Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegnapi dráma:
Mondjuk az volt a téma, hogy felhívtak: intéztem e enegedélyt a szomszédtól, mondtam, hogy nem,mert nem várható el egy idegentől ez a dolog...de ha letesznek egy k.oszlopot akkor enegedély sem kell, gallyazni sem kell...
Ellenben elvagyok én a One-os FTTH-n. Mondja,hogy akkor törli... aztán kaptam a fentebbi sablon SMS-t miszerint én álltam el.🫢🫣😂🙃Eddig két oka volt,hogy nem szerződtem át a One-hoz, az egyik:
a másik: hátha a Telekom megérkezik, ez meg is történt, csak nem így gondoltam. 😂
Megjegyzem, eddigi tapasztalatom alapján az utolsó oszlopot is felesleges volt lerakniuk, mert senki sincs róla bekötve. Ilyen egy filléreskedő társaságot.Mondjuk már ha meggondolnák magukat sem mennék át hozzájuk úgy érzem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
garga01 #7957 üzenetére
Ez Szlovákiában is nagy divat volt a 2000-es évek közepén, hogy az utca közepén valaki vett netet, és szórta az egész utcának.
Sőt, a 2010-es évek közepén volt aki itt MO-n akarta ugyanezt tőlem. Légvonalban kb 90 méterre lakott tőlem, és azt akarta, hogy valami wifis megoldással (mivel a kábelt 4 udvar és egy út fölött is át kellett volna vinni így ki volt lőve) lőjjem át neki a netet és akkor majd fizeti a felét. NEM-et mondtam, aztán kiderült, hogy azért nem köttet be magának netet mert mindkét szolgáltatónál fekete listán van nem fizetés miatt. Gondoltam is magamban, micsoda buli lett volna minden hónapban elmenni a netszámla feléért.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #7956 üzenetére
Jaja, se okos telefon, se táblagép. Sima mobilok voltak csak, azokon meg WAP-al neteztünk, ha mégis.
Nálunk sem volt sokáig router, viszont a gépemben két hálókártya volt (eleve az ASUS A7N8X-E Deluxe alaplapra kettő volt integrálva) és az egyiken bejött nekem a net, a másikon meg ment öcsémnek. A hátránya az volt, ha kinyomtam a gépem, akkor neki elment a net. Ezt pár hónap után meguntuk, és lett router.
Limit szerintem inkább egy háztartás két előfizu volt, emlékeim szerint, de lehet, hogy szolgáltatónként is változott.
Ebből a szempontból nekem érdekes volt a 2010-2018 közötti időszak, ugyanis volt T-s ADSL-em és UPC kábelem is. A két net egymástól függetlenül létezett (nyilván dupla havi díjjal) a UPC-n az egyik gép letöltött, addig a T-n lehetett online játszani a másik géppelElőfordult, hogy egyik vagy másik nem volt, és akkor tök jó volt backupnak a másik net.
-
Klown
aktív tag
válasz
garga01 #7955 üzenetére
Jaja!
Emlékszem, mikor új gépem lett, de még routerem nem volt, akkor be kellett telefonálni a TvNetWork-höz, hogy írják át a CMTS-ben a MAC címemet az újra, hogy felengedjen a modem. Akkoriban volt, hogy úgy nyomtuk osztálytársammal, hogy áthozta a gépet és tettem mégegy LAN karit a gépbe és azzal osztottam meg a neki a netet. Addig ő töltögetett és LAN-oztunk is közben. Kb. 15m kábellel kötöttük össze, mert én a szobámban voltam, ő meg a nagyszobában a dohányzóasztal + fotel kombót vette birtokba.Aztán később neki is lett netje, de hogy ne kelljen 1x k-t kicsengetni érte havonta (anyukája egyedül nevelte), ami azért akkoriban szép summa volt, egy routerrel megosztotta és 2 másik szomszédba is átkötötte, így hárman osztoztak rajta. Szépen a folyosón a kábelcsatornában, amin a koax ment, ill. jött be a házba a kábeltévéhez, oda belefűzte az UTP-t mellé. Elegáns, profi megoldás!
Na meg a kalóz HBO dekóderek hőskora! Ehh a régi szép idők!
Üdv: Klown
-
válasz
KROK640 #7954 üzenetére
Most visszaemlékezve: úgy szólt a dolog, hogy 1 gép, a szolgáltatás megoszlása tiltott. 🤣
Persze, akkoriban a legtöbb lakásban egy gép volt. Okostelefonok, táblagépek egyszerűen nem léteztek.
Egy ismerősöm a Rákóczi utcán lakott, 2002 körül mikrohullámú Internettel, a szomszédjával osztotta meg, de azon ment a hörgés, hogy gépről osztotta és a szomszéd jelezte, hogy mikor NE kapcsolja ki gépet, neki meg a villanyóra pörgött!🤣
Amúgy a srác programozó volt. 🤣Lehet, hogy voltak akik vásároltak előfizetést egynél több gép esetében, bár úgy rémlik, hogy háztartásonként volt limit is, hogy egy háztartás egy előfizetés.
-
garga01
őstag
válasz
GoodSpeed #7953 üzenetére
Jaja, mondjuk kb. minden router tudta a MAC klónozást, úgyhogy nem tartott sokáig kijátszani, ahol esetleg nézték a PC MAC címét
2006-ban vettük haverral az első Wifi routert, emlékszek mindenki mondta h áh nem tudjuk majd beállítani mert nehéz, aztán pikk-pakk megvolt...És még le se jelszavaztuk, mert kb. laptop se volt a szomszédoknak...
-
KROK640
nagyúr
-
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Múltkor ígértem hozok pár ár listát a nosztalgiázni vágyóknak
TV Nework listák Bajáról vannak, Emitel Déli országrész, Baja-Bácsalmás, Fibernet szintén Baja-Bácsalmás környéke.TV Network lista, sajnos nem tudom milyen évből:
[kép]
[kép]
TV Network 2003:
[kép]
[kép]
FiberNet 2006 (nálunk ekkor lett kábeles net, előtte csak analóg ktv-t adott a Fibernet az jóval gyengébb csomaggal mint a TvNetwork...)
[kép]
Emitel 2004:
[kép]
Emitel 2005:
[kép]
[kép]
[kép]Ha még érdekel vkit, van jópár UPC Direct műholdas és FiberNet kábeles listám is elrakva
Aztán ki is dobálom majd ezeket is nyáron szerintem, tartok egy padlás takarítást
-
-
válasz
KROK640 #7947 üzenetére
Hogy az egyik szomszéd a kertből egy kis darabot lekerített magának, hogy az az övé? Az szép.
Ja megvette a lakást. Földszinti. Aztán egy szép napon, látták a lakók, hogy fekteti a kerítést. Egy lakó ágált ellene, de le sem xarta a csaj. Megkérdeztem én is egy ügyvédet, azt mondta, hogy vagy azonnal beperelem, vagy ha nem a bíróság úgy fogja venni, hogy szabálytalan volt, de a lakók eldogadták.
Azóta a csaj már Angliában van, családot alapított.... csak a kerítés maradt :XD
Ennél a telekomos történetnél, ma én úgy álltam hozzá, hogy úgysem fog sikerülni, mert:
KK hiány.
Erre az történt, hogy nem sikerült! Mert: és ekkor jött az az ok, amire nem gondoltam volna!Pedig felmerült bennem, hogy esetleg kétoldali munkaunduszban szenvednek!
Bezzeg amikor idejöttem! Ebbe a lakásba én hozattam be a UPC-t (Invitel volt), szerelő pikk-pakk felugrott pakolta be, KK-t nem is kérdezett!DIGI-nél volt, hogy kifogtam, egy ÁJK-s karrierrel szemezőt, az el is ment, igen őa KK-n hörgött. Küldtek másik szerelőt, ő meg bekötötte!
Basszus pedig tegnap már poénkodtam, ha sikerül, akkor fényes győzelmet aratok Tiszapalkonya hőse felett!
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #7946 üzenetére
Hogy az egyik szomszéd a kertből egy kis darabot lekerített magának, hogy az az övé? Az szép.
Jah ha másik szerelő csapat jön ki attól félsz nem állnak neki? Mondjuk a fametszés miatt most úgyis mindegy.Alapvetően akkor nem olyan fontos ha van Digi gigabit is.
Én meg itt a Vodán gondolkodom, hogy mi legyen velük. Egy ideje jó lett a net, ráadásul a számla is alacsonyabb újabban több mint egy 100-essel, miközben a sebesség meg az amit ígértek. Ilyenkor nem biztos, hogy nagyon variálnék, főleg, hogy a T-s nő maga sem tudott árakat mondani. A prospektusban sincs, meg sehol, hogy akkor most 1 gigabites optika mennyi is lenne 1 hónapra? A Weboldal szerint kérjem egyedi ajánlatukat. Szóval jelenleg havi ismeretlen összegért ismeretlen feltételek mellett jönnének, miközben a Voda felrúgása is extra kiadás lenne.
Amennyire egyértelmű volt tavaly ősszel a váltás, most annyira nem tudom már hirtelen. -
válasz
KROK640 #7945 üzenetére
Igen, nagyjából ez a helyzet. Azt hittem a KK-n lesz a hőrgés. Ezzel szemben, arról szó sem volt! Simán bekötötték volna. Éppen most reklamálok a T-nek, molst néznek utána
Na most az a szívás, ha másik csapatot küldenek ki, azok meg lehet elkezdenek jogászkodni, vagy belekötnek a másik dologba, hogy a szomszéd alattam kertesháznak képzeli a lakását, és kerítéssel kertet csinált (ez a csapat azt mondta, hogy ők megoldják)Mai:
hogyha jól veszem ki, akkor Digin is van gigabited.
Igen!
Tehát akkor ha jól értem, nem is azon az oszlopon megy a telekom optika amit te annak gondoltál.
Az utca másik oldalán, csak annyira jelentéktelen oszlop az, meg azt hiszem egy van az egész utcában!
Sikeresen mindig a másik oszlopot néztem :XD
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #7942 üzenetére
Tehát akkor ha jól értem, nem is azon az oszlopon megy a telekom optika amit te annak gondoltál. Továbbá a Telekom hibásan tájékoztatott arról, hogy neked elérhető, mivel gyakorlatilag nem az, mivel kell egy hozzájárulás, egy gallyazás, némi engedély, ki tudja kitől, plusz még lehet, hogy a ti közös használatú telketekre is kell hozzájárulás a szomszédaidtól. Így nem csoda, hogy kezdesz lemondani róla, főleg, hogyha jól veszem ki, akkor Digin is van gigabited.
-
garga01
őstag
Sok év után felénk is felébredt a Telekom
Miután 2021-ben a Digi optikát be lehetett kötni, rengetegen lemondták a T VDSL-t. Most nemrég elkezdett a T ásni és optikát fektetni, lesz konkurencia a 4iG-nek
Igaz a T-s IPTV nem lesz népszerű, de egész jó választék-konkurencia alakul ki (One optika, Telekom
VDSLoptika, Tarr koax ED3.0-DVBC) -
trec12
addikt
Közlemény építési engedély véglegessé válásáról – CS/29486-18/2024. számú határozat: Celldömölk, FTTH-hálózat
Építtető: D-Infrastruktúra Távközlési Kft.A Telekom még kész sincsen teljesen - jelenleg a társasházakhoz viszik az optikát - indulhat a Digi/One optikai hálózat építése is.
-
válasz
GoodSpeed #7941 üzenetére
Nem is ezen az oszlopon van a Telekom!
Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - a kaland...
-
Az utcában az oszlopok:
-
-
-
-
-
Höhö!
-
Valami készül:
-
Zöldellik a mező nálam is, ami jó, viszont lilásrózsaszín szolgáltatónak terjeszkedésért felelős vezetője, azonnali hatállyal monnyon le!
-
Diák66
őstag
Itt lesz mit fejleszteni:
-
trec12
addikt
-
Klown
aktív tag
válasz
garga01 #7916 üzenetére
Egy fél éve még ment a tvnetwork.hu. De látom az új tulaj, akié a HWR, LRT, Drávanet, redirectelte a dravanet.hu-ra.
Pedig szinte mai napig ott voltak a 2010-es ajánlatokkal, teli olyan TV csatornával, ami már rég megszűnt és el is felejtettünk. (MusicMix, Hálózat TV, AXN Black-White, stb.)
-
KROK640
nagyúr
válasz
garga01 #7916 üzenetére
TvNetwork : Egyik haveromnak volt, 2004-ben jártam párszor nála. Egy panelos részen lakott. Akkor volt neki (2004) 256/256-os a netje, ráadásul időben korlátlan, és kb a negyedét fizette annak, amit én akkor az ISDN-ért (ha nem léptem túl a 40 órát), ami csak 128/64 volt. Ráadásul tök stabil volt a netje, és persze akkor már volt 512-es ADSL meg 768-as UPC, de ár/érték arányban ez a TvNetwork nagyon jó volt.
Aztán haver is mondta, hogy meg van ott egy másik szolgáltató a Digi az még jobb. Meg is ette a TvNetworkot később a Digi. -
KROK640
nagyúr
válasz
garga01 #7915 üzenetére
Igen, a rapidsharere én is emlékszem. De utáltam sokáig, pont emiatt az IP-s cucc miatt, meg ha nem volt prémiumod (ha igen meg lépj be), akkor pár K-val engedett tölteni, nekem pl hiába az 1 megabites ADSL, kb ISDN sebességgel engedett tölteni a free, de cserébe, legalább az egész oldal felület tele volt reklámokkal. Aztán tényleg volt rá valami program azzal már sokkal jobb volt a helyzet, de nekem sosem lett nagy forrásom. Inkább DC++ meg később a torrent.
-
garga01
őstag
válasz
GoodSpeed #7917 üzenetére
Szerencsére nem
Én Szegeden lakok pár éve, Digi optikán (csak újabb Fritz-el, 7590-es van), de a szüleimnél is lett 2021 tavaszára Digi optika így akkor lett a VDSL lemondva és az optika bekötve.
Konkurencia koax volt, de hiába volt jobb sebesség a VDSL-től, gyalázatos volt a működés, nyári viharoknál állandóan döglöttek a koax erősítők, sok kimaradás volt. VDSL-en 30-35 Mb/s volt a csúcs. Családban volt aki a központhoz közelebb lakott, neki 40-50 is átjött -
-
garga01
őstag
Ehh TvNetwork
Felénk nem volt, csak nem messzi településen (Baja) és mindenki akinek volt csak dicsérte, mi meg sóvárogtunk Fibernetesként, hogy normális kábeltv is létezik jó áron...
Na majd egyik hétvégén előszedem, mert van valahol csatorna kiosztás és internet csomag szórólap is tőlük, meg a Emiteles díjcsomagok táblázata is...Anno egy rakás ilyet elraktam, még megvannak a szülőknél a padláson valahol... majd bedobom ide őket ha érdekel vkit.
-
garga01
őstag
válasz
GoodSpeed #7910 üzenetére
Nekünk sokáig ez Huawei cucc volt, 2006-ban ezt adta az Emitel, de sok ismerősnél láttam a D-Linket is. Pár évvel később a piacon lomiban vettem egy Fritzbox routert beépített DSL modemmel, azóta csak ilyen routereim vannak
Amikor átraktak ADSL-ről VDSL-re, egy rövid ideig volt a T saját Speedport-ja, de egy hulladék az a cucc, utána lett VDSL-el Fritzboxom
Faterom elektronikai műszerész így nem volt nagy dolog összerakni a szereld magad cuccot.
@KROK640: Nem tudom mi lehetett az a szinkron csomag. A korlátosra határozottan emlékszek, nekünk a korlátlan 512 kbps volt, csomó osztálytárs meg nem mert nagyon letölteniRapidshare és társairól töltögettem, akkor még IP-címet nézett valahogy az oldal, így minden letöltés után kapcsolat megszakítás, új IP új letöltés, meg volt rá program is talán...
-
-
Klown
aktív tag
De, pl. Óbudán is ők voltak. Hasonló story, mint az Externeté, csak ugye őket megvették és nem mentek csődbe. De a Rubicom tulajé volt utána az Aktív-1 nevű gründölmény is...
Nálam régen TvNetWork volt. Az már 2003-ban tudott kábelen 5 mbps-t, mikor máshol még a 384 kbps-es ADSL is csodaszámba ment. Aztán 2010 körül sajnos megvette a DIGI őket és vége lett a jó világnak. Ahol FTTB volt ők jól jártak, mert a DIGI vitte tovább, ahol HFC, ott rápacsálás. Én is beszívtam...
Először egy jó évig átvett minket a PR-Telecom, s nem változtatott semmit (maradt a szigetüzem csatornakiosztással, nettel), de hamar rájöttek, hogy az egyetlen budapesti kis területük nem vág a profiljukba és eladták egy noném cégnek (HWR-Telecom), amit a TvNetWork romjaira gründöltek a volt tulajok. Azóta is egy posvány az egész...
Annyi, hogy a 2010-es évek közepén a Horpácsi Kft. kiépítette végül a lakótelepen az optikát és bérbeadta a T-nek. Az ugyan nem volt annyira frankó, mint a DIGI a DVB-C hiánya miatt, de a netük jó!
-
user12
őstag
válasz
KROK640 #7911 üzenetére
Ax ex lakóhelyünkön az első épkézláb netet egy, mostanra már megszünt Rubicom nevű szolgáltató adta. Sztem az orszag 95 %-a nem hallott róluk. Eskü, hogy a legstabilabb net volt amit valaha használtam. Utána megvette a UPC, vége volt a jó világnak. Később Vodafone lett, de akkor mi már eljöttünk. Mostanra nincs olyan hét, hogy ne legyen legalább egy leállás, ahogy hallom.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #7910 üzenetére
"Azt mondjuk nem bánom, hogy az 1 fős kis vacak ISP-k kikoptak." - Sosem voltak igazán versenyképesek, de dolgoztam ilyennél, nem volt rossz.-
"A szereld magad féle formula már a matávos - akkor még létezett a Matáv -szerelői gárda leépítéséről szólt." - pontosan. Itt a faluban persze mindenki ráugrott, mert pár ezer ft-al olcsóbb volt, rögtön mindenki értett hozzá, persze majd ők szerelik. Aztán meg csörgött a telefon, hogy jöhetek bekötni sör/csoki/1000ft kombóért, mert nem boldogul vele
A negyed falunak én kötöttem be anno...
-
válasz
garga01 #7901 üzenetére
Volt szomszédom is így rendelte a Fraktál nevű cégtől a meztelen DSL-t...
Azt mondjuk nem bánom, hogy az 1 fős kis vacak ISP-k kikoptak.
A szereld magad féle formula már a matávos - akkor még létezett a Matáv -szerelői gárda leépítéséről szólt.Az átlag magyar ember már akkoriban is értett mindenhez - vagyis semmihez sem - aztán bátran vágott bele a szerelésbe.
Kezdetekben például Dialcom 1600 Bridge modemeket terített az Invitel, 80 000 Ft-os árral megspékelve arra az esetre ha az EFi hibájából pusztul meg.
Aztán jöttek a szürke D-link 360R-ek, de sokaknak sem a tudása, sem az igénye nem volt D-link 321B-re, hogy vonal diagnosztikát végezhessen, illetve egyedi FW-rel kifacsarhassa az adott vonal maximumát.
-
KROK640
nagyúr
Nekünk csak két vonalas volt, tehát a meglévőt digitlizálták és kaptunk mellé egy másikat. Igen, a három vonalasnál a harmadik a faxra volt, és jellemzően inkább irodákban volt.
Így van egy vonalon 6-7K-t tudott, kettőn meg 14-et is akár
És én is imádtam, hogy csendben azonnal felépült a kapcsolat, pláne, hogy sokszor titokban másztam fel a netre és a zúgás búgás elfedésére mindenféle módszert kellett kitalálnom a bömböltetem a zenéttől kezdve a párnás taktikán át a pont addig folyatom a kádba max nyomáson a vizet és zajolni vele
2003-ban a 4-500K-s letöltés igencsak gyors volt, nekem 2004-ben lett 130K-s down, majd 2006-ban 260K, 2007-ben meg 800K.Nekünk az ADSL lemondása után vagy 8-10 hónappal jöttek ki, hogy akkor ők elbontanák és elvinnék a cuccot. Történt ugyanis, hogy miután 16Mbitesre emelték az ADSL-t (nem csak nekem, hanem mindenkinek) amitől a hálózat összeomlott és többet kb senkinek sem volt jó. Fél év tortúra következett amikor többet nem volt net mint volt, volt olyan hét, hogy ötször(!) kellett kijöjjenek a szerelők, már mindet keresztnévről ismertem és tudtam, hogy issza a kávéját. De elmondták, hogy nem csak nálam ilyen a helyzet hanem kb mindenkinél, egyszer el is szólták magukat, hogy a DSLAM meg a központ szar, nekik meg ugrálni kell egész nap mindenkihez, holott semmi értelme nincs. Végül 4Mbiten úgy ahogy tudták stabilizálni a netet, papíron 16Mbit volt, gyakorlatban 3,5.4Mbit, és ez volt akkoriban havi 10000ft. Na ebbe a környezetbe toppant be a UPC akkor 30Mbittel 3200ft-ért. Én meg leléptem, és jól is jártam, mert nem sokkal később ugyan 3800ft-ért, de 120Mbitet adtak. És nálunk a T-s optika kiépüléséig (2020 dec / 2021 január) ennyire hátrányban volt a T. Most épp megint a T felé kacsingatok, mert a jelenleg technológiám vége az ami most van 512/22Mbit, a T meg 1000ft-al drágábban tudna 1 Gigabitet.
-
Klown
aktív tag
válasz
KROK640 #7906 üzenetére
Nekem is megvolt! Apám megelégelte, hogy nem tudnak hívni és telefonálni sem lehet a vonalason, ha csúcsrajárt az Acorp 56K-s külső modem!
Szóval így lett 2000 körül ISDN2+-unk 3db telefonszámmal, amiből kettőről lehetett hívást is indítani és persze fogadni is. A 3. csak adat célra volt az hiszem. Persze én is MindenkiNettel használtam. Talán egyszer próbáltam ki a DualISDN-t és csak úgy lobogott a hajam a 12-14KB/sec-től!
Általában egy vonalon csatlakoztam, ami olyan 6-7 KB/sec-et tudott. Ja és még PCI-os ISDN vezérlő kártya is keleltt az ISDN NT-hez (ami kb. a mai HGW-t takarja router funkció nélkül) és az ment 4 eres UTP(?) kábelen, de már RJ-45-ös csatival az NT-be. Bevallom, hogy rühelltem, de de nem volt más, jobb még akkortájt! Egy előnye volt, hogy azonnal csatlakozott, nem zúgott-búgott össze-vissza, mint a fax-modem! Azt utána lett 2003-ban kábelnet Coresma gyártmányú kábelmodemmel, ami fun fact, de még nem is Docsis szabványú volt! Ugyan mennyiségre korlátos volt (10GB, ami akkor azért egész tisztességes adatmennyiség volt!), de sávszélben nem. Olyan gyors (FTP-ről 400-500KB/sec), hogy mindenki ámult-bámult tőle!
Az ADSL-es osztálytársak sárgultak az irígységtől!
Fun fact: miután az ISDN le lett mondva, sok-sok évvel később (kb. 3-4) jelent meg két szürke kisvakond nadrágos szerelő, hogy akkor ők jöttek az NT-ért és leszerelnék és visszaállítanák az analóg vonalat. Odáig élt és használható mindhárom vonaulunk úgy, hogy csak egy sima analóg vonalért fizettünk. -
trec12
addikt
Köszi a tippet.
Családban már van ott egy net előfizetés az még kedvezményesen sikerült utólag hozzá lett téve a telefon így lett "olcsó". Na ez szűnt meg azóta. Így lehet aki most kötne annak megérné üzletkötőhöz fordulni hátha....
Viszont ahogy korábban is írtam a város egy kisebb része még nem indult el még most sem
pedig hónapok óta készen van meg ugye a belvárost, társasházakat csinálják gőzerővel. Arra vagyunk kíváncsiak kedvezményes árral indulnak-e ezeken a részeken is, szerintem igen. Amin viszont meg vagyok lepődve december elején indultak, sok utcát végig sétáltam nem is olyan rég relatíve nagyon kevés bekötést láttam.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #7905 üzenetére
Az nem két ISDN volt ...
Az ISDN két telefonvonalon létezett. Amikor indítottad a kapcsolatot akkor opcionális volt, hogy egy vonallal (64kbps) vagy két vonallal (128kbps) csatlakozol fel. Az előbbi mellett elérhető maradtál telefonon, és a percdíj is fele volt a lassabb sebességért. Az utóbbinál dupla sebesség, dupla díj, és a telefon is foglaltat jelzett.
Emlékszem, hogy nekünk a csomagban volt 40 óra ingyen, ami a két vonalra vonatkozott, de ha egy vonallal mentem fel is csak 40 óra volt, de muszáj volt egy vonallal feljárnom mert a szüleim mániája volt, hogy telefonon elérhetőnek kell lennünk. A dupla vonalas megoldás letöltésre volt jó (éjszakánként mikor mindenki aludt, azért be-be röffentettem) A sima egy vonalas pedig fórumozni, MSNezni ilyesmire. Mondjuk akkoriban úgy forumoztam, hogy betöltöttem az engem érdeklő fórum oldalakat, lementettem, majd go offline. Jegyzettömbbe megírtam a választ, vissza online, postoltam mindent, majd go offline. Ezzel minimális netidő ment el, mégis nagy postok tudtak születni.
A költségekre is emlékszem egy vonallal 40 óra után 6ft/perc (majd 7ft-ra emelték) volt a netezés, két vonallal pedig 12ft/perc (később 14ft) volt a netezés. Emellé havi 13 ezres alapköltség társult ami 2003-ban azért elég jelentős összeg volt. Emlékszem, hogy diákként sokszor kerestem a telefonszámlára, mert némi időbeni túllógással és az alapköltséggel simán össze lehetett hozni egy havi 20-25 ezres telefonszámlát (akkoriban kb havi 50 ezer volt egy fizetés -- szóval ez mai áron olyan 100-130 ezer ft-os telefonszámlát jelentene)Nekem 2003 meg 2004 nagyrésze volt az ISDN időszakom, 2004 december 28-án megérkezett az ADSL, és onnantól minden sokkal jobb lett , mai napig az egyik legnagyobb géphez fűződő előrelépésnek tekintem, ehhez csak az hasonló, mikor végre öcsémnek is összehoztunk egy külön gépet, és a gép végre nem volt "közös" többé. (2005 tavasza egyébként)
Ezek a könyvtársas 5 gépes, 384-es ADSL-ek itt is eljöttek persze, de addigra nekem otthon már 1Mbit volt, szóval mire itt a helyi könyvtárban ez lett engem már rég nem izgatott. Előtte korábban persze még ezeknek is örültem, bár sok helyen óránként 1-200ftot azért elkértek. Meg az ilyen netkávézók is nagyot mentek a 2000-es évek elején, még egy kiépítésében szlovákiában nekem is részem volt.Gondolom az akkori csalások még teljesen másképp működtek mint a maiak.
-
válasz
KROK640 #7900 üzenetére
Nekem az ISDN teljesen kimaradt. Derecskén a HVCS-nek -Helyi Vagány Csávó - 2001-ben a programozó szakon két ISDN volt összefűzve, úgy volt neki 128 kbps-os Internete. Berettyóújfaluban 2000-től a városi könyvtárnak volt 64 kbps-os bérelt vonala, és azon lógott 5 Intel Celeron-os PC!🤣
Aztán ment 2002-ben az írigykedés könyvtári tagsággal rendelkező haveroktól, hogy egymagamra van 56 Kbps-os GPRS-em.🤣Utána 2003-ban fordult a kocka, nekem elég volt a 384 kbps-os ADSL az Inviteltől havi 9900 Ft-ért,a könyvtárban ugyanúgy 5 gépre, de 512 kbps-os ADSL jutott.
Továbbá nagyon durva, hogy még XP meg ADSL sem volt, máris oldalt ott van a cikk, hogy az internetes csalások mekkora károkat okoznak.
Pedig akkor még az Internet bankolás sem volt még elterjedve.
A Steam is 2004-ben indult csak. -
Klown
aktív tag
Ilyen esetben kell keresni egy ügynököt, aki kipaszírozza belőlük a kedvezményt! Anno én is Speciális II.-es területen laktam, mikor még kétféle kedvezményszint létezett. (A Spec. II. a kisebb, Spec. I. volt a nagyobb kedvezményszint, nem kimondva a DIGI ellen. Szinte csak ott volt elérhető, ahol volt DIGI is. Még a flip is csak akkoriban kezdett bimbódzani.) Ekkoriban jelent meg a gigás net (Netmánia1000: 1000/200), amitől felcsillant a szemem, így felhívtam egy faliújságos plakáton talált telefonszámon egy T-s ügynököt és "falhoz állítottam", hogyha elintézi, hogy áttegyenek Speciális I.-be, akkor deal és előfizetek rajta keresztül. Elintézte, így lettem akkor T-s.
-
trec12
addikt
Celldömölk; Telekom még mindig csinálja a belvárosában az optikát. A város nagy részén már december óta megy a szolgáltatás. Sajnos egy hónap után megszűnt a területi kedvezmény miközben a helyi HFC szolgáltató duplázta a net sebességét változatlan áron. Így a legkisebb sebesség 200/12 Mbit lett náluk. Ez így olcsóbb mint a Telekom belépő csomagja igaz az jobb mert 250/70.
Viszont tegnap újabb jó hír érkezett. Reméljük egy év múlva már elkezdődik náluk is a szolgáltatás....
-
KROK640
nagyúr
válasz
garga01 #7901 üzenetére
Tyűha ... Itt aztán van nyomorítás rendesen. Percalapú ADSL??? Annak mi értelme, az ADSLnek pont az a lényege, hogy időben korlátlan. De van 1 meg 3GB forgalomkorlátos csomag is... OMG, akkor amikor az emberek a UPC 30GB-os korlátja miatt háborogtak? (mondjuk Szlovákiában más szelek fújtak ott a W-system pl 1, 3GB-os korlátos csomagokat adott akkoriban 128/128 vonal mellé).
A szinkron csomag meg a kiegészítő ADSL mit jelnetett??
Szereld magad ... de szerettem, jó sok embernek én csináltam netet a környéken
Új hozzászólás Aktív témák
lo "Kezdődhet az internet fejlesztés! Minimum 30 megabitet mindenkinek!" című bejegyzésben beszámoltam arról,...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest