Hirdetés
-
GAMEPOD
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hematoma1
aktív tag
Sziasztok.Két monitort szeretnék használni.Úgy belehet állitani a gépet hogy egy videokártyáról működik , de két különböző weboldalt lehet nézni?
-
playmore
tag
Nem biztos, hogy az én tapasztalatom releváns mert egy belépő szintű gaming laptoppal tértem vissza a PC játékhoz, de az alapján a Windows11et mondanám. Én is hallottam sok rosszat és elég nagy nyűg volt a telepítés - meg minden máshol van, de kipróbáltam a rendszert mindkettővel és a Win11en ugyanaz a pár játék ugyanúgy vagy jobban futott. Ahogy néztem memóriából vagy két GBal többet harap, de alapvetően úgy viselkedik mint a 10. Például a Mirror's Edge Physx ugyanúgy elhasal mindkettőn, de ugyanúgy orvosolható. Szerintem minél újabb a vas annál inkább a 11 ajánlott.
Nálam okosabbak majd kijavítanak. -
King Unique
titán
válasz
buresz8 #27724 üzenetére
Abban a leírásban leállítás + eltávolítás szerepel, ami ha rendesen végre lett hajtva + szükség esetén a Windows 11 újraindítása is megörtént, akkor utána nem kellene "egyből belép" állapotnak lenni. Az utóbbi normál esetben max. akkor reális, ha több online fiók is van és a jelenleg használt fiók is Microsoft-fiók, nem helyi (offline) fiók.
-
buresz8
tag
válasz
King Unique #27723 üzenetére
Éppen ez a probléma, hogy azokat az email címeket amikkel bármikor is beléptem, azokat felajánlja, és az egyiknél nem kéri a jelszót hanem egyből belép. Pedig úgy léptettem ki mint ahogy a leírásban is amit linkeltél.
-
buresz8
tag
válasz
King Unique #27720 üzenetére
Így töröltem én is, de a belépési adatokat mégis megjegyezte a windows.
-
cibus
senior tag
Hali! Jövő héten valószínű megjön minden az új gépemhez. Új mvme is, úgyhogy arra megy rá egy friss win. Tudom ez egy win 11 topic, de mégis megkérdezném, hogy ha csak játékra használt ez a gép, akkor maradjak inkább 10nél? Milyen jelenleg a 11 driverezettsége, gépigénye, stb a 10hez képest? Bocs, sosem használtam még 11et! Nem is gondolkoznék benne, ha nem szűnne meg a 10 támogatás.
Köszi mindenki -
King Unique
titán
-
buresz8
tag
Sziasztok!
Laikusként kérdezem, hogy a Windows által tárolt belépési adatokat hol lehet elérni, illetve törölni?
Röviden a problémám, hogy beléptem a Onedrive alkalmazásba a Microsoft fiókommal, aztán miután végeztem, kijelentkeztem. Viszont a Onedrive bejelentkezésnél elmentette az email címet, ráadásul a jelszavat is. Sehol nem tudtam törölni, így próbaképpen a webes felületen megváltoztattam a jelszót, de a PC-n így is sikerült a jelszó megadása nélkül visszajelentkezni a Onedrive-ba.. (Tehát ha el is mentette a régi jelszót, az újat se kérte..) Mit lehetne tenni, hogy teljesen elfelejtse az adott PC a Microsoft adataimat? Köszi. -
-
BullZeye
veterán
Gondoltam csak annyi, hogy MS fejleszti a W11-et, és valamilyen szinten ők tudnák ezt megoldani.
Pl úgy, hogy gombnyomás után ne érzékelje az egér és bill mozgásokat.
Mert ugye még az i9-el sem instant a sleep, kell 1-2 másodperc, tehát addig nyugodtan ignorálhatná, de jelenleg nem teszi, megnyomom a gombot, arrébb megy a kurzor 2 pixelt mert elemelem a kezem az egértől és megmozdul az egér. Ezt a W11 érzékeli, elküldi sleepbe a gépet, aztán azonnal feléleszti.Linuxon nem sleepelek, ott általában driver problémák miatt annyira se működik egyik gépemen sem, mint W11 alatt.
-
BullZeye
veterán
Elküldöm a gépet sleepbe vagy hibernálásba és az egér rögtön feléleszti, ha csak a kattintás pillanatában már mozdulatlan.
Lehet ezzel kezdeni valamit? Valami registry tweak, hogy 3 másodpercig alvó üzemmódba küldés után ne lehessen feléleszteni. -
jjohn
aktív tag
válasz
viperabácsi #27702 üzenetére
Elsőre csak kipróbáltam mire képes, a telemetriákat, és a win-nel települt egy -két dolgot szedettem ki vele.
Magyar leírást a paraméterek terén csak lefordítottam. Nem tudom ez segít-e neked?Paraméter Leírás
-Silent Elnyomja az összes interaktív promptot, így a szkript felhasználói beavatkozás nélkül fog futni.
-Sysprep Futtassa a szkriptet Sysprep módban. Minden módosítás a Windows alapértelmezett felhasználói profiljára vonatkozik, és csak az új felhasználói fiókokat érinti.
-Felhasználó <FELHASZNÁLÓNÉV> Futtassa a parancsfájlt a megadott felhasználóhoz a jelenleg bejelentkezett felhasználó helyett. Ennek a felhasználónak legalább egyszer be kell jelentkeznie, és a szkript futtatásakor nem tud bejelentkezni.
-RunDefaults Futtassa a szkriptet az alapértelmezett beállításokkal.
-RunSavedSettings Futtassa a szkriptet a legutóbbi alkalommal mentett egyéni beállításokkal. Ezeket a beállításokat a rendszer a szkript gyökérmappájában lévő SavedSettings fájlba menti és olvassa be.
-RemoveApps Távolítsa el a bloatware alkalmazások alapértelmezett kiválasztását.
-RemoveAppsCustom Távolítsa el a „CustomAppsList” fájlban megadott összes alkalmazást. FONTOS: Az egyéni listát úgy állíthatja elő, hogy a
-RunAppsListGenerator paraméterrel futtatja a szkriptet. Ha ez a fájl nem létezik, a rendszer egyetlen alkalmazást sem távolít el.
-RunAppsListGenerator Futtassa az alkalmazáslista-generátort az eltávolítandó alkalmazások egyéni listájának létrehozásához. A lista a szkript gyökérmappájában lévő „CustomAppsList” fájlba kerül. A szkript futtatása a
-RemoveAppsCustom paraméterrel eltávolítja a kiválasztott alkalmazásokat.
-RemoveCommApps Távolítsa el a Mail, Calendar és People alkalmazásokat.
-RemoveW11Outlook Távolítsa el az új Outlook for Windows alkalmazást.
-RemoveDevApps Távolítsa el a fejlesztőkkel kapcsolatos alkalmazásokat, mint például a Remote Desktop, a DevHome és a Power Automate.
-RemoveGamingApps Távolítsa el az Xbox alkalmazást és az Xbox Gamebart.
-ForceRemoveEdge Erőszakkal távolítsa el a Microsoft Edge-t, ezzel a beállítással a Core, WebView és Update összetevők telepítve maradnak a kompatibilitás érdekében. NEM AJÁNLOTT!
-DisableDVR Az Xbox játék-/képernyőrögzítési funkciójának letiltása és a játéklefedési előugró ablakok leállítása.
-ClearStart Az összes rögzített alkalmazás eltávolítása az elejétől az aktuális felhasználó számára (csak Windows 11 frissítés 22H2 vagy újabb)
-ClearStartAllUsers Távolítsa el az összes rögzített alkalmazást az elejétől minden meglévő és új felhasználó számára. (Csak Windows 11 frissítés 22H2 vagy újabb)
-DisableTelemetry A telemetria, a diagnosztikai adatok és a célzott hirdetések letiltása.
-DisableSuggestions Tiltsa le a tippeket, trükköket, javaslatokat és hirdetéseket az elején, a beállításokban, az értesítésekben és a File Explorerben.
-DisableDesktopSpotlight Letiltja a „Windows Spotlight” asztali háttérbeállítást. -DisableLockscreenTips Tippek és trükkök letiltása a zárolt képernyőn.
-DisableBing A Bing webes keresés, a Bing AI és a Cortana letiltása és eltávolítása a Windows keresésben.
-DisableCopilot A Microsoft Copilot letiltása és eltávolítása. (csak Windows 11)
-DisableRecall A Windows visszahívási pillanatképeinek letiltása. (csak Windows 11)
-RevertContextMenu A régi Windows 10 stílusú helyi menü visszaállítása. (csak Windows 11)
-DisableMouseAcceleration Kapcsolja ki az Enhance Pointer Precision, más néven egérgyorsítást. Az alkalmazáshoz újraindítás szükséges.
-DisableStickyKeys Tiltsa le a Sticky Keys billentyűparancsot.
-ShowHiddenFolders Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése.
-ShowKnownFileExt Ismert fájltípusok fájlkiterjesztéseinek megjelenítése.
-HideDupliDrive A cserélhető meghajtók ismétlődő bejegyzéseinek elrejtése a Fájlkezelő navigációs ablaktáblájában, így csak az „Ez a számítógép” alatti bejegyzés marad meg.
-TaskbarAlignLeft A tálcaikonokat balra igazítja. (csak Windows 11)
-HideSearchTb Keresés ikon elrejtése a tálcáról. (csak Windows 11)
-ShowSearchIconTb Keresés ikon megjelenítése a tálcán. (csak Windows 11)
-ShowSearchLabelTb Keresés ikon megjelenítése címkével a tálcán. (csak Windows 11)
-ShowSearchBoxTb Keresőmező megjelenítése a tálcán. (csak Windows 11)
-HideTaskview A feladatnézet gomb elrejtése a tálcáról. (csak Windows 11) -Csevegés elrejtése Elrejti a chat (találkozz most) ikont a tálcáról.
-DisableWidgets Tiltsa le a widget szolgáltatást, és rejtse el a widget (hírek és érdeklődési körök) ikonját a tálcáról.
-EnableEndTask Engedélyezze a „Feladat befejezése” opciót a tálca jobb gombjával.
-DisableStartRecommended Tiltsa le és rejtse el az ajánlott részt a Start menüben. Ezzel a start menü elrendezését is a További gombostűk értékre módosítja.
-HideHome A kezdőlap elrejtése a Fájlböngésző navigációs ablaktáblájából, és adjon hozzá egy kapcsolót a Fájlkezelő mappabeállításaihoz. (csak Windows 11)
-HideGallery A galéria szakasz elrejtése a Fájlböngésző navigációs ablaktáblájából, és adjon hozzá egy kapcsolót a Fájlböngésző mappabeállításaihoz. (csak Windows 11)
-ExplorerToHome Módosítsa a Fájlkezelőt a Kezdőlap megnyitásához.
-ExplorerToThisPC Módosítsa a File Explorert, hogy nyissa meg ezt a számítógépet.
-ExplorerToDownloads Módosítsa a File Explorer programot a Letöltések megnyitásához.
-ExplorerToOneDrive Módosítsa a File Explorert a OneDrive megnyitásához.
-HideOnedrive A OneDrive mappa elrejtése a Fájlkezelő navigációs ablaktáblájából. (csak Windows 10) -Hide3dObjects A 3D objektumok mappájának elrejtése a File Explorer „Ez a számítógép” alatt. (csak Windows 10)
-HideMusic A zenemappa elrejtése a File Explorer „Ez a számítógép” alatt. (csak Windows 10)
-HideIncludeInLibrary Elrejti a "Include in library" opciót a helyi menüben. (csak Windows 10)
-HideGiveAccessTo Elrejti a "Hozzáférés megadása" opciót a helyi menüben. (csak Windows 10)
-HideShare Elrejti a 'Megosztás' opciót a helyi menüben. (Windows 10) -
Geth
veterán
válasz
viperabácsi #27705 üzenetére
Nekem egyszerűnek tűnik.
(Használok ps-t, ha nem is napi szinten.) -
viperabácsi
addikt
válasz
King Unique #27703 üzenetére
Csak ahogy néztem a PowerShell módszerrel kicsit bonyolultabb a móka nem ?
-
DFB
tag
Sziasztok
Win11 alatt a chrome meg az edge is csak karikázik, ha átkattintok a böngésző másik fülére akkor egyből bejön az oldal.
Ha altatásba rakom és vissza akkor jó lesz csak rövid idő múlva kék képernyőn ...ran into problem 100% complete és újraindítja a gépet.
Nem tudom mi baja lehet, még az is lehet, hogy az msi X870 szarakodik.El tudom róla képzelni.
Van valakinek valami ötlete?
Köszi -
King Unique
titán
válasz
viperabácsi #27702 üzenetére
Mármint max. opcionális kikapcsolásokról, eltávolításokról van szó, mert amúgy nyilván sem szükségesek ezek okvetlenül.
Ahogyan 3rd party program sem, ha az adatvédelmi, diagnosztikai dolgok már a telepítésnél és utólag a gépházban is kikapcsolhatók. Az előtelepített, ún. built-in UWP appok pedig pl. PowerShell módszerrel is eltávolíthatók, ha a kényszeres törölgetés a felhasználó mániája, ehhez megint nem kell külső program.
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Lexus, Toyota topik
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Diablo 3 Collector's Edition
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest