Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bossi
őstag
válasz
F.tibooo #123922 üzenetére
Igen nekem is pont az a bajom, hogy nem tetszik... részletes, meg nem rossz minőség szerintem, de valahogy nem jó a képi világa. A másik dolog, hogy erős fénynél egy adott képen hajlamos nagyon túlexponálni.
Bagoly01 Igen aranyos, de a vérében van a vadáaszat nagyzsivány
-
-
-
Bossi
őstag
HM7P.
-
Helltak
őstag
Szokásos képek, naplemente vége felé, plusz pár benti kép (low light a zoom kamerákkal +portré) :
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Elit3Zotya #123916 üzenetére
-
válasz
Bossi #123902 üzenetére
Szerintem elég erős, nekem egyre jobban tetszik a honor is, mondjuk ebből a hardverből el is várható.
#123904Ixion77
Lényeg, hogy eljutottunk oda, hogy már nincs lényegi probléma semelyik csúcsmobil (S25U, Pixel9, Magic7P, Vivo200P, stb.) fotóival. Egyre egyértelműbben a user a szűk keresztmetszet.+1
Hardveresen már mindegyik tudja szinte amit kell és a kép feldolgozó is fejlett meg AI meg minden is.
Már csak szabad idő kellene.... -
Helltak
őstag
válasz
Ixion77 #123906 üzenetére
Igen, pedig 1 perc differencia volt a képek között, utólag vettem észre a lens flare-t..
Kisfiamnál Samsung és Vivo között van az igazság, mindkettő jó, de nem tökéletesek.
Egyetértek én is, manapság abszolút jó kamerás képességűek a telefonok, végre a felhasználó szab már inkább határt nekik.
Az idei felhozatalban talán az Oppo Find X8 Pro volt a legkiegyesúlyozottabb teljesítményű. Vivo-ban több a lehetőség az átlagnál, a következő frissítés szerintem a konziztens színeken javíthatna. X100 Pro volt nagy kedvencem tavaly, annál jobb lett.
Motorola egy közép-felső kategóriás telefonhoz képest nem rossz, de azért megvannak a gyengeségei.
Rlaci:
Meglepően jól szerepel a Samsung, a shutter lag is javult, ami engem a legjobban zavart.
[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz
batai15 #123900 üzenetére
Mobilra Snapseed, desktopra pl. DXO Photolab. Nem olcsó - van lifetime is és havidíjas is - de a tudása... Az ON1 PhotoRAW lényegesen olcsóbb, alapvetően a tudásával sincs semmi probléma, de zajszűrésben a PL köröket ver rá (még talán az ACR-ra is
A gyári Photos-ban is elég komoly szerkesztési potenciál van, de ott a Photomator is. (a Nagy Alma nemrég vásárolta fel)
Szerintem egy mobil pár"-es kijelzőjén szerkeszteni felér egy fejberúgással, ha mobilos képet kell szerkesztenem azt is inkább desktop-on végzem.#123904 Ixion77
Ha nem pixelbuzerátor módban nézed, nem feltűnő, valószínűleg 50x70cm-ig nyomtatva sem.
Amúgy valóban lelketlen. Valamint valamiért...[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz
Helltak #123897 üzenetére
Szerintem Moto < S25U < Vivo
Bár nem teljesen fair az összehasonlítás, mert a Vivo-nál kisütött a nap.
A gyerekes képeknél egyenlőbb a pálya. Érdekes, hogy a Samsung mennyire kiszínezte. A másik kettő képe a valósabb, de a Samsungé látványosabb. A Motonál vörös hajú lett a gyerek. A Vivónál meg zöld. A valóságot meg csak te ismered
-
Ixion77
addikt
válasz
Bossi #123902 üzenetére
Technikai szempotból szerintem kiváló. Egy-két apróbb artifact van (pl. az Alzaboxos képen az élek furcsa lépcsőzése), de semmi lényeges.
A stílus furcsa nekem. Steril. Lelketlen. De lehet hogy csak azért, mert ezekból a témákból és fényekből ez a maximum ami kihozható. Vagy mert épp nagyon elegem van hangulatban vagyok.
Lényeg, hogy eljutottunk oda, hogy már nincs lényegi probléma semelyik csúcsmobil (S25U, Pixel9, Magic7P, Vivo200P, stb.) fotóival. Egyre egyértelműbben a user a szűk keresztmetszet. -
Bossi
őstag
-
rtrace
junior tag
válasz
batai15 #123898 üzenetére
A 40GB-os csomagra vonatkozott a 8K-s ár, nem tudom elérhető-e még új előfizetőknek.
Variáltak egy kicsit most, desktop-on például a 20GB-os Photography Plan is csak a meglévő ügyfeleknek érhető már el idéntől, az újaknak csak az 1TB-os választható. Lehet itt is hasonló történt...
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Volt a lightroom esetén ár emelés? Mert most élő akartam fizetni rá , és a nemrég említett kb 8k nekem (iOS) 19k akarna lenni.
-
Helltak
őstag
Három szereplők összehasonlítást hoztam, picit feltornyosodtak nálam a telefonok (Vivo marad a tervek szerint)😅:
Vivo X200 Pro (Zeiss natural)
-
ferrari1
őstag
Zoom teszt párás időben, csak úgy téma nélkül.
Magic7 Pro -
Bossi
őstag
Sziasztok!
Emlékszem, hogy volt itt valakinek Xiaomi 14 Ultra készüléke... az érdekelne, hogy mint okostelefon mennyire jó? A rendszer a sebesség, mert gondolkozom azon, hogy vegyek. Privátba jöhet a válasz, mert tudom nem ide tartozik csak a saját fóruma elég halott, itt meg tudom, hogy volt valakinek. köszönöm. -
válasz
Elit3Zotya #123878 üzenetére
Jó képek lettek. Az új isp+sw szépen dolgozik, kíváncsi vagyok, ha 24U is megkapja a One UI7-et, akkor mennyit változik a képminőség, mennyire lesz hasonló a két telefon. Az ultraszéles nem az igazi, balnl oldalt alul eléggé elmosódott, de a sammobile-on is letesztelték, ott is ilyen...
-
Helltak
őstag
Hoztam egy újabb összehasonlítást:
Honorra két frissítés jött, második kicsit rendbe rakta a zoom-ot elsősorban, de általánosságban jobb lett minden téren. Ettől még bőven nem tökéletes, de legalább foglalkoznak vele, ami elvárható egy flagship telefonnál.
-
Bagoly01
senior tag
válasz
Elit3Zotya #123890 üzenetére
Ez f@sz@.
-
-
novinyul
veterán
válasz
Elit3Zotya #123888 üzenetére
Akkor szoftveresen azért reszeltek rajta.
-
-
novinyul
veterán
válasz
Elit3Zotya #123886 üzenetére
Melyik telefon szinkezelése áll a valósághoz közelebb?
-
-
*RLaci*
addikt
válasz
Elit3Zotya #123884 üzenetére
Tegnap óta nyúzok egyet, már pár kattintás után is azt mondom, jobb mint az elődök. Van jobb persze, nem is egy, de végre nem érzem azt, ahogy ránézek a képekre, hogy ez ejj de fos. Nekem a 24U is ugyanolyan kakesz volt mint a 23U.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
syIex #123880 üzenetére
Nekem a kinézete az ami nem tetszik annyira, a 24u jobban tetszett, igaz hogy az meg még ennél is kényelmetlenebb volt.
#123882Sigma7
hdr hatása lehet.#123883*RLaci*
S24 ultra volt ami szerintem nagyobbat lépen előre az s23u-hoz képest, ez egy kicsit még tovább vitte a kevesebb kontrasztot és élesítést/szaturációt.
A topikjába van is olyan aki szerintem túl lapos a kép, ami érthető hisz a samsungra eddig nem ezt a vonalat vitte. -
*RLaci*
addikt
válasz
Jobb mint az elődei.
-
Sigma7
aktív tag
válasz
Elit3Zotya #123877 üzenetére
A fölső képen milyen fura aurája van a fáknak. Az mitől lehet?
-
válasz
Szerintem olyan lencsehibás mint az állat. Bal oldalán milyen a kép szerintetek? Szerintem van egy folt ami homályosabb mint a többi. Nem? Nézze meg nagyban más is.
-
válasz
Egyszerűen nem bírom újra megszokni ezt a nagy méretet a 16 Pro és a 9 Pro után... Mivel a Pixel elment és az éjszakai képei amúgy sem tetszettek újra iPhone lett. Egy darabig el leszek vele, le kellene állnom már ezzel a pár hetente cserével amúgy is...
Viszont kamera terén szerintem is elég jó az S25U még, ha hardver nem is igazán frissült. -
4K 60Fps videó [link]
Samsung Galaxy S25 Ultra
-
-
-
-
-
-
Helltak
őstag
Én is hozok egy kis összehasonlítást:
Másik:
-
leslien
nagyúr
S25U vs Pixel 7a szokásos gyors képek... [link]
vannak benne zoom S25U.. -
sifu91
aktív tag
válasz
bigmasterg #123850 üzenetére
Azóta Sony 1vi, iphone 16 pro, pixel 9 pro, pixel 8 pro,s24 fe, 8a, moto edge 50 ultra, nothing 2a, oneplus 13
-
sifu91
aktív tag
válasz
kutkut #123845 üzenetére
Nekem sima 100 illetve ultra volt, kb ugyanaz a folyamat,
1. nem éreztem, hogy genygébb lenne a vétel.
2. utólag kell, de lehet költöztetni első bekapcsolásnál, másik telóra kell letölteni a vivo saját költözős appját.
3. minden értesítés jön, de minden alkalmazásnál le kell lőni az akku optimalizálást, mert elaltatja az appot igen hamar, és akkor értesítés sem jön.
4.Nekem nem volt, lehet azóta jött frissítés.
5. Wallet tökéletesen működött, kínai xiaomival nem minden esetben, de vivóval igen.
6. gboardot használtam, nem rémlik ilyesmi, vagy nem is akartam eltüntetni ezt passzolom. -
sifu91
aktív tag
válasz
spawn21 #123842 üzenetére
Mint telefon egy igazi bomba, rettenetesen jó készülék, de kamerában nem nagy szám sajnos, nagyon nagy shutter lag, éjszaka is sokat gondolkodik, fókusznál szintén, zoom kicsit gyengus. Színekben érdekes, néhol túlzó, néhol régies sonys inkább kékes zöldes.
Akku, kijelző, sebesség, hangszórók parádésak! -
kutkut
addikt
Sziasztok!
Szemezek a Vivo telefonokkal, ahogy néztem, a topikjai eléggé kihaltak, itt viszont tudtommal vannak rendszeres olvasók, akiknél korábban megfordult 1-2 Vivo, így inkább itt kérdeznék néhányat!
A kiszemeltek: X90 pro+, X100 pro1. Az X100 pro-ról olvastam olyat, hogy kicsit gyenge a bluetooth, illetve a gsm modem, kisebb hatótávval, alacsonyabb jelszinttel üzemelnek, előzőnél kapcsolódási problémák is vannak. Ilyen problémákkal találkozott itt valaki?
2. Origin OS-nél elvileg utólag kell felrakni a google szolgáltatásokat. Így akkor a másik telefonról való átköltözésnek lőttek? (Ami factory reset utáni első bekapcsolásnál érhető el.) A google backup működik, ha később a Vivo-ról költöznék át másik telefonra?
3. Láttam tutorial videót mindenféle mágiára, hogyan jöjjenek meg időben az értesítések, hogyan ne zárja be a háttérben az alkalmazásokat a telefon stb.. Ha plusz konfigurálással is, de eliminálható a probléma? Azért egy Cib bank, revolut, MS Teams, Skype, vagy a google 2FA app jó lenne, ha egyből küldené az értesítéseket.
4. Circle to search elérhető már valamelyik verzióra (Origin vs Funtouch)?
5. Google pay mindkét verzióval megy hibátlanul?
6. Ez lehet, hogy már nagyon egyéni probléma, de mintha hallottam volna olyanról, hogy gesztusvezérlésnél nincs "gomb" a billentyűzet eltüntetésére. Ez tényleg így van? A kínai és global veerziót is érinti, minden billentyűzettel? Gboardot használnék.
Előre is köszönöm, ha valaki ki tud segíteni ezekben!
-
Orgi
addikt
válasz
novinyul #123829 üzenetére
Köszi és igen, nagyon sokat filóztam rajta a Honor 200 Pro-val szemben, de igazából a kamerát leszámítva minden másban jobbnak találtam/jobban bejött a Xiaomi, így kompromisszumot hoztam. De várom a februárra ígért 2.1-es HyperOS-t,a miben elvileg kamera fejlesztések lesznek.
Elit3Zotya: köszönömIgen, jobban tetszik az Authentic mód, a Vibrant az olyan Samsungosnak tűnik nekem, minden egy picit színesebb/szagosabb, mint a valóságban.
-
MrPetya19
addikt
válasz
Elit3Zotya #123841 üzenetére
A sony-k feldolgozását én is nagyon szeretem. Ezenfelül hardveresen is nagyon jók, jó a lencsék minősége, nagy az OIS mozgástartománya.
Egyedül a 21:9-es kijelzőt nem tudtam megszokni. Mire elengedték, addigra pedig elengedték a 3 kamerát is az 5-ös szériánál. -
spawn21
veterán
sziasztok.
Képzeljétek, holnap jön egy xperia 1vi. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
-
válasz
MrPetya19 #123840 üzenetére
HDR képek esetén azért néhány gyártónál azért még bőven van halo.
Arról nem is beszélve, hogy impresszív a dinamika tartomány, de néha már túl sok szerintem.Ez is igaz, van mikor már túl sok és ez miatt nem is természetesek a képek sokszor.
Ezért is tetszik pl a sony képvilága mert nem tolja túl a hdr-t, vagy xiaomik authentic módja, de sok gyártónál a pro mód is ezért tűnik jobbnak az automatánál.De az órának használt N8-ammal lehet majd én is csinálok újra képeket, mert kíváncsi lettem, hogy mit tud.
Én már tettem fel vele pár képet, na azért igen, látszik a kor rajta.[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
válasz
Elit3Zotya #123839 üzenetére
HDR képek esetén azért néhány gyártónál azért még bőven van halo.
Arról nem is beszélve, hogy impresszív a dinamika tartomány, de néha már túl sok szerintem.
De az órának használt N8-ammal lehet majd én is csinálok újra képeket, mert kíváncsi lettem, hogy mit tud. -
válasz
novinyul #123819 üzenetére
Azért egy jelenlegi csúcshoz hasonlítva pl x100 ultra/magic 7 rsr akár s25 ultra ellen bőven kijönne a gyengesége pl hdr igényesebb környezetet fotóztál volna, vagy zoomolni kellene, vagy ne adj isten videózni is kellene...stb(hardveresen is van nagy fejlődés ami látszik is, ez a csávó elmondja miért jobb PL a nagyobb szenzor sok videójában. [link] Érdemes nézegetni, lehet tanulni az összehasonlításaiból.
)
De pusztán ezeket a képeket nézve, nekem is a Nokia képe tetszik jobban, pedig látni a Nokiás zöldes árnyalatot.
Lehet nekem is le kéne porolni pár régi kedvencet.Tetszenek, az authentic mód most is adja..
-
rtrace
junior tag
válasz
novinyul #123831 üzenetére
"A nagy változást mobil frontra értettem, majd 10 év távlatából nézve írom."
Hát én is arról beszélek. Nézd meg a linkjeimet, hogy milyen kaliberű gépekkel tudnak versenyben lenni a mai telók akár 8K-n meg 50 megapixelen visszanézvenézve, ha tényleg ki is vannak használva a bennük rejlő lehetőségek és nem csak a felszín van kapargatva.
Azért ez 10 évvel ezelőtt eléggé elképzelhetetlen volt. -
novinyul
veterán
válasz
rtrace #123830 üzenetére
Lehet full felbontásban RAW fájlt is menteni az 5Mpx mellett. Igaz én nem használtam, full auto ment minden. A nagy változást mobil frontra értettem, majd 10 év távlatából nézve írom. De ha nagyon kell egy "fényképezőgép" akkor ott a Sony QX100(RX100) a táskába. Azért azt még a kora ellenére is szeretem használni, ha tényleg fényképet akarok
Nagy gépem már nincs, utoljára Canon M50 használtam.
-
rtrace
junior tag
válasz
novinyul #123819 üzenetére
"Viszont itt látszik hogy, világmegváltó nagy előrelépés nem történt kamera fronton az évek alatt."
Történt, csak ki is kell használni ahhoz, hogy érzékelni tudd.
[link] (Itt a Sony egy APS-C szenzoros ZV-E10, nem Xperia)
[link]
[link]5-8MP-es outputtal, ennyire kevés kihívást tartalmazó körülmények között azért nem nehéz jónak lenniük a régi Nokiáknak. A fenti tesztekben mindjárt nem vertek volna köröket a mai prémiumkategóriára, ahogy a kolléga fogalmazott...
-
novinyul
veterán
Látom 14T lett a befutó a Realme után
Jó kis téli képek
Xhege: Én is nagyon sajnálom hogy nem vitték tovább. Pedig a mai hardverek alatt lenne igazán teljes a rendszer. Az élő csempés megoldás mindig tetszett, de amit a Nokia majd később a Microfos el.aszhatott, azt el is baszták vezetői szintenÉvek alatt hozták össze a kamera szoftverét, sikerült is tényleg a legjobbat kihozni belőle, erre ment minden a levesbe
Vadkörte: Gép ellen nem néztem sosem. De még mindig jó elővenni és csinálni pár képet velük.[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz
novinyul #123825 üzenetére
Az E50-em meg a "kiskrumplit" (5230) imádtam, a kamerájuk elég ratyi volt, de a Symbian-t és mint telefonokat szerettem. Jó lett volna felülni a csempés vonatra, de elment mellettem, aztán dugába is dőlt elég gyorsan. Így maradt R2D2 (droid), most meg a harapott alma
-
vadkörte
addikt
válasz
novinyul #123823 üzenetére
Azért az a Lumia tudott valamit. Simán oda merném tenni a képeit a régi DSLR-em (D7000) és a MILF... ööö... MILC-eim (ILCE7M2 & XT20) mellé és semmi szégyenkeznivalója sem lenne... Színkezelésben, vonalélességben simán felveszi a versenyt a mai prémiumkategóriával (és lazán köröket ver bármelyikre)
-
-
Helltak
őstag
válasz
Valaki87 #123810 üzenetére
Köszi, én is elégedett voltam ezzel a sorozattal.
Shutter lag nincsen, ideális a gyerekek fotózására, ami nekem a legfontosabb. Minden másra ott van a profi gép.Ez a példány vissza megy majd a jövő héten, mert jóval olcsóbban is lehet kapni és megnéznék még előtte egy X200 Pro-t.
Jövök majd egy kis összehasonlítással. 😎
-
-
Helltak
őstag
válasz
bbendre #123805 üzenetére
Nekem is itt a Pixel képei tetszenek általában jobban egy kicsivel.
Pár kép a gyerekekről séta közben
Oppo Find X8 Pro -
bbendre
őstag
válasz
Ixion77 #123806 üzenetére
Én is így látom
. Nincs nagy különbség mindennapi használatban. A zoom és az ultraszéles teljesen a Pixelé. A Pixel sokszor szebb, de nincs köze a valósághoz. Beltéren a gyerek pedig, ha nem mozog akkor nem tudom, néha ez néha az. Ha mozog akkor a Pixel a tuti befutó. Ott nincs kérdés
-
bbendre
őstag
Hoztam még pár képet Pixel 9 Pro Vs iPhone 16 Pro
https://photos.app.goo.gl/dHLJ1oWdUvZxGuj59Amit tanultam:
- az IPhone kamera gombja nagyon rossz helyen van ha két telefonnal fényképezel
- a Pixel Zoom kamerája a több megapixel + a Pro Super Res Zoom nagyon sokat számít
- Az ultra széles estén is alul marad az iPhone és a Pixel sokkal élesebb képeket készít
- A Pixel a színeket és fényeket véletlenül sem tudja eltalálni olyannak amilyenek a sötét világos a világos meg nem is tudom. A színek őssze vissza mennekA következő csokor jön sielés után
szerk.: A parton sétálos kép az 5x zoom esetén az iPhone a fő lencsét használta mert valószínűleg beletekertem a kamera gombbal és 4,x zoom lett ...[ Szerkesztve ]
-
válasz
Elit3Zotya #123802 üzenetére
Ha hétvégéig meglesz a P9P akkor csinálok egy tesztet velük.
-
batai15
félisten
[link] s23u ,a kisfiam.
-
válasz
syIex #123798 üzenetére
Nekem tetszik, megnézném pl egy pixel ellen.
#123800bigmasterg
Szegény -
válasz
gretzky77 #123799 üzenetére
Így pár nap használat után nagyon vegyes az érzés, de az éjszakai téren egyértelműen a Samsung a választás. Maga a telefonok között is jó ideje ugrálok igen egyszerűen egyik sem köt le rendesen és nincs meg az az érzés ami régen a WOW volt.. Talán a Fold esetén volt, de azon meg a kamerák viccek...
Kérdés nélkül jobbak a kínai telefonok kamera tekintetben ezt nem vitatom, de minden másban jobbnaj gondolom a Samsung, Google vagy Apple telefonjait.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal