-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolika15
tag
válasz BalageK #64431 üzenetére
Szia nekem B760i-n volt ugyan ez a hűtő, én vásáróltam hozzá egy ilyen ID-Cooling lefogatót és teljesen rendben volt, a menet nem ért végig teljesen az anyákon amit adnak hozzá, de tökéletesen tette a dolgát. Illetve a gyári is jó lehet megforditva nálam Formd-ben elfért igy is.
Zoli
-
sasNAXO
aktív tag
válasz BalageK #64431 üzenetére
A sima am5 vas hátlappal nem lehet használni a hűtőt? Mintha am4 hátlapban pont átment volna anno az axp kisebb csavarja, persze kérdés így is mennyi helyet foglal az anya utána.Szerk.: Nem szóltam semmit és azt is csak csendben.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Noctua NH-L12, Sangoma A108E
-
sasNAXO
aktív tag
válasz BalageK #64269 üzenetére
Hatezret biztosan tud.
Hogwarts Legacy 1080p a korábbi konfigban:Azt azért muszáj zárójelben hozzátennem, hogy igen, kb. repcsi hajtómű hangja van (a linkelt rev. 3 állítólag jobb picit), de az A2000 gyári ventije idővel elkezd szintén darálni, és ha jól látom ugyanaz a hűtés jutott az A2000 Ada-ra is, szóval most lehet még halk...aztán majd meglátod később.
Eladó cuccok: Noctua NH-L12, Sangoma A108E
-
sasNAXO
aktív tag
válasz BalageK #64253 üzenetére
Szerintem az LP lesz. Single slot mod hozzá?
Nvidia RTX 2000 Ada Single Slot Cooler | n3rdwareEladó cuccok: Noctua NH-L12, Sangoma A108E
-
mpierre
veterán
válasz BalageK #64069 üzenetére
Igen, olyasmi. Eddig ezzel szemeztem, de ez piros.
sasNAXO: Az van itthon, de erre nem jó. A fiam gitárjában pont jó szolgálatot tesz, mert nem zörögnek a feszítő rugók.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
HUN_Sector
őstag
-
-
emiki6
veterán
válasz BalageK #63985 üzenetére
Ott kezdtem, hogy írtam neki. Miután árajánlatot adott, azután kezdtem el nézelődni alin, hogy meg lehetne e ezt oldani máshogy. Drága mulatság ez.
sasNAXO: Úgy érted azon pont jelzi, nem? Egyetlen hiba, hogy a gpu/pci-e -nél a psu oldalon a dupla alatti üres kéne legyen (különben hova kötöd a negyedik 12V-t...
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
mpierre
veterán
-
sasNAXO
aktív tag
válasz BalageK #63944 üzenetére
Az 5700X nagyon kis barátságos, nekem is az van.
De a 3900X ugye 105W TDP, 142W PPT volt és a két CCD-t vagy mit (ugye két 6 magos blokkból áll) összekötő interconnect asszem egy 8W-ot evett üresjáratban is, tehát más a fogyasztás. Azért azt hoztam példának mert ilyen 55-60 fok alatt ritkán láttam.
Előtte a 3600X, és utána az 5600X játszi könnyedséggel volt lehűtve.Eladó cuccok: Noctua NH-L12, Sangoma A108E
-
emiki6
veterán
válasz BalageK #63907 üzenetére
Nem rossz, a baj csak az, hogy most vettem egy 750-es platina tápot.
HUN_selector: időközben amúgy rátaláltam az r/sffpc ház táblázatára, abból szűrögettem paraméterek szerint és néztem miket dob ki.
A z20 elég kézenfekvő lenne, de lejjebb akarok menni méretben amennyire lehet, még nyűglődök, aztán úgyis kialakul. Meg még megy az alkatrész adokveszek is.
Lehet beruházok a pa120se black-re és megkérem a budapesti nr200p hirdetőt, hogy had próbáljam ki befér e úgy és ha nem, akkor elvetném az nr200-at, utána ráérek kitalálni hogyan tovább, meg persze várni kell, hogy aprón mi bukkan fel, sok jó ház már nincs forgalomban.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz BalageK #63900 üzenetére
NR, nemtom honnan jött az RM, ébredés után voltam, olyankor magas a hibaráta
HUN_sector: jogos, azt nem néztem ki írta, mikor kimásoltam, de jó eséllyel ugyanaz. Más post alól van a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz BalageK #63893 üzenetére
Ami nekem a CH160/170 szériával nem szimpi, az a csavarozás - nem toolless.
Szerintem meg pont a csavarozás a jó: a toolless alkatrészek elkophatnak/eltörhetnek, aztán rendelj helyettük újat, ha tudsz.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
emiki6
veterán
válasz BalageK #63882 üzenetére
Asszem hagyom inkább az egészet a fenébe, nem ér annyit.
Talán behúzok majd egy TU150-et, ha felkerül használtan, de igazából legjobb, ha inkább elengedem ezt a hosszú VGA dolgot és megvárom hogy sül ki pl a 8600XT.
Procihűtőt cserélni igazából nem akarok, az PC identitásának része, hogy a mITX lapra rá van téve egy hr-02 macho. Agymenés és ettől jó. Meg a fekvőtálca is ilyen dolog, hogy a hűtő forgatónyomatéka nem húzza a lapot. Aztán lehet majd a következő gépet NR200 jellegre rakom össze.Na, de hogy valami jópofa is legyen. Ezt az imént linkeltem, ekkor állt össze az am4 - mITX, akkor még VGA nélkül, mert épp kriptoság volt.
Tavaly novemberben kapott egy vga-t (msi 5600xt mech oc, ki lett centizve. ), arról ph-ra asszem nem tettem képet, szóval itt van:
Ez meg a mostani upgrade 6600XT-re, az kicsit rövidebb, nincs már kicentizve.
Lian li pc-q34
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz BalageK #63878 üzenetére
Igazad van, közben látom, befér az atx is, csak ki kell venni egy felső ventit.
Lehet az lesz inkább, annak pont jó a dizájnja és a legkisebb.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz BalageK #63875 üzenetére
Az túl tágasnak tűnik.
Nagyon a TU150 felé hajlok, többen erőltettek már bele ATX tápot, mondjuk azok 150x140-esek voltak, az enyém meg 160x150, de biztosan megoldható valahogy.
Az egyik mód a destruktív modding: [link] Talán ez is úgy lett rögzítve: [link]
A másik mód, hogy kivesznek 2 venticsavart és felcsavarják az előlapra (viszont ha hosszú a táp, akkor összeérhet a VGA-val). [link]"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz BalageK #63871 üzenetére
Szétnéztem hardveraprón mik vannak most.
-Fractal desing Define Nano S -be elvileg monden elfér, De idióta helyen van a táp.
- Lian Li TU150 csak sfx pátot enged, de állítólag bele lehet mókolni az atx-et is valahogy.A CH160 azt írja, hogy csak sfx táp mellett fér el a nagy vga, nem tudom atx táppal megoldható lenne e.
Az NR200 is sfx tápot kér.
A Q58-ba meg nem fér be a procihűtő sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Crabface
senior tag
válasz BalageK #63822 üzenetére
K39v2-be kéne, oda az hosszú sajnos, csak egy ventis játszik... 1660 körüli a max amit szeretnék beszerezni. 4060 már van a nagyobbik konfigban... Ami tulajdonképpen kisebb.
1650 is jó lehet talán...
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
FireKeeper
nagyúr
válasz BalageK #63782 üzenetére
brutál hogy felmentek az árak, én anno 30 rugóért vettem a 650-es fractalt (80+ gold seasonic bél) nem is gondolkodnék a cserén, csak az SFX-L, a corsair meg sima SFX, ami még jól jöhet...
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest