Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Xbox Series X|S
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Már iPhone-on és iPad-en is játszható a Resident Evil 3
- PlayStation 5
- Május végén jön a Deliver At All Costs
- World of Tanks - MMO
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Le Mans Ultimate
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompika777
senior tag
válasz
JeremyJ3rk #106643 üzenetére
A One szolgáltatásának minőségét tesztelted, pl térerő, sebesség, stb?
Neked nem hotspot kell🙂
Neked vagy egy 4G képes router vagy egy 4g képes modem kell. Az egybe routerek(főleg az alsó polcosok) nem túl jó választás,(persze átmenetileg megfelelnek), jobban jársz egy külső modemmel és irányított antennával, kábelesen összekötöd a beltéri saját routereddel, és így kész is vagy. -
JeremyJ3rk
csendes újonc
válasz
MaCS_70 #106640 üzenetére
bocsi, peobalom erthetoen osszefoglalni 😅
- olyan helyen lakom jelenleg ahol nincs semmien kabeles netlehetoseg.
- nezegettem szatelites neteket de eleg fura az egesz illetve nem is nagyon van valasztek
- valaki javasolta, h vegyek one xxl csomagot korlatlan mobilnettel (es akar kombinalhato a sajat mobilos net kerettemmel)
- a vegcel, h ezt a one-s mobilnetet meg tudjam osztani a hazban, es mobillal, tablettel, laptoppal tudjak kapcsolodni ra
- a one-nal kerheto wifi hotspotokrol nem olvastam tul jot, ezert sajat keszuleket szeretnek (az, h ez egy lanoa hotspot amit rateszek a mar meglevo rooteremre vagy egy eleve wifi kepes jobb rooter, nem tudom, ehhez vagyok segg hulye)
- be akarom loni a haz egyik pontjan, a tobbin meg hasznalni, nem vonatozok vele, nem cipelem sehova (erre irtam, h pl nem kell aksisnak lennie) -
válasz
JeremyJ3rk #106638 üzenetére
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de nem értem, hogy mire van szükséged.
Miért mobil hotspot? Különösen, hogy nem fontos az akku...
Nem a 4G-ből szeretnél LAN-t kinyerni?
MaCS
-
hunaqua
addikt
Azt szeretném kérdezni,hogy milyen eszköz lehet a megoldás? Van két épület. Az egyikben van a router.Ott nincs gond ,van wifi is rendesen. A másik épülethez a routerből kábelen megy át az internet egy switchbe. Eddig jó,abból mennek szét kábelen a gépekhez. Viszont szeretnék oda is wifi elérhetőséget. Tehát egy kábelből kéne eszköz ami képes wifi-t csinálni. Szerintem semmi extra,120nm egy légterű területet kéne ellátni. Ez milyen típusú eszköz legyen?
-
JeremyJ3rk
csendes újonc
sziasztok!
egy másik fórumból javasolták, h jöjjek errefelé a lényeg, h úgy tűnik, h nekem egy LTE vagy 5G képes LAN portos Mobil Hotspot lesz a megoldás, ez a kiindulás (nincs kábeles net lehetőség, szatelitet se nagyon találok).
- a korlátlan mobilnetet one XXL adná, a társnetet a flottás yettelem (10gb/hó)
- a cél egy fix de stabil mobilnetes hotspot, nem kell aksi nem kell mobilitás, viszont legyen lefedettség (ne csak a modemtől / rootertől 2 métterre)
- itt rögtön egy noob kérdés, h simes modem-t összekötök lanon egy rooterrel, akkor a wifi jelet a rooter fogja szórni így hotspotnak édes mindegy, h milyen antenna típusa van, ugye? :D
- ha fenti elgondolásom igaz, mit ajánlanátok úgy alsóközép-közép kategóriából? (egy tplink ax1500-s rooterem van)
- sávszél annyira nem érdekel, főként stabilitás és jelerősség
- fekhasználás: szöfözés, mobile gaming, mobile alkalmazások, max youtube, semmi extra letöltés.// belecsekkolva itt az összefoglalót lehet, h elég egyből egy mobilnetes rooter pl mr100? //
köszi!
-
dudika10
veterán
válasz
dragon1993 #106636 üzenetére
Tudnak.
(Omadanal is van ilyen eszkoz. Nyilvan mindket gyarto figyel arra, hogy a tokeletes eszkozt ne csinalja meg. Mindenhol vannak idegesito aprosagok, hogy vedd meg a meg egyel nagyobb keszuleket, ami mar tudja azt amit szeretnel, meg meg 10 dolgot ami viszont nem kell.)
-
dragon1993
őstag
válasz
Gubek-Einste #106635 üzenetére
Unifi Express router és a Unifi AP-k tudnak így együtt működni vagy kell egy wifi nélküli router és a router mellé is egy AP-t kell tennem?
-
válasz
dragon1993 #106634 üzenetére
A TP Linknek az Omada AP családja mellé be tudok rakni egy AX73-at, hogy rendesen menjen a mesh?
Nem -
dragon1993
őstag
Új lakásba költözünk, lesz pár wifi-s lámpa így egy jobb routert is beszereznék.
A mennyezeten van 3 UTP kiállás, itt POE-s AP-kat tennék a jövőben.
A TP Linknek az Omada AP családja mellé be tudok rakni egy AX73-at, hogy rendesen menjen a mesh?
-
Petrell1
csendes tag
Sziasztok,
Segítségetek kérném Router ajánlásban. Amit olvasgattam az össze foglalóba és találtam Mercusys MR47BE és nézegettem ezen van 3db 2.5 port ami jónak hangzik. Van ettől jobb befutó? Árban flexibilis vagyok.Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
2 Gigabites optika
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
80 körül
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
(Tervbe van 2 kültéri kamera,) és 2 telefon, 1 laptop, 1 Nas , 2 TV, 1 pc
Vezetékkel van össze kötve a Nas, PC, 1 TV és ez lenne a fontos ők megkapják a teljes sebességet vezetéken.Köszi előre is!
-
-
memorix
senior tag
válasz
Csigger #106624 üzenetére
Akkor már inkább Asus TUF AX300 modelt nézegesd meg. 35eft
A TUF AX4200 jobb vétel. 7eFT kerül csak többe.
-
memorix
senior tag
válasz
Csigger #106624 üzenetére
Ha most picit elfelejtkezünk a 35K ről a linkeken lévő teszteket nézd meg:
TUF AX4200 44eft
Asus EBM68 66eft Pack1
-
Csigger
őstag
válasz
Gubek-Einste #106623 üzenetére
Aző tesója a Asus RT-AX58U V2? A gaming verzió mennyivel tud többet?
-
-
Csigger
őstag
Sziasztok,
eddig elég jó szolgáltatot tett egy kínai piacos Xiaomi AX3600-as Wifi 6 router, de úgy tűnik valami nagyon elszállt benne, mert cicereg és folyamatosan eldobálja a wifit, csak újraindítás után talál magára.
A helyére keresek egy megbízható eszközt, ami nagy előny lenne, hogy akár bizonyos eszközökün korlátozni lehessen dolgokat (gyerkőcök miatt is).■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
90 nm családi ház, egy szintes, 20 nm terasszal, 250 nm kert■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Gigabites optika
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Max 35k
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
4 kültéri kamera, 2 beltéri kamera és elég sok okoseszköz lóg rajta, plust 2 laptop, PS és 4K oskostévé, 2 iPhone, iPad
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Jól konfigurálható, akár mesh kompatibilisKöszi előre is!
Első körben Asus routereket nézegettem: ASUS RT-AX57
-
válasz
Gery15 #106618 üzenetére
Tudnál ajánlani egy konkrét típust?
Elsődleges eszköznek Asus TUF-AX3000v2 vagy TUF-AX4200 megfelelő lesz, másodlagosnak AX52/AX53U/AX57/AX1800U. Switch-nek a korábban ajánlott TP-Link TL-SG1024.Akkor mindenki, tudnátok ajánlani olyan AP-ot, amit ha felrakok a ház közepére látható térbe álmennyezet alá akkor elégséges lesz a sebesség és a jelerőség is?
A korábban ajánlott TP-Link Omada rendszer (AP + vezérlő). -
válasz
Gery15 #106612 üzenetére
Kifejtenéd, hogy mi is ez a OC200 vezeérlő és miért lenne rá szükség?
Egységes hálózat kezeléshez kell, hogy az eszközök egyetlen egységes rendszerbe legyen szervezve. Ez főleg wifi esetén lényeges mivel ha nincsen a hálózatban vezérlő eszköz akkor a különböző AP-k által biztosított wifi-k külön álló hálózatot fognak alkotni és nem lesz seamless roaming közöttük. -
válasz
kisazzab #106614 üzenetére
A kérdésem, hogy létezik-e erősebb, nagyobb lefedettségre képes mesh megoldást kínáló eszköz a Kaonnál? Deco XE75 és ASUS ZenWiFi XT8 néztem, ezek megbírkóznának jobban a fenti kihívàsokkal? Van ssetleg tapasztalat? Ha lenne radikálisan jobb mesh hálózat akkor költenék rá, de látatlanba nem szivesen.
Csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy egy adott eszköz mit is tud mivel minden környezet más és más.
Ha most sem jó a szintek között a kapcsolat akkor nagy valószínűséggel eszköz csere után sem lesz, kábelezni kell, nincsen más valós alternatíva erre a helyzetre. Csak egyszer kell megfelelően megcsinálni. -
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Ma végre beüzemeltem az EBG15+EBA63 párost. Megcsináltam, amit terveztem is, hogy kihoztam a wifit az előszobai beépített szekrényből, így most mondhatni kb. a ház közepén van az AP, a mennyezeten. Amit váltott: AX56U (ez volt a main router) + felső szinten AX55 node, garázsban meg egy AX1800U node. Egyelőre ezeket nem csatlakoztattam az EBG15-höz, most csak az EBA63-ról megy a wifi, de úgy vettem észre, hogy van lefedettség az egész házban, minden szinten, úgyhogy lehet, hogy nem is lesz szükség a szintenkénti plusz node-okra. Tesztelem majd azért pár napot, aztán majd elválik. Ill. majd mérek szobánként sebességeket. Nekem a wifi transfer speed totál irreleváns, kb. soha nem másolok wifin semmit, a lényeg, hogy lefedettség legyen, YT, videótelefon menjen gond nélkül, ill. a céges gépeken is természetesen a call.
Köszönöm az ExpertWifi ajánlást, nem tudom most, ki ajánlotta hetekkel ezelőtt -
kisazzab
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 2 szintes csaladi haz, szintenkent kb 140 nm. Sajnos a két szint között nincs utp. Jelenleg telekomos Kaon "okoswifi" van, a maximum, 4 db. (2-2 szintenként)
Elég sokat szívunk vele, heti rendazerességgel hal le a hálôzat. 40-50 eszköz, sok IoT cucc. Az emeleten pár helyen van vezeték, ott amit lehetett switchel fixen a routerre kötöttem.A kérdésem, hogy létezik-e erősebb, nagyobb lefedettségre képes mesh megoldást kínáló eszköz a Kaonnál? Deco XE75 és ASUS ZenWiFi XT8 néztem, ezek megbírkóznának jobban a fenti kihívàsokkal? Van ssetleg tapasztalat? Ha lenne radikálisan jobb mesh hálózat akkor költenék rá, de látatlanba nem szivesen.
-
dudika10
veterán
válasz
Gery15 #106612 üzenetére
Akkor valami olyat ajanlanek, hogy:
Szolgaltatoi eszkoz -> egy erosebb Asus router -> szukseges meretu unmanaged switch (poe max kameranak kell) -> minden egyes szekreny tetejere kihuzni az utp kabelt ES konnektort.
Ezek utan veszel ketto darab aimesh kepes asust az elso melle (lehetnek alap modellek is csak AP-kent funkcionalnak majd), es elkezded pakolaszni amig nem elegseges a vegeredmeny.
Ha nem lesz jo, veszel egy harmadikat, es elolrol kezded a helyezgetest. -
Gery15
addikt
válasz
Gubek-Einste #106610 üzenetére
Akkor marad a gardrób és a nappaliba a TV mögött.
Nem szeretnék horror áron olyat venni, amit ki sem fogok használni. Telefonok, tablet, 1-2 notbook lógna rajta.
Kifejtenéd, hogy mi is ez a OC200 vezeérlő és miért lenne rá szükség?
#106611dudika10: Családi házról beszélünk, nem szeretnék ennyi pénzt elkölteni rá.
Azt szeretném, ha stabil, megbízható és gyors internet lenne a házban.
-
dudika10
veterán
válasz
Gery15 #106609 üzenetére
Meg gipszkartonnal is 3dB veszteseggel szokas szamolni ha jol remlik (ha az almennyezet ala raknad), ez teglanal 5, betonnal 10-15dB.
Magyarul felejtsd el, hogy a padlasra rakod az AP-kat.Omadat vagy Unifit lehet osszelegozni, de ha manage-elheto megoldast szeretnel, akkor melyen zsebbenyylos a tortenet, siman beszelgetunk 3-400k-rol. Ennyire gondoltal? Csak hogy van-e ertelme ennel konkretabbat ajanlani.
-
válasz
Gery15 #106609 üzenetére
AP-kat nem szeretnék a lakásban látni inkább padlásra tenném őket.
Ez nagy hiba, csak feleslegesen rontod a vételi viszonyokat ezzel.Szükségem lenne egy 24 portos switchre
TP-Link TL-SG1024 megfelelő lehet.3db AP, de 2 is lehet letudná fedni a lakást, ha sikerül őket jól elhelyezni.
Milyen sebesség kategóriában gondolkozol?
TP-Link EAP610 ami már ajánlható lenne, ehhez kell majd egy vezérlő is, OC200, amivel teljes értékűen ki tudod használni rendelkezésre álló képességeket. A vezérlő hardver kiváltható szoftveres megoldással is ha van megfelelő szerver a hálózatban.Ha router-t is be akarod szervezni a hálózatba akkor ER605, switch esetén DS1024G lenne a választás. Router + vezérlő egyben a ER7212PC.
Nyilván árban lehet felfelé menni a képességek javulásával.
Az ajánlott eszközök nagyjából a legolcsóbb választási lehetőségek TP-Link oldalról integrál rendszerben. -
Gery15
addikt
Sziasztok!
Az alábbi rendszer kiépítéshez keresek ár-érték arányba megfelelő eszközöket.
120nm tégla lakás + garázs, gipszkarton álmennyezet. Minden eszköznek CAT6 UTP kábel lesz kiállva. AP-kat nem szeretnék a lakásban látni inkább padlásra tenném őket.Telekom 1000-es optikai internet.
Szükségem lenne egy 24 portos switchre, az AP-k miatt jó lenne, ha poe-s lenne, de azok elég drágák, így inkább POE tápfeladóval majd megoldom a 3 AP-t.3db AP, de 2 is lehet letudná fedni a lakást, ha sikerül őket jól elhelyezni.
Kamera rendszer már megvan Reolink NVR, ami POE-s, így annak csak egy LAN kell.
Garázsba lenne kiépítve a rendszer rack szekrénybe.
Összességében szükségem lenne egy switchre meg 2-3db AP-ra.
Minden építő, segítő választ szívesen fogadok.
-
pozsgai
csendes tag
válasz
zzola #106606 üzenetére
Én 2 hete vettem, a kb 100nm-es tégla háznak minden pontján tudja WiFi-n a 400/25-öt, amit a szolgáltató ad, kicsit kellett állítgatni, mert WiFi-n torrentezés közben volt, hogy leakadt, de a kapcsolatok számát beállítgattam és azóta hibátlan. (Nem vagyok benne biztos, hogy a router vagy a wifi kártya hibája igazából, de most már jó) OpenWRT sajnos nincs és valószínű nem is lesz rá a WR3000-hez képest a Broadcom chip miatt, de a gyári rendszere sem rossz, és elvileg még csomó funkció jön majd rá.
-
zzola
titán
Sziasztok!
A Cudy BE3600 - alzán a fehér 25e-s - jó vétel lehet?
Xiaomi AX3200 néztem m3g, de a kínai csodától tartok bicit, biztonság terén.Köszönöm.
-
Patice
nagyúr
válasz
MaCS_70 #106601 üzenetére
Akkor a te gyakorlati tapasztalatod is alátámasztja, amit elméletben beszélünk...
CPE210 irányított, messzire lőni vele egy keskeny nyalábban az megy neki, de ha teríteni kell egy területt vele, akkor szvsz. abból is több kell + vezérlés.Találtam TP-Linkes doksiban sugárzási grafikonokat:
Eap110-Outdoor:
EAP610-Outdoor:
Hasonló, csak ugye utóbbiban van 5 GHz-es rádió is már.Hatótávra nem találtam adatot, mert ugye ez sokmindentől függ.
Szerintem mindkettő hasonló távolságra jó, csak az utóbbi dupla rádiós. -
válasz
racskobalazs #106594 üzenetére
Ha egyetlen eszköz kiszolgál kül- és beltéren is, az örvendetes bónusz, de előre számítani rá nem szabad.
Arról nem is beszélve, hogy mit értenek kültéri használat alatt. Geometria, távolságok, igények, falak, ablakok... Számtalan olyan paraméter, amelyet nem árultál el, de alapvető fontosságúak.
Szóval egy eszközzel nem szabad számolni. Legyen rendben a beltér, és ha esetleg a kültéri helyzet is kielégítő, lehet örülni.
MaCS
-
válasz
Ice!? #106591 üzenetére
Gubek Einste +1
A beltéri kombi wifi+LTE eszközök olyan komoly kompromisszumot jelentenek, amely csak akkor vállalható, ha valamelyik oldalról van bőven beáldozható tartalékod.
Az egyik fontos pareméter az LTE antenna, amelyik telepített eszköz lévén legyen minél irányítottabb, lógjon a lehető legrövidebb antennakábelen, és legyen kültéren.
MaCS
-
válasz
Patice #106588 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat!
Területlefedéssel nincsenek tapasztalataim. Működtetek ugyan egy TP-Link EPA110 od-t (2,4 GHz, 360 fok), de ennek a jelét egy CPE210-essel kapom el 50 méterről, és ez jól is működik, az 50-100 Mbps stabilan megvan. Ugyanezen a távolságon telefonnal viszont már a kapcsolódáshoz is optimális körülmények és szerencse kell.
Egy CPE210-et a típuselődjével párba állítva (kb. 9 dBm, 60 fokos antennák) sok évvel ezelőtt egyszer létesítettünk egy Balatont átszelő kapcsolatot (kb. 10 km), amelyik lassú volt, de használható.
MaCS
-
Erik-22
kezdő
Üdv mindenkinek!
Ax routert keresek 200 Mbit-es nethez mivel az előző régi Tp-Link csak 100-at tud maximum. Xiaomit vagy Tp-Linket néztem 20 ezer körül, de látom sokan ajánlottátok a Cudy routereket.Megtaláltam 16k-ért a Cudy WR3000-ret. Ennyiért nagyon jó vétel lehet? Árukeresőn sincs ennyiért most.
Szerintetek?
-
-
Ice!?
őstag
válasz
Gubek-Einste #106596 üzenetére
Kültéri eszközre van kapásból ötleted esetleg?
-
-
Alex91
félisten
válasz
racskobalazs #106594 üzenetére
Lehet, hogy a regi nagyobb tavolsagot tudott, mint a mostani leszabalyozottak. Szoval szerintem 1 eszkoz, es a megadott osszeg ide keves lehet…
-
Alex91
félisten
válasz
racskobalazs #106592 üzenetére
Egy eszkoz most eleg?
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok, ismerősömnek kéne kertesházba új router a 10+ éves szolgáltatói helyett.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Kertes környezet, több kisebb épület, kb 150-200m2 összesen, téglafalak, max 2-3 a router és a céleszköz között.■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
250 (később lehet 500)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Max 25k
5-6 egyidejűleg max, telefon, laptop.
Semmi extra. Működjön és legyen jel mindenhol.+1 lehet kültérre rakná ha nincs olyan ami ezt egy eszközzel lefedi. Ezesetben kültéri megoldás létezhet?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ice!?
őstag
Sziasztok,
olvasgattam az összefoglalót és az alapján a hozzászólásokat is de ha lenne pár percetek, segítsetek kérlek dönteni.
Megye székhely belvárosában nem tudnak behúzni vezetékes netet.., így marad a korlátlan sim-es megoldás. Egy régi Huawei telefonról osztva leteszteltem, működik de szörnyen lassú. A kamerák képe késik és akad.
2 db Xiaomi kamera + 2-4 laptop / telefon lenne használva róla, szinte egy térben. Össz-vissz két falon kellene átmennie a jelnek, egy gipszkartonon de ez raktár lévén nem is fontos, illetve egy vasbeton falon ami pont a két kamera között van. A legnagyobb távolság se több, mint kb. 20m.
Erre a célra melyiket javasolnátok a kettő közül? MR6400 vagy DWR960? Esetleg egy harmadik befutót?
Összegben úgy nézem érdemleges belépő kategória nagyjából ezt a 30-35k-t képviseli, ennél jóval feljebb nem is mennék, de hallgatok rátok.Köszi
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
ejnyebejnye #106581 üzenetére
Én néznék valami újabb Asust, szerintem jó lehet a torrent kliens miatt.
ASUS GT-AX6000 vagy RT-BE58U
Ha mégsem bírják el, akár egy filléres Kodis mediaboxot (pl. Vontar) is be lehet fogni torrentre, nekem is egy hasonlón így megy évek óta, egyszerű és nagyszerű. -
Alex91
félisten
válasz
ejnyebejnye #106586 üzenetére
[link] , mondjuk ezen nem fogsz torrent klienst futtatni...
De egyebkent korszerzu, par hetes termek.
-
Patice
nagyúr
válasz
MaCS_70 #106582 üzenetére
Egyik fiamat hordom atlétika edzésre, a sportpálya méretéből indultam ki viszonyítási alapnak, amikor írtad, hogy mekkora területet kellene wifivel beszórni.
Azon a sportpályán van a lelátók közelében egy árva Unifi AP.
Az egy dolog, hogy ha csak pár tíz ember van a pályán, akkor működik, de pl. a pálya másik oldaláról, ami úgy 40-50 méter saccra még érzékeli a telefonom, de már használhatatlan lag és sebesség van benne...Szóval ha te egy 100x100 méteres területet akarsz teríteni, akkor szerintem egy AP biztos nem lesz elég, ha használni is akarod a netet.
A legcombosabb AP-ok is csak pár száz négyzetméterre ajánlottak, ez meg egy 10.000 négyzetméteres terület!
Másik saját tapasztalat: saját családi házas telkem 17x32 méteres.
Egy TP-link EAP610-Outdoor van a telek kb. első harmadának közepén elhelyezve, kb. 2,2 méter magasan (így tető alatt van, kocsibeálló egyik oszlopán).
Ennek a jelét a ház persze árnyékolja, de a ház mellett, mondjuk úgy 20 méterre tőle még veszi a telefon, de már ott sem olyan gyors.Ha magasabban lenne + közvetlen rálátás, akkor biztos jobb sebességet kapnék, de ugye a kliensnek is vissza kell tudnia "kiabálni" az AP felé.
Ha egy ilyen AP-ot raksz a 100x100-as terület egyik sarkára magasan, akkor szerintem olyan 50 méterig jó lehet a jel, ha van közvetlen rálátás.
Kérdés, hogy ez a terület mennyire beépített, mennyire van tele, stb.
Vagy netán ez egy zárt csarnok?Ilyen részletek nélkül nehéz bármit mondani.
-
kutga
nagyúr
válasz
ejnyebejnye #106586 üzenetére
Én ezt nézegettem ilyen feladatra openwrt-vel, igaz, végül én is külön, dedikált eszközt állítottam be erre a feladatra.
-
ejnyebejnye
tag
válasz
Gubek-Einste #106583 üzenetére
Nekem elég a router, a Synology is tökéletes volt (jelenleg is) erre. De most szeretnék egy újabbat. Csak nem ismerem a kínálatot.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Ha amúgy elégedett vagy a routerrel és a zsaomi telefonokon kívül más klienssel nincs gondod, miért akarod cserélni? Inkább nézz utána, hogy milyen beállítási lehetőségeid vannak! Lehet, hogy csak a csatornaszám nem tetszik a routernek (csak találgatok).
-
válasz
bírja a cpu/ram a torrentezést, mellette a dlna filmnézést 4k hdr-ben.
Erre a feladatra valami dedikált eszköz kellene, router-ek nem igazán alkalmasak erre. -
ejnyebejnye
tag
Sziasztok!
Új routert szeretnék vásárolni.
Jelenleg egy Synology RT1900ac-m van. A gondom hogy a meglévő Xiaomi 11lite 5g ne telóm állandóan ledobálja a wifi, kb. használhatatlan. Vettem egy Poco X7 pro-t, sajna azt is. Mindkettő Hyper os, szerintem ez a gond, mivel más telókkal nem csinálja, sem egyéb eszközzel.Netem 1000/500, kábelen 1 minipc van, wifi 5ghz-en 6-7 készülék minimum. Többnyire alapdolgokra használom, ami fontos az a 0-24 torrent (jelenleg 100 megosztás, letöltés max 2-3 db egyszerre), és dlna hdr 4k filmnézés. Torrentet telóról app-on keresztül távolról jó lenne irányítani, mint most a Synology DS progikkal.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? kis lakásban, sok szomszéddal
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 1000/500
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! nem számít, de jó lenne megúszni 100e alatt. Max 150e ha muszáj...
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? 1 minipc kábelen, 5ghz-en tv, tablet, mediabox, 3-4 teló, 1 laptop, szóval sok eszköz. Wifi 6 is jó lenne.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? Újabbat szeretnék, amivel tuti nem lennének kompatibilitási gondok, és bírja a cpu/ram a torrentezést, mellette a dlna filmnézést 4k hdr-ben.Köszönöm!
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #106578 üzenetére
Valami ilyesmi lehet link csak ez B-30-as, a B-32-ről nem találtam képet.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #106578 üzenetére
Gondolom, a fal anyagául szolgáló téglára utalt.
-
-
camper007
csendes tag
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Családi ház b32
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
100-200mega
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! 30.000huf
2lan, 3-4 wifis eszköz
Stabilitás, megbízhatóság a fő szempont, kb egy alapbeállításig boldogulok, főleg ha nem nehéz.Köszönöm a segítségeteket, időtöket.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
leslieke #106575 üzenetére
Ide való kérdés:
TP-Link topik -
leslieke
Jómunkásember
Sziasztok!
A TP-Link Deco M4-en mennyi SSID-t lehet létrehozni?
Köszi,
-
Egy kb. 100×100 méteres kültéri területet hogyan fednétek le wifivel?
Köszönettel: MaCS
-
Alex91
félisten
válasz
Newyorker #106564 üzenetére
a net a padláson keresztül jön be az oszlopról, majd fentről a padlásról csak egy utp kábel jönne le egy designos mennyezeti központi eszközre
Ez a hulyeseg... Padlasrol jojjon le egy eldugott helyre, ahova mondjuk egy rack szekrenybe szepen lehetne szepen epitkezni. Mondjuk nem tudom, hogy mit lehet csinalni, meg mit nem... Fel van mar ujitva, azt ez van, vagy felujitas elott vagyunk? -
Newyorker
addikt
válasz
Newyorker #106562 üzenetére
Pl.:
- [TP LINK AC2200 DECO M9 PLUS Otthoni Mesh Wi-Fi Rendszer, 2 egység]
- [TP LINK AC1300 DECO M5 Otthoni Mesh Wi-Fi rendszer, 2 egység]
Alex91: igen, gondolom, hogy kellenek további eszközök a központin túl, ezért ilyen központi eszköz is kellene, melyhez lehet csatolni továbbiakat. Pl. garázsba, mely könnyű szerkezetes és a ház mellett van, oda mehetne vmi konnektorba való. -
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106561 üzenetére
Laikusan tudom ezeket leírni, vagy megpróbálom leírni amit tudok és szeretnék, lehet sok a felesleg is, ezért ne haragudj
Terv: szval befejezés előtt álló családi házba kellene egy olyan rendszer, mely biztosítaná pl. a házon belül a telefonos eszközök, okoszár, okosotthon rendszerek, laptop, tv-k wifin keresztül netre kapcsolódását, illetve házon kívül lévő eszközök folyamatos netes kapcsolódását is. A ház téglafal 38 cm vastag, csak földszintes, 120 nm, a telek kb 1000 nm, a ház a telek közepén van.
Net: ami közül lehet majd választani: [link]
Elhelyezkedés: a net a padláson keresztül jön be az oszlopról, majd fentről a padlásról csak egy utp kábel jönne le egy designos mennyezeti központi eszközre (pl. mint ez, csak utp kell neki, csak nem kör alakú). Ez a ház közepén van, kiállás is kész. Fontos a design, fehér kör alakú mennyezeti központi eszköz kellene, pl mint ahogy ezek néznek ki: [link] [link]
KÖSZÖNÖM
-
válasz
Newyorker #106560 üzenetére
Ezek honnan jöttek?
Inkább valami ismertebb gyártó kínálatából kellene választani mert azzal már sok tapasztalat van és tanácsot is könnyebben fogsz kapni.
Az alábbi kérdéseket kellene első körben tisztázni:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a eszközökkel szemben? -
Newyorker
addikt
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106557 üzenetére
Több eszközös megoldásról hol találok infót? Köszönöm
Vagy hogyan keressek rá? -
válasz
doktordrog #106553 üzenetére
Beltéri viszonyok miatt bizonytalan az eredmény, igazi javulást kültéri eszközzel lehetne elérni, kültérre vezetett antenna vagy kültéri modem/router formájában de ajánlott eszközök között még nincsen 5G képes kültéri modem/router.
-
-
-
doktordrog
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106548 üzenetére
Valaki javasolta itt a tplink nx600at egy korábbi hozzászólásban, de nem tudom, h van e ertelme a felarnak. Mobiltelefont kellene 5Gben megvernie. A cél az lenne, hogy minél jobban fogja az 5Gt.
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106547 üzenetére
Próbálok keresni a neten ugyanilyet, esetleg még milyen márka plusz típus játszhat? Úgy tudom, hogy az újak nem hozzák ezt a teljesítményt, de régiek közül melyek lehetnek alternatívák?
-
Newyorker
addikt
válasz
Gubek-Einste #106547 üzenetére
Egyik jelenlegi eszköz se ugorja meg ezt a távot?
( egy ablaküveg, 8 m udvar, egy 38-as vályogfal)
Pl.?:
- ASUS RT-AC68U
- ASUS 4G-AC86U -
válasz
doktordrog #106546 üzenetére
Megfelelő lehet de sok minden függ a körülmnyektől.
-
-
doktordrog
aktív tag
Sziasztok!
Mi a vélemény erről az 5G-s routerrol? TP Link nx510v
Vagy esetleg apron nezzek valamit?Koszi!
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy haldoklik a szeretett, igazi sokévesklasszikus ASUS RT-N16 [kép] routerem, amit nagyon nagyon szeretek, mert abban a hatótávban amiben én használom nagyon bevált, számomra elegendő erősségű.
A router egy téglaházban van, és használjuk wifin keresztül a kb 10 méterre lévő szomszéd vályogházban is. A dolognak a pikantériája pont ez, mert sajna korábban amikor elromlott nem találtam erre megfelelő erősségűt és árban is oké routert. Emiatt akkor javíttattam.
Azóta eltelt legalább hat év, esetleg jelenleg van erre megfelelő jelenkori router?Köszönöm
-
memorix
senior tag
válasz
gofry #106543 üzenetére
Kérdésedre itt a válasz, itt foglalkoznak ezzel a kérdéssel.
Ez csak akkor válik értelmesebbé, ha az összes meglévő 5 GHz-es kliens támogatja a spektrum ezen részét, ami nagyon valószínűtlen.
Mindenesetre, amíg a támogatott kliensek nem állnak rendelkezésre, az 5,9 GHz-es Wi-Fi-nek nincs hatása az önálló útválasztókra vagy a vezetékes visszacsatolással rendelkező mesh-rendszerekre.
-
gofry
senior tag
Sziasztok,
Megjött az EBM68, viszont arról nem nagyon találok semmit (vélhetően nincs, mert a routeren nem engedélyezett), hogy kishazánkban engedélyezett-e már az unii-4?
Vagy esetleg az amazonról vett routernél belefutottam valami régiós korlátozásba? Köszi szépen -
Essejó
veterán
válasz
sesomaru1989 #106539 üzenetére
Akkor marad az imádkozás, hogy a monolit vasbeton födémen menjen át némi WiFi oda és vissza is.
Lehetőség mindig van csak alaposan körül kell nézni. -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #106538 üzenetére
Mesh van már 2 telekomos. Ezek biztosítják a tv szolgáltatást.
Egy 3-kat is beiktathatok, de sajnos az is csak vezeték nélkül. Ha mesh melyik?
Sajnos nincs lehetőség vezetékes kapcsolat kiépítésére. -
válasz
sesomaru1989 #106537 üzenetére
Alagsorban lenne elhelyezve főként bridge-hez.
Nagyon rossz így a helyzet.Tudjon wds bridge-et wifin.
Inkább egy rendesen mesh kellene, a WDS elég bizonytalan.A jelenlegi tp-link 1043nd nem igazán teszi a dolgát, folyamatosan megszakad a kapcsolat vele sajnos. Nem mai darab már lehet ez is gond.
A kora is gond, illetve az alagsori elhelyezés sem segít.A legjobb megoldás egy mesh hálózat kialakítása lenne két eszközzel és vezetékes összekötéssel.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok,
Milyen routert ajánlanátok a következőkhöz:
Alagsorban lenne elhelyezve főként bridge-hez.
4g module
Tudjon wds bridge-et wifin.
Kezeljen 4-6 okoseszközt(vizszivárgás érzékelő, ajtó nyitás érzékelő, 2 kamera, kazán)
2.4Ghz elég.
A main router a telekom saját routere lenne.
A jelenlegi tp-link 1043nd nem igazán teszi a dolgát, folyamatosan megszakad a kapcsolat vele sajnos. Nem mai darab már lehet ez is gond.Köszi előre is.
-
kutga
nagyúr
válasz
mmdms #106529 üzenetére
A kábelt fogják valószínű ajánlani, nyilván az lenne a legjobb. Ha nem megoldható, akkor használtan néznék valami Xiaomi MIR3G vagy 4A gigabit routert, és openwrt-t állítanék be rajta wireless kliens módban. Újonnan nekem Cudy WR3000 is kihajtotta a gigabites netet kliensként, igaz ugyanabban a szobában, de valami filogoc soc-os eszköz is jó lehet.
MOD
Vagy nem lenne egyszerűbb a nappaliba tenni egy erősebb routert ami lefedi az egész lakást, ha már minden is wifin lóg? -
mmdms
addikt
Sziasztok!
Nappalimban van a szolgaltato routere, de minden neten logo eszkoz a haloban van. A falat nem furhattam at, igy jelenleg is wifin kapja minden a netet, egy a haloban elhelyezett ezereves routerrol, vmi tenda csoda, csak 10/100-as (viszont meglepoen jol teljesit, neha atlepi a 11mbt). Errol megy a pc, telefonok tabletek, es egy normalis ax router dedikaltan vr szemcsihez, kabelen.
olyan egyszeru es lehetoleg nem miliokba kerulo wifi6-os cuccot szereetnek, amivel a 600-as netemet kihasznalhatom vegre, igy kozel 3 ev utan.
Erre a felhasznalasra gondolom boven eleg egy bridge is, vegigfutottam az ajanlot de ilyet nem lattam kozottuk. Tudnatok vmi megbizhato cuccot ajanlani? -
memorix
senior tag
válasz
Imi1981 #106526 üzenetére
A ASUS ExpertWifi EBR63 most 28,7 eFt. Ez jobb vétel. 1 év garanciával.
-
memorix
senior tag
válasz
Imi1981 #106524 üzenetére
1 év garanciával:
ASUS RT-AX57 ax3000 Router 27,9 eft
ASUS TUF Gaming AX3000 35eft
ASUS EBR63 AX3000 28,7eft --> csak ma éjfélig ... zöld...ASUS TUF Gaming AX4200 Router 38,4eft
Zöld box szörnynél van használt is 5% olcsóbban szintén 1év garanciával...
bontott:
Asus RT-AX58U V2 34,8eft -
Imi1981
veterán
válasz
Gubek-Einste #106523 üzenetére
Asus rt-ax58u v2 pontosan amit néztem 28 ezerért. Újonnan melyik Asus ami ezzel kb egyenértékű vagy jobb és 30 ezerből kijön postával együtt? Nem vágom most melyik milyen.
-
-
válasz
Geo19870322 #106521 üzenetére
Annyit talán megérhet.
-
Geo19870322
tag
válasz
Gubek-Einste #106507 üzenetére
4900ft-ot sem ér? Media marktban volt akciós...
-
Imi1981
veterán
Most használtan nézegetek rourereket. Az Asus RT-AX58U AX3000 jó vétel? 25-30 ezer Ft között mozognak. Nem értek annyira a router procikhoz de elég erősnek tűnik. Ez lenne a fő router ( a szolgáltatói routerem bridge módba rakom) és később vennék hozzá egy olcsóbb mesh képes Asus routert amivel mesh-ben használnám.
-
Imi1981
veterán
válasz
pozsgai #106518 üzenetére
Kösz az infót!
Hát én falun lakok és hosszú paraszt házam van 50 cm vájog falakkal. Vagyis a válasz falak azok még vájog falak. 5 helyiséget fedett le a xiaomi ax3600 routerem a ház közepén elhelyezve. . Mindkét szélső helyiségben is egész jó volt a jel de ugyebár az kínai verziós router volt ami nincs eu által leszabályozva. Gondolkodtam sokat és szerintem mesh rendszert csinálok kettő routerrel mert úgy lenne az igazi. Egyelőre most csak egy routert veszek és később másikat. Használtak között is nézelődök és ott az Asus rourereket. Ha újat veszek akkor valószínű cudy WR3000S lesz. De még nem döntöttem el. Asus rendszere nagyon bejött régen és ha mesh -be lesz akkor akkor jó lesz a lefedettség mindenképpen. Még átgondolom hogy ne bánjam meg később. -
pozsgai
csendes tag
válasz
Imi1981 #106509 üzenetére
Ma érkezett meg a Cudy BE3600 (WR3600E) nekem, egy viszonylag régi TP-Linket váltott, főleg azért kellett, hogy a médiaszerverem kirakhassam máshová a házban WiFi-vel (kábel húzás nem volt opció), eddig nagyon bejön, hozza amire nekem kellett. 80MB-al másoltam a gigabites kábeles gépről a szerverre, ami egy TP-Link TX20U Plus-al csatlakozik WiFi6-al, kábelen olyan 100-110 körül volt, de legtöbbször csak letöltök rá, nem másolgatok a 2 gép között, szóval ez másodlagos. A 400-as netem letöltését kimaxolja még a telefonom is a ház bármely részén, nemhogy a 2 antennás USB-s cucc
. Nyilván nem tudom nálad mire kell, mekkora területre, milyen falakkal, milyen sebesség az elvárt, de ez 25000 volt alzán, és az én elvárásaim bőven teljesíti, sőt.
-
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #106509 üzenetére
…a wifi hatótávolsága a gyengébbek közé tartozik…
- nem feltétlenül, mivel hatóságilag (EU) szabályozott, azon belül az Asus az egyik legjobb. Veszel két olcsóbb Mesh-képes routert és az előznél is jobb lefedettséget fogasz kapni. Egy picit áldozz többet, de sokkal jobb lefedettséget kaphatsz, Asus, Cudy. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Sajnos a xiaomi ax3600 kínai verziós routerem meghalt így kell vegyek helyette másikat. Mivel kínai verzió volt így baromi jó volt a wifi hatótávolsága. Tudom, hogy olyan jót nem fogok találni de azért gyengét se szeretnék. Az összefoglalóban ajánlott routerek közül ( max 26000 Ft-ig) melyik lehet a legjobb wifi hatótávolságban? Asus routerek felülete nagyon tetszik ( volt régebben Asus routerem) de az a tapasztalatom, hogy a wifi hatótávolsága a gyengébbek közé tartozik ( legalábbis ebben az arsávban). Tp-link routerrel jó tapasztalatom van ( ax20) van de ilyen arsávban nem tudom milyen. A Cudy we3000-el van valakinek tapasztalata? Jó árban van és az arukeresőn dicsérik. Szóval mit ajánlanátok max 26000 Ft-ig? Kösz előre is a választ!
-
válasz
Geo19870322 #106505 üzenetére
Teljesen ismeretlen gyártó/eszköz így vélemény sincsen róla de mivel csak AC-s így eleve nem is ajánlott.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
szabeska #106504 üzenetére
Úgy látom három modell van hasonló számozással, az Alzán a
31 ezres fekete a CUDY BE3600 2.5G, ami
ez a WR3600H
A 25 ezres fehér pedig valószínűleg ennek felel meg:
WR3600EA "sima" WR3600 pedig nincs az Alzánál.
-
Geo19870322
tag
Sziasztok mi erről a vélemény?
KEENETIC Speedster AC1200 kétsávos MESH Wi-Fi router, Gigabit LAN, fehér (KN-3010-01EN)Jelenleg egy
DIGI-sONE-os Huqwei Optixstar HG8147X6 teszi a dolgát otthon.. -
szabeska
addikt
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #106501 üzenetére
Nekem mindegy, az ipari dizájnt kedvelem
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- World of Tanks - OFF topic
- Steam Deck
- Horgász topik
- A zászlóshajó élmény újradefiniálását ígéri az Infinix Note 50 Pro+ 5G
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Nintendo Switch 2
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F +RTX 4060 / 4060 Ti / 4070 / 4070 SUPER +Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Gamer Gép - Gigabyte H510, Intel i5 10400F, 16GB DDR4, RX 5600 XT 6GB, 256GB M.2 SSD, 2TB HDD
- AMD Ryzen 5 3600X Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Eladó!
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080
- Bomba ár!! Lenovo E31-80 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I Win10 I Garancia!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest