- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Mini-ITX
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Az eredetileg magyar win 11 menü szövegeket lecserélném angolra (windows részletek beállításait jobban találom meg úgy webes blog-okhoz igazodva).
És itt a meglepi, hogy nem hajlandó teljesen átállni. A start menü nyelve átáll, alatta a settings és tőle lefele már minden magyar marad.
Kérdeztem chat gpt-t, írt mindenféléket (amiket természetesen magam is megtaláltam, nem segítettek), aztán már írt power shell scriptet, ami összesen annyit segített, hogy állíthattam vissza a magyar billentyűzetet, aztán amikor már registry-ben akart kotorászni, úgy döntöttem, azt már nem.
Ha van valami glitch esetleg, amitől hajlandó átállni, az érdekelne. Más esetben lehet, nyertem egy win 11 újratelepítést ezúttal angol nyelven?
-
ledgeri
nagyúr
Van itt aki win-win dualboot-ot veracrypt-tel kombózott?
-
Armagedown
őstag
válasz
Phobion #28894 üzenetére
Nézd meg a Windows Privacy Dashboard nevű programot, ez a gyakorlatban csoportházirendeket állít, az előtelepített appok is könnyen törölhetőek vele.
A másik pedig a https://privacy.sexy/, ez több utánaolvasást igényel az előbbinél. -
válasz
Phobion #28899 üzenetére
Erre elég sok a csillag és Githubon is fent van: https://github.com/Raphire/Win11Debloat
Nyilván csak saját felelősségre. A sok pozitív visszajelzés és a tény, hogy a kódja fel van töltve nyilvános helyre, bizalomgerjesztő(bb).
-
Phobion
őstag
Köszi a válaszokat! Akkor asszem' nem piszkálom.
-
-
Phobion
őstag
sziasztok
Tudnátok ajánlani megbízható Windows 11 debloat scriptet, szoftvert vagy guide-ot?
-
Csinálsz róla egy parancsikont, a tulajdonságaiban beállítod hogy indítás kis méretben.
Ezt a parancsikont belehúzod ide, értelemszerűen nálad nem tibi lesz a felhasználó hanem hanem a te neved és a végén nem Startup a könyvtár hanem lehet hogy Indítópult.C:\Users\tibi\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
Ha a program az indításánál emelt jogot kér, akkor kissé bonyolultabb lesz.
Szerk, Csorbi megelőzött -
Csorbi
addikt
A Windows-al akkor tudod indítani, ha beteszed az exe-t (vagy a parancsikonját) az Indítópultba. (C:\Users\USERNÉV\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup)
Viszont hogy csak az értesítési területen jelenjen meg, és a tálcán ne, azt a programnak is KELL tudnia, annak hiányában a tálcán is megjelenik, mintha sima mezei futtatás lenne. -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Van egy programom, ami csak 1 exe fájlból áll és, ha azt elindítom, akkor az csak a tálcán jelenik meg.
Hogyan lehetne azt beállítani úgy, hogy a Windows indulásával az csak az óra melletti ikonok között induljon el automatikusan? -
Jarod1
veterán
Sziasztok mitől lehet az hogy induláskor nem indulnak el bizonyos programok ami auto indításnak be van állítva, box, raidrive...
-
Csorbi
addikt
válasz
Sztyepadzso #28886 üzenetére
Fent is van a szoftver, ami a driver-fronton a nem aktuálisaknál írtaknál download failed-el kidob, az utility-k meg a store-ba mutatnak, ami aztán azt mondja, ez a legújabb.
Melyik az a szoftver, és most már megírhatnád a laptop pontos típusát illetve hardverkonfigurációját is...
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #28886 üzenetére
Visszaraktam a W10-et, boldog. Megy.
-
KBL001
tag
Huhh,bazz. Veszélyes vagy....
Nem trollkodsz,tényleg nem érted a lényeget.
Leírom még1x,hátha felfogod (bár lehet el kéne engednem,mert a tipik okoska vagy,aki nem ismeri be,ha vmit nem ért vagy vmit esetleg benézett/elrontott) :
Nem az a bajom,hogy zárol a gép,hanem az,hogy itt nem lehet beállítani azt,mint a 10nél,hogy NE KÉRJEN SEMMIT,MIUTÁN HOSSZABB OTTHAGYÁS UTÁN,ELINDUL MAGÁTÓL (ami itt most épp nem indul el magától,csak ha én zárom le a gépet,mert ezt kirpóbáltam) A DIAVETÍTÉS A ZÁROLÁSI KÉPERNYŐN.
Az autologin és a zárolás utáni pin a legegyszerűbb (el is fogadtam,hogy ez van,de magától nem aktiválódik vmiért,de már leszarom) de nekem ez se kéne,mert senki nem nyúl a gépemhez (max asszony,de az ilyen évente 1) a lakásomban,ha meg mégis,akkor sincs semmi,amit féltenék,mivel ez 1 HTPC,nem irodai,kényes adatokkal rendelkező asztali gép.És biztos lett volna módja,hogy szarrá állítgassam a registry-t,meg a csoport házirend dolgokat az első installnál,amit meg is próbáltam kb 2 órán keresztül és mehetett volna tovább is,de mivel kb 30-40 perc alatt felrakom a wint 0-ról,a nekem kellő progikkal,sokkal egyszerűbb a reinstall. És így most működik is,így is marad és ha MS nem basz el majd vmit egy frissítéssel,akkor úgy jár nálam a 11,mint a 10. 1x lett felrakva, soha nem kellett újrahúzni és soha semmi gondom nem volt vele.
Na további szép hétvégét,TE
rendszeradminok gyöngye. -
efemm
tag
válasz
Sztyepadzso #28878 üzenetére
>>Kivettem a pipát, kiléptem, beléptem
Alul Módosítások mentése, utána ilyenkor menüből Újraindítás.
Azt mindenképpen módosítsd, hogy ne 1-3-stb. perc után menjen el aludni, hogy min. 30 perc után.
Továbbá Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése\ Speciális beállítások alatt az Akkumulátornál célszerű még kikapcsolni a Figyelmeztetéseket, és, hogy ne menjen hibernálásba az alacsony telepfeszültségnél se.
Egypowercfg /hibernate
off sem árt. -
Csorbi
addikt
válasz
honlapos5 #28870 üzenetére
Be kéne lépned egy másik eszközön (akár mobilon, böngészőben) a microsoft accountodba, ott a biztonság részben le kéne ellenőrizni a saját adataid (telefonszám, email, stb.) és esetleg a Windows Hello beállításokat alaphelyzetbe állítani (MS account / Biztonság -> Fiók -> Módosítom a bejelentkezés módját -> lap alján kékkel linkelve: A Windows Hello alaphelyzetbe állítása az összes Windows-eszközön.
Itt javasolt átnézni és beállítani kétlépcsős hitelesítést, stb. -
Sztyepadzso
őstag
& @Csorbi & @Zoz & @King Unique !
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, ötleteket! Ne tudom, mi száradhat a lelketeken, de vasárnap délben tiszta lappal indultok!
Viccet félretéve, hadd válaszoljak lebontva, a környezetet jobban elmondva, kifejtve
(nem tartottam relevánsnak eddig, ezért elnézést)
Fastboot:
ezt is írták több megoldásban, gyakorlatilag az első helyen. Meg is volt. A hozzászólásod után újra megnéztem, és be volt kapcsolva! Kivettem a pipát, kiléptem, beléptem(magába a vezérlőpult-almenübe), és megint be volt kapcsolva.
Utánanézve azt írják, hogy nem ment a CMOS-ba. Itt térnék ki a környezetre egy rövid történettel: A laptopra a párom(minden hozzá fut vissza, úgy néz ki) kb 3 éve egy adag proteinshake-t öntött. Hazarohantam, szétszedtem, lemostam alkohollal, barkácsoltam, laposkábelt cseréltem, és a laptop megy megint(már majdnem 3 éve) viszont az akkut nem tudja tölteni, pontosabban összekuszált jeleket ad. A kis ikon szerint tele van, ha rámegyek, akkor a kis diagram viszont az x időtengelyen fekszik(0%). Mindegy, ez a hajó elment, a sajnálatos következmény amellett, hogy gyakorlatilag asztali PC lett, hogy az időt is elfelejti, ha kihúzom. A CMOS elem nincs újratöltögetve, emiatt nem tudhat fastboot-ot írni. Ezek szerint a win10-ben az OFF volt a default, vagy ez nem jelentett problémát. Mindenesetre az új elemek itt vannak, héten szét akartam szedni a zsanér miatt is, akkor belekerül.
Alvás, kikapcsolás, kijelző lehajtás:
Alvás: (Erre nincs gomb). Nekem ez a rendszer jött be, nem véletlenül van így beállítva. Nem is tervezem megváltoztatni.
Kikapcsolni ki szoktam, de kb hetente egyszer, akkor le is szoktak menni a frissítések(ezért sem gyanakodtam a lappangó Win11-re).
Fedél: Kettő gyerek is szokta nyomkodni a laptopot, meg ugye a szebbik felem is, nem szeretné senki azt látni, hogyan akarják felhajtani a fedelet, vagy lecsukni. Minden igyekezetem ellenére 4 év után megadta magát a kijelző hátlapja, most csak gyors megoldásként van összeragasztva. Ha nem muszáj, nem hajtogatom. Az új hátlap már itt van, csak neki kell állni.
Pendrive:
Köszi, utánanézek ennek a lehetőségnek!
@Csorbi:
Fent is van a szoftver, ami a driver-fronton a nem aktuálisaknál írtaknál download failed-el kidob, az utility-k meg a store-ba mutatnak, ami aztán azt mondja, ez a legújabb.
Bios a legfrissebb, ez is 5 éves. A szolgáltatások újraindítva lettek.
@Zoz:
Köszi szépen, ezt jó tudni!
@King Unique
Köszi szépen a hivatkozásokat, sokat segítenek!
-------
Azt hiszem, a hétvégén visszaengedem a W10-et, megszerelem, aztán újra ráengedem.
Aztán akkor majd kiderül, mi a következő lépés.
Áldassék nevetek! -
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi #28872 üzenetére
Defender -> Alkalmazás- és böngészővezérlés -> Megbízhatóságalapú védelmi beállítások
Ott aztán lehet kattintgatni.
Legalábbis a Win10-ben így volt.
-
Lefrissítettem a mobil rackben használt Windows 11-es SSD-met az új kiadásra és nem enged be a rendszer, csak akkor, ha bejelentkezek a Microsoft fiókomba. Ez igen.
-
-
honlapos5
csendes tag
Szervusztok! Windows 11 lelkivilágát még nem ismerem, de ha be merek lépni a Biosba, akkor rendszerindítás és jelszó megadása után azt az üzenetet kapom, hogy várjak 2 órát.
Gigabyte z370p alaplap, i7-8700
Windows 10 nem volt ilyen érzékeny.
Ezt a Secure Boot csinálja? Vagy a Bitlocker?
Hogy tudom kikapcsolni, mert borzasztó, hogy két órát kell várnom, ha valamiért biosba kell lépnem.
-
King Unique
titán
válasz
Sztyepadzso #28862 üzenetére
• INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
Ha a Windows 10-nél jelenleg jól működik minden, akkor lehetne arról egy mentést készíteni képfájlba, amiből szükség esetén 1:1-ben visszaállítható lesz az a Windows 10.
• Go Back to Previous Version of Windows in Windows 11
• See and Set Number of Days Go Back to Previous Version of Windows in Windows 11Ezzel a módszerrel mindig arra az előző Windows-verzióra lehet közvetlenül visszaállni 10 (vagy akár 60) napig, meg amíg megvan a C rendszrpartíción a Windows.old mappa, amiről a frissítés történt. Vagyis ha Windows 10-ről Windows 11-re akkor Windows 10-re, ha Windows 11 23H2-ről Windows 11 24H2-re akkor Windows 11 23H2-re. Ahol ha probléma esetén a Windows 10-re visszaállás a cél, akkor legjobb előtte mentést készíteni képfájlba, az a biztos.
-
Csorbi
addikt
Rossz ötlet kényszeríteni egy letöltött telepítővel, lehetnek a gépen olyan inkompatibilis driverek, alkalmazások ami miatt a 24H2 a mai napig nem kerül felkínálásra egyes rendszereken a hibás driverek/szoftverek kijavításának hiánya miatt. (Pl Intel SmartSound, Dirac Audio vagy egyes kamerák)
Ha egy ilyen rendszerre rátolod a 24H2-t (kényszerítve, külső adathordozóról) akkor az furcsa dolgokat produkálhat, legrosszabb esetben fejre is állhat. -
Zoz
őstag
válasz
Ha most felrakod a 24H2-t, akkor onnan már csak erre a 11-re tudsz visszaállni, a 10-re visszaállás elveszik.
Esetleg csinálhatod azt, hogy visszaállsz 10-re, majd a letöltött 24H2 telepítővel közvetlen frissítesz. Ha az se jön be, akkor megint visszaállhatsz 10-re.
-
Csorbi
addikt
válasz
A laptopok gyártói (nincs adat hogy mid van) rendszerint kiadnak egy saját szoftvert ami naprakészen tartja az illesztőprogramokat, valamint a BIOS-okat is, azzal kellene első lépésként kezdeni, és nem mindenféle regedites hókamókával, meg szolgáltatások lelövöldözésével.
-
efemm
tag
válasz
Gyors rendszerindítást kikapcsolni. Aludni mondjuk 30 perc után menjen el (és ne 1 perc után), ha aksin van. Ha tápon, akkor soha. A ki-bekapcsoló gombra állítsd be, hogy Leállítás (ez is Alváson van alapból) aksi+tápra is. ALVÁS gombra mehet aludni mindkét esetben. Képernyő lehajtásra aksinál Alvás, tápon semmi.
Pár naponta legyen rendesen Leállítva.
A helyedben inkább letölteném pendrive-ra a W11 24H2-t, és onnan frissíteném. -
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
A következőkérdésem lenne:
Van egy laptopom, amire az MS felajánlotta a w11 telepítését. Erre a feleségem rányomott, és a legközelebbi alkalommal a laptop felrakta a w11-et lekapcsoláskor.
Ez ritkán van, csak aludni szoktuk hagyni, ami 1 perc után meg is történik.
A baj ott van, hogy most minden átkozott ébredéskor elmegy a hang, és csak a rendszer újraindításával tér vissza. Ez ezért b@szott idegsítő...
Próbáltam a drivereket frissíteni, regedittel egy meghatározott részt hozzáadni, szolgáltatásokat indítani, újraindítani, állítgatni, hasztalan.
Ez pár napja van, szóval vissza tudok menni 10-re, vissza a boldog anyaméhbe(ha jól tudom)
Viszont most látom, hogy a W11 24H2 elérhető. Adnék neki egy esélyt, hogy hátha összeszedték magukat Redmondban, de nem tudom, ha most ráfrissítek a visszaállítható W11-re egy ilyen "nagy" frissítést, akkor mi lesz? Elvesztem a lehetőséget a rollback-re, vagy sem?
Kösz előre is! Vagy ha tudjátok a megfejtést erre a porblémára, akkor Vasárnap a templomban belefoglalom a neveteket a könyörgéseimbe. -
KBL001
tag
válasz
Csorbi #28860 üzenetére
Te meg azt hidd el,hogy felraktam a wint és a progikat,majd ez fogadott.
Kipróbáltam azt,ami linkeken volt (még azelőtt,hogy küldtek volma linket) és nem működött semmi.
Majd reinstall,minden ugyanúgy csináltam és működött. Kivéve az audio,mert az meg nem. De egy intel driver (ami a hdmi-hez kapcsolódik) megoldotta a problémát.
Tehát látod :
2 install,2 különböző hiba (amiből az egyik csak reinstallal volt javítható) ugyanazokkal a driverekkel,prrogramokkal és windows-zal.Hacsak nem egy windows update kavart be.
Szóval nem bánom,ha nem hiszi el senki,én csak megosztottam,amit tapasztaltam. Sose basztattam a windows registryt,ha nem volt muszáj. Itt muszáj lett volna,de nem ment. Már telepítés után szürke volt a menü,reinstallnál meg egyből lehetett változtani.
Ez van. -
Csorbi
addikt
válasz
KBL001 #28858 üzenetére
Na, ilyen amikor nincs elállítva a group policy
És,mint már akkor is mondtam,nem csináltam semmit.
Most is ugyanazokat a progikat raktam fel,ugyanazokból a telepítőkből és a win is ugyanaz,mint akkor.Ha ugyanabból a receptből főzöl, akkor abból egyszer marhapörkölt lesz, máskor meg zöldbabfőzelék? Nanemá. Hidd el, valami ott durván elállított dolgokat, én ebből csak azt szűröm le, hogy észre sem vetted amikor az ténylegesen megtörtént, csak utólag, mikor szerettél volna állítani valamit, és kiderült hogy hoppááá...
-
bucc
csendes tag
sziasztok, tudom ez win 11, de hátha általánosabb problémáról van szó.
ha nagyon nem ide való akkor törlöm.
egy olyan problémám lenne, hogy win 10 alatt nem tudom alvóban rakni a gépet és hibernálni sem.
telepítéskor még müködött, de valamelyik frissités vagy progi után már nem.
ha alvóba rakom vagy hibernálom látszólag elkezdődik a folyamat, elmegy a kép.
de továbra is megy a venti.
aztán 10 perc után sima kikapcsolás következik be.
egyébként a leállítás is 10 percig tart.
a gép az
asrock z270 gaming i7
6700k
2x 960pro raid 0
32gb ram.
az usb eszközöket mindet lehuztam, de akkor is ezt csinálja.
esetleg lenne valakinek ötlet? -
KBL001
tag
És,mint már akkor is mondtam,nem csináltam semmit.
Most is ugyanazokat a progikat raktam fel,ugyanazokból a telepítőkből és a win is ugyanaz,mint akkor. (Egyébként itt meg kiírta,hogy nincs audio eszköz (amivel elsőre pl nem volt gondja),de az végül megoldódott.nagy szerencse, mert ez a helyes működés: lezárod -> felnyitáshoz aznosítani kell magad, ahogy azt korábban is írtam.
És ezt is írtam,hogy ez nekem egy tök felesleges nyűg,hogy a saját otthoni gépemen,ilyen hülyeség kell (win 10nél nem kellett)Diavetítés,a zárolási képernyőn,megadott mappákból.
Ha én lezárom,működik. Magától nem indul el (nem zár le,az előző telepítésnél meg ez pl simán ment),de nem baj igazából,mert így nem kell pin kódozni. -
Mr.Mercury
aktív tag
Még egy kérdés, ha már itt vagyok.
Azt tudjátok esetleg, hogy hol lehet beállítani, hogy alvó vagy hibernált állapotban milyen folyamatok, eszközök éleszthetik/ébreszthetik fel a gépet?
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
csaba951 #28854 üzenetére
A legújabb verziót használom/használtam, sajnos a program oldalán lévő fórumban sem írnak hasonló hibáról... Mindegy, megvárok egy verzió frissítést, hátha az megjavítja. Nem tudom Windows vagy program hiba lehet-e, a Windows beállításaiban a Tálca személyre szabásain belül, a rejtett ikonokat felsoroló listában ott van feketén-fehéren az ikonja, de hiába kapcsolom ki vagy be, nem jelenik meg, bár ezt írtam korábban is. Azért köszi a tippet!
-
cigam
titán
válasz
ledgeri #28841 üzenetére
Közben próbálkozom rendszeresen. Ma eljutottam odáig, hogy már az automata is azt üzeni, így nem fog menni.
Sajna ettől függetlenül még mindig a telefonszámomat kéri el.Közben kiderült hogy nincs semmi korlátozás, sőt! Most megnéztem az SMS-ek között egy magyar 20-as számról kaptam eddig a kódokat, a legutolsót 16-án.
Miért terelnek a fiók nélküli használat, és saját felhő irányába? Igaz javítottam a statisztikát, mert lett egy új fiókjuk, amit semmire nem használok. -
csaba951
veterán
válasz
Mr.Mercury #28852 üzenetére
Érdemes körülnézni a program készítőjénél. Lehet, hogy ismert hiba és már kijavította egy új verzióban.
-
BigManus
addikt
válasz
Mr.Mercury #28852 üzenetére
Ez engem is érdekelni fog... Nálam a Bitdefender vírusirtó ikonja nem jelenik meg...
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit lenne érdemes megnéznem, ha egy program, ami amúgy fut a feladatkezelőben, nem jeleníti meg a systray-ben az ikonját, pedig kéne? (Windows újratelepítés előtt fixen ott volt). Próbáltam már újratelepíteni a programot, a tálca beállításainál is kapcsolni a megjelenését, az autorun-ban is ott van, hogy induljon el (el is indul), de az ikonja nem jelenik meg.
Ha a hozzátartozó "főprogramot" megnyitom és ott a beállításokban a checkbox-nál ki-be kapcsolom a "Bezárás a tálcára a főprogram bezárásakor" opciót, akkor hajlandó megjelenni, de ez csak a következő újraindításig tart...
Persze nem egy tragédia, mert futni fut a háttérben, csak maga a tény bosszant, hogy miért nem tudom rávenni a megjelenítésre, holott látszik, hogy ott tud(na) lenni, ahogy fentebb írtam is.
-
Geth
veterán
válasz
KBL001 #28842 üzenetére
ha lezárom a gépet,akkor kér pin kódot,de ezzel együtt tudok élni.
Ez nagy szerencse, mert ez a helyes működés: lezárod -> felnyitáshoz aznosítani kell magad, ahogy azt korábban is írtam.Ha a diavetítés alatt a Photos képernyővédőt érted, akkor a képernyővédőknél van egy checkbox, hogy zároljon is (legyen-e zárképernyő).
-
Amazing789
tag
válasz
King Unique #28837 üzenetére
ezt a valamit majd lecsekkolom ... kíváncsi vagyok én is az eredményre
-
Amazing789
tag
válasz
Doky586 #28835 üzenetére
Mellesleg arra is gondoltam ... szeretek sok mindent letiltani. Win reflektor, felhő alapú bigyók stb. Lehet ez a baja a winnek h egyszerre használok egy név alatt 3 oprendszert de mindnél, telepítéskor belépek a microsoft fiókba ..majd törlöm még a appot is. Így ha időnként ledarálják valamelyik windowsomat ..kénytelen leszek megint micrsofot fiókba belépni. De most kipróbálom, hogy meghagyom a fiókomat ... + megpróbálom letiltani a frissítéseket. Tegnap pl , délután amikor elkezdődött a bezárogatós műsor ... azt még meg tudtam nézni h két KBH frissítés lekúszott az ssd re úgy h semmi értesítés, csak úgy lett a semmiből. Felírtam a számaikat is ... legközelebb ha lesz bezárogatás ... megint megjelennek e. Vírusaim nincsenek ... ha lenne akkor más jellegű problémám is lenne, de nincs. Így is a háttér felügyelet nálam maxon megy ... mindent engedélyezni kell külön. Sokan lekapcsolják mert agyvérzést kapnak tőle, én elszöszölök vele. Sőt, óvatos is ez a enterprise verzió, vagy a kulcs amit vettem hozzá. Pl a H24 frissítés amiről kb 1 évig zengte a neten, hogy így omlik, úgy omlik, ez a baj, az a baj .... nekem mostanában kezdi csak feltenni. 2024 nyarán jelent meg a H24 ... nekem csak 2025 nyarán jelezte frissítéskor h elérhető , de még akkor se telepítette. Mostanában, már felteszi automatán is.
-
Dave34
friss újonc
Sziasztok. Win11 nél találkozott már valaki azzal, hogy frissítés, vagy bármilyen telepítésnél, újraindítás után nincs se billentyűzet se egér, olyan mintha a Windows lekapcsolná az összes usb-t, BIOS-ban működik minden.
Ezt többször csinálta már, eddig visszaállítással sikerült megoldani de mostmár az sem segít. Van valakinek ötlete?
Köszi. -
KBL001
tag
válasz
tordaitibi #28799 üzenetére
Tegnap volt időm,egy full windows reinstall meg is oldotta a dolgot,ugyanazokkal a programokkal,amikkel a problémánál. Semmit nem kellett állítgatnom a registry-ben és sehol.
Simán elérhető az a menü,ami eddig ki volt szürkézve.
Autologin működik (ms profillal vagyok bent),ha lezárom a gépet,akkor kér pin kódot,de ezzel együtt tudok élni.
Bár most meg mintha nem indulna el a zárolási képernyő a diavetítéssel,de sebaj. Úgyse folyton van a kép a tv-n. 🙂 -
ledgeri
nagyúr
Nekem volt google, steam, és blizzard-os "nem jön meg az SMS" dolgom.
A google 3 hét után helyreállt, belülről azt mondták, hogy náluk hiba nincs -de google féle sablonüzisen. (ez volt 2017-ben hacsak nem korábban...)
A blizzard egy időben volt a steammel, és ők álltak bele, hogy náluk nem lehet probléma -el sem gondolkoztak a lehetőségén. (Azóta is áll)
Steam kérdezgetett alap dolgokat, majd rákérdezett, hogy benne lennék-e egy teszben amit az ő SMS szolgáltatójuk csinálna -mert ők megkeresték...-, küldenek 10-20 SMS-t, 10-20 féle módon, egyedi kódokkal, és én meg küldjem vissza azokat a kódokat, amik megjöttek. Visszaküldtem 6-8-at, ők elmentettek valami konfigot hozzám, és megoldódott...Ezt csak arra írom, hogy -mint sok minden- az SMS is múlhat rossz küldésen, és nem csak rossz fogadáson, szóval ha szolgáltatód azt mondja nem jött semmi, az nem jelenti azt hogy küldve sem volt... lehet, hogy valami félúton problémás.
Bár ez csak részletkérdés nálad! -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #28838 üzenetére
• Check Device Encryption Support in Windows 11
• Turn On or Off Device Encryption in Windows 11• Turn On BitLocker for Operating System Drive in Windows 11
• Turn On BitLocker for Fixed Data Drive in Windows 11
• Turn On BitLocker for Removable Data Drive in Windows 11
• Find BitLocker Recovery Key in Windows 11Pro kiadástól van a standard BitLocker, Home kiadásnál meg a BitLocker alapú eszköztitkosítás, amiknek be és kikapcsolását a linkelt útmutatók szemléltetik.
BitLocker drive encryption in Windows 11 for OEMs
Automatikus BitLocker / BitLocker-alapú eszköztitkosítás 24H2 verziótól van a korábbi feltételek (TPM 1.2/2.0, UEFI, Modern Standby) mérséklésével, meg csak Microsoft-fiók használatánál kapcsol be automatikusan, hogy a Microsoft-fiókba el tudja menteni a helyreállítási kulcsot, az ott ilyenkor megtalálható.
A Linux Mint a 22-es verziótól már natívan kezeli a BitLocker-titkosítású köteteket, fel tudja oldani azokat a jelszó / helyreállítási kulcs ellenében.
-
válasz
tordaitibi #28838 üzenetére
Linux Mint kezeli a Secure Bootot, kezeli a bitlockert.
Win alatt admin parancssorból lekérdezhető a 48 jegyű jelszó, de talán új szöveges jelszót is adhatsz hozzá. -
Kérdezek mielőtt nekiesek.
Jön a cimbim a jövő héten a vadiúj laptoppal, gyárilag W11 van rajta.
Kéne neki mellé egy Linux Mint, és kéne egy közös ntfs adatpartíció. Hely van, a W11 még szűz és 1TB ssd van a gépbe.
Több dolog nem világos. Csináltam ilyet W10-es gépekkel tucatszor de ott se secure boot, se bitlocker.
Viszont itt nem akarom kikapcsolni a Secure bootot, a Mint elvileg megfelel, kompatibilis.
A szokásos dolgokat tudom, Fast startup és társai kikapcsol ilyesmi.
De ez tutira gyárilag bekapcsolt Bitlockerrel jön.
Hogyan tudom ezt kikapcsolni majd, ha gyárilag bekapcsolt? Hogyan tudom meg a bitlocker jelszót?
Vagy, igaz ez nem ide való de tudja kezelni a Linux a bitlockeres adatpartíciót? Akkor ki se kéne kapcsolni.
Ezekben teljesen tudatlan vagyok.
Ezeken kívül van még valami buktató amit nem tudok? -
King Unique
titán
válasz
Amazing789 #28832 üzenetére
Aztán milyen termékkulcsot adtak annyiért, pl. a ShowKeyPlus programnál az "Enter a product key to check its edition" opció mit mutat?
Ha MAK-ot, akkor az nem feltétlen lesz úgy jogtiszta otthoni felhasználónak, pláne ha ugyanazt eladták többször másoknak is, + annál fix darabszámú aktiválás van, ami ha kimerül akkor utólag letilthatják.
Ha céges licenc és normál esetben amúgy is szervezeti, nagyvállalati szinten reális az Enterprise kiadás használata és annak mennyiségi licences aktiválása, akkor meg ugye megoldja a helyi IT a most felvázolt problémákat.
-
King Unique
titán
válasz
Amazing789 #28833 üzenetére
Arról csak akkor beszélhetünk, ha készült előzetesen képfájlba mentés, mert ha nem, akkor nyilván felesleges.
A helyreállításnál sehol nincs az előírva, hogy azt mindenképpen az éppen futó Windows alól kell és lehet csak indítani, azt alapesetben eleve a helyreállító program pendrive-ról bootolt ún. WinPE / WinRE változatával szokás, lásd pl. Macrium Reflect / Macrium Reflet, Windowsok beépített eszköze, stb.
Ugyanilyen alapon pl. a rendszer-visszaállítás sem kizárólag csak az éppen futó Windows alól indítható a gépházban, hanem a helyreállítási menübe bootola is.
Amelyeknek nyilván pont az az értelme, hogy ha a felhasználónál szét lett cseszve a rendszer, össze lett vírusozva és abnormális működést produkál, vagy annyira hogy már be sem bootol, vagy tönkremegy alatta az SSD, akkor is helyre lehessen állítani a mentésből.
-
válasz
Amazing789 #28834 üzenetére
Legközelebb jobban vigyázz a vírusokkal..
-
Amazing789
tag
válasz
King Unique #28831 üzenetére
képfáljból való helyreállítás
... mint írtam ... csoda mód pl sok egyéb ablakot is bezár ez a valami ... ha nincs az adott ablak ..nem tudsz semmit se helyreállítani
-
King Unique
titán
válasz
Amazing789 #28826 üzenetére
• Use System File Checker (SFC) to Repair System Files in Windows 11
• Repair Windows Image Component Store in Windows 11
• Repair Install Windows 11 with an In-place UpgradeSzükség esetén futtatható a rendszerfájlok ellenőrzése és javítása (SFC és DISM), javítási céllal a repair install aminél megtarthatók a személyes fájlok és a telepített alkalmazások, stb.
Ha telepítve van 3rd party antivírus és / vagy "rendszeroptimalizáló" program, akkor azokat lehetőleg mellőzni kellene vagy legalább az utóbbit, mert azok miatt is lehetnek anomáliák.INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
Nem feltétlen kell "2-6 havonta újrapakolni a rendszert", 1x kell jól feltelepíteni és beállítani, majd azt képfájlba menteni, amiből probléma esetén 1:1-ben visszaállítható az az állapot. Na persze ha naprakész mentés kell, akkor nyilván javasolt X időnként megismételni a mentést és az aktuális jó állapotot menteni, hogy probléma esetén ne a fél évvel korábbit kelljen visszaállítani.
-
I02S3F
addikt
válasz
Amazing789 #28828 üzenetére
Erre tessék.
-
cigam
titán
válasz
legális win 11 enterprise ...örök kulcsos
Aha ... örökös ... -
I02S3F
addikt
válasz
Sfc /scannow
Meg dsim restorehealth
Nem megoldás?
-
Amazing789
tag
Halihó pc guruk. Esetleg tudja valaki mi a hiba forrása???
legális win 11 enterprise ...örök kulcsos
Minden szép és jó pár héti, hónapig ...majd hirtelen elkezdi bezárni a megnyitott txt ablakot vagy fotót + windowson belül véletlen pont azokat az ablakokat ahol esetleg újra lehetne telepíttetni a rendszer, visszaállítás stb.
Feladat kezelőben minden ilyen bezárásos esetnél felvillan a Windows hibajelentés sor.
Mit lehet ilyenkor tenni. Újra telepítés segít de unalmas 2-6 havonta újrapakolni a rendszert. Ha valaki tud megoldást esetleg ...azt megköszönném. -
Szerintem ebbe estél bele, a cikk említ jópár nagy céget akiknél gombamód megszaporodtak a minden ok nélküli fiózárolások és megszüntetések.
Gyanítom gőzerővel folyik mindenhol az AI átállás és ennek hozadéka lehet a rendszerek meghülyülése. Ami idővel majd biztos megszűnik, addig meg akik beleestek azok szívnak.
Fennt vagyok egy egészen normális FB csoportba és naponta írnak a tagok hogy figyelmeztetve, tiltva lettek, vagy minden indok nélkül törölve lett ismerőseik komplett fiókja.
[link] -
cigam
titán
A kaland folytatódik. Az MS Magyarországnak Facebook üzenetben leírtam a problémát. Ő se tudott sokat segíteni. Viszont azt tanácsolta hozzak létre egy új fiókot, amivel belépve, már elérem az online ügyfélszolgálatot. Így is lett. Kértem egy visszahívást, és pár percen belül csörgött a telefon.
Ott is elmeséltem mik történtek eddig, de nem nagyon volt képben. Ragaszkodott ahhoz, hogy ha kitiltott a rendszer, akkor az úgy is marad. Azt is kérdezte miért nem választom az íméles azonosítást. Mer nincs ilyen opció! Végül kötötte az ebet a karóhoz, a telefontársasággal ellenőriztessem, hogy nincs-e letiltva a külföldi SMS-ek fogadása. Végül abba maradtunk megkérdem, és holnap visszahív. Nem is rémlik hogy ilyen létezik, de felhívtam a mobil szolgáltatót, 1 hónapra visszamenőleg megnézték, és az üzenő központjukba nem érkezett SMS a számomra. -
Üdv!
Windows 11-ben Microsoft Edge böngészőben sok weboldal felkínálja, hogy "jelentkezzek be Google fiókkal" értesítést folyamatosan feldobja, ki lehet ezt valahol kapcsolni? -
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #28821 üzenetére
Ujratelepites kesz, minden oke! Koszi a segitseget mindenkinek!
-
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #28820 üzenetére
Vegul ujratelepites lesz. Raengedtem ezt az update-et, de 1 ora utan is csak annyit irt ki, hogy frissitesi csomagok masolasa a gyorsitotarba. Ujrainditottam a gepet, onnantól jott a remalom 🤣 minden programom egyszer csak atallt gyari beallitasra, pl fan control ventiprofilok, hangjkartya stb. Visszaallitottam wgy korabbi idopontra a gepet, de ugyanaz. Kesz remalom volt, inkabb unrapakolom , rafer maar egyebkent. Media creation tool leszedve, pen drive telepito kesz, ma megcsinalom. Jobb a bekesseg, legyen tiszta alap.
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #28819 üzenetére
A legutóbbi kumulatív frissítés 24H2 verziónál a KB5060842.
A KB5063060 egy ún. "Out-of-band" kumulatív frissítés soron kívül kiadva az Easy Anti-Cheat ízé probléma, ami ha nem érint, akkor az utóbbit nem feltétlen kell telepíteni, azt elvileg a Windows Update sem ajánlja fel. -
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #28811 üzenetére
Ha jól értem, csak ezt kell feltennem? Letöltésnél már újabb kettő jelenik meg: KB5063060 és KB5043080
-
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #28817 üzenetére
Nagyon szépen koszonom a segitsegedet, en ezt akkor most felrakom manualisan, aztan varok a kovetkezo frissitesig, hogy jelez-e magatol.
Többet isl inkeltél, kicsit megzavarodtam, van egy linked, ami magyar nyelen írja 2025.06.11. Na abból felrakom az x64 verziót és megvagyok?
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #28815 üzenetére
Csak a legutolsót kell, pont azért kumulatív vagy más néven összesítő frissítés.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
King Unique #28811 üzenetére
Ha manualisan telepitem ezeket a frissiteseket, akkor aprilistol mindegyiket telepitsem, vagy csak a legutolsot?
-
-
válasz
Jack Oneill #28810 üzenetére
Előszöris megnézném mi a gond.
Van e sikertelen frissítés a frissítési előzményekben?
Nem nyomtad-e meg a frissítések elhalasztása gombot..? -
Zoz
őstag
válasz
Jack Oneill #28810 üzenetére
Én azt próbálnám meg, hogy UUP dump-ról generálnák egy aktuális telepítőt, és frissítő telepítésként rátolni.
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #28808 üzenetére
A másik válaszban linkelt probléma értelemszerűen csak akkor érint, ha pl. pár-néhány hónapja újratelepítetted a Windows 11-et olyan ISO-val, amiben az említett kumulatív frissítés van.
Ha nem, akkor kérdés hogy nincs-e pl. csoportházirendben vagy külső programmal megpiszkálva a Windows Update működése.
A Microsoft Update katalógusból is letölthetők és telepíthetők a havi kumulatív frissítések, pl. az aktuális 24H2 verzióhoz a KB5060842 / KB5063060 (méreteket elírták, jóval kisebbek). -
csaba951
veterán
válasz
Jack Oneill #28808 üzenetére
Lehetséges, hogy érintett vagy ebben a problémában vagy ezzel függ össze, hogy nem frissül: Microsoft: Nem frissül a Windows 11-ed? Így jártál
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Eredeti win 11 24h2. Utoljara 3 honapja kaptam barmifele frissitest, azota sem automatan, sem manualisan nem jelez semmit. Tudom, ez meg akár áldás is lehet 🤣🤣 de szeretnem megkerdezni, hogy megis mi lehet ennek az oka, amikor mas gepre ez ido alatt 3 havi frissites is jott.
-
KBL001
tag
"Egyébként mindegy is, mert az az opció a felkeltésre van, kolléga pedig jól le is tiltotta az altatást, így az opciónak amúgy sem lenne értelme."
Ezek szerint mégis az.
Ugyanis az a beállítás a zárolt képernyőre is vonazkozik,nem csak az altatásra.Na befejeztem.
További szép napot! -
KBL001
tag
Köszönöm mindenkinek,aki tényleges próbált segíteni és nem a magas lóról nézett lefele.
Marad localba és ennyi. Max majd nézek megoldásokat neten hozzá később,de most jó így. -
KBL001
tag
válasz
tordaitibi #28799 üzenetére
Ez az az opció,ami ki van szürkézve a win telepítése óta és azóta is úgy van. Passz,hogy miért.🙂
-
KBL001
tag
Nem,nem az. Én indítok mindent a profilommal,ami alapból rendszergazdai.
Én értem,hogy te próbálsz mindenbe is belekötni,de semmit nem csinálok másképp,mint a 10en és nem működik. Ezt így el tudod fogadni vagy szted 100%ig én vagyok balfasz?
Honnan kéne tudnom,hogy mi indította el és milyen házirendhez kapcsolódik (az a menü,ami elvileg megmutatná,hogy mi mihez kapcsolódik ilyen szinten,semmi nem mutatott meg),mikor UGYANAZT csinálom,mint a 10en,ahol -még1x- SEMMI gondom nem volt.De engedjük el a dolgot sztem.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged