-
GAMEPOD.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliensorel
őstag
Nem tudtam azóta foglalkozni vele, meg hát mindenhez kéne a fater iphone-ja, email belépés stb és mivel ugyebár nem együtt élünk, mindenki éli hétköznapjait, így kicsit nehézkes, csak a múltkor átjött amikor hozta az ipadet és idáig jutottunk. Az apple azóta neki elvileg nem válaszolt emailben, pedig azt írták 24 órán belül elbírálják az új jelszó kérési igényt.
Egyébként az iphoneján sajnos másik apple id-t használ, mert azt csak pár éve vette, az ipad meg ezer éve meg van neki és nem igazán ért ezekhez ezért csinált egy új id-t még akkor amikor androidról váltott. Viszont szerecsére a tel szám ugyanaz mindkét id esetében, szóval alapvetően működik a kétlépcsős sms kóddal.[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
válasz
juliensorel #48117 üzenetére
Sikerült valamit intézni?
-
arkades
senior tag
Sziasztok.
Air 3-hoz jó lehet a 30W-os töltő?Каждый дрочит как он хочет.
-
tl-x
őstag
válasz
juliensorel #48114 üzenetére
Hívd fel az ügyfélszolgálatot nekem már többször segítettek.
-
juliensorel
őstag
válasz
CharlieDrop #48113 üzenetére
Van neki kétlépcsős, de odáig el se jut a dolog, a macbookon finderben kéri az apple id adatokat az Ipadhez ahogy a fotón látszik, beírjuk jól és kiírja, hogy helytelen, ennyi, nincs tovább. Aztán ma rámentünk arra, hogy elfelejtett jelszó (ami amúgy nem lenne szükséges, mind1), és azt írták vissza, hogy 24 órán belül válaszolnak és madj akkor beállíthat új jelszót
Icloudba simán be tud lépni ugyanezzel az apple id-val böngészőből akárhol kétlécspős azonsítással.[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
válasz
juliensorel #48112 üzenetére
két lépcsős hitelesítés kellene, nem?
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
tl-x
őstag
válasz
juliensorel #48110 üzenetére
Ez esetleg [link] ?
-
juliensorel
őstag
Ebben jó az akksi és nem is volt remerülve, csak több hétig ki volt kapcsolva és mikor fater bekapcsolta ez fogadta, hogy kéri a nyelvbeállítást aztán wifihez akar kapcsolódni vagy ituneshoz kábellel. Akksi 80%on volt kb akkor is, de azóta én csináltam restoret, de utána nem lehet aktiválni mert nem fogadja el az Apple id-t.
Mindkét esetben 100%-ig helyesek az adatok mégis ezt írja:
[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
válasz
juliensorel #48108 üzenetére
Nekem is iPad 2-m ezt csinálja, szerintem meghalt benne az aksi. Sehogy se tudom bekapcsolni. Mondjuk az 14 éves már.
-
juliensorel
őstag
Üdv!
Adott egy Ipad 2 (tudom nagyon régi, ezekkel már csak a gond van...), nyudíjas apukámé, egyszerű szöveges dokuk olvasgatására illetve néha családi fotózásra használja, tehát alapvetően tökéletesen megfelel az ő szintjének mai napig, kb 10 éve vette. Több hétig nem volt bekapcsolva mostanában és amikor elővette olyan volt mintha factory reset történt volna.
A probléma a következő, wifihez nem lehet csatlakozni (igen helyesen van beírva a jelszó, mégis visszadob), nálam a win 10-es pc-n legfrissebb itunes erorrt dob, fel se ismeri a gépet, és van egy macbook pro-m amin meg Big sur fut, ott finderből tudtam csinálni restore-t de amikor kéri az apple id emailt és jelszót az aktiváláshoz akkor azt írja ki, hogy hibás valamelyik adat, pedig biztos, hogy minden stimmel. Konkrétan nem lehet aktiválni az ipad-et.
Ilyenkor mi a fene van? Életre lehet ezt még kelteni valahogy?
Köszi! -
r4z
nagyúr
Sziasztok! Vettem egy iPad 10-et, es az elso generacios pencilemet probalnam vele parositani, de nem megy.
- Maga a pencil mukodik, LightBlue appban megjelenik, de csatlakozni hozza nem tudok
- A pencilrol nem tudom levenni a parositast, mert az elozo iPadem megdoglott
- USB-C - lightning kabellel es a lightning-pencil forditoval nem csatlakozik
- USB-C - USB-A adapterrel, USB-A - lightning kabellel es a lighning-pencil forditoval nem csatlakozikTenyleg muszaj megvenni hozza a speci adaptert? Megis milyen pinoutja van, hogy standard USB kabelekkel nem megy?
Ugyanitt ha valakinek van tippje arra, hogyan lehet feleleszteni 10.5" iPad Prot, ami DFU mode-bol restore kozben atbootol sima recovery modba, es emiatt 4013 hibaval elszall, az is johet.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Black83
tag
Sziasztok!
Veletek történt már olyan h egy kb 3 hónapos iPad Mini 7 nem vett fel töltést megpróbáltam vagy 4-5 különböző kábellel i15 telefonal persze mindegyik működött…végül végső kétségbeesésemben újra indítottam és úgy mar nekiállt tölteni…mióta Apple cuccokat használok sosem volt ilyen anomália….jó persze hibás készülék előfordul de örülök h végül nem kellett vele szervizbe menni… -
consono
nagyúr
válasz
sutyesz96 #48103 üzenetére
Hát, akkor még egy próbát lehet tenni a 3uTools-sal. Az mikor elindítod azzal kezdi, hogy telepíts iTunest vagy Apple drivert. Én megpróbálnám a driver telepítést onnan, hátha helyretolja!
Ja, meg belül a programban is van "repair driver" opció.[ Szerkesztve ]
"Mechazilla has caught the booster."
-
sutyesz96
őstag
válasz
consono #48102 üzenetére
Próbálkoztam már vele, sajnos kiírja csatlakoztatott eszköz esetén is, hogy "Connect an Apple device to get started". Magára az USB-C csatlakozóra gondoltam még a lapon hogy valami probléma lehet vele szoftveres és/vagy hardveres szinten, de minden más eszközzel tökéletesen funkcionál, úgyhogy ezt is kizárnám.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
sutyesz96
őstag
Igen, 18.3.
-
sutyesz96
őstag
sziasztok,
Segítségre van szükségem, mert eddig bármelyik fórum tanácsát követtem, sajnos semmi sem vezetett előre.
Tehát adott egy iPad Air 4, amin eddig tökéletesen működött a fájlkezelés Windowson iTunes használatával, viszont Windows (11) újratelepítés után nem érzékeli sehogy sem az iTunes a gyári kábellel csatlakoztatott iPadet. Alaplapi usb-c csatlakozóba dugom (TUF B550M ha számít), gyári kábellel mint mondtam, fel van telepítve minden driver, stb. Csatlakoztatás után az eszköz nem jelenik meg iTunes-on belül. A gép érzékeli hangvisszajelzés alapján, de nem látható sehol sem az eszköz.Hogyan tovább, hol keressem még a hiba forrását?
Köszi előre is mindenkinek, aki érdemben hozzá tud tenni valamit.
-
szuszinho
őstag
Kíváncsi leszek ESR support-ra. Megjött a csomag, de csak a pen volt benne, a tok nem. Készült videó a kicsomagolásról...
-
30z.Samu
félisten
válasz
consono #48092 üzenetére
Van ugyan egy 15,4-es laptopom, amivel alapvetően el vagyok. Csak gondolkodtam egy kisebb kütyüben, mert az ugye kisebb helyen is elfér és simán elő tudom kapni buszon vagy melóhelyen ha van egy kis szabadidő. Ezért gondolkodtam első körben tabletben. Köszi a válaszokat.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
-
Kapanyél
őstag
válasz
30z.Samu #48089 üzenetére
Bármilyen videó vágás komoly erőforrást igényel, függetlenül attól, hogy profi vagy sem.
Most iPad pro 12,9-et használok, az első M1-eset és erre tökéletesen alkalmas. Előtte 2018-as pro volt, szintén 12,9"-es, az is elég jól használható volt. GoPro-val rögzítek 5k60-ban vagy 4k60 HLG/HDR-ben és Lumafusion-nel vagdalom. De használtam már az iMovie-t is, családi videók egymás után rakásához kis áttűnő effektekkel és 1-2-3 sávnyi hanggal. Alapvetően a kódolási időben lesz különbség csak, magát az anyagot vígan rángatta a régebbi iPad is.
A tárhely legyen brutálisan nagy! Egy nyaralás vagy városlátogatás nálam 60-100 db klipet eredményez, ami 120-160 GiB. Ebből egy kb. 50 GiB-os anyagot exportálok ki, tehát a 256G-s iPad kb. egyetlen projekt helyi kezelésére alkalmas. Ha pendrive-ot dugsz bele, akkor nem tudod tölteni, márpedig video encoding egy óra alatt leszippantja az akkut minimál fényerő mellett is.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Videószerkesztésre melyik gépet ajánljátok? Nem profi munkára kéne, nem lenne szanaszét effektelve a videó, csak kisebb vágásokról lenne szó. Köszönöm a segítséget.
Sic Parvis Magna
-
plejik
addikt
válasz
Geresics #48083 üzenetére
Kijelző? Mert csak a pro modellekben van 120Hz-es frissítés az összes többi modell "csak" 60Hz. Persze ez van akit nem zavar. Ha 120Hz kell , akkor csak is Pro modell jöhet szóba. Tárhelyből meg olyat veszel amilyet szeretnél.
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / iPad Pro M4 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED /
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
ipad 9-en facetime közben a képernyőmegosztás nem működik. Amint megpróbálom bekapcsolni, megszakad a hívás. Másnak is van ilyen gondja? Gondolom a hardvernek csak el kéne ezt bírnia, valami egyedi bug lehet?
-
Alex91
félisten
válasz
szabonagyur #48085 üzenetére
Megvarja a 11-er, aztan eldonti melyiket veszi… Mit kel, ezen barmit is tulbonyolitani
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Geresics
addikt
Köszi!
Kicsit újrafogalmazom a pontatlan kérdésem:Ha szeretnék iPad-et venni, legyen az új, vagy használt, akkor hogy keressem meg azokat a modelleket, amiknek a hosszanti oldalán van a kamera, és legalább M1-es procival vannak?
A sima iPad10 A14-el van, így a simák kiesnek sajnos, pedig önmagukban elegendőek volnának, bár tárhelyben is ragaszkodnék a min. 128-hoz.
Szerk.: csak a mostani Air és Pro széria tudja mindezt?
Bocsi a pontatlan megfogalmazásért![ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
mely iPad-ekben van a kamera a hosszanti oldalon? Gondolom nincs túl sok ilyen!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Alex91
félisten
Pont ezert (is) mondtam, hogy erdemes lehet varni. Az mas kerdes, hogy az ara mi lesz...
Meg jo lenne 128 GB hattertarrol indulni.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Ki milyen ebook olvasó programot használ? Egyszeri vásárlásos is megfelel.
Köszönöm a tippeket! -
xhege
veterán
válasz
szabonagyur #48064 üzenetére
Köszi! Illetve Alex91 kollégának is.
-
tl-x
őstag
Van rá valami külső app, hogy megnézzem az aksim állapotát?
-
Alex91
félisten
válasz
szabonagyur #48059 üzenetére
Ha a bejelentes napjan lerendeli, akkor meg a regi aron fog kapni 10-est… Szoval resen kell lenni
.
-
-
xhege
veterán
válasz
szabonagyur #48053 üzenetére
Na igen ez sem mindegy. Áprilisra pletykálják a megjelenést. Azt megvárom és az ár függvényében majd döntök. Nekem tényleg csak tartalomfogyasztásra kell, illetve a Lightroomban szoktam szerkeszteni vele. Erre szerintem a 10-es is biztosan elég lenne.
-
Alex91
félisten
válasz
szabonagyur #48053 üzenetére
Meg mit fog tudni
(Egyebkent amint kijon, akkor el lehet donteni, hogy az uj, vagy a regi iPad legyen megveve…)
-
Pano
addikt
Hali!
Tudtok olyan hardmadik feles pencil gyártót, akinek már van olyan ceruzája ami a 2024-es iPad oldalára téve tölthető?
Gondoltam kivárom amíg a gyártók adaptálódnak az új felálláshoz, de lassan 1 éve várok és még mindig nem találok csak az előző generációkhoz.[ Szerkesztve ]
"Győzhetetlen lehetsz, ha nem bocsátkozol olyan küzdelmekbe, amelyekben a győzelem nem tőled függ."
-
xhege
veterán
Sziasztok!
Van egy iPad 9-em több mint 3 éve. Amire használom arra bőven jó. Sajnos az akksi már nem olyan acélos benne, mint régebben. Abszolút nem követem a piacot. Gondolkodtam azon, hogy veszek egy iPad 10-et. Ahogy látom az is 2022-ben jelent meg. Van esetleg info az újabb verzió megjelenéséről, vagy nem érdemes várni meg kell venni a 10-est és kész? -
weinmaker
őstag
válasz
Acula M.D. #48048 üzenetére
Amit én próbáltam billentyűzetet, ott volt egy fn-el együtt lenyomható billentyűzet jel valamelyik számbillentyűn és azt lenyomva váltott magyar és angol között. Én csak így tudtam nullát írni. Vagy kézzel előhhívva az ipad billentyűzetét és arról.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz
Acula M.D. #48044 üzenetére
Úgy, hogy átváltasz addig angolra, majd visssza. Máshogy én sem tudtam.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Adee_91
aktív tag
Sziasztok,
M1 Ipad Pro , iPadOS 18 óta nincs értesítési hangja a Mail alkalmazásnak. Próbáltam már minden trükköt , amit a neten találtam , a gyári visszaállítás kivételével.
Valakinek valami ötlet esetleg? -
válasz
Acula M.D. #48034 üzenetére
Szerintem ezen a billentyűzeten a 0 fog hosszú í-t adni, de ez csak tipp. Van egy olyan billentyűzetem vezeték nélküliben nekem is, ami bár magyar kiosztású de nincs rajta í, annál így van, ezért gondolom.
-
Relax420
junior tag
válasz
Csak egy tipp, de hosszan nyomod az i betűt és úgy feldobja (mint ahogy é/ó/ő… betűket is)
-
Pano
addikt
válasz
Mivel élőben még nem láttam milyen megoldás van rá, így nem tudom.
"Győzhetetlen lehetsz, ha nem bocsátkozol olyan küzdelmekbe, amelyekben a győzelem nem tőled függ."
-
szuszinho
őstag
Jegyzeteléshez melyik alkalmazás ajánlott?
-
huan
őstag
válasz
szabonagyur #48031 üzenetére
Távoli gépre hogyan? Mivel?
-
huan
őstag
Sziasztok,
Egy iPad 9-esen lehet valamilyen formában Windows-t futtatni? Az UTM-et próbáltam, de az XP-elakad a telepítéskor.
Köszi -
Pano
addikt
Van egy ilyen billentyűzet+hub megoldás. Igaz nem olcsó és nem tokkal együtt van, de egész pofás és magyar is.
Van pár Axagon termékem, nekem mindegyik bevállt. Tervezem, hogy később beruházok egy ilyenre is.[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
Én vettem tavaly Apple Magic Keyboard-ot, de visszaküldtem, mert fájt tőle a kezem, túl kicsi volt a bill., lehet a 13 colos iPad Próval jobb lett volna.
-
Pano
addikt
Ilyenkor mindig vágyódással lelkemben sóhajtok egyet, hogy mennyivel jobb lenne, ha a magyar embereket is érdemileg számba vennék a gyártók (magyar nyelvű billentyűzetek, magyar utasításokat értő AI asszisztensek meg egyéb dolgok).
El vagyok én angolul, de azért saját anyanyelveden használni a dolgokat sokkal jobb érzés.[ Szerkesztve ]
-
atees
őstag
Megjött az ESR Rebound Magnetic Keyboard Case 360
Első próbára bejön, 2 dolog ami számomra macerás, az ESC gomb hiánya és az enter nagyon pici, az entert szoknom kell, mert vakon gépelek és eggyel feljebb van nálam az enter leütés, azon kívül rendben van. Megfelelő a gombok visszajelzése is, jó az anyag használat, stabilan tartja az ipadet. A mágneses tartó a gyári tok nélkül is működik.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Szerk. Most látom a tok ujjlenyomatos, de az csak azért van, mert hideg volt még a kicsomagolás után[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
oszy
veterán
Megéri még 8. generációs iPadet venni? Pár évre kellene böngészésre leginkább. Nem akarok Samsungot.
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
szuszinho
őstag
Visszaolvasva látom, jó vélemény van az ESR márkáról. Ki is néztem a Rebound Magnetic Keyboard Case 360 Pencil Bundle-t.
Van már valakinek? -
krokk
senior tag
válasz
szuszinho #48006 üzenetére
Hát ezt neked kell eldönteni
mármint ha a grafika nem számít akkor annyiban kell döntened hogy az olcsóbb vagy a drágább. A te esetedben ez annyit jelenten, hogy olcsóbb az usb-c ről töltős.
Csak ezzel a kettővel kompatibilis.
Illetve persze bővül a paletta ha nem apple tollat szeretnél. Azokkal nincs tapasztalatom de ha rákeresel szerintem találsz itt a fórumban ajánlást korábbról.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
stairmaster
tag
Sziasztok!
van már arra megoldás, hogy monitorként lehessen használni az ipadet? (Air 5)
Pl, atalakiton keresztül bedugom a hdmi kabelt és lesz kep. Gondolok itt kamera rendszerhez direkt rakotesre.
koszonom!
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
2024-es iPad Air mellé melyik pencil-t ajánljátok, ha grafika nem szempont?
-
Smithy87
senior tag
válasz
pethob #48004 üzenetére
Köszi a választ kb ez az egyetlen game amit játszok most azért kérdeztem. És épp nagy pad cserélgetés van.
Én most egy air 3 on próbáltam a 2. Gen ipad pro 12.9 en 30 fpst alig birt ki csiholni. Bár ott eszméletlen sok a képpont. De inkább egy ipad pro 10.5 vagy 11 lenne a tuti.Gondolom a 12x az elég majdnem mindennek is. Az air is jó lenne de szerintem annak softver baja lesz nem mindig vannak meg az érintések..
[ Szerkesztve ]
-
pethob
aktív tag
válasz
Smithy87 #48003 üzenetére
Ipad Air 2-n (2014) az A8X chip-en elfut a War Thunder Mobile. A betöltés kicsit lassúbb (M1 Air-hez hasonlítva), de a játék futása tök oké. A frissítésekkel azért mindig lassúl egy picit, nem a játékmenet, de a menük, betöltések, stb.
A CIV VI is elfut, max standard térkép méretig. Felette kifagyogat. Ez szerencsére már nem kap frissítéseket, mert itt a VII.
Ezek valószínűleg elég jól vannak optimalizálva, mert jópár sokkal egyszerűbb mobilos játék nem fut már a 10 éves iPad-en... -
Smithy87
senior tag
Ha még van itt valaki aki 10.5 ös ipad pro-t használ meg tudná nézni hogy fut rajta a War Thunder mobile?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 4 (2020, WIFI, 64 GB)
- iPad Air 4 64GB Wifi Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 90%/p4007
- Apple iPad Air 6 (2024) 11" 128GB Cellular 5G M2 Chip - Új, aktiválatlan, akár beszámítással
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Ipad Pro 11 (4. generáció) 256 GB - Wi-Fi + Cellular (Telekom) + Apple Pencil
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest