Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
errorcode06
őstag
Olyan létezik hogy nincs shader comp?
Nincs dev konzolom, és nem emlékszem hogy kikapcsoltam volna, de nekem nem csinál ilyet betöltéskor, legalábbis egy januári peccs óta. -
4264adam
veterán
-
Laraxior
titán
válasz
proci985 #4145 üzenetére
Dehogyisnem. A játék ilyen kuka. Ha bekapcsolom a frame generatort, akkor is összeomlik.
100/500 van a GPUra tolva, úgy hogy 65%TDP limittel, alig lépi at a 2800MHzet a GPU.
3dmarkok alatt meg 110/700 van rajta pluszban, 3GHz és 111% tdp limittel megy.
De nem is.lenne gond, ha OC nelkul kellene hasznalni, hiszen ugyis 116ra limitalva az FPS, de ha leveszem a jatekban a 60FPS korlatot akkor utána eldobja.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz
juliensorel #4139 üzenetére
Nekem az első nagy peccsig jól működött a játék, a shader is lefutott kb. 40-60 sec alatt. Aztán jött az 1.1 peccs, ami elvileg rendbe tette másoknál a dolgokat, nekem onnantól lett sz@r minden, jöttek a fagyások. Kikapcsoltam a shader compot (ja, nem ehhez kellett a devtool), igazából ez tök egyszerű, azóta nincs fagyás az elején.
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Köszi a hozzászólásokat.
Igaz töröltem pár NVIDIA programot de gyanítom nem ez volt a ludas.
Elkezd tölteni a játék pár másodperc múlva a feladatkezelővel leállíttatom.
Majd újra indítom a játékot és a szokásos szöveges tájékoztató közbe egy hiba üzenet,hogy az előző betöltésnél valami váratlan hiba lépett fel de attól még tudok játszani.A kötelező bevezető után pár másodperc múlva már ki is írja,hogy nyomjak meg egy gombot és már bent is vagyok a menübe
Na ilyet se láttam még...Talán valakinek segít akinek sokáig tölti be a játékot.
Azért ez így se tökéletes de ez a művelet 2 szeri indítással talán 1-2 percÜdv,
-
Laraxior
titán
Ez a szar két patch után sem bírja a VGA OC-t...
-
juliensorel
őstag
Nekem is, bár vegyük figyelembe, hogy abban a 80 percben ő se játszik
addig lehet tovább dolgozni, pelenkázni, takarítani kinek mi, aztán leülsz a játékidőd elé.
Yutani
Miért amúgy neked mennyi lenne a shader? Alapból is kb 40mp kéne, hogy legyen, a többségnél sztem kb annyi de ezt már beszéltük sokszor nyilván.[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
Ez teljesen abnormális, azért ezzel a konfiggal bőven nem indokolt ez a lassú betöltés. Én több mint egy hónapig 16GB rammal játszottam és kb 40másodperc volt a betöltés akkor is és sose fagyott le a shader se. Januárban vettem én is még +16GB-t, hogy ne legyen annyira ram limites.
Windows mikori telepítés, legújabb frissítések fent vannak? Vagy lehet valami bioson belüli beállítás, pl a ramok kapcsán.
Ezt nem a játék okozza.
Mindenképp járj utána, ezt el se tudom képzelni, hogy ennyit vársz rá, hogy elindítsd[ Szerkesztve ]
-
S.O.S.
senior tag
válasz
juliensorel #4133 üzenetére
Szia !
A menü 80 perc alatt töltődik be
Az adatlapomon rajta vannak a pc alkatrészek.
SSD,VGA, 2*16 GB RAM ennyit fejlesztettem a játék miatt .
Nem is értem mi tart neki ennyi ideigüdv,
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
válasz
juliensorel #4133 üzenetére
Nekem kB fél perc alatt betölt a játék. Max egy perc de nem több.
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Hétvégén letöltött valami 30+Gb frissítést és az első betöltésem 80 percet vett igénybe
Előtte olyan 20perc alatt betöltött...Pedig ssd-n van a játék amit kimondottan a stalker játék miatt vettem... remélem ma délután már gyorsabb lesz
Üdv,
-
fejesg2
senior tag
Nekem nincs se fagyás, se más bug az 1.2 óta. Előtte a sawmill jelenet nem töltött be, de azt javították, így ismét miden f@sza.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Lac-coo #4128 üzenetére
Most már én is megelégeltem,hogy ba**nak lelassítani az időt a játékban.
Pont ma raktam fel ezt a módot. [link]
1:1 aránnyal,tehát ua. addig tart a nappal,mint az éjszaka viszont sokkal lassabban telik az idő,mint alapból. Ezerszer jobb így ...
Ma már így játszottam órákat,nem volt bug.[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
Nálam is brutál módón kifagyott ma délután kb fél óra játék után, ctrl alt del stb semmi se segített, win tálca feljött de nem lehetett váltani semmilyen más ablakra, csak teljes gép újraindítás oldotta meg. Azóta nem néztem. Ilyen eddig nekem sose volt.
Lac-coo
Én első menetben onnantól, hogy eléretem Prypiatot végig esett az eső, nem változott többet az időjárás, ez is valami ismert bug de sztem ezt se javították azóta se.[ Szerkesztve ]
-
Lac-coo
őstag
Semmi nagy bajom ezzel a játékkal...de hogy állandóan sötét van és esik az eső.... !
Eljutottam Pripjatba, naná, hogy ahogy odaértem este lett és vaksötét ...
-
Dr V
őstag
Jó az őj frissítés, tegnap vagy 60 exo-s enemy-t rakott be elém, most meg állandóan kifagy, el se indul... Eddig működött a játék, nem volt gyakran crash.
-
lsc
nagyúr
válasz
juliensorel #4125 üzenetére
Azért tc-vel nem olyan nehéz két mappát felülíratni.
Másnak is volt ilyen gondja [link] .[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
A legelső patch után elszállt a magyarítás, aztán frissítették, azóta nálam jó, nem kellett hozzányúlni pedig több patch is volt azóta. Lehet, hogy az van amit te mondasz, de azért fura lenne, mert patch-eléskor az összes fájlt átnézi a rendszer, simán elszállhatott volna megint a magyar ha bezavarna az updatebe. Biztos jól csináltad? (Bár nehéz elszúrni)
-
juliensorel
őstag
válasz
Carasc0 #4122 üzenetére
Ilyen No man sky-szerű dologra gondolsz? Itt kisebb volumenű dolgok se lettek kész megjelenésre, nem hogy egy teljesen random generált világ, de ha jól emlékszem a No man sky startja is nagy csalódás volt anno az elvárásokhoz képest. (nem játszottam vele soha, csak olvastam)
Egyébként csatangolás közben a mutánsok és npc spawnolása teljesen random most is, ha ugyanazt a mentést betöltöd egymás után, akkor más fog történni 100m-es rádiuszban, lehet ledob 3 banditát, lehet semmit de lehet, hogy 2 vérszopó jön. Az artifactokat is random dobálja. Ez így nagyjából jelenleg is működik csak éppen elég uncsi, illetve pl a mutánsok mivel semmi rewardot nem adnak kár beléjük a golyó, belénk meg a medkit, bár az emberi loot se túl kecsegtető legtöbbször.
Ez sztem egy régivágású játék, itt nem működne ez a random világ dolog, itt van egy térkép, mindennek meg van a maga helye, mindent ott találsz ahol lennie kellA történet szempontjából szintén nem működne.
Ettől függetlenül nem azt mondom, hogy 2024ben nem lehetne már ilyen elemekkel megfűszerezni egy játékot de úgy tűnik még nem tart itt a tech a legtöbb esetben.Az erőmű kapcsán, nem tudom én nem játszottam a korábbi részekkel, ott elérhető volt az épület? A dlc-kről meg kb semmi se tudni.
-
lsc
nagyúr
Nem megy y magyarítás, már kikerestem a fájlokat, felülírattam, játék első indítása előtt, majd utána, indítottam egy játékot is, utána írattam felül, semmi.Nem lehet hogy 1.2-re nem jó, gondolom akinél megy nem most indította a játékot, tehát még régebben felrakta.
-
Carasc0
őstag
Most, hogy már sokan végigvitték, nagyon harakiri ennél a játéknál, hogy az erőmű nincs kidolgozva. Be sem lehet menni semmi. Valaki győzzön meg, hogy DLC-ként belekerül, mert a Stalker erőmű nélkül, mint súlyemelő izom nélkül.
Amúgy ha már AI mizéria van... Miért nem csinálják meg végre akár ennél a játéknál, hogy mindenkinél más - más legyen a zóna bizonyos tényezőket tekintve? Sőt, ahány load, annyi féle generált helyzet...
Óriásit dobna. Értem én, hogy bizonyos NPC-k fixek a főstory miatt, de randomra simán lehetne NPC-k szörnyek, stash-ek.
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
A hiba az ön készülékében van
Lerántottam, nálam csak 1 kb de benne van ami kell.
A rizsát kihagytam.A magyarítás használata!
------------------------
A "Stalker2" mappát másoljad a játék fő könyvtárába és írd felül az ott lévő fájlokat.
Törölni pedig csak játék újratelepítéssel megy.
Ez egy lektorálatlan gépi fordítás! Tartalmazhat félrefordításokat, helyesírási hibákat angolul maradt szöveg részeket![ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
Egyelőre ha minden igaz csak az 1.1.2-höz van fordítás
A letöltöttben benne van a mit hova, egy próbát megér. -
lsc
nagyúr
Üdv
Összeállt az új gép, újrakezdeném, jön le az 1.2 a steam mappába. Magyarítás kellene, illetve szájbarágósan mit hová. -
Steve198310
őstag
Vannak közben mas dolgok is. Jelenleg meg oldottam VGA driver segítségével. El tünt a kijelzőről az élete jelző csík lövés után ha töltes látszik most nem látszódott.
#4111wjbhbdux
gondolod ablak módban játszom?
Természetesen "Teljes képernyő"
VGA driver segítségével már nincs fűrészelés.[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
Lassan de haladgatok a harmadik menettel, elképesztő mennyire kevés a pénz eleinte ha az ember javítgat meg fegyvert tuningol.
De továbbra is van egy hangulata a játéknak, na.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Steve198310 #4109 üzenetére
A fullscreen módban van csak vsync.
-
juliensorel
őstag
válasz
Steve198310 #4109 üzenetére
Nálam jól fut (mondjuk v syncet nem használtam eddig se) viszont a hang kimenet beállítás szaródott el. Hiába indítom BT fülessel a játékot, ahogy eddig is, hiába a windows is a fülest használja olyankor, az update óta mindig a hangfalra visszateszi a hangot alapértelmezettként és át kell állítanom fülesre. Hiába mentem el, új startnál visszateszi hangfalra megint.
-
Steve198310
őstag
Sziasztok,
Arra lettem figyelmes , hogy fűrészel. Meg nem hozza a stabil 60fpst. 40-75 köztt ugrál. Ha limitálom akkor is 60 főlé megy meg istentelenül fűrészel 55-60fps-en is
Nem tudja valaki hopva lett a Vsync? Nálam azt írja le van tiltva. Illetve sötét. Amióta feltettem (reggel) a frissítést. -
FoLey-v
addikt
válasz
juliensorel #4107 üzenetére
Én is akkor vettem meg. Nekifogtam,de nem jutottam el sokáig,sőt azóta a kezdés is változott.
2 év után kezdtem neki újra,de végig is toltam,annyira nem volt nehéz csak bele kellett jönni.
A kettőről én is mai napon tudtam meg. Szedem is le a demoját.
Laraxior
Anno ssd kellett is neki,melleseg legalább RX 580 vagy GTX 1070-el lehetett szépen futtatni.
Kíváncsi leszek a demojára,mert szedem le,de Stalker 2-nél nem lehet rosszabb. -
juliensorel
őstag
válasz
FoLey-v #4105 üzenetére
Anno megvettem sztem mar beta allapotban (ha jol emlekszem) Na mindegy sztem 5-6 oranal tobbet nem tudtam vele jatszani tobb nap alatt, de nem az allapota miatt, hanem annyira nem fogott meg a jatekmechanika, meg amikor meglattam h butorokat kell rakosgatni egy szobaban, mondom ez nem az en vilagom
Azota ra se neztem, de biztos picit jobb lett aztan. A kettorol nem is tudtam h jon.
-
FoLey-v
addikt
Közben
On TopikKözeledik a Chernobylite 2 és a demoját már ki is lehet próbálni 119GB
Újra nekivágok Stalkernek,hát ha javítottak az optimalizáláson,most ward oldalán.[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
Aha én is néztem. Nem tudom a valódi okát de arra gondoltam, hogy mivel a Generator rész még ha nem is szabadon, de egy játszható terület, talán rájöttek a fejlesztők, hogy szeretnék látni a játékosok, hogy hol járnak éppen olyankor is.
Vagy ugye közelgő dlc miatt fedték fel bár annak nem sok értelmét látom és sztem dlc se lesz egyhamar, még road mapet se kaptunk...
-
Dr V
őstag
Az nektek is feltűnt, h a térképen a köd eltűnt egy két helyről?
Van eről vmi infó? -
Yutani
nagyúr
válasz
szinesz.bob #4101 üzenetére
Köszi, holnap kipróbálom!
-
Yutani
nagyúr
válasz
juliensorel #4087 üzenetére
Na, hát nekem sem rakta vissza Garry-t.
Ma csoda történt: 170 óra játék után végre rábukkantam a korábbi játékok egyik legikonikusabb helyére, a Jantar tóra és a tudós bunkerre, na meg mellette a gyártelepre. Már azt hittem, kihagyták a játékból, de nem, megvan, csak annyira félreeső helyen, hogy véletlen botlottam bele a bunkerbe. Az a szép, hogy a gyártelep túloldalán többször jártam, de nem mentem körbe, így aztán felfedezetlen maradt a bunker.
Ja és Jantarban tűnt fel először, hogy éjjel látszanak a csillagok. Szép volt!
[ Szerkesztve ]
-
shotika
őstag
válasz
juliensorel #4097 üzenetére
Na ezt pont nem vettem észre
Egyre jobban felhúztam magam...
-
juliensorel
őstag
-
shotika
őstag
Kezdem unni. 25x haltam meg egymás után. Hol a rákba lehet innen elmenni, mert bármerre indulok, megöl a sugárzás...[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
válasz
CptAdamica #4092 üzenetére
-
CptAdamica
veterán
válasz
juliensorel #4091 üzenetére
Én úgy döntöttem, hogy várok még pár ilyen fat patch-et mielőtt újra játszom.
-
WATERDACA
őstag
Tölthető az 1.2, rengeteg javítással. (Ja, már tegnap óta)
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz
juliensorel #4069 üzenetére
A STALKER élmény szerves része a lámpa, nem is értem miért nem fő prioritás volt a dizájn doksikban a megbeszéléseken. A fizikára amúgy a SHOC-ban is ha jól emlékszem Havok integráció volt, szépen pördültek az apróbb dolgok ha ellőtted, stb…
Egyébként olyan lehet, hogy nem teljesen savegame kompatibilisek a javítások. Ez mindig attól függ mibe hogyan nyúl bele a patch. Lehet új játéknál már helyesen jelenne meg amit említettél.
-
Yutani
nagyúr
Janovi kalauzt visszarakták a javítással?
-
myckey
veterán
Azert megy ez , itt egyszer kidobott, de egyebkent OK, egyelore. ( raktam bele 1 orat es tortent par dolog )
ShaderC. is lemegy. Van vetett arnyek is a lampanal...tobbi smafu !
Csunya lenne, ha kukazni kellene ezt a 200++ orat, az elejen mar ment a levesbe 15-30, kb.
-
MikeWazowski
veterán
Hát azt elhiszem. Nekem összesen van eddig 90 órám, már azt se kezdeném újra.... ez a gáz amúgy, h kiadnak egy játékot ami jóformán még alfa verzióba sincs. Le se merném írni a helyükbe h 1700 hibát javítanak a mostani frissítéssel előtte meg 600 volt stb... és akkor 120 óra meg kuka... ja, és h örül mindneki h jön az update... vicc ami a játékiparban megy.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz
MikeWazowski #4081 üzenetére
Így megy 120 óra gameplay a lecsóba. Ha lesz megoldás megcsinálom, de hogy nem kezdem újra az hétszentség.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Ja, valamit megint sikerült elcseszni. Eddig nem vágott ki ezzel a access_violation hülyeséggel. Most már igen
...
-
LLKobe
veterán
Szuper, nekem is lepeccselt, azóta egy darab mentést se tudok betölteni, mert crashel:
Unhandled Exception: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION reading address 0xffffffffffffffff
-
myckey
veterán
NPC elvileg tobbet fog lopni a hullaktol...
Elmeletileg, modositottak a lovedekekkel kapcsolatos dolgokat, az NPC talan nem lo keresztul kasul, mindent is, milimeter pontossaggal !
Stealth is fejlesztve, lehet mar nem vesznek ugy eszre...szoval meg a vegen lehet hasznalni, es nem latnak meg, ejszaka, ezer meterrol, sotetben, egy gödör aljan, pokroccal a fejemen.
Mutansok viselkedeset is javitottak...sok egyeb mellett, lehet elkerul par elvetemulten irrealis megjelenest, es mozgast.
Increased chance of spawning low and mid-tier armor.
Reduced chance of spawning top-tier armor.
Increased radiation damage based on accumulated rad-points.
Fixed over 100 EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION crashes and other errors
Fixed an issue where save backups could be missing after losing game saves.
Fixed issue where in-game saves became corrupted after deleting local saves and failed cloud syncs.
Player's flashlight now casts shadows on objects.Added missing icon of damaged state for weapon looted from NPCs.
Improved strafing jump mechanics for artifacts.
Fixed availability to unlock locked doors with grenades.Added parkour animation from crouch state.
Added NPC's death animations from anomalies.
Fixed availability to skip reload animation.
Added cancel for reload animation of the weapons with under-barrel launcher attachments.
Removed several invalid artifact spawners and anomaliesLevel design, and terrain improvements for multiple locations and regions.
Adjusted the foliage placement in multiple locations
Lighting improvements for multiple locations.
Tweaked collision for multiple objects in multiple locations.*
Egy RAKLAP Side &Mai Quest es egyeb jatekmenetet erinto dolog lett fixalva, stb...**
Shader lement jol ! Egyszerjuliensorel
jaja! a skulo meg lett emlitve, erre elszarodott nalad...ugye ugye[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz
MikeWazowski #4075 üzenetére
Persze, azzal az 1.1.4....javitassal orvosoltak, DE most lehet ismet elszarodik
volt mar igy.
Egyelore meg tolti, lassu.
Vegigfutom ezt, hatha akad erdemi is, aminek lehet orulni.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
jupijé, ott a GIGA MAJOR 1.2 pöccs ! Ezt kértem múltkor...Lássuk, vajon a Shader mocsok C. végig fut-e, vagy ismét kezdhetek vele szarakodni...
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
válasz
CptAdamica #4072 üzenetére
Igen erre jutottam én is.
Mindenesetre a töltények neve ilyen lett:
Pozitív változással még nem találkoztam
-
CptAdamica
veterán
válasz
juliensorel #4071 üzenetére
Na az jó kérdés, mert én frissen letöltöttem az egészet és utána nekem is dobott egy 10 gigás patch-et, de közösségközpontban nem írnak róla semmit.
-
juliensorel
őstag
válasz
CptAdamica #4070 üzenetére
Most ültem le a gép elé "rendesen", megint van valami 11GB update. Megint elcsesztek valamit a nagy patch-el?
-
CptAdamica
veterán
válasz
juliensorel #4069 üzenetére
Kicsit kipróbáltam, de semmi komolyabb változás nem láttam, nálam az fps is kábé ugyan ott van.
-
juliensorel
őstag
válasz
CptAdamica #4068 üzenetére
Végigolvastam azóta, sztem a 95%-át észre se lehet majd venni.
Az imént írtam, hogy sztem megéri az árát ez a játék, és mindezt mondom úgy, hogy sztem sincs közel kész még, de így is sokkal több tartalmat és szórakozást adott mint a legtöbb modern trendek alapján készülő single player.
A küldetésekkel kapcsolatos bugok kiírtása talán érdemleges lehet egyeseknek, nem tudom nekem szerencsére olyan nem volt.
Gyorsan csak belenéztem egy mentésbe, yanivban továbbra is el van tűnve a guide csávó de ott az ikonja. A flashlight árnyék egy vicc, nem a falra/padlóra vetül hanem a tárgyak körül lesz egy lebegő kontúrszerű árnyék. Fotón nem annyira jön át de mozgás közben nagyon látszik, hogy csak egy "illúzió".
Vannak jó kommentek steamen, hogy mennyi minden hiányzik még most is, közel sem lett javítva, meg abban is van igazság, hogy ránézhettek volna arra is mik a top modok, amire a játékosoknak leginkább szüksége lenne de nem a fejlesztőktől kapták meg, továbbra sem.[ Szerkesztve ]
-
CptAdamica
veterán
válasz
juliensorel #4066 üzenetére
Ja, itt a pöccs 1.2 asszondják 1700 hibát javít
-
melega
őstag
válasz
juliensorel #4066 üzenetére
Igen és sokaknak a hangulata se olyan jó mint a Stalkernek, Unchartednek, vagy LAst of Usnak.
Ami zavar 26-30 ezer Ftot elkérnek egy 10-13 órás játékért amit sokaknak nincs kedve 4-szer végigjátszani mint a Last of Ust, Uncharted játékokat, 2018-as Gowot mindet imádta.
Mért?
Mert nokedlik. A régi játékok jóval olcsóbbak és jóval hosszabbak. Ja és 2 dologban általában kimerülnek legújabbak+keveslik értük a gyártók a pénzt.Ezért örültem a Stalker 2 nek, végre egy játék aminek jó a hangulata, nem kell egy végigjátszás után kukáznom. Nem ablakon kidobott pénz az ára.
[ Szerkesztve ]
-
melega
őstag
válasz
juliensorel #4064 üzenetére
Értem, legközelebb a ward oldalán játszom végig, és mindent fordítva csinálok.
Viszont egyenlőre hanyagolom a játékot. Jó nehéz volt nekem.Vár több más játék most.
A metró játékokkal tudnám hasonlítani, habár azok nekem könnyebbek voltak.
Metro 2033 medium, last lighhtot, meg Exodust csak könnyű fokozaton tudtam befejezni.A legjobban a játékban az zavart hogy néha amiatt kellett előrébbről kezdeni hogy kiszámíthatatlanul jött a vörös vihar, és nem mindig tudtam elmenekülni.
Viszont szerintem a játék teljes megértéséhez az összes befejezést ki kell játszani, úgy kerek a sztori.
Így minden egyes belefektetett forintot megér a 8-10 órás játékok korában.
Ez a véleményem. -
juliensorel
őstag
Minden tiszteletem, hogy ilyen minőségben és látszólag nagyon kevés fps-el végigszenvedted 88 óra alatt vagy mennyit írtál
Szerintem azért ez a játék jóval több órát is tudna adni, főleg ha simábban tudnád futattni.
A befejezések kapcsán szerintem kvázi mindegy kinek mi a "legjobb", tök szubjektív, én részemről mindet ki akarom játszani személyesen mert megér annyit, 3 féle már meg volt.
(és ehhez nem is kell teljesen újrakezdeni, elég csak nagyobb döntési helyzetek mentéseinél mást választani ugye)
Ez a Strelok ending amit te játszottál, nekem ez még hiányzik, meg a Scar-os.
Egyébként ha teljesen őszinte akarok lenni, nekem annyira egyik befejezés se tetszik, és senki se volt kifejezetten szimpatikus nekem, ezek bmeg mind zakkantak ott a Zónában. A főhősünk Skif is elég indokolatlan célallal és háttérrel érkezik a zónába, én nem igazán tudtam itt azonosulni senkivel. És kb végig nem tudtam komolyan venni ezt az egészet, hogy ennek a csávónak leég a lakása egy artifact miatt, ezért ő nulla harci vagy stalker tapasztalattal civilként bemegy a Zónába és ott rambo lesz belőle, mindezt csak azért, hogy legyen egy új lakása. Mi van?
Aztán a ward endingben kiderül a turpisság, hogy mi is ez az egész és ő miért került oda....ilyen szempontból az a befejezés tetszett.[ Szerkesztve ]
-
melega
őstag
Annak aki végigjátszotta szerinte megnézheti melyik befejezést kaptam:
Minden véleményt szívesen meghallgatokVideó itt: [link] -
-
melega
őstag
Srácok végigvittem 88,8 óra alatt.
Magamtól a legfaszább befejezés a wardot, és a monolitot kiiktattam. Az ezredest is 3 és fél óra alatt, meg Scart is, őt volt a legkönnyebb. [ Szerkesztve ]
-
melega
őstag
<Spoiler>
Van akinél az ezrdes volt a fő boss a játék végén?
3 és fél óra alatt öltem meg.Jóval nehezebb volt a játék összes bossánál nekem.
Meg a Mocsárvidék volt meg húzós.
75 órám van a játékban, és Sterlokkal együtt működte végig.<\Spoiler>
[ Szerkesztve ]
-
melega
őstag
válasz
juliensorel #4050 üzenetére
70 órám van a játékba, a második szkennert most szereztem meg.
A sztorija és hangulata jó, de félkész.
Gyönge Ryzen 1600 X nvdidia geforce gtx 1050 super TI 6gb gddr 5 ös 8008 Mhzes grafikus proci, legjobb 16 gb ddr 4 memóriával néha kifagy.Volt hogy nem egy küldetést újra kellett kezdenem, hogy tovább jussak.
Sőt az itt rejtettem el a cuccomat a mutánsok elől.A táska be van falazva, nem férek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
válasz
juliensorel #4055 üzenetére
Egyenlőre nem javult a játék. ujra telepítettem is párszor, tettem fel hozzá javításokat is.
De nem nyíilik az ajtó -
juliensorel
őstag
Valóban az a kérdés, hogy milyen állapotra vársz pontosabban? "Minimális szinten" azt gondolom már rendbe rakták, nagyobb, látványos változások pedig sztem nem hónapok múlva lesznek, hanem egy év inkább vagy több ahogy elnézem.
Én már harmadik végigjátszást nyomom, egyelőre még leköt olyan szinten, hogy kihagyott achievementekre gyúrok, illetve az elején jóval nagyobb a kihívás a pénzhiány és a gyenge gearek miatt, így picit izgalmasabb mint a játék 1/3-ától vinni egy új szálat.(mert a második menetem úgy nézett ki)
Én ennyi idő után már úgy érzem joggal vágynék valami nagyobb plusz tartalomra, nagyobb változásokra a játékmenetben de mondom, sztem egyelőre még felejtős.
Viszont egyszer szépen nyugis tempóban végigvinni már simán lehet. Nálam semmilyen gamebreaking bug nem volt amúgy most már kb 200óra alatt. -
WATERDACA
őstag
Ez a játék rendben van minimális szinten. Sokan már végigjátszottuk, vannak bugok, hibák, h*lyeségek, de játszható. Bár nyilván ez relatív játékosonként. Ha A-life fejlődésre, meg teljesen bugmentes játékra várunk, szerintem még pár hónapot számolni kell vele.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Mindig benézek ide időnként, de látom, csak nem akar megpatchelődni a játék (előrendelve van limited editionnel, de addig nem játszom, amíg rendbe nem rakják legalább minimális szinten)
-
WATERDACA
őstag
válasz
juliensorel #4046 üzenetére
A shader töltés egy rémálom minden játékban. Nálam instant restart mindenhol. Egy másik példa a Forza Motorsport (bár azzal már nem játszok). Új driver, restart, Steam indít, játék indít, shader töltés. Hiába tölti be a shadert, tovább tölti ingame is (és ez így van amúgy mindenhol - Stalker 2-ben is), kicsit elbohóckodsz, utána megint érdemes újraindítani.
FM-ben például mindig stutterelt addig, míg nem restartoltam shaderezés után. Agyrém.
-
juliensorel
őstag
válasz
WATERDACA #4045 üzenetére
Driver install után a gépet szoktam, aztán nyitottam csak meg a steamet, a játékot. A shader tudom, hogy lassabb olyankor először mindig, de nem azért csinálja meg, hogy jó legyen?
Warzone-nál volt ez mindig tudom, de ott a shaderezés után sosem volt ebből gond.
Amúgy azt se értem mi lett a baja a napokban, így módszersen eddig a 2 hónap alatt sosem crashelt nálam, egy két korábban itt is említett esetet leszámítva.[ Szerkesztve ]
-
WATERDACA
őstag
válasz
juliensorel #4044 üzenetére
Új driver és shaderezés után mindenképp ajánlott újraindítani a játékot, ez máshol is így szokott lenni.
-
juliensorel
őstag
Nálam elkezdett tegnap kb 5 percenként crashelni a játék, elvileg az eddigi nv driver volt a ludas
Aztán új nvidia driver telepítés, új anomáliák nőnek a zónában
Kb 6-8 percig shaderezés (az amúgy kb 30mp helyett) aztán, ez fogadott:Még egy újraindítás után megoldódott, aztán nem is crashelt azóta.
Lesser Zone -
Dr.Én
veterán
Hali!
Ward oldalon megyek a játékban most. Faust-ot kell majd megölni, de a küldetés elején keresd meg az alagutat résznél zárva van az ajtó, ami az alagúthoz vezet.
Megoldás valakinek?
-
Laraxior
titán
Hányszor kell visszatoltenem a mentést, hogy ne adja be a sheltert?
A 6. után még menekules kozben bedobott ram két bloodsuckert, miután lelőttem a poltergeistet...
Asszem erre a hétre is szüneteltetem. -
juliensorel
őstag
Hát igen, meg ami még feltűnt, hogy így már végre értem, hogy miről meg kikről beszélnek már itt a legelején, mire vonatkozó utalások hangzanak el, akár npc-k szájából. Anno azt se tudtam ki kicsoda, mi micsoda, nem ismertem a zónabeli fogalmakat, idő volt mire megjegyeztem és kiismertem a dolgokat itt. Én igazi rookieként kezdtem, mivel a régi stalkerekkel sosem játszottam érdemben.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz
juliensorel #4038 üzenetére
Komolyra forditva a szot...
Ez sztm igaz a kozossegre, tehat hogy sokszor kb. teljes ujnak hat a jatek egyik-masik regioja, annyira el tudja vesziteni az ember a fonalat, a teendok es a nagy terkep bejarasa kozben.Hiaba voltam mar ott, akkor is ujszeru a feeling
-
myckey
veterán
válasz
juliensorel #4038 üzenetére
at ne valtozzal verfarkassa vagy mibű lesz a cserebogar
latom, aztata hitte, hogy a classic tintendo Duck Hunt zajlik, eppen -
juliensorel
őstag
Back to the roots
Mivel nem volt sircaa előtti mentésem, 2db achi miatt csak elkezdtem előről egy új sloton. Mivel annyira régen voltam már itt, 2 hónapja, hogy egészen újnak hat a játék eleje
-
M0ng00se
őstag
válasz
juliensorel #4034 üzenetére
igazabol nem nagyon emlekszem mar, talan feldobtam az egbe, a fejem fole teljesen, majd pisztolyra valtva lottem szet
-
juliensorel
őstag
válasz
M0ng00se #4033 üzenetére
Na akkor ebben te adj tanácsot, mivel lőtted el?
Próbáltam magam fölé dobálni de eleve a fegyverváltás már olyan lassú, hogy addigra csomót esik a gránát.
Kharoddal (+acog4x és anélkül) és shotival próbáltam de nem jött össze, talán egyszer kétszer olyan volt mintha levegőben robbant volna de nem adta meg az achit.[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
válasz
juliensorel #4030 üzenetére
pedig a granatos nem nehez, ugy is meg lehet csinalni, hogy te dobod el a granatot, azt nem nehez szetloni
-
juliensorel
őstag
Van egy ami csak éjszaka aktiválható, szerintem emlékeznél melyiket vetted már ki és melyikkel találkozol most először, annyira azért nincs sok, sztem azért nem adta meg az achit mert nem aktiváltad mindet. Nálam is ez volt, aztán rájöttem, hogy volt egy scanner viszonylag a játék elején találtam de nem aktiváltam akkor csak továbbmentem.
M0ng00se
Gaussnál nagy a latency, én m701-el csináltam. Elsőre azért nem sikerült mert mellé lőttem volna elve scope-al isnagyon fontos, hogy az egér nehogy megmozduljon, éppen csak a jobb gombot szabad felengedni de közben már lősz is. De nyilván érted, sajnos próbálgatni kell.
Nekem a gránát levegőben eltalálás nem sikerült mai napig. Aztán arról letettem egy ideje.[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
válasz
juliensorel #4026 üzenetére
gauss-szal probalgattam meg regebben, de nem adta be
-
Dr V
őstag
válasz
juliensorel #4025 üzenetére
Igen ki.
YT videó alapján végigmentem az összesen, de több is volt amiből nem votl mit kivenni, gondolom már korábban kivehettem. -
juliensorel
őstag
válasz
M0ng00se #4024 üzenetére
Sniper , scope-al becelzod a fejet egy egyhelyben allo ornek, legzes visszatart, elengeded a jobb egergombot de abban a pillanatban mar losz is. A jatek innentol ugy veszi h hip fire volt mert mar nem nyomtad a celzas gombot. Nekem masodik probara sikerult. Azert csinalj egy gyors mentest ha talalsz egy ilyen őrt valahol es probalgatni kell. Terkepen markerrel lemerted a kb 75m-t es akkor csinaltam egy gyors mentest.
[ Szerkesztve ]
-
juliensorel
őstag
Hat igen, yanivban a guide csavo tovabbra is szublimal a tortenet egy adott pontjan de az ikonja ott marad, hatalmas ismert hiba nem ertem hogy nem lehetett ennyi patch alatt javitani, rostoki arusnal tovabbra is hajlamos kifagyni a jatek illetve gravitacios anomaliakba lepve is. Tegnap a mocsarban leptem bele egy olyanba.
Dr V:
Es mindegyikbol kivetted az artifactet? -
Dr V
őstag
Elvileg az összes scannert meglátogattam, mégsem adtam meg az achievementet. Más is járt így?
-
myckey
veterán
jöhetne mar valami combosabb frissites
( bar annak is orulok, hogy a shader C. lemegy... regi, szep uj vilag )
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz
M@trixfan #4016 üzenetére
Az !
Zseniális az atmoszféra, és a részletesség, ahogy felhúzták a zonat...etc. Mondtam mar sokszor, rengeteg keppel alatamasztva, azt hiszem. Beszeltuk mar, de nem tudok betelni vele.Leirtam mar ezt is tobbszor...Semmi extra. beallitasok...
Gepem is....regebbi a CPU(i56600k), vga ok XFX RX 6750XT, es 16GB.HA nem tudnek ket helyrol is generalni kepkockat, bajos volna az elvezheto game, de igy fasza !(2KEpic) AMD Softw. & Freesync helyrerakja a valaszidot is, micro es heavy stutter is okes.
De leirtam, jah. Ismetlem magam.A kepekbe minimalisan nyulok bele,XNView...contrast, meg pici elesites, szin...par alap dolog, DE van hogy semmit nem kezd vele, mert automata, nem en szoktam a levelt beloni. Szoval, nem kell itt hatalmas mókolasra gondolni. Csak annyit, hogy neha lassam jobban a tartalmat, ha tul sotet vagy eletlen lenne.
Vissza lehet lapozni, tenyleg sok picture volt mar altalam...Sokszor csak ezert lepek be, hogy elvezzem a környezetet, a tajat, az idojarast...blabla.
pl. sima tajkep...de megis szeretem ! ( akar egy festmeny )
[ Szerkesztve ]
-
errorcode06
őstag
Én nem tudom hogy csináljátok, de nekem minden epicen, és, hát, nem így néz ki a játék...
Fsr meg ilyenek off... -
M@trixfan
addikt
Még mindig fantasztikus! Abszolút jóváhagyom mint mániás Stalker fanatikus. Nagyon tartottam az UE-től, de minden hibájával együtt hozza a hangulatot a játék és Stalkernél ez a legfontosabb. Sajnos egyre kevésbé szeretem azt ami a PC-s hardverek körül zajlik, pedig itt vagyok “csőre töltve”. A 9800X3D rajtja is csodás, a mostani RTX 5000 széria meg pláne… Pedig ezt PC-n kell tolni, nincs mese!
-
WATERDACA
őstag
Mindenkinél ilyen hányadék Prypjat? Fel-le ugrálnak az épületek textúrái, főleg magaslatból, gondolom a LOD alacsony a játékban. Max pedig minden beállítás.
Erre is mod kell?
-
myckey
veterán
-
myckey
veterán
Ha mar itt vagyunk, ahol vagyunk... Lake Karachay in Russia,certain parts of the shore will kill you after 30 minutes...
Ismeretterjesztés, művelődésjuliensorel
nem vót haszontalan a bemutató, helyes ! -
juliensorel
őstag
válasz
M0ng00se #3996 üzenetére
Igazad van, itt írják abban a posztban amit myckey linkelt, Sircaa után kicsit változik a helyzet. [link]
Ettől függetlenül nekem azért bőven dobál "common" besorolásúakat de lehet, hogy bizonyos típusok emiatt kiesnek tényleg? Mert hiányzik még pár darab common több fajtából is. Ezek alapján nem a legjobb, hogy én pont end game előtti mentésből kiindulva kezdtem el most ezt a farmolgatást...Viszont ebben a mentésben van a legtöbb artifact a ládámban, így tudtam megírni a check listet, na mindegy. Ez így extrán pepecselős, lehet sose fog dobni olyat ami még kéne csak azért mert már sircaa-n túl vagyok...mekkora marhaság
[ Szerkesztve ]
-
cs1rk3
tag
végül újra kezdtem a generátors pályát és sikerült így végig vinni nagy nehezen 😂 volt mikor strelok tűnt el a semmibe és kellet megint menteni. Következő körben megyek Spark csapattal, aztán majd ha már minden rendbe lesz a játékkal akkor strelokkal még jobban felfedezem a zónát (ward befejezés gyors volt csak 31 óra)😂 [ Szerkesztve ]
-
Steve198310
őstag
Bakker ...... Finoman szólva olyan szinten omlott össze ,hogy egy jó órám oda lett. Voltak benne mentések de az utolsó összeomlás mentésével indult. Finoman szolva is volt anyázás.
[ Szerkesztve ]
-
cs1rk3
tag
Enis elkezdtem újra játszani Warddal szkennerrek megint bugosak nem adja meg az achievementet :W szegény Richter olyan rossz volt megölni 🥺😥. Olyan bugba futottam bele miután Strelokot megöltem, nem nyílik meg a teleport hiába nyomtam be a gombot senki sem jön át rajta most újra kezdtem a Generatos pályát hátha észhez tér. Volt valakinek hasonló bugja?? -
melega
őstag
Aki nem játszotta ki ne olvassa el
<Spoiler>Én most fogok megküzdeni Fausttal.
A Ward ellen harcolok, többet nem spoilerezek.Annyi a kérdésem, ha az eredeti verzióban a Ward mellé állok, akkor is el kell menni a mocsrávidékre Fausthoz a szkennerért, vagy akkor nem?
Azért kérdem mert az egy nagyon szemét vidék volt, többet szenvedtem mint az első csatámmal Dugában, vagy Isaacban.
</spoiler> -
myckey
veterán
Swamp fölött kicsiverl...-BOILER-...itt egyszerre 3 Artit is dobott...erdemes lehet meglesni, ujra es ujra. pici terulet, de sok az anom.
[link] Artifact Guide and Respawning Artifact Farming Locations
Ez eleg reszletes utmutato, jol osszeszedte a teljes mapot ! Lehet egy tampot[ Szerkesztve ]