2019. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Politika

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-16 04:58:22

GAMEPOD.hu

Normális hangnemet, higgadtságot, kulturált beszédet várunk el egymás és (nagy levegő) még azok iránt is. Ha nem megy normálisan, higgadtan, kulturáltan, akkor inkább ne írj be, köszi! Hírspam oldalt linkelni tilos!
Bővebben...

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83401) dabadab válasza salesman (#83400) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Sőt, a luxemburgiaknak is: az 1839-as londoni szerződéssel Luxemburg elvesztette területének valamivel több, mint kétharmadát.
Aztán valahogy csak túltették magukat rajta.

DRM is theft

(#83402) Ringman


Ringman
(PH! kedvence)

[link]

Bécsben idén tavasszal úgy döntöttek, hogy 8 millió eurót fordítanak faültetésre, a legújabb hír szerint pedig klimatizálnak egy teljes utcát. Természetesen nem légkondicionáló berendezéssel, hanem fákkal, fedett pihenőhelyekkel, ivókutakkal.

vesztükbe rohannak a hanyatló nyugaton, a térkő és beton a jövő!

szerk:
[link]
Az év elején csendben elkezdődött, de úgy fest, döcögősen halad az ország legnagyobb, ráadásul állami pénzből folyó turisztikai beruházása a Fertő tónál. A projekt iránt a tízmilliárdokat ráköltő államon kívül senki sem túl lelkes, a büféseknek menniük kellett, a hajós vállalkozók szezonját kinyírták. Sok érintett a környezetet félti, mások szerint a helyiek helyett gazdag osztrákok szája íze szerint akarják átalakítani a partot, ami különben sem alkalmas arra, hogy NER-stílusban mini-Balatont csináljanak belőle. Nem beszélve arról, hogy nem tudni, ki fogja üzemeltetni a közpénzből létrehozott attrakciókat.

[ Szerkesztve ]

multifunkciós agárstadion épül

(#83403) salesman válasza dabadab (#83401) üzenetére


salesman
(őstag)

Igen, nekiálltak nyelveket tanulni... ;)

(#83404) Ringman


Ringman
(PH! kedvence)

az vótmá, hogy az origo kiderítette, hogy a gyurcsányahibás a hajókatasztrófával kapcsolatban is?

---
btw a neres osztalékokból lett a nagy állampapír-vásárlás?

multifunkciós agárstadion épül

(#83405) salesman válasza Ringman (#83404) üzenetére


salesman
(őstag)

Meg a Soros...

(#83406) dabadab válasza Ringman (#83402) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Az év elején csendben elkezdődött, de úgy fest, döcögősen halad az ország legnagyobb, ráadásul állami pénzből folyó turisztikai beruházása a Fertő tónál"

Ez egyébként úgy szégyen, ahogy van.

Szétkúrnak mindent némi gyors apró reményében, ami aztán lehet, hogy be sem fog jönni - de a szétkúrás az megtörténik.

DRM is theft

(#83407) Ringman válasza dabadab (#83406) üzenetére


Ringman
(PH! kedvence)

nem tetszik hogy épül a hazánk?!?

multifunkciós agárstadion épül

(#83408) Mister_X válasza Ringman (#83407) üzenetére


Mister_X
(PH! nagyúr)

A Fertő-tó 90%-a Ausztriában van. Csak ez vígasztal, hogy a sógorék nem b*sszák szét a nemzeti parkukat.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#83409) Apollyon válasza dabadab (#83401) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

De gondolom a hollandok meg a belgák nem is égetnek luxemburgi zászlót, meg nem verik szét azok nációja miatt az állampolgárait.
Persze itt magyarban (és exmagyarban) sem ez az általános, de azért érezni hogy Ausztriát és Szlovéniát leszámítva nem szeretnek bennünket a környező országok.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#83410) Apollyon válasza viharhozo (#83396) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

A többi felhozott érv mellé még azt is odabiggyeszteném, hogy azért a mi nyelvünk sem éppen a legeslegegyszerűbb, és mint ahogy egy másik topikban is írtam, azért egy angol sokkal egyszerűbben megtanul egy német nyelvet, vagy fordítva, mint mondjuk egy magyar anyanyelvű.

Persze nem leküzdhetetlen akadály, csak némileg azért hozzátesz.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#83411) SOAD19


SOAD19
(PH! addikt)

Nem tudom, hogy volt-e már, ez a videó, jópofa:
[link]

(#83412) lezso6 válasza Apollyon (#83410) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Nemcsak nem egyszerű, rohadtul más is. Európában alapvetően szláv, újlatin meg germán nyelvek vannak, melyek egymáshoz is jóval közelebb állnak, mint a magyarhoz. Ezért van az, hogy a magyart olyan nehéznek meg különlegesnek tartják, pedig annyira nem az, csak nagyon különbözik az itteni környező nyelvektől.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#83413) Apollyon válasza lezso6 (#83412) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Igen, ezt is le akartam írni, a magyar toldalékolás/ragozás stb. meg úgy a komplett nyelvszerkezet elég elüt az összes többi nyelvtől. Még a személyneveket is Vezetéknév Keresztnév sorrendben írjuk, most gúglizás nélkül ilyen a világon nem sok helyen van rajtunk kívül, csak pl. Japánban.

A gúgli fordítóval is elég jól le lehet más nyelveket fordítani angolra, kivéve a magyart. :D

De már leírtam két kommentet is fidesz/orbán szidás nélkül, szóval megjegyezném, hogy ha még az ostoba viktor is meg tudott tanulni oroszul, akkor bármelyik magyar meg tud tanulni egyéb külföldiül ha akar. :D ;]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#83414) lezso6 válasza salesman (#83400) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Jajistenem, attól még hogy egy csomó turbómagyar szerint vesszen a trianon, nem kell relativizálni meg másokra mutogatni, hogy bezzeg ők. Persze ma már mindegy, 100 éve volt, de azért jó lenne megérteni is a Trianon-problémát.

Szvsz Trianonnál nem a területvesztés mértéke, hanem elsősorban az igazságtalanság a probléma. Trianon a nemzetállamokról szólt, ehhez képest egy csomó magyar a határon kívülre került. Az 1941-es térkép lett volna kb igazságos Erdély és Kárpátalja nélkül. Erdélynek szerintem enklávénak kellett volna lennie, függetlenül vagy Magyarországhoz tartozva. Így lehetett volna megtartani a magyarlakta területeket. Persze ma már erre politikát építeni semmi értelme nincs, meg anno is mi lett belőle, szövetkeztünk a nácikkal. :W

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#83415) Kékes525 válasza lezso6 (#83414) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

"igazságtalanság a probléma"

A kérdés az, hogy melyik oldal igazságtalansága? Ilyenkor mindig csak a magyar sérelmekre gondolunk. De nem szabad elfelejteni, hogy mi magyarok hogy bántunk a nemzetiségeinkkel. Az 1848-as szabadságharc bukásának az egyik oka is ez volt. Úgyhogy a sérelmek kétoldalúak, ha tetszik ez nekünk, ha nem.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#83416) Apollyon válasza Kékes525 (#83415) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Szeretném leszögezni, hogy én nyugatra húzok, nyugat párti vagyok, és bár nem értek mindennel egyet, a nyugati mentalitást preferálom, szemben a keletivel.

A sérelmek nem kétoldalúak egyáltalán. A nyugati országok köszönik szépen nagyon jól elvannak, ennyit az ő sérelmeikről. Ellenben amióta Magyarországot szétcsicskították a trianoni igazságtalansággal, az ország azóta is csak vergődik, egészen a mai napig.

Ugye bukó volt a második vh is, és amikor most már tényleg a nyugatra kéne húzni, keletre húzunk és vörös szőnyegen várjuk a legnagyobb gigakommunista diktatúrákat: oroszok, kínaiak stb.

Visszatérve trianonra, ráadásul úgy vették el a területeket, hogy szétrombolták az infrastruktúrát. Pl. ha szerettél volna eljutni mondjuk Pécsről Szegedre, akkor előbb kellett tenned egy nem gyenge kerülőt Budapestre. Előtte ez nem volt így, csak ugye azok az utak amik a Pécs - Szeged útvonalat lehetővé tették volna azok idegen országba kerültek.

Na és tegyük hozzá, direkt ez volt a cél, a magyarokat örökre meggyengíteni. Sikerült egyébként, a világon ~15 millió magyar van, ebből már csak 8-9 él Magyarországon.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#83417) MageRG válasza lezso6 (#83414) üzenetére


MageRG
(őstag)

Szerintem nem az "igazságtalanság" a probléma, mert egy világháború után k. nehéz igazságot tenni.
Hanem a kisebbségek elnyomása, erőszakos asszimiláció, kitelepítés, jogfosztás.
Plusz még a trianonra utánra épülő gyűlöletpropaganda, és a teljesen hamis történelmi narratívák erőltetése (mint nálunk a Horvátországos Nagy-Magyarország, meg a szomszédban a dák-római marhaság).
A vasútvonalak felszámolása meg úgy kellett nekünk, mint üveges tótnak a hanyattesés. Még ma is isszuk a levét.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#83418) MageRG válasza Apollyon (#83416) üzenetére


MageRG
(őstag)

"Na és tegyük hozzá, direkt ez volt a cél, a magyarokat örökre meggyengíteni."
Tévedés. Az Osztrák-Magyar Monarchiát akarták szétkapni (mint Németo. jelentős szövetségesét, és a térség nagyhatalmát).
Ha kicsit keletebbre nézel, Törökországgal is történt valami (akkoribán még Oszmán birodalom, hasonló megfontolásokból).

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#83419) Apollyon válasza Apollyon (#83416) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Plusz megjegyzem, hogy a nyugat sikerességéhez az is hozzátartozik, hogy világszerte gyarmatosítottak, a briteken át a spanyolokig mindenki.

Dél-Amerikában milyen nyelven is beszélnek a legtöbbet? Brazíliában milyen nyelv a hivatalos?
Ausztráliának milyen ismerős címer van a zászlajában? Hogy is van ugyanez Dél-Afrikával? Miért is van tele usákia fekete bőrűekkel? Illetve mi is történt ezen földrészek natív lakosaival?

Szóval a nagy kétoldalú sérelemről ennyit, aztán nagyon sajnálom szegény nyugatot, amikor emberek millióit mészárolták le és tették rabszolgává a világtörténelem során, és akkor a témához plusz még "jóvátételből" elvették a magyar területeinket, akkor gondoljuk már át, melyik oldal a nagyobb bűnös...

(#83418) MageRG: Ezt te sem gondolod komolyan...

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#83420) lezso6 válasza Kékes525 (#83415) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

A nemzetiségeink saját államokat kaptak, s ez így igazságos, ez egy Trianon mellett érv, s nagyon jó, hogy így történt.

S eközben az is igaz, hogy a kisebbségekkel sovinisztán bánt itt a hatalom, de ha teljesen magyar területeket csatolsz el, azzal nem a hatalommal cseszel ki, hanem az ott lakó magyarokkal. Miért őket kell büntetni az állam bűneiért? Szerinted az igazságos, ha Orbán bűneiért téged büntetnek?

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#83421) lezso6 válasza Apollyon (#83419) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Jó, de azért túlzásba se essünk. Orbitális nagy balos fasság múltbéli történelmi sérelmek miatt komplett népekkel kicseszni.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#83422) Apollyon válasza lezso6 (#83420) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"Szerinted az igazságos, ha Orbán bűneiért téged büntetnek?"

Mondjuk aki erre szavazott tettének tudatában, akkor megérdemelhetné... De ebben nem lehet igazságot tenni, pláne, hogy a demokráciában nem kellene "hatalomnak" lennie, tehát elviekben a Parlamentben lévő "honatyák" a mi csicskáink, akiknek nap mint nap vért izzadva kellene küzdenie azért, hogy az össznépnek jó legyen. (Ez persze ma már sajnos vicces)

Így ha ők valamit elblamáznak, akkor mi őket számon kérjük és megbüntetjük, a zunió meg büntethetne minket, amiért ilyen vezetést engedtünk be magunk képviseletére és hagytuk több mint egy évtizeden keresztül működni.

Csak hát a demokráciának van egy durva hátránya is, hogy ha mondjuk 51% szavazott orbánra, akkor a másik 49%-nak nem kellene bűnhődnie semmiért. Plusz még ott vannak a nem szavazók is, meg a választási csalás esélye, szóval lehet, hogy csak 35-40% szavazott a "győztes" pártra, holott 60-65% meg ellenük szavazott.

De akkor meg jön az, hogy ha nem tetszik a rendszer, meg elnyomó, akkor miért nem váltjuk le...?

(#83421) lezso6: Igen, egyetértek. Ezért is irtanám tűzzel-vassal a környező országokban a magyarok elleni, nemzetiségük miatti fellépést.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#83423) lezso6 válasza Apollyon (#83422) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Múltkor írtam, hogy a szavazóképes állampolgároknak legutóbb kb valami 30% szavazott Orbánra. De belőlük se büntetném mindet, mert nagy részüknek szerintem fogalma sem volt, hogy miről szavazott. Csak azt büntetném, aki ténylegesen tudta, hogy Orbán mit csinál, csinált és fog csinálni; s ennek ellenére rászavazott.

Nade a lényeg: a kollektív bűnösségben nem hiszek. Pl Beneš-dekrétumok.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#83424) Kékes525 válasza Apollyon (#83416) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

"A nyugati országok köszönik szépen nagyon jól elvannak, ennyit az ő sérelmeikről."

Nem erről beszéltem, hanem az elcsatolt területeken élő, az elcsatolás előtti, nemzetiségiekre. "Az 1848-as szabadságharc bukásának az egyik oka is ez volt." ebből is következett ez.

(#83417) MageRG +1

(#83419) Apollyon

"Plusz megjegyzem, hogy a nyugat sikerességéhez az is hozzátartozik, hogy világszerte gyarmatosítottak, a briteken át a spanyolokig mindenki."

Ez pedig szintén nem tartozik ide. Azért mert ők ilyenek nem indok semmire.

(#83420) lezso6

Ez a lényeg, ezzel egyetértek. Azonban, mi a vesztes oldalán voltunk. Ha jóhiszeműen is állnak a dologhoz (a győztes hatalmak) akkor sem tehettek volna mást. Ilyen a háború. Nem kellett volna a magyar jobb oldalnak a vesztesek oldalán belépnie a háborúba. Tették ezt 2x is. Minden háború rossz, minden háború igazságtalan, minden háború őrültség.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#83425) Apollyon válasza Kékes525 (#83424) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

De ide tartozik, ugyanis a gyarmatosító nyugat volt, amely úgy döntött, hogy elcsatolja Magyarország fontos területeit. Úgy is fogalmazhatunk, hogy összeesküvés volt ellenünk, hatalomféltésből.

Végül is ma már mindegy, Magyarország mindig is egy szegény ország marad.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#83426) Kékes525 válasza Apollyon (#83425) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Nem kell ezen csodálkozni, ők sem szent emberek. Az ő rendszerük is igazságtalan, az ő rendszerük is rossz, de még nem találtak fel jobbat. Sajnos. És nem is fognak, ha azokat emberek működtetik. Majd az MI. ;]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#83427) MageRG válasza Apollyon (#83425) üzenetére


MageRG
(őstag)

1. Komolyan gondolom.
Nem a magyar volt az 1800-as évek überkirály népe, amikor osztrák királyunk volt. Magyarország jelentős volt a Monarchia gazdaságában, de nem az egyetlen, mindent eldöntő tényező.

2. A britek jó pozícióból indultak a tengerpartjaikkal, ezen kívül hamar rájöttek a merkantilista gazdaságpolitika hátrányaira.
A gyarmatosításra fogni mindent elég gáz, mert pl. a Spanyol királyság belerokkant, az oroszok meg a világ legnagyobb ásványkincs-lelőhelyein ülnek, mégis milyen az ország...

3. A lesajnált finnek elég jól felszívták magukat, pedig nekik is kijutott a "jóból".
Mo. is gazdagodhatna, csak el kéne felejteni már a bölcs vezető komplexust, a sérelmi politizálást meg az urambátyámozást.
Nem kellene elüldözni a tehetségeket, és az oktatásba illene befektetni.

[ Szerkesztve ]

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#83428) Giovan! válasza MageRG (#83417) üzenetére


Giovan!
(őstag)

Meg ugye a “vidéki” polgárság is a határokon kívűl rekedt (Nagyváradon, Kolozsváron, Kassán, Pozsonyban, stb), aminek még ma is isszuk a levét.

A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

(#83429) Dorian válasza Kékes525 (#83424) üzenetére


Dorian
(PH! nagyúr)

"Plusz megjegyzem, hogy a nyugat sikerességéhez az is hozzátartozik, hogy világszerte gyarmatosítottak, a briteken át a spanyolokig mindenki."
Ez pedig szintén nem tartozik ide. Azért mert ők ilyenek nem indok semmire.

Dehogynem tartozik. Adott állam sikerességért csak a többihez képest lehetséges mérni.

Nem kellett volna a magyar jobb oldalnak a vesztesek oldalán belépnie a háborúba

Te miről beszélsz? A Monarchia lépett be, ahol mi nem voltunk valós döntési helyzetben. Ráadásul akkor mi indokolja azt, hogy még Ausztria is kapott magyar területeket?

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 15 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#83430) Giovan! válasza Apollyon (#83425) üzenetére


Giovan!
(őstag)

Nem, ez a francia külpolitika tervei miatt alakult így. Clemenceau elhatározta, hogy a közép- és kelet-európai régió békéjének és stabilitásának megőrzéséhez szét kell szedni a nagy birodalmakat (Németország, Ausztria-Magyarország, Oroszország), és a helyükre sok kis- és középhatalmat létrehozni (Lengyelország, Csehszlovákia, Románia, Jugoszlávia). Ez volt az ún. cordon sanitaire koncepciója, ami végül vegül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mivel Franciaország képtelen volt az eredeti terveknek megfelelően finanszírozni és megvédeni az itteni szövetségeseit.
Nem ellenünk szólt, mi azért jártuk meg kissé jobban, mert a tőlünk elcsatolt területeken a nagyszámú nem-magyar lakosság mellett jelentős magyar népesség is élt. De pl. Ausztria is elvesztette Csehországot, Galíciát, Boszniát, stb. csak őket ez nem rázta meg annyira, mert nem vesztette el az osztrák nemzet ezekkel a területekkel a népessége jelentős részét.
Magyaroszág meg sosem volt egy jól kormányzott vidéke Európának, szóval nem gondolom, hogy Trianon nélkül mi lennénk most Európa motorjai.

#83427) MageRG:
A hozzászólásoddal javarészt egyetértek, de szerintem a Habsburg-ház tagjai akkoriban nem tartották magukat osztráknak. Egy soknemzetiségű birodalom uraiként szerintem kicsit máshogy álltak a nacionalizmushoz, mint mi.

[ Szerkesztve ]

A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

(#83431) lezso6 válasza MageRG (#83427) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Szerintem az a bizonyos erős Magyarország szerintem úgy kb a mohácsi vész előtt volt, azóta nem nagyon. Elég szerencsétlen a történelmünk:

1526-ban jöttek a törökök, utánuk meg teljesen a Habsburgok alá kerültünk. A Rákoczi-szabadságharc volt az első próbálkozás a szabadulásra, de alaposan rácsesztünk.

Megpróbáltuk megint 1848-ban, de a Habsburgok levertek minket (orosz segítséggel). A kiegyezés volt az első piszkos magyar alku: a Habsburg hatás megmaradt, hisz osztrák uralkodóink voltak. Gyakorlatilag ők rángattak bele minket az első világháborúba, nem voltunk függetlenek, szóval rácsesztünk megint.

Az őszirózsás forradalommal végül is függetlenedtünk, jött az első magyar köztársaság. De aztán Tanácsköztársaság, Trianoni rácseszés, majd turbómagyarkodás közepette király nélküli királyság mindenféle csúnyasággal. A második világháborúban a revízió miatt a nácikkal szövetkeztünk, újból rácsesztünk, de most már 100%-ig a saját hibánkból.

Jöttek megint az oroszok. 1956-ban próbálkoztunk tőlük megszabadulni, d az oroszok újból levertek minket és jött Kádár, akivel hosszú távon csesztünk rá, lásd alább.

Aztán 1990-ben rendszerváltás, végre jött a harmadik magyar köztársaság. Vagyis hát... a rendszerváltást is elcsesztük: más országokkal ellentétben nálunk nem lettek nyilvánosságra hozva a párttagok, stb. Ugyanazt csináljuk a kiegyezés óta: mindig megkötjük a piszkos alkut (most épp Orbán vs Gyurcsány / Soros / migráns), aztán csodálkozunk, hogy miért nem működik az ország. És ilyen történelem után még az oroszokkal bratyizunk, illetve 2011-től az új alkotmánnyal itt a negyedik magyar köztársaság...

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#83432) Giovan!


Giovan!
(őstag)

Közben tovább csökken az ország amúgy is döglődő jó híre:
Vádat emeltek két fiatallal szemben, akik lemigránsoztak és megrugdostak két jemeni egyetemistát

De hogy is volt, a fidesz a legkisebb rossz, és meg kell érteni azokat akik erre szavaztak :W
Áh, most majdnem személyeskedtem egyet, de inkább töröltem a hozzászólásom azon felét.

[ Szerkesztve ]

A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

(#83433) Raysen623 válasza lezso6 (#83431) üzenetére


Raysen623
(PH! addikt)

Egészen szépen összeszedted és köszönet érte. Az én meglátásom kissé szigorúbb mint a tiéd.

A törökök azért jöttek mert Mátyás után a nemesség szétverte a fkete sereget, ezért tudott jönni a török. Ezt követően a magyar nemesség Habsburg királyt választott, amit korábban bűnnek tekintettem, de ma már az osztrák hatást másképpen látom.

Rákóczit ugye elárulták...1848-49 idején az un. szabadságharc is más megvilágításba került azóta. Tessék megnézni mennyi tiszta magyar nevű vértanu volt Aradnál.

A többi teljesen jó meglátás, Trianon speciel a szövetségesek szemszögéből teljesen más: adtak nekünk egy független államot, ugye addig nem voltunk függetlenek. Végül is ez is egy nézőpont.

A rendszerváltozást el kell vére engedni, az ügynökaktákat viszont tényleg nyílvánossá kell tenni. Érdekes mód a fidesz sokkal jobban ellenkezik mint a többi párt. Mondjuk azóta már átnyálazták az összeset szerintem.

Ami pedig az OV vs Gyurcsány dolgot illeti, ha azt nézem melyikük milyen országot vízionált akkor az egész értelmetlen.

Negyedk köztársaság nem létezik, mivel az ország államformája nem köztársaság. Legalábbis a határon áthaladva nincs kiírva mint korábban.

(#83434) MageRG válasza Raysen623 (#83433) üzenetére


MageRG
(őstag)

"A törökök azért jöttek mert Mátyás után a nemesség szétverte a fekete sereget,..."
Ez is egy makacs, de téves nézet, ami tartja magát.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#83435) lezso6 válasza Raysen623 (#83433) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Mit látsz másképp az osztrákokkal kapcsolatban?

A 1848-es szabadságharcnál mit számít, hogy kinek mi a neve? A követelés a lényeg. Petőfi se volt teljesen magyar (Petrovics). Ez a nemzet dolog nem feltétlenül származás-alapú, akármilyen furán hangzik.

A magyar függetlenség nem a Trianonból következik, hanem az őszirózsás forradalomból, ami miatt széthullott a monarchia, majd megalapult az első magyar köztársaság, csak hát az nem tartott soká, jött a Tanácsköztársaság, ami szintén nem volt sokáig, s akkor végül jött a király nélküli királyság, s ez utóbbi írta alá Trianont.

Az ügynökaktáknak szerintem már mindegy. 30 év eltelt basszus. :W

Magyarország államformája hivatalosan köztársaság, az új alkotmányban ez benne van. Csak a neve Magyarország. Az más kérdés, hogy az új választási törvény jóval anti-demokratikusabb, gyakorlatilag a fidesznek kedvez, elég durván.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#83436) MageRG


MageRG
(őstag)

Meghülyült a WHO? Befogadják a hagyományos kínai orvoslást.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

(#83437) lezso6 válasza MageRG (#83436) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Minden kultúra egyenlő. Mit válogatsz, te fasiszta?

;]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#83438) Apollyon válasza MageRG (#83436) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Akkor most már jöhet a tévés-telefonos távgyógyítás TB támogatása is. ;] Ja és küldjetek légyszi pénzenergiát! :D

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#83439) Kékes525 válasza Apollyon (#83438) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Én csak benne hiszek! Gyurcsók Transz

Vagy, még inkább ebben:

Markos, Nádas, Boncz - A Távgyógyász

;]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#83440) lezso6 válasza Kékes525 (#83439) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

Tihanyi Tamás a legjobb. :K

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#83441) headhunter


headhunter
(PH! addikt)

Keleten a helyzet változatlan... [link]

Aktuálisabb nem is lehetne, 3.5 év távlatából.

NER-ben a siker matamatikai leírása: [link]

(#83442) headhunter válasza headhunter (#83441) üzenetére


headhunter
(PH! addikt)

2.5év

(#83443) Ringman


Ringman
(PH! kedvence)

Nehéz nem észrevenni, hogy mindössze négy hét eltéréssel kerül piacra az elmúlt évek egyik legjobb állampapírja és legjobb hitelterméke, a szuperállampapír és a babaváró kölcsön. Szinte kiszúrja az ember szemét az a befektetési lehetőség is, amivel ennek a kettőnek a kombinációja csábít. Megnéztük, mekkorát kaszálhatunk attól függően, születik vagy nem születik gyerekünk 5 éven belül. Az eredményt még a gyermekáldás elmaradása esetén is egy kiemelkedő hozamú rendszeres megtakarításhoz hasonlíthatjuk, a gyermek(ek) megszületése esetén pedig extra milliókat lehet zsebre tenni.

[link]

multifunkciós agárstadion épül

(#83444) Dorian válasza Ringman (#83443) üzenetére


Dorian
(PH! nagyúr)

Háát... most 400e Ft-rt sz@rakodjon az ember 5 évig mindenféle banki hitelügyintézéssel, mindenféle papírok beszerzésével, törlesztgetéssel, állampapír vásárlással, stb? Nem biztos, hogy megéri.
Aki mondjuk akar gyereket és realítása van a megszületésének, annak sima ügy, mert ha lesz gyerek, akkor meg szuperjó.

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 15 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda ;)

(#83446) salesman válasza Ringman (#83445) üzenetére


salesman
(őstag)

A disznófejű nagyúr...

(#83447) rovtiv3 válasza Ringman (#83445) üzenetére


rovtiv3
(fanatikus tag)

Ehhez elfogultság nélkül csak azt az észrevételemet tudnám hozzátenni, hogy vagy 4-5 éve bármely kormánytagnak, fideszes képviselőnek szólásra nyílik a szája, az esetek kilenc tizedében biztosan hazudik. Nem terel, nem ferdít, konkrétan hazudik, mintha valami kényszer hatására cselekedne. Aki nem hiszi, linkeljen ide az említett időszakból bármiféle nyilatkozatot, beszédet, parlamenti megnyilvánulást ettől a bagázstól, amiről úgy gondolja, hogy kivétel...

[ Szerkesztve ]

Már bocsánat...

(#83449) salesman


salesman
(őstag)

(#83450) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Magyar migránsok zaklatják a fiatal lányokat Ausztráliában.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#83451) wesder válasza t72killer (#83450) üzenetére


wesder
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Magyar volt, vagy azzal takarózott hogy magyar? A rejtett tartalék szokott élni ezzel a kàrtyàval külföldön.

"Open windows, closing doors God can't help us anymore" /5FDP - Fire In The Hole/

(#83452) Ringman


Ringman
(PH! kedvence)

igazi, nagybetűs jobbanteljesítés

+ ez

multifunkciós agárstadion épül

(#83453) tope


tope
(PH! addikt)

Nagyon durva eső volt itt...

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/lenovo_motorola_moto_g6_3_32_dual_sim_kek_2_ev_gar_2/friss.html

(#83454) t72killer válasza wesder (#83451) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog (1)

Nem néztem meg a képeket/olvastam utána a helyi sajtóban.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Politika
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.