Új hozzászólás Aktív témák
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Pár hete az M3-ason lévő szinte összes kapu elé kikerült a közúti ellenőrzés kontroll tábla. Pontosan ugyanolyan mint a traffipaxok előtt van. Viszont ezek előtt nem mondja a waze a szokásos sebességmérés szöveget. Tudja valaki esetleg mi a helyzet most ezekkel vagy miért került ki elé tábla??
Netán valaki már fizetett a Pintér családnak vacsorát a közelmúltban?
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Iphone esetében a waze offline marad friss telepítés után.
Se térkép, se gps. Mobilnet tesztelve, működik, ahogy a gps is. Más térkép appal normálisan működik. Elvileg az engedélyek is meg vannak adva. Mit próbáljak meg, h működésre tudjam bírni? Cél, h carplay-en menjen, alis kiejlzőn használná a kocsiban.
Iphone-t annyira nem ismerem, nem a világom, androidon nem lenne gondom, csakhogy a szomszéd megkért, h segítsek neki..The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
Faterkam
addikt
Na nekem ma volt egy kapcsold be a fényszórót értesítés beragadásom! Se kikapcs, se semmi nem hatotta meg! Inkább egy parkolóban kikapcsoltam ezt a figyelmeztetést! Utána mondott mindent!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Rick4
félisten
-
Lottival ma reggel is működött. És valóban szörnyű a hangja.
Alapból csak a figyelmeztetésekre kérek hangutasítást. Az érdekelne, ki lehet-e kapcsolni, hogy ha teljes hangnavigációra állítom, ne mondja be az utcaneveket?
Külföldön, idegen terepen már használtam így... maradandó emlékeket hagyott, pedig egész jól ejtette ki a spanyol szöveget. -
Pityke78
őstag
válasz
blueye #19185 üzenetére
Rádióban hallottam, hogy elvileg van ilyen szabályzat, de akkor lehet még csak tervezik. Nekem tegnap Lotti még rebdesen mondtam.
Csak jó lenne nem beszopni, ha esetleg tényleg lesz ilyen módosítás és akkor előtte valahogy kikapcsolni az automatikus frissítést, ha ez egyáltalán megoldás lehet.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Mennyire igaz a hír, amit ma mondtak be, hogy a waze innentől kezdve nem mondhatja a traffipaxokat, csak vizuálisan jelezni fogja? És ez most nem az a téma, hogy valamelyik beállított "személy" nem mondja, mert elcseszték a frissítésnél, hanem hogy jogszabályilag nem mondhatják a jövőben.
Köszi
-
FNZ
őstag
válasz
Essejó #19178 üzenetére
igen, ahogy whbear írta, a playstorban lehet kikapcsolni.
én minden eszközön kikapcsoltam és kézzel frissítgetem őket időnkét.
sok fontosabb alkalmazásról először elolvasom a play-en a hozzászólásokat és ha sok problémát írnak, akkor azokat nem frissítem, csak ha már kijavították a hibákat. -
Rick4
félisten
válasz
Donki Hóte #19160 üzenetére
Múlt héten voltam egy röpke 5 országot érintő úton, ahol 8 határátlépés volt, visszafelé másfelé jöttem, és még magyar matrica se volt a kocsin, ennek ellenére a waze más országokban is több helyen feltervezett a pályákra, természetesen ott, ahol ingyenesen lehet használni, városi elkerülő szakaszok, városi bevezető szakaszok, majsd mielőtt fizetőssé vált volna, le is vitt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
whbear
senior tag
válasz
Intruder2k5 #19179 üzenetére
Szerintem ki lehet külön kapcsolni a Play-ben. Alkalmazás oldala, jobb felső sarok 3 pont, enable auto update, pipa ki.
Arch Linux, openSUSE, Network Radios, VoIP, HAM
-
válasz
Essejó #19178 üzenetére
Play-ben tudod kikapcsolni az automatikus frissítést, minden alkalmazásra vonatkozólag. Külön a Waze-re nem lehet. Igaz, akkor manuálisan kell frissítgetni az appokat. Nekem fent van a nem régen linkelt moddolt verzió is, így ha a stock változaton elront valamit egy frissítés, azt még tudom használni.
-
FNZ
őstag
válasz
Donki Hóte #19175 üzenetére
Na, ezért várok mindig 1-2 hónapot a frissítésekkel és olvasgatom a hozzászólásokat, hogy hiba esetén én már ne sz...jak és várjam a javítást
-
Đusty
addikt
válasz
Donki Hóte #19175 üzenetére
Ne is mond, nekem ma nem akar elindulni automatikusan. Ugye indulásnál ott van a gomb amire rá kell nyomni, (sose értettem minek, én jobban szeretném ha csak elindulna és kész) de eddig legalább ha nem értem hozzá ment körbe a fehér csík és ha körbeért elindult magától. Na ma nem, úgy maradt a végtelenségig és mindenképpen rá kellett nyomni.
-
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Ma reggel frissült az app (iOS) Dóri továbbra sem mondja a traffit, Lotti továbbra is "darabos" és múlva 300 méter, Andris jó de ő sem mondja a traffit.
Csak én szenvedek már december óta vagy másnál is így van??? -
Essejó
veterán
válasz
Márton #19168 üzenetére
Pénteken este 7-kor mentem el itthonról vásárolni. Indulás előtt próbaképpen bekapcsoltam a telefon hagszóróján szóljont. És úgy ment minden mint a decemberi frissítés előtt. Több helyre mentem, és az egyik újra induláskor 8 óra után egyszercsak meg se nyikkant a telefon (S22+), azóta az alábbi vajákolást kell elkövetnem, hogy a waze szóljon és a telefon is ki legyen hangosítva a kocsiban (Prius+)
Indítom az autót a telefon BT-n érzékeli az autó fejegységet és kapcsolódnak, egy rutin indítja a Waze-t. A wazet kilövőm, a telefonon kikapcsolom a BT-t, a csatlakozás megszűnik. Indítom a Wazet, vissza kapcsolom a BT-t, a fejegységen kézzel csatlakoztatom a telefont.
Így a Waze szól a telefonon, kikapcsolt a telefon saját hangszóróján szóljon opcióval. Andris mond mindent is, és a telefon kihangosítás megy az autó fejegységen. Az autó még nem AA-s.
Wtf? Mi történt? Rájöttek, hogy túl jól sikerült a javítás, és gyorsan toltak rá egy rontást?Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Jöhetett valami frissítés? Mert a szokásos BT ki - be kapcsolás nélkül megszólalt Andris. Bár a telefonon nincs bekapcsolva, hogy a saját hangszóróján mondja.
Tegnap ráadásul bemondott a Külső Fóti útra egy rendőrségi ellenőrzést, ami végül is nem vot ott.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
No.01
őstag
válasz
retesz147 #19164 üzenetére
Van amikor hasznos, de itt is igaz, h a kevesebb neha tobb.
Tovabba a robotszeru (vagy tan AI hgeneralt) hang ugyszinten erdekes, de inkabb ez, mint egy buntetes...Qru:
Ha mukodik ujbol a traffi jelzes Dorival vagy esetleg Andrissal szolj kerlek, en biztosan nem jarok ilyen helyeken az elkovetkezo par napban.
Akarhogyis a frissitesre en is ranyomtam tuti ami fix.[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Csak nalam nem megy a traffi jelzes meg mindig Dorinal/Andris (a robothango Lottit nem szeretem annyira) vagy masnal sem?
Csak azert kerdem mert a muterom telefonjan (android) mukodik pedig o nemigazan szokott odafigyelni, h milyen app mikor frissul. -
Winner_hun
félisten
válasz
Donki Hóte #19160 üzenetére
Pár éve ha nem volt mobilnet akkor simán rátervezett matricás útra ha nem volt megfelelő matricám. Jártam így én is. Hogy azóta ez változott-e azt passzolom.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
válasz
Chris0321 #19158 üzenetére
Azért írtam ide, mert Facebook-on egy határátlépős csoportban volt aki azt állította, hogy a Waze is arra tervez, mert nem kell a határtól az első lehajtóig fizetni.
Én meg azt állítom, hogy a waze nem tervez arra megfelelő matrica hiányában, de 30 másodperc ezt kipróbálni és mindenki első kézből tapasztalhatja meg a dolgot
Persze azt nem tudhatom, hogy egy hete/hónapja/éve mi volt a helyzet, de ma megfelelő matrica beállításának hiányában az M4 helyett az ártándi határátkelő felé tervez a waze.
Büntetés kiszabás, elengedés ügyében meg nem vagyok illetékes
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
tyuli76
tag
Sziasztok!
Letöltöttem a Chuppitot, Lotti nem mondja be az utca neveket.
Másnál is így van, vagy valamit kell állítanom? -
Chris0321
veterán
válasz
Donki Hóte #19156 üzenetére
Azért írtam ide, mert Facebook-on egy határátlépős csoportban volt aki azt állította, hogy a Waze is arra tervez, mert nem kell a határtól az első lehajtóig fizetni. Mivel nem szerettem volna ha valaki a rossz infó miatt kap büntetést, bár a hivatalos oldalon és a Google Maps-on is a határig fizetőst írták gondoltam csak a biztonság kedvéért rákérdezek itt is, mert már többen is írták, hogy átlépték ott a határt matrica nélkül az első lehajtóig és nem kaptak büntetést, bár én úgy emlékszem vannak kamerák a határnál.
-
Nem értem az egész polémiát. Ez a waze topik, a waze pedig nem tervez utat az M4 autópálya azon szakaszán keresztül, ha nincs beállítva az országos, vagy a Hajdú-Bihar megyei matrica.
A matrica vásárlását pedig interneten keresztül is meg lehet ejteni, mobilinternet pedig van, mert anélkül a waze se megy
-
vlevi
nagyúr
"hogy már belépéskor is kell lennie matricádnak "
Igaz, ez így van...
Talán csak Románia felé nem vagyunk még hozzászokva, hogy autópályán, megállás nélkül lehet átmenni
Mert eddig úgyis meg kellett állni, és ott, a határon tudtál venni matricát, útdíjat, akár a magyar, akár a román irányba mentél.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
Ennyit segítenek: "
(3) Nincs helye pótdíj kiszabásának a gépjárműre az e rendelet szerint megfelelően megváltott jogosultság érvényességi idejének kezdetét megelőző 60 percen belül végzett ellenőrzés alapján." - azaz, ha a felhajtástól (ellenőrzéstől) számított 1 órán belül veszel, akkor nem pótdíjaznak.
Amúgy más országban is úgy működik, hogy már belépéskor is kell lennie matricádnak (Ausztria, Szlovénia, stb...) - ha fizetős útszakaszon lépsz be.
Tudom, nem te kérdezted eredetileg. -
vlevi
nagyúr
válasz
Chris0321 #19150 üzenetére
"De itt nincs semmilyen érvényes matrica."
Azért szar így, mert Románia felől, a határt átlépve nem tudsz úgy továbbjönni, hogy ne a pályán gyere. Legközelebb Nagykereki mellett van egy lehajtó, de, a térképet elnézve, nem is nagyon lenne hova lehajtani, mert semmilyen út nincsen.
Ha ott vagy, akkor már kampec, venned kell matricát.
Ha előre tudod, hogy nincs magyar pályamatricád, akkor viszont Ártánd, vagy Létavértes felé kell tervezni az utat. -
Chris0321
veterán
válasz
Donki Hóte #19147 üzenetére
Köszönöm, én is így tudtam. Próbáltam nézni a google mapson, de pont az a rész nincs meg.
-
whbear
senior tag
válasz
Donki Hóte #19147 üzenetére
Esetleg az nem játszik, hogy az első másik megyében lévő lehajtóig lehet menni, ergo lehet menni az első lehajtóig ingyen. Csak elmélkedem.
-
-
válasz
zeon.hu #19141 üzenetére
A macrodroid scriptek írása és használata nem éppen sikerélmény-dús tevékenység
Írtam már pár scriptet, a nyelv szintaktikája nem túl logikus, a szerkesztő egy rémálom, a működés meg esetleges.
Kb. egy éve írtam egy scriptet, ami annyit csinál, hogy reggel 7 órakor bemondja, hogy milyen hónap hanyadika van és milyen nap van.
Az esetek 90%-ában ezt tényleg reggel 7 órakor teszi meg, az esetek 8%-ában 6 óra 59 perckor, az esetek 1%-ában teljesen véletlenszerű időpontban, a maradék 1%-ban pedig semmikor
Képtelen vagyok rájönni a működési anomália okára
-
Csebesz86
kezdő
Sziasztok. Olvasgatom itt a Waze problémákat hogy nincsenek hangok meg nem úgy tervez stb… Ezeket mind Androidon vannak mert én IOS -t használok és a Waze beton stabil
-
bivalyos
aktív tag
válasz
zeon.hu #19141 üzenetére
Linket kérnék saját topikjába, a baj az hogy irtam ez egy kocsiban levo fej egység, nem tudom rögzíteni, be állítva pont igy tettem én is, de számtalan egyeb megoldást is próbáltam, macrodroid nem indul a fej egységgel sehogy, akár mit próbálok, igy nem tudja végrehajtani a feladatát sajnos. (junson v1)
Ui:irtam macrodroid csoportba[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: bivaly
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
bivalyos #19140 üzenetére
Van saját topikja, de leírom ide:
Macrodroid, makrók, új.
Esemény - Bt esemény - bt eszköz csatlakoztatva (itt válaszd ki az autót)Művelet - alkalmazások - alkalmazás indítás - Waze
Szerk:
Ha a MD nem indul magától, akkor telefontól függően védetté kell tenni vagy automatikus indítást engedélyezni vagy lakatolni, stb.
Nálam pl "apprögzítés" (mivel rögzítve van, most "appfeloldás") a neve:
[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
Chris0321
veterán
Hello.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha Románia felől jövünk az M4-esen akkor az út a határtól fizetős vagy az első lehajtótol? -
Dolphine
addikt
válasz
lacentos #19124 üzenetére
A térkép frissítést a beállításokban végzed el?
Azért kérdezem, mert az új verzióknál eddig ha elindítottam a Wazet, akkor fekete képernyő fogadott, de ez úgy tűnik, hogy működik! Legalábbis elindul, élesben holnap tesztelem!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Essejó
veterán
válasz
Donki Hóte #19122 üzenetére
Na ezen fellelkesülve ma visszaállítottam mindent a megszokottra.
Jelentem nekem meg se nyikkant. Szóval nekem még nem jött meg a javítás. 🥹
Szóval kapcsolhattam ki a mindig a telefon hangszóróján szóljont, így legalább mondja, ha a BT-t a Waze indítás idejére kikapcsolom, majd mikor elindult akkor vissza és kézzel csatolom fel a telefont a BT kihangosításra.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
whbear
senior tag
válasz
spiky03 #19090 üzenetére
Lehet használni a Google Mapsot driving módban. Csak nem a fő alkalmazásból kell indítani, hanem a widgetek között van 5 db különböző widget a Google Mapsnak és a Driving widgetet felveszed a kezdő képernyőre és már van is driving mód.
-
petir
senior tag
válasz
lacentos #19128 üzenetére
Köszi!
Waze 4.100.1.0 akkor ezt itthagyom útókornak.
Mondjuk ahogy nézem ez egy 2023 december 24.-ei verzió és most látom, hogy a főverziószám is ugrott azóta.Jelenleg 5.2.1.0-nál járunk.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #19123 üzenetére
Nálam tegnap frissült a Waze, szóval könnyen lehet.
#nincsbennetarcsi
-
Essejó
veterán
válasz
Bár úgy lenne, tegnap volt egy hosszabb utam sok megállással. Minden egyes motorindításnál eljátszani vele, hogy a telefon is ki legyen hangosítva és a Waze is szóljon, a puttonyom teli volt délutánra vele.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lacentos
tag
válasz
Elképzelhető az is. Én mondjuk nem igazán variálok régebbi verziót használok Csilla hangjával minden működik kamerák mondása stb.
Kocsiban AA vezetékkel. Waze frissítéseket kihagyom csak a térképre vonatkozót frissítem. -
válasz
Donki Hóte #19122 üzenetére
Lehet most jött ki a javítás, ami visszacsinálta a korábbi, sok-sok évig működő állapotot.
-
válasz
lacentos #19120 üzenetére
Na, új helyzet van!
Nekem sem beszélt korábban a navi, az itt kapott tanács alapján OFF-ba tettem a "Mindig a telefon hangszóróján szóljon" kapcsolót és bármennyire is logikátlan, akkor szólalt meg a hangszóró
Ez így működött ma hajnalig, amikor is megint nem beszélt
Mi lett a megoldás? Hát az, hogy ON-ba tettem a kapcsolót, most így beszél
Nem igazán értem ezeket a módosításokat a használatban
-
degec
senior tag
Tiszteletem ! Segítsetek pliz.. köszönöm előre is ! Régóta használok Waze-t, de Samsung S22+on, és A53-on is ugyan az a hibajelenségem van, hogy telefon saját hangszórón iszonyat halk a navigáció, minden maxon a beállításokban, és csak telóhangszórón szólaljon meg opció van beállítva, de teljesen néma szinte...telón az alap hang beállítások is maxon. Kocsiba a telók bluetoothon vannak, ott a telefonálás tökéletes, korábban bluetoothos telózás mellett simán a telefon saját hangszóróján nyomta vadul a navit, de most mióta ez a legújabb verzió van. K.O. Kocsi fejegységét tavaly frissítettem szaGszervízbe, de ez csak most jött elő ugyanezen telefonjaimnál. Bénázok ?
köszönöm ha segít valaki !!!
-
bivalyos
aktív tag
Sziasztok, most jelenleg akkor csak lotti mondja be? Dec20 volt nálam az utolsó frissítés, még be mondja lotti a trafikat, meg lehet is trafi jelentést küldeni,de azota ki kapcsoltam az automatikus frissítést.
A másik kérdésem kocsiba androidos fejegységen, valahogy be állítható ha indul a fejegység automatikusan el induljon a waze is? Tudtok ajánlani ilyen alkalmazást ami jól is működik?
Üdvözlettel: bivaly
-
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5 #19111 üzenetére
S22+on se.
-
Redmi Note 8-on nem jelentkezik ez a nyíl pozicionálási hiba.
-
Đusty
addikt
válasz
Winner_hun #19108 üzenetére
ok, reméljük.
A lényeg akkor, hogy ne dobjam a telot a kukába nem az tehet róla.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
félisten
-
-
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5 #19104 üzenetére
Nekem sajna ugyanazt produkálja mint a gyári. :(
Nekem egy rutin fut le az S22+ban amikor indítom az autót, a telefont felkapcsolja a fejegységre a kihangosítés miatt, és indítja a Waze-t.
Azt a rutint szerkeszthetem.
Addig már eljutottam vele, hogy a Waze elindul és a telefon saját hangszóróján szól, és a telefon felkapcsolódik a fejegységre, de azzal a lendülettel le is kapcsolódik. Szóval még kisérleteznem kell a rutinnal.
-
-
Đusty
addikt
válasz
Intruder2k5 #19102 üzenetére
"wazerek"
kösziMilyen mókolt verzió? Elérhető valahogy? Az jó lehet?
-
-
válasz
Winner_hun #19099 üzenetére
Szintén Motorola?
Na, akkor lehet, hogy hasznos lesz a mókolt verzió amit múltkor feltettem a stock mellé. Mondjuk én nem Motorolán használom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- trek81 károsultjai
- További aktív témák...
- Macbook pro M4, 14col, istyle gari, ezüst
- Új és Használt 120mm - 360mm Vízhűtések Hatalmas választékban!
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest