-
GAMEPOD.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
-
kikinda2
tag
válasz
Csabi1984 #105745 üzenetére
Multi View Video Coding. Ez annyit tesz, hogy a fájlban az egyik szem teljes képe és a másik szem képének ettől való eltérése van eltárolva. Tehát komoly számítással elő kell állítani a másik szem képét, így lesz a kép sztereó. Ez a 3D Blu-ray szabvány, így vannak tárolva a lemezen a filmek.
[ Szerkesztve ]
-
kikinda2
tag
válasz
DoItYourself #105737 üzenetére
CE-NG alatt már régen működik a 3D MVC lejátszás. Újdonság, hogy tegnap óta a CE-NO változaton is.
-
joydrv
aktív tag
válasz
aldebaran #105740 üzenetére
Ez esetben csak a 4K/HDR DoVi / p7 FEL számít. Nem érdemes más felbontáshoz hasonlítani.
Csak ezeket lehet összehasonlítani: HDR be - ki / p7 FEL be-ki .
Persze a kedvenc filmjeimen én is pontosan tudom, hogy mennyi az eltérés, mert már sokszor megnéztem. Ahogy te is írtad.
De a legtöbb esetben csak szimplán nézel egy filmet. Többször vissza kellene nézned, ha látni akarod, mennyi a változás. -
aldebaran
addikt
válasz
joydrv #105738 üzenetére
Egyébként ez nem mindig igaz.
Én mindig a Ragadozó városok (Mortal Engines) filmet hozom fel ilyen kérdésben. Az lehet, csak MEL, de nekem van belőle sdr, hdr és DV. Hihetetlen, hogy mennyire látszik a különbség és hogy a színek részleteihez mennyit ad hozzá a dv. Lehet, van olyan film, aminél ez nem annyira kirívó, de ennél bőven látszik.De a llinkelt yt videóban is ha nem egymás mellett nézed, hanem egymás után, akkor is látod a különbségeket.
De persze, ha 480p-ben nézel egy filmet, akkor tökmindegy, hogy is nézne ki 4k-ban, ha nem nézed meg utána 4k-ban...[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
joydrv
aktív tag
válasz
Qtya123 #105728 üzenetére
Egy tévén nem tudod érzékelni, hogy a HDR mit tesz hozzá a képhez. Még úgy sem, ha ide-oda szaladgálsz két tévé között.
Csak és kizárólag akkor látod pontosan, ha egymás mellett van két tévé, és ugyanazt nézed. Valahogy így [link]
Érdemes megnézni többször, hol egyiket, hol másikat letakarva. Utólag szinte biztosan nem tudod, melyik részlet, hol és mennyit változott egyik vagy másik tévén. Pedig ez csak kb. 1 perc. Egy 2 órás filmen ... -
DoItYourself
Topikgazda
Jól látom, hogy mostanában sikerült előrelépni CE + 3D ügyben? Tesztelte itt valaki? Még a végén vennem kell egy S905X4 boxot is.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
hunaqua
addikt
válasz
gyűrű #105734 üzenetére
Sajnálnám ha az NG verzió megszünne. Rengeteg dobozon csak az fut.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105732 üzenetére
Igen, írtam is, sokszor nem ad hozzá a p7 fel túl sokat.
Sajnos hogy a CE teljesen dobta a vs10 lehetőséget, ami nem függött össze a p7 fel képességel, viszont jó dolog.
Így sajnos a fejlesztői NO verzió sem fogja tartalmazni
A cpm is hibás volt ott picit, (elég érzékeny), de főleg az egyik CE modi volt a fő okozó, aki minél előbb el is ásná az NG buildot, és szerinte nem is kell a júzereknek látni az aktuális részletes fájlinfókat sem.
És nem a main developerek közül való.
Blakey tudja ki az.[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105728 üzenetére
A cpm build közel sem csak erről szól.
Némely fel filmnél nincs is nagy különbség.Egy jó minőségű sdr>dv, vs10 konverzió nagyon ütős tud lenni.
Aztán a hdr10plus>dv, nem csak azoknak akiknek a tvje nem kezeli a hdr10plust.
Illetve a Samu fanoknak a kvázi dv lejátszás is.Ezt összeségében nézve nincs másik ilyen lejátszási képességgel rendelkező eszköz ezekre, offline playerel, hogy a videoprocessinfot ne is említsem.
A cpm, mint írtam csak az ugooson próbálkozik, bár van azért hogy beépit kérésre, homatics, ill. más featuret is, de a saját elgondolását próbálja megvalósítani, amiben a reset9999 segíti tesztekkel, ill. a quietvoid is mostanában tanácsokkal , ha ezek a nevek mondanak valamit neked..
Szóval lassan eljutunk oda hogy nincs hova fejleszteni az eszközt.. nagyon picik a lépések.. -
Qtya123
őstag
válasz
blakey #105721 üzenetére
Nem egyszerű dolog az biztos. Gyakorlatilag (ha nem lemezesről van szó), kompromisszum nélküli megoldás nincs. Legalábbis ezzel az S905X4-el.
A Dune gyári rendszerével nincs FEL, a jelenlegi CE verziókkal meg bizonyos FEL filmeknél elfelejtheted azt, hogy mondjuk félig nézel meg egy filmet és később visszatérsz rá, mert ahogy belepörgetsz, beakad....Egyelőre maradok a CE-n szerintem, még győz a maximalista énem, hogy ha SOC tudja a FEL-t, akkor játssza csak szépen le (úgysem nagyon fordul elő, hogy félbehagyjuk és másnap folytatunk egy filmet), de ha a racionális énem is szóhoz jut, akkor azt kell mondanom, hogy akik áradoznak arról, hogy húhúúúúúúúú mennyivel nagyobb élmény a FEL, egyből észrevenni, arra azt tudom mondani, hogy túlzás.
Tegye a szívére a kezét bárki és mondja azt, hogy pl ezekben az összehasonlításokban, ha a kurzorral váltogatok oda-vissza a FEL és anélküli kép között, akkor abban olyan lélegzetelállító különbség lesz a hangyaf@sznyival több fényerőn kívül: [link]
(a szememet a bal felső sarokban szereplő értékek is visszaigazolják számosítva: kaptam 195/6 nit helyett 226/7 nit-et, húha!)
Nézegettem több képet más filmekből is ezen az oldalon, de részletességben semmi különbséget nem láttam (nemhogy lélegzetelállítót, mint ahogy már máshol is emlegették....), egyedül abban van különbség, hogy kicsit több fényerő, de az sem minden filmben. Pl itt a fényerőben sincs kb észrevehető különbség, tényleg kb autizmus kell hozzá, hogy ez nem side-by-side érzékelhető legyen: [link]
Szóval CE és FEL témában már csak a maximalizmusom vezérel, de realitást hogy őszinte legyek, nem látok benne.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz
gyűrű #105723 üzenetére
Igen, passthrough be van kapcsolva, de a tv adásoknál működik így is. Csak a teljes képernyős videóknál nem
Azt nem is néztem hogy 2.0-nál megy-e és másnál nem. Na ezt megnézemPasstroughnál nem is fog menni akkor? ( soha nem használtam csak vettem egy távirányítót amin így egyszerűbb lenne)
-
mexel
veterán
Érdekes dolgot vettem észre CE-ben. ( omega és Nexus alatt is)
Filmlejátszás közben nem megy a hangerőállítás. Ha tv streamet nézek igen.
Filmezésnél csak feljön a hangerőikon az aktuális állásában de nem reagál a gombokra. Ez mitől lehet? -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105720 üzenetére
Az lenne az igazi, ha a FEL réteg már bele lenne "égetve" az anyagba, így nem lenne szükség olyan lejátszóra, ami képes azt kezelni, lenne egy normális DV profil, ami minden eszközön ugyanúgy jelenik meg. Igazából a DV reformjára lenne szükség, ami valószínűleg valamilyen formában meg fog történni, hiszen szép lassan a fizikai hordozók megszűnnek, egyre kevesebb az igény, a letölthető anyagok már más követelmények szerint készülnek.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105717 üzenetére
Akkor olyan változatot is lehet (érdemes) választani, ami nem P7 FEL. Az a minimális veszteség nem olyan, amit ne lehetne kibírni. Legalábbis, ha nálam valamivel gond van, akkor egy másik változatot szerzek be és azt nézem. Avatart, Riddick-et streamingen néztem, így nem tudok arról nyilatkozni. A CE esetében nem csak a DV anyagokkal adódnak gondok, sok mással is, legalábbis S905X4-en, problémás némelyik egyszerű régi kodek lejátszása is. Személy szerint nem csak DV-t nézek, így a többi formátum támogatottsága is fontos és a CE újabban nincs a topon, sajnos. Valaki(k) folyamatosan belenyúlnak olyan dolgokba, amik korábban nem voltak problémások, de most azok, ezekkel küzdenek a fejlesztők, hogy valamilyen szinten működjön és akkor jón a, hogy marad az új kernel és ha működik a 4.9-es, akkor Homatics, Ugoos esetében elérhető lesz, a többinél már nem biztos, úh. egyre kevesebb eszközön fog megfelelően működni a CE, a kiegészítők működéséről meg ne is beszéljünk. "Szép", új jövő elé nézünk.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Bodor
veterán
válasz
Qtya123 #105713 üzenetére
Ugyanezt tapasztalom én is. Nagyon sok Avatar2 DoVi változatot (nem csak remuxot, hanem gyári UHD BluRay lemezt is) teszteltem már, és mindegyik akadozik, ha belepörgetek, fejezetet váltok, vagy hangsávot. Avatar 2 csak HDR-nél nincs ilyen probléma.
Vannak más filmek is amik akadoznak, de jellemzően nem ennyire. A11-et használok, Homatics alatt. Nem sok mindent tudsz csinálni szerintem.#105715 blakey : "P7 FEL-hez meg használd a CE-t" Avatar 2 pont P7 FEL, szóval...
-
blakey
titán
válasz
Általános lejátszásra jobb a Dune Androidja, P7 FEL-hez meg használd a CE-t. Ezen már nem sokat tudsz állítani.
-
gyűrű
addikt
válasz
Ez az automatikus szinkronizálás próbálkozás az A12-ben indult.
Az A13 ban és utána jól is működik ugoos alatt.
Homaticsokon akár 2-300 skipped framet okoz némelyik p7-fel alatt induláskor, és néha utána is skippel.
Az a dune ugyanaz a chip mint a homaticsok, oda is a 11-12 ajánlott...egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Bizonyos remuxoknál (eddig kettőnél tapasztaltam, Avatar2 és Riddick) az a jelenség áll fenn, hogyha belepörgetek, vagy hangsávot váltok, akkor elkezd beakadni a kép, mintha próbálná szinkronizálni a képet a hanggal. Néha látható is, hogy nem pontosan akkor indul a beszéd, mint mikor mozdul a szája a karakternek és egyfolytában próbálkozik szinronba hozni a lejátszó.
Ha nem pörgetek bele, vagy hangsáv váltás után újra elindítom a filmet és már a kiválasztott sávval indul, akkor hibátlan. Egyik filmnél (Riddick) 1-2 perc után szinkronba kerül, Avatar esetén van, hogy igen, van hogy nem.Kicsit visszaolvasva említésre került más által is ez a probléma. A11 és A12-vel is próbáltam, nem látom, hogy különbség lenne. Mi lehet a gond? Illetve a beállításoknál lehet valamit állítani, ami kiküszöböli ezt?
Audio beállításaim ilyenek (Q930D soundbar lesz rákötve e-ARC-al, ha végre eljutok odáig... annak így állítottam be, nem tudom jó-e), egyelőre a TV saját hangkeltőjét használom: [kép] [kép] [kép]
(Az eszköz egy Dune ProVision 4k, nem tudom erre is az A11 az ajánlottabb-e mint a Homaticsokra, jelenleg A11 van rajta, de mint írtam A12 esetén ugyanez a helyzet).
-
-=Jam=-
őstag
kicsit off, de nincs esetleg valaki, akinek van EMMC service toolja? Egy BGA153-as EMMC-nek kellene a bootloaderét felírni a boot0 particióra.
[ Szerkesztve ]
-
fer
őstag
válasz
retesz147 #105703 üzenetére
Nálam működik, és nem csináltam új api-t, a régivel megy ami már 5 éves.
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
nfsu17
veterán
válasz
retesz147 #105705 üzenetére
Biztos nem jó valami akkor.
Azért dob még egy kódot bejelentkezéskor, mert úgy emlékszem az az OAuth api-ra vonatkozik.
Magyarul két api kulcsot kell engedélyeztetni kodi loginkor. Vagy ilyesmi.
A github képes leírása 7. pontját nézd át újra.
Szerintem ott nem kerek valami.
Tehát az api kulcsok - egy része?- nem teljesen oké.
Arra a 'tv' beállításra is átállítottad?
Jobb híján még erre nézzél rá. De új ebben sem lesz.
[link][ Szerkesztve ]
exDigi
-
retesz147
addikt
válasz
nfsu17 #105704 üzenetére
Köszi!
Te hsz-ed alapján csináltam, de sajnos valami nálam nem jó.
Új google acc, API-t végigcsináltam a leírás alapján, minden frankó. Beírom Kodiba az API-s dolgokat, elmenti. Bejelentkezés, kiadja a Kodi a kódot, amit a google.com/device oldalon beírok, az oldal kiírja, hogy minden frankó a Kodi bedobja, hogy bejelentkezve, tehát itt a különbség, hogy nem dob még 1x kódot, ahogy Te is írtad, meg ahogy korábban is volt.
Valóban bejelentkeztet, mert látom a videókat, feliratkozásokat és amikor elindítanék egy videót, akkor kidobja ismét ezt :"sign in to confirm you're not a bot".
Lehet valamit én csinálok rosszul, nem tudom.
Még ma küzdök egy sort, mert van másik eszköz is.Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Mit lehet még kezdeni egy Amlogic S905W alapú vassal?
Tesómék teljesít szolgálatot, de mint médialejátszó már nem használják, csak torrenteznek rajta, meg mint fájl szervert használják, de hát az se működik már rajta jól. A torrent el sem kezd tölteni meg a rákötött külső vinyót se mindig az okos TV, csak sokadik újraindításra.
Jelenleg CE van rajta KODI -vel, de nekem jó lenne mással is csak ez a két dolog működne rajta a torrent és az UPnP.[ Szerkesztve ]
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
LouiS22
veterán
Sziasztok!
Újra felültem az Amlogic vonatra, egy Homatics 4K R 4K Plus-szal. Coreelec NG 21.2 pendrive-ról telepítve, egy furcsaságba szaladtam bele, de nem találtam arról infót, hogy bug vagy feature-e.
USB3-as Kingston pendrive-ról fut (az USB3-as portról) a CE, lejátszásnál nem észleltem hibát, viszont a médiatár frissítése láthatóan meg-megakasztja a rendszert, előfordult, hogy 10-15 másodpercre is "megfagyott" az UI. Még nem néztem meg másik pendrive-val, létezhet, hogy a PD hibázik/lassú, vagy ezzel "együtt kell élni"? (wifin és etherneten kapcsolódva is ugyanaz, ezt már kizártam. A média NAS-ról van mountolva NFS-sel).
Ha valakinek van ötlete, azt megköszönömMielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Ugoos Amb6+ (Coreelec-cpm) és LG G3 oled pároshoz melyek a megfelelő dolby vision beállítások?
köszi
-
aldebaran
addikt
válasz
gyűrű #105695 üzenetére
Na, megpróbáltam a V11-es skint visszatenni, de mindig a v13-nak a háttere jött elő, ennek a verzióját írta ki, ezért mégegyszer feltettem a CPM A13-at az új skinnel. Továbbra is akadozott, de nézegettem a beállításokat és mégegyszer végignyomkodtam a rendszer / coreelec / dolbyvision beállításokat. Csak nyomtam a lefele gombokat, amíg vissza nem tért az eredeti beállításra. Na, erre úgy néz ki, hogy megijedt és most már jó.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-
aldebaran
addikt
válasz
-=Jam=- #105691 üzenetére
Nekem akadt, de mindegyis. Ha gyűrű szól, hogy lehet a 13-t használni, kipróbálom. Ha nem jó, a 12-vel tökéletes minden - és gyűrű 13-as skinjével.
Egyébként nekem a régi kinhank g1 rev A van.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-=Jam=-
őstag
válasz
aldebaran #105687 üzenetére
Most próbából benyomtam az avatar második részét, DV P7 FEL + 7.1 TrueHD Atmos, nem akad, össze-vissza tekergettem is, semmi akadás akkor sem, egyből játsza. Új kiadás neked a Kinhank G1 vagy még a régi? Nekem új Rev D van.
szerk: Tényleg akad, csak valamiért nem volt bekapcsolva a DV a menüben, és HDR-ben játszotta le. DV-ben tekerés után tényleg bekad, kicsit begyorsul stb, de mondjuk pár másodperc múlva helyreáll.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #105680 üzenetére
Ezt már írtam, hogy Homaticson az A11 a jó. Egyébként feleslegesen nyúlt bele az audió/videó szinkronba. Azt a részt nem kéne bántani. Külön beállítási opciókat kéne létrehozni azok számára, akiknél problémás. De maga az egész CE kezd problémás lenni és nem a CE-nek köszönhetően. A CE20 volt a jó, utána már csak a hibák jönnek, de nyilván az új python miatt szinte mindenki kénytelen újabbat használni.
-
hunaqua
addikt
válasz
Beni2360 #105675 üzenetére
Igen,a belső helyen voltak régen gondok.Így usb-s házban semmi gondom vele.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
aldebaran
addikt
válasz
-=Jam=- #105686 üzenetére
DV filmeket egyáltalán nem tudtam vele nézni, akadozott az összes, vagy egyből indítás után, vagy egy-két perc múlva. Más filmet nam próbáltam vele, visszatettem az A12-t, azzal nincs gond.
-
mikrofon
veterán
válasz
gyűrű #105680 üzenetére
Nálam az a12 jól működik. Legalábbis úgy tűnik.
Mik azok a dolgok irányok amiket mostanában fejleszt és ti teszteltek? Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy mi az ami kimarad a Homatics-okból.
Illetve jól értem hogy az újabb cpm build-ok már csak az ugoos am6b -vel lesznek teljesértékűek? Vagy van még ilyen eszköz? -
gyűrű
addikt
válasz
Csabi1984 #105679 üzenetére
Nekem nem is frissült, mivel ki van kapcsolva.
Valószínűleg a stabil verziót akarta jelezni.
De nem töltötte le.
Összehasonlítottam a különböző cpm verziókat, és úgy látszik hogy minden ami a cpm 11/12 utáni, azok a homatics boxokon nem olyan jól működnek.
Egész másként kezelik az ugoosok ugyanazt a beállítást.
Az utóbbi 6 tesztverziót amit a cpm kiadott, zárt csoportban , a A13 test-el együtt valahogy nem kezelik a homatics ok.
Pl. a audio video sync be van építve, de teljesen más az ugooson.
Mivel ő csak ugoosra fejleszt, ezért tesztelni sem fogja más boxon.
Meg kell barátkozni vele, hogy talán az újabb buildok már nem lesznek teljesen jók a homaticsokon.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #105677 üzenetére
A Nightly frissülni fog, ez a fejlesztők célja, tiltani autostart.sh-ban lehet. A menüből való tiltás kizárólag a stabil verziók esetében működik. Évekkel ezelőtt ez a döntés született, volt erről vita, ez van. Nightly-t az használjon, aki tesztelni szeretne.
-
mikrofon
veterán
válasz
Csabi1984 #105654 üzenetére
Köszi hogy írtátok ezt a frissítést. Egy hét kihagyás után bekapcsoltam ma és már írta is hogy jött egy frissítés szeretném-e újraindítani a telepítéshez. Kiválasztottam, hogy nem, majd kikapcsoltam az automatikus frissítést. Végül pedig az Update mappából kitöröltem a letöltött frissítést. Így megúsztam a frissítést. Amúgy NG 21.2 nightly-re akarta frissíteni a rendszert.
-
Beni2360
félisten
válasz
hunaqua #105668 üzenetére
Köszi,
kérdésem nekem állandóan eldobálja a beletett akár egy 500MB SSD is.
Olvasom te is USB csatlakozók, ott semmi gondom.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hunaqua
addikt
válasz
mexel #105672 üzenetére
A box hdmi-n megy az erősítőbe,onnan másik hdmi-n a tévébe. Készenléti állapotban is átengedi. A boxban csak a hdmi van kijelölve. Hangtovábbítás engedélyezve. Hangtovábbítás eszköze hdmi. Alatta minden formátum engedélyezve. Az erősítő meg végzi a dolgát ha kell.
-
mexel
veterán
válasz
hunaqua #105670 üzenetére
SSD-ről megy a CE?
A passthrogh be van japcsolva? HDMI-n megy ki? Nálam ilyenkor nincs hang az első indításkor és nem jövök rá miért, és sokszor össze is omlik a rendszer. Mindig azt hiszem valami beállítás, már kb alapon van, de alapon frissen telepítve is csinálja, minden boxnál. Nem bírom az omegát használni, nexust kell feltennem. Ezért is maradok az X3-omnál, a vége mindig az hogy visszarakom azt és azt használom -
hunaqua
addikt
válasz
mexel #105669 üzenetére
Erősítőre van kötve. Slimboxtv az android ,és egy olcsó kínai ssd -ről megy a CE egy külső usb-s házban.
"gyűrű" munkái pedig sokkal látványosabbá teszik a Kodi felületeket.[ Szerkesztve ]
-
-
tomp
félisten
AM6B Plus:
felraktam CE alá a VanTV-t de Widevine-t kér.
A CE fel is kínálja, hogy leszedi ami kb 1GB. Ez után akkor működni is fog? -
Beni2360
félisten
válasz
hunaqua #105665 üzenetére
Ez az a A95X Max (x2)aminek a tetejébe lehet rakni HDD?
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hunaqua
addikt
válasz
mexel #105661 üzenetére
Omega NE . Ez van a W2 boxon. Egyébként most egy A95X Max (S905X2) dobozon A13 cpm NG van. Nincs DV képes tévém sem, de ott sem érzek különösebb gondokat amire használom
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
_seth_ #105662 üzenetére
A Dolby Vision egy több profilból álló halmazt jelent, tehát az nem elég, hogy oda van írva, hogy DV, mert nem mindegy, hogy milyen profil és milyen konténer. Ha mindig olyat játszik le a TV, amit támogat, akkor az minden esetben DV lesz. Ha csak részben akarsz a DV-vel foglalkozni, akkor ott a Plex, Emby, Jellyfin, mint hálózati szerverek és lejátszók, azok többre képesek és azután jönnek a külső lejátszók, de ott is van, amelyik nem támogat minden profilt vagy konténert, úh. a DV egy "rituálét" igénylő szolgáltatás. Ha maradsz a stream-nél, akkor azzal nem lesz probléma. A Provision 4K mellett, de inkább helyette ott a Homatics/Premier 4K lejétszók, ezek legalább Google licensszel is rendelkeznek, illetve CoreELEC NG-vel mindhárom képes a P7 FEL-re is.
-
_seth_
veterán
LG Oled C3-hoz keresk olyan media lejátszót ami dolby vision és atmost is támogat, a tv saját lejátszója 50 dolby vision fájlból csak 1-2-nél jeleníti meg a megfelelő módban. Atmost hangot pedig mindössze egy sorozatnál (Denon X2600H).
Ez az arány egy Dune HD Pro Vision 4K lejátszóval javulna? Eleinte HDD lenne a forrás, a későbbieknek akár egy nas is elképzelhető megoldás lenne.Ha jól értettem coreelec segítségével lenne a legjobb amennyiben a dolby vision fontos.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
hunaqua
addikt
válasz
mexel #105658 üzenetére
New Era (NE) A W2 dobozokra nincs NG. NO van még,de nekem nem volt a Tanix dobozon jó.
[ Szerkesztve ]
-
Poplacsek
senior tag
AM6B+-ra az alábbiak közül melyik ajánlottabb? A nightlyban lehet tiltani az állandó frissítéseket? Jól értem, hogy ezen az oldalon a nightlyt javasolják, azért mert a legutolsó stabil verzió óta sok jelentős javítás történt?
Illetve még az is kérdés, hogy nightly frissítést követően újra minden be kell állítgatni?CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.2-Omega_nightly_20250128-Generic.img
vagy:
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.2-Omega-Generic.img[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
addikt
-
gyűrű
addikt
Nekem semmire se frissül, mert eleve ki van kapcsolva az automata frissítés.
Az A13 at nem véletlenül nem linkeltem be ide, mert egy tesztverzió. Én másik tesztverziókat próbálok, ezért nem tudom hogy az hogy működik most .
Elég sok mindent próbál most a cpm, és nem minden jó.
Azt ajánlom, egyelőre mindenki maradjon annál ami neki jó volt. -
Qtya123
őstag
válasz
gyűrű #105651 üzenetére
Na az volt a baj, hogy a "sima" NG-re frissített.
Feltettem a dithubról letöltött A13 tar-t és jó lett. Nem értem miért tudott frissíteni. Azt olvastam, hogy a cpm nem tud, így az update részen nem is tiltottam le semmit.
Most átállítottam MANUAL-ra és minden off. Többet ne szórakozzon velem. -
aldebaran
addikt
válasz
Qtya123 #105646 üzenetére
Nekem is ugyanígy frissült, de ha már így jártam, akkor rátettem a cpm 13-at, majd arra a gyűrű skinjét.
Sajnos a korábbi hálózati - smb, nfs... - beállításokkal a dv filmek akadoznak.
Próbálkozom, de van valakinek ezzel valamilyen jó beállítása?kinhank g1
-
blakey
titán
válasz
gyűrű #105648 üzenetére
Elképzelhető, hogy nem a cpm-re frissült, vagy valami félre sikerült.
-
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105646 üzenetére
A skin nem kompatibilis ezzel a verzióval, vagy valami van az A13-al, amiért nem mutatja ezeket az adatokat?
- mivel a cpm verziók még fejlesztői stádiumban vannak, így előfordul, hogy a nem gyári felszín nem naprakész. Ilyenkor érdemes várni, amíg valaki frissíti, esetleg a cpm A13-as estuary felszínét teszed fel, ami már kompatibilis.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Az A12 CPM frissített ma automatikusan a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.2-Omega_20250128030125.A13 verzióra.
Confluence skint használtam az A12-höz. Működik az A13 esetében is, de a Player process info-ban nem mutat minden adatot (pl a Dolby Vision adatokat). A skin nem kompatibilis ezzel a verzióval, vagy valami van az A13-al, amiért nem mutatja ezeket az adatokat?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz
hunaqua #105644 üzenetére
Wifin használom most én is. A kábeles részéhez lenne usb gigabit adapterem, gondolom azon többet tudna mint a 100-as lanon, csak nem akarok kábel dzsungelt a tévé mögött.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
hunaqua
addikt
válasz
kutga #105643 üzenetére
Nekem a Tanix W2 (CE NE)nagy 4K UHD tartalmaknál megröccen kábelen Nas-ról . Viszont wifi-n nagyobb sebességet tud,ott tökéletes is a lejátszás. Amit linkeltem azzal látod is,hogy többet tud mint dróton.
9ezer huf.- áron "ingyen van" ez a Tanix
[ Szerkesztve ]
-
Gaben19
csendes tag
Sziasztok mitöl van az hogy Transmissionnál elindul a letöltés,leszedi az első szeletet utánna megáll és mintha meg is fagyna majd 1-2 perc és megy minden tökéletesen.Akár entware akár addon.
-
hunaqua
addikt
válasz
kutga #105633 üzenetére
ssh-n bejelentkezés, utána az alábbi parancs futtatása:
curl -s https://raw.githubusercontent.com/sivel/speedtest-cli/master/speedtest.py | python -SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
mexel
veterán
Egy kérdés, talán valaki tudja az Omega 64 bitműködését a bootnál.
Ha bekapcsolom az erősítőt és kb ugyanakkor minimális késlekedéssel a boxot, akkor passthrough-nál nincs hang. Kell egy box újraindítás és akkor már igen.
Ez minden boxnál így van, vontar, tanix, x96, S905X4 és W2-nél is. Tehát a rendszer ilyen.
Most bekapcsoltam az erősítőt, vártam kb 1 percet és utána a boxot, így nem volt gond.
Ha jól tudom az EDID csak a képre vonatkozik, mintha olvastam volna hogy ez a rendszer minden indításkor olvassa, kell a boxnak, de a hangnál hogy lehet ez? A restart kodi nem elég neki, full reboot kell. Akkor mindig jó, akkor lesz hang. Ez csak passthrough-ra vonatkozik, több erősítő és boxtípusnál is. ( kb bármilyennél)
Nem Homatics és márkás box, hanem a kommersz kínai kategória amiről beszélek.
Ha az erősítőt bekapcsolom és percek óta megy a tv és erősítő akkor viszont van hang ha utána kap solom be a boxot. Legalábbis úgy emlékszem akkor van mindig.
Ötelet hogy ez mitől lehet?
Írtam a fejlesztőknek erről de szokás szerint nem volt válasz, csak a dovi érdekli őket és a CE NO.
Ez csak az Omega 64 bit verziójánál van, Nexus, 32 bit stb, nincs. NO-nál sincs. De egyelőre ez lenne a talán legnormálisabban működő rendszer X4-re, W2-re, a többinél sok a hiba. ( az X3 ami tuti még mindig szerintem) -
kutga
nagyúr
válasz
mexel #105638 üzenetére
Jól összefoglaltad amit én is érzek ezzel a géppel kapcsolatban. A gui része valahogy nem az igazi. De a lejátszás egyelőre hibátlan, és végülis arra vettem. Nézegetem a Vontar X4-et, de valahogy nem érzem a szükségét kétszer ennyiért.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
-
kutga
nagyúr
válasz
mexel #105635 üzenetére
Nem sok infót találni róla. Gyakorlatban valamivel hűvösebb, és csak 100-as lannal szerelt példányokat találtam. Tegnap este néztünk róla pár 4k-s videót, a lejátszással nem volt probléma. Este majd mérek sebességet wifin CE alól.
-
mexel
veterán
A W2 miben tud kevesebbet mint az X4? Nem igazán találtam sok mindent. Órajelben alacsonyabb azt látom.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Próbálgatom a Tanix W2-t, hogy tudom megnézni, hogy milyen sebességet produkál kábelen és wifin a belső hálózaton?
-
gyűrű
addikt
válasz
Poplacsek #105627 üzenetére
Jó a 64Gigás, persze a 32 is elég lenne.
Nekem ez a SANDISK EXTREME PRO vált be, nagyon gyors.ui: ok, megelőztek..
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz
Poplacsek #105627 üzenetére
Nekem ilyen van: [link] gyűrű fórumtárs ajánlásával.
Veheted nyugodtan. Elég a 32 GB bőven CE-nek.
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Poplacsek
senior tag
Ugoos AM6B Plus-ra telepítenék CE-t. A kérdésem, hogy MicroSD-re is tehető a CE, vagy inkább Pendrive ajánlott?
Ha MicroSD is jó, akkor milyen méretű és sebességű, amit ki is tud használni a kütyü? (A dobozon max 32GB szerepel, ez gondolom így is van és a 64GB felejtős?)
-
fer
őstag
válasz
mexel #105625 üzenetére
eddig mindent videót lejátszik, csak eléggé lassú, meg ugye a hozzászólások nem működnek, de talán majd erre is lesz megoldás, de lehet azt már nem várom meg. Nálam még mindig az STN a nyerő. Csak sajna a ce yt-t laktam be jobban, és nehézkes az átköltözés, de majd csak végzek vele.
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
-
mexel
veterán
válasz
FingR86 #105612 üzenetére
Köszi, nem ugrálok reklámokat, valójában nem nagyon nézem aYT-ot, talán havi szinten egyszer, csak leírtam hogy a kodis yt nekem nem tetszik annyira.
Én pl a légegeret nem szeretem, valahogy nem tetszik. Amellett me gigen sokan szeretik.
Mennyi baj van velem...fer: köszi, ez van fent de ezzel is bejelentkezést kér
-
fer
őstag
-
kutga
nagyúr
válasz
FingR86 #105614 üzenetére
Ebben egyetértünk. Én gondolkodom rajta egyébként, a gyerekek miatt sokat nézzük, legalább a tévére jó lenne. A Kodi kliens nekem sem tetszik túlságosan.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
A gyűrű(frodo) féle skinhez miylen előzetes fileok megléte a szükséges? Illetve honnan szerezhetőek be?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mexel
veterán
válasz
Joshi #105607 üzenetére
Nem értem most mi a gondod. Nem vagyunk egyformák.
Írtam egy véleményt a YT-ról hogy nekem nem tetszik. Szívem joga.
Erre belémállsz mert nem akarok htpc-t és wint használni amlogic box helyett. Biztos hogy nekem nem jó minden? Ennek mi értelme?
És igen, egy felhasználói felületen szeretek használni egy komplex egységet. Illetve tetszene ha az működne. Így is azt teszem, csak éppen nekem nem annyira jön be a kodi yt de ezzel még vannak így páran. Semmoi sem jó nekik. Így nem lehet viselkedni, ezeknek semmi sem tetszik.
De azért hadd legyen már jogom a véleményemhez...
Részemről a témát elengedtem, szép napot[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
mexel #105606 üzenetére
Előbb még az volt a problémád, hogy nem akarsz más eszközt (hardvert) használni, most már ugyan ez a szoftverekkel is van? Te vagy az az ember, akinek soha semmi nem jó.
Ne azt keresd hogy mi nem jó és mi nem működik. Egyébként ma már egy HTPC gyakorlatilag belefér egy médiabox méretű házba. Ráadásul már egy ARM procis konfigra is lehet telepíteni Windowst.[ Szerkesztve ]
-
-
A megfelelő eszközt a megfelelő célra. Nekem eszembe se jut Youtube-ot nézni CE-n, arra ott a TV kliense meg a számítógépek/telefonok.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."