Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Dune Awakening - Arrakis hangjai: Kulisszák mögötti videót kaptunk
- Path of Exile (ARPG)
- Delta Force (2024)
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
föccer #23596 üzenetére
[E] szerint security indicator (bár a linken sárga). Kulcs nélküli indítás van benne? Ha igen akkor a kulccsal kell megnyomni a start gombot, egy próbát megér. Ha nem akkor nem sérült/koszos/ lemerült a kulcs?
szerk: sajna tapasztalatom szerint az hogy új még nem jelenti hogy a kulcsban top fit az elem (rav4-ben 2 évet ha bírt)... Ha cseréled valami jót rakj bele (én energizer ultimate lithiumot szoktam, gondolom jó eséllyel 2032 lesz benne).
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Egy gyors segítséget szeretnék kérni.
Tavaly vett Aygox. Asszony elvitte a gyerekeket meccsre, meg vásárolni. Megérkeztek, azóta kocsi nem indul. Annyit írt, hogy gyojtásra felvillan egy piros jelzés, amin autó és talán egy lakat van.
Hirtelen nem találtam ilyen hibajelzést. Mire utalhat?
-
Cikó
tag
válasz
CivicEsi #23594 üzenetére
Elite Auto-nál vennéd jól sejtem? Jó hírű kereskedés, szinte csak hibriddel foglalkoznak, műszaki állapotra nem hiszem hogy mellé tudsz lőni, viszont esztétikailag nem mindig a top kategóriát árulják. Ami kívülről elfogadható, az belül van leélve és fordítva
Legalábbis én ezt tapasztaltam.
-
CivicEsi
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Kedden megy ki az állapotfelmérő a két kocsit megnézni, de kezd kikristályosodni bennem az,hogy a fiatalabb, kevesebbet futottat veszem meg, ha minden rendben találaz autorevizor vele. Ami érdekelne még,hogy utólag első és/vagy hátsó radarokat a kocsiba lehet-e tetetni? És ha igen mennyire macerás?
-
Cikó
tag
válasz
CivicEsi #23588 üzenetére
A Treknek valóban magasabb a futóműve, a lengéscsillapítóban és a rugóban különbözik a simától, egyébként minden másban megegyeznek.
Mindkét technika nyugodtan vehető, ha sokat pályázol akkor a 2 literes az ajánlott, ha csak városi járatra használnád akkor az 1,8 is kiszolgál.
-
GalaHU
addikt
válasz
-szabi- #23581 üzenetére
Én mindig az elfogadomra kattintok, az is egy kattintással továbbmegy. De utána 2mp múlva létrejön a vezeték nélküli Apple Carplay, megy a Waze, meg tolom a zenét a Spotify-ról.
Nálam valószínűleg akkor változott meg a dolog amikor a rablásgátlót szerelték, akkor tuti levették a 12V-os akksit.
-
válasz
AiRLAC #23589 üzenetére
Az újabb Rav4-nél, sőt úgy általában az újabb toyota hybrideknél sem feltétlen tartós a kis 12V akku, apuék fél éves yaris hybridjén is gariban cserélték. Annyiban jó hogy azért nem olyan költség mintha a hybrid rendszer nagy akkuja halna el gyorsan... Bár remélem toyota látja hogy ez nem tökéletes és ebben is lesz fejlődés majd (kicsit combosabb vagy bármi másért tartósabb kis akku).
-
válasz
Tom1939 #23587 üzenetére
A 2016-18as hibrid RAV4-ek kicsi 12V-os "hagyományos" akkuja (a csomagtartóban van) kisebb is, meg híresen keveset bír, 2-3 év a tipikus élettartam. Az enyém is kb annyit bírt, csere és megy tovább, ez ilyen. Az előző benzines Verso-mban én cseréltem elővigyázatosságból 7 év után a gyárit egy őszi szerviznél, nem akartam kockáztatni. Mondjuk az kb. 3xos kapacitású volt.
-
CivicEsi
senior tag
Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólását, sokat segítettetek, lenne azomban pár újabb kérdésem.
Hallottam olyat,hogy a TREK vs. sima TS futóműve koopra megeggyezik, és a TREK, csak optikailag magasabb, valójában nem. Igaz lenne?
Az Ignisbőla dashcamat beszerelném a Corollába (70 MAI hardwire kit) nekem a parkoló figyelő az Ignis akksdiját lehúzta 2-3 nap állás után, van itt ilyennel tapasztatalat (Home office előny, hogy a kocsi csak 2-3szor használom a héten)? Illetve ha a fapadosat választom mennyire gáz legalább az első/hátsó parkszenzorokat utólag beszerelni?
Illetve 177 ezer KM körül milyen feladatok lesznek a kocsin ( gondolok itt 200 ezres nagyszervíz, egyéb problémák, amik ilyen kilóméter körül jönnek elő)?
Illetve nem vitaindító, de 1,8, vagy 2,0 a tartósabb golyóállóbb konstrukció? -
KTTech
veterán
válasz
Tom1939 #23582 üzenetére
A nem hibridnél a 12V akku nem segít a fogyasztásban, csak a start-stop rendszer áll meg (ami ha nem városi használat, sok megállással nem segít), de utána sokáig (akár évekig) működőképes még az autó (a Seatomon már 3/4 éve nincs Start-Stop, ráadásul diesel, tehát nehezebben indul 😃 - a kollégám BMW-ében 3 évig ment még az akku, miután a Start-Stop megállt).
-
-szabi-
addikt
válasz
GalaHU #23541 üzenetére
Másik kedvencem ezzel kapcsolatban.
Ugye ilyenkor én inkább nem fogadom el mert az csak egy klikk.
Viszont pár perccel később felugrik az üzenet, hogy csatlakozott a telefon.
Viszont ekkor már nem tölti be a profilt hanem vendég módban marad.
Menet közben vendég módból saját profilba lépni meg, hmm... inkább nem tapicskolok annyit.
Ez is olyan apróság amit nem is értek, miért ilyen bután van megoldva. -
honeker
őstag
2019 gyártás 2021 üzembe helyezés rav4 akku enyit birt 54% kapacitás a 605A indito árambol 225A tud cserére érett lehet ez is közre játszot a csomagtér ajto heptikus müködésében…..a gyári akku 62AH 605A teljesitményü …. Ki cseréltem 72Ah 750A azonos edényméret start/ stop
-
CivicEsi
senior tag
válasz
dragon1993 #23575 üzenetére
Az egyik ismerősöm szintén most váltott TS hybridre. Tolna engem az alacsonyabb felszereltség irányába. Költségek szempontjából valóban az lenne a racionális döntés.
-
dragon1993
őstag
válasz
CivicEsi #23573 üzenetére
Én most ülök át Corolla MY2023 Style-ból MY2025 Business techbe és nem vagyok boldog. Én magasabb felszereltség fele mennék akár rádobva kicsit, mivel használt inkább az állapot fog ott dönteni.
Földút és földút között is van különbség, de amikor megkaptam a céges kocsit azzal adták oda, hogy padkára nem állunk lógjon inkább ki, mert a leggyakoribb casco káresemény.
-
CivicEsi
senior tag
Szisztok, köszönöm a befogadást.Én most állok autóvásárlás előtt, egy 20 éves Ignisből ülnék át egy 19/20/21-es Corolla TS Hybridbe.A keretembe beleférve 2 autót is kinéztem magamnak.Az egyik egy Trek (2019-es 177 000 Km), a másik egy sima TS (2021-es 122 000 Km), felszereltségben a TS egy comfort szint, ami jóval elmarad a Trektől. De ez nem is érdekel annyira. A telkek, és néhány rokon ahova el kell jutnom földúton megközelíthető. Atesztekben azt olvastam, hogy a sima corolla TS alacsony és rengeteg helyen leér, igaz ez? Megéri a felárat a Trek?Illetve hybridszűzként mire figyeljek a vásárlás során, friss szervízzel adják át az autót, ezenkívűl mit,és hol érdemes a vásárlás után rövid időn belűl megcsináltatni, és hol. AMit nem írtam,hogy Budapesten keresem a szervízt/helyet, és az autó is 85%ban ott lenne használva.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
válasz
blueye #23569 üzenetére
Én mondjuk hogy a klasszikus gyenge szöveget előadjam nem vagyok karácsonyfa dísz, de hátul a kisebb lábtér szerintem rögtön érezhető bárkinek az NX-ben. Mindig a vw/audival jövök hogy ők miért tudják megoldani hogy a prémium változta ugyanannak az autó méretnek nem kisebb belül...
-
Senhi
aktív tag
válasz
c0dered #23561 üzenetére
Nekem ebből a full extrás van: https://www.riasztoszerek.hu/kemo-m229-elemes-ultrahangos-keszulek-nagyfeszults
Szomorú, hogy ha nem fújom 2 hetente telibe a motorteret nyestriasztó sprayyel akkor így is bemászik néha, bár megrágni nem rágott meg eddig semmit. Maga a riasztó működik mert megbaszott már 1-2x, de valszeg be tud jönni ha szerencséje van úgy, hogy nem ér hozzá egyik laphoz sem. Ultrahang nem zavarja.
Amikor meglátom a nyomait, akkor utána dedikált nyest szag eltávolítóval lemosom a motorteret, majd antinyesttel telibe fújom. Ha nem érzi más nyest szagát nem rág elvileg.Ezek alapján elég a nyestriasztó spray.
-
válasz
c0dered #23562 üzenetére
Mondjuk én erről mást gondolok. NX kivül hasonló méret (kicsit nagyobb) belül viszont elég sokkal kisebb mint a rav4, főleg hátsó ülés tekintetében (de csomagtér is kisebb). Lexus formaterv legnagyobb hiánya hogy zabálja a belső teret, gyakorlatilag eggyel nagyobb autót kell venni mint toyota változatban hogy hasonló belső tere legyen. Mondom úgy hogy tetszik az NX kivülről... Remélem következő generácrió összekapják magukat (mondjuk hiú álom a legújabb lexus az LBX is kisebb belül mint a yaris cross, azokat konkrétan nézegettük).
-
-szabi-
addikt
válasz
GalaHU #23552 üzenetére
Erre kíváncsi leszek mit mondanak.
Az is érdekel vajon frissítenek e szoftvert. Múltkor pont beszéltük még semmi frissítés nem jött.
A menüben nem látok szoftververziót, a térképnél van olyan, hogy 2023 április.
Esetleg neked nem hiányzik a MyToyota alkalmazásból a 2023-as szolgáltatások ismertetőben bemutatott úti célok (útvonalküldés) funkció?
Ha rákérdeznél erre is, azt is megköszönném, kíváncsi vagyok neked mit mondanak.
Nekem ez volt a válasz.
Múltkor volt róla szó, hogy a hibrid rendszer átnézéséért külön szólni kellett, egyébként elhanyagolták.#23545 c0dered
Ezt a szatyorfül akasztót én is hiányoltam, filléres dolog nem értem miért spórolták ki.
Amit linkelsz az elég ötletesnek tűnik, elmentettem.
Üdv a klubban. -
c0dered
csendes tag
Nyest téma még: több helyen láttam ajánlani a Kemo elemes kis kütyüjét.
Ezzel van valakinek tapasztalata? -
No.01
addikt
válasz
Jazzos #23558 üzenetére
A Lexus azert mas kategoria (miota van a csaladban latom, pedig nem uj (RX 2018)
Az NX kisebb ennel, mondjuk masfel meretosztallyal.A Rav4 mas kategoria. nagyobb, mint az NX az fix. A regebbi olcsobb es tobbet fogyaszt, de a bekerulesi osszeg nyilvan kevesebb.
Draga meghibasodas barhol lehet szerintem meg a te Avensisednel is. Itt is hasonlo a helyzet. Minel jobbat kell venni es nem elhanyagolni a karbantartast mert hiaba megbizhato amire nem koltenek az megbosszulja magat idovel es akkro biza` fajni fog.
-
Jazzos
őstag
Valaki segítsen nekem is
Előző hsz-ben adott 2003-as 5 ajtós T25. Úgy voltam vele ha majd elromlik veszek új autót, de nem akar elromlani.
De azért mégis váltanék. Márkahű vagyok előtte Corollám volt, 25 éve Toyotás vagyok. Hibrid autót nézegetek, RAV4 4. vagy 5. generáció esetén van különbség a megbízhatóságban? Elvárható, hogy annyira megbízható legyen mint a régi Avensis, vagy azért ezeknél előfordulhat sokszázezres vagy akár milliós javítási költség? NX300h-t nézegettem még, de kívülről kicsinek tűnik, az RX450h meg drága lenne számomra.
-
Jazzos
őstag
válasz
vzsryl #23518 üzenetére
Szia, 2003-as T25 5 ajtós, nagyságrendileg 128-129 cm-t mértem. Sok helyről hallottam ezt az olajfogyasztás dolgot. Saját tapasztalat ezzel a 22. évébe lépő 260k megtett km-es gépsárkánnyal az, hogy jó olaj kell bele (nálam ez Liquimoly 5w-40), és nem évente cseréltetem az olajat hanem kb 10-11 hónap. Ahogy használódik el az olaj, hirtelen elkezd fogyni, de olajcsere után ez mindig megáll. Illetve az tudni kell, hogy én évi 5-6000 km-t járok vele, de azok ilyen 2-3-5-8 km-ek. Ha megyek vele egyben 60-80-at, az már ünnep az autónak. Szóval ridegtartásban van, de a motorjára egy szavam nem lehet. Kb 5 évente egy párezer ft-os szelepfedéltömítés csere és go.
-
CP111
aktív tag
Én minden tavasszal mikor lekerül a téli gumi, cserélem az ablaktörlőket. Így nem @anyázok év közben hogy csíkosan töröl. Használattól függetlenül dobom el évente őket.
Anno sokáig Valeo volt, de a minőség romlott. Már csak Bosch-t veszek. Abból is a drágábbat. Az pöpec! -
No.01
addikt
válasz
c0dered #23545 üzenetére
Szia,
Udv a klubban
A nyest dolog sajna nem ujkeletu. Amig uj az auto addig allitolag a kulonbozo szagok kiparolgasa vegett fokozottabban erintett allitolag.
Nalunk videken az erdotol 2 percre ugyszinten elo-elo fordul. A Priusba volt ilyen vedelem is es ahogy a tobbit is ezt is a Duettnel szereltettem. Ertik a dolgukat. (arat ne kerdezz mert nem most volt es tobb dolgot csinaltattam egyszerre)Az ablaktorlo temakorhoz: En mar probaltam sokat. Anno nagyon szerettem amig kaphato volt a Michelin es arban is teljesen versenykepes volt. Sajna mar nincs...
A Bosch ami most fixen bevallt. A tobbi sem rossz, csak nem birjak annyira (legalabbis nekem ez volt a tapasztalatom) Most meg a gyari van, de a Corollan 2 evet sem birt a gyari.
A tobbi olcsositott ha ennyit bir mar orulhetsz. (igaz en sokat megyek) -
stuka20
senior tag
Ha pókhálósan törli le a csapadékot az ablaktörlő, az jelentheti, hogy cserére érett?
Ti milyet szoktatok venni, gyári toyota-t vagy mást?
Hátul elengedett a gumi, így azt cserélnem kell, elöl meg pókhálós szemmagasságban. -
c0dered
csendes tag
Sziasztok!
Megjött az augusztusban megrendelt RAV4em. Eddig 99%ban elégedett vagyok vele (Hyundai Tucson volt előtte), tényleg csak apró gondjaim vannak vele.Ugyanakkor felmerült most egy probléma, ami eddig elkerült: nyestek
kb 10 éve lakunk itt, ahol (Dunakanyar), soha egyik autónkban nem okoztak komolyabb kárt, leginkább elkerülték őket (max az antennát csócsálták meg).
De ma észrevettem, hogy a RAV4 motorburkolatát megrágta egy kis rohadék. Máshol nem láttam szerencsére nyomát. Mindez nem egészen két hét alatt…Arra vagyok kíváncsi, hogy van-e pozitív tapasztalat valamilyen motortérbe szerelt nyestriasztóval kapcsolatban itt a fórumon?
Illetve igaz-e, hogy a japán gyártású RAV4eket jobban szeretik (a nyestek)?Ami mêg nem tetszett, hogy a csomagtartóban semmilyen szatyorakasztó fül nincs gyárilag… ez szerintem ciki, ráadásul még csak nem is csumpi kivitelű ez a példány.
Aliexpressen találtam viszont megoldást, hátha érdekel valakit! -
GalaHU
addikt
Nem tudja valaki hogy a 2024-es RAV4-ben hogy lehet kikapcsolni vagy véglegesen elfogadni a felhasználási feltételeket? Amikor októberben átadták a kocsit akkor pár hétig nem is láttam az indításnál ezt a nyüves kék képernyőt, de azóta minden második-harmadik indításkor feljön és most lett elegem belőle hogy folyton le kell okézni...
-
No.01
addikt
Azt tudja esetleg valaki, hogy az elozo generacios C-HR-ben (2023) a CarPlay csak vezetekes vagy esetleg mar vezetek nelkul is mukodik-e?
-
Sobod87
tag
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnék egy munkábajárós (2x ~15 km) + mamataxi kombót - nem pejoratív értelemben.
Nagyjából a 2.5-3.5M ársávban.
Aygo, Yaris illetve Prius közül "kerülhet ki" a győztes, ami fontos, hogy automata legyen (a HSD nem feltétel).
Aygoval kapcsolatban nincs sok tapasztalat, ismeret.
Yaris ügyében, azt olvastam, hogy az 1.33 annyira nem megbízható - illetve, mint mindegyik "kényes" az olajra.
Prius III esetében pedig, nem annyira megbízható, mint a II-es, EGR-akku-hengerfej jöhet.
(A családban van egy Auris TS HSD.)
Nektek milyen tapasztalatotok van?
Köszi! -
OCTAMD
őstag
Valaki rájött erre a ventillátoros vezetéknélküli Qi töltőre Rav4 2021 12.-től , Corolla Cross,hogy a gyorstöltést miért csak iPhonenal tudja,vagy milyen A
ndroidos telefonnal képes rá?
-
ncc1701
veterán
Srácok, yaris gen 2-be ki a gyári beszállítója az önindítónak? Illetve melyik gyártó javasolt?
-
No.01
addikt
-
joshua7
veterán
A családban üzemel egy '08-as Corolla 1.4 D-4D. Jelenleg 293e km körül van benne.
Gödöllő környékén tudnátok ajánlani szervizt? Az újpesti Sch*ller-tól kértünk és kaptunk egy 640e körüli ajánlatot ezekre: ékszíj, ékszíjtárcsa, kézifékkötél, első stabrúd, kerékagy tömítés + 'sallang'. De amennyiben van jó, ajánlott független szerviz, megfuttatnánk a dolgot ott is.
Köszönöm. -
Dißnäëß
nagyúr
Kedves Toyotások !
Párom 2010-es 3-as Prius-ának plafon világítás búrája. A sarkából a befogató műanyag letört.
Nincs cikkszám rajta.
Hol tudnám, milyen megnevezéssel megrendelni, tipp esetleg ?
Ez takarja a fenti kis izzót a visszapillantó mögött, vezető oldali.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Ha esetleg van itt valakinek T25-ös Avensise, le tudná nekem mérni, hogy a hátsó ülésnél mekkora távolság van a két ajtó között. Lehetőség szerint könyöklőtől-könyöklőig, mert az a legszűkebb rész. 3db gyerekülés kellene elférjen benne.
Ezenkívül tudomásom szerint a 2.0@147 lovas verziója ajánlott a T25-ösnek, mert az 1.8-as elvileg erősen olajevős tud lenni, akár rendszeres karbantartás ellenére is. Jók az ismereteim? -
g0dl
addikt
válasz
polonic #23514 üzenetére
Nálam sem, és ez nekem nagy csalódás. Van pár bosszantó apróság, és vártam volna javítást, okosítást. Egy mobil 4-5 évig kap frissítést.
pl1 gyári navi nem tud sebességkorlátozást
pl2 mivel a vezeték nélküli android autó nem támogatott (2023-as corolla) ezért akkor szoktam rádugni, ha olyan helyre megyek, ahol jobb a mobilos navigálás. Viszont ha vezetékes android autoval használtam, akkor legközelebb csak BT kapcsolat telefonkihangosítóként sem jön létre ha nem dugom rá, kézzel kéne átállítanom csak bt kapcsolatra. szerintem ez buta, és bosszantó.
-
polonic
félisten
Volt már nektek bármifléle SW update az autón? Nekem azóta sem, semmi.
-
-szabi-
addikt
Hi
Ma reggel tolatás közben sípolni kezdett az autó.
Tapostam egy nagyot a fékre, azt hittem nekitolattam valaminek.
Reggeli félálmos nyugodt állapotú pulzusom ugrott egy nagyot.
Nézek a műszerfalra a keréknyomás, 2.1b. Hideg volt.
Délután már mind a négy kerék 2.2b nyomáson volt, viszont riasztást csak a bal elsőre jelezte. -
köpet
aktív tag
Uraim, Kaposváron néztem ki egy neppernél egy Verso-t, átvizsgálásra melyik társaság ajánlott a városban?A Koto?
-
-
No.01
addikt
Szerintem itt valami rossz (belso) kommunikacio van a hatterben. En legalabbis meglepodtem, h meg van regi C-HR. Ha ezt jol csinaltak volna akkor mostanra ezek mar reg nem lennenek keszleten.
Nalunk vannak tultarolt dolgok, de az mas. Vagy mi tartjuk keszleten es idovel tultarolt lesz vagy eleve az ugyfel keri. Igaz a nalunk keszleten levo termekek majdnem fele a tultarolas utan megsemmisitesre kerul itt meg siman eladjak remelhetoleg kisse nyomottabb aron. -
-szabi-
addikt
válasz
XSiGma #23489 üzenetére
#23491 No.01
Én is olvastam a könyvben, ezt a hosszú ideig állandó sebesség kontra bejáratás dolgot.
Viszont 6 nappal a vásárlás után autópályáztam vele 1200km-t.
Lassítás-gyorsítás nem volt opció. Szóval volt konstans sebesség bőven.
Arra figyeltem, hogy ne gyorsítsak intenzíven és ne pörgessem a motort.
Azért az olajcserét 2000km után megcsináltattam annak ellenére, hogy a szerviz felhívta a figyelmem a Toyota ajánlása alapján erre semmi szükség.
Részemről ennyit tettem a bejáratásképp. -
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Yaris Cross-ba honnan érdemes venni gumiszőnyeg garniturát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Tenda 4G Simkártyás Router 6hó jótállással!
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Huawei P Smart 32GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest