Hirdetés
-
GAMEPOD
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hegyirabló #929 üzenetére
ennyi
Persze az is igaz, hogy le sem kell szednem róla a fóliákat, rárakom a talpat, ha ferde, leveszem, visszacsomagolom, viszlát. -
Hegyirabló
veterán
válasz
4264adam #927 üzenetére
Oké, akkor ne sajnáljuk a céget, ami egyébként is állandóan több száz milliós büntetéseket kap, mert megtéveszti a vevőit!
De mi van, ha a második is lekókad? Akkor én is rábaltázok, megint vissza, és persze ki és becsomagolós videót úgy is csinálok mindig, de egyszer csak kitalálják majd, hogy tíz százalék értékcsökkenés, mert izé. Nyilván ezt sem tehetik meg hasra ütve, ha vitás ügy van, akkor független szakértőt kell alkalmazni, csak hát akkor balhézni velük... nem szeretek. Erre írta valaki Redditen, hogy nem próbálkozik többet az Asus RMA lottóján.
Persze az is igaz, hogy le sem kell szednem róla a fóliákat, rárakom a talpat, ha ferde, leveszem, visszacsomagolom, viszlát. -
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #925 üzenetére
Ne legyünk már naívak és a saját pénztárcánk ellenségei. Főleg ha még Jog is van rá
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #925 üzenetére
Egy fél milliós monitornál ne legyen aranyból. Főleg, ha még ők ajánlgatják is.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #923 üzenetére
QD után WOLED-et biztos nem.vennék. A helyedben rálróbálnék egy másik UCDM-re. Erre való a 15 nap. A kerwskedőkért meg nem aggódnék.
-
Hegyirabló
veterán
+ #922 Hauptmann
Az Asus PG32UCDM tökéletes lenne, ha nem lógna az egyik oldala. Visszavittem, próbáltak nagyon rábeszélni, hogy tartsam meg, és a netes házikókánnyal csináljam meg magamnak. Ebbe nem mentem bele, és nem is bántam meg, mert ahogy olvastam külföldi fórumokon, nem mindenkinek sikerült a kókány. Azt is felajánlották, hogy rendeljem meg még egyszer, ettől meg azért félek, mert ha az is olyan, akkor nem akarok a kereskedővel sem kiszúrni, hogy megint visszaadom. (Nem saját fotó, de nekem is ilyen volt.)
Bementem tegnap LG bemutatóterembe. Ugyan 32GS95 nem volt, de ami volt OLED annak bizony hallatszik az aktív ventijének a hangja. Tök jó árat kapnék LG-től a WOLED-jükre, de ismerem magam, nem tudnám elviselni a venti hangját, még a promóter is elismerte, hogy van neki, és öregedéssel csak rosszabb lesz a hangja, plusz a netes felhasználói tapasztalatok is erre mutatnak. -
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #920 üzenetére
Miért? Pedig az UCDM kurva jó monitor.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #920 üzenetére
Mik az igények, mi a keret, és mik a kinézett opciók? Vagy ua utóbbi nincs akkor nézünk neked.
-
Hegyirabló
veterán
Eléggé meglövődtem most OLED ügyileg.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #917 üzenetére
Preferencia kérdése. Ha mindig sötétben játszol glossy ajánlottabb, ha sokszor esik fény a monitorra akkor inkább kevésbé glossy.
-
Hegyirabló
veterán
Melyik a jobb bevonat? Glossy vagy semi-glossy?
-
Csandi
őstag
Kommentek megoszlóak ezzel kapcsolatban. Szerintetek on vagy off? Én most néztem nekem on-on van alapból.
[link] -
4264adam
veterán
Tarkovra is próbáld ki az NvTrueHDR-t vagy az Nvidia App belsős RTXHDR-t. A kettő ugyanazt teszi
Fallout4 nekem előbbivel fut HDR-ben. Teljes más a szín paletta és Black crush szint .
holott ez a cím nem HDR 2015-ből
Örök igazság marad, hogy nemcsak kijelző kell hanem sajnos megfelelő forrás “anyag” is hogy a HDR és OLED előnyös legyen a mindennapokban
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
4264adam #906 üzenetére
Na igen, az OLED monitor játékokban, filmekben, na és persze HDR anyagoknál mutatja meg az igazi arcát - amikor az ember egy jobb IPS alól rántja ki az áramot és az OLED-et bekapcsolva ugyanazt a desktop-ot nézegeti... nem feltétlenül tátja el a száját. Egy normálisabb Youtube videó már bőven érzékeltetni fogja a dolgot, aztán meg a fentiek főleg.
Én ugye dolgozom is rajta napi 8-9 órát, Excelekben és különféle programokban szambázva én sem érzem igazoltnak a rá költött összeget. -
4264adam
veterán
Legjobb IPS is 1300 kontraszt, VA 4500
miniled miatt 9000 környékeAmit most nézel hogy nem több nem csodálom mert az IPS is tud szép SDR magas színlefedést.
Amiben más és ez biztos : kontraszt egy sötét jelenet esetén, HDR sehol nem lesz fátyolos.
Amitol nem esik le az állad: jobb IPS is tud vibráló vivid színeket, HDR-ben pedig csak az OLED
black crash szintén más szint
-
-
Megjött ma nekem is a monitor. (27m2n8500)
Nem az a hasra esős élmény a korábbi után (FI32U) de szemmel látható az előrelépés.
Viszont akkor a 360Hz esetén mi a konszenzus, Adaptive Sync legyen bekapcsolva NV beállításoknál vagy ne végül? -
Novver
senior tag
Samsungnál is van burn-in garancia? Kiszemeltem a S34DG850 viszont kb mindegyik bolt mást ír.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Hauptmann #892 üzenetére
Az a baj, hogy az emberekben sokszor keverednek a dolgok... mint minden terméknél, adott szériát/modellt kell nézni, nem (csak) gyártót. Azt hiszem talán most az 5000-es nvidia sorozatban pont a legjobb a Giga, de volt amit meg tökre elbaltázott. Volt amikor az MSI Ventus szériája is jobb volt, manapság már az olcsósítás teteje. Az MSI ettől szar? Nem, egy adott szériája attól még lehet. És akkor ez lehet videókártya, monitor, autó, akármi. A baj az, hogy az emberek buták. Nem néznek utána dolgoknak, bemondta a tévé, ezt mondta a fater, így szólott a szomszéd. Nincs saját vélemény, papagáj üzemmód van. Szarazepül, ócskadroid Samsung. Igen, van szarabbul sikerült iPhone és van baromi jól sikerült Samsung, és van mindennek a fordítottja is.
Aki márkát szíd azért mert csak... ott 2 lehetőség van, vagy szakóz valamit és akkor nem is kell megváltoztatni a véleményét (tudod kinek van arra energiája, meg tulajdonképpen érdekel is engem...) vagy megégette magát párszor az adott márkával. Na ez utóbbi esetben még el is tudom fogadni, tökre valid reakció. -
csizo13
tag
"- Mit tud az az Asus monitor kar, amit pl. egy Arctic X1-3D nem?
- Hogyhogy mit?
ROG."
Innen indult a lavina, amiben mindenről szó volt, ventik, autók, márkák, stb. csak a kettő monitorkar közötti különbségről nem, ami 80k pluszt megér.
Vagy a felsorolt hasonlatok alapján kell levonni a következtetést?Nekem Alzás van, megfelel teljesen. Igaz, nem forgatom, döntögetem, csak néha állítgatom előrébb-hátrébb, jobbra-balra.
-
-
sixpak
nagyúr
válasz
Hauptmann #887 üzenetére
Én nem istenítem egyiket sem, mind egyforma, a név más csak.
Azt veszem, ami megfelel nekem árban és szolgáltatások terén.
Kivéve Asus-t, azt soha, elég megnézni csak az RTX4000 szériát, Asus terén.
Kizárólag a nevet fizeted meg az Asus-nál, csak kezdenek rájönni a népek, hogy a drágább szarabb, mint az olcsóbb.
Amúgy Olednél lényegtelen, semmi közük hozzá... -
Hauptmann
veterán
A ph-val az a baj, hogy olyan gyártókat, mint az Asus, vagy a Gigabyte, sport lesajnálni, bezzeg az MSI az a nonplusultra... Amíg ilyen a hozzáállás, nincs miről beszélni. Az istenitett MSI-nek is voltak szar szériái, mint ahogy az Asusnak, Gigabytenak is.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hauptmann #885 üzenetére
A kereskedő talált egy fórum bejegyzést, hogy az állvány rögzítő bajonetten van négy csavar. Ha ezzel elkezdesz játszani, akkor be lehet állítani a vízszintet, de pepecselős. A kérdés az, hogy ez miért nincs gyárilag beállítva? Plusz ez eléggé sufni tuning dolognak tűnik, mert Asusnál ezt nem találtam meg sehol hivatalosan.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #843 üzenetére
Ugyanilyen monitorom van. Nem billeg. Kérj cserét.
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #882 üzenetére
valahogy így lett volna a helyes első gondolatom szépen írva: Nem gondolok ma már 1 PC hardware gyártót sem prémiumnak vagy nem annak. Vannak jobban és rosszabbul sikerült szériák hiszen mindenki ott akar nyerni profitot ahol tud.
Csandi : Szerencsére akkor még csapágymentes vagyok. Szélzaj /ventihang ami szokott nekem lenni mint az RTX5070TI Prime, TUF-on ami most van pedig a CW jobban hallom terhelés 100+ FPS mellett mint a ventiket. TUF 1500RPM 50%-iog megy el, nekem néma mert a CW több, ház ventik 800RPM-el szintén semmi. De ugye ez egyéni -
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #881 üzenetére
Meg is találtam.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Skynet258 #880 üzenetére
Tudod mit, én is a Giga felé hajlok most, mert monitorban pont jók. A FO32U2P-t néztem ki tegnap, ami legfőképpen döntő volt, hogy azon már DP 2.1 van.
Szerintem sem rossz, már ha nem billeg, nem konyul le. Még megnézem, vett-e itt valaki Asus WOLED-et, ennek a testvérét, hogy ott is van-e ez a lekonyulás.
Akkor engedtem el az Asus-t, pedig nagyon jók a VGA-ik, amikor a 30** sorozat BIOS-ába beleraktak egy olyat, a csendes módba, hogy nem csak hőmérséklet esetén, hanem kb. 100W terhelés esetén is elindulnak a ventijei. Na most volt böngészés alatt egy másodperces 110 Wattos peak, és elindultak a ventik. De csak egy percre, aztán leálltak. Iszonyat idegesítő volt. Van is erről adatlapja az Asusnak, beraktam valamelyik VGA topikba, majd megkeresem. -
válasz
Hegyirabló #876 üzenetére
Monitorban szerintem nem rosszak amúgy az Asus OLEDek… bár mondjuk igazából azt simán ki lehet jelenteni, hogy nincsen igazán “gáz” oled, mert LG vagy Samsung panelt használnak mind, a körítés, amit a gyártó odatehet a nagy difi.
VGA-ban amúgy most TUFot használok, és nincs panaszom rá -
Skynet258
Topikgazda
válasz
Még tűrhető tartományon belül van, meg nem anyáztok, szépen off-ba is teszitek, szóval...
Amúgy az a lekonyuló monitor nem 500k-ért de 100-ért is vérlázító lenne, szóval megértem a csalódottságot.
Nekem valamiért a Giga-tól van viszolygásom, mégis tőlük vettem monitort - eddig szerencsére nem bántam meg, sőt, tök okés vele minden. -
emiki6
veterán
válasz
4264adam #872 üzenetére
+1, elég alacsony fordulatszámon minden venti halk. A P12 olcsón, halkan, egész jó levegőmennyiséget szállít. Ennyi. Fancontrol-ban most ránéztem, az egyik 400, a másik 700 rpm idle-ben, de nem emlékszem melyik szenzor a házventi és melyik a cpu. Terhelés alatt meg úgyis a VGA lesz a leghangosabb.
-
4264adam
veterán
válasz
Igaz
pedig az eszmecsere jó
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #871 üzenetére
A marketinget értem. Az Asus 4070 Super DUAL széria Ram Padje pedig rosszabb volt mint az Inno3D 2X, 4090 ROG pump out, és az összes TUF CW-zik. Csak az érték más. Nekem is csak kicsit.
A lap VRM-et aláírom mert sokszor ajánlom ki, 12-14 fázis. De hogy szakmailag nem tartjuk csúcs kategóriának a márkát az biztos. 5070 PRIME hűtés venti vezérlő 10 éve a legrosszabb amivel lehetett találkozni. -
Csandi
őstag
válasz
4264adam #872 üzenetére
És mégis ezért panaszkodnak ventis topikban meg redditen. De amúgy igen, az ő AIO-ik a legjobbak, de szerintem főleg azért, mert vastagabb mint a többi. + ha csak teljesítményt nézünk mindegy a zajszint, de ha meg zajszintet nézünk akkor az Arctic ventik közel sem a legjobb.
-
4264adam
veterán
Tudod rólam, hogy a Primeot visszaküldtem zaj miatt. 2018 óta szolgálnak a P ventik a házban, de 1000RPM-ig nem lehet hallani őket. Be Quiet CPU Dark Rock Pro 4-em 1600RPM-el már nagy szélzajként jön ki.
Érdekes mert a Liquid 280-360 Articok a legkedveltebb AIO hűtők. És sehol nem írtak hogy venti csere azonnal javasolt
-
Hegyirabló
veterán
Így van.
#868 4264adam
Az Asus termékeit nem véletlenül tartják sokan a csúcskategóriának. Aki nem tudja megfizetni, az persze könnyen rámondja, hogy 'túl van árazva', de a valóság mást mutat. Az Asus ROG és TUF alaplapok például kimagasló VRM dizájnnal és hűtéssel rendelkeznek, ami kulcsfontosságú stabil tuninghoz és hosszú élettartamhoz. A BIOS/UEFI kezelőfelületük átlátható és rendszeresen frissített – ezt nem minden gyártó mondhatja el magáról.Notebook fronton a Zephyrus és Strix szériák példásan ötvözik a teljesítményt, a kijelzőminőséget (QHD, 165Hz, sRGB 100%, Pantone hitelesítés), valamint az átgondolt hűtést és ergonómiát. Az Intelligent Cooling rendszerük tényleg intelligens, nem csak névben – halk és hatékony.
De tudok ám egy nem off példát is írni. Harmadik generációs 4K 32 coll LG WOLED panel. Az összes márka - beleértve magát az LG-t is - csak aktív hűtéssel tudta megcsinálni ezt a panelt. Az Asus meg tudta oldani a passzív hűtést, ahogy olvasom, még hatékonyabb is.
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #865 üzenetére
Noctua NF paramétereit megnézed ugyanazt tudja a 2 ezres Artic P széria is. Csak egy sima papírdobozba kapod egyszerű műanyag fekete színben. Semmi szép csomagolás és Gumis tartó meg kézi előtét ellenállásos kábelek. Gyártás szempontjából óriási többlet költség a Noctua gumi külön gyártás majd összeszerelés.
a fizikát viszont ez a tény nagyon nem érdekli. Van a nyomás, fordulat és átáramlott levegő mérhető mennyisége óránként. Meg a pénztárcád.
Ezert raktam tele 7db Artic P12 PST-vel a házat 800RPM-el.
U.I.: Artic / Be quiet / Noctua ezek mind német brandingek tervező oldalon. De senki ne gondolja hogy Hans német gyártósoron a havi 3500EUR bérével otthon gyárt
Asus ROG : 4090 széria pumpout paszta bajnoka. Tápjai átcimkézett CWT Tápok mint az összes nagy márka.
az ASUS TUf 5070Ti-om ami van szinten CW bajnok a szériában mint az összes többi Asus TUFde ugye én ezért felárat fizettem mert nekem kell
-
Hegyirabló
veterán
Nem akarok már offolni, de szerintem nincs új a nap alatt. Nem tudod ugyanazt a minőséget adni x-ért, mint amit a konkurencia ad 3x-ért. A piac kőkemény Mad Max világ, ha van egy terméked, ami ugyanolyan jó, mint a konkurencia háromszor drágább terméke, akkor ki fogod csinálni a konkurenciát. Ez budget king meg... a jót meg kell fizetni. Tényleg ezer példát lehetne írni. Playboyban is meztelen nők vannak, meg a Rubens festményen is. Melyik a minőségibb, és melyik ér többet? Mert bekeretezhetek én egy Playboy A4 oldalról egy csajt, és kirakhatom a falamra, mégis mindenki a szomszéd Rubensét fogja csodálni.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #865 üzenetére
De az Arctic ventik nem drágák, pont, hogy budget king, annyiért pedig nagyon jók. Nekem is csak Noctuák vannak, kérdés, hogy túlárazott-e vagy pont ennyit ér?
-
Hegyirabló
veterán
Nyilván jobb, persze, de erre a túlárazott dologra van sok példám, most írok egyet. Itt van ez a világon mindenhol istenített, és itt is említett Arctic. Bedőltem én is, és vettem fél tucat ventit tőlük. Aztán félévente rohangáltam jótállásban visszavinni őket, mert csapágyasak lettek. Betelt a pohár, és vettem háromszor drágább Noctuát. Soha egyet vissza nem kellett vinnem belőlük, és most 3-4 év után is ugyanolyan hangjuk van, vagyis alapjáraton semmilyen. Hogy van ez? Az Arctic jófej, és lemond a profitról a kedves vevők kedvéért? A Noctua meg gonosz, és bár adhatná annyiért, mint az Arctic, de kapzsi módon nem teszi ezt? Ugyan már...
És még ezer példát lehetne írni.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #863 üzenetére
Egyébként az, de persze jobb mint egy suzuki.
-
Hegyirabló
veterán
Az Asus nem véletlenül drágább sokszor — prémium anyaghasználat, kimagasló hűtés, stabil BIOS-támogatás (ahogy azt már írtam is), fejlett VRM dizájn, megbízható overclocking, és jellemzően hosszabb élettartam. Nem marketingből lettek a ROG és ProArt szériák legendák, hanem mert profik is ezekre esküsznek.
Mintha azt írnám, hogy egy Suzuki is van olyan jó, mint egy Passat Var. R-Line, hiszen mindkettőnek négy kereke van, kormánya, két vagy három pedálja, és mindkettő gurul. Ez végül is igaz, a Passat mégis majdnem harminc millió. Na és miért? Mert "túlárazott"? Ja tudjuk, az. -
Hegyirabló
veterán
Igen-igen, mindenki téved! Csak a marketingje jó az Asusnak, egyébként rakás szarokat gyárt.
Bár... most jut eszembe például, hogy az X és B szériás alaplapok BIOS-ában van egy bug. Az Asus kiadott rá javítást, míg a többi alaplapgyártó nem. El sem ismerik a hibát.
https://www.reddit.com/r/gigabyte/comments/1g9tdtx/comment/mkc5hdg/?context=3
-
-
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #854 üzenetére
Fene vigye, pedig ez Dolby Visionos is volt.
-
Årpi
őstag
válasz
Hegyirabló #855 üzenetére
Mit tud az az Asus monitor kar, amit pl. egy Arctic X1-3D nem?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #854 üzenetére
Hát ha nem szériahiba. Ezek megfordultak a fejemben, de értelmes monitorkar egy 100 ezres Asus. Azt nem fogják odaadni. Arra sincs garancia, hogy a monitorkarban állna, mint Katiban a gyerek. Lehet, hogy maga a foglalat lett elbaltázva.
-
válasz
Hegyirabló #853 üzenetére
Esetleg a boltnak írnék, hogy:
- Kérsz egy cserét, mert ferde a monitor alapállásban
- Ha adnak egy értelmes monitor kart, akkor azt elfogadod és nem viszed vissza
- Kérsz egy upgradet MSI-re -
emiki6
veterán
válasz
Hegyirabló #844 üzenetére
Ezért kerül csak 530 ezerbe.
Ha nem billegne lehet 600k lenne.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #850 üzenetére
Szerintem is.
-
válasz
Hegyirabló #849 üzenetére
Mehh, ez így gáz azért.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #848 üzenetére
Visszaugrik. A tied pivotos. Tudod portrait módba is állítani. Ezt nem lehet elforgatni 90 fokkal, egyik irányba sem. Tehát van egy pozíciója a panelnak, amiben állnia kellene, de nem áll meg ott, hanem a holtjáték miatt, amit te is említesz, nincs vízszintben.
-
válasz
Hegyirabló #846 üzenetére
Nah várj... kipróbáltam én is, nálam is van ennyi holtjáték az PG27AQDM-n.
Ettől még be tudod állítani vízszintesre (1 centit felfelé tolod a lentebb lévő oldalt) nem?
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
Hegyirabló #837 üzenetére
Az nvidia driverben van egy RTX video enhancement, én azt használom, meglepően jól skálázza a Youtube videókat (is), 720p-ből persze csoda nem lesz, de egy jó minőségű 1080p minőséget azért képes csinálni abból is.
-
Icewloxy
tag
válasz
Hegyirabló #844 üzenetére
ezeket illik egy minőségi asztali konzolra tenni. több hely, esztétikus,és oda állitod ahova szeretnéd. gondolom ha 530k kiadtál egy monitorra, az a 20-30k nem okoz gondot.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #843 üzenetére
Videó az 530 ezres monitorról, ami a saját állványán billeg. Ha megbillentem balra, helyreáll a vízszint.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #842 üzenetére
PG32UCDM
Ez nincs pivot. Semennyi. Jobb-balra, előre-hátra lehet dönteni. -
válasz
Hegyirabló #841 üzenetére
Melyik Asus ez? Azt ne mondd, hogy nem lehet picit allitgatni a vizszintes szögen pár foknyit.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #840 üzenetére
Ez hülyegyerekeknek készült kábé, nem nagyon lehet rosszul összerakni, és az asztal síkjához képest nem egyenes.
-
válasz
Hegyirabló #839 üzenetére
- Jól van összerakva a monitor?
- Az asztal is vízszintben van? -
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #838 üzenetére
Ami viszont nagyon érdekes, hogy nincs vízszintben a teteje, a jobb oldala 1 centivel lejjebb van, mint a bal. Viszont ezen nincs pivot, vagyis még attól sem lehet.
-
válasz
Hegyirabló #837 üzenetére
Nálam a wow érzés akkor jött elő, amikor a régi monitoron vagy másik monitoron néztem dolgokat párhuzamosan vagy egymás után: úristen mi ez a kép?!
a jót könnyen megszokja az ember -
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #836 üzenetére
Köszi a segítséget! Szerintem egy darabig el fogok játszogatni.
Első benyomások.
Féltem, hogy túl nagy lesz a 32 coll, nem az. A Windows beállította 150% felskálázásra, abszolút tűrhető. Viszont azért például YouTubeon a gyenge felbontású felvételek elég ergyák, gondolom 720p-től már jobbak. Nem tudom van-e 4K felskálázás, hogy az 1080p videók is jól nézzenek ki. Nagyon fontos, hogy eddig nem fáj jobban a fejem tőle, mint egy IPS-től. Szerintem IPS-nél is a PPI és az ezzel összefüggő szövegélesség miatt fájt főleg a fejem, amikor fájt.
Viszont a Wow! érzés egyelőre nincs meg, mondjuk játszani még nem játszottam rajta, meg azért van még mit beállítgatni.
-
válasz
Hegyirabló #835 üzenetére
2025, Oled logika
Monitor firmware upgrade menjen, Asusra szinte biztos, hogy van újabb verzió.
Nálam szűk egy év alatt .4 -> .8 = 4 ugrás volt firmwareben.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #833 üzenetére
Az volt a megoldás, hogy először BE kellett kapcsolni a HDR-t, utána ki, és van is minden beállítás.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #833 üzenetére
Olvasom, igen, de nem tudom kikapcsolni, mert nem tudok rálépni, hiszen szürke. Windowsban meg elméletileg ki van kapcsolva.
-
válasz
Hegyirabló #832 üzenetére
HDR miatt van, kapcsold ki.
-
Hegyirabló
veterán
Kicsit fura, hogy a menüben a fényerőn kívül nem tudok állítani semmi mást.
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #830 üzenetére
Nvidia problémamentesebb a DP-n. Így is úgyis DSC On lesz. A PC elsődleges megjelenítő portja a DP, konzolok miatt és a TV miatt pedig a HDMi is
-
4264adam
veterán
válasz
Hegyirabló #828 üzenetére
DP
-
Hegyirabló
veterán
Rakom össze a monitort (4K 32"), mivel kössem össze az RTX 4080-al, HDMI 2.1 vagy Display 1.4?
Köszi! -
Csandi
őstag
válasz
Hauptmann #826 üzenetére
HDR lényegében annyit tesz, hogy adott jeleneten belül az adott képkocka amit látsz, a képernyő melyik részén mekkora fényerővel kell, hogy rendelkezzen. Pl. egy zseblámát nézel szemből, vagy a napsütést, az magas, de ha valami takarja ezek fényét te pedig szemből látod ott alacsony. De ezek ugye pillanatnyi csúcsfények, ezért kell HDR esetében a fényerőt maxon használni, mivel ezek az 1-1 másodperces csúcsfények akkor tudnak megjelenni, illetve a dinamikai tartomány akkor lesz a legnagyobb. Ha lecsökkented a csúcsfény nitjét akkor nem lesz akkora különbség közte és az árnyékos rész között, vagyis romlik a HDR élmény.
Ezektől nem fog beégni az OLED, de OLED TV-s topikban már csak a topikgazda is, de sokan mások is sokkal szakmaibbak ebben mint én, ha részletesebben érdekel szerintem oda érdemes benézned, mindent eltudnak mondani, valszeg jobban mint én, én is onnan tanultam -
Årpi
őstag
Bár a TV-m már régóta OLED volt, de a monitort csak most cseréltem le, így becsatlakozom ehhez a topikhoz is. Egy Philips Evnia 27M2N8500-ra esett a választásom. 3. gen, 360 Hz-es QD OLED, a mérések alapján pedig az input lagja is nagyon kellemes.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Hegyirabló #811 üzenetére
Pont azért tettem ki, hogy nem kell beszarni a beégéstől, ha pár alapdolgot betart az ember.
Csandi,HDR-ben viszont megemelkedik a fényerő, ott mi a helyzet a beégésveszéllyel?
Shkiz0,Én biztos, nem mennék vissza 4K-ról WQHD-ra, onnan jövök.
-
válasz
szasanyi #819 üzenetére
Mi bajod a wallpaper engine-el? Steam gondolom fut nálad akkor már az is futhatna abba meg van millió féle.
Más
Hivatalosan is érkezek a héten egy 360-as OLED monitorral, jelenleg épp kalbirálásra vár Oázisba.
Kíváncsi leszek mennyire lesz nehéz megszokni egy TOP tier IPS után, mert méretben és felbontásban is visszalépek (32"--> 27" ; 4K-->2K) -
szasanyi
félisten
Dinamikus háttérkép letölthető valahonnan Win11-hez? Nem egy programot akarok, csak mozgó hátteret... már ha van ilyen.
-
Hegyirabló
veterán
Bár tudnék játszani napi nyolc órát, mint húszon éves koromban! Nem bírja már s***em.
Nyilván meg kell változtatni néhány dolgot az IPS-hez képest. Például rögtön leveszem a monitor kikapcsolási idejét tíz perc tétlenségről három percre. Meg beállítom Windowsban a tálca elrejtését. Kialakul ez. -
emiki6
veterán
válasz
Hegyirabló #816 üzenetére
Általános felhasználásra jó az oled. Munkára nyilván inkább ips mondjuk.
Monitorunboxed videójában is csak a kép közepén az elválasztást sikerült beégetni észrevehetően, de ha néha picit eltolja az ember egyik v másik irányba, szerintem az se fog beégni. Az, hogy játékban van HUD, az nem csinál semmit, hacsak nem napi 8 órában tolod.
Meg ugye írták, nem max fényerőn kell használni, meg képernyővédő, stb.Nekem már a galaxy s2 se égett be számottevően az életciklusa végére, és az 13 éves tech.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
deathcrow42 #813 üzenetére
Itt vagyok, haza is értem vele!
Ehhez képest üzletben rá akartak beszélni a plusz jótállásra. Mondja is, hogy beégés, csíkosodás, stb. Hát de mondom arra az Asus is megadja. Hát igen, csak akkor nem kell végig várnom a bevizsgálás/javítás idejét. Nekem a telefonon kívül nem volt még OLED-em, nem tudom mennyire ég be. Annyira azért nem félek ettől.
#814 Csandi
Ja, valaki azt írta egyik kereskedő oldalán az értékeléseknél, hogy mit ér a jótállás, eleve szar a technológia, ha kicserélik akkor is a szart kapod. Azért ezek erős túlzások.
#815 emiki6
Valaki írta is feljebb, hogy ez inkább tévére érvényes. Mondjuk én pont dolgozom is a gépen, és statikus tartalmakkal, táblázatok, böngésző. A legkevesebbet filmet nézek rajta, vagy inkább egyáltalán nem, és persze játszom is. Meg is fordult a fejemben, hogy lassan két éve egy kivétellel Baldur's Gate 3-al, ott meg van minimap, meg action bar, stb. Kíváncsi vagyok. Igazából azt szoktam mondani, hogy ki az, akinek asztali gépe van, és tényleg semmi másra nem használja, csak filmre meg játékra. Tehát nem ír meg rajta egy dokumentumot, nem olvas e-mailt, nem nyitja meg az internetet, stb. Szerintem ilyen nem nagyon van. Egyszóval, remélem a gyártók gondoltak arra, hogy egy asztali számítógép asztali monitorján az ember nem csak játszik és filmet néz. (Szerintem Youtube kommentnél nem lehet bekezdéseket rakni, mert ha teszel, akkor is így tördeli.)
-
emiki6
veterán
Inkább valaki intézze el, hogy kijöjjön az 500 hz-es széria, szeretném már látni mennyiért fogják vesztegetni.
Hegyirablo: komment a videó alatt:
"Ez szerintem ne tántorítson el a vételtől. Egyébként én vagyok az egyik, akinek a beégés tapasztalata és képanyaga fel lett használva ehhez a videóhoz, nekem ugye LGC1-em égett be 10.669 órát üzemelt és kb 8-9ezer óra körül kezdett el látszani, utána rohamosan romlott. Azt viszont fontos tudni hogy én nem csak játékra/filmezésre használtam, hanem monitorként munkához is , aminél sokáig vannak statikus elemek a képernyőn és így üzemelt a legtöbbet, ami a lehető legrosszabb az olednek.
Ráadásul azt is el kell mondanom hogy hiába égett be, filmeknél mai napig ezt nem nagyon vagy csak nagyon ritkán lehet észrevenni, mert a begés akkor a legszembetűnőbb mikor egy féle szín látszik a képernyőn mint például a tiszta felhőmentes ég, vagy egy fehér szoba, filmekben meg azért szerencsére ritkábban vannak ilyen jelenetek, úgyhogy erre még mai napig használható. Tehát aki csak filmezésre vagy játékra használja annak nem kell tartania beégéstől. A lényeg hogy minél többféle tartalmat fogyasztasz minél gyakrabban váltakoztatva annál kisebb a beégés kockázata, ez filmeknél maximálisan teljesül, és az olyan single player játékoknál is amikbe maximum 40-100órát ölsz bele. Aki viszont 4-5 éven át csak egy COD,WOW-hoz hasonló egy játékba tervez több 1000 órát beleölni, annak nem javaslom az oledet, ugyanis ennyi idő alatt a játék által folyamatosan ugyanazon a ponton megjelenített HUD elemek azért értelemszerűen beéghetnek, sőt szinte biztos hogy be fognak égni.
Tehát a lényeg hogy közel sem kell ennyire félni tőle, és annak ellenére hogy én is hogy jártam, most újítottam TV-t. Először vacilláltam, hogy Oled mellett döntsek-e megint, mert nekem ugye továbbra is kell munkára is, de végül nem tudtam lemondani az Oledről mert sokkal több pozitívum szól mellette mint ami ellene szól! Úgyhogy beújítottam egy LG G4-re, aminek annyival jobb a fényereje, mint a C1-emnek, hogy munkához jelenleg 15%-os fényerőn használom és még így is tök jól látok mindent (remélem így elérem hogy begés biztosabb legyen), ha pedig játszok vagy filmezek akkor 100% fényerőn megy és leesik az állam attól hogy milyen jól néz ki.😲🤩 "(Bekezdéseket mondjuk nem szeret használni aki írta.
)
-
Csandi
őstag
válasz
A monitors unboxednal meg szandekosan probalnak beegetni egy monitort es mar kb. 1 eve nem sikerul.. vedd meg és élvezd, baja van gariztatod. SDR-ben ne használd maxon azt ennyi
-
válasz
Ott a 3 év beégés elleni garancia, ha képes vagy naponta 10-12 órát használni az OLEDet max fényerőn, akkor 2.5 év múlva nézd meg beégett-e, és érvényesíteni a garanciát.
Minden másra meg mehet a parázás
-
Hauptmann
veterán
A beégésről egy videó.
-
-
Skynet258
Topikgazda
Youtube-on találsz egy tesztet ami a hosszú távú beégést hivatott demonstrálni - a legrosszabb szcenárió közepette, tehát magas fényerő, nincs rejtve a tálca, sok statikus content... én azt mondom, még ez a hardcore használat sem barmolja szét a panelt 1 év alatt túlzottan, de nézd meg a videót.
Ha pedig kicsit vigyázol rá, akkor még ennyire sem lesz vele baj. Plusz a 3 év beégés elleni gari is elég jó szerintem, szóval ha vonz a dolog akkor próbáld ki.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azokhoz, akik OLED monitort használnak. Ugyan otthon már van OLED kijelzőm egy TV formájában, de azért a monitor egy picit más.
Alapvetően a technológia hátránya (korábban) a beégés volt. A monitor esetében nagyobb az esély erre (pl. munka alatt a tálca folyamatosan látszik, vagy a nyitott ablakok címsora is, stb.). Ez mennyire valós "probléma"? Akinek 1-2 éve van OLED készüléke, tapasztalt ilyet?
A céleszköz egy ASUS ROG monitor lenne, és a 40+"-os méretben már csak OLED paneles vásárolható. Gondoltam körbejárom a témát, aztán meglátom.
Minden tippet, tapasztalatot köszönök szépen!
-
Hauptmann
veterán
válasz
deathcrow42 #801 üzenetére
Nem dual mode,os, mint az Asus PG32UCDP? A 480 FHD-ban értendő.
-
emiki6
veterán
válasz
480 Hz biztos nem, azt nemtom honnan másolták ki.
-
válasz
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest