Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Köszi!
Nem írtad el véletlenül? 4070 Ti Super-re gondoltál te is ahogy én is?
lederhose
Kábellel kapcsolatosan szeretnék egy megerősítést kérni. Elvileg a 12V-2x6 meg a 12VHPWR teljesen ugyanaz nem? Mármint maga a kábel semmiben sem különbözik, csupán az aljzatnál van különbség? De elvileg olyan hogy 12V-2x6 kábel nem létezik külön, mivel a 12VHPWR kábelt ugyanúgy be lehet dugni egy 4080-ba, illetve egy 5080-ba is? -
szasanyi
félisten
-
lederhose
csendes tag
Közben én is berendeltem az ASUS Prime 4070 TiS-t...
Valamiért az a megérzésem, hogy jól döntöttem
A tápom natívan támogatja a 12v 2x6-ot, ennek a kártyának 12VHPWR kell, gondolom visszafelé kompatibilis az én csatlakozóm, igaz?
-
R0GERIUS
tag
válasz
GeneraL_XTX #11060 üzenetére
6070 Ti, 7070 Ti, integrált GPU vagy PS6, amelyikre majd akkor futni fogja.
-
R0GERIUS
tag
válasz
dannyl #11059 üzenetére
Alzán emlékeim szerint a legolcsóbb 5080 540 környékén volt, így a fenti durva poén lenne.
Ugyanakkor semmi sem kizárt, az a pletyka járja, hogy elkezdte az ASUS és MSI emelni az árakat, hogy inkább maguk tegyék zsebre a scalperek hasznát.
Ha a fenti végleges ár lesz, akkor örülök, hogy nem vártam meg az 50-es szériát. -
gainwardgs
veterán
válasz
3dfx Voodoo 5 6000
-
dannyl
addikt
válasz
Használt 4090-re.
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát kicsit kiábrándító lett ez az 5000es széria, nem is tudom 4070TiS-ről mire lesz majd érdemes váltani, majd talán 5080-ra ha normalizálódik a készlet/ár, de ott meg hogy maradt a 16GB ram az elég necces.
-
Srécok a Palit Gamerock 4070 TiS-nél hogy lehet bekapcsolni az RGB-t?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék egy kis tanácsot kérni videokártyával kapcsolatban. Volt egy konfigcserém a napokba, Intelről váltottam AMD-re. 9700X lett, 32GB DDR5 6000MHz-es RAM, B650 Plus TUF Gaming alaplap, illetve egy 850W-os Pure Power 12M táp.
A videokártya maradt a régi (RTX2070), mert mondom megvárom az 5070-et. De ahogy elnézem az 5080 rajtját, biztos hogy nem fogok tudni értelmes áron venni 5070-et, 5070Ti-t meg tuti nem.
Érdemes lehet szerintetek ehhez a konfighoz beújítani egy 4070 Super Ti-t? Első blikkre Gigabyte Gaming OC verzióra gondoltam, az valamennyivel 400 fölött van.
1440P-ben játszok, úgy érzem kellhet a 16GB memória a GPU-nak, így akkor 5070Ti-t kellene vennem.Köszönöm a tanácsot!
-
rumkola
nagyúr
válasz
dannyl #11046 üzenetére
Sima FG-t csak ott tudsz bekapcsolni, ahol a jétákba beletették, ráadásul versenyre tuti nem jó, hiszen kamu képkockát generál.
A sima mozgát tudtommal minden játékban be lehet kapcsolni. A lossles scalingot pedig még filmek alatt, böngészőben illetve emulátorokban is.
Internetes streameken nézek focit, oda nagyon jó.
Emulátorokhoz is szuperjó a fix 120FPS.
Ha nincs meg a fix 120 azt már észreveszem. -
dannyl
addikt
válasz
rumkola #11045 üzenetére
Kompetitív FPS-nél lehet létjogosultsága, mert minden képkocka számít. De ahol van 60 FPS-ed, oda a sima FG is elég, ahol meg kevesebb van, mint 60, oda a MFG meg nem jó. Tehát ahol már a "szarból kell kihúzni", oda pont nem megoldás.
Pl.: Nálam tökmindegy, hogy 100+ FPS a CP2077 vagy 200.
Illetve az első esetnél a latency nem tudom, hogy mennyire romlik miatta.
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz
lederhose #11039 üzenetére
Most annyira kiürült minden, hogy nehéz találni. Árukeresőn is meg kell nézni, mert rengeteg a nem valós ár. Vagy már nem annyi a boltban, vagy nem is elérhető a termék.
Ami úgy tűnik van raktáron, és épp befért 400 alá, az [ez]. A PNY se gyanyé, de ugyan azon az áron van ASUS. Vagy, ahogy nézem használtban sok garival is lehet még pár darabot kifogni 370k környékén.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
+1 hasonlóan gondolkodom én is.
Amúgy ne foglalkozz a 150k váltási árral ez egy hobbi. Pont tegnap néztem meg hogy családon belül se a sör se a rövid se dohányzási szokások nincsenek nekem. Ezek összege kb 100-150k/ hó összeget tesz ki akik gyakrabban fogyasztanak élnek ezzel.Szoval 1 évre vetítve a 150k nem kiadás .
-
lederhose
csendes tag
Sziasztok!
4070 Ti Superből melyik gyártó melyik OC verziója az ajánlott? A PNY mennyire okés, ahogy nézem árukeresőn, az van 400k környékén.
Gondoltam, hogy megvárom a csütörtököt a 5070 Ti-jal, de kezd elmenni a maradék reményem is, hogy lehet majd 400-450 körül kapni és egyáltalán lesz értelmezhető darab készleten, hogy egyszeri halandó is hozzájusson... -
válasz
dannyl #11037 üzenetére
Ja, közben már meg is rendeltem egyet. Ennél úgyis rosszabb lesz az 5070, az 5070 Ti meg alig lesz gyorsabb, de várhatóan drágább lesz (az árakat nézve 20-40%-kal).
És az a durva, hogy a 4070 Super-t meg kb annyiért el tudom adni most, mint amennyiért 1 éve vettem, így 130-150k-ba kerül csak az upgrade. Persze lehetne vitatkozni, hogy megéri-e ennyiért a csere, de így legalább lesz egy 16GB-s kártyám, ami lassan kelleni fog 1440p-re.
[ Szerkesztve ]
-
Yvoril
kezdő
Tudna valaki megoldást adni a problémámra, ha elindítok egy MSI kombustert akkor elfogadhadhatóak a dolgok (sima 4070-em van inno ichil) MSI kombustor 63+fok gpu és 80-85fok hot spot, de ha elindítok egy két régi címet páldául Wow akkor néha a hot spot elmegy 100-fok-ra a ventik szerintem(hallásra nem pörögnek) Személyes véleményem szerint pasztázni kéne. Na erre valakinek lenne valami tapasztalata. A kártya lassan 2éves+ mivel eddig még müködik gariztatni nem akarnám (miilyen indokkal is lehetne).
A véleményetek szerint (melóhehyen lenne rá lehetőség) bontsam-és pasztázam, mx-4 van vagy az gagyi hozzá. -
KeKBooM
csendes tag
-
-
4264adam
veterán
Raszteresen igen mert ezek vannak magokból:
4070 S 5070
CUDA 7168 6144
TMU 224 192
ROP 80 64
SM 56 48
Tensor 224 192
RT 56 48
L2cache 48Mb 40Mb12GB-ban szinte biztosra veszem az mFG sem fog beférni, mert ahol kellene a CP 1440p-n DLSSS Q FG simán 10-11GB most is.
[ Szerkesztve ]
-
Már sorba jelennek meg az USA-ban és az EU-ban az 5070 Ti árak, 900-1000 USD ill. EUR magasságában. Ennyit a 750 USD MSRP-ről... És várhatóan lassabb lesz, mint a 4080.
-
jarlax
tag
válasz
F_Zolee #11009 üzenetére
Palit GameRock, nem hiszem hogy bontott volt, én vágtam fel a dobozon is a lezárószalagot, és a kártya zacsija is sértetlennek látszott. Ugyan maga a doboz pár helyen beszakadt (a széle), de az a szállításból is adódhatott. Amúgy én is hallottam már olyat, hogy a hibásat is eladták újra felbontottként, de eddig én az alzára nem panaszkodhatok, pedig 3 év alatt ott hagytam náluk már több mint egy misit. Mindig korrektek voltak, azonnal visszavettek valamit ha olyan gondom volt, a pénzt is visszautalták, ha kellett.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
-
Enigma1945
őstag
válasz
jarlax #10982 üzenetére
En a helyedben kivennem a kartyat ujra, majd vissza. Akarmilyen hihetetlen nekem is volt mar sok vga galiba, es megoldotta.
Masodik tipp a tapegyseg. Hiaba jo markaju es eros tap, veezteni valod nincs, ha haver teszt tapjaval kiprobalod .
Harmadik tippem, ellenorizd a tapegyseg kabele jol csatlakoztatva van-e a kartyahoz, szukseg eseten csatlakoztasd ujra