- Ace Combat 7: Skies Unknown - Hatodik évforduló, 6 millió eladott példány
- Final Fantasy VII: Rebirth - Újabb videón a PC-s kiadás
- Hosszabb előzetesen a Bleach: Rebirth of Souls
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Free Play Days 2025 - 3. hét: FC 25, College Football 25, Madden NFL 25, F1 24
-
GAMEPOD.hu
Pár hasznos infó érhető el az összefoglalót megnyitvaˇ
****CS:GO OFF TOPIC****
[PH!] Steam Group | Facebook
Ha szeretnél jönni 10-es mixre,discordon jelezd
|PH CSGO Discord | Discord beállítási útmutató |
Láda Drop útmutató| Major infó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
válasz Vismajor01 #77989 üzenetére
Én elég jól elvagyok MM-ben amugy. Szerencsére már kitisztult a RANK része is nincs global silver szinten, és kb 10 ből ha 1 meccs amiben tuti van csaló 1 pedig kérdéses. Én így jól elvagyok amikor solo-zom. Premierbe egyedül nagyon radnom milyen mapp lesz és ha őszinte akarok lenni infernon kívül mindet utálok
-
goccer
aktív tag
válasz Vismajor01 #77989 üzenetére
Én abszolút nem támogatom premier rating kapcsán ezt amit akarsz. Régen GO-ban amikor kitudódott, hogy feltételezhetően az MVP csillagok alapján számolja a rankodat a háttérben, a sok fogyatékos késelgette le egymást, hogy ki szedje le a bombát az MVP-ért. Kösz, de én nem akarok még egy mini-gamet a game-be. A cél megnyerni 13 kört, erre koncentráljon mindenki. Ez egy taktikai shooter, az egyénieskedést nem kell támogatni semmilyen szinten.
Aki meg nem szeret randomokkal játszani "és miattuk kikapni", keressen fix csapatot, vagy tanuljon meg ezzel együtt élni ha solozik.
-
nanofocus
tag
Még 1 kérdés hozzáértő kollégák. msi after nem akaródzik kiíródni a játékban ( gondolom 3rd party probléma ). Ezt hogyan lehet abszolválni? előre is köszönöm!
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
-
Lacccca87
addikt
válasz Vismajor01 #77985 üzenetére
Nem Elo-t irtam, hanem rank ot. Azaz sima MM be. Ott regebben is szamitott az egyeni telhesitmeny is. A premier az mas ott elejen kikalkulalja.
-
Lacccca87
addikt
válasz Vismajor01 #77983 üzenetére
Számít jelenleg is, legalábbis biztos számol vele mert ha mindig a tábla alján kullogsz akkor sokkal nehezebben dob fel magasabb rankba mintha top játékos lennél. Úgy fogalmaznék hogy súllyozza a wineket meg a lossokat.
-
Vismajor01
addikt
válasz Lacccca87 #77980 üzenetére
Azért ezt elég könnyű lenne balanszolni, hogy számít a környerés, a végső eredmény és az egyéni hozzájárulás is. Kb úgy mint apex legendsbe, ott is sokat kisérleteztek az elosztással, mennyire számítson az egyéni skill és a végső helyezés.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
goccer
aktív tag
válasz Vismajor01 #77979 üzenetére
Valamiért mégis egy rangban vagytok, tehát hasonló erősségű ellenfelekkel szemben hasonló arányban nyer. Lehet persze a haverjai boostolják általában, csak pont amikor téged rak be mellé nincsenek ott azok a haverok, de azért ez nem egy túl valószínű scenario.
Igazából csak azt akarom mondani, hogy azon kiégni, hogy valaki keveset lő, nem igazán visz előre. Ha az a célod hogy nyerjetek, ergo magasabb rangba juss, akkor meg kell tanulni elengedni ezeket a szitukat, és nem anyázni in-game ami a biztos recept a vereséghez. Nekem se mindig sikerül, de legalább próbálkozom
Szerk:
Lacccca87, az utolsó bekezdéssel teljesen egyet értek.[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz Vismajor01 #77979 üzenetére
Igen, kell a fragg, de szerintem a DMG sokkal jobb indikátora a hasznosságnak, mivel abban benne van az UTIL sebzés is (molo,nade). Mert lehet neked 40 fraggod ha annak jórésze exit fragg, vagy éppen lekapod a nullost akibe a csapattársad már beletolt 70-80-at, csak nem fogja megmutatni a hasznosságodat a meccsen.
Ami még jobb lenne az a pontozásos rendszer visszahozása csak kerüljön bele a DMG érték is valahogy.Visszatérve arra a kérdésre hogy miért nem egyénileg nézi a teljesítményt, szerintem azért mert így is rengeteg a magára "solo herora" gondoló emberke és konkrétan az lenne neki a fontos hogy meglegyen a 3-4-es K/D ahelyett hogy a csapata kört nyerjen.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
-
goccer
aktív tag
válasz Vismajor01 #77975 üzenetére
Jó hát a játék célja több kört hozni mint az ellen, nem többet lőni. Szerintem nincs ezzel semmi baj, faceit is így működött mindig is, mondom ezt úgy hogy 90% solozom mostanában. Ha te is solozol rá vagy kényszerülve hogy együttműködj minden fogyatékossal, ami persze van hogy lehetetlen. De ha eleget játszol egy idő után úgy is eljutsz abba a rangba ahová való vagy.
Mondok egy példát, én szeretek soloban mirage b-t védeni. Ahol 90%ban nem történik semmi, max ha A-t lerakták megpróbalok clutcholni vagy mentek aztán dobok fegyvert. Viszont ha jön a B rush tudom hogy meg kell öljek 2-3at hogy hozható legyen a re-take. Na most kinek lesz több killje, nekem vagy a randomnak aki kötőben minden körben hal? Hát nem nekem, aztán van hogy megy a sírás hogy "Do something blyat". De ezt is meg kell tanulni kezelni, sokkal többől áll a játék mint hogy ki mennyit lő.
-
nanofocus
tag
válasz Vismajor01 #77976 üzenetére
anno megvettem az 1.6-ot, cz-t, source-t, csgo-t. miért pont ez maradt volna ki. csak a régi steam accom sajnálom, öcsémnek adtam ő meg elpasszolta jó pénzért. 2004es account volt, még a szép zöld színű klienssel
-
Vismajor01
addikt
válasz nanofocus #77974 üzenetére
Ez megint ilyen fantasztikus dolog
Wingmanben az elején látod mindenkiét, a végén csak a tiedet meg csapattársadét.
Premierben látod végig mindenkiét
Matchmakingbe csak a végén látod mindenkiétagyrém. Ja és matchmaking tele van cheaterekkel, főleg ha nincs meg a primeod.
Prime nélkül csak akkor érdemes elinditani a cst ha community szerveren akarsz KZ-zni vagy surfozni.
-
Lacccca87
addikt
válasz goccer #77972 üzenetére
ahhh mennyiszer hallgatom amikor éppen nem megy a játék annyira, és 10 körüli fragget lövöt, de mellette meg 1500 DMG minimum megvan egy 13-8/9 körös meccsben. Néha inkább átoknak érzem hogy szép lassan visszaérek a SZUP/GLOB rangba pont emiatt.
Amikor többen játszunk olyankor szoktam röhögni hogy a kevesebbet játszó haverok 3 csillaggal vagy szimpla kala ranggal többet lőnek mint én
Ha már rank akkor az egyébként mitől függ hogy a meccs elején néha látni mindenkinek néha meg nem? Ezt tudja valaki? Gondolom bug és nem szándékos.
[ Szerkesztve ]
-
nanofocus
tag
válasz Lacccca87 #77969 üzenetére
sosem savaztam senkit csak aki tényleg 0-t lő. Valahol sas rank környékén fejeztük be de az a rank system egy rakás szar volt. Remélem az ELO pontokat normálisan számolja és nem csak azt nézi majd hogy win vagy lose volt hanem a csapaton belüli helyezést is. Van még itt ilyen hogy 5v5 kereső magyaroknak? Annakidején az incentive-es srácokkal gyakoroltunk de már kb senki nem játszik a régiek közül.
-
nanofocus
tag
válasz LendvaiFeri1 #77967 üzenetére
És miért van az hogy nem látom a csapattársaim rangját?
-
nanofocus
tag
Sziasztok!
Kb 7-8 év kihagyás után térnék vissza, egyáltalán nem rossz így 40 óra utána cs2. Próbálnék premiert játszani, de ugye ahhoz szintfejlődés kellene, viszont versengőben nem kapok elég XP-t, valami túltöltést emleget. Pontosan ez mit jelent? Egyéb iránt ládát csak premierben lehet kapni?
-
bepken
veterán
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Lacccca87
addikt
válasz TcK-BOY* #77958 üzenetére
Attól hogy új még lehet hibás, de persze nem biztos hogy ez okozza.
Utána olvasva másnál akkor is csinált ilyen ha nem a steamből hanem sima parancsikonból indította, mert a pranacsikon esetébe nem fut a steam felhő szinkronizálás vagy mi, de bővebben nem olvastam utána. -
TcK-BOY*
tag
Sziasztok,
új gépem van teljesen tiszta telepítés, felraktam a CS-t, és azóta minden indításnál bedobja a hibát versengő keresőben hogy hitelesítenem kell a játék fájlokat.
Van erre valami megoldás?
Köszi• Tisztelettel: TcK-BOY* •
-
L1ZRRR
senior tag
Hali
Faceit-re keresek teamet, mert már a solo fasságoktól kieég.
~ 2200 eloYou see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Bengio
tag
válasz Bengio #77913 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam megírom a sztori végét, saját tapasztalásomat...MSI lap + VGA kombóhoz van egy MSI Gaming APP nevű szoftver. Ezt nemrég fedeztem fel, és "sajnos" használtam is. 3 üzemmódja van: Silent - Gaming - OC. Először tesztelés céljából feltoltam (még az 1070-nel) OC módba a konfigot (CPU-t is, VGA-t is), majd, mivel drasztikusan megnőtt a hőtermelés, és a fogyasztás is, minimális FPS számot profitálva ezzel, úgy döntöttem, visszateszem "Silent" módba az egész gépet. Eközben megérkezett az 1080 Ti, következett annak tesztelése, és a szomorú eredmény, amit a hivatkozott hsz-emben leírtam. És itt jött a varázslat: pár napja a BIOS-ba belépve konstatáltam, hogy a Silent mód szépen csendben a RAM-ot is kidobta a korábban elég optimálisra beállított XMP-mből, vissza 2133 MHz-re, bődületes béna időzítésekkel. Innentől kezdve játék közben a CPU gyakorlatilag a RAM-ra "várva" lóf.sz teljesítményt tudott produkálni, ami lehúzta magával a VGA-t is. Ezért voltak a 60-60%-os CPU/GPU terheltségek, és a 60-70 C fokos hőmérsékletek... Ami miatt az eredeti sztoriba ezt a silent módos hülyeséget nem írtam le, az az volt, hogy egyáltalán nem gondoltam volna, hogy a RAM-hoz is hozzányúl, ezért nem is ellenőriztem... Ebből kicsit az is jöhet le, hogy félrevezettelek titeket, de nem volt szándékos, magamat is félrevezettem. my bad.
Szerencsére a szépen finomhangolt 3000 MHz / CL13 memóriabeállítás el volt mentve BIOS-ban, így azt visszatöltve jelentős javulást tudtam elérni a gép összteljesítményében, FPS számokban...
Ezen felbuzdulva elkapott az ideg, kíváncsi voltam, mi történik, ha még feljebb tolom a RAM órajeleket, hozzáigazítva az időzítéseket... 3600 CL 16-ot belőttem. Ennek egy nagyon pozitív hozadéka az átlag 80/100% CPU/GPU kihasználtság lett (jobban kihajtja a 7700K az 1080Ti-t), viszont 10-10 fokkal magasabb hőmérséklet mindkét oldalon (CPU ~75-80, GPU ~70-75). GPU fronton magából a teljes terheltségből, CPU fronton viszont a megemelkedett MCH (memóriavezérlő) használatból adódik a hőmérséklet emelkedés. Cserébe 180-220 FPS közötti átlagokat hoz a konfig CS2-ben, maptól függően...Köszönöm mindenkinek, aki ötletelt, és segített.
Kellemes ünnepeket kívánok nektek,
[ Szerkesztve ]
Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.
-
PeL
addikt
"bekapcsolom, mert a másik is bekapcsolta" ez még az alap csalástól is szánalmasabb szerintem, annyira rossz kifogás.
Igen, főleg mikor azért kapcsolja be, mert kiosztottam én, vagy bárki más a csapatból három négy körön keresztül 2-3 fejest nekik, és elkezdenek csalózni. Mennyiszer buktunk ilyenek miatt meccset, te jó ég... Lemegy az első pár kör, hol nagyon, hol kevésbé fölényesen hozzuk a köröket, aztán az enemybe egyszer csak valaki kifakad hogy mi már pedig csalunk, majd jön a mágikus reconnect, és onnantól egy körünk nincs, a végén meg még ők ugatnak be hogy "so ez..." meg "noobs, delete game" stb. Őszintén nem bántam meg hogy letettem a játékot jó fél éve. -
Lacccca87
addikt
válasz Yoshida #77950 üzenetére
Az a baj hogy van az a csalás aminél kezdőről lőnek agyon még mielőtt esélyed is lenne leugrani vagy sétégetn magad.
Egyébként egyetértek, kb ennyit tehetsz, gyorsan lefut a mecs aztán go kovetkező, felesleges felhuznod magad vagy bármit is mondani nekik, ax jobban élvezkednek hogy felidegeled magad.@goccer:
"bekapcsolom, mert a másik is bekapcsolta" ez még az alap csalástól is szánalmasabb szerintem, annyira rossz kifogás. -
goccer
aktív tag
válasz Yoshida #77950 üzenetére
Bárcsak ettől megunnák. De garantálom hogy nem fogja a túlnyomó többség. Aki teljesen nyilvánvalóan csal, annak ez nem oszt nem szoroz. Nem az a célja, hogy legitnek tűnve alázzon másokat, ápolva a kis aberrált lelkét, hanem valami egyéb. Van az a típus, aki "bekapcsolom, mert a másik is bekapcsolta". Ott esetleg számíthat, de én általában nem ilyenekkel találkozok.
-
Yoshida
aktív tag
válasz joe-ker #77949 üzenetére
Én egy "fegyvert" használok egyelőre a csalók ellen (miután már 100%-ra tudjuk, hogy csalnak), kör elején veszek egy molotovot, aztán megölöm magam vele, vagy vertigo-n kiugrom az épületből Csak az kellene, hogy mindenki csinálja a mi oldalunkon, akkor gyorsan lemennek a körök, ölni se tudnak. Ha mindenki így tenne, hamar megunnák a semmit a csalók.
-
joe-ker
senior tag
válasz Vismajor01 #77948 üzenetére
Tudom miért kaptam,azt is hogy tudok játszani. De a retkes csaló is,az itt a baj az egész Vac rendszerrel.
-
Vismajor01
addikt
válasz joe-ker #77947 üzenetére
Nincs köze hozzá, azért kaptad mert trágár voltál és személyeskedő, és ezt reportolták. Most az mindegy hogy ki kezdte v h igazad volt e
Örülj hogy itt van ilyen egyáltalán. Apexből engem perma bannoltak egy beszólás miatt, amikor a csávó sokkal többet és cifrábbakat mondott -csak ő voice chatbe én meg írásba mert épp nem müködött a mikrofronom. Azt meg reportolni se kell, detektálják és repül a ban.
-
Lacccca87
addikt
válasz CirrMee #77943 üzenetére
Ha nem dolgozik minden részelem akkor az realis hogy csökken a fogyasztas is (remelem ezt normalis fogyasztasmerovel nezed es nem sw-el) a kerdes hogy mennyivel. Anno fpu dolgoztatasaval lehetett befuteni ergo a legnagyobb fogyasztast elerni, most mar nem igazan kovettem mit kell megdolgoztatni, szoval sokmindentol fugg.
-
CirrMee
addikt
válasz Lacccca87 #77942 üzenetére
...igen, meg gondolom átírják a diagnosztikai részeket is a külsős szoftverekben, mert a fogyasztás is a béka segge alatt van a lustálkodással karöltve.
Vulkan amúgy ki lett próbálva, de talán még rosszabb is lett nagy átlagban, de minimum nem jobb. Alighanem azért is max indítási paranccsal aktiválható, és nem játékból kapcsolható.
[ Szerkesztve ]
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Lacccca87
addikt
válasz CirrMee #77939 üzenetére
Amit a CPU-nál látsz terhelést az nem igazán valós, azt remélem tudod, mert lehet hogy az adott maghoz tartozó 1 részegység ezerrel pörög amit kifér a csövön, de a teljes mag így is csak 40-50%on dolgozik. Ezért feleslegek ezek a kiírunk is mindent a képernyőre.
Anno volt róla szó hogy az MS is megváltoztatja a terhelések kijelzését de aztán mégsem tették mert ha sz@r is de még ez van a legközelebb értelmezhető szinthez az átlag user felé.SOurce motor meg mindig is az 1 magos teljesítményre volt rácuppanva, az OB-vel illetve a GO-s és később a CS2 -es motorral csak javítottak a többmagos feldolgozáson de nem oldaották azt meg. Alapjaiban kellene újraírni hogy a modern leképző funkciókat is rendesen támogassa.
Egyébként akinél fennáll a gyanú hogy CPU a szűk keresztmetszet ott én kipróbálnám a DX helyett a Vulcan api-val. Habár én a Dota2 nél próbáltam ki 1 évvel a frisítést követően, és tény hogy jobban teljesített a CPU de több volt a micro akadás/lag.
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz CirrMee #77939 üzenetére
Már leírtam , hogy értem a fájdalmat ,de az hogy mi van megírva rendesen arról elég rövid listát lehetne írni...
Az én fájdalmam a HL3 ,ha már fájdalomról beszélünk
Bengio:
Vedd le az uncore-t 4,7 re és tekerd fel a cput 5ghz re , attól fog valamennyit gyorsulni ramot meg amit bír.[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
CirrMee
addikt
válasz Steven #77938 üzenetére
Srácok én értem ,hogy nem azt látjátok ,de a tény az hogy cpu-t cserlnétek és mindenkinél több fps lenne.....
Inkább arra válaszolj, hogy mióta tisztességes "munka" az, hogy a processzor negyedgőzzel ketyeg, majd arra hivatkozva, hogy nincs elég meló, a GPU is ugyanezt teszi. Ez neked tisztességesen megírt program...?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Steven
addikt
válasz Bengio #77936 üzenetére
Srácok én értem ,hogy nem azt látjátok ,de a tény az hogy cpu-t cserlnétek és mindenkinél több fps lenne.....
Még az én fos 7800x3d -n sem 99% a gpu használat pedig 5200Mhz re van húzva 103 fsb vel ... szét van ocva ennyit bír ez a fos....
Ezért néznék meg egy 9800x3d-t azok állítólag mennek 5600Mhz is
[ Szerkesztve ]
-
Bengio
tag
válasz CirrMee #77935 üzenetére
Na pont ez ami miatt írtam ide. Gyakorlatilag megfogalmaztad amit én nem írtam még le.
“Tegyük fel, igaz a gyenge teljesítmény. Ebben az esetben azért azt kellene látni, hogy küzdenek a szálak, mint malac a jégen, csak nem bírnak a feladattal (lásd CPU bottleneck). Én nem ezt látom a mellékelt képen”
Lehet, hogy “gyenge”, “régi”, “szar” a 7700K, amit el is fogadnék, de konkrétan szart se csinál a játék alatt… 1 magon látom, hogy talán. Ezt a HT OFF tesztet én is tervezem ma-holnap, dobok be screenshotot. Meg kíváncsi vagyok, más játék alatt hogyan viselkedik a rendszer.
Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.
-
CirrMee
addikt
válasz Steven #77934 üzenetére
cs brutál proci igényes
Ez nem kérdés nálam sem, csak az, hogy 2024 -ben egy többszálas kezelésre fejlesztett 3d motor hogy az istenbe tudja ennyire parlagon hagyni egy adott gép teljesítményét.
Az imént ugyanis viccből kikapcsoltam a HT -t, majd az jött ki a matekból, hogy átlag 2 magon a közelébe jutott annak, amire azt lehet mondani, hogy "kihasználja", a maradék meg továbbra sem volt ennek a közelében. Szóval lehet belekeverni a HT -t (ami azért is vicces, mert látszik, hogy tud ennyi szálat használni), de akkor is otvarul lett megírva a motor. Amin persze lehet segíteni még brutálisabb procival, csak attól még ugyanúgy sz*rul van megírva...“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Steven
addikt
válasz CirrMee #77933 üzenetére
Nem ideális összehasonlítás ,de csak ebből tudok ki indulni havernál a neki eladott 6700xt ~100 fps(min fps) el kevesebb volt mint nálam 5800x (vs 3800) en .
Szvl szerintem tök mindegy mit látsz és biztos vagyok benne hogy a 9800x3d -n min fpsem tuti gyorsulna cs2 alatt. (vs 7800x3d)
cs brutál proci igényes.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz Steven #77932 üzenetére
Szerintem a 3000 széria gyenge egy szálon és még a freki is alacsony CS2 re pont nem ideális.
Tegyük fel, igaz a gyenge teljesítmény. Ebben az esetben azért azt kellene látni, hogy küzdenek a szálak, mint malac a jégen, csak nem bírnak a feladattal (lásd CPU bottleneck). Én nem ezt látom a mellékelt képen, ahol konkrétan egy szál sincs még 50% -ra terhelve sem (amiben benne foglaltatik a háttérben futó rendszer is)...
Az alacsony freki meg nem tudom mit akar jelenteni nálad, tekintve hogy 4250MHz állandó - szintén látható a képen.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
válasz CirrMee #77930 üzenetére
Néhány dolgot nem teljesen értek:
- kiragadtad, hogy főnyeremény, de ugye összehasonlításképpen tettem ezt a GO-val.
- egy algoritmus által megválasztott % jelzés alapján döntöd el, hogy adott hardver minden apró eleme hogyan viselkedik a játékmotor alatt.
- ahhoz képest, hogy a 8 szálas engine 8 szálat kipörget, 16ot nem, a Source2 sem? Nem értem, mihez képest vagyunk már.
- 3700x nem egy rossz CPU, de se nem mai, se nem játékra ideális választott volt a maga idejében sem. 3600x vagy 3800x, esetleg ezek XT verziója régen is jobbak voltak.
- emlékeim szerint a Zen 2 volt az a pont, ahol az Intelt játékban is sikerült megfognia az AMD-nek, szóval hiába a sok év az architektúrák között, épp innen indult a Ryzen szárnyalása.De teljesen lényegtelen igazából, régenmindenjobbvót, tudom.
Tegnap még működött...
-
CirrMee
addikt
válasz lionhearted #77922 üzenetére
Ez a "főnyeremény" nálam egészen pontosan így néz ki:
Mai kép, időpont ott van, igaz csak gyakorló. Ahhoz képest, hogy anno a Source/GO a threads parancsra 8 szálra kifektette még a (mostanra gyerek gépébe költözött) 2600k 8 szálát is, most unatkozik nálam a 3700X. Mellette még látványosabban unatkozik az 5700XT, aminek 2050MHz a boost órajele (amit tart is normálisan megírt programokkal). Mint említettem, 2600X volt nemrég, gondolván a GPU üresjáratát, talán CPU bottleneck. Aztán amikor megjött a 3700X, akkor hiába a plusz két fizikai mag, a fejlettebb architektúra, gyakorlatilag ugyanott vagyok. Az a vicc, ha berakom az előző videokártyámat (RX 580 Nitro SE), majdnem ugyanezeket az értékeket hozza - szóval legendásan jól sikerült ez a source2/CS2...“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
bepken
veterán
válasz LendvaiFeri1 #77928 üzenetére
jaaa azt hittem, hogy jött valami új matrica csomag
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz LendvaiFeri1 #77926 üzenetére
melyik matricákra gondolsz?
nem vagyok most gép elött, de erre a CPU core preference beállítás cuccra kíváncsi leszek! bár nagy dologra nem számítok, de hátha segít a stabilabb fps-ben...
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
2024. december 19.
Counter-Strike 2 Update [ SHANGHAI MAJOR ]
Shanghai 2024 Major Champions Capsule is now available for purchase. The capsule features autographs for each member of the winning team in paper, glitter, holo, and gold. 50% of the proceeds go to the players and organizations.
[ GAMEPLAY ]
Adjusted the threshold at which death notice displays attacker as "flashed".
Explosions will now more reliably throw weapons around even if multiple weapons are dropped on top of each other.
During warmup, weapons will no longer drop on the ground when changing teams.
During warmup, changing teams now has a two second cooldown.
Added server settings controlling which items drop on the ground during warmup period: mp_warmup_items_drop_policy, mp_warmup_items_nocost, mp_warmup_items_nocount_policy. Community servers that run with free non-droppable weapons during warmup can set these settings as follows: mp_warmup_items_drop_policy 0, mp_warmup_items_nocost 1, mp_warmup_items_nocount_policy 251.
Give command will now always drop the held weapon if the given weapon needs an empty primary/secondary weapon slot to be used. For legacy behaviour, which would drop the new weapon on the ground, developers can use "-keep_gear" flag, e.g. give weapon_awp -keep_gear
[ MAPS ]
Train
Improved collision fidelity on various props
Updated and fixed surface types on several props
Adjusted wetness levels on some surfaces
Fixed various gaps in map
[ MAP GUIDES ]
Map Guides are now supported in the Steam Workshop for submission and subscription.
Added a selector to pick which map guide gets loaded in practice mode.
Annotations nodes are now visible in the radar.
Added a tool (via console command "workshop_annotation_submit") to submit a map guide to the Steam Workshop.
[ MISC ]
Added a setting for CPU Cores Usage Preference to control how high performance and power efficiency cores are used by the game on CPUs with variable cores.
Fixed a case where graphics driver could render a corrupt graphics image for weapons in inventory item tiles.
Improvements to weapon inspect animations.
Improvements to display of extra-long custom weapon names in UI.
Stability improvements.
Added all-new 2025 Service Medal which will be available starting January 1st GMT
Workshop Tools - Fixed bug on shadows for low sunlight angles.Már csak 50% akció van a matricákra a 75% helyett...
hey, if you dont like it, i'll have it, and say I wrote it.
-
Steven
addikt
válasz Vismajor01 #77924 üzenetére
Nem megakadást írtam hanem fps be esést.... szerintem nem normális hogy nálam pl 500 aztán helyenként ( pálya függő) 250 körülire be esik.
4k ba meg amúgy sem cpu limites lesz a 1080 ti , most egy multis játékról beszélünk ugye.
1080Ti -t még most is egy erős kártyának tartom jobb cpu-t érdemel mint a 7700k.
Vissza térve Intelre ua azt ki adták 6700k után csak már nem emlékszem 100-200mhz magasabb ferkin meg uncore volt magasabb kicsit .
Én is cseréltem mert mentek a 7700k ilyen 4,9-5ghz körül ami akkor nagy szám volt mert 6700k megállt 4600-4700Mhz körül. De azonos frekin full ua az tudták.. szvl a fejlesztés 0 volt.Aztán volt a jó kis intel BUG balhé szarrá patchelték microkóddal szét k@rták a HT-t.
(spectre és meltdown). Az sokat "gyorsított" rajta.Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Vismajor01
addikt
válasz Steven #77923 üzenetére
Azért nem olyan szar az. Nekem volt Corsair One-om, benne 7700k és 1080ti, és 2022-ben 3440x1440p-ben játszottam vele és nem volt vele gondja.
Most s2re ugyanerre a felbontásra egy 5600x-6800xt páros van, nem érzek semmi megakadást.
-
Steven
addikt
Én érzem a fájdalmat ,de 8 éves cpu 4 mag +ht ez ennyit tud.
Fiamnak vettem egy 5600x et meg 6800 at mindegyik kockára van OC -zve és így is be esik az fps ,de legalább 250 be hozza az átlagot. (persze maxon 2k ba).
Máskülönben bizonyos pályákon a 7800x3d nél is beesik az fps amúgy, gondolkodtam ,hogy meglepem magam egy 9800x3d vel csak "vicces ára" lett.Ez nem neked szól csak a tényeket írom a 7700k már akkor egy szar volt ,én utáltam pedig azt is kockára oc-ztam , főleg 6700k után kiadni egy ilyet tiszta ciki volt (új "gen" jah ) volt akkor intel részéről. Azóta nem is volt intel cpu-m most , hogy így most végig gondolom....
[ Szerkesztve ]
-
válasz CirrMee #77920 üzenetére
Dehogy használta ki a go a gépet... Emlékszem még, amikor két szálon tükörsimán ment, mindig a 0ás idra bindolta magát (gold magokat nem ismertük még). Egész a végén sem skálázódott 6 core felett már a legkisebb mértékben sem. A source 2 motor egy főnyeremény a go tákolt bughalmazához képest, amit még ugye egymagos világból mentettek át.
@bengio: ne felejtsd el, hogy a cpu1 és a cpu2 nem független magok, nem biztos hogy ezzel a terheléssel a 100% elérhető akármikor is (hacsak nem kapcsolod ki a HT-t)
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Bengio
tag
Na bedobok ide néhány képernyőfotót, amin látszik a VGA load, meg a CPU szálak terheltsége. A GTX1070 megtévesztő felirat, nem írtam még át, ez már az 1080Ti.
Ezek mind 10/10 fős könnyed meccsek:
Italy:
Office:
Itt pl. 99% GPU terheltség mellett is csak 77% a CPU1.
Ez egy füst közepén, 100% GPU, 76% CPU1, 75% a CPU8.
Dust2-nél van leginkább a 60-60% GPU-CPU terheltség.
Amennyire tudtam figyelni, a legmagasabb terhelés a CPU1-re, 3-ra, 5-re, és 8-ra jut, ezek közül pedig mindig a CPU1 a legelfoglaltabb, de a max pillanatnyi peak-ek sem voltak nagyobbak 95%-nál. A CPU1-en az átlag, amit a képeken is láttok, ez a 70-80%. Úgy figyeltem meg, hogy ez mapfüggő is. A lényeg, hogy ha valamelyik is 100%-on megy, az a GPU, és nem a CPU. Ebből én még mindig vagy GPU bottleneck-re gondolok (bár ez fura lenne ebben a felállásban), vagy pedig valami szoftveres gond (cs2 / win / driver)...
Nem hajkurászom az FPS-t, csak így hiába az erős VGA, ha a proci nem dolgozik alatta látszólag...
-
CirrMee
addikt
Kb hasonló van nálam is, csak Ryzen 3700X + 5700XT konfiggal. Nálam is hasonlóan indult, csak 2600X procival. Látványosan nem használja ki a hardvert, vicces módon a másik kedvencemmel kezet is foghat (WoT). Szvsz valami baromság lehet a fejlesztők részéről, mert ha ráeresztek egy 3d bencmark proggit (TimeSpy, FireStrike), vagy teszem azt a Doom -ot, akkor mindjárt ki van használva mind a CPU, mind a GPU.
Úgy rémlik, a GO még ki tudta használni a hardver adta lehetőségeket rendesen, szerintem a Source2 motrot' nem sikerült jól optimalizálni.
-
goccer
aktív tag
válasz Bengio #77915 üzenetére
Megpróbálhatod Launch option-be a -threads 9 parancsot, de sokat nem várnék sajna, régi a procid
-
Bengio
tag
válasz goccer #77914 üzenetére
És azt nem lehet valahol beconfigolni, vagy valamilyen console parancsba beírni, hogy használja az összes szálat? Vagy ez mitől függ, hogy mennyit használ?
-
goccer
aktív tag
válasz Bengio #77913 üzenetére
Gyanítom nem használja ki az összes CPU szálat a játék, ezért látsz alacsony CPU load-ot. A kihasznált szálakon meg kevés már a kakaó. Elég proci igényes a játék, CSGO is az volt, bár a CS2-nek már VGA is kell Igazából ahhoz hogy tuti 200 fps fölött legyél sajna CPU és VGA csere is kelleni fog szerintem. De mindenképp a CPU-val kezdeném.
-
Bengio
tag
Sziasztok!
VGA-s topikba írtam, de bedobom ide is, hátha:
Konfig: MSI Z270 Gaming M7, i7-7700K, 2x8GB @ 3000CL13, MSI 24" 144 Hz IPS, Win10 pro (1 hónapja telepítve, fölös szemét nincs rajta).
Játék, és beállítások mindkét esetben ugyanaz: CS2, 1080p, max részletesség.
VGA_1: MSI 1070.
CPU load átlag: 60 %
GPU load átlag: 95 %
FPS: kb. 100-200 között, átlag 130.VGA_2: MSI 1080 TI.
CPU load átlag: 60 %
GPU load átlag: 60 %
FPS: kb. 100-200 között, átlag 130.A korábbi, 90-100%-os GPU használatból, és 50-60 % CPU használatból arra következtettem, hogy van egyfajta VGA bottleneck, a proci épp csak elvan, tudna többet is, az 1070 meg a lelkét kiteszi azért a 130-150 fps-ért.
1080 Ti beszerel, nézzük mit tud. Driver le (DDU-val), driver fel, restart, stb., FPS ugyanaz, GPU load 50-60-70%.
Sac / kb. azt gondolnám, hogy a 7700K és az 1080Ti pariban vannak, nem kellene, hogy bottleneck legyen egyik oldalról sem. Logikám szerint így 100/100%-on kellene menniük, mondjuk egy 180-200 átlag FPS-t produkálni. Ezzel szemben lazsál a proci, és a vga is, ugyanazért az FPS számért, amit az 1070 is tudott, csak egy kicsit több melóval... Cserébe az 1080TI többet fogyaszt még így, alacsonyabb load mellett is, mint az 1070 100%-on.
Erre valami ötlet, javaslat? Beállítás?
Köszi előre is.Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.
-
Vismajor01
addikt
válasz Ironfist77 #77906 üzenetére
Xertiont csak azért mert lopja a nevét
-
goccer
aktív tag
válasz LendvaiFeri1 #77904 üzenetére
Magadat is figyelmezteted akkor? Te voltál az első aki tovább vitte a politikai szálat
-
Ironfist77
csendes tag
válasz Vismajor01 #77897 üzenetére
Gondolom akkor xertioN-t is kitiltanád, hiszen az Ő hazája több országot támadott meg, és több ártatlant ölt meg mostanában, mint az Oroszok...
-
Lacccca87
addikt
válasz goccer #77903 üzenetére
Én nem próbálok meg kimozogni egy vitából sem, max te vergődsz jól láthatóan. Kicsit tájékozódj mert nem minden fekete és fehér.
Arról nem is beszélve hogy értelmezni kellene amit leírtam "ON"-ba.Lehet ironizálni, csak most a fagyi visszanyalt.
Azt írtam, hogy arra lennék kíváncsi mi volt az a hatás amivel sikerülhetett majdnem visszajönniük (mert ezene a szinten, ilyen helyzetben nem könnyű felállni a padlóról és ez tiszteletre méltó). Az hogy ezt Karrigan vagy a Coach összeszedettsége és tapasztalata, vagy inkább az egyéni megvillanások (Ropz izzadt/dolgozott rendesen), vagy ezek összhatásának eredménye, erre lennék kíváncsi ,de ezt nem valószínű hogy egyértelműen meg lehetne állapítani, legalábbis mindenki mást gondol bele szerintem. (igen más véleményére lettem volna kíváncsi értelmes összeszedett válaszban)Megfogadnám a helyedben a saját tanácsod és lenyelném a keserű pirulát mint Faze drukker.(aztán lehet tévedek eme feltételezésembe)
[ Szerkesztve ]
-
goccer
aktív tag
válasz Lacccca87 #77902 üzenetére
Itt van zavar rendesen. Nem sok köze van a parlament előtt tüntetésnek a témához, és még kevesebb értelme lenne. Annál több értelme van mondjuk a Sárkányellátót anyagilag támogatni, mint ahogy én megtettem. De ha nem is tettem volna, akkor sem lennék mínuszban, mint te, aki éppen a cselekvés ellen szólalsz fel egy fórumon
Az ON részed is f*szság, már megbocsáss. Karrigan a GOAT IGL-nek biztos nem volt elég tapasztalata, 25 tier1 LAN győzelem után 34 évesen. Vagy az 1.6 GOAT edzőjüknek. Csak azért, hogy "ON is legyél", hogy így próbálj kimozogni egy vitából, nem kell leírni az első eszedbe jutó böszmeséget
-
Lacccca87
addikt
válasz goccer #77901 üzenetére
Ezek szerint ha jól gondolom te minden nap kint vagy Bp-en a Parlament előtt és tüntetsz? Mert különben te is csak az agresszort erősíted.
A legtöbb orosz állampolgárnak kb tele a patiszona az egésszel, csak ott már az a helyzet ha felszólalsz akkor visznek a pufajkások, vagy véletlenül kapsz egy új lakást a 15.-emeleten amin nincs ablak meg korlát, nálunk meg csak még haladunk ebbe az irányba.
De részemről ezt zárom, nem akarok politizálni.Hogy on is legyek, igaz csak néhány meccset néztem meg amin a Spirit játszott de ott nekem meggyőző volt a teljesítményük, ezért gondolom azt hogy megérdemelték és van helyük a versenyben mindentől függetlenül.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy mi zajlott le a fejekben/háttérben a Faze oldalán amikor majdnem combackeltek. Esetleg ez az irányító tapasztaltságának vagy a coach tanácsainak köszönhető, esetleg csak az egyének felszívták magunkat szimplán, vagy tényleg csak ellazázta a Spirit és semmi más oka nem volt.
És a nagyobb kérdés, most hogy vége a Majornek, az ebből származó tanulságok/információk milyen irányba fogják mozdítani a CS2-t, valyon lesz-e balansz a fegyókra (mondjuk én a shotikat leszámítva nem érzek semmit OP-nek, de azok is inkább csak random OP-k). Az biztos hogy márciusig nem nagyon fogunk látni jelentős változást mert pihennek a fejelsztők
-
goccer
aktív tag
válasz Lacccca87 #77899 üzenetére
Ez addig igaz amíg a sportot nem használják propagandaként egy véres háborúban (értsd:semeddig). Lehet akár egy fotó egy kézfogásról, vagy annak hiányáról, vagy alátámasztás egy nép vélt felsőbbrendűségének stbstb. A sportban nincs helye a politi...blabla hozzállás végtelenül naív és /vagy cinikus. Pont nem érdekel hogy ez a 4 gyerek karrierjébe kerülne, ha cserébe csak eggyel kevesebb katona lenne besorozva vagy halna meg. A nem cselekvés az agresszort segíti, rém egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Counter-Strike: Global Offensive
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s