Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szajkop
csendes tag
Reggelre újabb szakadás..
Most gyűjtöttem pár adatot:
MODEM:
Bocs a szar minőségért, nem akartam belevakuzni a ledekbe.
Annyit még megjegyeznék hogy 2 lan-port villogott, egyik gyorsabban másik csak éppenhogy. többi led állandóan világított.Traceroute próba 2
Itt a végére közben mintha megtalálta volna a host-ot. (teszt közben átszivárgott pár email és 2 sor skype üzenet)Miközben ment a trace, ping futott a háttérben. hibákat nem írta ki.. de ez is talált néhol net morzsákat. (kb 3 percet ment)
Végül lekapcsoltam a tápot a modemen (a kis kapcsolóval)
tegnapi árgépes probléma viszont még mindig fenn áll, újraindítás után sem tudom elérni timeout hiba miatt.
Előre is köszönöm az okosságokat!
[ Szerkesztve ]
-
Szajkop
csendes tag
válasz Szajkop #62095 üzenetére
Továbbá netes játékokról néha dobálgat teljesen rendszertelenül.
ugyan arról a hálózatról játszunk 2 géppel (wow) és egyik pillanatban leszakad a másik gép. instant disconnect. Én vígan játszok tovább aztán a másik gép megint dc. Van mikor egy óráig jó van mikor 3percenként dobálja, néha engem is. a régi modemmel ilyen gond nem volt.
Starcraft2-vel csak én játszom, ottis látni néha hogy dc-zek de szinte rögtön vissszajön a jel és nem szakad meg semmi. Régi ciscos modemmel legalább müködött az egész :S -
Szajkop
csendes tag
válasz Intruder2k5 #62094 üzenetére
GoogleDNS-el is ugyan ez a helyzet... időtúllépés. mintha valami a T-s oldlaról nem engedné át a választ.
Tegnap ugyan ez volt csak no-ip-s ipcimmel (hopto.org és servegame.com) egyik se ment SŐT! ha beirtam az ip címét direktbe a böngészőbe akkor se jött be semmi. mobilneten megintcsak pöccre bejött. ipvel és no-ip vel egyaránt.
(mára resi után müködik a hopto és a servegame)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Szajkop #62093 üzenetére
Valami nem kerek a névfeloldásban. Ugyan nem válaszol a ping-re, de...
ping argep.hu
PING argep.hu (213.239.227.24): 56 data bytesÉs ez enyém stimmel.
http://argep.hu.ipaddress.com/
Meg ugye nálam működik is az oldal, Google DNS-el.[ Szerkesztve ]
-
Szajkop
csendes tag
válasz Intruder2k5 #62091 üzenetére
-
törölt tag
tapasztalt valaki kockásodást cool HD adásban?
Ilyet akkor csinált, amikor a régi ZTE hgw volt, de a 931VII-el nem
Mi okozhatja? -
MODERÁTOR
-
Szajkop
csendes tag
Megint én!
Szervert még nem raktam vissza, de ma pl nagyon szar volt a net. 0 torrent van most a hálózaton, mégis fenn csak pörögnek az oldalak, van hol bejön, hol nem. végül teljesen megszakadt aztán újraindítottam az egészet. Saját routert próbáltam előtte is újraindítani, nem oldotta meg a problémát. Most, az újraindítást követően van internet, de néhány weboldal nem tölt egyszerűen be. pl: árgép.hu. mobilnetről tökéletesen megy gépen meg "kapcsolat megszakadt".[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #62088 üzenetére
Ott van (pár hete még nem volt), de gyanúsan sok ott a település név, szóval kit tudja hány év múlva érnek ide. Remélem mire lejár a hűségidő, lesz valami konkrétabb info.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
törölt tag
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt lehet tudni valahonnan, hogy hol mikor várható hálózatfejlesztés? Még másfél hónap a hűségidőm és tervezek váltani, mert nagyon kevés az a 7Mbit, amire képes itt a Telekom ADSL-en. A Hálózatfejlesztős oldalon beírom a városnevet, de csak feldob egy űrlapot, hogy töltsem ki és majd szólnak ha lesz valami az ügyben. Erre viszont nem lehet tervezni semmit, mert lehet hogy sohanapján kiskedden fejlesztenek csak.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
ezüsthátú
tag
Megint telefonáltam a T-be hogy mikor esélyes nálunk optika,(év végéig megtörténik a hálozatfejlesztés a XIII.kerületben kábelen,vagy optikán) hangzott a válasz??????
-
borbas666
aktív tag
Üdv.
Van egy kis problémám. Van egy Speedport w724v routerem.
A nettel különösebb probléma nincs, de a CS:GO nem mindig akar működni.
Egyszerűen nem akar semmilyen szerverre felengedni, a meccskeresőn keresztül.
Ilyenkor mindig gyári beállításokra kell visszatenni, és működik rendben.
Aztán eltelik 2-3 hét és azt veszem észre, hogy megint nem enged fel egyetlen szerverre sem.
A router időközben nincs állítgatva semmilyen formában, ugyan úgy van, ahogy az gyári beállításkor vissza áll.
Mi lehet a probléma? -
törölt tag
válasz Pizzafutar #62081 üzenetére
Aktiváltatni kell a portot. Illetve általában két Tel port van a kábelmodemeken, abból az egyik le van tiltva.
-
Pizzafutar
aktív tag
Sziasztok, egy kábel telefon probléma miatt kérném segítségeteket.
Van egy 3in1 előfizetésem a T-Com-nál, koax kábelen internet és IPTV mellet lett egy telefon előfizetésem is. Ez utóbbi csak pár hónapja van meg, így eddig még nem használtam. A lakásban egy D-Link DCM-704 kábelmodem és router van elhelyezve, ami megfelelően működik.
Tegnap beújítottam egy Panasonic KX-TGB210-es DECT telefont. Rákötöttem a kábelmodem egyik (alsó) telefon portjára. A telefont teszteltem, önmagában működik, a kábelmodemen a telefont jelző ledek világítanak, internetprobléma sincs.
-Ha felemelem a telefont, tárcsázok egy számot, a telefon mindig foglaltat jelez. Nem hiszem, hogy nálam lenne a hiba, mert a telefont jelző led is villog ilyenkor a kábelmodemen.
-Ha hívni próbálom ezt a számot a mobilomról, nem történik semmi. A mobilon kimegy a hívás, de a telefon nem jelez, a kábelmodem sem jelzi a telefon aktivitását.Bejelentettem a hibát a T-nek. A válasz szerint kivizsgálták, náluk nincs hiba, forduljak a szuperszervizükhöz. Köszönöm, de ez így nem igazán szolgáltatás...
-
addikt
válasz ANDROID??? #62052 üzenetére
HD-t csak HD csomaggal nézhetsz.
-
ANDROID???
addikt
-
educhi73
csendes tag
válasz dchard #62026 üzenetére
üdv, tudnál segíteni ennek kiértékelésében és hogy mit tudnék kezdeni a problémával? zte 201es modem
Link Status Connected
Rate (Up/Down) 639/4157 kbps
Noise Margin (Up/Down) 15.7/4.5 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 22.2/30 dB
Output Power (Up/Down) 11.6/18.4 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 947/6732 kbps
Interleave depth 8
Annex Type AnnexB
CRC errors 45923 nappal ezelőtt még a 6.1es noise margin volt 5,3 megás sávszéllel. tegnap a sávszél leesett 4,5re,majd ma már csak 3,6. 2 hónappal ezelőtt még tudott 8,5 megás sávszélességet. a szaki azt mondta megnézte a vonalat és tisztának látja,és hogy képes ez a 8megára simán. ehhez képest most ott tartok hogy ha jól értem a zaj/jel arányt,az a 4,5 nagyon borzasztó érték(a 6db határértékhez képest). mi okozhatja ezt, mit kéne mondanom nekik hogy mit nézzenek meg,mert kb annyit csinálnak hogy újraindítják bentről,pár napig esetleg aránylag jó,bár a 8megát hónapokig bírta,aztán elkezd romlani.
előre is köszi! -
zoli62
addikt
Tegnapról mára az IPTV Családi csomagból eltűnt a Sportklub és a Sport M is. Nem mintha ezt a két csatornát gyakram nézném, de mi történt, ki mit tud erről?
-
bul07
nagyúr
TVGO kapcsolatos kérdés
Nálatok is borzalmas a kép minősége?
Néztem tv-n néztem számítógépen de nagyon rossz, pixeles, elmosódott
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Nooeca
senior tag
Ma én írtam a HFC-nek és egész mást mondott nekem mint 3 hete másnak. Egyszerűen röviden parasztvakítás az ami a Telekom/fejlesztés oldalon van, vagy csak az alvállalkozó unta meg a munkát.
Beküld(tünk) egy levelet a T-nek aztán most várjuk az inót. A vicces az hogy 2 hete oda is írtunk egy levelet de ott még mindig azt fújták hogy "biztosan kész lesz a település még 2015-ben", most pedig az alvállalkozó azt fújja - "nem valószínű hogy idén még elkészül a települések a hálózat".
Próbálták a T-nél kapcsolni a műszaki osztályt, de 4-kor már senki sincs bent aki választ tudna adni. Így maradt az Email, remélhetőleg nem kapok megint egy sablonos üzenetet.
Az teljesen természetes hogy nincs erő az egész országra, elhiszem, de minek tüntetnek fel 500 települést, ha az erőforrások ennyit nem engednek 2015 végéig? Bolondot csinálnak az emberből!
-
MODERÁTOR
-
Gogodj
tag
-
MODERÁTOR
válasz Gogodj #62064 üzenetére
Amit keresel az a DDNS, de ez már nem ennek a topiknak a témája.
Router vásárláshoz:
Milyen routert?Egyéb routeres kérdések:
Router gondokTP-LINK routerek
TP-LINK TL-WR842ND
TP-Link WR1043ND routerOpenWrt kérdések:
OpenWRT topic[ Szerkesztve ]
-
Gogodj
tag
válasz brekes #62063 üzenetére
nézd én 5500 ért vettem ez ami nekem van 842nd router. 1 éves lesz. most nemtudom mennyibe kerül de én pont kifogtam. sokkal nem lehet drágább. megmondom őszintén drágábbra nem volt pénzem pedig én 1043nd-t akartam volna. de elkell mondjam pozitivan csalodtam. Vargalex-es openwrt-vel és transmission torrenttel müködik a dolog. egyetlen egy baja van nem tudtma megoldani azt hogy kevés ugye a routeren a memoria. tehát nagyon sokmindent nem lehet már rá telepiteni de torrent és ftp server pont van ami kell "nekem" és az már ugye nyilván usb-re menti a cuccokat. és az a legjobb az egészbe hogy ezek gyárialg bele vannak forditva az fw-be,szóval k*rva jó. ha jol emlékszem vargalex barrier breaker fw van rajta nekem. nah abba van ez. és a legjobb az egészben hogy van benne webadmin,amit kivülről el lehert érni.
igen ám csak a bibi ott van,hogy változik az a k*rva ip erre még nem jöttem rá hogy lehetne megoldani,de hátha van valami ügyesebb itt aki esetleg ebbe segiteneui: 6500 ft most néztem
[ Szerkesztve ]
Gogodj
-
Gogodj
tag
válasz brekes #62056 üzenetére
ha rám hallgatsz ugy oldod meg mint nekem van. nekem van egy tp link es routerem azon egy openwrt cucc. azon megy nekem a torrent. igaz egyenlőre csak 4gb-s pendriveon ami nem nagy. de filmeknek pont elég egyenlőre. igazábol 3 napja megy ugyhogy tesztüzem. eddig hibamentes. egyedül ftp-vel kinlodom én de az mellékes.
Gogodj
-
Gogodj
tag
sziasztok! ma volt kint nálam szerelő és levette az snr lockot, viszont aztmondta rossz a modem és adott egy ujat is. nem akartma neki mondani hogy másik fw van rajta xDD de nagyon jofej volt 45 percig is méregette a vonalat hogyan a legjobb. és még az előttünk lévő dobozban átkötött valami portot vagy mi a szöszt. kérdésem. ha én mégis makacs modon visszateszem a "mókolt" modemem ami saját akkor megint snr lockot kapok? vagy ez hogyan müködik? ??
Gogodj
-
DJ. Ru$y
félisten
-
brekes
tag
Üdv!
Ma kaptam egy új routert a telekomtól mert az előző besz*rt. Pontos neve és típusa ez: ZTE ZXV10 H201L
A kérdésem az volna, hogy ezen van lehetőség torrentezni?
Várom a válaszokat! -
törölt tag
Bakker, hogy Te mekkora ász vagy hogy szóltál
Keresem-keresem, és képzeld: ez a román cég nem szolgáltat nálunk, kerestem szomszéd településeken és ott se nincs az a csuda, amit Te vakerálsz itt
Ellenben van IPTV és sat tv is, sokkal jobb minőségben, mint a digi általad emlegetett csatornái, ugyanis a nincsnél, ezek sokkal jobbak
Jó lenne ha valamit lépnél már ebben a témában, hogy hozza el oda is, ahol nem éri meg neki.
De annyiszor ki lett ez már tárgyalva... -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Szajkop #62047 üzenetére
A routered akad szét valószínűleg. És mikor újraindítod a modemet, elveszti a jelet, ezért megpróbál újracsatlakozni, ezért lesz jó, és nem is gyanakszol a routerre. A torrentet le kell szabályozni, nem szabad annyi szálat engedni neki, amennyi most van. Szinte tuti, hogy a torrent akasztja meg.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
ANDROID???
addikt
A Kaonmedia CO1000 beltérivel, egészen véletlenül nem lehet HD adást nézni, sima családi sat, vagy csak ha HD csomagom lenne?
-
Szajkop
csendes tag
Probléma mindig reggelre jelentkezik.
Tegnap es tegnapelott este lekapcsoltam az egesz szervert es igy reggelre volt net.
T-sek mar a kezdettol fogva a padlasra tettek, melegben, fagyban, porban all fenn, eddig nem volt vele problema. -
koháry
tag
Milyen telefont ajánlanátok a telekomhoz? A régi készülék (több mint 10 éves) valamiért nem műxik, ha rádugom. Jó lenne valami normális árú vezetéknélküli telefon.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Szajkop
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémámmal fordulnák hozzátok, segítségért.
T-home os vagyok, 120as internet csomaggal, telefonnal és 2 iptv box-al.
Hálózat úgy néz ki, hogy minden saját eszköz egy saját routerre van rákötve (rt-n18u) ami dmz-ben van.
Saját hálózatunkon van 2 wifi ap, 1 nas (saját epitesu darab OpenMediaVault-al szerelve), 2 smart tv, 2-3 laptop, 5-6 telefon.
Hibajelenségünk az, hogy az internet egyszercsak megszakad. Se tv se net, semmi. Modem ujraindítása megoldotta a problémát (legalábbis a következő szakadásig) Aztán az egyik szakadás után meguntuk, bejelentettük a régi cickos modemet, hoztak is egy új D-Link dcm-704 es példányt. Ugyan ez a jelenség, de ennek a modemnek a konfigurációs felületén nincs újraindító gomb (vagy csak nem találom ), ezért állandóan fel kell mászkálni a padlásra.
A csere 3 nappal ezelőt történt, azóta minden reggelre szakadt a net. Telefonáltunk a Tseknek, azt mondták hogy a mi hálózatunkban valami "program ", ami kifagyasztja a netet. Rakerdeztem, nem a torrent. Ötletem nincs milyen program fagyasztaná, nas-on plex, ts, torrent, ftp, ssh, sql, web szerverek futnak non-stop.
Szakadáskor elérherő a modem, jelszintek jók, semmi hibára utaló jelet nem látok, kivétel azt, hogy onnan sem lehet traceroutolni semmit (mert ugye itt a ping csak lan-ra mukodik).
Ha kellene még valami infó, kérdezz
Köszönöm a segítségeteket! -
btz
addikt
válasz Tigerclaw #62044 üzenetére
Nekem még ott a Youtube is mint összehasonlítási alap most gondolkodtam el rajta. Na ott vannak tényleges FullHD tartalmak is, jó bitrátával jön. Ha más nem talán ezért érdemes full HD készüléket venni, nem a "TV adók" végett. Én magamrészéről sokat Youtubeozok, tehát kihasználom.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
erdomester2
tag
Sziasztok! A gondnok azt mondta, hogy a társasháznak, ahol lakom, van szerződése a Telekommal és ezért minden lakónak jár kedvezmény bármi nemű havidíjból. Megnéztem a számláját, ahol az Előfizetési díj kedvezmények között szerepel egy Speciális kedvezmény (SZJ 64.20.18.0) bruttó 2,340 Ft, ami havi szinten igen sok. Mond ez valakinek valamit, mielőtt bemegyek a Telekomhoz és esetleg hülyének nézetem magam? (úgyis annak néznek, mint fogyasztó)
-
Tigerclaw
nagyúr
A mindig TV-s HD talán még rosszabb. Jó magyar szokás szerint megy az átverés mindegyik cégnél, de a "HD" csomagért elkérik a pénzt. Mivel láthatóan nincs ellenőrizve, szabályozva ez a része a TV szolgáltatásnak, azt csinálnak a szolgáltatók, amit akarnak.
-
prisz
senior tag
válasz Nooeca #62041 üzenetére
IPTV esetén valóban "csak" a bitráta növelés segít. Az, hogy ADSL/VDSL a technológiából adódóan sz@r a HD minőség azt megértem, bár az sem korrekt az előfizetőkkel szemben. De, hogy az ED3 és a DVB-C HD csatik is minőségileg katasztrofálisak és ezt "megetetik" az előfizetőkkel az már igencsak mocskos húzás.
A szüleimnél még megy a Telekomtól a Digitális Kábeltv Családi+HD (ameddig lehet hála istennek), nálam pedig DIGI van. Hatalmas a különbség a DIGI javára. Csak az nem veszi észre, aki szánt szándékkal nem akarja... -
prisz
senior tag
válasz Tigerclaw #62031 üzenetére
"A Telekomnál tizen-pár HD csatorna van csak és szerintem nincs is olyan terv, hogy minden csatorna HD legyen."
Pontosítsunk! A Telekomnál egy darab HD csatorna sincsen, csak valami HD-nek nevezett agyontömörített "katyvasz". Ha valódi minőségi HD csatornát akarsz látni, less rá a digi DVB-C HD csatornáira...
-
spici
tag
válasz DJ. Ru$y #62037 üzenetére
Aha, a válaszidő nálam (koax) 15 volt falun átlagba, LTE-n 35, a válaszidő 70 alatt nem zavaró.
Esténként én mobilnetet szoktam használni mert szégyenszemre stabilabb mint ami most nálunk van.Falun leterheltség szinte nincs a cellákon, városba meg a kábeles netnek muszáj jónak lennie.
De akkor is, nagyobb résnek kellene lennie a 2 technológia között.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Nooeca #62032 üzenetére
Akkor viszont nem fog változni semmi. Marad a 70+ csatorna, aminek a 90%-át sose nézed és pont az nincs a palettán, ami érdekelne, illetve pont az nem lesz HD-ben, ami érdekelne. Szerintem az online TV lenne a megoldás, kihagyva a jelenlegi TV szolgáltatókat, akik csak a saját érdeküket nézik az ügyfeleik igényeire meg magasról tesznek.
-
Nooeca
senior tag
válasz DJ. Ru$y #62030 üzenetére
Ő árulja a legtöbb csatornát vagy legalábbis elég sokat, hogy végleg kiderüljön hogy mennyi csatorna is van. Persze ez sem pontos, hiszen ott vannak olyan csatornák is, ami pl. a Digi saját csatornái, vagy éppen a T-é. A Telekomnak csak 60+ van, így nem látunk reális képet, hogy konkrétan hány csatornának is kellene HD-nak lennie és mennyi is SD. Ilyen szempontból jobb a T-nek, mert kevesebb csatorna / több hd értelemszerűen megváltoztatja azt az arányt, mint amit előtte írtam.
TigerClaw, a Gond csak az, hogy ami neked szutyok, az másnak fontos. Zenecsatornák nekem teljesen feleslegesek, de ha megnézed bármely szolgáltató Facebook oldalát, láthatod mennyien igénylik. Felőlem a sport is mehetne a kukába a mesecsatornákkal együtt... de más szerint meg csak ezek miatt veszi.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Nooeca #62029 üzenetére
A Telekomnál tizen-pár HD csatorna van csak és szerintem nincs is olyan terv, hogy minden csatorna HD legyen. Egyszerűen a kevés sávszél és a magas igény a csatornák felől drágává teszi a dolgot, és közben a legtöbb csatornáért még akkor se fizetne a fogyasztó többet egy forinttal se, ha UHD lenne és 8k-s.
Első körben valahogy szűkíteni kellene a csatornalistát, hogy a selejt ne foglalja a sávszélességet. Mondjuk lehetne olyan módszer, hogy a szolgáltató kiadná, hogy jövőre csak HD csatornák maradnak, mondjuk 30db és azokra a helyekre lehetne licitálni. A tőkével nem rendelkező, alacsony nézettségű csatornák kiesnének, és minden megmaradó csatorna viszont HD lenne. Persze vállalniuk kellene a csatornáknak azt is, hogy mondjuk a tartalom 70%-a valódi HD, és nem felskálázott valami.
-
Nooeca
senior tag
válasz Tigerclaw #62022 üzenetére
Nem is tudom mióta érhető el az első HD csatorna így csomagban, de ha megnézzük pl. a TV paprikát még nincs HD adása. Elvileg ősszel még ezek a csatornák jelennek meg HD-ban:
Cinemax HD
Echo TV HD
FEM3 HD
Hír TV HD
PRO4 HD
TV Paprika HD
Viasat 3 HD
Viasat 6 HD
Viasat Explore HD2012 óta van ez a HD-s csatorna talán vagy 2013 hogy konkrétumok is történtek a téren (javítsatok ki ha tévedek), most meg 2015-öt írunk és ha még ezeket a felsorolt csatornákat is belevesszük, a UPC-nél árulnak olyan 91 csatornát amiből max 25 + 9 = 34 csatorna elérhető HD-ban (ha ezeket is belevesszük), így még mindig a 2/3-a marad SD.
Szóval még mindig ott járunk, hogy konkrétan nagy előretörés még a HD csatornák terén sem történik, nem hogy UHD. Szerintem olyan 2018-ra lesznek kész teljesen a HD csatornákkal. De nem lepődnék meg ha még csúsznának egy kicsit.
-
btz
addikt
Rendben el hiszem nektek. Behódolok a többség véleményének, Ha ennyire meg akartok győzni, akkor legyen. SD adást fogunk nézni egy évtized múlva is crt tv-n.
Én a vitát lezártnak tekintem a magam részéről.ⓑⓣⓩ
-
dchard
veterán
válasz KamuMazsola #62024 üzenetére
Ehhez még egy gondolat: az igény, meg a fizetőképes kereslet két erősen eltérő fogalom. Igénye mindenkinek van a szebbre, jobbra, de hogy képes és hajlandó is ezért többet fizetni, az már egy másik dolog. És bizony van egy jelentős réteg, aki ugyan képes lenne többet fizetni, de nem akar, nem fog, egyszerűen másra költi a pénzét. A középosztály például tipikusan ilyen. Tudna 2-3000-re többet fizetni havonta, de nem akar és nem is fog. Minimális pénzt (pár száz Forintot) ér meg jelenleg a plusz HD tartalom, és ezért a pénzért olyan is a HD amilyen. És ebből az "extra" bevételből legfeljebb évtizedek alatt lesz olyan infrastruktúra ami akár csak az SD adások kivezetését lehetővé tenné, nem beszélve az UHD-ről.
Elég csak a műholdas továbbításra gondolni, ami még mindig a legtöbb előfizetőt szolgálja ki a bolygón. Egyszerűen nincs olyan technológia ami rentábilis keretek között elég sávszélességet adna akár csak az SD adások kiváltásához. Talán a DVB-S2 és az új kodekek kombinációja képes lesz az HD adók számát és talán a minőségét picit növelni, de még ettől is messze vagyunk.
Tehát hogy összegezzük, sem a vásárlási kedv, sem a műszaki viszonyok nem adottak még az SD kiváltásához sem, nem beszélve az UHD-ről.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
törölt tag
válasz KamuMazsola #62024 üzenetére
Egyetertek, különben is mekkora savszelesseg kéne mar egy uhd-hoz?
-
KamuMazsola
őstag
Figyu! Itt már többen elmondták, hogy mik azok a tényezők, ami miatt ez 2020-ra nem fog megvalósulni. Lehet te egy gazdag család sarja vagy, de láss tovább a saját utcátoknál, ebben az országban a nagytöbbség nem engedheti meg azt a luxus, amit te standardként látsz. Lehet, hogy lesz rá igény, de nem akkora mint hiszed. Kár ezen a témán lovagolni, egyenlőre sokaknak az analóg adások kivezetése jelent gondot, nem a fullhd, vagy uhd.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
Tigerclaw
nagyúr
Mondhatni tényleg káosz az egész, ami hosszú távon is azt jelenti, hogy nem várható UHD adás, de még a HD adások számának komolyabb emelkedése. Egyszerűen nincs rá fizetőképes kereslet, a TV csatornák, műsorszórók, kábel TV társaságok pedig nem fogják felár nélkül adni ezeket, hiszen beruházást igényel egy HD tartalom elkészítése és eljuttatása az ügyfelekhez. Drága a kamera, a vágás, szerkesztés, továbbítás, nem beszélve a többszörös sávszélességről, ami nagyon komoly tétel egy műholdas vagy földfelszíni továbbításnál. Kábelnél is, de ott talán kevésbé.
Talán (de csak talán) IP alapon lehetne elképzelni a jövőt, csatornánkénti egyedi fizetéssel közvetlenül a forgalmazótól. Ott a forgalmazó adhat a saját csatornáira csomagkedvezményt, vagy egyedi árat, vagy adhatja pay per view vagy video on demand konstrukcióban.
-
törölt tag
Te magyarul nem tucc, v az eszeddel van baj???...
Igen, arrogáns álomvilágban élsz, és nem kéne annyira nyomatni, h másoknak mi LEGYEN a jó...
Mert álmaid irreális aránya csak erőszakkal megvalósítható. De ennek az erőszaknak NINCS létjogosultsága! Akkor sem, ha megteszik. Mit olyan nehéz ezen felfogni???! -
addikt
SD vs. HD csatába szólva, ahol ugyanaz az adás van SD-n és HD-n, ott az SD-t el kéne felejteni, teljesen feleslegesen fogja a sávszélt.
-
btz
addikt
válasz #73820095 #62018 üzenetére
Értem. Tehát a HD-nek semmi létjogosultsága, mert a többség nem is nézi a TV-t csak valami világítson este a sötétben meg egy kis zajt adjon. Ezért nem is lesz UHD sem 2020-ban, én meg álomvilágban élek ha azt hiszem hogy lesz pár UHD(-ben is fogható) csatorna/adó/adás. Köszönöm a felvilágosítást.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
törölt tag
Pedig ott vannak az ellentmondások...
A legérdekesebb ezekben a vitákban, h az életkorokat elég jól be lehet lőni a képviselt igények és értékek alapján.Az sd jogosultságán meg nincs mit vitatkozni: ez a legolcsóbb, másrészt a kütyümánia, a tévébámulás nem mkinek létszükséglet, megvannak azzal is, h elmegy a háttérben, és néha odalesnek, aztán mindegy, h a kép milyen d.
dchard: Hol? Először asszem, a Kecskemét-környéki "maffia"-házakról hallottam, ahol ez az audi-merci-firlefancos színvonalat élik. Aztán jöttek a vajdapaloták
-
btz
addikt
válasz dchard #62014 üzenetére
Jó te úgy látod hogy én ellentmondok magamnak én nem látok benne ellentmondást. Az tény hogy előfizetésről én egy kukot nem szóltam. Maximum adókról, ami számomra nem egyenlő az előfizetéssel, de hagyjuk mert azt mondod hogy magyarázkodni akarok.
Jó legyen igazad akkor ne vegyük HD adásnak az agyon tömörített 2-3-4 megabiten adott adást HD-nak, így tényleg elismerem hogy nem lesz 2020-ra UHD szolgáltatás sem adás, ahogy ma 2015-ben sincs HD szolgáltatás sem adás.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Gogodj
tag
válasz Intruder2k5 #62010 üzenetére
de ezzel az snr lockkal mit lehet kezdeni? hivni kell a t-t? ha kijönnek mit néznek? modemet? vagy magát a vonalat? vagy ez hogyan müködik iylenkjor?
Gogodj
-
dchard
veterán
Azért mert 2015 vége felé járunk és a HD csatornák száma is kevés, nem beszélve a bitrátáról és a minőségről. Vagy te az UHD adást 4Mbitben képzeled el? Miféle HD-ről beszélsz amikor a TV előfizetésem HD csatornái jobb napon hozzák a legótvarabb scene 720p szintjét, de általában még azt sem? Hát ezért élsz te álomvilágban.
Arra rá se térek, hogy megint két hozzászólásodon belül mondtál saját magadnak ellent.
Néha bosszantó, hogy csak 5 percig szerkeszthető a komment, de mostmár látom a nyilvánvaló előnyét is: megőrzi a sok butaságodat és utána már hiába magyarázkodsz.
Dchard
-
btz
addikt
Amúgy hogy most hányan fizenek elő a Telekomnál HD szolgáltatásra nem tudom, de most hogy már nem forgalmazzák a nem HD csomagokat gondolom elég szépen visza szorul a nem HD előfizetések száma. Godolom más szolgáltatóknál is követik majd ezt a trendet.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz dchard #62011 üzenetére
Ez egy még réebbi hsz volt.
A gazdag párhuamot pedig a készülékekkel kapcsolatban vontam, nem gondoltam semmilyen előfizetéssel kapcsolaos dologra.
De itt is azt írtam hogy 2020-ra nagyrészt HD adások lesznek és lesz UHD is 20-30%-ban és gondolom előfizetési lehetőség is lesz hozzá addigra már, azt hogy milyen megoszlásban lesznek az előfizetések az még sok minden fogja befolyásolni, nem értem miért élnék ettől álomvilágban?[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
dchard
veterán
Akkor idézem a vitát kirobbantó hozzászólásodat:
"2020-ra már UHD lesz, az SD-t jó lenne elfelejteni, van nagyon minimalizálni. Mondjuk a lakosság 5-10%-a nézne még SD-adást 67-70% HD-t 20-25% UHD-t vagy 8K-t, de jó lenne ha 30-40% is lenne ez az arány."
Tehát te adásról (ergó közvetve előfizetésről) beszéltél, nem pedig készülékekről.
Van még további mellébeszéd, vagy abba hagytad végre?
Dchard
-
MODERÁTOR
-
Gogodj
tag
Üdv emberek! valaki megtudná mondani,hogy miért történt az hogy mostanába ( 2-3nap) 14 mega körül szinkronizál a hálóm az weddigi 17 helyett? sebességben kb 1 másfél megabittel kevesebb is. eddig telejsen jol müködött. mi lehet a gond? vonaldiagot küldök holnap
Gogodj
-
btz
addikt
válasz dchard #62007 üzenetére
De én nem UHD előfizetésekről beszéltem, hanem UHD TV-kről (készülékekről), nem UHD szolgáltatásról. Hidd el tudom miről beszélem, az megeshet hogy nem túl jó a megfogalmazás ezért nem jött át, amit írtam.
De ha azt írom hogy biztos lesz elérhető 10-20-30 adó UHD-ban is sugárzó akkor sem az előfizetések számára gondolok. Az előfizetői szám majd nyilván azon fog múlni, hogy mikor mennyiért adja majd a Telekom, nyilván ezt nem lehet látni még de azt ki lehet jelenteni hogy eljön az az idő is, hogy lesz UHD szolgáltatás előfizető is szép számmal.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
dchard
veterán
Most nem tudom eldönteni, hogy nagyon buta vagy, vagy egy rendkívül szofisztikált troll.
Idézek abból a hozzászólásodból, amire reagáltam:
"Nem tudom hol van ez a hely, de felénk a tehetősek azért tehetősek mert megengedhetik a BMW-t az Audit, a 10 szobás 2 szintes "házat" medence szobával(!) és szökőkúttal a ház előtti parkban és nyilván jó nagy TV is van"
Te ezt a kijelentésedet egy olyan vitában használtad érvként, ami arról szólt, hogy majd hány HD meg UHD előfizetés lesz itt X időn belül. Tehát a tehetősség és a a HD meg UHD csatornákra való előfizetők száma között te vontál párhuzamot, nem pedig én. Pont fordítva van: én erre mondtam azt, hogyha szerinted a medence szobás, audis, 10 szobás figurák nagy számára alapozod ezt az érvelést (és a fent idézett mondatodból ez derül ki), akkor tévedésben vagy, mert ilyen nálunk is kevés van, ahol egyébként a pénz meglehetősen felül reprezentált az ország többi részéhez képest.
Legközelebb olvasd el a saját hozzászólásodat (ha már ilyen gyorsan hajlamos vagy elfelejteni amit korábban leírtál), és akkor világos lesz minden
Dchard
-
hun005a
tag
A ZTE ZXDSL 931-en az internet lámpának kell világítani?
3 napja leadtam hibára mert a telefon adott ugyan vonalat de senkit nem lehetett hívni és befelé sem működött.
Azóta annyi változás történt hogy az IPTV is eltűnt sőt az internet is teljesen használhatatlan.
A 1412 1 órája zenél,köszi Telekom! -
btz
addikt
Ha olyan boxod van ami tudja azt a funkciót akkor csak egy ethernet kábelt kell beledugniuk a csatlakozóba, persze ez interaktív előfizetés nélkül nem fog érni semmit, már próbáltam
Két koax kábel is mehet bele, ha kéttuneres. Az enyémen is van 2 koax benet és 2 loop kimenet. Ez az ECS... mittomén milyen fajta box.
Ha be van kötve mindkét koax akkor működik a kép a képben funkció is a csatorna böngészéskor. Nálam caak nincs erőforrást ír[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest