-
GAMEPOD.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BMdeal
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje gondolkodom egy HE billentyűzetet beszerzésén a gaming miatt...
Ár/érték arányban melyik gyartót ajánlanátok?
ISO kivitelt szeretnék az biztos...! -
dqdb
nagyúr
válasz
haxiboy #102495 üzenetére
Mill-Max 3305-0, 3305-1 vagy 7305 kell neked, a 0305-öt érdemes kerülni, mert az hosszabb, mint a kapcsolók lába, így okozhat meglepetést, ha leér.
Mindegyik socket megemeli a kapcsolót kissé a forrasztáshoz képest és ezzel a kupakokat is, a legjobban a 0305 (0,64 mm), a legkevésbé a 3305 (0,25 mm), a 7305 a kettő között van (0,36 mm).
Digikey, Mouser és társai árulják, de érdemes lehet billentyűzetes helyeken is körbenézni (hirtelenjében itt találtam csak készleten és nem 0305-öt).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
haxiboy
veterán
válasz
micafighter #102478 üzenetére
Hmm...ezek otthon is beszerelhetők ?
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Ispy
veterán
Ez szerintem olyannyira igaz, hogy én már ha veszek is új kapcsolókat, eleve cserélem benne a rugót, mert ég és föld a különbség. Igazából geon után minden más csak futtotak még lesz, sajnos.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dqdb
nagyúr
válasz
Speedy007 #102492 üzenetére
Geon: DeltaKeyCo
TX: Oblotzky, Keygem, DeltaKeyCo
esetleg Sprit: DeltaKeyCotAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Speedy007
őstag
válasz
Molydeus #102489 üzenetére
Hát annyira pro még nem vagyok hogy különbséget tegyek hangokban és az anyagminőségben egyik se fog látszani a kupak másik a billentyű felépítése és a kupakok anyagán is múlik hogy milyen hagja van vagy lesz egy billentyűzetnek.
Ahogy egyre jobban ásom bele magamat a témába látom hogy ez is egyéni ízlés preferencia kérdése. Van akinek gondja és baja nincsen a Peach V3-l van akinek kényelmetlen,fárasztó vagy fájdalmas a használata. Így a rugó csere-bere esetén is számomra az jön le hogy a határa a csillagos ég hosszra,minőségre stb..
Minden esetre fontolóra veszem ha nem jönne be a számításaim a másik kapcsoló típussal hogy rugó csere esetén melyikkel járnék jobban. -
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #102489 üzenetére
- egy négykarmos csipesz, a stem megfogására, a csere alatt: ~1500Ft
Ez szerintem opcionális, én kézzel fogom meg a stemet mindig az MX keresztnél fogva, míg a másik kezemben lévő csipesszel rugót cserélek.A rugócsere előnyei közül kimaradt az egyik legfontosabb tétel: azonos paraméterű rugó és rugó között hatalmas lehet a különbség, az itt ajánlott Geon/TX rugók mindegyike nagyon jó minőségű (random aliexpresses rugót nem szabad venni), míg a gyári rugókról pár kivételtől eltekintve ez nem mondható el.
-
Molydeus
őstag
válasz
Speedy007 #102482 üzenetére
Megértem, ha valaki nem akar switch-et modolni, de tisztán anyagi oldalról nézve nem biztos, hogy jobban jár az, aki komplett switcheket cserél és nem rugót.
Nézzünk egy konkrét példát az egyszerűség kedvéért 110db switch-re számolva, mert rugóból kisebb csomag nincs, illetve nem számolok szállítási költséget sem, viszont mindenhol ÁFA-s árral nézem.
Csak, hogy valamennyire a példánál maradjunk a cél legyen a Peach-ek rövidebb, könnyű rugós megoldásra cserélése:
1. Komplett csere Keychron Silent K Pro: 26x403=10500Ft
2. Rugócsere Geon 14mm/60gf-re
- 5.95x403x1.27=3050Ft
- 10ml Krytox GPL105: 7.95x403x1.27=4100
kellenek még szerszámok mondjuk aliról (ahol amúgy ilyen készletek is lehet kapni):
- switch nyitogató: [link] 1350Ft
- egy lapos csipesz, hogy meg tudd fogni a rugót ~500Ft
- egy négykarmos csipesz, a stem megfogására, a csere alatt: ~1500Ft
SUM=10500FtLátszólag ugyanott vagy, de a 2. esetben innentől a 105-ös iszonyat mennyiségű rugóra elég, és ha bármi másban is kell rugót cserélni nagyjából bármilyenre 3eFt-ból megvan (a tri-stage drágább, de az eleve csak nehezebb van), míg switcheket cserélgetni minimum 6eFt, de akár sokkal több is.
Szóval, ha amúgy tetszene egy switch háza, anyaga, kapcsolási pontja, hangja, stb. kivéve a rugót, akkor szerintem sokkal jobban megéri csak azt cserélni, mint minden alakalommal új kupac kapcsolót keresni. Márpedig mindkettőtöknél egyértelműen a rugó a probléma.
Amúgy szerintem mindkettőtöknél a megoldás is ugyanaz lenne, csere egy könnyű rövidre, 14mm/55-60gf-ra. Ezzel a kezdeti ellenállás is csökken és a bottom-out érzete sem lesz számottevően nagyobb. Ez a klasszikus Red, 14-15mm/60gf kifejezetten könnyű érzet. Csak manapság mindenbe 20mm-es kerül, és abból a könnyűt csak ilyen 40-45gf körüli bottom out-tal lehet előidézni, éppen azért mert lapos a görbéjük, így egy 20mm/60gf érzésre sokkal nehezebb, mint a 14mm/60gf, hiába ugyanott van a végük.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mephike #102486 üzenetére
Érdekes, hogy eddig Cherry MX exkluzív cégként nem a Cherry indukciós kapcsolóját választották (annál téglalap alakú a stem válla bármiféle ív nélkül), hanem mást (a saját szinte biztosan rebrandelt kapcsolót jelent jelen esetben is).
-
Mephike
őstag
A Ducky új billentyűzetekkel és a kép alapján saját inductive switchel érkezik kedden.
-
nyunyu
félisten
válasz
HThomas #102483 üzenetére
Most épp a Monsgeek MG75W-t tolom a Peach V2-vel, melóban meg a fekete Akko 3098B-t Lemon V3-mal.
Kék 3098B-t még nem volt türelmem visszaépíteni TTC Silent Bluish Whiteról Peach V3-ra, de lassan nem ártana, mert az MG75W valahogy nem adja.
Nem tudom, azzal van bajom, hogy maga a billentyűzetház olcsóbb, kopogósabb műanyagból van, vagy a rátett gagyi doubleshot "PBT" Keychron kupak csúszóssága zavar.
(Akko ASA profilos PBTje SOKKAL jobb)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Mephike
őstag
válasz
zmilaner #102479 üzenetére
Akko Fun60-ból több féle is van. Ofc az olcsó megfizethető HE billentyűzetek kategóriájából való, de nagyon nem mindegy milyen összeállítást vásárolsz meg. (Fém/műanyag ház, vezetékes/trimode, stb). Van ebből is olyan változat, ahol fogadja a normál mechanikus switcheket is. Csak 60%os méret létezik belőle és csak ANSI kiosztás. (Egy soros enter, és nincs a hosszú í-nek billentyű.)
KS20-as switchekkel dolgozik, ami a legelterjedtebb HE szabvány jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz
nyunyu #102481 üzenetére
Én nem fogom reszelgetni mert nincsen hozzá eszközöm, így úgy használom ahogy van. Ti mondtátok (akinek nem igen ne vegye magára) hogy drága hobbi és kisérletezgetni kell hogy mi is a jó aki egyszer ebbe egyszer bele vág "vérszemet" fog kapni. Én nem akartam ezt de muszáj lesz. De lehet hogy a membrános csillapítással lesz a problémám mivel a covid kirobbanása óta nem használtam membrános billentyűzetet kivéve az ollóst laptopét de az még se olyan mint ez a silent peach v3.Azon kívül csak a Redragon K580 Vata billentyűzetet Brown Outemu gyári switchekkel használtam. Lett rá lehetőségem szert tenni itthon is Haimu Heartbeat Silent Linear Switch-re ha nem cseszik ki velem a róka posta akkor hétközepére már nálam lehet. Ha ez se hozza a remélt hatást vissza teszem a gyári switcheket azokkal legalább gondom nem volt a hangját leszámítva és nem le kell mondanom a halk(abb) billentyűzetről
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
HThomas #102477 üzenetére
Ezzel én is pont így vagyok.
MX Brownról indultam, kísérleteztem Gateron Clearrel (esélytelen nem lenyomni), Gateron Brown stemmel, aztán mentem a jobban taktilis irányba (MX + 68gr rugó +
Outemu/Boba V2.2 stem), nehéz volt.
Aztán próbáltam ugyanazt picivel gyengébb 62gr rugóval, hangtompítottban (Outemu Silent Gray)
Fárasztó volt rajtuk sokat gépelni.
Aztán jött a lineáris Outemu Silent White, azzal nem fáradtam annyira, mert ugyanolyan keménységű rugóhoz nem adódott hozzá az orbitális taktilis púp.Aztán megjelent az Outemu Silent Peach/Lemon V1 páros, de mivel nem akartam elengedni a taktilis vonalat, így a Lemon-t vettem, amin jóval könnyebb volt gépelni, mint a Silent Whiteon, viszont a csomag kapcsoló mellé kaptam egy darab Peach V1-et is mintának, és az még jobban tetszett.
Úgyhogy következő körben jött egy csomag Silent Peach V2, és az került a fő billzetembe, Lemon V1 meg ment a munkásba.
Aztán jött a Peach/Lemon V3 iteráció, azokra cseréltem a régebbi kapcsolókat.
Nemrég egy gyengébb pillanatomban rendeltem a nagyonhájpolt TTC Silent Bluish Whiteot, mert azt milyen jó, nem gumis, taktilis, satöbbi.
Nekem viszont nagyon meh, már nem tudok gépelni 62-65gr-os kapcsolón, pláne, hogy ennek 22mm-es rugója van, így már az elején is sokkal keményebb, mint a Peach/Lemon bottom-outja!Nézegettem a korábban emlegetett Haimu Heartbeatet, de azt is egyből kilőttem a 65gr bottom-out miatt.
Annak meg nem látom értelmét, hogy vegyek az Peach/Lemonnál 2-3x drágább kapcsolókat, hogy aztán még kerítsek bele a Peach/Lemonnak megfelelő rugókat (Akár a régi Lemon V1-eimből), meg szívjak fél napot a kapcsoló szétszedéssel, rugó kenéssel...
Anélkül meg nem biztos, hogy annyival jobb lenne, mint a korábban használt Outemu Silent White.Nyilván egy Crystal Peach V3-ra sincs értelme cserélnem, mivel nem használok diszkógömböt.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Visszakeresve nem igazán találtam kommentet róla, így érdekelne, hogy a Monsgeek/Akko Fun60 billentyűzettel van-e tapasztalat itt a topikban vagy bármi vélemény róla?
Nemrég kezdtem el nézegetni a "hagyományos" gamer márkákon kívül eső keyboardokat, eddig Razer/Corsair/Cooler Masterekkel volt dolgom.
CS2 plusz néhány FPS játék és LoL pörög haverokkal, semmi hardcore csak munka utáni relax céllal. Éppezért nem is szánnék rá nagy összeget, 30-35k fölé nem mennék, az aprón találtam a fenti billentyűzetet de ha van egyéb ajánlás szívesen fogadom.
Amit szeretnék: TKL (de legalábbis numpad nélküli), jelenleg brown switcheket használok de nincs preferencia bármi jöhet, RGB nem érdekel. -
HThomas
őstag
válasz
Molydeus #102469 üzenetére
Azt látom, hogy nekem a Peach (/Lemon) teljesen jó napi szinten, megszokom, tudok vele élni. A WS Silent is jó, illetve még ismerkedem velük, de valahogy feleslegesnek látom, hogy a nehezebb rugók irányába trenírozzam magam, amikor a Peachnél sem ütök félre. A WS Lineárnál az elején többször előfordult, hogy kihagytam egy-egy betűt mert túl finoman nyomtam le a gombokat. Ezért gondolkom a puhább irányban, ha még valamit kipróbálnék szívesen, akkor az talán a speed silver lenne. Csak az meg nem halk és félek a bottom outtól. Illetve ezért próbáltam ki a Lemont, csak az meg érzetre olyan meh. Viszont ez a rugócsere egyelőre nem vonz, főleg, ha relatíve kevés lenne a változás. A Sprit Progressive-et a WS Linear házába lenne érdemes berakni?
-
HThomas
őstag
válasz
nexwo #102452 üzenetére
Nem vagyok profi, de én tíz ujjal gépelek, és mindegyik ujjhoz megvannak a hozzá tartozó gombok. A kisujj ebből a szempontból épp túltelített (ctrl, shift, tab, esc, backspace, enter, és a jobb oldalon az extra betűk). A home row modok használatára soha nem tudtam rávenni magam, pedig lehet megérne egy próbát.
Szerk: illetve ezért is jók szerintem a Q8 fn gombjai (vagy alternatívának a space+fn vagy osztott space), a terhelés egy része átkerül a kisujjról a hüvelyujjra.[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz
Molydeus #102469 üzenetére
Köszönöm akkor marad a kisérletezgetés. Egy valamire rá jöttem tegnap teljesen véletlenül. Hogy a billentyűzet lába kisebbek nyitva van a múltkori csuklótámasz billentyyűzet magasság össze hasonlítás után. Most a lábak csukva van és kellemesebb a haszmálat. De attól függetlenül teszek próbát a Haimu Heartbeat Silent Linear switchekkel.
-
-
haxiboy
veterán
válasz
Synthwave #102472 üzenetére
Nem anyázok. Sajnos, vagy nem sajnos, de nagyon nehezen engedem el a már jól megszokott dolgokat.
Ha már a Corsair, a plate meg lesz munkálva hogy szét tudjam szedni a switcheket hogy ha neadjisten megint megkínálom fél liter kólával akkor egyszerűbb legyen a tisztítás. Még az is lehet hogy valamelyik gyerek majd megkapja játszadozni.
Ugyanitt van egy SK650 is ami hasonlóképpen járt az előző tulajánál. Kár hogy ISO...
De mint mondtam, instant szerelem volt a keychron...és ha a könyvelőm is úgy akarja akkor hamarosan tovább bővítem a választékot
Rengeteg a melóm, de a szabik alatt most igyekszem befejezni az ilyen-olyan projekteket, és ez a 60%-os csoda már közel 6 éve várat magára hogy befejezzem.
Most már biztos kapni normális PCB-t, meg valami hasonló case-t a keychron féle megoldással amit fogalmam sincs hogy hogy hívnak... (Gasket/Dampener) szóval ilyen rugós csillapítás. Ezt el tudnám viselni minden billentyűzetnél.
-
válasz
haxiboy #102471 üzenetére
"Egy kicsit még igen"
Mosmér kell anyázni?
Van egy olyan érzésem, hogy szaporodni fog bokros teendőid sora.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
haxiboy
veterán
válasz
Synthwave #102468 üzenetére
Egy kicsit még igen, de ha kiforrasztom belőle a switcheket akkor nem a Cherry-k fognak visszakerülni az tuti.
Közben belebotlottam itthon egy GH60 plate-be és case-be...azt hiszem megvan húsvétra a terv.
-
-
Molydeus
őstag
válasz
Speedy007 #102438 üzenetére
A HxG Silent (és feltehetőleg a Heartbreak) gyári hosszú rugója 20mm/65gf messze nem olyan könnyű érzésre, mint a Peach, ezért írtam, hogy ha az ujjizületed már a Peach is terheli, akkor a Haimu sem lesz jó rugócsere nélkül (amit kizártál).
- Silent K Pro, amihez a Silent White-ot és a Kailh-t hasonlítottad egy klasszikus "Red", vagyis 14/15mm és 45gf aktuálás*, 60gf bottom out.
- Silent White 2.0: hosszú rugós (20mm, de nagyon könnyű, forrástól függően 35 vagy 38gf aktuáció, 45gf padló)
- Silent White 1.0 (KS-9): még a régi 15mm és 35gf aktuáció, 45gf padló, Alin van ebből itt-ott, úgy emlékszem. Onnan ismered fel, hogy nincs rajta LED sapka és nem SMD LED-ekhez vannak kivágása, hanem a régi átfűzős LED-ek 4 lábához.
A Kailh-t passzolom.A Két Silent White közül - azon kívül, hogy melyik érhető el és menniért - az 1.0 a kisebb kockázat a kezdeti ellenállás szempontjából, mert annak még nem volt hosszú rugója. Viszont ha a 2.0 görbéje teljesen lapos is lenne a hosszú rugó miatt (annyira nem lapos az értékek alapján), a nagyon kicsi rugóerő miatt ez sem indul nehezebben, mint egy átlag "Red", ami meg a valóságban meglehetősen könnyű érzet. Ugyanakkor a vétlen leütéseknek meg nem kedvez az ilyen iszonyat gyenge rugó. Szóval én azt mondanám, hogy a White helyett én inkább klasszikus "Red" rugós Silentet néznék, mint amilyen a SIlent K Pro puhább szilikon padokkal vagy a Gateron Silent Red keményebb pakoddal.
*: a gyártók a két rugóerő közül adják meg egyiket vagy másikat, ritkábban mindkettőt, ha nincs külön említve, hogy az aktuációhoz tartozik az érték, (a K Pro-nál a Keychron pl. pont ezt adta meg), akkor a bottom out-ként kell értelmezni.
és #102403 HThomas
Én sem tudok Silent Speed-ről, de amit írsz a könnyű, de felkeményedő rugóról, az elvi szinten a rövidek jellemzője, viszont ami induláskor elég könnyű, az a gyakorlatban nem keményedik fel eléggé ahhoz, hogy a bottom-out-ot előre jelezze.
Amit szeretnél az valami progresszív vagy különböző tekercselésű double-stage lenne, mindezt 30-35gf kezdeti erővel (mint ami a Peach-nél lehet). Sprit Progressive?
Őszintén szólva erős fenntartásaim vannak azzal kapcsolatban, hogy ekkora hosszon és ilyen erők mellett kiérezhető lesz a változás, szerintem simán rövidnek érezném egy vakteszten.M.
[ Szerkesztve ]
-
-
haxiboy
veterán
válasz
nexwo #102452 üzenetére
Nálam most nagyjából ide állt be az új billentyűzettel (Keychron Q6 Max), valószínű keycap csere és/vagy egy normális csuklótámasz után ez olyan 130 körül fog tetőzni ahogy a legtöbb tactile billentyűzetemen. Bár ezekkel a Kailh Deep Sea Silent Pro Whale switchekhez még nagyon hozzá kell szoknom.
Valamikor 10 éves koromban jelent meg a Typer Shark Deluxe, nekem az volt az első amivel izommemóriát építettem. Bár én főleg 9 ujjamat használom, a bal kisujjamat elég ritkán aktivizálom. Amit csinálok biztos hogy nem standard
-
válasz
blaca83 #102463 üzenetére
Amúgy a márkalista kiegészül még a Karolingian Craft és a Keymacs kettősével a nagyon felsőkategóriában, bár ezek Alps kapcsolós történetek. Vintage vonalon meg ott van az IBM (főleg az F-széria) és a Cherry.
Ha a linkelt cikket végignyálazod, az már egy jó kiindulási alap.
Amúgy kár volt kiszúrnom az Alice Alps plate-et a Karolingian Craftnál. Nem, nem, neeeeem...
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
arnes
junior tag
Az elmúlt időben én is. De amúgy, ha valaminek van értelme, tényleg praktikus, könnyít a munkán, akkor arra én nem is sajnálom elverni a pénzt (nyilván ésszel még akkor is
). A mágneses csavartartó jó ötlet én is gondolkodom rajta.
Amúgy pont ma láttam, hogy lenne haszna: Mikroszkópunkat javították és a caroussel rész, ami forog az objektívekkel, ilyen icipici (1-2 mm) golyók segítségével van összeépítve, azok segítik a forgást. Szerelő mesélte, előző nap is javított egyet, oda nem vitt ilyet és a golyók röpültek, gurultak, amerre "láttak". Szóval hasznos az, na. -
blaca83
őstag
-
-
válasz
blaca83 #102457 üzenetére
Én ex semi-pro (div1 TDM, div2 CTF, top tier FFA, 2,2k elo CA, 1,9k elo duel) Kvékerként, régi en bloc FPS-kockaként, klasszik Doom speedrunnerként/slaughter élvezőként és billencsegéregérpad hobbistaként írtam, amit. : >
MSI-vel ne vicceljünk, a Razer meg...eh. Huntsmanem volt, de szerencsére ingyen került hozzám, így nem akartam annyira földhöz vagdosni, csak felraktam a polcra.
Ami már ér is valamit sziszegőből, az 80-100 körül van, annyiért meg Meletrixet veszek, ami minden létező metrika szerint (kivéve RGB finomvezérlés – jajmostmilesz) hatfelé hugyozza a kígyót. : >
Az analóg kapcsolók nem marketing bs. Előny FPS-ben.
Billencsben amúgy ezek a lényegesebb márkák:
Olcsóbban/közepesen drágán: Keychron (K Max/V Max/Q/Q Max széria)/Lemokey, Varmilo, Akko/Monsgeek, Filco, Realforce, Leopold, Unicomp (Ducky csak nyomott áron, apróról)
Drágábban: HHKB, Qwertykeys, TKD, Meletrix, Prime Keyboards, Geonworks, TGR (és a tonnányi Geekhack group buy)
sculpted keywell (formázott gombkutas) vonalon: Kinesis, PCD Maltron, Dactyl, MoErgo
paradigmaváltás után: Svalboard
Átfogó, de különösebb előképzettség nélkül is emészthető cikk a témában: [link]
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
válasz
Synthwave #102455 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Régebben aktívan toltam az "E-Sport"-ot is de mára már nem tolom napi szinten, viszont csak a Battlefield sorozattal játszom.
A fiataloktól érdekklődve volt aki a Razer Huntsman sorozatot is ajánlotta de van egy aktívabb tag is aki MSI GK-71 Sonic-ra esküszik.
A gyorsaság oldalán tudnék én is áldozni de mivel nem követem jó ideje a billentyűzetek fejlődését egyáltalán nem vagyok naprakész a témában.
Felesleges pénzt a "marketing bullshit"-re meg az RGB-s karácsonyfákra viszont nem szeretnék kidobni.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
válasz
nexwo #102452 üzenetére
Itt 6-8 ujj, 70-80 WPM, de nem tanult, hanem felszedett dolog, meg nem is volt rá külön gyúrva.
-
válasz
blaca83 #102454 üzenetére
"Eddig Gigabyte és Logitech termékeket használtam"
Jól is jártál, hogy lenyúlt a lurkó, így minden szívfájdalom nélkül elfelejtheted ezeket a márkákat.
Első körben a Keychron V1 Maxet/V3 Maxet mondanám lineáris kapcsolóval, de kérdés, hogy mennyire komoly ez a multi dolog. Mert ha eléggé, és skillben jóval közelebb állsz a semi-próhoz, mint a feldühödött patisszonhoz, akkor érdemes lenne körbenézni valami jóárasított analóg kapcsolósért (na nem a vészesen alulárazott dzsunkákra gondoltam).Mondjuk rendelni keychron.com-ról (dollárban, úgy olcsóbb lesz) egy K2 HE-t. 140 dollár a faberakásos (a sima egyelőre sold out, de csak 10 dolcsival olcsóbb, akkor meg már...), és van belőle fekete, fehér, meg ISO is, és ha a gyártói linkről rendelsz, akkor erre csak a szállítási költség jön rá, nincs rejtett vonzata, annyit fizetsz, amennyit a checkoutnál.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Kifejezetten "FPS multizáshoz" keresnék billentyűzetet.
-Ár-érték arányban keresem a legjobbat és maximum 50.000-et költenék rá.
-Egyáltalán nem ragaszkodom a bolti beszerzéshez, lehet "Apróról" is csak ne legyen valami lerugott cucc.
-Mechanikusban gondolkodom mindenképpen.
-Eddig Gigabyte és Logitech termékeket használtam és csak azért kellene újat beszereznem, mert 1db tönkrement és 1 db-ot pedig a gyerkőcöm lenyúlt.
-A NumPad nem szükséges, megvagyok nélküle.Hirtelen ennyi jutott az eszembe...
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
arnes
junior tag
De de ..
Figyel ott minden, csak a képre nem raktam, HG [Haimu x Geon] Silent Yellow Tactile, rugók, switch opener, ecsetkék, plate fork, stab rudak.. ki mit kért
-
nexwo
őstag
Itt a profik mind tíz újjal gépír vagy a kis ujjat ritkábban használjátok? (általánosban azt oktatták)
(Ahogy nézem a manónet megfog szűnni, az agilefingers meg in medias res a közepébe vág a dolgoknak)
[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
arnes
junior tag
Finally
#geon_rendelés cuccok átvéve. Jövök priviben.
-
dqdb
nagyúr
[kép]
ilyen egy valódi BoB kupakkészletGMK Cosmos, a felirat CR fekete, a kupak szintén CR fekete, csak némi csillámmal kiegészítve
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
Synthwave #102446 üzenetére
Én pont azért álltam neki ennek a layout buzergálásnak, mert meguntam, hogy tk csak dísznek vannak a feliratok néha, legyen már valami köze a kupaknak a funkcióhoz....néha.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
válasz
HThomas #102445 üzenetére
Azért ha ennyi pénzt költök, már az esztétika és egyéb haptikus/audiális visszajelzések is számítanak. : >
-
válasz
HThomas #102443 üzenetére
Mert az alapértelmezett rétegen csak speciális karakterek vannak a 6-oson és 7-esen (meg Fn1 + 6 -> F6; Fn2 + 7 -> F7). Meg feldobja kicsit az alternatív szín. Igazából a 8-9-0-ra is mehetne F gomb, de úgy már nagyon aszimmetrikus volna, a bal oldalon meg 5-ig stimmelnek a számok az egykezes püfölésnél.
Az extra G szerintem nem lenne túl szép.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz
Synthwave #102422 üzenetére
Elég barátságosan fest sárgaréz plate/gold knob kombóval is, bár talán a fekete plate picit jobban áll neki. Mindenesetre elegánsan lopakodó, ráadásul ugye az alulsó csavarok is sárgaréz színűek(/rézből vannak?). Lehet, mindjárt fel is dobom mellé a fekete Icematet.
Kailh BOX White, Drop DCX Dolch, brass plate (az összes helyen gasket van, így a legmerevebb konfigban van applikálva), plate foam, gyári tape mod, gyári stabok IXPE stabilizátor padokkal, gold knob, Keebmat.
Próbáltam úgy felvenni a hangját, mint tegnap a taktilisnek, de nem adja vissza, hogy mennyire halk. Mármint közel sem néma vagy ilyesmi, de a felvétel sokkal hangosabbnak állítja be, mint amilyen valójában.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Alex91 #102433 üzenetére
"Értelmesebb." Ezt a jelzőt használva nem kalkulálok Apple beviteli eszközökkel, mert 1995 már régen volt.
----------------------------------------------------------------------------------
(#102436) Speedy007: Van ott még Rapoo E9700M is. Bár elég jó mátrixa van, de nem 6KRO, mint elvileg a B6/B3 Pro.
----------------------------------------------------------------------------------
(#102437) Jorus: Jó tudni, bár az más árkategória.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
Synthwave #102431 üzenetére
Nagyon kényelmes egyébként az osztott space-t használni ehhez, azzal nincs gond, csak nem ott nyomom ahol kéne, azon meg a mod tap nem segít majd.
Az áéíóú már egész jól megy, a többit még keresgélni kell egyelőre...
-
Speedy007
őstag
Ha már a kapcsolók a téma mondtátok hogy Haimu Heartbeat Silent Linear Switch nem biztos megoldás lehet az ujj fájdalmaimra mert nehezebben kapcsol mint a Silent Peachh V3. Itthon az afterhours-nál van kettő silent? halkított? kapcsolók kicsivel többért ezek megoldást jelenthetnek a kéz fájdalmaimra? Kailh Box Hush Pro Islet (ilyen nincsen a gyártó oldalán csak Kailh Deep Sea Silent Pro Box találtam) vagy a Gateron Silent White?
-
válasz
nyunyu #102434 üzenetére
hmmm... így nem néztem, használatban ez nem tűnt fel.
Kipróbálom most!
znz zzzzh
Sztem ez is kupakfüggő. Ennek a kupaknak a belseje sima, nem tartja el a gyűrűt, ugyan az a magassága kb.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz
nyunyu #102414 üzenetére
Hááát, hogy a porvédősre nem lehet O-ringezni?
...fogd meg a teámat!
Olyanon gépelek most is. Lehet csak azért ment rá, mert nem tudtam, h nem megy.Komolyan: eddig csak akkor volt a vastag O-ringgel probléma, amikor olyan kis kupakokra raktam, h nem ment tövig. Valami ócó double shoot kupak, de vastag és low profile is, nem nagy veszteség.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz
Alex91 #102430 üzenetére
Minden értelmesebb HU ISO ollós, amit ismerek, matricázott.
----------------------------------------------------------------
(#102429) Ispy: Esetleg a magánhangzóknál még a mod tap is szóba jöhet.
"minden kéznél van azonnal, ezt is meg kell még szoknom."
A jót nem nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz
Synthwave #102422 üzenetére
Igazából ez a része rendben van úgy érzem, a 10 extra karakter és magánhangzók már más kérdés...leszámítva, hogy ilyen keveset még nem kellett mozgatnom az ujjaim soha, minden kéznél van azonnal, ezt is meg kell még szoknom.
Az enteren gondolkodtam, de már nem volt csak hotswap pcb és az nem támogatja a split entert.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Ismeretlen terepen vagyok, próblom kitalálni, hogy logikus nekem, mert ahhoz talán könnyebb alkalmazkodni majd, jelenleg a legnagyobb kihívás a magánhangzók megtalálása, folyamatosan küzdeni kell az izommemória ellen.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Mindig érdekes látni az ilyen extrémebb kiosztásoknál, hogy ki hogyan gondolkodik, ha gépelési kényelemről van szó.
Nálam a v0.1gyökeresen eltérne a tiedtől, és már a fizikai kiosztás is más lenne (én a normál Enter kettéosztottam volna, de a Num0-t és NumEntert egyben hagytam volna.
-
Ispy
veterán
válasz
norby_42 #102421 üzenetére
Igen, ez kényszermegoldás, mert a numpad 0 az alsó sorba való, a 9 meg a felsőbe, nem akartam nagyon megerőszakolni a numpadot. Mehetne a 9-es mellé layerre is, de akkor meg nem annyira kényelmes a numpad fn-el használni.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz
ftamas0201 #102419 üzenetére
Ja, hogy a V3 Cream Yellow-ból kétféle verzió volt?
Sima a nem porvédős, Pro (ami nekem van) meg a porvédős?Akkor a hangtompítós kapcsolók megérkezéséig ideiglenes megoldásnak tehetsz a kupakok hüvelyére M1.5X5 szilikon o-ringeket *, és akkor nem fogod tudni tövig ütni őket, illetve erősen ki lesz párnázva a leérkezés, meg az idegesítő kopogás is meg fog szűnni.
*: vastagság x belső átmérő, Alin általában 8x5-nek szokták írni, mert 8mm a külső átmérője, 5 a belső.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Szerintem gépeléshez kényelmesebb lenne, ha az Fn2 inkább bckspcFn2 lenne (vagy spacebar, és a mostani spacebar volna bckspcFn2), ráadásul így felszabadulna a felső sorban egy billentyű.
De akár úgy is lehetne, hogy a spacebar (akármelyik oldalon is legyen) átminősülne spcFn1-gyé, és az Fn1-ből meg delete válna (a másik spacebar meg bckspcFn2).
tl;dr: Ha már van két spacebar, érdemes őket minél jobban kihasználni. : >
[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
Egyelőre ezt találtam ki layoutnak, sokkal kevésbé érzem szenvedősnek, mint a 60-as wkl-t.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ftamas0201 #102405 üzenetére
És talán lehet emiatt is fáj most a kezem, hogy én teljesen leütöttem és ott a csillapít érzésre olyan mintha betonra érkezne a kapcsoló és talán visszaverte a "rezonanciát" az egész, bár lehet ezt csak kitalálom, nem tudom létezik-e ilyen.
A long pole eléggé kemény bottom out érzéssel jár. Ha a csuklód fájdult meg, akkor arra a csuklótámasz lesz megoldás, ha az ujjaid, akkor arra a kapcsolócsere, mert vagy túl nehéz (áltagosnak nevezhető, közepesen nehéz kapcsoló amúgy), vagy a becsapódást nem szeretik az ujjaid, ekkor a kapcsolócsere lesz a megoldás.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz
ftamas0201 #102415 üzenetére
Tényleg, micafighter nemrég kirakta apróra is a rendelhető kupakszetteket.
Eddig csak itt a topikban beszélgettünk róla.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ftamas0201
senior tag
válasz
nyunyu #102411 üzenetére
Köszönöm neked.
Egészen pontosan a fekete & narancs verziót sikerült vennem ISO-DE kiosztással, az ISO vonalat nem szeretném elengedni és a méret is szükségeltetik a numpaddal, ez volt, jó árnak éreztem aztán megvettem.
Kapcsolócsere mindenképp lesz az már biztos, úton vannak a crystal verziók (kitudja későbbiekben mi lesz látva itt a topicban mennyire beszipkázza az embert a dolog) na meg hogy a kezem szokja-e a sokkal nagyobb dőlést mint az eddig használtak vagy vissza kell majd térnem a régi vonalra ez majd kiderül, egyelőre jól fáj még az egész bal kar attól az egy kommentecske lepötyögésétől (amúgyis szar a bal karom, egy esésnél sikerült összezúznom az egész izomzatot meg mindent tavaly ilyentájt, azóta nem a régi sajna és nem is lesz már
)
Amit említesz kupakszettet láttam aprón már, de egyelőre az még várat magára, majd egy későbbibe ha úgy alakul és maradnak a dolgok akkor benevezek, egyelőre, még nem szeretnék elszállni a dolgokban. -
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #102409 üzenetére
Az kell a vizuális kváziszimmetriához, anélkül a bal oldal keskenyebb lenne, és ez zavaró lenne látványra (láttam rendert makróoszloppal és nélküle is hasonló kiosztáshoz, és kell az az oszlop, vagy kiegyensúlyozatlannak érzed, ha ránézel).
-
nyunyu
félisten
válasz
ftamas0201 #102395 üzenetére
Kiválasztottam egy Akko 3098B Plus billentyűzetet aminek V3 Cream Yellow switchei vannak
Ugyan nem tudom, pontosan melyik verziót vetted (szín, layout), de jó vétel volt.
V3 Cream Yellow Pro harkályszerűen kopogó hangja nekem nem annyira tetszett, mint a régebbi CS Crystal mélyebb hangja.
De ha halkabbat akarsz, akkor veszel hozzá 110db Outemu Silent Peach V3-at vagy Outemu Silent Peach Crystalt, és akkor nem fog kopogni tövig ütésnél.
(Utóbbi szebben világít, de mivel úgysem látszik át a kupak, így az előbbi is jó lehet.)Magyar kupakszettre meg opció lehet feliratkozni micafighter #xmi_csoportos listájára, az kb. 20-22k-ért fog tudni egy mind az ANSI, mind az ISO 3098B-t lefedő, jó minőségű kupakokat.
(Szürke-bézs kombót el tudnám képzelni a fekete 3098B-men, kéken mondjuk mindegyik furán mutatna.
Fehér házas 3098B-kre inkább egy csupa fehér XMI kupakot tennék, bár a szürke-bézs sem mutatna rosszul rajta.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
válasz
Valkűr #102390 üzenetére
Na, akkor ha annyira nem jön be a KTT, átszipkázom. Vagy ha legközelebb rendelnél Aliról, szólj, és felezünk a postán!
-
válasz
micafighter #102387 üzenetére
Kár, hogy elrontották a bal oldali makróoszloppal.
-
Valkűr
addikt
-
válasz
viperabácsi #102406 üzenetére
nekem is volt, kicsit moddolni kell és frankó amúgy.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ftamas0201
senior tag
Azta, köszönöm szépen hogy ennyien reagáltatok
Akkor ezek szerint nem választottam annyira rosszul szerencsére. Számomra mindenképpen ez csak amolyan teszt dolog ahogy említettem is, így tapasztalásnak mindenképp jobb.
ÉS hogy az őszintét megvalljam már félre is toltam és visszajött a régi Logitech G213 amíg be nem szerzem ahhoz a szükséges kiegészítőket, mert ahogy mondtad is, mire annak a kommentnek a végéhez értem, valami brutális fájdalom lett a bal kezemben ami remélem hamar elmúlikElég nagy a dőlése is a régi billentyűimhez képest még becsukott lábakkal is, én becsukott lábakkal használom a logit is, így gyanítom hogy amíg majd át nem szokom a nagyobb dőlésre, másabb kapcsolókra és tény hogy változtatnom kell a gépelési szokásaimon ami egy hosszabb folyamat lesz ha egyáltalán megszokom és nem szakad le majd addig a karom
(És talán lehet emiatt is fáj most a kezem, hogy én teljesen leütöttem és ott a csillapít érzésre olyan mintha betonra érkezne a kapcsoló és talán visszaverte a "rezonanciát" az egész, bár lehet ezt csak kitalálom, nem tudom létezik-e ilyen.
Akkor kapcsolók terén mégsem sikerült a lehető legjobbat választanom ahogy kiveszem a mondandódból a rövidebb úton járó kapcsolók miatt, erre nem gondoltam, konkrétan nem is tudtam hogy van ilyen, ez elkerülte a figyelmem a topicban.Na de ez is majd alakul akkor ezek szerint.
#102398 ViZion
Köszönöm, valószínűleg körülnézek majd alin természetesen (hátha most a dollár is akarja hogy vásároljak onnan) hátha találok valami értékelhetőt, eddig mindig a billentyűzetekhez kapott műanyag felpatintható nyavalyákat használtam, azokkal is el voltam bőven eddig. konkrétan a tenyerem alsó felét pihentetem én szinte rajta csak, szóval nem konkrétan a csuklómhoz kell valami, bár ezek nem is úgy vannak kialakítva.
Amire figyelnem kell hogy azért elég magas az eleje is, legalább annyira magas kell legyen az új is.#102399 Valkűr
Köszönöm szépen a megerősítést és a tanácsokat Neked is.Már érkezőben vannak a crytal verziósak, mint mondtam követtem itt a diskuációt már egy pár hónapja csak nem szóltam közbe és gyanúsan minden 5. komment arra utalt így berendeltem már egy hete, mert tudtam hogy ha lesz egy mechanikusom akkor azt mindenképpen ki akarom majd próbálni
Csak nem ismertem ugye az ingerküszöbömet, azt tudom hogy sajnos rossz a fülem a munka miatt (és saját hülyeségeim miatt tönkretettem) és a magasabb kicsengősebb zajokra, búgásokra és minden ilyen hasonlóra sajnos túlérzékeny lettem ezért nekem már mindenből a zajos kell és a lehető leghalkabb
Sajnos ez lett a defektem a hátralévő életemre és ha nem vigyázok akkor nem lesz ilyen gond mert megsüketülök
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Amiota feltettem a Skyline Normcore (Shine-through) R2 Low Profile PBT Double-shot Keycap -et [link] a Nuphy Air 75 billentyuzetemre azt vettem eszre, hogy idonkent kihagy a leutes, maskor meg duplan viszi be az amugy egyszer lenyomott billentyut.
Tudom nevetsegeseen hangzik de letezik olyan, hogy arnyekol egy kupakszett?Furcsa az egesz foleg azert, mert a kornyezett mit sem valtozott a csere ota...
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
HThomas
őstag
A Silent Peacheknek milyen alternatívái vannak még?
Legyen hasonlóan könnyű.
Aktuálhat picit hamarabb.
Aktuálás után viszont keményedhet, ha óvatosan gépelve el tudom kerülni a bottom out-ot az jó, de ha a gumis csillapítás megfogja, azzal is tudok élni.
Néma, de legalábbis halkított.
Létezik ilyesmi, vagy teljesen irreális elképzelés?Nézegettem a speed silvereket, de ugye azokból nincs halkított, vagyis nem találtam hasonlót.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!