Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
válasz
dragon1993 #23902 üzenetére
Ezt hol láttad, hol írja, és mi? Mert akkor én is ránézek a saját kocsimra.
-
válasz
polonic #23901 üzenetére
Ja, nem a 3 kilométerre kell hanem a napi 40 percre amit megspórol (és azt a cucc és személy mennyiséget amit én szállítok el nem viszem gyalog vagy egy bicajjal). De nekem apataxi üzemmódban van az autó, tehát bőven van más is (évi 20-25k kilométer úgy, hogy van másik autó is).
-
baro32
aktív tag
válasz
koxkids #23905 üzenetére
Köszönöm meg fogadom a tanácsodat akkor én is aktiválom az AUTO -állást
Azt olvastam ha hűt akkor a hybrid akku-ból dolgozik nyilván ha csökken a töltöttség itt is bekapcsol a benzinmotor de a fűtésnél egyből benzinmotor üzemben megy ki sem lehet lőni a motort csak ha kikapcsolom a klímát ezt már próbáltam.
polonic: Persze hogy értem mire gondoltál de manapság már annyira el vagyunk emberek kényelmesedveamúgy bicajom meg még 8.-kos koromban elfáradt azóta nem is vettem pedig nem ártana mert van rajtam egy kevés felesleg na mindegy ez van.
-
válasz
baro32 #23898 üzenetére
Én mikor megvettem az autót benyomtam az Auto gombot a klímán, azóta hozzá nem nyúltam. Télen nyáron megy, nyilván más hőfokon. Egyrészről jó ha bent is hűti az utasteret az akku miatt, továbbá valóban kiszáradnak a tömítések ha sokáig nem használod, elmegy a gáz és meghal a kompresszor. Nem kell túl gondolni
-
baro32
aktív tag
válasz
polonic #23901 üzenetére
Igen kell , nem munkába járásra vettem de ha már van akkor oda is használom.
Tudod most hogy idén töltöm az 50-et szerettem volna egy hozzám illő kocsit venni ami szerencsére össze is jött nagyon örülök is neki.
Eddig ilyen autóim voltak és ha elolvasod megérted:
1.Trabant 600- 2.Chevrolet Spark 800 - 3.Dácia Sanderó 1000 -
polonic
félisten
No offense, de amúgy 3 km-re tényleg kell autó?
-
baro32
aktív tag
válasz
Tom1939 #23899 üzenetére
Igen olvastam már emlékszem is rád már 2024.08-nál járok a fórum visszaolvasásnál
Aszt már kezdem kitapasztalni igen hogy a feltöltöttségtől is sokat függ a fogyasztás.
Szolnokon vettem a kocsit hazaérve kereken 4L/100-ra ment le a fogyasztásom nagyon örültem is neki még ilyen hiper-szuper kocsim életemben nem volt.
Megriadtam attól a 9,9L-es kiírt adattól ezért is tettem fel kérdésemet ebben a témában. -
válasz
baro32 #23898 üzenetére
Már nagyon régen minden autómban állandóan be van kapcsolva a klíma, soha nem volt bajuk, nem voltak büdösek (télen meg jó is párra ellen). Én 2.7 kilométerre járok meló napokon 10 órás különbséggel kb. Hybrid fogyasztás nem igazán érdemes ekkora távon nézni, hideg nagyon megüti nyilván, de ekkora távon az is számít mennyire lett éppen tele a fő akksi amikor megálltál (nekem rav4 hybrid).
-
baro32
aktív tag
Szevasztok mivel még nem volt klímás autóm ez lehet egyeseknek hihetettlennek tűnik de nem nagyon vagyok tisztában a helyes működtetésével ezért elkezdtem leírásokat keresni hogy hogyan is lehetne gazdaságosan működtetni.
Mivel a munkahelyem nincs messze 3.1Km-oda és 12óra múlva vissza inkább egy kicsit lehúztam az ablakokat még hidegben is mert aszt tapasztaltam hogy a benzinmotor így minden esetben beindul és nem nagyon aktív ilyenkor a hybrid üzem pontosabban többet eszik a kocsi mint általában.
Példa kedvéért volt hogy 9,9L/100-at írt ki de jobb időben volt már ugyanez a táv klíma nélkül 4,6L-is.
Most olvastam hogy a klímát ajánlatos 2-hetente beindítani hogy a benne lévő tömítések ne száradjanak ki mert ha ez bekövetkezik akkor több 100ezres is lehet a javítása
Ezért kérdésem a következő lenne tudnátok ajánlani olyan optimális BEÁLLÍTÁSOKAT , TAPASZTALATOKAT amin ti is használjátok?
Bocsánat ha túl lihegem ezt a dolgot
Toyota Corolla Cross Hybrid 1.8 -
Imy
veterán
Az 5. generációs corollák esetén a mobilról való vezérlés meddig működik, utána mennyi a díja? Vagy ez bármeddig megy?
-
Azt csak nekem új info hogy mivel az üveg tetős autó 90 kg-al nehezebb, mint a sima ezért, erősebb(nagyobb) fél kell előre?
-
-szabi-
addikt
Köszi.
Mikor enyémet vettem telefonon érdeklődtem náluk, mint közel eső szalon.
Végül mégis Pestről hoztam.
Kétszer hívtam őket azt mondták majd az értékesítő visszahív. Nah ez nem sikerült neki azóta sem.
Ezek szerint a szerviz hasonló.
Szolnok már odébb van.
Ha szabad kérdeznem valamit elszúrtak?Kérdésem másik fele, Bajai tapasztalata van valakinek?
-
-
WaterWawe
őstag
Köszi a válaszokat! Rendelek is egyet.
-
OBD olvasón keresztül lehet csak.
Kell az ID, ami rá van írva a szenzor házára, és ezt TechStream programmal (gyári Toyota) vagy pl Carista OBD olvasóval és a programjával tudod megtenni ha előfizetsz, vagy gumis / márka szerviz is megoldja x e Ft-ért. Neki van olvasó is, szóval ha már szerelve van a szenzor és nem tudod az ID-t, kiolvassák. -
No.01
addikt
válasz
WaterWawe #23885 üzenetére
Nekunk ez van. Tokeletesen mukodik, minimal kesessel. Teljesen megerte a penzt,
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
A héten vettem egy 2021-es Corolla Kombit. Minden nagyon tetszik, csak az az egy bosszantó hogy a Carplay csak kábelen működik. Néztem hogy vannak ilyen usb-s okosítók amikre ha telefonnal rácsatlakozol akkor működik a Carplay Bluetooth-al is. Van ezekkel valakinek tapasztalata? Működik olyan jól mint a gyári megoldás?
-
g0dl
addikt
Egész jó video Toyota Corolla - 5th Gen Hybrid - Long Term Review - What's Gone Wrong - Likes & Dislikes
Két érdekes dolog
- az angliai szervízről az elmondottak alapján, hát nem lehetünk nagy véleménnyel
- az a gyanúja, hogy a 12V-os akksi lemerülés egy éjszakai szoftver frissítés eredménye. Mármint, hogy maga a frissítési folyamat merítette le, nem az annak következtében települt új hibás sw. -
Mivel a telefon nálam nem a kocsihoz csatlakozik, hanem a cp eszközhöz most állítottam, hogy a kocsi hangrendszere legyen az alap, meglátjuk majd javul-e a helyzet. Bár talán már akkor is panaszkodtak, amikor még nem volt benne ez a cucc. A feleségemet hívtam, mindenkinek Iphone-ja van nálunk.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE #23880 üzenetére
Engem tökéletesen hallottak, igaz, Androidon. Nem lehet, hogy iphone specifikus a dolog? Lazán kapcsolódik ide, de amit én észrevettem, nem tudom, más is észrevette-e már, hogy ha bármilyen androidos telefonommal (korábbiakkal is, tehát nem a mostani telefonom érintett ebben) iphone-ossal beszélek, ha én beszélek, utána kb 1 mp kihagyás van. Úgy értem, hogy ha beszélek, talán akkor, közben is, de utána 1 mp-ig biztosan az van, hogy nem hallom, amit a másik iphone-os fél mond. Nekem Androidom van és csak iphone-nal való beszélgetéskor fordul ez elő (és legalább 3 iphone-os ismerősömmel való beszélgetéskor észrevettem már és a korábbi androidos telefonjaimmal is előfordult).
Szerk: a mikrofon szerintem a mennyezet világításkapcsolónál van.
-
Másik kérdés: Sokan panaszkodnak, hogy alig hallanak a kocsiból telefonálásnál, pedig nem vagyok egy halk gyerek. A Suzukiba órákat beszéltem vezetés közben és senkinek sem volt ezzel baja. Van valami beállítás amitől jobban hallanak? Hol van egyáltalán a mikrofon a kocsiba? Auris hybrid TS 2015. Másnak van ilyen problémája?
-
-szabi-
addikt
Hi
Kecskeméti Toyotával van valakinek tapasztalata?
Érdemes hozzájuk menni?SZERK: Esetleg még Bajai Toyotával?
-
ddsteel
aktív tag
válasz
INGJOKE #23875 üzenetére
Fékfolyadékcsere volt, 2 évente, ahogy azt a Toyoban ajánlják, csinálják (Emil Frey). Ha tárcsát cserélnék, biztos, hogy én sem raknám vissza a régi betétet. Annyira ritkán kell cserélni, hogy nem érdemes a régit visszarakni. Ha jól használod, akár 200+ E km-ig is használhatónak mondják a fékeket (amennyire emlékszem, így olvastam). A márkát viszont nem tudom, mindenki másra esküszik a FB fórumon (is). Érdemes ott is rákeresned, szerintem vannak ott vélemények a fenti márkákról is.
-
No.01
addikt
válasz
INGJOKE #23873 üzenetére
Szemely szerint egyiket sem
de ez nyilvan csak en vagyok.
(Kicsit olyan ez, mint odaat a Hankook. Tudom, h ar/ertek aranyban nem rossz, de en nem vennek max ha valoban felaron jutnek hozza. Semmiben sem kiemelkedi, de cserebe gyorsan oregszik)Azon viszont gondolkozz el, h elol lesz uj tarcsa, de a betet marad a regi?? Szerintem alap kellene, h legyen, h uj tarcsahoz uj betet.
Anno mikor elkezdtunk
PriusozniHybridezni akkor valamelyik szerelo kulon felhivta a figyelmunket, h a ezen autoknal a fekolaj csereje az meginkabb fontos, mint egy normal autonal es ne hanyagoljuk el, legyen kicserelve 2 evente. Azota is gy teszunk, a fekkel nem erdemes jatszani/sporolni. -
Nah volt kis betegség meg ez az, így elhúzódott, de van már két használható ajánlat.
Kicsit nehéz össze hasonlítani, mert később változtak a paraméterek. Az alap kiindulás, hogy első hátsó tárcsákat kell cserélni és hátul fékbetétet is és ha már ott vagyok akkor fékolajat is.
Az első ajánlat az full csere minden elől hátul és a fékolaj is:
199.000 ft mindennel együtt és Abe márkájú cuccokkal.
A másodiknál csak tárcsa elől hátul és hátul betét+ a fék olaj:
első fék: anyag: 70.537.- munkadíj: 19.050.-
hátsó fék: anyag: 49.886.- munkadíj: 19.050.-
fékolaj csere: 14.950.-részletezve:
első tárcsából nipparts és trw tárcsát tartunk.
nipparts 26790.- / db ajánlatban.
trw 37885.- / db
hátsó féktárcsa
ashika 14500.- / db ajánlatban
trw 21618.- / db
Puha betéteket használunk ,hogy elkerüljük a csikorgást.
ashika,jappanpartki melyiket választaná?
-
polonic
félisten
válasz
VMatteo #23870 üzenetére
Van benne PDA és azon belül van egy kanyarfigyelő is. És ha úgy ítéli meg, hogy nagy a sebesség, fékez.
Vagy már lehet olyan, hogy a navi alapján megy a tempomat. Fékez kanyar, körforgalom előtt. Ezt pl a VW konszern navija alapján tudja. Nem tudom, a Toyota ezt tudja már vagy még nem. -
-
-szabi-
addikt
válasz
polonic #23845 üzenetére
Hétvégén használtam, működött.
Google térkép, helyszín, cím másolása. (Mert ugye lusta vagyok egy hosszú címet bepötyögni)
Toyota térkép, cím beillesztés, útvonal, küldés.
Új útvonal esetén felugró ablakban szól.
Autó navigáció, keresés menüben ott vannak az útvonalak, többet is lehet küldeni.
A levezetett útvonalak lekerülnek a listáról.
A listáról útvonalat törölni nem lehet, mindenképp el kell indítani a navigálást és akkor törölhető a vége gombbal.
Mióta olvastam róla azóta vártam, hogy történjen valami. Ez a frissítés igazi segítség, örülök neki. -
gorgo
őstag
Korábban linkelt valaki Aliexpressről TPMS szenzorokat Aurishoz. Megvan a link, a kérdés az lenne, hogy ezeket hogyan lehet összehangolni/feltanítani? Esedékes lenne számomra...
-
No.01
addikt
Koszonom mindenkinek! Anti-nyestet mar meg is rendeltem, de a motorhazteto belos felen levo szigetelest szeretnem potolni. A markaszerviz egy oriasi vicc es nem csak az arazas vegett.
Talalni minden felet Alitol kezdve minden mast is csak ez mind kisse lutri igy erdekelne, h aki potolta mar esetleg az mivel tette? -
pècsimunkás
addikt
Nemrég írtam erről a tèmáról: [link]
Most elől, hátul van elektromos nyestriasztó, plusz a parlolóhelyemen az autómat körbe fújtam nyest riasztó sprayvel.
Ma megnéztem az autót- 1 hete áll, mert beteg vagyok- nyest nyomtalan az autó.
A hátsó antennám is össze lett harapdálva règebben, meg folyamatosan leszarta a nyest. Most csak 1 heti por + 1-2 madárszar van az autón.Talán beválik a 2 elektromos riasztó+ sparay kombó.
-
Sify
senior tag
válasz
ncc1701 #23852 üzenetére
Én Budapesten lakom, 2. kerület Dunaparti rész. Engem is megtalált már a nyest. Elektromos nyestriasztót szereltem be. Próbáltam valami spray szerű anyagot de az borzalmas volt, mert az egész motortér ragadt alig lehetett lemosni. És ugye mindig le is szarja az autót.
-
g0dl
addikt
Egyébként nyest ellen miért is nem szerelnek akár már gyárilag egy mondjuk 1cm es nagyságú négyzetrácsokból álló fém hálót? Akár könnyen oldható és leszerelhető módon. A nyesteknél nincs csavarhúzó-
-
baro32
aktív tag
válasz
Donki Hóte #23758 üzenetére
Én 2025.03.10-én vettem át a Corolla Cross 1.8 Hybridet még azóta nem jött a teljesítmény adó de mostanában már várható de a kötelező biztosítás a 73KW-os benzinmotor teljesítményére jött ki ami 32.171Ft-ra jött ki B10-el.
Ne haragudj a késéssel de csak most találtam ide nem is tudtam hogy van ilyen Topik is. -
No.01
addikt
Ma feltoltottem az ablakmoso folyadekot es legnagyobb meglepetesemre azt vevetm eszre, h a motorter otthont adott a nem tul tavoli multban egy nyestnek... (2024 Rav4)
Jart mar igy barki? Honnan erdemes szigetelest rendelni a motorhazteto belso felre? -
-szabi-
addikt
válasz
viewed #23844 üzenetére
Fentebb írtam hónapok óta nem használtam az alkalmazást.
Nem tudom mikor, melyik frissítéssel került oda de lett ott egy új küldés menü.
Lehet mégiscsak jobb lett volna ha néha ránézek az alkalmazásra.
Holnap ki is próbálom.
Köszi szépen.#23845 polonic
Kellemes meglepetés, ez a funkció nekem alkalmanként hiányzott, végre megjelent.
Ha még a telefon-bluetooth helyett a kulcsos azonosítás is működne... de gondolom ahhoz az autó rendszerét kellene frissíteni.
Az a múltkor kiderült, GalaHU-val pár hónap eltéréssel vettük át az autót, de már nála újabb a multimédia. -
viewed
tag
válasz
-szabi- #23843 üzenetére
Step by step:
1: Elindítod a MyToyota alkalmazást
2.alul balról a második ikonra böksz
3: a kereső mezőbe beírod, hogy hová szeretnél menni
4: ráböksz az útvonal ikonra
5: ráböksz a küldés ikonra
6: a kocsi beindítása után a kijelzőn megjelenik a kérdés, hogy szeretnél e, hogy odanavigáljon -
-szabi-
addikt
Korábban már írtam nem sok értelmét látom jelen állapotában ezért hónapok óta nem használtam a mytoyota alkalmazást.
Viszont a hétvégi gumicsere, be-ki pakolás stb alkalmával adott egy csomó riasztást az ajtó nyitott állapotára.
Ránéztem és láttam, hogy új opció van a főmenüben: Vezető azonosítás.
Végignyomkodva a beállításait van az alábbi opció:
Nagyon megörültem neki végre nem a telefonnal-bluetooth-szal kell kínlódni.
Sajnos az autó multimédia beállításainál nincs Kulcs társítás.
Szóval rövid volt az örömöm továbbra is marad a nyűglődés.
Viszont érdekel másnál van ilyen lehetőség?
Egy szoftver frissítés esetleg megoldaná?
Vagy ez is olyan mint az útvonalküldés amire azt mondják van de igazából senki nem látta. -
Prien
addikt
válasz
pècsimunkás #23838 üzenetére
Köszönöm!
-
Prien
addikt
Sziasztok! Egy 2006-2008 körüli RX400h mennyire döntené romba a családi költségvetést? Van itt tulaj esetleg? Keveset autózunk éves szinten, ezért nem tudom, ezt is mennyire tolerálná a típus...
-
-szabi-
addikt
válasz
polonic #23832 üzenetére
Előző autómnál én is így csináltam.
Első alkalommal mikor rárohadt a csavar és megkínlódtam vele én zsírt kentem rá.
Legközelebb mikor gumisnál voltam az meg szólt, hogy ezt nem csináljam mert nem lehet pontosan beállítani a nyomatékot.#23833 No.01
Megfelel az utángyártott jobbféle felni is.
Annyi, hogy az agyméretnek is passzolni kell, nem akarok központosító gyűrűt.
Tavaly ősszel ki is néztem már egyet, de most nem találom melyik volt az.
Azt hittem beírtam ide is de úgy tűnik nem.#23834 INGJOKE
Tegnap beállítgattam mind a négy kereket 2.3b értékre.
Reggel a hidegben a szenzor 2.2b jelzett, de 1km megtétele után már mind a négy 2.3b volt.
Most délután az autó egyik felét sütötte a nap. Azon az oldalon 2.4b volt az érték másik oldalon 2.3b.
Szintén kb 1km megtétele után mind a 4 kerék 2.4b volt.El tudom fogadni, hogy a gumisnál nem annyi, mint amit a gyártó előír de akkor legyen egyforma, ne az, hogy egyikbe 2.3b másikba 2.5b.
Most azon gondolkodok (azon felől milyen felnit is akartam ősszel), hogy vegyek e nyomatékkulcsot, piszkálja a csőröm mennyire lehet meghúzva.
-
GalaHU
addikt
válasz
polonic #23832 üzenetére
Én is ennek a híve vagyok az összes autómnál, csak sajnos a 2024-es RAV4-en minden esetben tanítgathatod fel a TPMS-eket, mert a hatalmas fejlesztèseknek hála csak egy szettet jegyez meg, szemben a korábbi példányokkal.
Úgyhogy 2 hete nekem is ott a jelzés a műszerfalon miután visszatettem azt a kerékszettet amivel októberben átvettem a kocsit. Mondjuk ahhoz képest hogy milyen fesztivált rendez a kocsi ha picit is lecsökken a nyomás, ezt egyszer leokéztam, aztán azóta nem zaklat, csak a narancssárga ikon világít.
Pár nap múlva viszem az első 15k-s szervízre, majd ott beállítják újra.
-
-
No.01
addikt
válasz
-szabi- #23831 üzenetére
Ritka a kivetel ahol nem igy csinaljak, de nagy altalanossagban en azt tapasztaltam, h 2,5bar es 110-120Nm kozott van ami jo lesz mindenkinek, igy allitgatni sem kell.
Igaz volt ellenpelda 1x itthon es 1x kulfoldon ahol megneztek a matricat illetve kikerestek egy kozponti rendszerbol a nyomast es a meghuzasi nyomatekot is.
Letezik csak olyan, mint a feher hollo.Egybkent ha valoban gondolkozol 2. szett kerekben akkor azt dontsd el elso sorban, h gyari felni vagy utangyartott. Ha utobbi akkor a lehetosegek tarhaza korlatlan, valasztekban es arban egyarant. En anno lefutottam ezt a kort a Corollaval, nem bantam meg erdekes keresgeles volt. (a gumi reszet en azonnal tudtam, de a felnin sokat agyaltam)
-
polonic
félisten
válasz
-szabi- #23831 üzenetére
Ezért cserélem magamnak a kereket. Rézpasztát is rakok rá, így a kerék gyakorlatilag leesik, mikor elengedem az utolsó csavarral. Nem rohad rá.
Gumisok eddig nekem soha egyik autónál sem kenték be. Így volt, amit a tél után kalapálni kellett, mert összerohadt.Két évente csak centríroztatni elviszem a szetteket. A régi súlyokat és ragasztómaradványokat is leszedem előtte. Ne a gumis csiszolgassa a felnit. Meg így legalább szépen elmosva van elrakva a kerék.
-
-szabi-
addikt
Szombaton nyári gumira váltottam.
Persze a gumi megint túlfújta, 2.3b helyett 2.5b.
Hogy a csavarokat mennyire húzták nem tudom ellenőrizni, nincs nyomatékkulcsom.
Ismerve a gumisokat gondolom több, mint 103Nm.Újra felmerült bennem, hogy csak meg kellene venni a másik felni szettet.
Viszont hiába keresem nem találom tavaly mit is néztem ki ami jó az autóhoz. -
adrian14
tag
válasz
blueye #23829 üzenetére
A gyári kicsit vastagabb borításban van szerintem. Az eredetit már nem szeretném visszatenni és kombinálni sem akarom a kettőt később. Van egy dogbox a csomagtartóban és télen nagyon idegesítő volt, hogy gyakran csak másodjára nyílt ki az ajtó (főleg esős időben volt szívás).
Meglátom ez meddig bírja, ha 1-2 évet kibír akkor utángyártottal fogom pótolni, ha ilyen jó áron lesz később is. Viszont ha ez is elromlik pár hónapon belül, akkor megy a manuális. Eddig meglepően jól működik és gyors is. -
Agent T
tag
Sziasztok!
2018-as 1.8 HSD Auris vásárlása lenne tervben. A kérdés az lenne autópályán mire elég ez a hajtás? 130-as utazó gondolom nem gond, de ha előzni kell aklor mennyire tud megindulni ? -
ddsteel
aktív tag
válasz
c0dered #23823 üzenetére
Hát nekem olaszból behozott 2021-es 1.8as TS-em van és már egy olasz akksi van benne, ami tuti nem gyári. Nem gondolom, hogy lenyúlják még ott az akksit és beraknak egy kb noname olaszt a helyére, bár ki tudja. Szóval az jó eséllyel 3-3,5 évet élt. Én folyamatosan töltögetem, ki szoktam tudni tolni az akksik életét, de ennek az olasznak az előéletéről pl nincs infóm. A 9 évesen eladott Auris TS-emben decemberben még a gyári AGM kis akksi volt. AGM pesrze jó séllyel tovább bírja.
-
c0dered
csendes tag
2020as Corolla TS 1.8-ban a gyári 12 voltos akku tipikusan mikor szokott csereérett lenni?
-
c0dered
csendes tag
Azt mondták a Sakuránál, hogy ez a Cobra/vodafone riasztó a “gyári”. Azért az idézőjel, mert specifikusan az európai piacra jönnek ezzel a csodával, úgyhogy esélyes, hogy nálad is benne van az autóban. Egyedül a Proace-ekben nincs, de az meg Peugeot.
Valószínűleg szoftvert frissítenek a riasztón, esetleg *bizonyos* moduljait kiiktatják, hogy ne okozzon problémát a későbbiekben.
Ja igen, a szombai fiaskótól függetlenül is produkált vicceset a kütyü, mèg korábban: MyToyota applikációról távolról kireteszelve az autót (tehát a kulcs nem volt a közelben), az ajtót kinyitva is beriasztott
.
-
BigBlackDog
veterán
Manapság mennyire számít "öregnek" egy T25 Avensis? Ahogy olvasom, T27-höz képest még minőségben feljebb van, kérdés, hogy a kor mennyire kezdi meg, mire lehet számítani egy megkímélt, 2008-as, 2.0 D4D példány esetén?
-
c0dered
csendes tag
válasz
eastsider #23807 üzenetére
Szombaton ütötte fel a fejét a probléma. A Sakuránál nagyon lelkesen NEM vették fel a telefont (elvileg nyitva voltak). Nyilvan az assistance jött utána (@No. 01), akik meg küldtek egy trélerest, aki azt se tudta, mit csináljon, így végül a 12 voltos akkut lehúztuk, majd vissza, így reseteltük a rendszert.
-
c0dered
csendes tag
válasz
c0dered #23796 üzenetére
Némi utánajárással azt derítettem ki, hogy ez a Cobra cucc valami Toyota standard holmi lesz. Itt van például ez a remek lengyel Toyota márkakereskedőtől származó videó, ami elmagyarázza a rendszer működését. Nekem úgy tűnik, itt valami kvázi-gyári megoldásról van szó... A 3:37-től látható kis gomb például megvan az én kocsimban is (sőt, a korábbi Corolla TS-emben is ott van). A videóból az is kiderült, hogy az autóhoz kapott Vodafone PIN az bizony ehhez a riasztóhoz van - és miután rájöttem arra, hogy a Vodafone Automotive az nagyrészt a Cobra termékeit viszi tovább, bezárult a kör
Szóval ez gyárinak tűnik.
Aktuális RAV4 tulajoktól kérdem, nektek is megtalálható ez a remek szerkezet a kocsitokban? A beltéri "egység" a két ultrahang szenzor az A-oszlopokon, illetve ez a fekete kis gomb egy piros LEDdel, valahol a vezetőoldali A-oszlop tövénél. A motortérben meg van egy sziréna.
Van valakinek értelmes leírása ehhez? Vagy találkozott már valaki a lent vázolt hibával?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Revolut
- Apple asztali gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Ezt csak úgy beteszem. Szerinem tanulságos....
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Whirlpool AWO/C 51001 mosógép alkatrész
- YIHUA 959D-II forrasztóállomás, BLACK&DECKER HŐLÉGFÚVÓ 2000W, PARKSIDE vezetékes fúrócsiszoló .....
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Z Fold6 12/256GB, Újszerű állapot, Független, Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest