-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
HUN_Sector #65151 üzenetére
Tettszik, van helyzet amiben el tudnám képzelni...sajna nekem olyan házikó kell még mindig, ami a legkisebb méretben be tud fogadni fizikailag mATX alaplapot, mert abba biztosan bele lehet rakni olcsóbb de kellően felszerelt alaplapot és biztosan be tud fogadni később ha kell nem túl drága VGA-t is, megfelelő hűtéssel...természetesen elfogadom ha ezért kicsit át kell alakítani és tápegység terén korlátozva vagyok panel vagy pico PSU-ra...
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Általában az ilyen panel tápok DC csatija 5,5x2,5 szokott lenni, de vannak elvetemült gyártók akik 5,5x2,1-es csatival szerelik, mint pl a Gigabyte egy thin miniITX alaplapokat, amiknél még Ők sem tudnak most már megfelelő tápegységet adni hozzá, mert már nem kapni sehol x2,1-est.
Szal venni kell ilyen 5,5x2,1-es DC apa-anya csatit pl PCx-nél valamikor még láttam és átvételkor belepróbálni hogy belemegy-e...ha nem, akkor öröm bódottság, mert akkor standard 120W-os tápok jók lesznek hozzá, pl amit linkeltél.Otthoni irodai PC-nek, vagy NAS-nak teljesen vállalhatóak ezek a megoldások.
De egyesek coil whineolhatnak...meg amit másik kollega is javasolt annak még utána lehet járni, de sokszor csak ez az 1 komponens kiváltás 10k huffal emeli az árkategóriát. Mert kb ezen múlik hogy hányszor tudod úgy rendesen megterhelni(pl sok 100k soros excell táblával a procit, vagy épp 4k youtube video stream mellett file keresést indítani a háttértáron) és hogy 5 évet vagy 15 évet fog elmenni a tápegység.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
Szerintem a gyártó alapvetően az oldalára állított dizájnt preferálta amikor a hőmérsékletet méretezte és "papíron megfelelt", mert akkor az alulról érkező friss levegő egyrésze miután megkerülte a tápegységet az elülső részen az alaplap mellett a felső 80-as ventin keresztül át tudja szellőztetni a VGA nélküli PC-t...
De valóban nem néztem teszteket, így addig én se mernék kinyilatkoztatni amíg nincs a kezemben terheléses hőfok diagram a VRM-ek és MOSFET-ekről is...
De 16k-ért irodai office 100k soros excell meg prezetációs PC-nek best buy egy csendes CPU hűtővel...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
válasz
Hát ez nem egy szép darab azért
De persze ízlések és pofonok, nekem a hagyományos téglatestek jobban tetszenek."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Pista0001
addikt
válasz
Szeretne 3,5-es lemezt is használni.
-
HUN_Sector
őstag
Egyébként lehet velem van a probléma... de ha még nincs ház és táp...
Miért nem teszed egy ilyenbe?
[link]
16000ft körül volt fél éveAnno sokan bevásároltunk belőle a 200w gold táp miatt innen a fórumról. (nekem is itt van még, csak kibontva és megpillázva lett, majd visszacsomagolva)
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Nálam már bizonyított, egy fillért se sajnálok. ~12 éve van meg, vitt Sandy celeront HD4350-nel (Giga Z77N itx lapban valamiért nem ment az igp, ez volt kéznél), Kabinit éveken át 24/7-ben, most R5 5600G-t.
Továbbra is Chieftec IX01/03 a cél? Sajnos abban oda kell figyelni, ütközhet a paneltáp az alaplappal. Sajnos még a gyári is, ha az alaplapon rossz helyen van valami. Megjegyzem, az IX gyári táppal se tűnik drágábbnak, mint egy IX üresen, plussz ez a panel+kocka.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Itt egy tetszőleges adapter átalakító csomag.
És futottam bele olyan csatiba ami ezekkel sem volt kompatibilis
[link] -
-
kutga
nagyúr
-
válasz
hegegabi80 #65142 üzenetére
Tényleg, ebbe belefér egy 244mm-es mATX lap mellett egy TFX táp?
Vagy a kettő együtt már sok?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
hegegabi80
addikt
Cemi M1, írtam is pár sort róla korábban.
Nagyon szerettem az APU-s rendszerrel, de kellett külön a vga, így váltottam.
De még meghagytam, hiába tettem fel apróra nem kellett senkinek, így marad majd valamelyik gyerkőcnek, vagy idővel visszaköltözöm bele. -
válasz
hegegabi80 #65134 üzenetére
Ez milyen gépház a képen?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
flashpointer #65136 üzenetére
Ez tényleg jó áron van, alin 6K huf körül láttam. Az én 9215 ventim 2k körül volt darabja.
Amúgy szép kis darab. -
flashpointer
őstag
válasz
hegegabi80 #65134 üzenetére
thermalright 9015w, 6 euroval a legolcsobbak egyike : )
-
Grave_444
nagyúr
Valaki innen húzta be előlem a Silverstone SFX-L tápot?
-
hegegabi80
addikt
válasz
flashpointer #65131 üzenetére
Ezt a szép fehéret honnan sikerült beszerezni?
Ha már ventik, nekem 2 db ID-COOLING NO-9215 ARGB (NO-9215-XT-ARGB) volt a gyári 80-as helyett. Szinte az utolsó 2 db-ot vettem meg pár évvel ezelőtt az emagról, azóta se láttam sehol. Pedig jó kis venti, hangját nem hallani és legalább tud világítani.[ Szerkesztve ]
-
Black&White
addikt
Ha már ventilátorok...
Én ma egy ilyenre újítottam be:
15mm felett van picivel, szóval még kevesebb hely maradt az üveglap és e között, de egyelőre rosszat nem tudok mondani a váltásról. -
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #65131 üzenetére
Ha a TRUE-hoz kapott 120-as ventiből indulok ki, akkor sokáig. Még ma is működik, egy Prolimatech Meghalems-n.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #65120 üzenetére
Egesz kellemes csalodas, gyari min RPM helyett lemegy egesz 450-ig, de ~900 nal meg 10 centirol semmi hangja! Persze aztan a kerdes hogy meddig marad ilyen : )
-
Paxker315
addikt
nem győzött meg. De milyen házba is keresnél hűtést? : ) Szerk: 45mm magas Alpenföhn Silvretta esetleg? Vagy Jonsbo, sajnos az ID korábban elérhető terméke már nem az.
[ Szerkesztve ]
-
ququ
lelkes újonc
válasz
Paxker315 #65123 üzenetére
köszi, megnézem, most ez jött be árukeresőn 50cfm-re olcsón, ez jó lehet? elvileg halk is
elvileg el is fér
ennyi pénzért létezhet ilyen? -
Paxker315
addikt
a gyári hűtő kb 1000 ft körüli értékkel bír. Én nem használnám, mert. Egy mezei 3 hőelvezető-csöves, 92mm-es ventivel szerelt kis torony mérföldeket ver rá, sokkal kisebb zajterhelés mellett. Pl ár:érték bajnokért beugró szinten az ID-Cooling kínálatában érdemes körbenézned. Ha low-profile kell, arra is van megoldásuk. Érdemes körbenézni árukeresőn még, vannak egész korrektnek tűnő csöves alacsony profilú-kompakt hűtők.
A gyári hűtőt csomagolják a procihoz, de minek? Teljesen rossz az egész : ) : ) Ill tipp: Geizhalson mindenre tudsz szűrni. Milyen magas, milyen venti, mennyi hőcsővel szeretnéd pl.
[ Szerkesztve ]
-
ququ
lelkes újonc
válasz
FireKeeper #65116 üzenetére
köszi, ez egy korrekt összefoglaló volt
38e vs 48e a sima és a dobozos 5600 között az árkülönbség per pill, ez kis eltérés vagy nagy? nem tudom mennyit ér a gyári venti, illetve hogy mennyire halk, halk kellene, néma -
sasNAXO
aktív tag
Ha valakinek éppen most nagyon kéne Corsair SF850, amazon.de-re nézzetek fel.
#65120 flashpointer:
Ez így ökölszabály az összes 10mm-esre, igen...Eladó cuccok: Noctua NF-A12x15 PWM Chromax, Sangoma A108E
-
flashpointer
őstag
válasz
sasNAXO #65118 üzenetére
koszi az infot, egyelore beprobalkoztam egy ilyennel (leginkabb a szine miatt es mert csak egy tizes), aztan ha elfer es maga a venti szar akkor egy noctuara meg cserelheto. Az akasakrol olvastam (de ugy altalanossagban is a 10 mm-es ventikrol) hogy megfelelo csapagyazasnak egyszeruen nincs hely ekkora meretben, es rovid eletu az osszes. Igazabol epp csak mozgatnia kene kicsit a levegot az alaplapnal mert a hazban kulso vizhutes reven abszolut semmi nincs.
-
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #65099 üzenetére
szerintem meg pont hogy inkább a mediatek-es wifi a jobb az intelnél
szoftveresen mindenképpen
tudod akár linux alól is access pointként használni 5ghz-en, na intel ilyet nem tud -
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65103 üzenetére
A "képernyőkép" minőségéért elnézést, ez most egy ilyen kis barkácsolós darab éppen, a fan#1 az 2 db. Akasa 80x11, a fan#2 az a Noctua A9x14 (ami amúgy 14mm, nem 15
), a Noctua csendesebb, de az akasa sem rossz ilyen fordulaton. Nekem kettő van, egyikben van valami hiba ami ilyen nagyon halk sistergés-cicergést eredményez, az a zavaró, de a jó példány szerintem szép csendes ahhoz képest hogy negyed ára a noctuának. Ha elég közel rakom a fülem (~5 centi) akkor igen, búg, de olyan közel egy picit már a noctua is.
Disclaimer: a teszt közben fűt a klíma, szóval nem abszolút némaságban teszteltem.
De nagyon közel raktam a fülem. Nekem ez a dupla venti ment 24x7 hónapokon át egy nasban a szobám sarkában és teljesen elégedett voltam a "hangjukkal".Eladó cuccok: Noctua NF-A12x15 PWM Chromax, Sangoma A108E
-
FireKeeper
nagyúr
a GT nem ajánlott mert csak PCIe 3.0-át támogat. a sima és az X között csak órajelben van kis eltérés ami tuninggal jó eséllyel hozható, de tuning nélkül is kicsi az eltérés. az 5700 pedig 8 magos a 6 helyett ami munkában jobb viszont játékokban minimális lesz az eltérés, cserébe nyilván kicsit többet is fogyaszt.
ha dobozos és nem dobozos között nincs túl nagy eltérés, én a dobozosat venném, igaz a gyári hűtő nem ér sokat, de vésztartaléknak jól jöhet, ha kvázi ingyen van.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
ququ
lelkes újonc
válasz
FireKeeper #65113 üzenetére
köszi, az 5600os prociból melyiket érdemes? van itt X meg GT meg minden, dobozos meg csupasz, esetleg megéri a plusz pénzt egy r7 5700?
cs2 menne rajta leginkább... esetleg hobbi videó vágás
-
-
ququ
lelkes újonc
válasz
HUN_Sector #65083 üzenetére
kérdezhetek még?
a B550-es alaplaphoz r5600os procihoz ez a ram jó lesz?
g-skill/aegis-32gb-2x16gb-ddr4-3200mhz- -
TomiLi
addikt
válasz
echterion #65109 üzenetére
Oh!
Sajnálom, hogy ez történt!
Én aliexpress-en vettem anno.Bogyorisz
-
echterion
nagyúr
Üdv fórumtársak. Az alany egy Phanteks P200a, üveg oldallappal. Na most egyik reggel szembesültem vele, hogy ez az üveg "bepókhálósodott". Mivel tartalékalkatrészt ehhez nem találtam, gyártattam egy új üveget ebben a méretben. Az alsó-felső rögzítési pontokat rá tudom rakni az új üvegre, de a két oldalsó szivacs csíkot nem lehetett elválasztani a régi, szilánkosra tört üvegről, így erre szeretnék ötleteket kérni, hogy ehhez hasonló anyagot honnan lehetne beszerezni. Szerencsés esetben ez 1,2 mm vastag, de ha 1mm-es lenne, az is jó lenne nekem. Pirossal kereteztem a képen.
*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
mpierre
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #65107 üzenetére
Simán lehet... Ez bármelyik aftermarket megoldással előfordulhat.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz
Paxker315 #65098 üzenetére
Ennél is ügyesen oldották meg a SAM rögzítését.
Spórolósan. Tehát minden olyan hűtő felejtős, ami M4-es menettel rendelkezik és kell hozzá a hátlap is. Valami egzotikus UNC-s menetű jöhet csak szóba.
Vaaagy:
A Thermal Grizzly gondolt arra, ha véletlen nem a backplatebe rögzülhetnek a SAM csavarjai: [link]
Sőt tovább gondolták a dolgot és van M4 menetes backplate is: [link] ha véletlen M4 menetes a hűtő rögzítése.[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65103 üzenetére
Olyan nem létezik, hogy "abszolút nem hallható".
Igyekszem még ma megnézni.Eladó cuccok: Noctua NF-A12x15 PWM Chromax, Sangoma A108E
-
Paxker315
addikt
válasz
flashpointer #65099 üzenetére
oh, hát én csak a gyors piaci áttekintésre reflektálnék. Hogy nem tűnik rossznak. Mondjuk a GB-opcióját nem ismerem. Bár nem feltétlen jó választás az sem.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz
sasNAXO #65102 üzenetére
noctuabol csak 15mm a legvekonyabb, az beferne mert van 17 hely de biztos hogy a mesh panel mellett ilyen kozel zajos lenne barmekkora fordulaton . Igazabol annyi eleg lenne hogy min. fordulaton nincs-az a bugo hangja ami a ventik legtobbjenek+abszolut nem hallhato-e.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
flashpointer #65101 üzenetére
Az 11mm.
Van itthon, használt, saját NAS-ban ment, PWM-es, alacsonyabb fordulaton nem hallod. De nem egy Noctua kategória. Megnézzek rajta valamit?Eladó cuccok: Noctua NF-A12x15 PWM Chromax, Sangoma A108E
-
flashpointer
őstag
válasz
FireKeeper #65100 üzenetére
Van valakinek tapasztalata ~10 mm magas ventikkel? nagyobban egyedul akasa 80-ast talaltam (92 max ami befer ) ami nem noname de a minimum 700as fordulata lehet tobb a kelletenel, zajban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vallás
- További aktív témák...