #7459 üzenetére
Ez így van, elvileg DMZ-re van lehetőség.
-
MrBazsi
senior tag
Dehát az vagyok nem? a számla már tőlük jön. hát ez nem szép, volt egy tök jól működő app amit elvettek és helyette nincs új csak ha írok még náluk alá hűséget valami drágább csomagra?
-
-
MrBazsi
senior tag
Sziasztok. exdigisként, a megszűnt digionline mobil app helyett a One Tv app hogyan kelthető életre? Köszönöm
-
tomboy1000
tag
Sziasztok!
One internetet használok , régi Vodafone felhasználóként, bérelt T-com-os hálozaton. Kaon routert biztosított a szolgáltató hozzá. A kérdésem az lenne, hogy igaz az, hogy bérelt hálozat esetén, nincs mód bridge mód kérésére? Ilyen eseben nem tudja biztosítani a One, nem lehet átállítani?
-
Dan-szan
senior tag
Szolgáltatás költözést szerettem volna elindítani telefonon. Eddig 2x próbálkoztam, mindkét alkalommal én adtam fel 30-40 percnyi zenehallgatás után
.
Tényleg ennyire lehetetlen feladat? Marad az irodai személyes ügyintézés. -
gduck
addikt
-
gduck
addikt
válasz
Valamivagyok #7442 üzenetére
Igen!
Én csak "félve" mondom, hogy a 3 tuneres PHILIPS HD havi díja 2000 Ft volt... Vagy 10 évig fizettem, utána lett olcsóbb, talán 500 Ft!
-
pjen
félisten
válasz
Valamivagyok #7449 üzenetére
Reméljük ahol még van, sokáig marad is a DIGI remdszer.
-
garga01
őstag
exVodán tényleg nem ajánlott a fali aljzat, de ott is csak a visszirány (modem) miatt.
Viszont a kérdezőnél exDigi optika van, az egy dolog h a szerelők rinyálnak miatta, de a linkelt fali aljzatok tökéletesen teszik dolgukat, ha normális kábelezés és osztó van. Ezek a végponti aljzatok fényévekkel jobb minőségűek is, mint a 80-90'-es években szeretlek, plusz sokszor azok fel voltak fűzve, itt viszont csillagpontos leosztásról van szó.
Korábban már írtam, szülőknél összesen 5 felé van osztva az ONT-ből kijövő koax, van fali aljzat és tökéletes a kép (ráadásul pl. hozzám még egy diplexer is be van kötve ami a kábeltv + műholdas jelet összekeveri egy kábelre, majd a fali aljzat szétkeveri).
Ha kijönnek majd a One-ra váltáskor és esetleg ONT-t cserélnek, biztos nem hagyom h a fali aljzathoz nyúljanak -
Valamivagyok
tag
Én most 9000/év de amikor szerződtem 6000Ft/év volt. Kb 1-2 év alatt kifizetjük utána csak termeli a lóvét nekik ahogy #7740 írta. Szimpatikusabb az eszköz meg vásárlós opció ami a MindigTV-nél volt. Vagy legalább választani lehetne, de marketingben is jobb, hogy "ingyen" bekötik azt fizesd a számlát, mintsem vegyél 20000Ft-ér boxot azt 3 TV-re 60000 a "bekötés". Így a végére a fene tudja mi a jó
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
próbakocka #7444 üzenetére
Az ilyen kijelentésekhez hozzá tartozik, hogy nálatok, de kétlem, mert pár éve volt az országos gond, amikor is 2 napig szar volt a digi, illetve több területen volt többször is hosszabb kimaradás, mert építkezésen eltépték az optikát, vagy más területi hiba volt...
Amúgy régen is úgy működött, hogy hiba elhárításra van 72 órájuk... -
MadMancs
veterán
válasz
próbakocka #7444 üzenetére
ÁSZF alapján évi 192óra megengedett. És ebben nincs benne a havaria helyzet (pl a tegnapi extrém viharok). Felénk (közép dunantúl) csak a mobil döcögött, vezetékes stabil maradt.
-
-
gduck
addikt
-
Lackooo84
nagyúr
Hogy van ez most, csak 1 box/CI+ modul ingyenes? Ha igen a többiért mennyit kell fizetni?
-
garga01
őstag
"Az egy izgalmas kérdés, hogy a rögzített kódolt adást csak az adott set-top boxon játszhatod-e le vagy bármelyik másik eszközön is."
Ez már korábban ki volt tárgyalva, alapból tiltott más eszközön, ami a legtöbb cuccnál így is működik. Ez alól egy biztos kivétel van, a linuxos boxok, ott azt csinálsz a felvétellel amit akarsz, a kódoltakról felvéve is
. Persze lehet van olyan gyártó aki szintén figyelmen kívül hagyja ezt, de szerintem akkor nem kaphatja meg a CI+ tanúsítást.
-
garga01
őstag
válasz
Ferenc874 #7421 üzenetére
Koaxra is lehet rendes végponti aljzatot rakni, pl. ilyet. Tökéletesen teszi dolgát. Van kombi aljzat is, de annak már 4 dB-es a csillapítása, az lehet sok lesz ennyi osztásnál.
A kérdező látom Legrandot keres, annak is van véglezárója (figyelni kell mert több csillapítású is van, a legkisebbet érdemes venni), meg kombinált is. Annyi, hogy ez a kombinált F kimenetes, egy F csatlakozós - koax dugó végű kábel kell az aljzat és a tv közé, szerelő is tud csinálni de lehet készen is venni antennás, de OBI és hasonló boltokban is van.
Koax osztóból F csatlakosót kell venni az ONT-hez, NE az arany színű matricás legyen, hanem valami minőségibb, pl. : [link] , [link] , [link] , [link] . Arra figyelj, ne SAT-os osztó legyen, az is teszi a dolgát, de jobb a "simát" rakni a kábletv-hez. -
pjen
félisten
válasz
Avayasoft #7431 üzenetére
Tulajdonképpen a Yeti megoldotta. A ONE is meg tudná oldani, ha akarná. Példaul lehetne 4 végpont. Bármilyen felállásban. Példaul 2 box vagy 2 kártya és 2 mobil. Vagy akár 4 mobil vagy 3 mobil 1 kártya stb. 4 végpontért fizetnék. Ha elég csak egy akkor egyért. Ha azt az egyet nézném Tv n, nem menne a mobil.
-
cocka
veterán
válasz
breezer88 #7396 üzenetére
külön rögzítésre alkalmas eszközt csatlakoztatni
Megtennéd, hogy a konkrét (köz)nevét írod le?
Mert én is írhatnék olyat, hogy tévéadás vételére alkalmas eszköz és nem biztos, hogy televíziót értek alatta.
szerintem a sport cuccok amikre nekem első sorban kéne azok kódoltak,
Ha esetleg M4-es műsorokról van szó, exvoda területen a közmédia csatornái kódolatlanok.
Ha eleve nem tud a TV-d rögzíteni, akkor vagy a One TV médiabox marad vagy kérsz egy CI+ kártyát, amit betehetsz egy DVB-C jelet támogató set-top boxba, arra rákötsz egy vinyót (vagy ha beépített, az még jobb) és akkor a kódoltat is felveheted. Az egy izgalmas kérdés, hogy a rögzített kódolt adást csak az adott set-top boxon játszhatod-e le vagy bármelyik másik eszközön is. Mondjuk az nem derül ki a hozzászólásodból, hogy akarod-e archiválni is a felvételeket vagy csak visszanézni korlátlan ideig.
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
breezer88 #7393 üzenetére
"Az nem teljesen világos, hogy magát az appot miért nem lehetséges a tvre is telepíteni? Ennek mégis milyen technikai akadálya lehet, ha csak nem direkt kib*szás?"
Szerintem akkor senki sem fizetne plusz havidíjat a 2-3. szolgáltatói boxokért, ha ingyen letölthet egy appot.
-
cocka
veterán
válasz
breezer88 #7393 üzenetére
akkor ezzel az erővel a már nem használt laptopommal is fixen összeköthetném a tvmet és ott meg böngészőből simán visszanézhetném a tv-t mint megjelenítőt használva, nem?
De tudtommal ez is le van tiltva. Laptopoknál tudtommal a HDMI kimenet, mint opció létezik, nem egy nélkülözhetetlen elem a kép megjelenítéséhez, mint mondjuk PC-n a DVI vagy a HDMI port.
-
tmp0124
tag
Ismerősnél elég sok időm ráment, mire kiderítettem, hogy a FiberHome HG6544C nem enged forgalmazni az ethernet portok között, így már nem tudtam tovább nyomozni, hogy mi a gond a port forward-dal... viszont itt nem látok panaszt rá, van aki meg tudja erősíteni, hogy nála jól működik? Elképzelhető, hogy a DHCP tartományon kívülre konfigurált statikus IP címekkel van gondja? És ha tartományba eső címre állítanám, akkor működne?
-
pontyos
senior tag
válasz
próbakocka #7419 üzenetére
Nem, minden visszajött
-
RiddleR
aktív tag
Sziasztok.
Nincs valakinek ötlete, hogy új One-os előfizu esetén mi változhatott a régi Digi-hez képest abban a felállásban, hogy PPPoE csatlakozást nem tudok csinálni.
Van egy Merlin szoftveres Asus AX68U routerem ami hibátlanul ment gigás Digi-s neten. Aztán városon belül elköltöztünk és most egy új One-os gigás optikai netre került és nem tud csatlakozni. Ha simán laptoppal próbálok pppoe-t akkor az megy, szóval valami a router beállításainál lehet, de már millió dolgot kikapcsoltam, alapba raktam és mindig ugyanaz az üzenet: invalid username or password.
A szolgáltató meg nem is látja, hogy eljutna hozzá az auth request. A laptopról csatlakozás meg ment azonnal és látták is.Köszi
Üdv Gábor -
pergabb
senior tag
válasz
próbakocka #7424 üzenetére
nekem most jött vissza 10 perce kb. Kihúztam 5 percre, aztán vissza.
-
pergabb
senior tag
válasz
jobb ha újra indítod..
-
Ferenc874
csendes tag
Hello, átvezetékelés lesz, a TV-khez a falban szeretnék vitetni koaxot és UTP-t, ezek kellenek neki igaz? Volt Digi optika.
A bejáratnál futna össze a 3 TV koax valamint 5 UTP, a koaxoknak splitter kellene?
Ezek megfelelnek?
https://kabelvilag.hu/Amiko-RG6-koax-kabel-100m-rez-RG6W100BC65
https://kabelvilag.hu/Gembird-UTP-fali-dobozos-kabel-100m-CAT6
Legrand ajzatokba gondoltam kivezettetni őket. -
hobizoli
nagyúr
válasz
en meg delutan 2x ujraindittam a Digi routerét meg a sajatot is, de attol nem javult meg
az IP cimek latszodtak, szoval vhova volt is kapcsolata, csak vhol azon tul nem volt meg tovabb... -
hobizoli
nagyúr
nalunk most mar van TV es internet
Digi/One, 18ker -
pergabb
senior tag
válasz
próbakocka #7413 üzenetére
nekem marha fontos lett volna, le kellett volna küldenem pár anyagot. Mobilt ráraktam a gépre, de lakáson belül irgalamtlan rossz a térerő, azóta sem töltötte fel amit rendes nettel letudtam volna 10 perc alatt. Igazából most már kezdek anyázni, mert nonszensz, hogy még mindig nem csinálták meg.
-
Lackooo84
nagyúr
Nálunk Tatabányán délelőtt volt egy órás tv és net kimaradás.
-
gulyasa
őstag
válasz
tobias88888 #7407 üzenetére
-
pergabb
senior tag
Vkinek 18 ker fele már megy? 4 órája döglött felém minden.
-
tobias88888
őstag
Szülők még digisek, de elgondolkodtam hogy onera át kellene allniuk, főleg hogy most drágul a mobil. A jelelnegi one-os árakat hol lehet megtalálni? (vezetékes tv+internet, hozzá mobil, stb) Vagy csak telefonon mondanak árakat?
-
garga01
őstag
válasz
tejbedara #7405 üzenetére
Más is írta itt pár napja, h nem megy az app v böngészős modem/router váltás.
Ha pár órán belül nem áll át (esetleg húzd ki- dugd vissza a konnektorból), akkor hívd újra őket. Amíg router módban nem adja a hibát, nem hajlandók elismerni h náluk van a gond.
Ha van reset gomb az ONT-n, megpróbálhatod azt is, általában gemkapoccsal v hasonlóval lehet benyomni, nyomva kell tartani amíg minden led fel nem villan egyszerre. Utána kell neki is kis idő amíg újraindul, ilyenkor leszedi a központól a beállításokat. -
tejbedara
újonc
Napok óta (régi digi 1000 ftth) felére lassul olyan 400-600 környékére az internet és addig úgy is marad amíg nem restartolom a modemet, kb fél napig működik is aztán kezdődik elölről, ehhez társul packet loss, szakadozás is, ügyfélszolgálat nem akar segíteni mert ugye saját routerem van, de router restart nem oldja meg csak a modem. És nem is tudom az ONT-t átrakni router módba (mert akkor ők is látnák h rossz) mert hibaüzenettel kidob, az app is telón. Valakinek valami ötlete? Most kértem meg őket rakják át router módba de még mindig semmi...
-
pontyos
senior tag
Köszönöm szépen!
-
pergabb
senior tag
18 kerben sehol sincs, lassan 2 és fél órája. Azt mondták a szerződésben ott van, hogy 72 órán belül rendezik hiba esetén a dolgokat..
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! XVIII. kerületben teljes kimaradást tapasztal más is jelenleg?Lakatos telepen tv és net sincs jelenleg. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● One mobilszolgáltatások ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Futás, futópályák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- PS3 Slim 4.92 HEN - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest