Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
válasz
hevepapa #33226 üzenetére
Beszéltem.
Ekkor még beszélőviszonyban voltunk.Kb. 1 évig a földet nézte, ma figyeltem fel rá, hogy világít. Egyébként meglepődnék rajta, ha ő értene hozzá, mert egy 80 éves vén patkány.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #33227 üzenetére
A hely ismerete nélkül nem lehet ezt kategorikusan kijelenteni. Nálam is az egyik forgatható kamera a szomszéd felé "néz". Az más kérdés, hogy úgy van pozícionálva, hogy nem lát át. Igaz én eleve ezt átbeszéltem a szomszéddal és mutattam is neki konkrétan mit lát a kamerám.. Szóval 1 távolabbi fotóból nem lehet tutira megmondani mit lát és mit nem a kamera.
[ Szerkesztve ]
-
-
Magnat
veterán
Elsőre szólnak neki, másodszorra megqrják 1 kilóra, utána meg még többre ... vagy kötelezik, h tegye olyan helyre ahonnan nem lát át ... nyilván nem fog menni csettintésre a dolog, de sajnos van amibe bele kell állni, ha eredményt akarsz (feltéve persze, h nem vagytok országos cimborák és ez tényleg csak egy véletlen, mert akkor pár sör mellett meg is lehet beszélni) ... én mondjuk ha más nem vezet eredményre, biztosan feltennék egy 30 wattos refit a kerítésre, járatnám pár éjszaka, h érezze a törődést ha a szép szó nem szó nem segít, vagy feltennék egy kamerát ami látja a bejárati ajtódat, de a sarokban pont ott legyen a kamerája (így hiába lát át hozzá, nyilvánvalóan semmiféle sérelem nem éri emiatt veled ellentétben), ha tudsz rögzíteni néhány esetet amikor oda nézelődik hozzád, azzal már egy komolyabb bizonyíték van a kezedben egy puszta fotónál ami valóban könnyebben kimagyarázható.
-
Magnat
veterán
Ez alapján mondjuk simán kérhetsz birtokvédelmet a jegyzőtől, teljesen mindegy, h rögzíti vagy sem, gpdr-ra sokan ugranak mostanság... vagy tegyél fel egy led refit a kerítésre és világíts neki ellent ... tuti nincs az a wdr ami értelmes képet fog neki csinálni
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
Őszinte sajnálatom! Nekem még a éppen a covid előtti években volt komplett felújításom. tető, elektromos hálózat, a ház nagyrésze belülről felújítás (konyha, vizesblokkok padló).
Így is horror pénz volt, de utána kb. megduplázódott minden ára (köszönhetően a csoknak, ilyen-olyan állami ingyen pénzeknek). -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #33209 üzenetére
A privát üzeneteknek elég sokszor semmi értelme. Páran kérdeztek privátban a TP Link VIGI rendszerről amit használok. Megírtam pro és kontra a tapasztalatomat, tanácsaimat. 10-ből 9-en utána azt se mondták: bakk. Elolvasta és eltünt. Nem várok nagy hozsannázást érte, de azért na...
-
merqree
őstag
Talán kijelenthető, hogy ez egy közepes minőségű rendszer, nem is hightech.
Tavaly döglött meg az Ariston 24 kW-os kondenzációs kazánunk végérvényesen, 12 év után.
1,3 millió volt egy új (nem Aristonra cseréltük), igaz, 40 kW-os, mivel a meglévő kémény olyan volt, mint a szita, eresztett és falsot szívott.[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz
merqree #33212 üzenetére
baszki.
-.-
Asszem ilyet nem fogok tudni most beruházni, előttem áll 2 ház kondi gázkazánja, egy tetőcsere, egy komplett felújítás vályogon. plusz egy fürdőszoba teljes kivitelezés. eh.
Veszek valami dummy kamerát, belevezetek 220at azt csak szorítsa kend erősen. (természetes költői túlzás, némi iróniával)
A kamera ha cserélhető a későbbiekben, az azért sokat jelent gondolom.
A rendszer legyen NVR POE ami 8at tud kezelni, a többit meg majd upgrade-később, azt is lehet, nem? vagy a kamerák nem fejlődnek úgy, hogy az megérje? -
Magnat
veterán
"A legtöbb gyártónál a 2.8-as vagy 3,6-os lencse az alap, mi is ezzel számolunk!
Ezeknek van 90-100° közti látószöge." -
Van azért ami csak 4mm-es kiszerelésben kapható, szóval akkor ezt eleve nem ártana hozzátenni ... meg nyilván akik ezzel foglalkozunk annak ez nagyjából világos, de pont azoknak akiknek ezt már többedszer látom h írod, sztem nem lesznek vele képben."Vehetsz te 6mm-est is, de cserébe 50°-re csökkent a látószög!" - Nee, ez komoly? (Természetesen tisztában vagyok vele, de mint mondtam, már egy 4mm-es 2mp-es kamerának is jobb lesz a képe azonos egyéb jellemzők mellett...)
Lefotóztam még délután, mert én is kíváncsi voltam:
10 méterről én írtam fel tollal, h A05 a dobozra, az 5-ösön vmi halvány filccel is átmentem ... a KIMBO felirat 3.5 centi, az már tényleg csak sejthető. Egy rendszám betűinél nagyobb, de közel sem olyan kontrasztos és sokkal vékonyabb.
-
csƵ
addikt
Kedves szomszédom kínjában már azt sem tudja, hogy hívja fel magára a figyelmemet.
-
merqree
őstag
A saját rendszerem, segítség a "matekhoz"
8 db Reolink RLC810A kamera (720 EUR - Reolink oldalról)
1 db Reolink POE RLA-PS1 switch (70EUR - Reolink oldalról)
1 db Reolink RLN36 (188 EUR - Aliexpress)
1 doboz DAHUA FALI KÁBEL - PFM920I-5EUN (CAT5E, UTP, OXIGÉNMENTES RÉZ, 305M) (35000 HUF - haza beszerzés)
1 tekercs Gewiss gégecső 25mm LÉPÉSÁLLÓ fekete műanyag 75m/tekercs DX15025R - 14100 HUF - hazai beszerzés
8 db kötődoboz (a kamerákat erre szereltem fel) - 5500 HUF - haza beszerzésEz így összesen:
978 EUR + 60000 forint (ebben már a kábel végére a dugók és bepattintható gégecső tartók is benne vannak).
[2024 tavaszán vágtam bele a kalandba, az árfolyam miatt lehet érdekes]Magamnak szereltem.
HDD-t a NASból vettem ki, így 2 db 4 TB HDD (WD RED) ment bele az NVRbe, azért nem fizettem csak.
Nekem ezt megelőzően sem volt biztonsági gondom, leszámítva, hogy egy kutyát mellettünk megmérgeztek.
Van távfelügyelet (kb 3 perc alatt vannak nálunk, mert közel vannak), biztosítás minden sz@rra.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz
Magnat #33198 üzenetére
A legtöbb gyártónál a 2.8-as vagy 3,6-os lencse az alap, mi is ezzel számolunk!
Ezeknek van 90-100° közti látószöge.
Vehetsz te 6mm-est is, de cserébe 50°-re csökkent a látószög!
Ha az alap 2.8-3,6-os lencsével egy 2 MP-es kamerával te elolvasol 10 méterről egy 10 cm-es feliratot, akkor neked valami szuper szemed van, mondom ezt úgy, hogy van nekem 2 és 5 és 8 MP-es kamerám is (Icsee kínai, Reolink, Hikvision)!
Évekkel ezelőtt az utcafronton 2 MP-es kamerám volt, de amikor megfordult a ház előtt egy autó, akkor nem tudtam leolvasni a rendszámát 6 méterről, 5MP-es kamerával már le tudtam...Az oldal tetején az összefoglalót olvasd át kérlek, sok kérdésedre választ fogsz kapni.
-
kunberci
senior tag
Erre az összefoglaló való.
Azt elolvassa a kérdező, talán nem is lennének kérdései.
Illetve, ha pár oldalt visszaolvas az ember (az is nagy segítség lehet).Amúgy hidd el, esetleg ha a környéken lettél volna, még kamerát is adtam volna, hogy kipróbálhasd, tesztelhesd. Akkor egy-két dolgot jobban látnál, láthatnál. Talán jobban tudnál dönteni.
Reméljük a többiek tudnak az igényeidhez megfelelő rendszert
ajánlani.[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz
kunberci #33207 üzenetére
épp azért érzem, hogy ideillik, mivel előttem szóló laikusok szintén releváns cipőben járnak, így nem érzem, hogy egy privát alkalmasabb lenne, mint amit a topikban kitárgyalunk. Ha az az írás -segített volna- egy embertársunkon, már megérte, mivel ez a platform (a többi között) erre való.
De ahogy érzed.[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
Teljesen távol áll tőlem, hogy beleszóljak az anyagi dolgaidba,
de ha ilyen károk keletkeztek Nálad amiket írtál (összegben), akkor érdemes megfontolni egy jó rendszer megvételét.A kérdésedre a konkrét válasz (nem).
Egy viszonylag hosszú írás (részletes válasszal karöltve) nem biztos,
hogy ide a fórumba illik. Erre talán a pivát alkalmasabb.Kívánom, hogy egy jó rendszered legyen, de ebben én már sajna nem fogok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz
merqree #33197 üzenetére
https://ip-kamera.arukereso.hu/tenda/it7-prs-4-p828226527/#termek-leiras
Ez is hasonló árban van.
NVR amit POE az overkill 20k-hoz képest?
Csak közben megy a matek.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
Pár alap:
4 MP az 2560×1440pixel
Lencseméret: minél nagyobb, annál kisebb a látószög és annál nagyobb a nagyítás. https://www.tp-link.com/hu/support/faq/2883/ -
kunberci
senior tag
Az az igazság, hogy az mindenképpen szimpatikus volt, hogy
kitöltötted a kamera kérdéssor-t, és legalább írtál árat.
Sokan még erre sem hajlandóak, még egy árat (költségvetést sem
hajlandóak odaírni a kérdéshez).
50 eFt-ért nem tudok ajánlást tenni, sajna ez többe lenne.
Esetleg ha magasabb árszinten is érdekel a dolog, akkor priviben
megbeszélhetjük.De az mindenképpen nagyon szimpatikus volt, hogy írtál árat,
még ha szerintem egy "kicsit" alá lőttél is vele. -
carr
őstag
válasz
merqree #33197 üzenetére
most hülyéskedsz? ez egy nagyon szuper magyarázat. Így kezd derengeni.
ÉS elég jónak tűnik. A kábel megvan évek óta. csatlakozóim is vannak RJ45, még kb 150db. szóval nem nagy kaland. inkább a miként kivitelezés miatt vagyok zavarban. Nem ismerem ezeket, és szeretnék felvilágosodni.köszönöm
Amit fentebb beszéltek, megapixik és kamera lencse méret alapján ez a legolcssóbb 4mp ? mm lencsés, nem tűnik rossznak. de persze, tévedhetek.
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
válasz
merqree #33197 üzenetére
igen. Abszolut laikus vagyok. így 2.5M minusz (betörő) után nem szívesen (jelenleg égető, de próbálok óvatosan evickélni). válok meg még több pénztől ha nem muszáj.
Persze, lehetőségekhez mérten mehetünk árban fentebb, de rendszerenként hogy elszálljak próbálom elkerülni.
Ha az arca felismerhető, és a rendőrség is elfogadja, nekem már megfelel, csak üljön már hűvösön a kis g*ci. Ismerem gyerekkorom óta, de nem volt 2018 óta ott, és nem reméltem, hogy visszaköltözik. Aztán kb 3 hete ott eszi a fene, így kipakolt szépen pár házat. De sztem nem túl hűvös a hely ahová csukják polgári keretek között.
Milyen az az összeg, ami 3 kamerával elfogadható éjjeli képet produkál? 150e / szett? -
steverawen
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget Szeretnék kérni.
MAZI IDH-21IR kamerám éjszaka, a csatolt - finoman szólva - használhatatlan képet adja a telepítése óta (cirka 2 hete). Először arra gondoltam, hogy az utcai közvilágítás fényét vezeti meg a dómkamera búrája, ezért készítettem egy árnyékolót ami meggátolja a fény beesését, de nem változott semmi.
Szerintetek Mi lehet a gond, miért jelenik meg a két "szellem" a kép oldalain? -
Magnat
veterán
Szia,
"2-3 MP-es kamera kb 5 métert lát!" - ez azért egy elég elnagyolt ökölszabály ... 2.8-as vagy 6mm-es optikával? Éjjel vagy nappal? 10 forintost kell felismerni vagy egy rendszámot leolvasni?
Egy 2mp-es kamera 4mm-es objektívvel kb annyira lesz részletes mint egy 4mp-es 2.8-assal (picit még jobb is) ...
Közben próbaképpen meg is néztem, 2.8-as 2mp-es kamera 10 méterről, 10 centis betű még olvasható, szomszéd macskája tökéletesen felismerhető ... 3.5 centis betű már inkább rovásírás, szóval megvannak a korlátai persze, de pl egy ember még vastagon felismerhető.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
50ezer forint, amiben benne van 3 kamera, 1 vagy 2 TB HDD és NVR?
Jól értem?17ezer forint a legolcsóbb 1 TBos HDD
Tehát 3 kamera + NVR + kábelezésre marad 33ezer forint.
Még ízlelgetem kicsitLátom a válaszodat!
A legolcsóbb kamera 9300 forint.
A legolcsóbb NVR 20000 forint.
A legolcsóbb POE switch 8300 forint.
Ez azt hiszem több, mint 50ezer forint, de fenntartom a jogot, hogy mégis van olcsóbb.
De a fenti tételek nem biztos, hogy együtt fognak működni. Csak a legolcsóbbak, ebben közösek.
Még nem húztál ki egy mm CAT5E kábelt, urambocsá' kábelcsatornát, még nem szereltél a végükre dugót, a kamerát pedig patex-el ragasztod fel valahova, a kábelt pedig nem véded semmivel. -
Éjjel 50m-ről felismerhető legyen az arc.... hát ez nem FHD, de még a 4K is kevés ide. Min. 12MP és kiegészítő infravető vagy hagyományos reflektor, ami mozgásra kapcsol. Meg valami normális kamera. Normális 12MP-es kamera kb. önmagában 40 ezer/db és fölötte. Szóval ezt 50 ezerből úgy kihozni, hogy megfeleljen az igényeknek, mission impossible.
-
carr
őstag
válasz
kunberci #33193 üzenetére
rendben, szivesen olvasom ha van ajánlatod, és milyen költségvetéssel.
Ajánlatodat Határ NEM a csillagos ég jeligére a szerkesztőségbe várom.: 6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? igen. próbálom budget megoldani. rendszerenként nagyon max 50k amit rá szánok, de megbeszélhető. (+hdd)
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
Biztos ajánlanak Neked 50 eFt-ért olyan rendszert ami beváltja a reményeket (POE NVR+3 vagy 4db kamera, plusz sallangok).
Szerintem ez teljesen esélytelen, főleg látva milyen igényeid vannak.
De, ha mégis találnál ilyet, és felszerelnéd, én személy szerint nagyon várnám a tapasztalataidat (ezt most komolyan gondolom).Egy normális POE-s NVR kerül kb ennyibe, amiért Te komplett rendszert keresel.
Idézném hevepapa hozzászólását:
"Nézd. Semmi közöm hozzá mit és milyen szempontok alapján veszel. Nem vitás, hogy a mai viszonyok közt elég fontos szempont az ár.
1 közmondás azért eléggé hangsúlyos és sokszor beigazolódott már ebben a IP kamera, NVR, megfigyelő rendszer stb. témakörben. Ez pedig az olcsó húsról és a levéről szól..."[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
sziasztok
eső után köpönyeg...
betörés után valami rögzítős 265ös rendszert szeretnék, ami pénztárcabarát:1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
kültéri minimum 3.
2. Később lesz-e bővítve?
lehetőség meglegyen
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
NVR 1 vagy 2 TB merevlemezt szeretenék legalább.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? egyik sarokház... két bejárat van egy oldalon jelenleg. egyik front 2 bejárat, takarásban elkülönül, 50-60m kb. másik kb 10m (másik 7es pontban)
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
nem szükséges.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? igen. próbálom budget megoldani. rendszerenként nagyon max 50k amit rá szánok, de megbeszélhető. (+hdd)
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 2db rendszer fog kelleni. a másik lehet nagyobb. 2. ház két telek, egyik telek üres, csak a belső kapu oldalt figyelném, rögzíteném. nem vagy nehezen átlátható. kb 20m utcafront. L alakú épület, ide inkább 4 kamerás
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? megfelel, CAT5-el tudok dolgozni.
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
éjjeli látás legalább 25-30 m legyen, FHD, felismerhető legyen az arca a cigánynak. (nem rasszizmus, de a mostani eset azt mutatja)Remélem így megfelel a kérdésnek. Köszönöm.
Edit: hirtelen alin ebbe botlottam
persze nincs kamera hozzá egy sem, de ha kijön az 50e-s keretből, nagyjából fedi az igényeim.juj. a sarki háznál fontos infó, hogy jelenleg nincs internet. nem lakott.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
válasz
jmuranyi #33190 üzenetére
Még kicsit nézelődők egyelőre imou fele dől a mérleg.
ezzel egyetértek,de ez egy ~25milliós ingatlan ami teljes korszerűsítést igényel ,szigetelés,fűtésrenszer villamoshálózat..ha maradt volna 15misim akkor nem adnám el,az épület jó állapotú amúgy ,várhatóan olyan veszi meg aki ezt meg is csinálja,így meg a kamera szerintem sokat nem dob rajta szerintem
felujitva érne 40-50milliót is akkor viszont nyilván a kamera ára lényegtelen.
Azt még talán megpróbálom,hogy ha nem kell eladom,vagy otthagyom...[ Szerkesztve ]
-
jmuranyi
tag
válasz
-mugen- #33182 üzenetére
Amelyik IMOU kamerát próbáltam (IMOU IPC-S3EP-5M0WE),
annak szép képe van, de az alakfelismerés csak internet
kapcsolat mellett működik.Magánvélemény, de szerintem egy ingatlannál értéknövelő tényező
egy jó kamerarendszer (és/vagy riasztó).
Az áruk meg csekély, az ingatlanéhoz viszonyítva... -
atala
addikt
válasz
hevepapa #33178 üzenetére
Én is így jártam.
12 ezer volt egy kamerás egység. Amit kínáltak:
2x5MP felbontás, ONVIF, 64GD SD kártyaAmit kaptam:
2x2MP videó felbontás, 2x3 MP kép felbontás, nincs ONVIF, (legalábbis eddig nem sikerült elérnem) 32GB SD kártya, 64MB-ra szitázva.Reklamáltam, vissza küldhettem volna Kínába 15 ezer postaköltségen.
Egyébként a felbontáson kívűl, ami max 1920x1080 jó a kamera. Arra amire nemkem kell jó, de akkor is átvertek.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
jézusom #33184 üzenetére
Nem jött össze. Vettem cat6 dugót és nem megy rá erre a cat6 ftp-re. Ennek a cat6-os rj45-nek kijár a belseje, W alakban van elosztva a 8 vezeték, de ebbe sem megy bele szigetelésestől egyik kis ér sem. Cat 6 F/utp 4*2*0.54 van ráírva a kábelre. Na mehetek a sokadik csatlakozóért, de hogy hova....
-
hevepapa
senior tag
válasz
Bikkrom #33181 üzenetére
Használtam már 2 filléres temus csatlakozót meg sokkal drágább magyar bolti csatlakozót is. Nem vettem észre érdemi minőségi különbséget. Némi gyakorlattal és középszarnál picit jobb krimpelő fogóval egyformán könnyű meló. Az átmenős megoldással még egyszerűbb a krimpelés.
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #33185 üzenetére
Valóban nem a legjobb, de az ilyen szerszámnélküli megoldás kompromisszumos általában. A Cat5e vs. Cat6 téma eleve érdekes: átlagos otthoni körülmények közt bőven-bőven elég a Cat5e is. Mert ugyebár lehet, hogy az elméleti átviteli sebessége sokkal több a Cat6-nak, de néhány extrém felhasználási módtól eltekintve az 1 gigabites LAN sebességet sem használja ki az átlag user. Csakhát... a marketing bullshit nagy úr
Az meg kifejezetten vicces, amikor valaki körömszakadtáig érvel a Cat6 mellett és közben az összes eszközén max. 1 gigabites portok vannak. Kicsit hasonlít ez a Wifi 5-6-7 témára. -
-mugen-
tag
válasz
hevepapa #33176 üzenetére
Csak azért fontos ennyire az ár,mert vagy 3hónapra kell.
Ha tudnám,hogy kis bukóval amint nem kell megveszi valaki akkor felőlem "bármennyi" lehetne...
Gondolom,hogy ez így van,ezért is lennék kíváncsi mik szoktak a különbségek lenni
függetlenül attól ,hogy most olcsót veszek -
Bikkrom
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
Bikkrom #33179 üzenetére
Van ilyen csatlakozó. Nem olcsó, de van.
https://www.kabelfutar.hu/191/hasznos-kiegeszitok/szersz%C3%A1m-n%C3%A9lk%C3%BCl-szerelhet%C5%91-csatlakoz%C3%B3k-cat6-cat7 -
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Sógorék új házánál raknám fel a kamerákat. UTP-t mondtam, hogy húzzanak ha már a villanyszerelő mindent húz. Sikerült cat6 FTP-t rakniuk. Persze nem megy bele a sima RJ45-ökbe a cat6-os ftp. Vastagabb. Jól lepucoltam, csak a 8 belső érre de azok is vastagabbak, nem megy bele a cat5e RJ45 csatiba. Ez létezhető vagy csak a kínai cat5e csatik kisebbek?
Van számtech boltba külön cat6 rj45 csati?Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Szerk: Ez a krimpelés is egy agyrém, van olyan cat6 csati amihez nem kell krimpelni?
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
-
hzsolee
őstag
válasz
Victoryus #33175 üzenetére
Köszönöm a tippet megnéztem...meg már egy órája sakkozom mi a jó megoldás...☺️
Nem tudom milyet vettél, most kb 3 db van 25 hosszban. 3500-6000 között. Én nem láttam, hogy az "aranyozott csatlakozó"-n kívül hangsúlyt kapott volna, hogy réz oder cca a vezető. Ha gurigából veszem a rezet 110 körül már van réz dahua, ami ugye max 2700 pénz a 25 méter Így még a legolcsóbb alzás is drága.
Ha meg cca, akkor 7-ért már 100 méteres darabot kapok.
Az esetleges henkeket meg nem szeretném tekergetni.
Azért köszönöm a tippet, de szerintem az lesz rezet nézek, első körben egy százast...a krimpelésbe meg nem halok bele és legalább akkora amekkora kell.
-
hevepapa
senior tag
válasz
-mugen- #33174 üzenetére
Nézd. Semmi közöm hozzá mit és milyen szempontok alapján veszel. Nem vitás, hogy a mai viszonyok közt elég fontos szempont az ár.
1 közmondás azért eléggé hangsúlyos és sokszor beigazolódott már ebben a IP kamera, NVR, megfigyelő rendszer stb. témakörben. Ez pedig az olcsó húsról és a levéről szól... -
válasz
hzsolee #33173 üzenetére
Én Alzáról vettem, 25m-t. Nem kellett szórakozni krimpeléssel. Ha meg szétmegy majd az uv-től, akkor lesz tartalék 3m... azt meg majd megkrimpelem.
Olcsóbb volt, mint a helyi boltok. Nyilván méterre venni olcsóbb lett volna.@VACS
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 1db, elég lenne ha a benti ablakban lenne
2. Később lesz-e bővítve? nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? nvr nem
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)? 10m
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > jó lenne alakfelismerés
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? nem, Alza, MM
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 30e
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell? Wifi
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Egy darab kamera, minél egyszerűbben. Egy udvari füstölőt kéne figyelemmel tartani.
Jó lenne, ha telefonra küldene értesítést mozgás esetén. Ennyi, női vásárlónak, boldoguljon vele minél könnyebben. Mondanám neki, hogy Hiseeu, nekem végül is bevált, de az 3-4 hét mire idér, és nem tudom, hogy önmagában visszanézhető-e nas nélkül. Felhő része fizetős. Önmagában csak a kamerákat nem teszteltem, nincs is külön tápjuk, csak poe-n mennek a nasról.[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
Ez következik ,ec6 meg Imou cruiser-nek utána nézek.
Néztem itthoni eladókat,ha alin sokkal olcsóbb onnan veszem úgyis.
Csak kíváncsiságból,ebben az ársávban van olyan szempont amikor az NVR-es rendszer jobb választás?(ilyen igények mellet)
gondolom stabilabb meg bővithető,szóval hosszú távon előny
ezen felül van előnye,későbbiekben még hasznomra válhat? -
hzsolee
őstag
Üdv Urak!
Van valami BestBuy hely ahol UTP kábelt érdemes venni? Szívem szerint a cca-t hanyagolnám, bár eddig kb nem érdekelt... bementem az első villanyosba aztán vettem ami volt. De most lenne pár hosszabb szakasz új építés poe verzióban.
Bevált tippek jöhetnek ☺️ -
vacs
Topikgazda
válasz
-mugen- #33169 üzenetére
"AI felismerés melyiknél működik jobban."
Erre itt kicsi eséllyel kapsz választ!
Nézz YouTube videókat, olvass teszteket.
Aliexpress-en is érdemes megkeresni a kamerákat és a felhasználói értékeléseket kell átolvasni (több eladónál is), különösen az 1-2-3 csillagos értékeléseket, mert itt írják le, hogy mi nem jó!!![ Szerkesztve ]
-
Tudtok ajánlani olyan kamerát, amihez nem kell nas, de vissza lehet nézni telefonról is? Gondolom akkor meg felhő tárhelyet kéne előfizetni. (wifis)
20-30e max. árral, hazai boltból? -
-mugen-
tag
Igazából lehet ott az nvr és máshova ment csak ennek nem látom értelmét,még nézelődök hátha találok kb ennyiért nvr rendszert ami tudja is ugyan ezt.
ez az imou jobbnak tűnik mint az ec6 dual,kérdés,hogy az "AI felismerés "melyiknél működik jobban.
Árban nagy különbség nincs,felhő kb mindenhol fizetős.[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz
-mugen- #33164 üzenetére
Imou Cruiser Dual 10 MP
Két 5MP-es lencsével, ember és gépjármű felismerés, ember követés, kétirányú hang, 110dB sziréna, fizetős felhő!Ha komolyabb nvr rögzítős rendszert keresel (Hikvision, Reolink, Annke stb) az is kijöhet akár 100 körül.
De ilyenkor nincs felhő, hanem neked kell megoldani a vpn + ftp rögzítést pl!jézusom:
Ő azt írta, hogy az nvr (vagy csak a felvételek) helyileg máshol legyen, mint a kamerák.[ Szerkesztve ]
-
Janos250
őstag
válasz
-mugen- #33164 üzenetére
Vigyázz az alis olcsó kamerákkal! Ha WiFi-s, nem tudsz belépni a WEB-es felületükre, csak appal használhatók, felhővel. A vezetékesek se sokkal drágábbak, és azokra be lehet lépni, konfigurálni, vagy videót nézni. Általában tudnak mozgásra, vagy emberérzékelésre riasztani, mailt küldeni, ftp-re írni.
Már korábban írtam, hogy nekem az egyik ilyen kamera felülről a kutyára is riaszt, azt hiszi, ember. (hosszú farokkal)
-
-mugen-
tag
A házban minden közmű megtalálható,csak a kamerának nincs cső/vezeték húzva
ha kell kilyuggatom a falat vagy ablak mellet kivezetem kókányba a vezetéket.
internet is be van vezetve bár jelenleg nincs elő fizetve,de ugye az nem nagy kaland.
Ahogy nézegettem NVR-es megoldás normális kamerával az nem nagyon jön ki 100.000 környékén.
A többi javaslat meg 20-60ezer+vezetékkel is 100k alatt van bőven,akkor kellemetlen ha van incidens és a gagyi kamera semmit nem értec6 dual
2x3MP
~28ezer ft
Alis kamerák
2x4MP
~10ezer ft
Papíron az alis olcsón jobb,de gondolom a xiaomi ec6 több eséllyel lesz jó,tévedek?[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz
-mugen- #33156 üzenetére
"Akkor az mire lenne elég?"
2-3 MP-es kamera kb 5 métert lát!Nekem még sok dolog mindig nem tiszta.
Honnét lesz internet és áram a kameráknak?
180°-hoz kell a 2 kamera, tehát ha teljesen le akarod fedni, akkor az 4 kamera!
Én legalább 4-5 MP-es kamerát tennék.
Ha komolyabb (Hikvision, Reolink, Annke stb) rendszert veszel, akkor kelleni fog egy informatikus, aki segít bekonfigurálni a távoli vpn + ftp rögzítést pl!
Pl Imilab EC6 Dual is jó lehet.
"Az új felhasználók három hónapig ingyenesen használhatják a felhőalapú tárhelyet.
Store event clips on the paid cloud for up to 30 days. New users can enjoy 90 days of free, 7-day rolling cloud storage for motion-triggered event clips.*
*Each clip is approximately 10 seconds long, triggered by motion every 3 to 30 minutes."Vagy, olcsóbban Aliexpress-en vannak dual lencsés, vállalható minőségű kamerák:
- ezt Icsee és Xmeye app kezeli
- ezt Tuya és SmartLife app kezeli
A felső kamerája fix, az alsó forgatható, ezzel le tudod fedni a 180°-ot.
A 8MP-es modell ajánlott, ezekben 4+4MP-es lencse van, ez elég lesz.
Leírás szerint tudnak emberfelismerést, küldik az értesítést, emberkövetést (tehát fordul az alsó kamera).
Van felhős rögzítés, ami az első 30 napig ingyenes, utána fizetős (nem írják mennyi).
Hirtelen ennyi jutott eszembe, a linkelt kamerákat nem teszteltem, csak saját felelősségre vedd![ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
IVMS-nél (PC) nem lehet 5 percnél hoszabb videót letölteni távolról? Telefonnal se megy a hik-connect appal
HelyesbÍtek, 5 percnél rövidebbre is ezt Íja, hogy max5perc.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz
-mugen- #33156 üzenetére
Telefonra nem tudsz rögzÍteni, csak ha épp vissza nézed, akkor screenshotot, vagy videót.
180 fokot 2 kamerával le tudsz fedni.
Mindig NVR megoldást javaslok, most sincs ez másképp. Ha nem akarsz helyileg rögzÍteni, akkor felhős kamerát nézhetsz, vagy vpn de akkor megint csak nvr. Felhőhöz meg ugyebár kell az a fránya internet.
Konkrét tipust nem tudok mondani, biztos van valaki, akinek jól működött a felhős megoldás, akkor segÍt gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
-mugen-
tag
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
2-4
2. Később lesz-e bővítve?
nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
Jó lenne ha a telefonomra vagy máshova ,nem a kamerázott helyen
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
180fokban a ház eleje talán 10m, talán kissebb szög is jó,hátul ahol szintén 10m
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Ha jelez mikor embert érzékel az jó lenne
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
100fölé nem mennék,mert csak kb 3hónapra kell,ha több kell akkor átgondolom
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
amelyik olcsóbb,wifis akkor érdekes ha áramot sem hálózatról kapja
Éjjeli kép nem kell hogy színes legyen,de azért beazonosítható legyen -
hevepapa
senior tag
válasz
st6969 #33153 üzenetére
2007-ben jelent meg. A támogatása 2014-ben meg is szűnt.
Resolutions:
Max 704x480 (NTSC) 704x576 (PAL)
Min 176x120 (NTSC) 176x144 (PAL)
2025-ben ez már erősen felejtős kamera. A belinkelt 901 eurós árnál 1 dolgot nem vettél figyelembe: pirossal ki van írva: "End-of-life: Product might no longer be available" -
st6969
őstag
Sziasztok,
ismeri valaki ezt a kamerát? AXIS 215 PTZ?
Egy ismerősöm szerzett pár db-ot (nem tudni, hogy működőképes-e). Érdemes lehet ezzel foglalkozni vajon?
Van még, ahol 901€-ba kerül -
-mugen-
tag
A cél,hogy esetleges rongálás esetén legyen bizonyíték.
Egy rokon lakik benne,aki fizetni nem akar és amúgy is problémás,hónap végén kell kiköltözzön,utána pedig inkább eladom,de ugye a kétségbeesés normális emberekből is kihozza a rosszat...
Azt kell lássam ha esetleg az utcáról megközelíti illetve hátsó kert felől lehetséges.
Mondjuk bedob valamit akkor azt lássa a kamera.
ha olyan a kamera ami jelez akkor azzal talán megelőzni is lehetséges.
mit jelent pontosabban az a drágább? -
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33143 üzenetére
Nincs itt semmilyen "piaci rés". Ha csak ebből a - mondjuk - szakmai fórumból indulunk ki, én nem emlékszem olyanra az elmúlt 1 évben, hogy valakinek fontos prioritás lett volna a kamera hangminősége. A jó hangminőség nem olcsó. Eleve elég speciális mikrofon kell(ene) bele - az meg nem 2$-os tétel. Ráadásul a telefonok manapság már egész jó képet és hangot rögzítenek. Főleg a flagship kategória. Nekem Galaxy S22 van. 8K-ban vesz fel, baromi jó képstabilizátorral és a mikrofonja is olyan hogy a mély hangok sem tűnnek el. Viszont a telefon árából lazán kijönne egy 4 db 8 MP-s kamerarendszer NVR-rel együtt
-
vacs
Topikgazda
válasz
-mugen- #33148 üzenetére
Nincs jó válasz a kérdésedre!
Olcsón csak olyan kamerát fogsz kapni, amin annyit látsz, hogy volt feje+keze+lába a személynek ... Ha komolyabban védeni akarod az ingatlant, akkor az drágább lesz!
El kell döntened mi a pontos cél!
A linkelt Xiaomi 3 MP-es, ez kb 5 méteres távolságig lát! -
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz
Márton #33143 üzenetére
Szia,
sztem ip kamerában 16khz-nél jobbat nehéz lesz találni, akciókameránál még inkább lehet fontos a hang, de ip-nél a felhasználás jellege miatt kb senkit sem érdekel ... kíváncsiságból ChatGpt-t kérdeztem, de nem tud olyat ahol konkrétan fel lenne tüntetve és 44khz lenne a mintavételezés.
-
Márton
nagyúr
válasz
hevepapa #33142 üzenetére
Igen, értem. Csak jó lett volna ha ilyen célra is használható. Egy 20e Ft-os akciókamera hangja már elégséges, az tudja a 44khz-et. Itt se hinném, hogy annyira megdobná az előállítási költséget a 8->44khz váltás, csak egyszerűen nem foglalkoznak vele, mert biztonsági kameraként használva valóban nincs rá szükség. Tehát ez egy piaci rés!
A kép 90 fokos lencsével csaknem hordós. De ha picit mégis, az korrigálható utómunkában egy filterrel. -
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33139 üzenetére
A biztonsági kamerák általában nem a hangminőségre vannak kihegyezve!
Ha esetleg az lenne az elsődleges cél, hogy jó minőségben rögzíts egy színpadi előadást, akkor arra nem lesz jó a biztonsági kamera. Eleve a kép egy kicsit torz (hordó alakú) a lencse mérettől függően és a hangminősége se túl acélos. Egyszerűen csak azért mert megfigyelésre és annak rögzítésére lettek kifejlesztve és nem videófelvételek készítésére. -
-mugen-
tag
Üdv!
A lehető legolcsóbban kellene távolról megfigyelni egy ingatlant,pár hónapig,utána nem tudom mire használni a kamerát,mert nem lesz meg az ingatlan.
A cél,hogy az ingatlan utca felőli illetve a hátsó oldalát figyelje,hogy ki közelíti meg a házat.-Az,hogy jelezzen ha mozgás van nem feltétlen szükséges,de ha nem hatalmas a különbség természetesen jó lesz.
-ne legyen rögzítő a helyszínen,legjobb lenne ha telefonomra vagy felhőbe rögzítene.teljesen vezeték nélküli kamera lenne jó akkumulátorral vagy nap elemmel,de gondolom sokkal olcsóbb ha legalább az áramot vezetéken kapja...
és ezt legkésőbb hónap végén telepítenem kellene
Hálás köszönetem ,ha hozzásegítetek a gyors választáshoz! -
dokee78
félisten
A jelenleg futó Annke akció az csak most Valentin nap miatt van? Vagy meddig tart?
-
hevepapa
senior tag
válasz
Márton #33137 üzenetére
A leírásod alapján a célnak pont megfelelhet egy TP-Link VIGI C540-W kamera.
4 MP (25 fps 2560 X 1440 felbontással), 2,4 GHz-es wifi vagy utp csatlakozás. 12V DC táp,
forgatható. Áramszünet után visszaáll az előre meghatározottt pozícióba.
Mentés: NVR-re (ONVIF kompatibilis), SD kártyára vagy akár egy helyi PC-re is.
Távoli elérés és forgatás: PC vagy mobil app.
Az ára (magyar boltban 3 év garival): 44ezertől.
https://www.vigi.com/hu/business-networking/vigi-network-camera/vigi-c540-w
Én ilyen kamerákat használok, csak nem wifis kivitelben (sima C540), ha érdekel a képminőség valós képekkel vagy más technikai adat akkor írj rám privátban. -
Márton
nagyúr
Sziasztok,
spéci feladatra keresnék megfizethető IP kamerát..
Műv.házban fix helyre lenne telepítve, az idő 99%-ában a színpadot venné (fény van bőven), 1%-ban esetleg hátrafelé fordítanám a közönségre, távolról vezérelve.
A fix hely magasan van, ezért most állandóan létrázni kell ahhoz, hogy kivegyem a kártyát az akciókamerából, mert igen lassú a kamera wifije.
Gyors, stabil wifis net rendelkezésre áll a teremben, ha nagyon muszáj talán UTP is odahúzható.Fontos lenne, hogy amint áramot kap, bekapcsoljon, csatlakozzon a helyi wifire, elérjem távolról bárhonnan, lássam az élőképet, hogy minden rendben van-e, indítsam a felvételt.
Nem feltétel, de persze jó lenne ha egyben küldené is egy tárhelyre a felvett videót, de ha csak SD kártyára megy úgy is jó, ha pár nap múlva a helyszínre megyek és ott wifin keresztül letöltöm.Nem követtem ezt a kategóriát, létezik ilyen korrekt képminőségű, nem lefagyó FHD kamera?
-
vacs
Topikgazda
válasz
bugizozi #33124 üzenetére
1. igen
2. oldal tetején az összefoglalóban: HDD kalkulátor avagy mekkora hdd kell nekem?
3. igen
4. a 4 csatornás nvr 4 kamerát kezel, ha ennél több kamerád lesz, akkor most 8/16/32 csatornás nvr-t vegyél
5. majd a többiek megmondják
6. az összefoglalóban ezt is megtalálod, részletes leírással, ajánlott kábelekkel[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
Korábban mind EU raktár volt, így nem volt plusz költség.
Azt csak az Annke support tudja, hogy azóta a háttérben történt-e változás!
Ha biztosra akarsz menni, akkor írsz nekik, hogy mi a különbség köztük (várunk vissza a válasszal):
annke.com
de.annke.com
eu.annke.com[ Szerkesztve ]
-
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Az UTP ajánlásokat látom, de kültérre azaz a ház falán kívül elvezetett kábelhez amit nem szeretnék védőcsőbe rakni érdemes kültérit venni vagy elegendő a szürke fali kábel is esetleg? UTP vagy FTP kell erre a célra?
-
MZoli
csendes tag
Sziasztok!
Annke szettet az annke.com-ról , vagy az eu.annke.com-ról érdemes rendelni? Az első (global) linken dollárban kell fizetni, de tartok tőle, hogy vámot és adót is rápakolnak.
Van valakinek tapasztalata?
-
boborján2
aktív tag
válasz
dethroner #33125 üzenetére
Havernál amikor teraszról elvitte a nyomi az akkus fúrót , kb 6x belenézett 2 méterről totál szemből ,fényes nappal a kamerába. Ne esett le neki hogy mi az.
Ebből levonva a következtetést , lesz aki az álkamerától majd megtorpan és lesz akit az igazi sem érdekel.
Természetesen mivel igazi volt kamera, 1 órán belül megtaláltuk az embert. -
dethroner
veterán
Köszönöm az ötleteket, átküldöm az ismerősnek és majd dönt hogy mit választ. De lehet elég volna egy táblát jó láthatóan lerakni a fakupac mellé a szokásos "Kamerával megfigyelt terület! Rögzített felvétel" és csak keress a barom hogy merre lehet a nem létező kamera. Vagy egy álkamerát felrakni valamelyik fa tetejére jó 10 méter magasra
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
3 db kamerát szeretnék otthonra, összeállítottam egy setup-ot, kérlek véleményezzétek:
1 db Reolink NVS4 + 2 TB vinyo
2 db Reolink P430 (ha jól tudom ez a RLC-811A)
1 db Reolink Duo Series P750 (ha jól tudom ez a Reolink Duo 3)Néztem a Reolink P330-t is (RLC-810A), de itthon 10% árkülönbség van csak (38k vs 42k), akkor meg már legyen a 430 ha az jobb?! Itthon szeretném megvásárolni a garancia miatt, illetve a Reolink oldalán nem is találtam NVS4 NVR-t.
A kérdéseim:
1) ez a variáció kompatibilis?
2) folyamatos felvétel esetén kb hány napra elegendő a 2 TB ezen 3 kamera esetén?
3) az NVS4 ugyanazt tudja mint az NVS 8 (RLN8-410) csak fele annyi csatornás?
4) ez a rendszer még bővíthető? gondolok itt arra, hogy a Duo 3 egy vagy két csatonán megy? 1 poe kábel kell neki, de gyakorlatilag 2 lencsés.
5) be tudom azt állítani, hogy a kamerák az NVR-re ÉS FTP-re is mentsék a felvételt? Elvileg van ilyen opció: [link] amint van az NVR-en új adat tolja is egyből FTP-re?
6) CAT5e kábelezés elegendő? ~20 méter kábel szükséges a legtávolabbi kamerának.Köszönöm a segítséget!
-
hevepapa
senior tag
-
vacs
Topikgazda
válasz
dethroner #33115 üzenetére
Akár egy vadkamera is jó lehetne!
Mindenképpen olyan magasra kellene tenni a kamerát, hogy ne tudják leverni, tehát 5-6 méterre vagy feljebb. A napelemet úgy kell elhelyezni, hogy minél többet érje a nap. Viszont ha a napelemet észreveszik, akkor megkeresik a kamerát is. Ha egy magas fára szereli, akkor simán lehet hogy kivágják a fát és viszik a kamerát is (nem tudom, lehet túlgondolom)!?
A Reolink korrekt áron adja a fizetős felhő tárhelyet.
De van egy alap ingyenes csomagjuk is:
Basic Plan: Supports 1 camera with a 7-day history. (*Limit one per account.)
Youtube bemutató videó.
Német szerveren tárolja a felvételeket.
Elég sok kamerájukhoz kérhető, de nem az összeshez!
-
Gatling
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom mennyire off a topic, de nem találtam pontosabbat.
Tudja valaki, hogy meghibásodás esetén jótállásban javítják a Xiaomi BW300 kamerákat, vagy csere igazolást adnak?
Köszönöm a segítséget! -
kunberci
senior tag
válasz
dethroner #33116 üzenetére
Találtam egy árat:
[link] Ez csak a panel (416eFt).
Egész olcsó.
Lehet inkább ezt vinnék el mint a fát.
Egy jó kis maszkban, kapucniban nem biztos, hogy felismerhető lenne az "ügyfél". Hamarabb is menne, nem biztos kiérne addig az erdész,
amíg a "szerelés" folyik.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
-
-
kunberci
senior tag
válasz
dethroner #33112 üzenetére
Nem is nagyon láttam itthoni beszerzéssel ilyen napelem panelt.
Mondjuk az lenne a drága mulatság ha a fával együtt a 4G kamerát
plusz a napelemet is elviszik.
Nem akarok ünneprontó lenni, de valahogy (ha van elég hely), én inkább hazafuvaroznám azt a sok fát.
Szerintem az lenne a legjobb megoldás, (illetve a legolcsóbb is). -
-
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Egy erdész ismerős kérne segítséget. Kint az erdőben van neki kitermelve több tucat köbméter fa, szépen halomba rakva ahogy kell, és lopják a testvérek, ahogy kell. Szeretne valahogy kamerát, kamerákat elhelyezni, ami mozgást érzékelve üzenetet küldene a telefonjára, és ilyenkor ránézve a telefonra látná hogy vadállat mozog, és nincs miért reagálni, vagy embert lát és rögtön autóba ugrik és indul a helyszínre. Valami magasabb fára gondolná felrakni, ezt meg tudja oldani. Kb 8 méterre tudja elhelyezni a farakástól a kamerát. Áram és wifi nincs a területen. Szerintetek van valami lehetősége, tud valamit kezdeni kamera ügyben? -
Minstrel
senior tag
válasz
Figur10 #33107 üzenetére
Én ez alapján "szedtem" ki az nvr-ből az rtsp stream-et. [ANNKE VISION-How to Set Up RTSP for Your Device on VLC Player?]
-
Figur10
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata POE-s Annke Nvr-hez kapcsolt kamera elérése rtsp. (VLC)?
Vagy csak akkor működik a kamerák elérés ha nem az nvr oszt ip címet?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Merula Alba #33099 üzenetére
Próbáld ki, hogy lehúzol 1 kamerát. Ha továbbra is fagy, lehúzol még egyet. Így elvileg 1 nap alatt kiderül ha valamelyik kamera fagyasztja meg az NVR-t.
-
hevepapa
senior tag
válasz
scott_free #33096 üzenetére
Sajnálom, hogy olyan élethelyzet alakult ki amikor már szükséges egy ilyen kamerás megoldás....
Én a TP Link Tapo C220 kamerát ajánlanám. Minden paramétert tud amire neked szükséged van. Forgatható (PT), mozgás követés, 4 MP, 25 fps képkockasebesség, kétirányú hang stb. Mivel ONVIF kompatibilis, ezért ha úgy adódik nem lesz probléma ha NVR-hez kell csatlakoztatni. Ment SD kártáyra is, de persze működik úgy is ha nincs rögzítés. A Tapo app magyar nyelvű és könnyen kezelhető. TAlán nem utolsó szempont de bolttól függően 15-20 ezer közt van az ára. https://www.tp-link.com/hu/home-networking/cloud-camera/tapo-c220/#overview -
-
gozso
őstag
válasz
Merula Alba #33099 üzenetére
mennyi idős a rögzítő? elméletileg 3 é gari van rá. fárad a táp szerintem... de csak tippelem