Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poccc97
tag
Új router a láthatáron OtthonNetnél:
Ahogy látom ez már X62 chippel rendelkezik. -
petne
őstag
Sziasztok!
Olyat keresek akinek yettel tv előfizetése van bérelt tv box-szal. Milyen a szolgáltatás minősége? Akadozik? Vagy stabil a szoftver? A képminőség elfogadható?
Illetve idősebb korosztály mennyire tud beletanulni? Most Vodafone szolgáltatás működik. -
-
trec12
addikt
válasz petne #112203 üzenetére
Nekem volt kb. egy hónapig de régebben. A kép szép, szerintem magas bitrátás de a 25 fps agyonveri az egészet. Én apró akadozásokat láttam a Digi és egy másik ktv-hez képest. Lényeg, hogy a jó minőségű dvb-c-t szerintem nem éri fel képminőségben. Ettől függetlenül stabilan ment otthonettel, digi optikával és egy hfc szolgáltatóval is. Box-al élhető volt a tévézés de aki pl. box nélküli DVB-C-hez szokott annak "kényelmetlen" lehet kezdetben.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Sword #103966 üzenetére
"Én azt mondom, ha ezt a minőséget el tudod fogadni, akkor maradj, esetleg nézd meg, hogy milyen most a Sweet TV, ha ilyen fontos (szerintem nem lesz jobb, fél éve nem volt az és elég instabil is). Én így fogadtam el és maradtam, amig nem lesz jobb / más."
Végül a box-okat visszaadtam még próbaidő lejárta előtt, mert a többi családtag nem tudta megszokni a kezelésüket.
Az előfizetést viszont megtartottam, és alapvetően az internettel meglehetősen elégedett vagyok azóta. Jellemzően gyors, és meglepő módon a mi házunk ~50-60 cm-es falai ellenére is kifejezetten használható, gyors jelet küld át két szobával távolabbra, a ház legtávolabbi sarkába is.
Egy-két "anomáliát" ugyan tapasztaltam (egyik kapcsán lesz is majd egy kérdésem később), de a szolgáltatűs stabilitása és sebessége klasszisokkal jobb eddig, mint a UPC-Vodafone internet esetében.
Az általad leírtakhoz erre vonatkozóan leírhatom, hogy egyébként akkor "kalandos" volt a TV box visszaadás is.
Kedves, lelkes, segítőkész, de nagyon amatőr társulat hatását kelti a Yettel csapat (üzletben dolgozók és az ügyfélszolgálat) az eddigi tapasztalataim alapján.
Nem tudom, hogy azóta változott-e a helyzet ilyen téren...!?
Illetve Te, illetve mindazok, akik korábban Vodafone/UPC szolgáltatást használtak, hogyan látjátok ennyi idő távlatából a Yettel szolgáltatását, annak minden egyes elemét beleértve?"Aquila non captat muscas."
-
al_age
senior tag
Sziasztok!
OtthonNetnél választható, hogy melyik routert kérem?
Honlap szerint nem, de kaptam olyan infót, hogy ha személyesen intézem és az üzletben több típus is rendelkezésre áll, akkor igen.
Utóbbi esetben melyiket érdemes választani?
Ami igazán fontos, hogy bele tudjak nyúlni DHCP beállításokba.
Jelenleg OtthonNet Prom van Nokia routerrel és modemmel és a menüben inaktívak azon lehetőségek, ahol a DHCP tartományt tudnám állítani, vagy fix IP-t tudnék rendelni adott MAC címhez.Köszönöm szépen előre is!
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
donjohnson
addikt
válasz al_age #112207 üzenetére
és most le akarod cseréltetni a nokia routert emiatt?
miért nem teszed bridge mode-ba a nokia routert és úgy kötsz rá saját wifi routert? vagy simán a nokia router lan portjára is köthetsz saját routert a bridge mód nélkül akár.
a saját routereden (asus, tp-link, akármi) meg adhatsz a lokális hálózatodban fix ip-t az eszközeidnek.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
al_age
senior tag
válasz donjohnson #112208 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jelenleg is saját router wan portjára van kötve a Nokia lan portja.
Így megmaradt a régi SSID és rajta az összes fix IP-s eszköz. Így viszont nem érem el a Nokia modernebb, gyorsabb wifijéről a régebbi tp-link wifijén csücsülő eszközöket. Ha valamit az(ok)on akarok matatni, akkor át kell másznom másik wifire. Igen, persze, ez kb. 10 másodperc, de ha lehetne egyszerűsíteni, akkor miért ne?
Másrészt olcsóbb lenne a net+tv szolgáltatásom, ha most szerződnék újabb 2 évre.
Harmadrészt 3 eszköz (modem + Nokia router + tp-link rouer) helyett csak egy fogyasztana áramot.Nokia routert hogyan tudom bridge módba állítani?
Illetve a modemet mindenképp a Nokia routerrel kell használni, nem megy a net, ha egyből a tp-link wan portjába dugom?Szerk:
Jól érzem amúgy, hogy hozzászólásod (részben) a Nokia router védelmében írtad? Mert ha tényleg jónak számít, akkor nem rohanok annyira, hogy lecseréljem. (Jelen ügyet leszámítva nem nagyon volt vele negatív tapasztalatom.)[ Szerkesztve ]
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?
-
donjohnson
addikt
válasz al_age #112209 üzenetére
az utolsó kérdésed érdekes felvetés. próbáld ki. ha kap ip-t a wan portján a tp-link a nokiától, akkor működhet.
viszont így megértem, ha újra akarod kötni a mostani olcsóbb előfizetésre.szerk.: igen, azért írtam mert annak van kültéri része, ami stabilabb mobilhálózati vételt tud, mint a mostani beltéri routerek.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
al_age
senior tag
válasz donjohnson #112210 üzenetére
Kis próbálgatás után kiderült, hogy applikációból tudok fix IP-t rendelni eszközökhöz. Egyelőre akkor ezen a vonalon próbálkozok tovább, köszi a tippet/érvet a Nokia eszközök mellett.
-
dzf007
senior tag
Yettel legalább ad valamit... 😊 [kép]
-
pdr755
tag
Ha van már yetteles mobil elofizetesem és lett othonnet is akkor utóbbinak mikor lesz a fordulónapja? Akkor mint a mobilnak (ami nekem 18a) vagy máskor?
Csak azért érdekel hogy a számlázás hogy lesz hozzá. -
MODERÁTOR
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
OtthonNet rendelésekor kinek mennyi idő volt a Sim aktiválása?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
MODERÁTOR
-
Sanyi19
őstag
válasz Viktor0610 #112217 üzenetére
Köszi! Pénteken vettem át és még nem aktív, gondolom a hétvége miatt. Ezek szerint kézzel csinálhatják.
Zte routert kaptam hozzá, ami most be van kapcsolva de akkor lehet kihúzom mert 5 percenként újraindul. Ez azért van mert nem tud felmenni a hálózatra és van benne valami watchdog?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
aktív tag
Az működhet, hogy a telefonomon fizikai SIM van, ez működik alapvetően, és ha ez nem elérhető, akkor ugyanannak a számnak a eSIM-e aktiválódik az okosórában? (Vagy mindkettő eSIM, mindegy)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
VGYke
addikt
Sziasztok! A Yettel OtthonNet mellé lehet telefonba tehető adatkártyát igényelni?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
tomtom9
tag
Sziasztok!
Yettelnel vasaroltunk ajandekba iphone viszont akinek lenne nem tetszik a szine. Ki sem lett bontva. Jart mar valaki ugy h kicsereltek a keszuleket mas szinure? Koszonom
-
MODERÁTOR
-
Sanyi19
őstag
válasz MadMancs #112225 üzenetére
Köszi, SMS végül nekem nem jött. Viszont beaktiválták ma és megy szépen.
pdr755 (#112220): ahogy beaktiválás után bekapcsoltam szinte rögtön fw-t frissített, stabil már 5 óra uptime-nál járok. Addig 10 percenként restartolt míg nem volt aktív és régi fw volt rajta.
-
Apa+Fia
aktív tag
Üdv! Otthoni internetet lehet hordozni pl nyaraló?
Apa csak 1 van!
-
donjohnson
addikt
válasz Apa+Fia #112232 üzenetére
havonta 10 napig lehet, ha aktiválod a bárhol módot az app-ban vagy weben a fiókban:
"OtthonNet Bárhol Mód szolgáltatásunkkal magaddal viheted belföldön, 30 naponta 10 napra, külön díj nélkül
Az OtthonNet Bárhol Módot a Yettel alkalmazásban aktiválhatod"
[link]ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Apa+Fia
aktív tag
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
A hálózati SINR (Signal Interference + Noise Ratio)-t mi tudja zavarni, vagy befolyásolni igazán? Korában az Otthon NET-es ZTE routert sikerült úgy beállítani, hogy majdnem 30dB volt, most pedig van, hogy beesik 1dB alá.
Korábban:
Most:
Nem csak a SINR-ben van eltérés, kb. a nagyon jótól a nagyon rosszig, de a 4G frekvencia is változott, persze a mellett, hogy a korábbi 3db. 4G sáv helyett most csak 2-t lát. Ma is volt, hogy látott hármat, hogy melyeket azt így viszonyítási alapon nem tudom, de attól a SINR ugyanúgy gatya volt. A ping és a sávszélesség is szokott jobb lenni, de ezek az értékek önmagukban nem vészesek ahhoz képest mint amikor teljesen jól megy a dolog.
Na most nekem a padláson van a router, mert szerencsétlen módon így is két cella közé esek, így ott sikerült a legjobb jelszinteket befognom. Érdemes esetleg a router pozícionálásával szórakoznom vagy másról lehet szó?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz donjohnson #112236 üzenetére
Köszi a tippet!
Használtam ilyen, vagy ezt a script-et korábban, de később egy frissítést követően teljesen használhatatlanná tették. Később már nem foglalkoztam vele. Ezek szerint továbbra is működik?
-
Danecay
addikt
válasz Danecay #112237 üzenetére
Kifutottam szerkesztési időből. Nos érdekes, mert a scrip-el nem kellett sokat bajlódnom mivel el volt mentve a könyvjelzőim közé és a javasolt beállításokra egy csapásra felugrott a SINR érték, viszont így kizárólag csak a B8-ra csatlakozik, aminek meg is van az eredménye.
A képen egyébként jól látható a módosítás pillanata. -
Danecay
addikt
válasz donjohnson #112238 üzenetére
Nos addig tiltogatom és engedélyezgettem a míg vissza nem állta az első képen látható kapcsolat, így más a gyerek sem akar idegrohamot kapni CLOUD gaming közben . Újra 28.8 a SINR
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
A "TP-Link NX510v" típusú router eszközön ki lehet valahogyan kapcsolni az UTP aljzatok világítását?
Nagyon sokáig egyáltalán nem világított, aztán egy ~fél éve egyre többször (de nem mindig), most viszont már folyamatosan világít az aljzat, amelybe UTP kábel van csatlakoztatva és használatban van.
Túl erős fénye van éjszaka, ezért egyelőre más megoldás híján mindig kihúzom az UTP kábelt belőle, de jó volna valami "aktív" megoldás ehelyett, mert már lötyögős lett a kábelemen a csatlakozó a napi ki-becsatlakoztatástól..."Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest