Hirdetés
-
GAMEPOD
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
buresz8 #27724 üzenetére
Abban a leírásban leállítás + eltávolítás szerepel, ami ha rendesen végre lett hajtva + szükség esetén a Windows 11 újraindítása is megörtént, akkor utána nem kellene "egyből belép" állapotnak lenni. Az utóbbi normál esetben max. akkor reális, ha több online fiók is van és a jelenleg használt fiók is Microsoft-fiók, nem helyi (offline) fiók.
-
buresz8
tag
válasz
King Unique #27723 üzenetére
Éppen ez a probléma, hogy azokat az email címeket amikkel bármikor is beléptem, azokat felajánlja, és az egyiknél nem kéri a jelszót hanem egyből belép. Pedig úgy léptettem ki mint ahogy a leírásban is amit linkeltél.
-
buresz8
tag
válasz
King Unique #27720 üzenetére
Így töröltem én is, de a belépési adatokat mégis megjegyezte a windows.
-
cibus
senior tag
Hali! Jövő héten valószínű megjön minden az új gépemhez. Új mvme is, úgyhogy arra megy rá egy friss win. Tudom ez egy win 11 topic, de mégis megkérdezném, hogy ha csak játékra használt ez a gép, akkor maradjak inkább 10nél? Milyen jelenleg a 11 driverezettsége, gépigénye, stb a 10hez képest? Bocs, sosem használtam még 11et! Nem is gondolkoznék benne, ha nem szűnne meg a 10 támogatás.
Köszi mindenki -
King Unique
titán
-
buresz8
tag
Sziasztok!
Laikusként kérdezem, hogy a Windows által tárolt belépési adatokat hol lehet elérni, illetve törölni?
Röviden a problémám, hogy beléptem a Onedrive alkalmazásba a Microsoft fiókommal, aztán miután végeztem, kijelentkeztem. Viszont a Onedrive bejelentkezésnél elmentette az email címet, ráadásul a jelszavat is. Sehol nem tudtam törölni, így próbaképpen a webes felületen megváltoztattam a jelszót, de a PC-n így is sikerült a jelszó megadása nélkül visszajelentkezni a Onedrive-ba.. (Tehát ha el is mentette a régi jelszót, az újat se kérte..) Mit lehetne tenni, hogy teljesen elfelejtse az adott PC a Microsoft adataimat? Köszi. -
-
BullZeye
veterán
Gondoltam csak annyi, hogy MS fejleszti a W11-et, és valamilyen szinten ők tudnák ezt megoldani.
Pl úgy, hogy gombnyomás után ne érzékelje az egér és bill mozgásokat.
Mert ugye még az i9-el sem instant a sleep, kell 1-2 másodperc, tehát addig nyugodtan ignorálhatná, de jelenleg nem teszi, megnyomom a gombot, arrébb megy a kurzor 2 pixelt mert elemelem a kezem az egértől és megmozdul az egér. Ezt a W11 érzékeli, elküldi sleepbe a gépet, aztán azonnal feléleszti.Linuxon nem sleepelek, ott általában driver problémák miatt annyira se működik egyik gépemen sem, mint W11 alatt.
-
BullZeye
veterán
Elküldöm a gépet sleepbe vagy hibernálásba és az egér rögtön feléleszti, ha csak a kattintás pillanatában már mozdulatlan.
Lehet ezzel kezdeni valamit? Valami registry tweak, hogy 3 másodpercig alvó üzemmódba küldés után ne lehessen feléleszteni. -
jjohn
aktív tag
válasz
viperabácsi #27702 üzenetére
Elsőre csak kipróbáltam mire képes, a telemetriákat, és a win-nel települt egy -két dolgot szedettem ki vele.
Magyar leírást a paraméterek terén csak lefordítottam. Nem tudom ez segít-e neked?Paraméter Leírás
-Silent Elnyomja az összes interaktív promptot, így a szkript felhasználói beavatkozás nélkül fog futni.
-Sysprep Futtassa a szkriptet Sysprep módban. Minden módosítás a Windows alapértelmezett felhasználói profiljára vonatkozik, és csak az új felhasználói fiókokat érinti.
-Felhasználó <FELHASZNÁLÓNÉV> Futtassa a parancsfájlt a megadott felhasználóhoz a jelenleg bejelentkezett felhasználó helyett. Ennek a felhasználónak legalább egyszer be kell jelentkeznie, és a szkript futtatásakor nem tud bejelentkezni.
-RunDefaults Futtassa a szkriptet az alapértelmezett beállításokkal.
-RunSavedSettings Futtassa a szkriptet a legutóbbi alkalommal mentett egyéni beállításokkal. Ezeket a beállításokat a rendszer a szkript gyökérmappájában lévő SavedSettings fájlba menti és olvassa be.
-RemoveApps Távolítsa el a bloatware alkalmazások alapértelmezett kiválasztását.
-RemoveAppsCustom Távolítsa el a „CustomAppsList” fájlban megadott összes alkalmazást. FONTOS: Az egyéni listát úgy állíthatja elő, hogy a
-RunAppsListGenerator paraméterrel futtatja a szkriptet. Ha ez a fájl nem létezik, a rendszer egyetlen alkalmazást sem távolít el.
-RunAppsListGenerator Futtassa az alkalmazáslista-generátort az eltávolítandó alkalmazások egyéni listájának létrehozásához. A lista a szkript gyökérmappájában lévő „CustomAppsList” fájlba kerül. A szkript futtatása a
-RemoveAppsCustom paraméterrel eltávolítja a kiválasztott alkalmazásokat.
-RemoveCommApps Távolítsa el a Mail, Calendar és People alkalmazásokat.
-RemoveW11Outlook Távolítsa el az új Outlook for Windows alkalmazást.
-RemoveDevApps Távolítsa el a fejlesztőkkel kapcsolatos alkalmazásokat, mint például a Remote Desktop, a DevHome és a Power Automate.
-RemoveGamingApps Távolítsa el az Xbox alkalmazást és az Xbox Gamebart.
-ForceRemoveEdge Erőszakkal távolítsa el a Microsoft Edge-t, ezzel a beállítással a Core, WebView és Update összetevők telepítve maradnak a kompatibilitás érdekében. NEM AJÁNLOTT!
-DisableDVR Az Xbox játék-/képernyőrögzítési funkciójának letiltása és a játéklefedési előugró ablakok leállítása.
-ClearStart Az összes rögzített alkalmazás eltávolítása az elejétől az aktuális felhasználó számára (csak Windows 11 frissítés 22H2 vagy újabb)
-ClearStartAllUsers Távolítsa el az összes rögzített alkalmazást az elejétől minden meglévő és új felhasználó számára. (Csak Windows 11 frissítés 22H2 vagy újabb)
-DisableTelemetry A telemetria, a diagnosztikai adatok és a célzott hirdetések letiltása.
-DisableSuggestions Tiltsa le a tippeket, trükköket, javaslatokat és hirdetéseket az elején, a beállításokban, az értesítésekben és a File Explorerben.
-DisableDesktopSpotlight Letiltja a „Windows Spotlight” asztali háttérbeállítást. -DisableLockscreenTips Tippek és trükkök letiltása a zárolt képernyőn.
-DisableBing A Bing webes keresés, a Bing AI és a Cortana letiltása és eltávolítása a Windows keresésben.
-DisableCopilot A Microsoft Copilot letiltása és eltávolítása. (csak Windows 11)
-DisableRecall A Windows visszahívási pillanatképeinek letiltása. (csak Windows 11)
-RevertContextMenu A régi Windows 10 stílusú helyi menü visszaállítása. (csak Windows 11)
-DisableMouseAcceleration Kapcsolja ki az Enhance Pointer Precision, más néven egérgyorsítást. Az alkalmazáshoz újraindítás szükséges.
-DisableStickyKeys Tiltsa le a Sticky Keys billentyűparancsot.
-ShowHiddenFolders Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése.
-ShowKnownFileExt Ismert fájltípusok fájlkiterjesztéseinek megjelenítése.
-HideDupliDrive A cserélhető meghajtók ismétlődő bejegyzéseinek elrejtése a Fájlkezelő navigációs ablaktáblájában, így csak az „Ez a számítógép” alatti bejegyzés marad meg.
-TaskbarAlignLeft A tálcaikonokat balra igazítja. (csak Windows 11)
-HideSearchTb Keresés ikon elrejtése a tálcáról. (csak Windows 11)
-ShowSearchIconTb Keresés ikon megjelenítése a tálcán. (csak Windows 11)
-ShowSearchLabelTb Keresés ikon megjelenítése címkével a tálcán. (csak Windows 11)
-ShowSearchBoxTb Keresőmező megjelenítése a tálcán. (csak Windows 11)
-HideTaskview A feladatnézet gomb elrejtése a tálcáról. (csak Windows 11) -Csevegés elrejtése Elrejti a chat (találkozz most) ikont a tálcáról.
-DisableWidgets Tiltsa le a widget szolgáltatást, és rejtse el a widget (hírek és érdeklődési körök) ikonját a tálcáról.
-EnableEndTask Engedélyezze a „Feladat befejezése” opciót a tálca jobb gombjával.
-DisableStartRecommended Tiltsa le és rejtse el az ajánlott részt a Start menüben. Ezzel a start menü elrendezését is a További gombostűk értékre módosítja.
-HideHome A kezdőlap elrejtése a Fájlböngésző navigációs ablaktáblájából, és adjon hozzá egy kapcsolót a Fájlkezelő mappabeállításaihoz. (csak Windows 11)
-HideGallery A galéria szakasz elrejtése a Fájlböngésző navigációs ablaktáblájából, és adjon hozzá egy kapcsolót a Fájlböngésző mappabeállításaihoz. (csak Windows 11)
-ExplorerToHome Módosítsa a Fájlkezelőt a Kezdőlap megnyitásához.
-ExplorerToThisPC Módosítsa a File Explorert, hogy nyissa meg ezt a számítógépet.
-ExplorerToDownloads Módosítsa a File Explorer programot a Letöltések megnyitásához.
-ExplorerToOneDrive Módosítsa a File Explorert a OneDrive megnyitásához.
-HideOnedrive A OneDrive mappa elrejtése a Fájlkezelő navigációs ablaktáblájából. (csak Windows 10) -Hide3dObjects A 3D objektumok mappájának elrejtése a File Explorer „Ez a számítógép” alatt. (csak Windows 10)
-HideMusic A zenemappa elrejtése a File Explorer „Ez a számítógép” alatt. (csak Windows 10)
-HideIncludeInLibrary Elrejti a "Include in library" opciót a helyi menüben. (csak Windows 10)
-HideGiveAccessTo Elrejti a "Hozzáférés megadása" opciót a helyi menüben. (csak Windows 10)
-HideShare Elrejti a 'Megosztás' opciót a helyi menüben. (Windows 10) -
Geth
veterán
válasz
viperabácsi #27705 üzenetére
Nekem egyszerűnek tűnik.
(Használok ps-t, ha nem is napi szinten.) -
viperabácsi
addikt
válasz
King Unique #27703 üzenetére
Csak ahogy néztem a PowerShell módszerrel kicsit bonyolultabb a móka nem ?
-
DFB
tag
Sziasztok
Win11 alatt a chrome meg az edge is csak karikázik, ha átkattintok a böngésző másik fülére akkor egyből bejön az oldal.
Ha altatásba rakom és vissza akkor jó lesz csak rövid idő múlva kék képernyőn ...ran into problem 100% complete és újraindítja a gépet.
Nem tudom mi baja lehet, még az is lehet, hogy az msi X870 szarakodik.El tudom róla képzelni.
Van valakinek valami ötlete?
Köszi -
King Unique
titán
válasz
viperabácsi #27702 üzenetére
Mármint max. opcionális kikapcsolásokról, eltávolításokról van szó, mert amúgy nyilván sem szükségesek ezek okvetlenül.
Ahogyan 3rd party program sem, ha az adatvédelmi, diagnosztikai dolgok már a telepítésnél és utólag a gépházban is kikapcsolhatók. Az előtelepített, ún. built-in UWP appok pedig pl. PowerShell módszerrel is eltávolíthatók, ha a kényszeres törölgetés a felhasználó mániája, ehhez megint nem kell külső program.
-
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Egy furcsa probléma jelentkezik nálam,
Asus F504GD laptop WIN11 legális , külső 24 colos AOC monitorra HDMI-n k kiterjesztett megjelenítés,
Prime videó app elindulásakor elsötétül a Külső monitor, ha csak a külső monitoron van aktiválva akkor is ugyanez, valamit pár hónapja a Disney Appnál is ugyanez a hibajelenség volt. ha csak a laptop kijelzője aktív akkor nem megy el a kép..
Van ötletek mitől lehet ez? -
Rewmac
tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy nekem a Registryben létre lett hozva egy WindowsUpdate, hogy 23H2-n maradjon a gép még egyelőre. Ha majd szeretném frissíteni akkor elég csak azt az egész "mappát" kitörölni?
Itt 1:59-től ez az amit látok.
Illetve valamiért az új gépen nem működik a screenshot gomb muszáj mindig a Win+Shift+S-t nyomkodnom. Ilyennel még nem találkoztam. Próbáltam keresni a neten válaszokat, de egyik se segített sokat, igen be van kapcsolva a billentyűzetnél.
Köszönöm szépen.
-
rodman73
aktív tag
Z790-es alaplapomat cserélem Z590-re. Érdemes újra rakni a win 11-t vagy tudom a régebbi lappal használni? Esetleg a win 11-emet valahogy át tudnám menteni a régi rendszerre vagy inkább legyen "szűz" a win? Tavaly ősszel telepítettem, elég friss a rendszer és jól is müködik.
-
ktomcat
senior tag
válasz
King Unique #27594 üzenetére
Ha már előbb töröltem, mint megjelentek az infók hogy nem kéne, akkor csak simán újra létrehozom ezt a mappát a megfelelő névvel?
-
GoTReX
őstag
válasz
King Unique #26176 üzenetére
Sry ezen átsiklottam, de köszönöm. Elolvasom
-
ekkold
őstag
válasz
MCGaiwer #27679 üzenetére
Amit linkeltél azt nem próbáltam, viszont ez: [Win11Debloat] úgy tűnik bevált.
-
Armagedown
őstag
-
Csorbi
addikt
válasz
King Unique #27686 üzenetére
Nyilván.
-
King Unique
titán
válasz
Yonderboi #27680 üzenetére
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
—►
FRISSÍTÉS
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processHa a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-re kell Windows 11-et telepíteni, vagy meglévő Windows 11 régi verziójáról (pl. 21H2) újabb verzióra (pl. 24H2) upgrade-elni.
-
Yonderboi
csendes tag
Sziasztok !
21H2-es win11 van a gépemen. Kérdésem h ez csak újratelepitéssel frissithető ? -
MCGaiwer
addikt
válasz
King Unique #27634 üzenetére
Esetleg erről a Windows Utility scriptről (eltávolítja, kikapcsolja a legtöbb felesleges telemetry-t és utility-t) van valami tapasztalat?
-
Poplacsek
senior tag
Hogy lehet azt megoldani, hogy a Win11 gép felkeljen az alvó üzemmódjából ha a helyi SMB hálózati megosztást nyitni akarja egy külső média lejátszó?
-
válasz
viperabácsi #27675 üzenetére
Úgy látom minden lemez minden partícióját bepipáltad klónozáshoz.. [kép]
-
válasz
viperabácsi #27667 üzenetére
Mert 3db lemez nem fér rá 1db lemezre..
-
norba69
senior tag
válasz
viperabácsi #27671 üzenetére
A macriumban a helyreállító média készítésénél tudsz windows bootmenüt létrehozni.
Átbootolsz macriumra, klónozol, újraindítasz, majd eltávolítod a bootmenüt. -
válasz
viperabácsi #27669 üzenetére
nem akartam még egy meghajtót be áldozni
Elég oda egy pendrive is.
Amúgy fura hogy már az elején beakad/nem is látja. Amúgy semmi baja a rendszernek? Eseménynaplóban sem panaszkodik semmire?
A hibakódra van egy bejegyzés itt. -
viperabácsi
addikt
-
Csorbi
addikt
válasz
viperabácsi #27667 üzenetére
Offline csinálod, bootolható Macriummal? Ha nem, azzal próbáld.
-
viperabácsi
addikt
Hali srácok. Lenne egy problémám. Próbálok Macrium Reflect -el klónozni egy windows-t de nem sikerül , hiba üzivel mágáll. A hiba :
-
xrvman
őstag
Miért csinálja a bal alsó sarokban levő hírcsatorna, hogy van egy cikk, kattintok és feljön a böngésző, olvasom..... de nincs vége, nem folyatható. hiába van írva, kattints ide .. de semmi kattogtatni való nincs.
-
modflow
veterán
Kapcsolom be a gépet, erre ez fogad:
Fél kilométer széles az összes ikon az asztalon.
Ez mi?????
Hogy lehet normalizálni? -
FoLey-v
addikt
válasz
Csorbi #27659 üzenetére
Olyan szoftverek vannak amit használok.
Amúgy érdekes márciusban azt írja sikeres volt,de még is 23H2 verziót mutat
Ez meg a másik az asztalomon levő vízjelDoky586 200GB szabadhely nem elég a rendszernek?
De lehet az lesz,hogy lesz egy tisztatelepítés,mert Windows 11 megjelenés óta nem raktam újra a rendszert. Azóta volt 21H2,22H2 és 23H2 javítócsomag telepítve. -
-
Csorbi
addikt
válasz
FoLey-v #27655 üzenetére
Támogatott konfigról van szó, Win11 által megkövetelt helyes UEFI beállítással?
BIOS, Illesztőprogramok naprakészek?
sfc /scannow, valamint a dism /online /cleanup-image /checkhealth és a dism /online /cleanup-image /restorehealth parancsokat lefuttattad, nem találtak hibát?
Régi, elavult szoftverek vannak a gépen, amiknek esetleg vannak újabb verziói?
Jó eséllyel van valami elavult vagy problémás szoftver/driver/BIOS a rendszereden ami megakadályozza ezt. Lásd: #26681 , #26828 -
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Nem sikerül frissítenem Windows 11 24H2-re. Elkezdené frissíteni,de 48%-nál megáll és visszaállítja 23H2-re ezzel a hibával Telepítési hiba – 0xc1900101.
Van megoldás erre újratelepítés nélkül ráerőszakolni 24H2-öt?
Kingston A2000 500GB M.2 legfrissebb firmware. -
Friss Win11. A régi Ubuntu 20.04 szerver Samba megosztásához nem tudok csatlakozni. A megosztásra nincs felhasználó/jelszó páros beállítva mégis kér. Először nem látta, de ezekkel már látja:
Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false
Set-SmbClientConfiguration -EnableInsecureGuestLogons $true
csak nem enged be.
Milyen felhasználó/jelszó párost adjak meg neki ha nincs? -
5leteseN
senior tag
válasz
King Unique #27652 üzenetére
+
Esetleg EZ?
-
King Unique
titán
válasz
5leteseN #27651 üzenetére
• Milyen program, ami...? topik
—►
Téma összefoglaló—►
Irodai programcsomagok
• NeszeTools—►
Irodai csomag -
5leteseN
senior tag
A kérdés: W11 alá melyik ingyenes, (Open Source) irodai program javasolt.
Word kompatibilis kellene.Előre is
:
-
-
King Unique
titán
válasz
krealon #27638 üzenetére
Normál esetben valóban az egyetlen lehetőség 2 TB felett a GPT, de amúgy meg nem feltétlen, mert pl. USB-s külső meghajtóknál 4Kn (4Ke) logikai-fizikai szektormérettel lehet akár 16 TB-os partíció is MBR alapon (bővebben), sőt ezzel a módszerrel a FAT32 fájlrendszer 2 TB-os korlátja is kitolható. Csodálkoztam is először, hogyan lehet pl. egy 4-5 TB-os 2,5" külső HDD gyárilag MBR és FAT32, hát ezért, az előbbi miatt...
-
szkutyi
addikt
válasz
King Unique #27647 üzenetére
Köszi elvetteem a betüjelet és eltűnt..ennyi elég..ha ott a helye, engem nem zavar..
-
King Unique
titán
válasz
szkutyi #27637 üzenetére
Ha Windowszal lett inicializálva és particionálva a külső HDD GPT séma szerint, akkor már eleve ott volt rajta a (Windows 10-től 128 MB helyett ) 16 MB-os MSR partíció, max. eddig nem tűnt fel.
A MSR-t nem javasolt utólag csak úgy törölni, de a meghajtóbetűjelet célszerű elvenni ha abnormális módon van neki, mert normál esetben eleve nem kellene az ilyen partícióknak meghajtóbetűjelet kapni.
Ha annyira zavar az MSR partíció, akkor ments le a külső HDD-ről az adatokat és inicializáld, particionáld, formázd újra 3rd party particionáló programmal vagy akár valamilyen Linux alatt, akkor nem lesz GPT-nél MSR. De csak emiatt nyilván nem feltétlen érdemes ilyennel vesződni.
Egyébként ha már ilyen plusz partíciók, akkor ez még mindig jobb, mint a "hiper-szuper" macOS által kreált EFI-rendszerpartíció (ESP), amit még pl. egy adattárként használt pendrive-ra is ráerőltet (példa), holott EFI-rendszerpartíciónak normál esetben csak UEFI/GPT telepítésű rendszermeghajtón kellene lenni...
-
Alapvetően a W11-re kiadott frissítésről szól a cikk. A vége csak megemlíti, hogy az áprilisi frissítés W10-nél is problémás lett.
Most tényleg az a gond, hogy a végén megemlíti hogy a W10 frissítése is hibás lett? Megragadtad lényegetBizonyíthatatlan prekoncepció a régi, kifutó rendszer "tönkrefrissítése". Mondhatni városi legenda. Az aktuálisan támogatott, friss rendszer tönkrefrissítése akkor mi?
-
krealon
veterán
válasz
szkutyi #27643 üzenetére
"akkor max elrejtem. (Hogy is tudom?el veszem a betüjelet?)"
Igen, a Lemezkezelő segítségével lehet levenni róla talán a legegyszerűbben.
Másik lehetőség a
DiskPart
parancssoros program használata.Egyébként a speciális GPT particiók attribútumait érzékelve a Windows eleve nem ad neki betűjelet. Ezeket az attributumokat csak a
DiskPart
-tal lehet kilistázni / szerkeszteni, az alap Windows telepítésben. -
krealon
veterán
válasz
szkutyi #27640 üzenetére
"Ntfs mindkettő....vagyis eddig 1db nagy partició volt a 4 terrás hdd...de most lett ez a 15MB-os is.xd"
Tévedés.
Eddig is ott lehetett, csak korábban nem vetted észre.4TB-ot egyben, csak GUID Partition Table (GPT) segítségével lehet kezelni.
A GPT lemezek elején kötelezően van egy rejtett védőpartíció, hogy a csak MBR-t ismerő rensdzerek ne tegyék tönkre az adatokat."Igazad van gpt rendszerű. [kép]
Akkor ez így rendben van?"Rendben van.
Az Aomei Partition Assistant a rejtett particiókat is megmutatja, amit a Windows alapesetben eltakar előled (hogy ne zavarjon össze a technikai részletekkel).
Ha viszont már benézel a "motorháztető alá" akkor érdemes érteni is azt amit látsz. -
krealon
veterán
"A win elkezdett lassulni. "
Általában a
%SystemRoot%\TEMP
és a%LocalAppdata%\TEMP
mappák ürítése szokott hirtelen javulást okozni, tapasztalatom szerint.
Az első mappához természetesen administratív jogosultság szükséges.Utána pedig a Feladatkezelőben érdemes monitorozni az erőforrásokat, hogy a lassuláskor mi az, ami a legnagyobb terhelést kapja.
Végül az EseményNapló is segíthet a Hibák és Figyelmeztetések tipusú üzenetek áttekintésével.
-
coco2
őstag
Sziasztok,
Win11 ellenőrzésre / pucolásra / talán beállításra(?) kérnék tippet.
A win elkezdett lassulni. Példa, file explorerben egy mappába belépés "ragad". Nálam van ez a laptop pár éve, nem csinál ilyesmit normál esetben. Be vannak rajta kapcsolva mappavédelem / zsarolóprogram védelem, normál esetben semmi nem tudhatott rá feltelepülni a microsoft-ot leszámítva.
Ráküldtem 1-2 neten javasolt vírusírtót, nem találtak semmit (aztán uninstallra küldtem mindet, az se legyen).
Talán valami mesterséges intelligenciának nevezett hardver pocsékolást fejlesztenek újabban MS-ék bele a windows-ba? Azt nem tudom. De ha van ismeret arról, mi minden "fejlődik bele" mostanában, és főleg, hogyan lehet azt teljesen kikapcsolni, szívesen olvasnék róla (linkeknek örülnék).
@MCGaiwer
Jól tetted, hogy maradtál 7 alatt, amíg lehetett, mert azt az aero desktop-ot azóta is hiányolja a nép. A 8/10/11 desktop egy káosz.
@cigam
A linked alatt a blog vége 10-et említ, nem 11-et, és ami azt illeti, én 11 alatt nem láttam kék halált. Az meg, hogy a leköszönő windows-t tönkrefrissítik, mikor nem volt divat az MS-nél?
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Van egy külső hdd-m média szerver részére..
Észre vettem hogy létre jött rajta 1 új partició kb 15MB...
Nos a 15ből 9 foglalt és a rendszer részét képezi állítólag...
A particiot megnézve semmit sem látni, rejtve sem..mi lehet ez?kajak csinált valamit a win11 egy külső hddre?xd
Törölhetem?
Köszi. -
válasz
King Unique #27632 üzenetére
Nem azt mondom, hogy Windows helyett Apple-re álljon át, hanem azt, hogy célszerű párhuzamosan eltérő rendszereket használni. Nálam van két Windows 11-es két Android-os, és egy iPadOS alapú eszköz is. Ágyból pl az iPad-et használom, és imádom. Magam sem futottam még bele Windows Update okozta fatális hibába. Viszont Windows Defendernél már volt egyszer olyan, amit le is hozott akkoriban pár cikk, hogy legyapta a rendszer ikonjait. Abból újratelepítés lett anno
-
King Unique
titán
válasz
MCGaiwer #27633 üzenetére
How to make Windows 11 look like Windows 7
Ezt megmondja a webes kereső is.
Korábban a Windows 10-nél összeszedtem pár opciót, amik egy része a Windows 11-nél is használható. Első körben javasolnám az utolsót.A másik részére válaszolva, vannak ilyen "karcsúsított" Windowsok mint pl. a Windows 11 alapú Tiny11, ReviOS és társaik, de azok nem hivatalos kiadású 3rd party tákolmányok és max. csak saját felelősségre használandók.
Hivatalos kiadású "karcsúsított" Windows 11 a Windows 11 (IoT) Enterprise LTSC, de az hivatalosan nem otthoni használatra való és otthoni felhasználóként a jogtiszta licencelési lehetősége is erősen kérdéses, alapesetben nem támogatott.
-
MCGaiwer
addikt
Üdv, most készülök Win 11-re váltani Windows 7-ről (kimaxoltam, na).
Win11 Home-hoz van termékkulcsom.
Van olyan verzió, téma, beállítás pakk, ami telepítésével a lehető legjobban hasonlítana a Win11 UI a Win 7-hez? Valamint a legtöbb új szarra ami benne van nincs szükségem, azokat is jó lenne ha eltüntetné. -
King Unique
titán
válasz
GoodSpeed #27631 üzenetére
Miért, talán belefutott az említett hibába, ami jellemzően csak a felhasználók egy kis részét szokta érinti hw/sw környezet függvényében?
Nem úgy tűnik a leírtakból, meg itt is a KB5055523 telepítése a többségnek eleve nem okozott semmilyen gondot, vagy legalábbis eddig nem számolt be itt senki a leírt problémáról.Ahhoz képest hogy saját egyenhardver, nem úgy tűnik hogy almáéknál annyira problémamentes lenne a frissítés, sőt úgy még ciki is: [link], [link], [link], [link]...
-
Megértem a felháborodásodat, mert régebben is előfordult ilyesmi, de ritkán. Most meg az a ritka, hogy nem fordul elő.
Több megoldás is van:
1. Rendszervisszaállító pont használata
2. Blokk színtű biztonsági mentés létrehozása mindig a frissítés előtt
3. Legalább egy tartalék gép fenntartása
4. Áttérni Apple-re. Náluk van a legkevesebb galiba, hiszen csak a saját cuccaikra fejlesztenek. -
Icewloxy
tag
Hi. Egy windows 11 gamer pc-ből szeretném kihozni a maximumot rendszer szinten, hogy a legkevésbé fogja vissza a hardverek teljesitményét. tudtok vmi komoly programról ami kilövi a sok felesleges háttérbe futó dolgot, és tényleg csinál is valamit? YT-on sok video van de komolytalanok.
-
5leteseN
senior tag
A probléma: Bár megy a letöltés a Firefox alól, a W11 ennek ellenére elküldi a vasat aludni, és a letöltés természetesen meg is szakad. Miért ???
Mi a megoldás(hogy figyelembe vegye, hogy a Firefox "dolgozik")?
...és egyáltalán: Miért nem veszi figyelembe? Emlékeim szerint korábban nem volt ilyen probléma. -
-
Kék Halált, adatvesztést is okozhat a Windows 11 legújabb frissítése
Hogy képzelik, hogy ilyen teszteletlen szarkupacokat kiadnak? Hónapról, hónapra. Emlékeztek olyan hónapra, amikor valamelyik frissítés nem okozott problémát?
-
hematoma1
aktív tag
Köszönöm a segitséget, kipróbálom őket.
-
kidnou
őstag
válasz
hematoma1 #27616 üzenetére
van saját topikja
[linkreklamblokkolok_topikja] -
hematoma1
aktív tag
Sziasztok.Lehet hogy nem idevágó kérdés.De, mióta megszünt az ublock origin televan a chrome reklámokkal.Esetleg tuttok valami alternativát helyette ami jól működik.Nem vagyok profi ezért fordulok hozzátok.Köszönöm.
-
-
Sztyepadzso
őstag
Szóval, rányomtam, most elvileg újrarakta magát kb, 45 perc volt.
Viszont, ahogy keresgéltem, miután rámírtatok, meglepődve tapasztalom, hogy nem működik a billentyűzet a start menü keresősávjában. Se a tálcán, ahol a mező van. Máshol, pl itt is, megy.@efemm
Köszi!
Minden egyes alkalommal start menüből kikapcsolom.
ki, ki, nem használom, mindig ki van kapcsolva.
Köszi
@ Csorbi
Köszi!
Végigtoltam őket, minden jó, mindhárom szerint.
-
efemm
tag
válasz
Sztyepadzso #27611 üzenetére
Gyors rendszerindítás ki van kapcsolva? Hibernálás szintén? Kikapcsoló gombra kikapcsol és nem aludni megy? Volt mostanában leállítva is, vagy csak alvásba ment állandóan?
-
Csorbi
addikt
válasz
Sztyepadzso #27611 üzenetére
Nézd meg az adminként parancssorból futtatott
sfc /scannow
illetve a
dism /online /cleanup-image /checkhealth
és
dism /online /cleanup-image /restorehealthsegít-e a helyzeten.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Csorbi #27609 üzenetére
Nem szokásom balf@sz módon lelőni. Ezért nem is értem(a mondatot igen), gondoltam hátha volt itt a közelmúltban valakinél hasonló dolog.
@internetezoo
Nálam harmadik alkalomra se ment. -
vilmose33
őstag
válasz
King Unique #27537 üzenetére
Remélem ki lehet majd kapcsolni. Ma jött meg az Asus 18 laposom 11 home van rajta. Követem a fejleményeket.
-
Csorbi
addikt
válasz
Sztyepadzso #27607 üzenetére
Gondolom sérültek a rendszerfájlok
(Nem megfelelő leállítás, kikapcsolás, rosszabb esetben eszközhiba) -
internetezoo
senior tag
Nálam az offline KB5055523 feltelepült, az online Update még mindig azt látja hogy nincs fent.
-
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
van egy laptop, amire kb 3 hete feldobtam az eddig W10 helyett a 11et, home-ot.
Hetente kb kétszer-háromszor használjuk, feszt updatelem, amikor feldobja, van rajta kb 3 extra progi(TC, MC, VLC).
Most ezt láttam a frissítésnél feldobva:
Mi a bánat az ott, a sárga háttérrel?!
Miért szeretné javítani? -
A Windows Defender visszaállítása segíthet, ha problémákba ütközöl vele. Íme néhány módszer:Windows Security alkalmazás visszaállítása
Nyomd meg a Win + Q billentyűkombinációt, és keresd meg a Windows Security alkalmazást.
Kattints rá jobb gombbal, válaszd az Alkalmazás beállításai lehetőséget.
Görgess le, és kattints a Visszaállítás gombra.Windows Defender szolgáltatás újraindítása
Nyomd meg a Win + R billentyűket, és írd be:
services.msc
, majd nyomd meg az Entert.
Keresd meg a Windows Defender Antivirus Service szolgáltatást.
Kattints rá jobb gombbal, válaszd az Újraindítás lehetőséget.Windows Defender újratelepítése PowerShell segítségével
Nyomd meg a Win + X billentyűket, és válaszd a PowerShell (Admin) lehetőséget.
Írd be az alábbi parancsokat, és nyomd meg az Entert:Set-ExecutionPolicy Unrestricted Get-AppxPackage *Microsoft.Windows.SecHealthUI* | Reset-AppxPackage
Indítsd újra a számítógépet.
Windows Defender teljes visszaállítása
Nyisd meg a Parancssort (Admin), és futtasd az alábbi parancsokat:
sc stop WinDefend sc start WinDefend
Ez újraindítja a Defender szolgáltatást.
Ha ezek után is problémákba ütközöl, érdemes lehet egy rendszerellenőrzést futtatni vagy a Windows újratelepítését megfontolni. További részleteket találhatsz itt.
A PowerShell-es teljes reinstallon kívül minden megvolt. -
Egy olyan problémám van, hogy a Windows Defender védelmi előzmények akkor sem mutat semmit, ha pár pillanattal korábban blokkol egy amúgy frissült legális programot.
Így manuálisan kell átengednem. Elsőnek azt gondoltam, hogy a DefenderUI cseszte el, de azt leszedve is ugyanaz a helyzet. SFC /scannow nem talált hibát.
Valakinek esetleg tipp, hogy mit lehet ezzel kezdeni?
-
csaba951
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fűnyíró topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Diablo 3 Collector's Edition
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest