Hirdetés
- Battlefield 7
- Diablo IV
- Nintendo Switch 2
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Virag.h
tag
Telekom otthoni internet csomagokat hogy kell ertelmezni mert hivatalos leirast nem nagyon talaltam
500/500 pl
500 le es 500 fel egyszerre egyidoben vagy ha 500 zal megy a feltoltes akkor 0 lehet a letoltes? -
user12
őstag
válasz
Trailbreaker #162656 üzenetére
Szerintem a 3825 volt nekem is
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Kis érdekesség. Pest megyei kisvárosban élek, optikai 1/1 gb-es netem van. Semmi gondot nem tapasztaltam, amióta bekötötték 2020-ban, hibátlan.
Tegnapelőtt délután jött egy muki, meg hívott is, hogy a telekom megbízásából hibaelhárítást végez, és jelezték neki, hogy nálunk meg kéne nézni, mert valami van.
Bejött, rákötötte a bejövő optikai kábel végét egy kütyüre (ilyen minden-egyben, jelszintmérő, üvegszál hegesztő, ésatöbbi, tiszta scifi), majd némi hümmögés és "nem jó jelszint" (-30 dB körül) megállapítás után lecserélte a csatlakozót, mondván, ezek is el tudnak öregedni.
Ezután sem lett jó, na akkor ássuk elő a kábelt a szekrény mögül. Na, itt már volt tekeredés, csavarodás (amit nem tudom, hogy sikerült, mert én évekkel ezelőtt szépen, nagy ívben feltekerve raktam oda), ezt kibogozva mindjárt -14 dB körülre ugrott a jelszint.
Hát, bevallom, én mint mezei felhasználó, semmi változást nem érzékelek, de azért érdekes tapasztalat volt.
Ja, és ilyenkor mindig felmerül a kérdés: de, gyanús volt az elején, mert semmilyen telekomos papírt nem kaptam (emberünk egy Szogevill-es pólóban volt), viszont semmilyen, szemmel látható idegen kütyü nem került be a hálózatba.
Az egész procedúra végén kaptam KETTŐ sms-t a telekom számáról (30/344 4025, az egyikben "előre szólnak", a másikban megköszönték a közreműködést), szóval validnak tűnik.
Mondjuk jó lett volna, ha tényleg előre szólnak.
-
-
user12
őstag
válasz
Trailbreaker #162650 üzenetére
Nekem anno még az UPC-nél volt szerencsém Cisco modemet használni. Az még egy korábbi modell volt. Azzal semmi baj nem volt, szó szerint semmi. Sose kellett újraindítani, hozta a sebességet, stabil volt. Azóta is emlegetem, hogy az egyik ( ha nem a) legjobb szolgáltatótól kapott eszközöm volt
-
l1k3_1t
tag
válasz
Trailbreaker #162650 üzenetére
Tehát nem csak a kábel tv-s nettel (ami technológiailag DOCSIS-ról van szó) van gond önmagában, hanem (sokféle technológiára is igaz lehet ez; vezetékek is rájátszanak erre a problematikán - koax az rézből (mostanság, sűrűbb árnyékolással) vagy aluminium (régen azzal volt,kisebb árnyékolással) készült, műanyag burkolatba borítva és simán történhet vele bármi) a végpontokkal is vannak gondok
A koaxot csak tv-re meg rádióra használtam amióta csak az eszemet tudom ahol a másik végén antenna van.
-
Trailbreaker
tag
válasz
l1k3_1t #162635 üzenetére
Szia.
Annó tesztelgettem a T-nek, ezt a tipust 2015 öszén teszteltük akkor még Cisco EPC3949 néven ment (késöbb lett Technicolor). Nagyon hamar kukázva is lett project, mert egy nagy kupac xar volt, ha jól emlékszem ez volt az eggyetlen Intel Puma chipsetes HGW a T-nél. Csodálom, hogy ez fel van engedve a hálózatra.
Az aktuális koaxos HGW kinálat egyikével valószinűleg jobban is működne.
A lentebbi kép 2015-ben készült. -
l1k3_1t
tag
válasz
kabelmania27 #162643 üzenetére
Nos nem tudok felmenni az admin oldalra mert nincs (pedig kellene). Íme a címke, nincs ez a szokásos default ip az adminhoz sem user/password páros:
-
szaboi6512
őstag
válasz
l1k3_1t #162641 üzenetére
Felcsaptált önjelölt moderátornak?
Milyen alapon oktatsz ki bárkit is?
A topik nevét ajánlom figyelmedbe, benne van hogy TV...Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Ne reagálj... -
Mikiller
aktív tag
válasz
szaboi6512 #162640 üzenetére
Én nem találtam, néztem a JimJam-on és a nickelodeon-on is.
-
blg
senior tag
válasz
olyat talált, hogy A hármasikrek, JimJam rajzfilm, egy 7 perces rész van fönt, de nem ír évad és epizódszámot.
-
l1k3_1t
tag
válasz
Ez a kérdés nem illik ide az itteni topichoz. Legközelebb jelöld be offtopic-ként vagy máshol kérdezz ha hasonló kérdésed van.
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Ha valaki regisztrált a Selekt TV-re megnézné hogy van-e visszanézhető adás A Hármasikrek sorozatból?
Hálásan köszönöm.. -
pajibá
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy adott egy Sagemcom Fast 5670, amihez egy Switch csatlakozik. Az utóbbihoz csatlakoztatom a Strong WI-FI mesh home kit 1200 szerkezetet. Sajnos csak a "kábeles" részét ismeri fel. A WI-FI-nél azt írja ki, hogy "nem lehet lekérni az IP címet" MI a teendőm, beállítás ügyileg? Olvastam a GYIK-et de nem találtam leírást róla. Köszi előre is a segítséget.
-
l1k3_1t
tag
válasz
snyper990 #162636 üzenetére
Beszéltem a host-al és kihívták (host-nak próbálnak segíteni) igy is a Telekomot, szándékozik kipróbálni a Yettel Otthoni netet.
Azután ugyis újra előfizettem a Yettel Yepp-re mert nem elég az exDigi mobilnet és láss csodát bejön a 4G+-al 149 mbps le és 125 mbps fel beltéren, ugyanezen a száláshelyen.Nincs kéznél jelenleg Ethernet kábel, a hostnak nincsen számitógépe ahova be lehet dugni a router modemhez, szóval máshogyan nem lehet tesztelni a netkapcsolatot :(
-
snyper990
őstag
válasz
l1k3_1t #162635 üzenetére
Gondolom nem kábelen mértél sebességet, mivel a képen nincs csatlakoztatva semmi a HGW LAN portjain. Mérj kábelen, az lesz a mérvadó, a szolgáltató is csak arra vállal garanciát, wifire nem.
Ha valóban nincs meg az előfizetett csomagban szereplő sebesség, be kell jelenteni a hibát az ügyfélszolgálaton.
A Telekom oldalán csak az aktuálisan forgalmazott csomagok láthatók. Gondolom az ottani egy régi csomag lehet. Már nem értékesített csomagok részleteit az ÁSZF megfelelő mellékletében találod meg.„Csak mondom hogy nem mindenhol kapni azt a bizonyos „gigaerős”t a magentás szinű telco cég által.”
Ki állította, hogy mindenhol lehet kapni? Mert maga a szolgáltató biztosan nem.Starlink legkisebb csomagja havi 12 ezer, de meg kell venni hozzá az antennát 120 ezerért (az lebontva 10 éven keresztül havi 1000 Ft...). Számold ki, hogy jobban megérné-e
-
l1k3_1t
tag
Üdv Túristvándiból ahol nem működik most a kábel tv-s net ami telekomos, ha megy akkor olyan a sebesség amilyen (nem gigabites), igazából egy szálláson vagyok ahova meg lettem hívva. Speedtest-et csináltam de nem jegyzett meg semmit az app. Amíg volt net volt max 14 mbit/s sebesség (fogadás) és a kapott ip címből is lehetett kikövetkezteni hogy ez bizony telekomos. Csak személyes vélemény: rám jön az undor mikor Szegeden is látok rengeteg koaxiális légkábelt az oszlopon már ezért is ami ugyanúgy mind T-s.
Természetesen a Telekom oldalán nem találni azt a szolgáltatást a szállás cím beírása után. Keletebre pl. Tiszabecsen meg xDSL van és random cím beírása után már azt a netcsomagot kiadja, aránylag aranyárért.
Megnéztem a Yettel oldalán az otthoni szolgáltatást, ugyanazt a címet beírtam, havi 10 ezerért kapni otthonit (4G kapcsolatot kapsz a környéken) 24 hónap hűséggel 1000 forint 5G-s router bérléssel, ahol van 5G ugyanazzal a 24 hós hűséggel meg annak a töredékéért kb 4 ezerért megkaphatod. Még a Yeti sebességét nem teszteltem a Yepp-es előfizetéssel, de majd később megteszem ha beindítom az előfizetésemet. Vajon a Starlink jobban megérné?
Csak mondom hogy nem mindenhol kapni azt a bizonyos „gigaerős”t a magentás szinű telco cég által. Nem elég csak az E-közműre hagyatkozni ha szeretnénk egy (kinézett) területhez netkapcsolatot tudni magunkénak.
-
AnonymusX
őstag
válasz
norti #162633 üzenetére
Abban a topikban is feltette ugyanezt a kérdést ugyanabban az időpontban. Sőt korábban is megtette, ebben és a hálózatos topikban kapott is megfelelő választ. Érthetetlen, miért kell megfuttatni a kérdést több topikban párhuzamosan és több alkalommal. Mintha a fórumtárs nem is olvasná a kapott válaszokat.
-
válasz
smallmer #162631 üzenetére
Ha a két külön hálózat a cél, akkor miért nem osztasz ki külön tartományt a két routernek/-ben? Ez inkább hálózati topikba tartozik, mint a telekomosba, ott biztosan segítenek a beállításokban. Semmi hátránya nincs, ha normálisan elkülöníted a két routert és a modem osztja a netet nekik/egyiknek, még az IPTV-t is simán be lehet állítani (ha támogatják a routerek), hogy mindegyiken normálisan működjön (tudom, a Telekom nem szereti, ha van másik eszköz a modem és a STB között, de attól függetlenül is lefagynak, szóval lehet magyarázni).
-
tuto558
aktív tag
válasz
smallmer #162631 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez kivitelezhető, mert csak 2 PPPoE session engedélyezett és abból az egyik a Technicolor-é lesz. Úgyhogy csak az egyik ASUS-od tudja használni a másik PPPoE connection-t. Ha jól emlékszek volt már aki próbálta ezt ezzel az ONT-vel, de nem sikerült, mert hiába törölte ki a bejelentkezési adatokat a Technicolor-ból, az mindig újra automatikusan letöltötte azt a hálózatról és újra csatlakozott. De kipróbálhatod ugyanezt. Wifi kikapcsoláson kívül mást nem kell csinálni, az ONT DHCP nem fog bekavarni PPPoE passthrough esetén.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem ezzel kapcsolatban, de most értem el a kivitelezéshez.
Szóval adott egy Telekomos router (Technicolor FGA2235).
Ezt szeretném csak "modemként" használni, úgy, hogy 2 LAN portjába két különböző Asus routert csatlakoztatok és PPPoE-vel "tárcsázok" az Asus routereken. Így elvileg lenne két teljesen külön hálózatom. Ez a cél.
Ilyen esetben a Technicolor FGA2235-nél milyen beállításokra van egyébként szükségem?
Amire gondoltam eddig:
- Wifi kikapcsolása
- Local Networkben kell állítani valamit? DHCP-t Servert kikapcsolni? Bármit módosítani?
Minden tanácsot szívesen fogadok.
Köszönöm szépen! -
phrenetiX
tag
Ma bekötötték az optikát, én teljesen elégedett vagyok vele.
1/1 Gbps
-
snyper990
őstag
válasz
kertelek #162621 üzenetére
Mit jelent a közvetlen mellette? Mert az is tud rontani a helyzeten, ha túl közel van a kliens. Legalább 1m legyen köztük (wifi-analizáló appal meg tudod nézni a jelszintet /pl. WiFiman/, ha magasabb az RSSI -30dBm-nél, az már valószínűleg hátrányosan befolyásolja a kapcsolat minőségét)
-
Sziasztok!
A lakásunkban kb 3-4 éve Telekom 1 gigás net van, amit 3 db Kaon AR1344E mesh hálózatban lévő wifis router oszt szét. Eddig alapvetően minden rendben is volt, de egy ideje a nappaliban nagyon rossz az internet, végül ránéztem a TelekomWifiExtra app-on keresztül a routerek-re, hogy újraindítsam és akkor láttam, hogy a nappaliban lévő router ikonja átváltott egy kábel jelre, eddig ez is wifi ikont használt pedig. Újraindítottam mindent azóta, többször is, a jelző ledek is rendben vannak és mégis rossz a net a nappaliban azóta is. Van bármi tippetek, hogy mi mehetett félre vagy éppen tönkre? Egyszerűen csak tönkre ment volna annak az egységnek a wifi modulja és cserélni kell?
-
Rick4
félisten
válasz
kertelek #162621 üzenetére
Kimaradt a lényeg, tanyán laksz, mindenki mástól 3km-re, vagy egy panelben, ahol másik 100 router dolgozik ugyanazon a frekin?
Utóbbi esetben gondolom a poszt előtt leellenőrizted, a közeli routerek milyen csatornán dolgoznak, és a saját eszközödet egy kevésbé terhelt csatira állítottad, ugye? -
-
snyper990
őstag
válasz
kertelek #162611 üzenetére
A szolgáltató a HGW LAN portján garantálja a csomagban foglalt, normál körülmények közt elérhető sebességet. Ez benne van a szerződésben, amit aláírtál.
Wifi sebességre nem tudnak garanciát vállalni, mivel rengeteg külső tényező is befolyásolhatja. Ennek ellenére a Telekomnál meg szokott lenni a maximális sebesség, wifi 6-ot tudó HGW-k esetén (amilyen neked is van) wifin is.
Csak megfelelő kliensek kellenek hozzá, amik szintén képesek ekkora sebességű adatátvitelre. Ez az, ami nálad hiányzik. De erről nem a szolgáltató tehet, sőt, ha jól emlékszem régebben fel is hívták a figyelmet a honlapon, hogy a teljes sebesség kihasználásához megfelelő eszközök szükségesek az előfizető részéről is -
-
csababarca
őstag
Kicsit kezd tele lenni az a bizonyos a telekommal.
Tv set top boxokat végre valahára lecserélték, azokkal most nincs gondom.De a Sagemcom F@st 5670 elosztó most elkezdett rakoncátlankodni.
Wifi nem jó rajta, villog meg néha az internet led nem is világít...
A 2,4-es nem is jó, csak az 5 ghz-es megy valamennyire.
Eszközök látják mindkettőt, rá is másznak szépen, de a 2,4-esen semmit nem tölt be semmi, az 5-ös jó, de az is lehal időközönként.Jeleztem a problémát, elvileg kijönnek...de érdekes, mert semmi baja nem volt eddig, factory reset meg ilyenek se oldják meg a problémát.
-
kertelek
kezdő
[link] Ez alapján nyitottam portot a boxon lévő kliensnek de portszkenner weboldalak szerint zárva.
-
enginev3.0
félisten
válasz
kertelek #162602 üzenetére
Először is tisztázzuk, bár lehet jól írod, de azért ne hogy te másra gondolj
90-100mbit, tehát 8-10MB/s-mal tölt le, vagy 90-100MB/s-mal?
A kapcsolatok számát nyugodtan vedd le 10-20ra
Qbittorrent esetén pedig még sok más beállítás is van amit lejjebb kéne venned a gyári értékről
és egyéb kliensekben is vannak ilyen olyan dolgok, (pl az utp kapcsolatok ) amik sokkal proci igényesebbekEz az eszköz nem erre van kitalálva és ennyi.
-
snyper990
őstag
válasz
kertelek #162599 üzenetére
Az nem stimmel, hogy nem ilyen feladatokra lett tervezve a hardver. A RAM is kevés igazából még kb. arra is, amire a Telekom adja.
Vedd a kapcsolatok számát az alapbeállításnál sokkal lejjebb, ha nagyon szeretnél vele próbálkozni. De leginkább engedd el a dolgot. Jó sosem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest