- Ace Combat 7: Skies Unknown - Hatodik évforduló, 6 millió eladott példány
- Final Fantasy VII: Rebirth - Újabb videón a PC-s kiadás
- Hosszabb előzetesen a Bleach: Rebirth of Souls
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Free Play Days 2025 - 3. hét: FC 25, College Football 25, Madden NFL 25, F1 24
-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PTM
aktív tag
válasz nickjames #108333 üzenetére
Az európai modellekben nincs ilyen opció, esetleg a szervizmenüben saját felelősségre, de ez is csak tipp.
Egy ilyen trükköt még láttam, hátha. -
nickjames
tag
Sziasztok!
LG C4 esetén hol tudom megnézni, hány órát ment? A neten sajnos nem találtam működő megoldást.
-
lala666
őstag
válasz anderledani #108331 üzenetére
Ez nem irónia volt...tényleg nem rossz.
Amúgy majd később lehet nézni, ilyenkor még értelmetlen.[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
anderledani
őstag
válasz Vhiktor #108330 üzenetére
Iróniát nélkülözve?
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz anderledani #108329 üzenetére
Ez nagyon szép.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
anderledani
őstag
QE55S90DAE
ilyen zsír újkori uniformitási probléma normális, és beáll majd?
smartthings-el 0 óra panel időt olvastam ki[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
makoss
veterán
Amúgy érdekes ez a C4, ahogy változtatok valamit a winen, úgy változik a tv beállítása is.
De HDR Képmód Eredetiről visszaálltam Filmmaker módra mert erős volt a fény...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
nemgyurka
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok (ismét), szeretném a segítségetek kérni.
Ugyan még nincs nagyon sok kézzelfogható infó a G5 valós tudásáról, de ezek alapján szerintetek érdemes várni rá , vagy -főleg stream-es tartalmaknál- bőven elég lehet a G4 is?
(Én vagyok a furcsa ember a homorú-görbült kijelzős G4-el, az LG elismerte a hibát, csak nem tud cserét adni, nincs raktáron a kívánt méret)Köszi a válaszokat előre is!
-
blakey
titán
válasz cobranco #108317 üzenetére
sok minden megváltozott, érdemes az appokat törölni és újból belépni, megváltoztak a belépési módok, néhány app ezt nem tudta lekövetni a frissítések után. A használati feltételek is változtak.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Peat76
őstag
Nem mai cikk, de pl. a C4-em itt készült, gondolom azóta a kapacitás nőtt!
Az LG Electronics Lengyelországban szereli össze OLED tévéit?
Érdekes jelentés érkezett arról, hogy az LG Electronics a Wroclaw melletti Kobierzyce-ben található üzemében fogja összeállítani készülő OLED tévéit. A jelentés kissé zavaros, de ha jól tudom, maguk az OLED panelek Koreában készülnek, és csak Lengyelországban szerelik majd össze.
Nagyon alacsony számokról beszélnek - évente néhány ezer egységről. Ez összefügg a korábbi jelentésekkel, miszerint az LG és a Samsung is csak körülbelül 20 000 OLED tévét tud majd gyártani 2012-ben.
Logikus, hogy az LG Electronics csak az európai kötődésű OLED tévéket gyártja majd ebben az üzemben. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az LG valóban arra készül, hogy végre elérhetővé tegyék ezeket az OLED tévéket...LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
cobranco
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG C2-esem van. Másfél hete felfrissítette a legújabb webOS-t. Már a frissítés után nem jött vissza a TV, az ideg jött rám, végül egy konnektor ki-be, jó lett. Azóta már 3X csinálta, egyszer ki is írta, hogy az alkalmazás leáll. Valami a frissitéskor ment félre vagy hibás lehet az új? Van valakinek hasonló gondja, esetleg tipp? Köszi!Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108312 üzenetére
Gyárilag messzemenőleg az egyik legrosszabb színhelyességgel rendelkezik az A95L amivel eddig valaha találkoztam, egyszerűen borzasztó.
Így mindenkinek azt ajánlom, hogy aktiválja a plusz 2 db képmódot és színprofilt, úgy már sokat javul. Majd teszek fel róla videót, hogy calman nélkül hogyan lehet.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
PTM
aktív tag
válasz makoss #108314 üzenetére
Full HD-nél esetleg kipróbálhatrod az integer scalinget, hogy pixelpontos legyen a kép és ne a tévé skálázzon 4K-ra. Szerintem az a régebbi appokkal is rendben lesz. Az Nvidia control panelben tudod beállítani. Magyarul nem tudom, nálam a Display > Adjust desktop size and position alatt van, 2. blokk Scaling fül, és a legalsó opció. (Kép.)
szerk: Az előző képedből nálad az "Asztal méretének és helyzetének beállítása" alatt lesz.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Én az előző LG 55 UH 668V kb 8 éves tévém hiába 4K, mindig 1980x1080p felbontáson használtam, ezt az LG C4 OLED-et most először próbálom 4K-n de több a hiba vele mint 1080p-n.
Ha továbbra is hiba lesz a programokkal, "miniatürizáltak" lesznek a progik, akkor visszaállok ahogy volt...de lehet még ma.
Viktor beállítását szerettem volna, [link] de a sorozatos hibák miatt nem lesz jó
Az is lehet, hogy a 3 méteres HDMI kábellel lesz a gond, nem tudom, sajnos nem értek hozzá...[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
PTM
aktív tag
válasz makoss #108310 üzenetére
Nekem egy WQHD kijelzőnyi információ azért kell már, így 4K monitoroknál nem megyek 150% fölé, de ez szubjektív dolog. Meg hát mekkora kijelző és ki milyen messziről nézi. Én PC-vel hagyományos monitorokat nézek, 27-32" és 60-80 centiről, hogy lehessen viszonyítani a betekintési szögeket.
[ Szerkesztve ]
-
PrimaMateria
csendes tag
Sziasztok,
Samsung S90D-nél betudom állítani, hogy automatikusan az ambient módot tegye be képernyőkímélő helyett? Illetve Ebben a módban van lehetőség saját tartalom feltöltésére? Köszönöm!
-
Vhiktor
Topikgazda
Hoztak egy Sony A95L-t kalibrálásra. Hétfőig nálam lesz, talán tudok róla készíteni egy gyors tesztet, csak a lényegről.
-
PTM
aktív tag
válasz makoss #108307 üzenetére
A skálázást állítsd magasabbra, bár elég fura hogy a 200%-ot kevésnek találod. Ezzel annyi információ fér csak ki, mint egy full HD kijelzőre.
Régi alkalmazásokban viszont, ha csak azokkal van gond, nem biztos, hogy szép lesz vagy jól működik a skálázott felület. Azokkal nem lehet mit kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz alaves #108193 üzenetére
Na most átdugtam a VGA HDMI-t a tévébe, átállítottam a beállításokban pár dolgot, hogy jó legyen, most ez van [kép] de a winben eléggé aprók a kezelő felületek: [kép] [kép]
Vannak olyan alkalmazások ikonjai, még a winben is amiket úgy kell sasolni mert nagyon aprók Ezeket hol lehet beállítani?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Peat76
őstag
válasz RockCNC #108304 üzenetére
Nem zavaró? Félhomályban, nem vak sötétben mint a moziban..nekem az jön be...de még így is kisüti a szemem az 1150 nit!
[ Szerkesztve ]
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Peat76
őstag
válasz RockCNC #108302 üzenetére
Napfényes szobában, nappaliban filmezel és ez jó?
LG 65" OLED EVO C4 + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108300 üzenetére
Vagy 200-ra
-
hunspikey
őstag
válasz Peat76 #108278 üzenetére
Minek? Mert mondjuk erre várunk 10 éve legalább, hiszen a 4000 nit az kvázi a de-facto HDR luminencia, és ezt egy TV sem tudta megugrani azaz minden le van tone-mappelve.
Ha a TV-k végre elérnének ide, és standardnak lehetne venni, hogy ez alapvetően már nem gond, akkor a tartalomgyártók is végre felbátorodnának és nem 600 nitre masterelnének...
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz Partz #108294 üzenetére
Én ezt az egész hisztit a samsung részéről azért nem értem, mert pl a G3-nak szerintem hibátlan nappali megtekinthetősége van. Iszonyú erősen tompítja a fényeket és nem nagyon világosodik fel. Nekem C9 volt előtte, az sem volt rossz, de nekem a G3 még jobban bejön ezen a téren. Normál SDR sorozatokhoz én be se sötétítek, mert nem kell - elég elővenni a 2.2-es gammás isf profilkát (van két isf, az egyik nálam 2.2 a másik 2.4-es gammával van)
Annyira jó, hogy a TV képernyőjében közvetlen látszó tükröződő napsütéses ablak fény négyzete sem nyomul túl a tartalmon.
HDR persze más.. ott 0 lux kell - még így se látszik
-
szkutyi
addikt
válasz Partz #108294 üzenetére
Korrekt!
Érdekes párszor már feljött a téma, volt hogy én hoztam fel, nem igazán mondják ezt ki, sőt inkább...de az is lehet, hogy szimplán nem látják ezt a jelenséget vagy nem vesznek róla tudomást.
A fényforrás közvetlen közelében emelkedett fekete az nem inkább a szem miatt van?vagy szó szerint megemelkedik ott a fekete a visszaverődő fény miatt?[ Szerkesztve ]
-
-
Partz
senior tag
válasz alaves #108273 üzenetére
Nincs elállítva, a tavalyi qd-oledek úgy viselkednek ha közvetlen fény éri a kijelzőt. Sajnos világos kiállító terekben pont úgy festenek, mint abban a videóban. Monitorok szintúgy, ismerősöm pont emiatt küldött vissza egyet, én is néztem nála mintha nem is oled lenne.
Sőt tovább megyek, kontrasztos képen sajnos világos tartalom is megemeli a közvetlen mellette lévő feketeszintet. Itt hangsúlyozom közvetlen mellette lévő részt, mivel tud valódi feketét ha nincs környezeti fény. Ezt a Samsung is elismeri, az idei S95F szérián állítólag javítottak ezen valamennyit, a tükröződés gátló réteggel.
Az S90C is emeli a feketéket környezeti fény hatására, de közel sem olyan mértékben mint a tavalyi "D" széria.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Pont erről beszélek. Elhinti a 4000 nitet a marketing és ez beragad a gondolatokba, aztán rohannak új TV-t venni, amely ~2000 nites lesz, mert a kijelző egy dolog, az összeszerelt TV pedig egy másik, az energiatakarékossági és egyéb szabályzók miatt is.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz T.Peter #108289 üzenetére
Értem. Ebben a tekintetben csak az S90C kapcsán tudok véleményt alkotni. A tesztekben sok helyen említik környezeti fényre a kiszürkülést (fekete szint emelkedést), de az 1 éves itthoni tapasztalataim szerint ennek nincs jelentősége (bíborszínű szürke sincs).
Esetleg hunspikey fórumtárs (illetve G3/G4 tulajok) tudna erről nyilatkozni valós, otthoni használat során tapasztaltakról.
A panelről visszavert fény nyilván minden TV-t érint kisebb- nagyobb mértékben, nem OLED probléma (ebben a tekintetben a Terrace a legjobb).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz T.Peter #108280 üzenetére
Értem. Lehet, hogy csak én irtózom a szándékos félrevezetéstől (az más, ha akaratlanul hibázik valaki). Értem, hogy mennyire fontos a gyártóknak, hogy évente cseréljünk TV-t, de szerintem az lenne a tisztességes, hogy: srácok a gyakorlatban a G5/S95F/OLED910/stb. kb. 2000 nitet (+- x nit) fog tudni.
"Tudjuk, hogy az mla panel tobb fenyt ver vissza, szoval nem annyira sotet a fekete nappal."
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a G3/G4 MLA kevésbé tükröződik, mint a C3/C4 ex.(rtings). A natúr MLA jobban tükröződne, de ezért tettek rá más réteget és így jobb lett.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108284 üzenetére
Aha látom
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #108283 üzenetére
Bocs, 9800 - ebből videóból (link alább) vettem az adatot illetve abból hogy itt többen úgy vélekedtek hogy nem fog változni a panel natív wb pontja - amit én vetettem fel, de azt mondták, hogy eddig is két kék réteg volt szóval nem változik.
De maga a fényerőre visszatérve, mindig a fele lesz pontosan igaz d65ön végleges termékben, szóval lehet hogy elérik a 2000 nitet... majd megméred!
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108281 üzenetére
A 9000K infó honnan jön? Vincent mostani videójában ott van a mért fehérpont koordinátája amiből kiszámolható a Kelvin, és az 11.800 K körül van, amit a műszere mutatott.
Szóval én nem hiszem, hogy kalibráltan 2000 nitnél ez több lesz, lehet, csak 1.800 lesz.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz T.Peter #108272 üzenetére
Igen, sajnos az első két mondat lelombozta a kedvemet nekem is - legalábbis normál szintre. Egyébként ez sem annyira rossz tekintve, hogy tavaly 3000 nitet tudott az LG display panelja ugyan így panel natív (ami egyébként nem 12.000 hanem 9000 K) wb és 3% estén - tehát egy év alatt 1000 nitet javult a szitu, ami 50% ez d65-ön is nagyjából 50% javulást hozhat, azaz a mostani 1500 nitből lesz végre stabilan 2000 d65 esetén.
-
T.Peter
őstag
válasz alaves #108277 üzenetére
Meg kellett volna erteni, hogy a 4.-5. percnel mirol beszel.
4. percnel a g3-g4 mla paneljehez hasonlitotta es mondta, hogy jobb az ambient light response mert sotetebb marad a kep az mla hianya miatt. Tudjuk, hogy az mla panel tobb fenyt ver vissza, szoval nem annyira sotet a fekete nappal.
Ezutan pedig egy competitor-hoz hasonlitja, ranezesre, tegyuk fel, hogy s95c, mert annak van tukrozodesgatlo retege ami hasonloan nez ki nappal. A spot lampak direktben ra vannak iranyitva a tv-kre, teljesen normalis az s95c-tol hogy ezt latod amit a videon. Az s90c tukrozodik (a tesztekben sotetebbnek is nez ki megvilagitas alatt), a teszted teljesen felesleges.Egyebkent pedig inkabb orulnod kene, hogy honapokkal a megjelenes elott beengedtek, hogy legalabb ennyit le tudjon merni, meg ha evidens is, hogy az LG-nek kedvezo korulmenyeket biztositanak (ezen nem kene csodalkozni). Ha majd a Samsung-hoz megy, akkor majd a Samsung-nak fognak kedvezni a korulmenyek. Tavaly a 3000 nites panelt merte meg az LG-nel ces utan, iden meg ezt. Remelhetoleg jovore is beengedik.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz T.Peter #108275 üzenetére
Végtelen mértékű marketinges népbutítás. S90C-n: felhúztam minden redőnyt + spotokat rányomtam. Sony HDR demo Las Vegas. Eredmény: semmi különös, fekete maradt, a látható kép a környező fény növekedésével arányosan csökken, mint minden kijelzőn.
Nyilván a négyrétegűn lévő kép kicsivel jobban fog látszani nagyobb külső fénynél is.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Peat76
őstag
válasz robi-k #108276 üzenetére
Minek ?.Grillezés közben nyáron verőfényes napsütésben vagy mi?? Szerintem holt felesleges !
-
alaves
addikt
válasz T.Peter #108275 üzenetére
5.percnél felkapcsolja a spotokat és "azért" mosott lesz a kép, veszít a kontrasztból. Sem a B7-en, sem az OLED754-en, sem a C1-en nem tapasztaltam, de ennyi fénytől még az S90C sem produkálja. 5.30-tól pedig a "halvány" miniLED-et demonstrálja.
Az rendben van, hogy jobb lesz a négyrétegű OLED, ez kristálytiszta, de azért na...Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
robi-k
őstag
LG bejelentette az új, 4.000 nit-es OLED paneleket.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ez már hihető, a natív fehérpont kb. 12.000 Kelvin. Szerintem így ennek kb az 50-60%-a lesz meg D65-ön 10% ablakban.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Jót kacagtam. Vincent ez mi...? Marketing...? Az 'other OLED'-en miért van elállítva többek között a fekete szint...? Ja, ...hogy gyengébbnek látszódjon. Persze, egy jobb miniLED pedig ennyivel halványabb... aha... oké
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #108270 üzenetére
MICSODA????? 4000? d65-ön?
Ha Vivid módban megy d65-ön akkor filmmakerben is megy annyin, hiszen nincs különbség a TV megjelenítésében - a profiktól tudom, hogy ezek csak beállítás szetteket takarnak. Ha d65 akkor azt mindenhol tudja nem csak vividben.
Samu csak 2000-et tud 10%-on (mármint a 2025-ös széria)
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Na, Vincent megmérte - igaz Vivid módban -, D65-ön az új LG OLED-et, 10%-nál hozott 4000cd/m2-t... jónak tűnik az új panel.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Celtis
veterán
válasz mimic1979 #108264 üzenetére
A tv-ben biztos tudod tiltani. LG-nél korábban simplink volt a neve, habár talán ma már HDMI-CEC-nek hívja.
Habár a CEC-nek mindegy hova dugod a készülékekekt, a tv-re vagy az erősítőre, a működés szempontjából lehet, hogy a tv-re kötve jobb lesz, mert akkor minden és mindig eARC-on megy. -
hunspikey
őstag
válasz Atomgeszi #108263 üzenetére
Azt én írtam és csak DV módra vonatkozik és valószínűleg az én egyéni problémám lesz.
De nálam sem az a gond, hogy ne lenne kotta színhelyes. A leghelyesebb profil az összes közül, szerintem azt értetted félre, hogy a tartalomhoz képest nem jó nézni - élmény szempontjából.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Atomgeszi #108263 üzenetére
Hogy pontosan mi nem jó?
-
mimic1979
aktív tag
válasz Celtis #108226 üzenetére
Hát pont erre keresek valami pontos választ. A PS5 menüjében, illetve a Denon menüjében , erre vonatkozóan nem találtam semmit, de lehet hogy nem jó helyen kerestem. Ha valakinek van érdemi tanácsa azt megköszönöm
Az Adapter-t kihagyom szerintem. Legvégső esetben külön-külön bekötöm az eszközöket, a TV-be, és a Media Player illetve a PS5 is, eARC-on keresztűl kapja majda a hangot -
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108260 üzenetére
A 2 mérés közül egyiken sincs csak tengely menti színekre mérve, mindegyiken ott vannak a színtér köztes színei is. Az egyik egy saturation sweep 5%-onként, a másik pedig kb 150 db mintából álló colorchecker amit Vincent tesztjeiben is látni lehet.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108260 üzenetére
A meresek csak a flanderst mutattak. A c3-at csak megemlitettem, hogy milyen szépen helyt állt. Arról nem tettem fel, mert a tesztben kb megnezhetoek.
Itt most a flanders volt az érdekes, mert olyat azért nálunk ritkán látnak.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #108256 üzenetére
Az a baj, hogy annyira kevés kommenttel látod el a betett képeket, hogy én eskü próbálom megérteni, nem is ma vettem TV-t és mégis azt gondolom a képek alapján hogy az egyik a TV mérése a másik a monitoré, miközben mondatod alapján nem ez a helyzet valószínűsíthetően.
Ha azért teszed be ezeket a képeket, hogy tanuljunk belőle / át tudjunk veled együtt szellemülni / értékelni tudjuk a látottakat, akkor kérlek szépen kicsit magyarázd is meg, hogy mit is látunk. Itt rajtad kívül senki más nem isf kalibrátor, szerintem a csapat 90%-a azt se tudja mi az a színtér és mik azok a kockák meg pöttyök (mondjuk én ezt legalább tudom, meg értem az RGB trackinget, stb - de látod a két kép már nem tudtam hogy két külön display ezért hittem azt, hogy az egyik csak a tengelyek menti színekre lett lemérve )
Szóval mint topik gazda kérlek segítst nekünk picivel többet, hogy értelmezni tudjuk, amit küldesz, hiszen szertintem alapvetően nagyon izgalmas illyen módon kicsit bepillantani a profik munkájába, illetve büszkének lenni pl egy C3 tulaj számára, hogy milyen jó eszközre költött, de mondom, kicsit vakon repülünk..
köszi ha megfogadod
-
hunspikey
őstag
válasz Pityu89 #108257 üzenetére
Erre vannak alapvetően youtube illetve letölthető videók, black level calibration címszó alatt keresd, de általánosságban azt mondanám ehelyett, hogy el se indulj ezen az úton, mert a gyári SDR profilok közül a Filmmaker és az isf profilok annyira helyesek, hogy nincs mit rugózni rajta, ha szarnak látod akkor az anyag szar / szándékosan van olyanra csinálva. Filmre nem álíltunk megjelenítőt! Hidd el pont olyan pixel junkie, IRE ninja lesz belőled mint én és ettől óva intenélek!
HDR de főled a Dolby Vision már más tészta, mert úgyan az teljesül, hogy a TV-d pl filmmaker profillal nagyon szépen követi az EOTF görbét amíg tudja, illetve szép rolloffal megőrzi a csúcsfényeket, illetve a színek is igen tisztességesen a helyükön vannak DE: a tartalmon sok esetben, főleg streamingről egy sapka gőzölgő interdimenzionális, magyarul minden dimenziót telibeverő foskupac.
És bár pont az imént mondtam, hogy filmre nem állítunk TV-t, a DV esetén nem tudsz mást tenni sok esetben. Vagy kvázi helyes módban nézhetetlen, vagy széttekered, full nem helyes beállításokat használsz, de meg tudod nézni. Ez inkább filozófiai kérdés, én széttekertem és állat szép még a legelcseszettebb tartalom is.
De mondom, SDR esetén nincs ilyen gond - isf mód, 2.4-es gamma 50-es színtelítettség 30 körüli fényerő (B4-en inkább 60-70 asszem mert ott máshogy van) azt jóccakát.
-
Peat76
őstag
válasz cyberdachs #108239 üzenetére
Egyáltalán nem szűk keresztmetszet, bőven bírja az USB 2.0, én a C4-en 200-300Mbps videókat nézek gond nélkül USB Pendrive-ról, nem tudom mivel nyújt többet egy 100e.ft feletti média lejátszó??
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108251 üzenetére
Ki az a kokler aki nem mer köztes színeket?
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Van egy LG OLED55B43LA tévém. Ritkán nézek filmet, de akkor a legjobban alapon választottam.
Tegnap megnéztem a Babylon-t, és az éjszakai felvételek kivételével mintha nem teljesen fekete lenne a fekete, hanem kissé LCD-s derengő. (A kórház után, amikor a kocsiban ülnek pl.) AppleTV, HBO a forrás és Filmmaker módban nézem. Ilyen volt a film alapból és én gondolom túl, vagy nálam nem oké valami.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108249 üzenetére
Nagyon nem mindegy miben tér el 2 kijelzo. ami deltae 2ben tér el nezhetnek ki "telejesen" máshogy. Deltae 1 alatt kezdődik amikor már nem látod, illetve nagyon nehéz megkulonboztetni. Sőt nem mindegy az sem milyen színről van szó, van olyan szín aminél nem látod a deltae 2 vagy több eltérést sem, míg mas színnel akar a delta 1-et vagy 0,8-at is eszreveszed simán.
A deltae csak egy formula a sok közül, nem deltae-re kell kalibralni, az csak egy könnyen értelmezhető szam.[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz cyberdachs #108246 üzenetére
itthon tudomásom szerint nincs forgalmazva, de pl egy Dune HD Pro Vision 4K megfelelő lehet simán. A Coreelec-et is rá lehet varázsolni, ha szükséges számodra a Dolby Vision FEL. Mert azt nem tudja a Dune alapjáraton, függetlenül attól hogy a gyártói oldalon a tulajdonságok között az van írva hogy igen. Lejátssza a FEL anyagokat, de a FEL réteget nem használja fel. Egyébként ez a FEL dolog tényleg, valós hozzáadott érték az ezt tartalmazó filmeknél, DE és ez egy nagy de, lehet élni nélküle, mert az emberi szem a szűk keresztmetszet hogy látod e, illetve mennyire látnád a különbséget pl egy normál P8 DV és egy P7 FEL anyag között. Egymás mellett nézve nyilván látható lenne, de egymás után nézve nagyon nagyon nehéz lenne megmondani melyiket láttad éppen
Itt láthatod kb mit ad a FEL pluszban. Hogy ez Számodra megéri e a Coreelec használatát azt Te tudod eldönteni. Ha nem érzed szükségét a FEL-nek, bőven megfelelő a Dune rendszere és képességei
[ Szerkesztve ]
-
Syz
senior tag
válasz lala666 #108159 üzenetére
Persze,ez teljesen egyértelmű.Babrálgatok is vele minden nap azóta.Igazából csak arra irányult a kérdésem,hogy alapból be lehet e kapcsolva valami "képtisztaság javító" amit alapból 0 km-nél érdemes kilőni.Illetve az lenne még a kérdésem,hogy SDR tartalomnál a fényerőt mennyin érdemes tartani?(S90D) Max ugye az 50.Leginkább PC+Játék üzemmódban fontos ez nekem.HDR-t a Windowsban csak akkor szoktam bekapcsolni már,ha épp játszani szeretnék.
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
Tyrone89
aktív tag
válasz Vhiktor #108240 üzenetére
így van, alapjáraton nem rossz az LG médialejátszási képessége, de vannak kompromisszumok azért, ezért mindenképp érdemes egy rendes médialejátszót vásárolni hozzá. 4K filmekből a remuxok nyilván nagy méretűek, de én pl 4-8 GB körüli 4K HDR anyagokat nézek már főleg. Nem, nem rossz minőségűek egyáltalán, sőt nagyon is patika. Ennek a kulcsa hogy minőségi release-ből, remuxból legyen tömörítve, és NORMÁLISAN.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz cyberdachs #108242 üzenetére
Ha van egy kis telepítési kedv akkor egy ugoos am6b plus vagy dune bizonyos lejatszoi amiben a megfelelo chip van, ezet majd a többiek megirjak, mindig elfelejtem a típust. Ezekre coreelecet kell telepíteni. Nekem ugoos am6b plus van erre a célra.
[ Szerkesztve ]
-
ρσгτσ
addikt
válasz István 67 #108241 üzenetére
Szerintem simán alkalmas erre. De ezt mondjuk egy üzletben is meg tudod nézni pendrive -on vitt anyaggal. Ott sincs különösebben sötét. Már ha meg tudod oldani.
De én még mindig úgy vagyok vele, hogy LG paneles TV -t inkább LG "tokban" vennék, mint Samsung -ban. Bár nem tudom mennyi a különbség, mert írtad, hogy a Samsung -ot jobb áron tudod beszerezni.
Samsung OLED igazi előnye a QD OLED. Mert amúgy tényleg nincs azonos szinten a garanciális támogatás az LG -vel.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz cyberdachs #108239 üzenetére
Ha már ennyit elkoltesz egy tvre akkor szerintem kb kötelező hozza venni egy normális média lejátszót és probléma megoldva.
-
cyberdachs
friss újonc
Sziasztok
Tvt akarok cserélni, ami van 2 éves Sony xr77A83 77 coll..
Amire igazan hasznalom Forma 1 sport mueorok, és renget3g filmem van HD UHD sok SD is van még sajnos....Külső usb 3.0 winchestreekrol nézem van egy 7 es usb hubom, tökéletesen működik mind a 7 winyoval, Kodi látja amit még szeretek most nagyon a Nova filmnézegerő mert videótéka dvd borítós megjékenése vsn stb...
A krdeseim
Szerernek egy LG g4 83 collost igazan....De
Csak usb 2 es portjai vannak ez szük keresztmetszet lesz e filmeknél...4 k ritká töltök le mert baromi nagyok...
A kodit rá lehet tenni a Webosra gányolva de a Nova nem tudom...lehet e ezeket futtarni egy külső Google boxal esetleg jó lesz e..? Vagy mas mwgoldás...
A saját LG videólejátszója tud e mostanában lejátszottat , mert a Kodi halá,ra idegesít hogy
Nem tud ilyet ...ha kiszállsz és nem emlékszel melyik winyó melyik könyvtárában vsn a film ujra keresgélheted...de sok film ezen fut jól ezért használom...
Szóvsl ha ezen igényeim áthidalhatók lennének váltanék LG re...ha nem marwdok Sonyn meg ha regebbi panel is...valaki tud e segíteni? Örók hála és köszi -
ρσгτσ
addikt
válasz Tyrone89 #108237 üzenetére
Egyébként erre még így is marha nehéz kívülállóként válaszolni. Én használtam fényes nappaliban C1 -et is. Azt sem éreztem kevésnek. Volt mellette már C3 is, QD OLED is. De voltak ott mini LED -ek is Samsung QN szériából vagy TCL C8 -as szériából.
Különbségeket nyilván láttam, de én nem igazán éreztem egyiket sem kevésnek.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz István 67 #108235 üzenetére
Nem tudjuk, hogy milyen környezetben nézed/néznéd. Egy fényárban úszó nappaliban nem lenne valami veretes valószínűleg. Illetve nem tudjuk hogy hogyan szoktál tv-t nézni, pl full fényerőn szereted használni? Egy oledet SDR-ben nem javasolt magas oledfényre állítani.
-
ρσгτσ
addikt
válasz István 67 #108235 üzenetére
Mihez képest? Vagy milyen felhasználásnál?
Azt a panelt használja, ami az LG C szériában van. Tehát kevésnek nem mondanám. Egy normálisabb mini LED -hez képest viszont kevésnek lehet mondani.
Minden attól függ hogyan és mikor használja az ember, és mihez képest nézi.
[ Szerkesztve ]
-
István 67
tag
Samsung QE55S90DAE erről mi a tapasztalatotok ,akinek van , nem kevés a fényereje én egy kicsit ettől tartok.
-
bdominik98
kezdő
van lehetőség lg b4-nél állitani, hogy mennyi idő után jöjjön fel a screen saver?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #108229 üzenetére
Mihez képest? A deltae 2 sok felekeppen kijohet. Úgyis hogy zöldes vagy kékes vagy pirosas illetve egyéb más színű. Meg ugy is hogy a gamma okozza. Termeszetesen a g3 is hozható olyan szintre.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Valaki tudna segíteni Ugoos AM6B+ al kapcsolatban?
Sajnos a rendszerhasználatra befizetett díjak az Adrián ringatóznak, így az áramhálózatunkon mostanában egyre több az áramingadozás. Ma 6x ment el meg jött vissza. Tegnap este 3 db impulzus szerű ingadozás volt.
De az a lényeg, hogy most megpróbáltam bekapcsolni az Ugoos-t, és nem ad képet. Egy fekete képernyő van, ami a furcsa, hogy hallom a kis suhanó hangot, ahogy a menüben lépkedem. De nem is koromsötét a képernyő, hanem egy fokkal világosabb, tehát láthatóan valamilyen tartalmat próbál kiküldeni.
Mit lehet ezzel most tenni?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
-
Celtis
veterán
-
mimic1979
aktív tag
Üdv, Urak és estleg hölgyek...
A G4 HDMI eARC fejlemény.
Nem hagyott nyugodni. Úgy látszik hogy a PS5 vagy a Media Player bezavar.
Kihúztam minden az erősítőből, leválasztottam az erősítőt a TV-ről, majd újra...
Láss csodát! Működik ez eARC funkció teljes értékűen.
Ahogy átváltom az erősítőt TV bemenetre, a TV átvált automatikusan eARC kimenetre + a TV távjával az erősítő hangerejét is tudom változtatni.
A szerelőnek jeleztem, megköszöntem az eddigi teljesítményét. Esetleg ötlet ennek fényében hogy a PS5 miért bolondítja meg? Tiltsak le benn valamit stb?
[ Szerkesztve ]
-
ρσгτσ
addikt
Valószínű az is közrejátszik, de őszintén nem igazán tudom azoknak mennnyi a súlya.
Nálam volt olyan TV, ami önmagában 10 kiló körül nyomott. Ehhez még tartozott egy kb. 4 kilós talp. Mindez 37 colon.
A maga idejében (ezelőtt 15 éve) kifejezetten exkluzív volt a megjelenése, mert a talp teljes egészében nézve edzett üvegből és fémből készült. Talán egy pici műanyag is volt.
Az tény, hogy baromi masszív darab, de nem igazán volt indokolt ekkora súly. Valószínű nem is ez volt a fő szempont, hanem a megjelenés.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Tegnap lehetőségem volt egy igazi nagyágyú QD-OLED kalibrálására egy film stúdióban, a referencia minőségá FSI XMP310 HDR Mastering monitor személyében. Ugyan ezek a monitorok kalibrált állapotban érkeznek a gyárból, de természetsen a referencia műszerezettségnek hála, könnyen lehetett javítani a gyári állapoton, ahol a maximális deltaE eltérés 2 körül volt, a végére természetesen ez 1 alá csökkent, kb 1 perces munka alatt.
Ezután az volt a feladat, hogy egy consumer LG C3 oled SDR esetében (100 nit) teljesen pontosan ugyanazt a képet nyújtsa mint a Flanders. És ez 100%ban sikerült is, kalibrálás után senki nem tudta megkülönböztetni a 2 tv képét, teljesen, tökéletesen megegyeztek (szemre és mérésileg is, persze ehhez kell referencia műszerezettség, különben látható lesz színbeli eltérés). Ismét bizonyította a C3, hogy egy nagyon jó tv.[ Szerkesztve ]
-
ρσгτσ
addikt
válasz István 67 #108216 üzenetére
Rossz súlyokat nézel.
55S90D:
- talp nélkül 14.6 kg
- talppal 15.9 kg
- csomagolva 21.4 kg55C4:
- talp nélkül 14.1 kg
- talppal 16 kg
- csomagolva 21.3 kgEgyébként attól, hogy egy alkatrész vagy komponens nehezebb, még nem feltétlen jelenti azt, hogy jobb minőségű. Persze jelentős különbségnél feltételezhető a jobb minőség, de érdemes inkább személyesen megnézni, ha valakinek ez fontos.
Nálam például fém talp "torzult" már el Sony -nál. Hátrafelé kezdett dőlni az egész TV. Nem mindegy az összetétel, és hogy hogyan lett tervezve.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz István 67 #108216 üzenetére
Igen pontosan - amelyik nehezebb az általában minőségibb is. Legjobb példa pl egy 77C3 vs 77G3 - pontosan fejből nem tudom de úgy emlékszem 10 kilóval nehezebb egy G3-as ugyan akkora méretben...
Szóval amelyik nehezebb az egy plusz pont a döntésben csak ennyit akartam mondani ezzel.
-
István 67
tag
LG55 C4 vs Samsung QE55S90DAE képminőség,fényerő szempontjából kb azonos?Ugye itt a mindkettő azonos panellal rendelkezik.A Samsungot olcsóbban meg tudnám szerezni.
-
hunspikey
őstag
Bocs lejárt a szerk idő - az AVforumon egy srác kifilózta, hogy ez egy LG G3-at és G4-et biztosan érintő általános Dolby Vision lejátszási probléma, nem csak az Apple TV applot érinti, mert letöltött filmnél is csinálta neki.
Ő rájött, hogy a problémát az triggereli, hogy az Apple TV idióta nem szabvány felbontást használ amit az LG rosszul kezel valamiért.
A Silo 2 egy egészen hihetetlen 3840 x 1606 pixeles felbontásban van. Ha ilyet kap az LG pl belső video lejátszó appon keresztül, akkor jönnek a sávok. Átmuxolta normál 4k-ra és eltüntek a sávok.
Szóval aki nem látja örüljön, a szeme nem érzékeny erre és kész.
Aki látja meg ne jöjjön idegbe, nem a TV hardware baja, hanem egy firmware hiba úgy tűnik.Sajnos a jelenség azért jött most, mert ahogy más is mondta minden bitet meg akarnak spórolni a streamingesek ezért gondolom kitalálták, hogy csak adjuk az 3840*1606 pixelt le, jól van az úgy. Elvileg jó is lehetne, de valamiért az LG DV esetén ezt a hibát dobja per pillanat.
Nekem ez hatalmas megnyugvás, mert azt hittem hibás TV-m van.
-
hunspikey
őstag
válasz Bodor #108185 üzenetére
Nézd meg ezt a linket, G4 tulajok is panaszkodnak (nyilván szarrá túlexponált a fotó, hogy látszódjon, de a csíkok egyértelműek)
És a csávónál is ahogy nálam, semmi egyéb tartalmon nincs a jelenség, tehát valami a Silo 2. évaddal van...
-
esicyhun
tag
válasz FragMaster #108073 üzenetére
Szia!
Én is kikapcsoltam, meg mindenféle AI "tévével beszélgetős" dolgot, gyorsindítás sincs, de nem szűnt meg: tegnap Primevideo-n újra röcsögött és torz volt a hang, de csak "clear voice pro"-val (mondjuk mi mindig ezt használtuk!, így ez az sw update jól elcseszte a tévét.....). Gyűjtök lelkierőt és jelzem az LG felé. Angolon van nekem a menü nyelve, de gondolom ez nem számít.
-
makoss
veterán
válasz Quadgame94 #108206 üzenetére
Azt gyanítom, hogy a Denon erősítő butítja le a felbontást
Majd utánakérdezek...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Csandi #108204 üzenetére
Ez a kábel: [link]
Ebből egy 3 méteres van PC-erősítő, egy 1,5 méter erősítő TV.
Videókártya: ZOTAC RTX 4080 Super#108206 Quadgame94 Azt is néztem, megváltozik a felbontás de ami Viktor videójában van az máshogy néz ki
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
ρσгτσ
addikt
válasz YelaWolf001 #108203 üzenetére
Szerintem ha nem okoz problémát és nem zavar, akkor nem kell vele foglalkozni. Előnye annyi, hogy gyorsabban kapcsol be a TV, mert kikapcsoláskor csak készenléti módba kerül. Tehát van némi plusz fogyasztása a rendes kikapcsoláshoz képest.
Smart home -nál lehet még fontos, ha elvárás a külső vezérlésnél, hogy készenléti módban legyen a TV. De ez meg nálunk hivatalosan nem elérhető LG -nél.
[ Szerkesztve ]
-
YelaWolf001
újonc
Sziasztok, üdv mindenkinek!
Olvasgatom a kommenteket továbbra is, nem sokkal ezelőtt az egyik hozzászólásra felfigyeltem, miszerint a Gyorsindítás+ funkciót javasolt kikapcsolni (Menü/Általános/Eszközök/TV-kezelés/Gyors indítás+). Nekem a C2-es közel másfél éve van meg, megkerestem ezt az opciót, és mindvégig be volt kapcsolva, most is (én soha nem nyúltam ehhez az opcióhoz), tudomásom szerint gondot azt nem okozott. Tényleg ki kell kapcsolni? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...