-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
Lehet, én például a pénzem kb feléből rászorulóknak adok utazásokat és tech cuccokat. Nyilván amikor csak milliókról beszélünk, akkor sok jobb opció nincs, de ha annyi pénzem lenne, mint amennyit az átlag kábeles csaló zsebel be, abból például szánhatnék oktatásra, ösztöndíjakra, betegségek kutatására, stb. De azért dolgozok komolyabb projekteken, hogy ezt majd egy nap megtehessem.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
lezso6 #133917 üzenetére
Ennyiért egy korrekt hangfal , a tulajok véleménye alapján azokra a zenei műfajokra tökéletes választás .A mérések alapján hangfalat venni botorság. Menjen és hallgassa meg élőben és mást is ebben az ársávban.
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
válasz
Maxell014 #133919 üzenetére
Szerintem tökre nem kevés hozzá a keret, csak túl kicsi hangfalakat ajánlottak. Lásd pl amit írtam pl Edifier S3000 MKII az biztos jó lenne hangra, csak a design a kérdés, hogy megfelelő-e.
Az kérdés, hogy a TV távjával akarod-e állítani a hangerőt vagy sem. Mert ha igen, akkor a fenti Edifier nem lesz jó, mert az optikán csatlakozik. HDMI-ARC cucc kell, pl az itt népszerű Wiim Amp tudja ezt. Ahhoz már csak egy jó hangfalpár kell, amiből a mélyebb hangok is kijönnek 40-50 Hz között.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Maxell014
senior tag
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
A rá szánt keret a kevés és ezért nehéz kérdés mi legyen vagy a hely ?
Ha a keret akkor azért maradjunk földhöz ragadtak de mennyivel kellene pótolni? -
válasz
Jorgi Kormi #133913 üzenetére
Annak a polc változata (AE100 MKII) a specifikáció szerint 50 Hz-ig megy, mérés szerint meg 63 Hz-nél van a -3 dB. Szóval az AE109 MKII állítólagos 41 Hz-je inkább 50 Hz valós, ami szintén vékonyka lesz neki elektronikusra. Ez egyébként ezekkel az apró 5" mélyközepekel nem meglepő, nem rossz az ilyen frekvenciaátvitel. Inkább az kérdéses hogy amúgy jó-e az AE109 MKII, mert az AE100 MKII a linkelt mérést tartalmazó teszt mutat jópár olyan próblémát, ami ennyi pénzért viccnek is rossz.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
fererencz89 #133911 üzenetére
És az öncélú vagyonszerzés kábeles marhaságok eladásával vajon jó vagy rossz dolog? Persze, tisztában vagyok vele, hogy az egyház szintjén hogy ment és megy a politika, de azt leírni már a szabályzat tiltja, hiszen politika.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
hcol7
senior tag
válasz
fererencz89 #133899 üzenetére
erre is +1, nagyon jo a kef, csak kene akkor vmi hozza valo erosito.
pl rega brio r. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Maxell014 #133897 üzenetére
Mint ahogy azt írva vagyon fentebb egy Wiim Amp vagy ennek Pro változata + egy pár Acoustic Energy AE109 MKII hangfal , uszkve 350ropi , ha Pro a Wiim , ha sima akkor spór kb 30 ropi.
Hangszóró kábelnek egy jó kis Canare 4S11 .Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
válasz
VoidXs #133909 üzenetére
Az egyrészt nem laposföld volt a téma. hanem a geocentrikus világkép. Másrészt nem a vallásnak volt problémája a heliocentrikus világképpel, hanem az egyháznak. A vallás nem képes foglalkozni tudományos kérdésekkel, s ugyanez fordítva is igaz. Ahogy az építészetet sem lehet eltáncolni, s fordítva sem.
Galilei esetén nagyon röviden kb az történt, hogy más "tudósok" (akkoriban ún. természetfilozófusok) nem örültek Galileo új felfedezéseinek, aztán kvázi ráuszították az egyházi inkvizíciót. Ez persze nem menti fel az egyházat a hülyesége alól, csupán arról van szó, hogy a dolog nem fekete-fehér.
Ha valami gyűlölni akarsz, akkor a babonás hiedelmeket meg az ezotériát kell.
[ Szerkesztve ]
-
nLali
őstag
válasz
VoidXs #133909 üzenetére
A kereszténység nevében elkövetett szörnyűségeket nem tudom mikor mossa le magáról az egyház.
Bibliai alapon működő keresztény felekezeteknek a társadalom ékkövének kéne lenni (és lesz is), ahol többek között a tudományban is élenjáró emberek tagok.
Nagyon sok mindent hívtak már a történelem során kereszténységnek, aminek semmi köze nincs az élő Istenhez. Hidd el, Isten jó. Az emberrel van a gond.Bérelhető reklámfelület
-
denesdr
addikt
válasz
lezso6 #133902 üzenetére
"Attól tartok, hogy a KEF Q550 58 Hz-es -3 dB ponttal elektronikus zenére vékonyka lesz"
Ráadásul EQ-val sem nagyon lehet segíteni rajta, mert 55 Hz köré vannak hangolva a passzív membránjai. Bár megfelelő elhelyezéssel és egy kis szerencsével, szobában meglehet vele -3 dB-en kb a 40 Hz. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
VoidXs #133905 üzenetére
Vallást ne keverd ide, egyrészt semmi köze a laposföldhöz. Másrészt vallás a civilizáció és a kultúra alapja, anélkül még a tudomány se létezhetne. Csupán vannak ostoba fundamentalisták, azaz a szélsőségesekkel van probléma. Lásd még: nem minden baloldali sztálinista és nem minden jobboldali náci.
A probléma a tudományos módszer tagadása, a babonás szemlélet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
adzam #133903 üzenetére
A Föld alakja és hasonló dolgok mindig is tudományos kérdések voltak, csupán idő kellett az igazolásukhoz.
Az áltudományosság gyakorlatilag a babona. Amikor két dolog között ok-okozati összefüggést vélsz, miközben amúgy nincs rá bizonyíték, s nem is hajlandók bizonyítani, csak hinni benne.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
adzam #133903 üzenetére
Az megvan, hogy a laposföldesdi vallási dogmából ered, és a tudomány ellen csak annyit tudtak felmutatni, hogy hangosabbak? Soha nem áltudomány volt a gömbölyű Föld, hanem az egyetlen mérésekkel bizonyítható dolog. Az egyházak persze üldözték, mert ha kiderül, hogy nincs igazuk, rengeteg pénzt buknának a kieső hívőkön. Nem ismerős valahonnan a sztori?
[ Szerkesztve ]
-
Maxell014
senior tag
Sajnos nem tudom az ajtó felé rakni a tv-s cuccot mert így lett kiszámolva hogy minden elférjen és fel is vannak már furva a falra. A szekrény ami a tv és az ajtó közé megy még nem érkezett meg ezért nincs a képen és tűnik üresnek a szoba de csak a képen tűnik üresnek mert széles látószögűvel fényképeztem hogy látszódjon minden. Szóval a tér az nagyon csalóka a képen. Azon a részen kívül ahová várom még a szekrényt minden hol van valami, ami nem látszik hogy a jobb oldali részén van egy 6 személyes asztal székekkel szóval tényleg csak a szekrény hijján van a szoba. Szőnyeg az nem lesz azért lett laminált rakva illetve függöny is van nyugalom csak még a varrónőnél mert módosítani kell rajta....
A falra nagyon maximum ilyesmit tudnák elképzelni de csak pár helyre nem az egész falra. -
válasz
fererencz89 #133899 üzenetére
Attól tartok, hogy a KEF Q550 58 Hz-es -3 dB ponttal elektronikus zenére vékonyka lesz ez. Azért 45 Hz mindenképp kéne, de inkább 40 Hz. Pl 260e forintért van Edifier S3000 MKII, ami szvsz elég jó cucc, teljesen kiegyenlített hangkarakterrel, s méretéhez képest meglepő mélyek jönnek ki belőle, lemegy kicsit 40 Hz alá is. Csak szvsz kicsit drága, mert az elődje (S3000 Pro) pár éve még 200e körül volt elérhető. Meg kérdés, hogy a design bejön-e, szvsz színre beleillik a környezetébe. Amúgy vezetékmentes, csak 1-1 tápkábel kell. Kapható hozzájuk gyári állvány is 50-60e körül.
Hasonló árban aktívban Klipsch The Fives jut eszembe, de az sokkal kisebb, relatíve vicc szintű mélyképességekkel (legjobb esetben is 50 Hz a -3 dB pont).
De ha álló vagy passzív erősítő+hangfal megoldás kell, akkor nemtom.
De elsősorban én is valami akusztikai kezelést ajánlanék, vagy legalábbis kérdés, hogy a szoba ilyen üres lesz, vagy lesznek-e benne más bútorok? Fotó alapján nagyon üres, minimum egy függöny meg szőnyeg nem ártana. Illetve valami a falra.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
fererencz89 #133898 üzenetére
Kell valami a csupasz fal(ak)ra, mert így egy visszhangzó fürdőszoba effekt lesz a szobában, ami teljesen tönkre vágja a hangzást mindegy milyen jó hangfal kerül ide
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz
fererencz89 #133898 üzenetére
Mondjuk ez szvsz jó vétel lehet: [link]
Újonnan 250k akciósan.Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz
Maxell014 #133897 üzenetére
Szia!
Kezdésnek told az egészet kicsit az ajtó felé, hogy ne teljesen a sarokba kerüljön az új hangfal ha lehet.
Kiindulási pontnak én a Wiim Amp-ot javaslom. Lényegében mindent is tud, verhetetlen vétel.
Hangfal mondjuk ami a videóban volt, és akkor még bőven belefér egy állvány is. Vagy ha nézel valamit használtan, szívesen véleményezzük!
A következő lépés, amivel igazán verhetetlenek szetted lesz, az egy aktív subwoofer. Valamint egy saját, vagy kölcsön mérőmikrofon.Bocsi, látom allót szeretnél. Alap esetben drágábbak, mint állványos társaik, de 30-50-től indul egy pár állvány, szóval akár jobb vétel is lehet allót venni.
[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
A nappaliba szeretnék egy zene hallgatásra alkalmas szettet, hogy ne a tv-n kelljen hallgatni és ami nem csak "jó" hangzást biztosítana hanem a nappali dísze is lenne.1. Milyen készülékekkel rendelkezel, mit szeretnél hozzá, mit szeretnél lecserélni?
- A nulláról indulok, nincs semmi.
- A Tv-re szeretném rá kötni és így a lehetőségeim az optikai vagy HDMI csatlakozó, illetve ha lehetséges akkor Bluetooth tudása hogy bármilyen más eszközről egyszerűen lehessen rá csatlakozni de ez nem létfontosságú feltétel.2. Milyen zenei műfajokat hallgatsz?
- Az az igazság, hogy elég vegyes attól függ mikor milyen kedvem van 😅 de legfőképpen techno, disco és rock de az valamivel ritkábban.3. Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretsz?
- Tiszta, jól kivehető és erőteljes a fő cél de fontos lenne hogy szép telített legyen, mert ezeknél a zenéknél szerintem fontos a mély hang is vagy legalábbis nekem biztosan.4. Mekkora, milyen elrendezésű és berendezésű helyiségben használod?
- Kb. 20 négyzetméteres nappali, aminek a belső fele a tv + kanapé (és a tv két oldalára szeretném az álló hangfalakat a tv alatti szekrényben pedig a kialakított helyre az erősítőt) ez van az ablakhoz közelebb az ajtóhoz eső felén pedig étkező asztal, bár szekrény. (Csatolok képet)5. Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg?
- Na ez az amit nem tudok olyan értelemben, hogy nem szeretnék nevetség tárgya sem lenni, hogy mégis hogyan gondoltad ezt ennyi pénzből de fölöslegesen sokat sem szeretnék költeni. 200-350 ezer Ft közötti összegből ki lehet hozni vagy többet kellene rá szánni ?6. Újat szeretnél vagy lehet használt eszköz is?
- Mindegy, csak jó állapotú legyen mind műszakilag mint esztétikailag.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
válasz
Dißnäëß #133895 üzenetére
Szvsz nem olyan nagy probléma a többi csatornához képest eltérő L-R hangfal. El kell dönteni, hogy ezekből szeretnél jobbat/nagyobbat vagy azt, hogy egységesebb legyen. Vagy a többi csatornát is ellátod csúcsdobozokkal.
Szerk.: nem vászon mögé rakva amúgyis nehéz/kivitelezhetlen teljesen egyforma hangsugárzókból LCR-t optimálisan kialakítani.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
python1 #133890 üzenetére
Jól néz ki, csini. Alul lyuggatott ház, felül szintén (ha fekvő.. én abba tenném). Dissipante, ha van egyéb hűtendő is, vagy Galaxy + valami ultracsendes PC-s venti megoldás (porszűrővel előtte), ami csak akkor indul be, ha egy modul (az általában legmelegebb, valamelyik középső) elér egy határértéket, mittomén, 40-45 fok..
Még mindig agyalok ezerrel, merre tovább. Egy drágább hm vas az a liga árban, mint egy dedikált processzor, utóbbiban viszont nincs legalább benne a kupac satnya végfok. Ugyanakkor kijön egy új formátum, mert miért ne, és azonnal 1+ milka elévült. Akkor meg már inkább PC. Ott meg lemondok akkor a DV-ről, ami kezd nem annyira érvágós lenni nekem, jópár HDR tartalmat megnézve. Atmos dekód passz. Neeem tudom, tényleg, útkereszteződés.
Még a sztereómba is bekavar a wannabe-mozi, mert a két frontot használnám (nyilván), és jó, ha homogén minden mindennel.. kitt-katt-kitt-katt..
Majd mesélj, ha összeállt minden
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
VoidXs
Topikgazda
-
Norby-007
tag
Félelmetes, nevetséges és egyben szomorú is. Na mindegy viszlát.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Norby-007 #133882 üzenetére
A hozzád hasonlóak alatt nem tudom mit értesz, de a flamet és személyeskedést a fórumon tiltjuk. (Ez mindenki másra is vonatkozik).
A videon ahogy látom van pár szép és minőségi eszköz, amikre jó ránézni és jó megfogni, bár ezeknek a hangvisszaadás szempontjából sok értelme nincs.
REW mérést a szobaakusztikára nem látok.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Ismerjük ezt a videót, itt is többedszerre linkeltük már!
Van amivel egyetértek, de tipikus iskolapéldája annak hogyan költsünk el feleslegesen sok pénzt. Amennyiben adakozásra használta volna fel jobb helyen lenne az a pénz karitatív szervezeteknél. Nyilván ő kereste meg ezt a pénzt, jogában áll úgy elkölteni ahogy szeretné. Én valahogy jobban híve vagyok annak, hogy ésszel fejlesszünk és ne az ezotéria mentén.De ez én vagyok, ha ő boldog így ezekkel a cuccokkal, használja egészséggel!
Mindenki más ösvényen jut el a nirvánába, mindenkinek megvan a saját uta! Peace!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Ebből a videóból mit kellene megtudni? Mert pszichológus biztos nagyon jól csemegézik, de szerintem az áron kívül egyetlen szám sem hangzik el benne, ahogy az ilyenkor szokás.
[ Szerkesztve ]
-
Norby-007
tag
válasz
Beretvás #133877 üzenetére
Szeretem az ilyen személyeskedő megjegyzéseket, pont megfelelő vagy ebbe a topicba, bár nem lepődöm meg, mert minden tele van a Hozzád hasonlókkal manapság.
De ezt azért ajánlom figyelmedbe, ha végig tudod egyáltalán nézni.
https://youtu.be/QTGaPKCj6Yc?si=ztfR4hPCJFHyM-AN -
-
Dißnäëß
nagyúr
Hja, igazatok van.. igazából tanulnak angolul (fitt nyugdíjasként), megyeget persze, nem napi több óra intenzíven, csak néha megy a duolingo
Van még Tidal Family-men egy üres szék, abba behívva őket Tidal Connect-en keresztüli hallgatózás a cél. Fizikai médiumaikat már kukázták, de a zene iránti igény megmaradt + tv, sorozatok (nagy Netflix-esek).
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Köszi Urak, kár. Szülőknek tervezek egyet.
-
FJC
senior tag
válasz
Dißnäëß #133860 üzenetére
Szó szerint valahol a padláson vetemednek több mint 30 éve...
Szereintem esélytelen a használatuk, nyáron + 50 C, télen - 5-10 C és csak egy dobozba vannak berakva. Már 20 éve is girbe - görbék voltak...
De, tavasszal megnézem...
A szüleim házában van."Wiim Home App tud magyarul, felkínálja ?"
-No.[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Wiim Home App tud magyarul, felkínálja ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fererencz89 #133859 üzenetére
Őszintén nem tudom, hogy ez most kőbeteg, vagy marhajó, vagy minőség vagy mi a pék, de összességében ha elengedi az agyam a skatulyázást és függőben tartja a címkére ráírt szöveget, miközben csak nézem, azt mondom, jópofa.
Az a borsós rizs kutyulás izé.
Hozok Neked én is egy kis finiséget. Paradox módon analóg felemelkedés
[ Szerkesztve ]
-
FJC
senior tag
válasz
dgyuri0123 #133856 üzenetére
Az általam felsoroltak, tisztességes lejátszók voltak (ortofon fejjel).
De, lehetnének bármilyen nevűek, nem sokat osztana, szorozna az elérhető minőségen...
A 80-as évek vége, nagyon sok zeneszerető ember számára elhozta az igazi zene hallgatási élményt...
Persze, aki szereti, az szeresse! - Értem, hogy miért...
Mégcsak azt sem mondom, hogy nem jó hallgatni, mert néha tényleg jó!
Főleg a felvételek miatt. Nem szeretem, hogy az akkori kedvelt zenéim sokszor újra vannak keverve..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
senior tag
A mai világban, a mai eszemmel LP lejátszót csak dísznek tennék a hifi pultomra (mondjuk ezt meg is teszem)...
A falra pedig felszögelek néhány egekbe magasztalt LP-t (pl.: A hold sötét oldala)...
Örülök, hogy a 80-as évek végén elhagytam az LP-ket, mindenki tudta, hogy szar.
Most újra megy az agymosás, minden filmben sereg az LP -mert ez a legjobb...
A padláson most is vetemedik vagy 100 db külföldi lemezem (a 80-as években nagy szó volt a külföldi). Az összes többit lejátszóstul (volt Technics, Pioneer, Akai) elajándékoztam.
Persze, ha valaki rendelkezik egy tisztességes gyűjteménnyel, akkor megértem a használatát. Vizuálisan is szép és van egyfajta hangulata a hangjának..."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
Norby-007
tag
válasz
dgyuri0123 #133851 üzenetére
Értek mindent ami írsz, tudom, hogy a Denon nem egy csúcs, nem is gondolom azt. Fura az számomra hogy jobb nekem a hangja mint a többinek volt. Nyilván az is benne van hogy nekem ennek tetszik a hangja és más mehet azt mondaná rá hogy ez nem jó. Nekem dinamikus, erősek melyek kiválóak a magasak, de sokkal jobban örülnék ha egy komolyabb cucc ülne a polcon. Igen jelenleg kihasználom az előerősítőt ami benne van mert utána egy kis csöves előrősítő van kötve és egy szintén gagyi digitális erősítő a végén. Vettem egy külső phono előerősítőt is de azt is visszavittem mert a Denon-e jobb volt. Szóval ez így egymásra kötve elég gáz és szeretnék egy jobb kialakitást, sajnos anno megváltam a hifi cuccok tól csak az aiwa 3fejes deck maradt meg, de mára már csak porfogó az is.
Viszont ez nem változtat azon hogy ez a combo jobban hasított mint az atlp120x és a két kicsit komolyabb denon. Én is kacsingatok a pro-ject felé de igazából ezzel együtt venni kellene egy használat fasza erősítőt is, ami így egyben már nem két fillér, persze a lemezeim költségéből belefért volna de akit egyszer a gyűjtő szenvedély elkap az tudja miről beszélek. Szóval hallgatok Rád és megfigyelek valahol egy ilyen pro-jectet csak még nem tudom hol, nyilván hasonlítani már nem tudom az enyémhez. Azt meg utalom már hogy valahova vissza kell vinni egy masinát mert el tudom képzelni hova kívánnak amikor visszaviszem, hogy nem kell. Ezzel a vacak hangszedővel nem is játszottam el és az előzővel sem ott pihennek a fiókban pedig az arukon 3 jó kis lemezt vehettem volna -
denesdr
addikt
válasz
Norby-007 #133844 üzenetére
Nem tudom hol teheted meg, a vinyl vonalat annyira nem vágom.
Egyébként én is eljátszottam a gondolattal, hogy beszerzek egy LP játszót, de csak amolyan másodlagos forráskészüléknek, na persze nem valami gagyi készüléket. Magam részéről egy direkt hajtású Technics-et (pl SL-1200, ezt még ma is gyártják, talán nem véletlenül) látnék itthon szívesen, egy ilyennel minőségben szerintem nehéz mellényúlni, legfeljebb az állapota érdekes, ha nem új készülékről van szó. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Norby-007 #133846 üzenetére
Az újabb AT-kat én magam nem tartom sokra. Saját ProJect II-es lemezjátszóm kb. 35 éves és "jó vágású" lemez esetén igen szépen muzsikál, egy elég jó Roksan hangszedővel. ProJectet elég sok helyen lehet kapni és szerintem meg is lehet hallgatni, ha nem valamilyen webáruház a forgalmazó (nyilván). Regák is jók szerintem, de azok még drágábbak alapból, mint a ProJect. Hidd el, van jobb annál a Denonnál és nem kerül félmillióba, főleg nem használtan. Egyre figyelj azért... a Denonban van phono előerősítő, ami általában egyáltalán nem jellemző egyéb gyártók lemezjátszóira. Ezért plusz kiadással járhat, ha még azt is be kell szerezned. Nem beszélve arról, hogy ahány Phono, annyiféle hang. Nem egyszerű útra léptél. Talán tartsd meg a Denont, hallgasd megelégedéssel és nem fogsz csalódni.
"csak a zene van"
-
L4D1K
őstag
válasz
tranceplanet #133847 üzenetére
Sztem csak koltoi kifejezes
Norby-007 egyik volt szomszedunk hasonlo motoros mint te sztem.
O azt mondta, hogy mindig tanul vmi ujat - es a legkeserubb tapasztalalata: attol hogy valami ugy szol ahogy te szeretned meg nem jelenti azt, hogy jol is szol.
Ergo: megszokta a fuled azt a hangkepet, ami lehet jo vagy rossz is. Ezert kell probalni es alkalomadtan kilepni a komfortbol.
# ANTAL Tuning #
-
hcol7
senior tag
popcorn.gif
-
Norby-007
tag
válasz
dgyuri0123 #133845 üzenetére
Igen nyilván különben hogy lehetne összehasonlítani.
A helyez az, hogy nem vagyok dilettáns, kB 40 éve hallgatok zenét és nem koca módjára. Már a nyolcvanas években volt hifi erősítőm, 3 fejes deckem, CD lejátszóm. Simán meghallom ha egy rca aranyozott vagy sima cucc. Ezért is tök furcsa, hogy egy "tré" denon lemezjátszó sokkal jobban szól mint az agyon ajnarozott Audio Technika. Nem egy láma vagyok, de nyilván nem vagyok egy maximalista sem, hiszen nem csúcs kategória egyik sem amiről írok. Azon a szinten ahogy most hallgatom a lemezeket furcsa számomra, hogy egy ilyen low budget, minőségű cuccok között is ilyen a különbség, úgy hogy a legolcsóbb ezek közül a legjobb. Ezért tettem fel a kérdésem, de már látom felesleges volt itt is... -
-
denesdr
addikt
válasz
Norby-007 #133838 üzenetére
Hifiben, részben az erős szubjektív mivolta végett semmi sem garantálja, hogy egy árban magasabbra pozícionált vagy éppen sokak által favorizált készülék neked épp tetszeni fog. Szóval csatlakoznék dgyuri0123-hoz, hallgass meg minél több pörgetőt, ha teheted és van kedved hozzá.
-
tranceplanet
addikt
-
Norby-007
tag
válasz
dgyuri0123 #133837 üzenetére
Szia, Igen már volt szerencsém face-es csoporthoz korábban amiből kiléptem már, lehet ez volt, mert tele van öntelt mindet tudó arcokkal, mint úgy általában minden face csoport.
Nekem nem borzalom ez a Denon, de megértem ha úgy véled, bár nem tudom valóban hallottad-e már. Az ATLP120x sokkal gyengébb volt nála, nagyon sokat nem akarok rá költeni, de mivel már kipróbáltam pár cuccot és mindegyik gyengébben szólt nála ezért vagyok rendkívül óvatos, mert ha beruházok és gyengébb akkor nagyon komolyan pórul járok. Nem sokat gondolkoznék mit vegyek, ha már nem lett volna dolgom a felsorolt kütyükkel (amik közül azért a Denon Dp--400 akkor amikor próbáltam 230 ezer körül volt, most már csak 170 ahogy nézem) és nem sült volna mindegyik fel. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Norby-007 #133833 üzenetére
Szia! Ez a Denon egy borzalom (elnézést). A lemezeid megérdemelnék, hogy valami tisztességes-ebb pörgetőn hallgasd őket. A Denon60e Ft-os új áráért kereshetnél pl. Dual, ProJect, stb. lemezjátszókat használtan. Ha magasabb a keret, akkor határ a csillagos ég, de 100-200e környékén már kicsivel komolyabb lemezjátszók is felbukkannak, használtan természetesen. Pl. Thorens, Rega, szintén Pro Ject, csak a "jobbikból", stb. Facebook nem biztos, hogy a legjobb platform, mert azt gyanítom, mindent le fognak sz@rozni, ami fél-egymillió alatt van, de egy próbát talán megér és persze az is lehet, hogy tévedek.
"csak a zene van"
-
CRTs
aktív tag
Texas féle pure path wireless chipnek van alternativaja? Ui. 4 channelnél már nem uncompressed.
-
Norby-007
tag
válasz
Jorgi Kormi #133834 üzenetére
köszi megpróbálom
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Norby-007 #133833 üzenetére
Szerintem ide [link] lépj be és kérdezz , specifikus csoport , mint azt a neve is sugallja.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Norby-007
tag
Örülök hogy rátaláltam erre a topicra (bár ez még változhat
)
Megosztok itt egy kis szösszenetet ami számomra is érdekes csak olyan kevés ember van akivel erről egyáltalán kis hazánban lehet érdemben értekezni, hogy én már feladtam, hogy választ kapjak a kérdéseimre.
Én korábban sok-sok évvel ezelőtt hallgattam vinyleket, de aztán ez megszűnt. Most 2021-ben kezdtem újra, mivel már a régi lemezjátszóm nem volt meg gyorsan vettem egy Denon DP-29f pörgettyűt használtan potom pénzért, de nem igazán volt előttem használva. Azóta vásároltam 410 lemezt, a gyűjtemény értéke közel 4.5 millió Ft és még mindig ezt a lejátszót használom.
Időközben vettem közben egy Audio Techinka LP120x-et, de visszavittem, mert gyengébben szólt sokkal sajnos mint a Denon (ez azért volt meglepő, mert mindenhol ezt tolják az meber arcába 150 ezer alatt, de még küldöldi tesztek, ajánlókban is ezt nyomják az alsó kategórában).
Ezt követően próbáltam ki használt, de jó karban lévő Denon DP-300f és majd egy Denon DP-400 lemezjátszókat, mindkettő gyengébben szólt sajnos mint a DP-29f-em. Vettem csere hangszedőként a nemrég megjelent elliptikus ATN3600LE cuccot, de sajnos nem került fel a masinára véglegesen, mert az eredeti kúpos tű amivel szerelve van sokkal jobb (mondjuk utána olvastam Amazonon is, hogy szidják páran az LE-t, hogy szar lett).
Előtte egyébként vettem egy csere ATN3600L-t is ami Audio Techinka (elve az lehet az eredeti Denondban is, de nincs rajta a logó) azzal is gyengébben szólnak a lemezek.
Most ott vagyok, hogy igencsak szeretnék egy kategóriával már feljebb lépni, mert a DP-29f-ben még karemelő sincs és a lemezonyomást sem lehet állítani, mégis kenterbe veri a fent leírt masinákat, tehát a döntés igen nehéz. És nyilván nem szeretnék fél millákat vagy még többet kiadni valamiért ami nem lesz jobb mint ami van.
Én nem tudom miért lehet az, hogy ezek az dárgább gépek miért gyengébbek az én pörgetőmnél.
Tehát ha van aki ezt elolvasta annak köszönöm és lenne estelg valami tanácsa, hogy mi lehet ami biztosan jobb ennél a cuccnál ossza meg, a legjobb az ha valakinek van is vele tapasztalata, mert itt szóltak egymás mellett a szobában az ATLP120x és a DENON DP-29f és zongorázni lehetett a különbséget a denon javára, tehát nekem az nem elég mint amit olvastam itt korábban, hogy a denon felejtős, mert az soha nem hallotta milyen is valójában.
Köszönöm. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
t.zolka #133831 üzenetére
Ahogy mozira csináltam demójelenetgyűjtő, objektív metrikák alapján rangsoroló (pl. melyik mennyire dinamikus, melyiknek milyen a tere), és kereső oldalt, tudok demózenéknek is, ha igénylitek.
[ Szerkesztve ]
-
t.zolka
aktív tag
Srácok!
Valaki, aki keni-vágja, létrehozhatna egy topikot, ahova az ilyen estikék, reggelikék, az aktuális vagy régi nagy kedvenc, vagy amivel tesztel, bekerülhetne. Spotify, Tidal, Youtube, stb. linkekkel, vagy csak előadó és szám címmel. -
Dißnäëß
nagyúr
Estike (lesz, élőben).
fererencz89 a Savall-Florissants-Christie vonalért még mindig örök hálám.
-
válasz
Fercsa #133828 üzenetére
Én örömmel vennék egy ilyet, de ahogy nézem ez csak két csatorna kimenettel rendelkezik... A másik fontos dolog meg a DSP lenne, ami szintén jó volna.
Tudom, hogy túl sokat akarok, de a mai világban megvezsel egy tévét egy gurigáért és szerintem a hangja az egy kazal szar...
Nekem a képet leszámítva elég nagy csalódás!
A másik meg ez a szolgáltatói box rendszer...Egyedül ez a tolvaj Mészáros féle ONE-nél van a környékünkön olyan szolgáltató, aki CI modulban működő kártyát ad a csatornákhoz! Mindenki más ilyen hülye Boxokat akar adni még egy távirányítóval! Gyűlölöm! -
Fercsa
senior tag
válasz
Kbhont #133826 üzenetére
Az a legnagyobb baj, hogy az erositodon nincs hdmi. Szoval kell egy ilyen: SMSL PS100, ez tamogat ARC-ot es igy a tv taviranyitoval tudod majd szabalyozni a hangerot. Kikapcsolni mar nem tudod vele, mert ahoz hdmi-cec kepes dac kell pl. a DO100 Pro, de ez arban is sokkal tobb.
[ Szerkesztve ]
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
f1gyuri #133821 üzenetére
Ez olyan jó cucc, ami nagyon sok fejlesztésen keresztül ki fog szolgálni. Másik, hogy hifiben nem igazán veszélyes a használt termék, a világ végéig szoktak élni.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
-
Fercsa
senior tag
válasz
f1gyuri #133821 üzenetére
Az a hirdetes az enyem
Ezek a dobozok tenyleg nem kimondottan hifi hangfalak, de a fosi vagy barmelyik modern class d erosito kihozna belole a legtobbet. Kesobbiekben meg vehetsz a fosi melle egy komolyabb hifi hangfalat, mert ahogy lentebb mar irtam az egyik koleganak egy remek alap erosito egy modern hifi rendszerhez. Biztos vagyok benne, hogy a sracok vagy valaki segiteni fog kivalasztani a megfelelo hangfalat, ha a kesobbiekben tovabblepnel es lecserelned oket.#133823 Kbhont
Bravianak biztos nincs spdif coax/toslink kimenete?
Ha nincs akkor gugliz ra: "hdmi audio extractor", szerintem ilyesmi kellene neked [link][ Szerkesztve ]
[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
Sziasztok!
Először is elnézést, ha rossz helyen járok, de talán útba tudtok igazítani!
A kérdésem az lenne, hogy egy HDMI kimenetből nincs esetleg valami dekoderszerüség, amivel egy Sony DB940QS erősítőbe jelet tudnék vinni egy Sony Bravia tévéből.
Próbából vettem hozzá egy Bravia9 soundbart, de az sehol sincs a DB940 hez.
Viszont nem akarok még egy távirányítot!
Az lenne a jó, ha a tv távkapcsal a hangerőt is tudnám állítani.
Esetleg nincs valami ötlet?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
f1gyuri
friss újonc
Köszönöm szépen a gyors válaszokat és a segítségeket!
-
f1gyuri
friss újonc
válasz
tranceplanet #133817 üzenetére
Akkor ha jól értelmezem, ez a Fosi V3 erősítő jó lenne a hangfalaimhoz. És még jobb is egy kicsivel azoktól amiket belinkeltem ide.
Megnézem merre van ilyen erősítő újan, mert kicsit tartok a használtaktól. -
vadkörte
addikt
válasz
t.zolka #133818 üzenetére
Amit linkelt és a neki ajánlottak helyett némileg jobb. A stage-monitorai a neten fellelt adatok alapján eléggé érzéketlenek, a kis Fosi-nak még így sem lenne nagy kihívás kihajtani és a 32V/5A-es táppal nem lesz kitaposva a lelke sem. (Az Aiyima A07-et 36V/6A-es táppal vettem, de nem merem ~1/3-nál jobban feltekerni, mert már ott is mozognak az ablakok, pedig "csak" polc hangfallal használom)
Üdv. V. Körte
-
t.zolka
aktív tag
válasz
tranceplanet #133817 üzenetére
Kell annak a hangfalnak egy ilyen jó erősítő?
-
vadkörte
addikt
válasz
f1gyuri #133812 üzenetére
"Mert nekem csak annyit mondtak, hogy leégne a hangfal..."
Ezektől az erősítőktől maximum akkor, ha lelocsolod benzinnel és meggyújtod.
Mi a cél? Mert a hangfalaid stage-monitorok (nagyon nem Hi-Fi cucc). Persze ettől még lehet zenehallgatásra is használni őket, de nem ez az elsődleges céljuk.Üdv. V. Körte
-
f1gyuri
friss újonc
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem abban, hogy kaptam 2 hangfalat és ezekhez erősítőt kellene vennem, de nem értek hozzá. Írtam ezzel kapcsolatban a kereskedésnek, és amit kinéztem erősítőt szerintük az gyenge, és az helyett kettő drágábbat ajánlottak, mert az erősebb... de a leírásuk ugyanaz.
Ezt az erősítőt néztem ki: [link]
ezt ajánlották: [link] [link]A hangfalaim adatai:
Mc CRYPT
BB 802-II
MAX./R.M.S. 300/100 watts,
imp. 4 ohmsRemélem tudtok segíteni erősítőt választani, és valami egyszerűsített magyarázatot is adni. Mert nekem csak annyit mondtak, hogy leégne a hangfal....
Köszönöm a segítségeket előre is.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Jorgi Kormi #133810 üzenetére
Itt viszont nem mondható el, hogy nincs olcsóbban. A monopolhelyzet ilyen árakat teremt, de legalább aki ezt meg tudja olcsóbbítani, az megérdemli a vagyonokat, amiket ezzel keresni fog. A Martin Logan a subok (és hogy őszinte legyek, elég szar subok) miatt nem vetélytárs.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
VoidXs #133807 üzenetére
Relatív nem olyan vészes 10milla körüli ár /pár , vannak ennél sokkal csillagászatibb áron is hangfalak( te is írtál fentebb nem olyan régen erre példát) vagy kábelek ( egy sz@ros drót is tud 10 milla lenni ). Skandináv és az amerikai piacon adnak el főleg jobbára hangfalakat. Ha lenne rá keretem én szívesen beruháznék egy Popori féle hangsugárzóba , természetesen hozzá való elektronikával.
-
tranceplanet
addikt
válasz
Jorgi Kormi #133806 üzenetére
Ezek valami hihetetlen számok!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
tranceplanet #133805 üzenetére
Ezek a számok elektrosztatikusan igen impresszívek, de hát meg is van az ára.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
tranceplanet #133805 üzenetére
És van ott még lejjebb is : [link]
( XR1)
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Úgy néz ki a Popori kemény befektetett munkája meghozta a gyümölcsét, csodálatra méltó, hogy ilyen mélyre le tudtak menni a hangszóróikkal: [link]
-
vadkörte
addikt
válasz
L4D1K #133802 üzenetére
A V3-on nincs trigger port, a Fosi ZA3-on van. Ha fontos a mono és a PFFB, akkor az Aiyima A70 mono szintén rendelkezik trigger-rel, azonban ez nem támogatja a Wiim-et. (az oldal szerinte, személyes tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincs)
Üdv. V. Körte
-
L4D1K
őstag
válasz
Fercsa #133801 üzenetére
Lehet ostoba kerdes, de a Fosi V3-bol van olyan ahol van 12v trigger? - vagy az auto funkcio latja el ezt a szerepet?
Most egy wiim amp pro-t hasznalok, de nagyon tetszenek ezek a mono D osztalyok (Fosi / Topping) es lehet kesobb valtanek is ilyenre + dedikalt streamer dacra. Viszont szeretnem ha megmaradna az egyszeru vezerles appbol / tavval mint most a wiim-en keresztul. Gondolom ez ma mar kb standard.
# ANTAL Tuning #
-
Fercsa
senior tag
válasz
rizso #133800 üzenetére
Ha szeretnel a kesobbiekben tovabb lepni akkor en egy fosi v3-at ajanlanek arra lehet epitkezni.
Azok a hangfalak sacc 20e-t erhetnek, de nezz szet neten mennyiert mentek el mostanaban.
PC-n Jriverrel ki tudod korrekciozni a dobozokat, aztan vagy meglepodsz milyen jok vagy lecsereled.
Ha megis marad a kovetkezo lepcso lehetne egy wiim mini amibe van mar PEQ es akkor nem kell PC-n vacakolni vele, egyben meg lenne oldva a bluetooth. Utana pedig akar johetne egy normalisabb dac is. Utobbi ket lepcsot meg lehet ugrani egyben is egy wiim plus/pro-val es akkor egy dobozba lesznek.Esetleg a hangfal megse jonne be akkor a fosi melle barmit berakhatsz, mert szuper transzparens es kihajt barmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Macbook pro M4, 14col, istyle gari, ezüst
- Új és Használt 120mm - 360mm Vízhűtések Hatalmas választékban!
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest