Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz Rederik #24416 üzenetére
A Kernel Pánik YT csatornán most jött ki egy Wifi7 teszt, az elején küzd a beállításokkal. Úgy tűnik nehéz rábeszélni az eszközöket a megfelelő csatornaszélesség használatára.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
félisten
válasz Rederik #24416 üzenetére
A wifi feltüntetett értékei teoretikus (de facto még laborban sem teljesíthető), ráadásul kumulált értékek.
Ha az ember visszaszámolja őket az adott kapcsolatra, és a névleges értéknek legalább a felét tapasztalja, akkor már bőven jól áll.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Van annak valami speciális feltétele (esetleg beállítás), hogy WIFI-n 1Gb/sec feletti értéket lehessen mérni? A netem tudja, vezetéken mérek is többet, de WIFI-n nem.
Router: RTBE88U
Köszönöm
-
zsolt501
nagyúr
válasz enginev3.0 #24406 üzenetére
Nem hiszem, nálam gyári van, és nálam sem tökéletes.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
félisten
válasz enginev3.0 #24406 üzenetére
Nem, a Merlin nem befolyásolja negatívan a DDNS működését.
MaCS
-
somé
őstag
A "szokásos" exFAT3.
Tech-No-Logical World.
-
somé
őstag
Mindig van valami....Asus RT-AX1800U, jelenleg pendrive van az USB-n, DM hibátlanul működik, külső USB rackes HDD-t nem ismer fel, vagy ha igen, nem megy fel rá a torrent kliens. Olvasott infók alapján vettem egy külső tápos racket, viszont ugyanaz a helyzet, nem látja, akármit csinálok. Mi lehet a probléma? (Rack jó, gépre kötve rendben van.)
Tech-No-Logical World.
-
tobias40
veterán
válasz Peter Kiss #24409 üzenetére
Köszi,akkor kisérletezek ezzel...
-
Peter Kiss
őstag
válasz tobias40 #24408 üzenetére
Mesh eszközökkel meg nem kell csinálni semmit, ott megy a roaming minden nélkül. Amivel érdemes lehet játszani kicsit, az a WiFi teljesítménye, néha a kevesebb több, illetve van a roaming beállításokban olyan, amivel meg tudod mondani, milyen jelszintnél próbálkozzon váltani (Wireless --> Professional tab --> Roaming assistant).
Érdekesség, hogy helyhez kötött eszközöknél néha a bind nem segít, és átdobja egy másik node-ra vagy a router-re, nálam a rádióval csinálja ezt...
-
tobias40
veterán
válasz Peter Kiss #24407 üzenetére
Mint írtam az AC87u-t felejtsük el hogy benne van.(ez messze van,ritkán kapcsolódok rá a wifin keresztül...)
A 2 mesh router beállításait kérdeztem hogy mit kell beállítani hogy szépen váltson egyikról a másikra,attól függően hogy ,melyiknél jobb a speed és a térerő.[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
válasz tobias40 #24285 üzenetére
AC87U nem része a mesh-nek, nem ugyanaz a hálózat. A mobilod vagy bármi csak akkor kezd el keresni másik hálózatot, ha teljesen megszakadt a kapcsolata. Próbáld meg, hogy visszaveszed a teljesítményét az AC87U-nak minimumra, hátha hamarabb eldobódik a kapcsolat, de ez még mindig nem lesz roaming, messze nem. Ha roaming kell, akkor oda is mesh képes eszköz kell.
-
enginev3.0
félisten
Lehet köze az Asus ddns hibáknak ahhoz hogy Merlin fut a routeren? Gyári fwvel lehet nem lenne ilyen sokszor hibán, nem?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
tobias40
veterán
Ezzel a kapcsolatban [link] tudnátok segíteni?
A 2 mesh router beállítása hogy optimális legyen a barangolás közöttük.
Most alapbeállításon vannak a mesh beállítások. -
MODERÁTOR
válasz kenwood3 #24403 üzenetére
Ettől még lehet táphiba, én mindenképp megpróbálnám egy másik táppal. Ahogy nézem az RT-AC66U 19V-os táppal működik, szóval egy régi 19 vagy 20V-os laptop táp is megteszi a tesztre.
Amúgy reset-elni próbáltad? Ha az hatástalan, esetleg próbáld meg áramtalanítani, majd a WPS gomb nyomva tartása mellett bekapcsolni a routert, megvárni még elindul, ez kb. fél perc, és csak azután elengedni a gombot.
-
kenwood3
addikt
válasz Intruder2k5 #24401 üzenetére
Szia!
Aramot kap, vilagit rajta a power led, ill bekapcsolaskor az ossszes led felvillan, de nem indul el, csak a power led eg folyamatosan
Mi az az ekezet dragasag??
-
MODERÁTOR
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Meghalt a masodik ac66u-m is.
Kb 3 eve halt meg az elso, akkor kertem is itt tanacsot az utoddal kapcsolatban. Vettem is akkor egy ax 1800u-t , de pont az nem mukodott rajta ami miatt asust vettem ujra megpedig a download master. Ezt visszakuldtem, majd vettem egy ax58u-t, de ezen se ment. Felb..tam magam es vettem 1 ac66u-t hasznalatan az ax58 is ment vissza , es ujra mukodott a download master az ac66-al. Orom boldogsag volt 10000-ert
Namarmost a kerdesem az lenne, hogy azota van mar olyan asus router amelyen mukodik ez a dolog gyarilag? Nem mokolva, nem mokolni akarom amit veszek, hanem hasznalni.
Koszonom az epito jellegu valaszokat elore is![ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
bmxbandita
tag
válasz Intelligencs #24396 üzenetére
40 Mhz-en nem is lehetne gyorsabb, sőt, egészen kiemelkedő eredmény, ha 500Mbit+ jön. (Kivéve persze ha valami hiperszuper Mac-ed van amiben 3x3 vagy 4x4-es MIMO van )
-
félisten
válasz katona.jozsi #24397 üzenetére
Jónak nagyon jó, csak már nem fiatal. És az OpenWRT nem kezeli az SoC-jét.
MaCS
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz Intelligencs #24396 üzenetére
A GT-AX6000 ajánlott modell? Azt látom, hogy 1GB RAM van benne, de ha jól tudom arra nem lehet OpenWRT-t telepíteni.
"Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
őstag
válasz katona.jozsi #24395 üzenetére
Szerintem állj el a vásárlástól, és válts egyszerűen másik modellre. Nekem biztos megingana a bizalmam az eszközben, ami ilyen X-aktákat produkál, pláne, hogy te már a második ugyanilyen modellt nyúzod.
Én egy GT-AX6000-t használok már hónapok óta, teljes megelédéssel. Ez még kicsit erősebb is, mint a tiéd, és teljesen hibátlanul működik. Mondjuk a wifi az nekem is 500-600 Mbps körül teljesít (5G, 40MHz), de mondjuk sosem volt gyorsabb. Bár egy ilyen szennyezett környezetben ahol lakom (társasház, kb. 70 (!) wifi hálózatot látok), nem is gondolom, hogy ennél sokkal jobbat el lehet érni, esetleg csak akkor, ha mindenki alszik, vagy nyaral.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
kpityu2
őstag
válasz katona.jozsi #24392 üzenetére
Nem számít, mer azt hittem, hogy gépen van a megosztás. Bocsesz. Lehet, hogy a router nem bírja szuflával. Vagy proci/ram kevés vagy az USB port, ha nincs külön tápja a vinyónak. Sajnos az Asus tipikusan alulméretezi az USB-n kivehető áramot.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
válasz katona.jozsi #24389 üzenetére
A megosztás a routeren van, vagy van egy szervergéped?
-
kpityu2
őstag
válasz katona.jozsi #24387 üzenetére
Pölö a számítógép energiatakarékossági beállításai miatt. Ha windows, akkor a csatoló speciális beállításainál ki kell kapcsolni az altatási opciót.
-
katona.jozsi
aktív tag
Mitől lehet az, hogy ha SAMBA-n keresztül nézek egy filmet, akkor egyszer csak megáll, majd kb. 10 másodperc múlva le is áll a lejátszás? Valaki találkozott már ilyennel?
-
bmxbandita
tag
válasz katona.jozsi #24383 üzenetére
Gondolom igen. Én OpenWRT-t használok, ott konkrétan a dbm értéket tudod állítani.
Ezzel próbáld ki, 5Ghz-es band-en, minimumon is, meg középen is. -
katona.jozsi
aktív tag
válasz bmxbandita #24381 üzenetére
Szia! Erre gondolsz?
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérek, megkukult a routerem...
Digi 1000/300-as net, digi-s eszköz bridge módban, AX86U Pro.
Szóval: tegnap óta azt mondja, "Disconnected".
Hetek óta hozzá sem nyúltam.
Újraindítás volt, több is, mindkét eszközt. Wifin, dróton ugyanez a helyzet.Az érdekes az, hogy amikor a Network map oldalra megyek, akkor egy pillanatra felvillan a WAN ip, valamit ír, hogy regisztrálja a DDNS-t (kettővel DDNS-sel is próbáltam, ugyanez), majd kb egy bő másodperc múlva "Disconnected".
Kínomban kikapcsoltam a link ellenőrzést is. Eredetileg pppoe volt, majd átállítottam dns query-re, majd kikapcsoltam; ugyanez.Másik érdekes dolog: a Network map oldalon a földgömbre rákattintva feldobja az Internet statust.
Itt van WAN IP - kettő is... Na ezt nem értem, de eddig sosem néztem. Az egyik validnak tűnik (85.66.xx.yy), a másik fura 169.254-es akármi.
DNS-t megkapja (193.110.xx.yy), gatewayt (10.0.0.1) megkapja, és jók is, ezek eddig is ezek voltak.
Mégis: semmi net, se kívülről, se bentről.Nyilván a következő a full reset lesz, meg egy fw update (3004.388.7-en vagyok), de ha valakinek van ötlete, vagy látott már ilyet, akkor ezt jó lenne megúszni...
Vagy a DIGI kutyult el valamit? De este? Valamikor 8-9 között.szerk: a WAN-t áttettem a 1Gbps portról a 2.5-ösre. Ott is ugyanez.
szerk2: A két eszköz közötti drótot még nem cseréltem ki, de nem hinném, hogy az a baj, mert a logokban látszik, hogy beszélnek, PPPoE is megy. Csak net nincs...Köszi!!
[ Szerkesztve ]
-
bmxbandita
tag
Én szinte biztos vagyok benne, hogy jelzavarás lesz a baj.
katona.jozsi
Még egy tesztet csinálj úgy, hogy a transmission powert 5Ghz-en állítsd a minimumra! Amennyire minimumra csak engedi a router. Ha 20 centire állsz mellette és úgy tesztelsz, még úgyis bőven elég lesz a jel, de sokkal kevesebb lesz az interferencia a szomszédos hálózatokkal.Nálam 2.4-en ez segített, 18dbm-en gyorsabb és stabilabb volt mint 20-on.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz katona.jozsi #24376 üzenetére
Szia!
Milyen programmal teszteled a sebességet?
Én hasonlókat tapasztalok AX86UPro-val és nekem az a gyanúm, hogy vagy speedtest appal, vagy a szerverekkel van valami, mert most mértem egyet a Szereverplexre és felugrott 500-ra a letöltés, majd ott beállt, mint a szög, rögtön utána pedig a Giganettel kb. 860-at mértem. -
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24369 üzenetére
Akkor vagy jelzavarás, vagy firmware. Esetleg próbáld meg AP módban egy haverodnál, hátha ott normálisan megy. Vagy egy másik firmware, amit ajánlottak.
-
ffodi
veterán
válasz katona.jozsi #24374 üzenetére
A hivatalos oldalról eltűntek a régi FW-ek, de meg lehet őket találni. Ahogy néztem, a 32271 pont egy olyan verzió utáni update, amiben javítottak a Wi-Fi teljesítményén.
Ha nem jó, van még miből válogatni, amennyiben tesztelgetős kedvedben vagy.
Letöltéshez az adott FW melletti download gombon jobb klikk --> link címének másolása, majd töröld ki a link elejéről a wayback machine-t, egészen a "https://dlcdnets......." elejéig, értelemszerűen.[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Garsza
veterán
Helló! Használ valaki Plex alkalmazást routeren?
Felraktam ma működik is. De maga az alkalmazás nem látja a mappát ahol a media faljaim vannak. Tud rá valaki megoldást? Webws felületét elére. De csak ezek a mappák látszanak.
-
ffodi
veterán
Vagy ezt (32271), ami elég régi.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz katona.jozsi #24369 üzenetére
Szerintem FW bug, írtam már korábban. Ezzel kb. semmit sem tudsz tenni (link speed jó, WLAN to LAN jó, akkor nincs szó interferenciáról, vagy bármi hasonlóról).
Egyébként, mely firmware verziókat próbáltad? Ezt pl. nézted?
[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
válasz enginev3.0 #24366 üzenetére
És akkor az ausut milyen címen fogom elérni? A wan kapcsolatnál adtam egy statikus ip címet, akkor azon?
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Eddig egy AX58U routert használtam digi hálózaton pppoe kapcsolatban. Most váltottam Telekomra és kaptam egy T-s routert. Az asust a T mögé tettem, az ausus WAN portjába a T 1-es portját. A WAN kapcsolatot átállítottam statikus ip-re az asuson, így az asuson is van net. Viszont az asuson van egy HDD, melyen megy a transmission. Mit kellene beállítanom, hogy a T hálózatáról is elérjem a HDD-t és a Transmissiont? -
Csorbi
addikt
-
w.miki
veterán
válasz w.miki #24217 üzenetére
Mióta frissült az ASUS RX59U volt a legfrissebb , Verzió 3.0.0.4.388_33405 2024/12/04 FW-re, azóta nem tudok Wifin nyomtatni
A nyomtató: Samsung Xpress SL-M2070FW
Illetve tudok, ha minden nyomtatás után újraindítom a nyomtatót.
Akkor pár lapot kinyomtat jól.
Majd a következő nyomtatásnál ez lesz a papíron:
SPL ERROR - FALSE
Position: 0x5 (5)
System: h6fwsim/xl_tbl
Line: 450
Version: SPL 5.73.04 06-10-2014
Error Code: 11-1114
Vagy semmit nem nyomtat.
Ez valami beállítási hiba? Mit kellene visszaállítanom, hogy menjen az itthoni nyomtatás?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
z67
őstag
válasz Multibit #24357 üzenetére
De, de azok kivételezve vannak a böngászős adguardban. Inkább külföldi híroldalak szoktak követelőzni. Itthon egyedül az említett oldal fontos, főleg hogy nem akarok beleszaladni egy tiltásba. De most érdekes módon mennek az oldalon a reklámok, a router beállítás ellenére. Viszont a viber tiszta. Tesztelem most, ha találok hibát, megírom.
-
Multibit
nagyúr
Biztos, hogy az Adguard miatt sírnak azok a weblapok? Nem vagyok tag nC-n, így azt nem tudom tesztelni.
Nekem a routerem maga szűri a reklámokat (nem Asus). Tudsz olyan site-okat mondani (nC-n kívül) amelyek reklamálnak.
Nem lehet, hogy a web böngésződben van reklám blokkoló? -
Peter Kiss
őstag
válasz apollo12 #24353 üzenetére
Ebben az árban nem kapsz mindenes eszközt az összes sebességgel. UniFi Cloud Gateway Max lehet a barátod, ha gyors router kell, 2.5 Gb-es LAN portokkal.
-
Csorbi
addikt
válasz apollo12 #24353 üzenetére
Ha olyan routert szeretnél amin van 1 db 2.5Gbit WAN port és legalább 1 db 2.5Gbit LAN port, akkor nem ezt a modellt kellett volna venned, hanem mondjuk egy TUF-Gaming AX6000-et, vagy pl. egy ROG Rapture GT-AX6000-et.
Ezen csak egyetlen egy 2.5Gbites port van, el kell döntened hogy WAN vagy LAN portként kívánod használni. -
apollo12
veterán
válasz Peter Kiss #24351 üzenetére
ha a 2.5gb lan portot át rakom wan bemenetre, akkor mindegyik kimenet 1gb lesz
-
z67
őstag
Van tippetek arra, hogy ha beállítom a routerben az Adguard DNS-t mit tudok kezdeni olyan weblapokkal, amik sírnak ha reklámszűrő van Pl. nC stb.
Zavar a PC-s Viberben a reklám, a régi módon nem lehet már tiltani, de úgy látom a DNS beállítás eltünteti.
-
apollo12
veterán
Meg lett, csak így a kimenetek ugyan úgy 1gb lett , jó lett volna ha valamelyaik kimeneten tudná a 2.5gb
-
kpityu2
őstag
válasz apollo12 #24347 üzenetére
A linkeltspecifikáció ír valami multi-Gig konfigurációt, gondolom ez lehet a port aggregálás, amikor több portot fűz egybe. Erről nem tudok semmit, nekem ilyen nincs.
"Csatlakozók
RJ45 for 10/100/1000 BaseT for WAN x 1
RJ45 for 10/100/1000 BaseT for LAN x 4
Five (5) 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet ports + one (1)
2.5G/1Gbps multi-Gig port (configurable)
-- LAN: 4xGbE (2x port aggregation LAN)
-- WAN: 1 GbE
-- WAN/LAN: 2.5G/1Gbps multi-Gig port (configurable)
-- Multi-Gig: Ability to aggregate two Gigabit LAN ports and two Gigabit WAN ports (configurable) concurrently."Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
válasz apollo12 #24345 üzenetére
Az ASUS specifikáció szerint az ax86u pro-nak 1 gigabites WAN portja van a tuf3000 v2-nek 2.5 gigabites. Illetve az ax86u pro-n lehet valamit mókolni a port aggregálással, ezt nem ismerem. RT-AX86U Pro TUF AX3000v2
-
apollo12
veterán
Hali le cseréltem az asus tuf 3000 v2 egy asus rt-ax86u pro-ra , és eddig a tuf 1900mb tudott mikor teszteltem programon belül, de most az ax 86 csak 940mb tud, mi lehet a gondja ?
És a wan port is 1gb ir ki a 2.5gb helyet
-
kpityu2
őstag
válasz katona.jozsi #24342 üzenetére
Én az Openspeedtesten megfigyelem olyat, hogy több mérés során folyamatosan csökkent. Első alkalommal még 800 volt a down és 900 up. A 3-4 mérés során a down leesett 150-re az up meg felment 1000-re. samsung telóval. És ezt nem befolyásolta a mesh barangolás. A router és a node is AX1800U.
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24342 üzenetére
Tudnia kell. És lehet hardver hiba, de nem tudom. Én cserélhetném, vagy elallnék 14 napon belül.
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24340 üzenetére
1 és 3 kb ugyanaz download szempontból, az upload viszont sokkal jobb, mint a download. Itt a wifi letöltéssel van gond, és nem csak a WAN irányban.
Nekem az AX4200-on lanon simán hozzá a 930-at fel és le is, ez kb a gyakorlati maximuma a hálózatnak.
-
katona.jozsi
aktív tag
Írom az eredményeket:
1.) 470/231 || 481/274 || 505/291 (A laptop végig ugyanazon a helyszínen volt, kb. 30cm-re a router-től)
2.) 920/323 || 927/325 || 931/326
3.) 338/663 || 302/664 || 447/670 (A laptop végig ugyanazon a helyszínen volt, kb. 30cm-re a router-től)Olvastam half duplex viselkedésről a WiFi esetében, ami 1.2Gb/s link sebességnél 600Mb/s-et jelentene. De itt a fórumon gondolom, hogy többen vannak olyanok, akik hasonló routerrel simán kihozzák a gigabitet vezetékmentesen?!
-
dudika10
veterán
válasz katona.jozsi #24336 üzenetére
MUMIMO es OFDMA be van kapcsolva?
Kapcsold ki.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24336 üzenetére
Úgy csináld, hogy
1) telefonról mérj speedtestet egy adott szerveren
2) vezetékes gépről speedtest ugyanazon a szerveren
3) a telefonról böngészőből mérj a vezetékes gépre telepített openspeedtest-re ráEzután ismételd meg a fenti kört még kétszer, hogy kizárd a véletlent. Screenshotold le az eredményeket minden esetben.
Ha a WIFI->WAN mérés konzisztensen sokkal rosszabb értéket ad, míg a másik kettő fixen gigabitet, akkor találtál valami bugot, mert ezt igazából szerintem semmi sem indokolja.
-
katona.jozsi
aktív tag
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24334 üzenetére
Ez valóban jól megmutatja, viszont nézd meg a novemberi méréseket, ott volt kettő gyorsabb, majd kettő lasaabb, és azokat éjfél után csináltad, míg a többit viszont este csúcsidőben. Ez ugye hatással van mind a wifi jel zavarására, mind pedig a digi hálózat foglaltságára.
Ha egy kábellel csatlakoztatott gépen mérsz ugyanúgy a speedtest-en, ugyanazon a távoli szerveren(!!!!!!!!!!), akkor viszont sokkal gyorsabb értéket kapsz? Mert speedtestnél rohadt fontos a távoli szerver is, csomó szerver nem tud normálisan mérni nagy sebességet.
Magyarul, légyszíves ugyanazon a speedtest szerveren mérj egyet a telefonról úgy, hogy ott van a routertől 1 méterre, és egy vezetékes gépen. Majd utána az OpenSpeedTest-el is mérj egyet a telefonodról a lokális gépedre.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24332 üzenetére
Három eset lehetséges:
1) rosszul emlékszel arra, hogy ez valaha is jól működött
2) időközben hibásodott meg a készüléked
3) valamit még mindig rosszul mérszGondold végig, melyik lehet.
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24330 üzenetére
Volt gyári beállítások visszaállítása is? Tehát fullos reset?
Van esetleg másik routered, és rá tudsz mérni azzal, hogy úgy mennyi a WAN sebesség?
-
katona.jozsi
aktív tag
Régi, új firmware, megpróbáltam mindent, de semmi változás a sebességben.
-
ffodi
veterán
válasz katona.jozsi #24328 üzenetére
Vásárláskor melyik firmware volt rajt?
Ahogy nézem, az Asus elkezdte kidobálni a régebbi FW-eket a letöltések közül."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Tigerclaw
nagyúr
AI Mesh (jelenleg AX6000, AX8000 és RP-AX58) hogy lehet beállítani, hogy bizonyos kliensek fixen csak 1 nodehoz és azon belül is csak 1 bandhez kapcsolódjanak? Smart Connect esetén nem látom ugye hogy a szerencsétlen kliens a szomszéd node-ra kapcsolódik, mert ugye olyan smart hogy csak na. Legalább a fixen telepített klienseket rögziteném.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24325 üzenetére
De mégis mi baja lenne a routerednek, ha
- LAN->LAN irányban gigabit
- LAN->WAN irányban gigabit
- WIFI->LAN irányban gigabit
- WIFI->WAN irányban viszont fél gigabit?Vagy bug, vagy el van állítva valami. A firmware frissítés jó ötlet, aztán egy gyári visszaállítás, és teljesen alap router beállításokkal próbáld ki. Mert ugye azt mondtad, hogy vásárlás után működött a WIFI->WAN irányban is a gigabit.
[ Szerkesztve ]
-
katona.jozsi
aktív tag
Ahogy hazaérek ma megpróbálok az Asus Restoration Tool-al visszatérni egy régebbi fw-ra. Úgy látom, hogy kettő van belőle és nekem az újabb van. Ha úgy sem lesz jó, akkor feladom. Milyen másik router ajánlott egyébként helyette?
A digi routere tuti bridge módban van.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24322 üzenetére
Ha a Digié biztosan Bridge módban van, akkor az Asus csak router módban lehet, különben nem lenne neted. A kérdés az, hogy a Digi biztosan bridge módban van-e, mert ha mindkettő router módban van, akkor a Digi szegmense alatt van egy másik szegmens az Asussal, még rosszabb, ha ugyanabba a szegmensbe játszanak bele mindketten. Esetleg IP ütközés, akármi.
Elhiszem, hogy kicsi a valószínűsége, de láthatóan nem az Asus routered Wifijével vagy LAN-jával van gond, hanem a WAN kapcsolattal, ráadásul állításod szerint csak WIFI alól. Na most akkor a jelzavarás kizárva, a WIFI kapacitáscsökkenés szintén kizárva, innentől csak valami olyan probléma lehet, mint firewall, vagy valami ütközés a hálózaton, esetleg IPv6-os probléma, vagy a franc tudja.
De ez az egész valahogy nagyon fura, szerintem ezért nem tud senki semmit mondani rá.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz katona.jozsi #24322 üzenetére
A körülményeket figyelembe véve, szerintem ez simán egy FW bug lesz, mert kb. mindent (a valóságban annál is jóval többet) kipróbáltál, amit a témával kapcsolatban érdemes.
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24319 üzenetére
Milyen módban van a routered, illetve a Digi routere?
Ki a router ebben a felállásban? Ki oszt DHCP-t? Melyik eszközön milyen beállítások vannak?
-
bmxbandita
tag
válasz katona.jozsi #24319 üzenetére
Azt írtad, hogy nincs mesh-ben a router. Azért nincs ettől semmi változás.
[ Szerkesztve ]
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz Peter Kiss #24318 üzenetére
Semmi változás.
-
Peter Kiss
őstag
válasz katona.jozsi #24316 üzenetére
Az itt láthatóra, ezt kellene BE állásba kapcsolni, nálam itt KI van kapcsolva.
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz bmxbandita #24315 üzenetére
Pár perc volt a különbség és sebességbéli eltérés nemigazán volt. Korábbi firmware-ket nem lehet valahogyan kipróbálni?
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz Peter Kiss #24311 üzenetére
Melyik kapcsolóra gondolsz?
-
bmxbandita
tag
válasz katona.jozsi #24314 üzenetére
Fogalmam sincs.
Kíváncsiság kedvéért megnéztem én is az Openspeedtestet. A NAS-om-ra raktam egy szervert, és ezt mértem, 10 mp eltéréssel a mérések közt:
WIFI laptop <-> NAS openspeedtest server: 379/286 Mbit/s
WIF laptop <-> Openspeedtest server az interneten: 356/20 Mbit/sAzért csak ~390Mbit/s mert a 2.4-es wifin vagyok most, és az AX 2.4Ghz 40Mhz 2x2-n pedig a max. elméleti sebesség 573Mbit/s, szóval a ~390 egész jónak számít a routertől egy fallal arrébb
Na de a lényeg a te szempontodból látszik... Édesmind1, hogy a saját szerverem, vagy az interneten lévő szerver között mérem, ugyanannyi a letöltési sebesség. (feltöltés lényegtelen, mert az a szerződésem szerint max. 20Mbit/s)
Nálad sem változott semmi a két mérés között, és pár percen belül csináltad a két mérést a telefon <-> saját openspeedtest szervered és az telefon <-> internetes szerver között?[ Szerkesztve ]
-
katona.jozsi
aktív tag
válasz bmxbandita #24312 üzenetére
Igen, teljesen jól érted. Mi lehet az ok?
-
Peter Kiss
őstag
válasz bmxbandita #24312 üzenetére
Nálam ugyanez van, ahogyan írtam is, amit még megfigyeltem, hogy újraindítás után picit tudja jobban, hogy WiFi-n is átjön a netsebesség, de aztán visszaesik. Volt, hogy ilyen alacsony sebességet mértem, percen belül mérve WiFi-WiFi tempó (router-en 1, node-on 1 Windows kliens) meg valami 1.33 Gb/s volt Windows file share-en keresztül (LAN-WiFi meg kb. kimaxolta az 1 Gb/s-et). Bármit csináltam eddig vele, ezt produkálta, kliens mindegy volt, illetve az is - ami külön vicces - hogy a router-en mértem (AX86U) vagy egy mesh node-on (AX4200).
[ Szerkesztve ]
-
bmxbandita
tag
válasz katona.jozsi #24307 üzenetére
Ez nagyon furcsa. Tehát ha jól értem:
LAN <-> WAN ~800-900 Mbit
WLAN <-> LAN ~800-900 Mbit
WLAN <-> WAN ~3-400 MbitIlyennel még nem találkoztam
[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
válasz katona.jozsi #24309 üzenetére
Teljesen olyan, mint amit én is tapasztalok; ha a forgalom internet felől jön, akkor van rajta egy felező valamiért. Még azt nem néztem meg, mi történik, ha benyomom, hogy csak vezetékes mesh menjen, mert eddig volt 1 eszköz WiFi-n bekötve - nálad, hogyan csak egy szem router van, ez az opció kapcsolható? Kíváncsiságból átbillenteném, hátha van valami szoftveres katyvasz, ami miatt elkezd limitálni.
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24309 üzenetére
Akkor nem a wifi okozza a problémát....
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24307 üzenetére
Szóval így a wifin keresztül csatlakozó mobilodon vagy laptopodon a böngészőben 858/615-öt mérsz?
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24303 üzenetére
OpenSpeedTest-et egy, a routerre vezetékesen csatlakozó otthoni PC-re telepítsd fel, majd a wifin csatlakozó eszközről mérd le a sebességet böngészőből. Annak fel-le 900 felett kell lennie.
-
ffodi
veterán
válasz katona.jozsi #24303 üzenetére
A Smart Connect-et biztos kikapcsolnám, ahogy a barangolási asszisztenst is. 5 GHz-en a sávszélesség lehet fix 80 MHz, de rápróbálnék a 48-as csatornára és külön a 100-asra is, ha előbbi nem jó. Ezen kívül a "védett kezelési keretek" opciót én bekapcsolnám (a problémára nincs hatással), "capable" módra (a magyar fordításban nem tudom hogy lett elnevezve). Mást nem látok, ami gondot okozhatna.
Esetleg annyi még, hogy oké, hogy volt factory reset, de azt is próbáltad, hogy semmilyen Wi-Fi (mondjuk átnevezed a hálózatot ideiglenesen) és kábeles kliens nincs rajt, csak a WAN-on a Digi-s eszköz és 1 db klienssel csatlakozol vezeték nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
katona.jozsi
aktív tag
Persze
S közben már majdnem minden szolgáltatást kikapcsoltam, kivéve a SAMBA.@bmxbandita Megvolt délután, ki/be kapcsolgattam. Az eredmény egy nagy semmi.
Ha kértek még bármiről képet, akkor csak szóljatok.
@Tin OpenSpeedTest-tel vezetékesen 900/325 a mért.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz katona.jozsi #24299 üzenetére
Technikailag a 2x2 AX 80 MHz esetén elérhető max. link speed-et látod el a klienseiddel. Ha ennek ellenére kb. 500 Mbps az átviteli sebességed és kábelen pedig jó (~ 1 Gbps), akkor itt valami más disznóság van.
Tudsz berakni képet a konkrét WiFi beállításaidról (főoldal és professional tab)?
-
Tin
veterán
válasz katona.jozsi #24299 üzenetére
OpenSpeedTest-et telepítsd fel egy vezetékes PC-re, akkor lokális hálózaton kipróbálhatod a sebességet. Ha az is alacsony, akkor kizártad a szolgáltatót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest