-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefyY
őstag
válasz
tomcica #105289 üzenetére
A férfi 800 hamarabb megdől, mint ez...
Egy perccel lassabb időnél is a seggemen venném a levegőt, igaz, hogy nem is epózok. Ki kellene próbálni.
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #105287 üzenetére
Láttam, s hasonló az érzésem, El G 1500-as rekordja nem éli meg az év végét.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Peterhappy
őstag
válasz
stefyY #105285 üzenetére
Nem az a durva, hanem az, hogy el sem fáradt benne igazán.
A pesszimistább tippem, hogy 1, az optimistább, hogy legalább 2-3 másodperc maradt benne. Ha nem száz méterre vannak mögötte a többiek, ha szorosabb a befutó, jobban meghúzza. És akkor talán nem Ő segíti fel a többieket a célban.
Itt visszanézhető. [link] (FB)
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
Eddig még nem volt szó róla, elképesztő a srác, bár ezt eddig is tudtuk...
Nem sokáig élt a korábbi 1 mérföld rekordja."Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
Telipó
csendes tag
Sziasztok! BS-re tud valaki nekem küldenie meghívót? Köszönöm
-
stefyY
őstag
A masszőröm is ellenjavalta, amikor felhoztam neki nem olyan régen, hogy talán egy kicsit még le kellene állnom, mert akkor biztosan meggyógyulnék. Szóval tessék csak mozogni.
-
-
LanyUs
senior tag
válasz
tomcica #105273 üzenetére
Futás is legyen! Mesélek Papiról! 16:08-as 5K-t futott tavaly 66 kg-mal, azóta emberibb formája van 80-82 kg között mozog, edzései közepes terhelések. Futott egy felmérőt! Még így komolyabb rákészülés nélkül is 18:04 lett! Hogy látod reális a + 2 perc +15 kg esetében? Azért a 18 perc is komoly idő ahhoz képest, hogy mennyit lazított az edzésein.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
xy.zsolt #105270 üzenetére
Jut is eszembe errol egy vicc:
Doktor a betegnek:
- Sajnos le kell vagnunk mindket labat.
Erre a beteg:
- Doktor Ur,mondjon legalabb egy jo hirt!
Doki:
- Latja ott azt a csinos 25eves apolonot,tegnap ejjel megdugtam.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz
LanyUs #105271 üzenetére
de szerintem bringazashoz hozzatettek, hogy szobabicaj, konnyu fokozaton, lazan. nem pedig ahogy te csinalod hrmaxon
(nekem ezzen a fokozaton, 30km/h-val tekerve 90 a pulzusom. es te joval jobb fizikai allapotban vagy.)
legalabbis nekem mikor injekcioztak a terdem ezt mondta a doki.
de hat a te terded, felnott emberke vagy.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz
tomcica #105269 üzenetére
Sétálni, bringázni lehet persze műtét előtt és után is.
Hajnalban azon mosolyogtam milyen motiváló lenne, ha reggeli lazádon lehetne követni Téged. Nem baj, ha zenét hallgatsz vagy hasonló. Egyszerűen csak motivációt adna, hogy Tom ott billeg a kis tutyijában a járdán -
tomcica
Topikgazda
Lehet a doki mondta,hogy setalhat
hallom h mostanaban mar nem minden mutetnel van az,hogy fekves van hetekig,hanem mar mozgatjak is a beteget,mert felgyorsitja a gyogyulast.
Na nem mondom,hogy nala biztos igy van,majd a szekerto eldonti,de hallottam mar ilyet.
Servmutet utan is setalnia kellett egybol meg ilyenek.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
-
LanyUs
senior tag
1 hét és túl vagyok rajta. Nincs gond, azonnal érzem ha valami nem smakkol. Képzeld voltam EKG
A doktornő első kérdése az volt, hogy mit sportolok? 48-as alappulzussal feküdtem a tappancsok alatt
Viszont megfigyeltem, hogy erős edzések után, amikor jobban kiürülök, falórohamok jönnek rám kora este ( mielőtt valaki elsüti, igen fából készült lovak futnak át rajtam, szinte agyontaposnak
).
Tom: az 92-110 között van. Akkor még jó vagyok! Új rekord? Azt fogom csinálni, hogy az eddigi PB-ket törlöm a futások közül ( telefon mérés ) és a Fenix 3 pontosabb mérése lesz majd az igazi.
Türelem? Az van azért! Már a 7. hete trappolok és vigyázok a közbiztonságra
Megcsináltattam ismét az elektromos szobabringámat is ( 2 éve eldurrant a panel benne ). 30e volt a javítása, azzal 30 fokozatban állíthatom a terhelést és komolyabb szerkezet, mint az Aldis. A spinning marad csak résztávra. Szóltam a barátaimnak, jöjjenek hajnalban vannak szabad gépek, de nem kelnek fel olyan korán -> pedig azt a filmet játszanám, amit akarnak, de még úgy sem... )[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs #105262 üzenetére
A max pulzusod 50%-tol lassabb terheles mar epitkezesre keves. Az 50-60%-on viszont mukodhet
Ujraepited magad es jon majd az uj rekord,csak szepen rakd rendbe a futomuvet,es extra turelmesen epitkezzThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz
tomcica #105247 üzenetére
Épp időben történik majd a talpra állás. Sajnos nem elég már a tempós séta. Adaptálódott a test és a pulzus már leesett 120-125-ről 98-108 közé 6 hét alatt. Ma ment 95 perc séta, benne 1 km-ert futottam 06:10 körül a rekortánon. De nosztalgikus érzés volt...
Pozitív gondolatokat ébresztett bennem. Viszont a strava csak bosszant. Dobálja be, hogy mi volt épp 1 éve ( akkor futottam be a céghez rekordidő alatt )... mindegy az a múlt ez meg a jelen. Te mondtad régen futás szempontból mindenki annyit ér, amennyi a legutolsó futása, na akkor össz. 1 km 06:17
Amúgy az a tervem, hogy 30 perc séta a pályára / 30 perc a pályán / majd 30 perc séta haza. A pályán első alkalommal 1km futás lesz, majd eggyel növelem egészen ötig. Onnan majd újra leírom a tapasztalatokat ( éppen mi hogy tart-e, fáj-e, erő, hr stb. ).[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz
ígyvanferi #105251 üzenetére
Alapvetően kényelmesebbnek találom mint betét nélkül, de ez a gore konkrétan kompressziós is.
Vagy a másik oldalról nézve, ugyanazt tudja mint a tapadós verzió, MAMIL-effekt nélkül
Hétvégén összeszedtem megint egy csúnya megfázást - szerencsére nem vírus volt, tegnap már egy óvatos szobabringát mentem, holnap folytatom a futást is... nem indul szuperül az év eddig.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // https://flic.kr/ps/45HeuY
-
robag93
aktív tag
válasz
Amik tényleg jó anyagból készültek a kidörzsölésen túl nyáron hűvösebbek tudnak lenni, mint egy szimpla nadrág. Felveszik a nedvességet, viszont nagyon gyorsan (gyorsabban, mint nélküle) el is párolog belőle, ezáltal hűt.
-
jimpo
senior tag
válasz
xy.zsolt #105250 üzenetére
Nem fáztam az a lényeg.
A gólyákra nem érkeztem figyelni, el voltam foglalva a "pályával". Szerencsére nem volt nagy gyalogos forgalom...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Ahogy bandus írja, kidörzsölődés ellen jó. Nekem van ilyen nadrágom de még annál is előfordul hogy krémet kell használnom.
Més que un club!
-
bandus
veterán
válasz
szerintem a kidorzsolodes ellen is ved, ha valakinek osszeernek a combjai. esetleg kompresszios lehet.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ígyvanferi
addikt
Még sosem próbáltam, de ezek a tapadós gatya, amin van egy nem tapadós gatya kombók nagyon furák, nem igazán értem a lényegüket. Hidegebb időben még el tudom képzelni, amikor a hosszú még túlzás, de már megcsípi a dér a 'mogyorókat'. De úgy egyébként mi a szerepe a belső részének?
-
jimpo
senior tag
Mai laza utáni hosszabb pörgés, a Rebel V2 segítette lépteim, természetesen a kerékpárúton...
Legalább a quadriceps dolgozott picit...
Igaz nem annyira mint súlyok alatt, de kapta! Plusz a fenék alatt kioldott egy csomó közben.
Ezután csak hazacsoszogtam, némi lihegés közepette.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben a New Balance Fresh Foam X Kaiha Road cipot mar ronggya akcioztak felenk 50-60euro,aki maximalis csillapitasu cipot keres bagoert az most vegye
(+10 euroert van neha More V4 na az se penz)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz
--Robi-- #105242 üzenetére
Szep fejlodes
Na akkor ezzel a 4:20-as irammal mar tudsz is szamolni,ha kuszob alatti-feletti munkat kell precizen tempora beloni
Szoktam laza vegen repuloket csinalni (na nem mindig) de nem 3:30-as inkabb 3:00-2:45There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Ujabb magic, ha az about panelre megyunk a garmin ora menujeben es nyolcszor megnyomjuk a vilagitas gombot, feldobja a reinstall update opciot, ezzel meg teszek egy probat, mert elsore jonak tunik utana, aztan szerviz
Everybody lies.
-
Peetta14
tag
Engem elvitt ma egy tempós futásra benne 3 * (2km + R1min) vágtára. Nem a cipő (Novablast 3) volt a szűk keresztmetszet
-
--Robi--
kezdő
Megvolt az első egybefüggő küszöbfutásom az évben. Meg is javítottam a régi időmet. [kép] régi idő
[kép] új idő
Volt bennem fáradtság, mert tegnap 15km volt, benne 15db Z4-Z5, tegnap előtt pedig 19km, benne 19db. Z4. Ezek jól leszívták az erőmet. Ahhoz képest elég jól ment.
[kép]
Elment a pulzus is, mert jöttek az emelkedők, kereszteződés kocsikkal, kanyargós rossz út. Körbe futni nem szeretek, fel és le az utcákban sem. Sokan úgy csinálják, mert akkor ideálisak a körülmények. Már út közben elmerengtem ezen, főleg mikor sorompót kapok a vonat miatt. Ezek mind zabálják az erőmet, a visszafordulások és kigyorsítások miatt.
Érdekességképpen. A hosszú futások közötti gyors százakról. Alattomosan eszik ám a szénhidrát raktárakat. Nem tűnik fel menet közben, maximum a táv végén, aztán jön a másnap és fáradtabb vagyok. Viszont így élvezetes futni.
Egyszer próbáld ki, hogy elmész hosszú lassúra és az utolsó százakat Z5-re felkapod. Persze a te Z5-ös tempódra gondolok, ami tippre 3:30 alatt lehet. Aztán másnap megint. Jó móka ez. -
xy.zsolt
őstag
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #105237 üzenetére
Na, én sem fogom túlzásba vinni
már csak helyrajzi okok miatt sem. Jelzésértékkel elkövetek valamit....de tényleg "csak" ennyi
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben @Peterhappy es a felesege valentin napon:
-
Lajmund
őstag
válasz
xy.zsolt #105226 üzenetére
185 cm magas vagyok. Nem malac a testalkatom hanem inkább jaguár ami nem sovány.
90kg vagyok általában és arra is fogok lemenni szepen lassan már 2 kg lement idén minden sanyargatás nélkül. Ja és vastag csontozatu vagyok sokan nem hiszik el hogy ennyi a súlyom nem látszik rajtam foleg sima ruhában.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #105225 üzenetére
-
haiduo82
aktív tag
About you-n elérhető több méret az Adidas Adizero Evo SL-ből, a ticia25 kuponnal kb 46.000 pár száz forint, igaz így sem olcsó, de mindent figyelembe véve jelenleg kimondottan jó vétel (aztán lehet, hogy márciustól mindenhol elérhető lesz, es orrba-szájba akciózni fogják, de persze lehet, hogy nem
)
"Együtt vagyunk senkik"
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Lajmund #105222 üzenetére
Mondjuk a 95kg is relatív.....nem mindegy, hogy milyen magasság és/vagy izomtömeg társul hozzá
Mert ennek függvényében változhat, hogy erőltetni kéne-e pl a sub4-es interval tempót. Nehogy a térded bánja a mókát, mert annyit nem ér[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz
bandus #105214 üzenetére
Nekem Ő "emberibb", mint a Tom által linkelt 14 hasizom kockával rendelkező külföldi szálkagépek + gyógytornász is és felhívja a figyelmet mikre kell figyelni. Javított a tartásomon futás közben ( eddig nem foglalkoztam az egésszel én sem
). Felfújható ülőpárna is kelleni fog Nándi gyakorlatsora is hatékony [link] Ő is triatlonos volt és a videójában pont az tetszik, hogy együtt szenved velünk, akik nézzük. Fárad, liheg és dolgozik az egésszel ( nem csípőből kirázza ).
Ez most off, de néztem videókat Hugh Jackman edzéseiről és egy ilyen labdán állt guggolásos gyakorlatokat hajtott végre
Persze a Többieknek is szólhatnak a videók, nekem a szintek leküzdése vált "könnyebbé". -
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy #105216 üzenetére
Vegul kiderul,hogy nem is en vagyok a hobbit,hanem te vagy hobbitlabu
-
Lajmund
őstag
válasz
xy.zsolt #105207 üzenetére
Intervallozni akarok sprint kocogás keveréke max fél óra/hét. Napi 4 napot edzek bicoval 2 sulymellénnyel 2. Usztam is de most a bico átvette azt is. Szoval 1-2 ora z2 z3 azzal megy plusz 5-6 csucsra járatás. Csak lábam nem bírja és azt akarom erősíteni meg már pár éve érzem hogy ugy sprintelnék néha meg futnék mert jól esne. 95 kilo vagyok széles a lábfejem és enyhén befele döl a sarkam szoval jó lenne a neutrális cipő is de olyan ami azért tart is.
Tomcica: nincs hol probálgatni mindent igy veszek évek ota bicos cuccoktol kezdve sima ruhákig cipőkig és eddig bejöttek. Pedig a bicos dolgoknak is nagyon jól kell illeszkedni. Ma már elég info van mindenről nagyjából képbe lehet kerülni. Van ultraboost lightom 2 db 4dfwd is. Mindegyik olyan mint a leirtakban.
Saucony: Magyar tesztbe és kulfoldibe is szűknek írják meg ugy is néz ki. Neten is alig van elérhető. Del-keleten élek lófütty boltok vannak erre. Persze legjobb lenne mindent kiprobálni ezt aláirom.
270mm hosszú a talpam. 110mm széles átlagba és 255mm az áérője. Nem akarok szük cipőt. Adidas ultraboost lightom széles a cikkekben is és stabil ahogy írják csak viszont nehéz sprintelni ami mondjuk az én esetemben lehek kb túllihegett téma mert tökmindegy mert nem versenyre kell. Szóval hajlok az 5 felé is mert marketba ezeket fél áron ki lehet fogni új dobozzal legalábbis a lightot sikerült 30-ért és a 4d-t is. De jobban szeretnék egy dedikált gyors cipőt erre a célra csak az a szivás az összes gyors másba nem adja ki az én sulyomhoz és lábamhoz.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
jimpo
senior tag
Ne feledjétek Valentin nap alkalmából meglepni a pártokat...
Nem kell órás mozi.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Peterhappy #105218 üzenetére
jah, a csigáknak termetükhöz képest nagy a talpuk (legyen az éti vagy kakaós).....csak szólok
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
válasz
Peterhappy #105216 üzenetére
A sok csiga mind lábfejre megy.
-
bandus
veterán
válasz
LanyUs #105211 üzenetére
nem tartom lehetsegesnek, sajnos ezeket nagyon-nagyon elhanyagoltam az idok soran. talan akkor voltak utoljara rendben amikor a triatlon miatt sokat usztam, ugy tiz eve. a videokat nagyon koszi, tetszenek, veszeke egy ilyen labdat is, szivesen gyakorlatoznek dalmaval
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
-
LanyUs
senior tag
válasz
bandus #105197 üzenetére
Bandus eszembe jutott a szintes versenyed, amit múltkor nekem linkeltél + az információ, hogy rá szeretnél gyúrni a törzserősítésre. Érdekességképpen szeretném csak említeni, hogy 8 év futás után a tegnapi emelkedőzés váltott ki a fenékizomban izomlázat. Az oka pedig az, hogy 2 hónapja végzem a törzs/has gyakorlatokat és kezd beidegződni, hogy használjam azokat az izmokat is felfelé ( ez eddig hiányzott ).
Lehetséges, hogy a törzs -és hasizmaid erősebbek, de nekem beváltak az ensportos Majkut Dalma gyakorlatai ( [link] könnyű I., II., III. volt az indulás, majd azóta csak a nehéz I., II., III. rotálom ). A nehéz II. [link] a labdával különösen megdolgoztat. Jó felkészülést! -
tomcica
Topikgazda
válasz
Lajmund #105205 üzenetére
Neten olvasgatod a cipoket,vagy fel is probaltad oket? Nekem a Saucony Endorphin Speed nem szuk cipo
fel kellene nehany kiszemelt modellt probalnod eloben
Utana majd levadaszod jo(bb) aron ahol talalsz,de legalabb mar tudni fogod milyen marka,melyik modell es mekkora meret,ami neked megfelel.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz
Peterhappy #105194 üzenetére
még két tökéletesen azonos lábon, két tökéletesen azonos cipőre is lehet, hogy A egyén azt fogja mondani, kényelmes, a másik, meg hogy szűk.
Én jártam így, pont mostanában. Az egyik mafate 4-et boltban vettem, tökéletesen passzentos volt. A következőt már netről rendeltem (hisz minek próbálni), a színe, a mérete, a kódja is ugyan az volt, mégsem annyira tökéletes, mint az előző. Nem is értem. -
xy.zsolt
őstag
válasz
Lajmund #105205 üzenetére
Nem tudom milyen gyorsan tervezel futni (mert ez ugye relatív), de a legtöbb daily trainer-ben az 5:.00as tempót lazán lehet tartani....szerintem az ultraboost 5 is oké ehhez. 4:30-nál gyorsabb 5-10k-ra már jól jön egy pörgősebb és könnyebb cipő az biztos
Kérdés, hogy te hol állsz most a max temóval. Rövid (50-100m) sub4-es intervallokhoz is oké még az említett daily trainer többsége pl Puma velocity nitro.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Kész vagyok ettől a cipő kereséstől.
Amelyik gyors az keskeny amelyik jó széles lábfejre az nem gyors vagy nem stabil
95 kg vagyok.. adidas ultraboost 5 jó lenne minden szempontból kivéve nem jó gyors futáshoz. Sarok csatoloknak jo strapa elég széles jól csillapít. Árba is jó. Sauconyk endorfinok jók lennének de mindegyik keskeny. asics novablast 5 tök jó lenne csak nem stabilan tart a superblast 2 keskeny...
időm mèg van csak már agy🌲szt kapok ettől.
[ Szerkesztve ]