Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Az normális ha ilyen fura a fényképen a fény?
-
dnelb
veterán
válasz
Timyyy #335974 üzenetére
16pm nekem is csinálja ezt, de fordított arányban, ilyen napi 1-2x. Olyan bugom is van hogy néha nem éled fel a kijelző csak ötödik gombnyomásra, ez a 18.4-el jött, bár legalább már kernel panic nincs
Meg néha megszűnik a bill rezgése mikor írok, aztán random visszajön. Néha appok nem érzékelik a touchot, kikell lőni őket. Vannak bajok
Android 10 éve túl van ezeken.
-
Oldman2
nagyúr
-
Párduc
junior tag
Köszönöm szépen a korábbi segítségeteket!
Ebben a kérdésben kérhetek még segítséget?
Szerdán viszem az iPhone-om az iStyle szervizbe.
Olvastam, hogy szervizbe való leadás előtt ki kell kapcsolni a lokátort.
Az úgy jó, ha kiléptem iCloud-ból és gyári alaphelyzetbe állítást követően a “Hello” képernyőnél kikapcsoltam a telefonom? Akkor a lokátor ki van kapcsolva? -
válasz
icecave #335966 üzenetére
Ez bosszantónak hangzik, viszont @tuzpenge valószínű poénból írta, viszont nálam tényleg úgy van: én kikapcsoltam az e-mailek értesítését, mert stresszeltek. Úgy vagyok vele, hogy majd megnézem, ha emailem érkezett, amúgy nekem ne jelezzen. Elmész ebédelni, vagy például dolgozol valamin ami odafigyelést igényel, és egyszer csak bejelez a telefon, hogy valaki írt valamit - ami lehet, hogy éppen nem is olyan fontos, az illetőnek is ráér (nyilván neki is valamikor el kellett küldeni a levelet) de én rögtön úgy reagálok rá, hogy itt egy értesítés, valamit csinálni kell vele. Valószínű ez az azonnali üzenetküldő appok okozta hozzáállás már, hogy jött valami, most de rögtön de azonnal reagálni kell rá. Na engem ez már nagyon zavart az utóbbi időkben, 1-2 éve kikapcsoltam az emailek értesítését és így sokkal nyugisabb az életem. Se értesítési központ, se hang, se jelvény az alkalmazásikonon, semmi.
-
Timyyy
őstag
iPhone 13pro billentyűzet bug témában kérnék segítséget, hátha valakinek már sikerült megoldani...
Nem használom a gyári billt, helyette évek óta, minden eddigi telómon és ezen is SwiftKey-t használok. Pár hete elkezdte azt az extrém idegesítő szokását a telefon, hogy gépelés közben 2-3 másodpercenként visszavált a gyári billre a swiftről. Átállítom, megint leütök pár karaktert, aztán megint visszaáll gyárira. Ezt órákig is tudjuk játszani, k**** idegesítő, és ennél fogva lassú is így gépelni, már ha lehet egyáltalán... próbáltam már minden beállítást, nem változott semmi. Kikapcsoltam a gyári billt és csak a Swiftet hagytam, akkor is visszavált, de legalább jól megszivattam magam, mert a váltógombot is eltüntettem, így csak a beállításokból tudtam újra visszacsinálni mindent.... szánalmas és nevetséges.
A jelenség teljesen független a használt apptól, csinálja ezt jegyzetekben, messengeren, viberen, google keresésben, bárhol.... ÉS! - nem mindig van jelen, hanem mondjuk az esetek 80%-ában. A maradék 20%-ban pedig hibátalnul tudok írni, miközben semmilyen körülmény nem változott.(több mint 10 éve van iphone-om, az elmúlt fél évben kb 8, a fentihez hasonló súlyosságú hiba ütötte fel a fejét, pedig ugye ezek miatt váltottam anno androidról, ami röhejes, és nemkicsit bosszantó.... óriási lejtőn haladunk lefelé ahogy nézem, pedig régebben tényleg hibátlanul tette mindig, amit kellett)
-
dnelb
veterán
válasz
markknight #335970 üzenetére
a tárhely kezelése a 2. kép, és ott már csak 450 megát ír.. ezért nem értem
-
Rage47
veterán
válasz
dnelb #335969 üzenetére
Szerintem iCloudban nem tudod. Esetleg ha kikapcsolod az iCloudba mentést minden eszközödön, akkor letölti a csatolmányokat is gondolom, törlöd amit akarsz, vársz 30 napot, hogy eltűnjenek az iCloudból a tartalmak, aztán visszakapcsolod az iCloud mentést.
Másik opció, hogy beállítod, hogy csak 1 évet mentsen. -
dnelb
veterán
icloudban az üzenetekből hogy lehetne törölni a tárolt képeket, videokat? Most az üzenetek app az icloudban 2.3 gigát ír a tárhely kezelésnél, ha belemegyek akkor már csak 450 mb (ez kb reális lenne). Az a sejtésem hogy felsyncelte a videokat
Vagy én értelmezem totál félre
Localban már töröltem a beszélgetésekből a képeket videokat. [kép] [kép]
-
válasz
lugosi #335965 üzenetére
Így is kell, hátha lesz akkor erre is egyértelmű válasz.
Én még mindig azzal szenvedek, hogy 18.4-re való frissítés után a gyái mail app értesítései nem jelennek meg a lockscreenen (16PM). Csak akkor, ha felfelé "suhintok" akkor mindegyit ott van az older notifications-ben. Egy napig kb. jó volt, de aztán megint ugyanez. Emiatt már raktam fel egy outlook-ot, hogy legaláább egyből lűssam, ha mailem érkezik....
-
Rob Rob
tag
Akkor már én is kérdeznék.
Garmin Fenix az óra és sokszor lekapcsolodik a 16pm-ról. Ha elinditom az alkalmazást akkor elkezd csatlakozni és szinkronizál is. Új a telefon, eddig androidon állandó kapcsolatban volt az óra és a telefon.
Van erre valami ötlet? -
Szerintetek:
Új telefonnal van párosítva az apple watch a telefoncsere után, és úgy veszem észre, hogy jelentősen jobban merül az óra azóta. Olyan szinten, hogy amikor egy éjjel merült korábban 15%-ot, most merül 50-et, nyilván ugyanúgy alszok közben. A nap közbeni merüléssel ugyanez a tapasztalat az elmúlt napokban.
Bemagyarázom, vagy más is tapasztalt ilyet?
-
Oldman2
nagyúr
A Hátterek-en szerettem volna módosítani, de a módosítást nem veszi figyelembe az iOS.
A "régebbi" Háttér sablonokat hogyan lehet törölni? Mert az előbbi miatt van már jó pár "felesleges".
Beállítások - Háttérkép... -
gretzky77
veterán
Sziasztok kellene egy kis segítség! Kollégának van egy iPhone 14 Pro készüléke, amin 2025 szeptemberig van AppleCare+ , Amerikából származik így csak E-simes, 87%-os az akksija. Szeretné eladni, én meg elgondolkodtam, hogy megvegyem e a gyereknek. MacBook Pro-t használ emellé gondoltam. Egész jó áron meg tudnám venni. A kérdés, hogy ez a Care+ hogy működik, megvan elvileg számla minden hozzá, ha "véletlen" összetörik akkor cserélik vagy javítják? Vagy inkább ne rizikozzak és ha úgy van akksicsere? Sztem még úgy is megérheti az árát!?
-
jbl
senior tag
A FaceTime opció nem jelenik meg a FaceTime felhasználó névjegyén Mit kell beállítani ahhoz hogy megjelenjen?
Kettő 3 db van ilyen amiről tudom hogy van neki és használja is de nálam nem jelenik meg De tudjuk használni a FaceTime ot -
Hahó!
Megvettem az AppleCare+ viszont most folyamatosan azt hozza ki, hogy fejezzem be a beállítást és elég idegesítő... Ezt hogy lehet el tüntetni?
-
-
waszabi07
aktív tag
Gmail-t használtam eddig viszont állandóan azt csinálja hogy megnézem az emailt, kilépek és ugyanúgy ott marad az értesítési szám az ikonjánál, így újra meg kell nyitnom és frissíteni. Gondoltam kipróbálom a gyári mail appot, de egy fiókot hozzádok az oké, de utána hogy tudok többet? A beállításokban a mail-ba bemegyek ott bent van a 4 fiókom. Viszont ha az alkalmazásba belépek ott csak egy van amit hozzáadtam oda mikor megnyitottam. Valaki tud segíteni? Lehet nem írtam le a legérthetőbben.
-
válasz
Stauffenberg #335925 üzenetére
Igen kb. az a workaround lesz a jó a raw fileok esetén is amit a Fuji topikban írtatok a videóra. Felvétel jó minőségben, konvertálás gépen optimális minőségre.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
lugosi #335869 üzenetére
Ezért nem tartom meg a ProRAW fájlokat. Megszerkesztem amit meg kell, aztán 1-2 havonta ráeresztek egy Shortcuts-ot ami az összes kijelölt (esetemben a RAW albumban egy "Select All") ProRAw fotót HEIC-re konvertál.
Volt amikor 60 GB-ot gyalultam le egyetlen lefuttatással a töredékére.
-
Bondix
aktív tag
válasz
AMD Power #335852 üzenetére
A régi iPhone és szoftver ezerszer jobb volt.
Nem voltak gondok semmi.
Most sok helyen olvasható hogy ez a baja az...
Nagyon gáz amit műveltek vele őszinténi5s óta minden évbe megvettem az ujjaz aztán i11pro max-nal megálltam és utána nem éreztem a váltás kényszerét aztán most i15 pro max van és azóta se érzem hogy váltsak.
Pedig nagy iPhone fan voltam de már nincs meg az a huuu de nagy dolog.
Max aki elfogult annak tény mint kb én régen csak az alma semmi más...Egy Samsung csucskategoria is hozza már ezt a szintet sőt kb onnan koppintanak.
Már azok se fagynak lassulnak be mint régen de sok mindenbe előrébb vannak. -
válasz
havri1 #335918 üzenetére
Szerintem nem fog tudni, mert pont az a lényeg, hogy konkrét fiókhoz kapcsolódik a mentés.
Engedd a többiek részére is, hogy hozzáadják a saját fiókot és akkor az alatt lehet saját mentésük. Persze csak akkor, ha ez neked így megfelel.És nagyon vigyázz a jelszavakra, pont a hetekben volt téma, hogy itteni fórumtársunk elfelejtette és nem tudott hozzáférni többet…
-
válasz
havri1 #335912 üzenetére
Ha jelszóval védett mentést végzel, akkor igen, minden visszakerül. Gondosan ügyelj rá, hogy megőrizd a mentés előtt létrehozott, csak az adott mentést végző jelszavad.
Egy adott Apple ID alá csak az ugyanazon ID-t használó iPhone-ok mentései tudnak kerülni, ezek száma nem limitált (csak a tárhely mérete lehet korlátozás oka). Gondolom, a többi családtag nem egy és ugyanazon fiókot használja, így nem lesz keveredés, ha minden tag a saját ID alá bejelentkezve végzi a saját mentését. -
havri1
félisten
válasz
Sasi001 #335913 üzenetére
Safarival nem csak ez a baj.
Már 2 weboldal, ami nem kezeli jó, vagy fordítva.
Első a Pi Network, QR azonosítást nem tudtam megcsinálni, a szerver nem érzékelte, hogy a telefonon nyíllik meg.
Másik a ONE (Vodafone) azonosítás, szintén QR beolvasás. QR-t olvasva a böngészőben nyílik meg a folyamat. Na ezeket nem képe megoldani a Safari.
Mindkét esetben Chrome kellett. Egyből ment..
Szeretem a gyári alkalmazásokat használni, de azért néha vannak bajok.
Emiatt nem szokok rá másik böngészőre, csak bosszantó. -
Sasi001
senior tag
Másnál is előfordul, mióta megoldódott a belépés a safari egyre többször nem tudja megjeleníteni az oldalt. Van amikor random kilép de csak itt fordul elő.
-
havri1
félisten
Ha én Mac-re csinálok az iPhone-ról egy teljes biztonsági mentést, visszaállítom gyári állapotra a készüléket, majd visszaállítom a biztonsági mentésből, minden visszakerül? Jelszavak, appok, képek, videók, főképernyő elrendezések stb?
Mert ha igen, akkor gyanítom tudok teljesen egymástól független készülékekről is csinálni?
Család többi tagja. Nem szeretném, ha keverednének a dolgok. -
Sasi001
senior tag
válasz
Zsolt,72 #335907 üzenetére
Nem kímélem de nem is ütöm oda, normális használat soha nem volt bajom vele. Ha valaki állandóan zsebre rakja, akkor képes a sarka megkopni, de idő kell ahhoz is. Hamis tokhoz volt egyszer szerencsém, na az nyúlt hajlott össze-vissza le és felrakáskor. De ilyen hangszórónál átszakadás nagyon extrém, soha nem láttam.
-
-
válasz
Zsolt,72 #335901 üzenetére
Csak hogy legyen egy kis ellenvélemény is.
Nekem meg 1 év alatt 2db is tönkrement.
Egyik Mediamarktos volt, a másik iCentre.
Hetente 1x leszedem a tokokat takarításhoz, na ezt egyik gyári sem tolerálta, pedig nem vadállat módjára téptem le őket.
Az egyik szépen lassan a kijelző alja és a töltő csati közötti vékony részen középen szakadt át, a második pedig a mikrofon lyukak bal oldalán a hátlap szélétől a kijelzőig.
Mindegyik szépen lassan fokozatosan szakadt át, nem egyik pillanatról a másikra.
Nekem ez pont elég volt hogy soha többet ne vegyek gyárit.
Érdekes módon egyik másik toknál sem volt se elötte, se utána hasonló gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest